«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

H ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘ‘ ΟΔΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ  ΜΕΛΛΟΝ!

Μια διευκρίνιση, τρία σχέδιά δεν τα είχα παραλάβει, παρότι είχα παραλάβει το άρθρο, δεν ξέρω γιατί, όμως τα πέρασα στο άρθρο,  να με συγχωρεί ο φίλος μου Γιώργος αλλά δεν το ήθελα!
ΖΕΥΣ Α

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou  Bleibergweg 114    D-40885 Ratingen  Tel.+Fax: 0049 2102 32513  E-Mail: chaziteo@t-online.de

                                                                         30.03.2021                                                                                                                                                                                                                                                     Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Ποσο ενεργειακα πρασινη ειναι η σημερινη Ελλαδα;

Μπορει να ειναι υπερβολη να μετρηθει η απαντιση στην ως ανω ερωτηση μονο απο την διαρθρωση, δηλαδη απο την προελευση της καταναλισκομενης ενεργειας, ωστοσο η ενεργεια για οτι καταστρεφει για να παραχθει ‘η για οτι επιβαρυντικο για το περιβαλλον καταναλισκομενη δημιουργει, δικαια θα θεωρειται ως το βαρομετρο της οικολογικης ευαισθησιας των υπευθυνων της ελληνικης κοινωνιας.    Ο χαρτηs τηs πατριδας μας δεν αλλαζει προς το καλυτερο μονος του!

 Αλλα ουτε και με τους Ρωμιους!

Αλλαζει μονο με Ελληνες και με τσεκουρι και φωτια!

Η ελληνικη μυθολογια ειναι γεματη απο ιστοριες θεων και μυθικων ανθρωπων που σχετιζονται με την φωτια.

Ο Ηφαιστος ειναι ο θεος της φωτιας, που κατασκευασε τα πυρινα οπλα των Ολυμπιων θεων για την μεγαλη αναμετριση τους  με τους Τιτανες.

Οι τρεις Κυκλωπες, Βροντης, Στεροπης και Αργης δωρισαν τις δεξιοτητες τους στον Δια.

Γι’ αυτο χαρακτηριζεται ο Ζευς στον ορφικο υμνο ως «φλογοεις», «βροντιαιος», «κεραυνιος», «πυριδρομος».

Στον ιδιο υμνο ο Διονυσος που γεννηθηκε μεσα απο την φωτια του κεραυνου του πατερα του Δια, ονομαζεται «πυρισπορος», «περιφεγγης», «πυροεις», «πυριπαις» και «περιγενης». 

Στην μεγαλειωδη τριλογια του Αισχυλου «Πρμοηθεας», ο Τιτανας Προμηθεας εμφανιζεται ως δωρητης της φωτιας, των τεχνων και των επιστημων στους ανθρωπους.

Κατα τον Ηρακλειτο το «αειζων πυρ» ειναι αυτο το οτιθεος ‘η ανθρωπος.

Χωρις την επανασυνδεση της νεολαιας των Ελληνων της σημερον, με το αρχαιοελληνικο πνευμα που εναρμονισε τις τεσσερες δυναμεις της φυσεως (ηλεκτρομαγνητικη, ασθενη και ισχυρη πυρηνικη και βαρυτητα) με το ηθος και τις εξεφρασε με τις αρετες, αξιες, αρχες και τα ιδανικα, η Ελλας ως κρατος δεν θα μπορεσει ποτε να τερματισει μια για παντα τον αστοχο διασκορπισμο των δυναμεων της και να κοψει τον πολυπλοκο γορδιο δεσμο των προβληματων της που την μαστιζουν εδω και 200 χρονια.

Οι «Ελληνες» μαστιζονται απ’ αυτα εδω και 1700 χρονια.

Δεν ειναι συνεπως τυχαιο το γεγονος, οτι οι αρχαιοι προγονοι μας τιμουσαν ιδιαιτερως τον αριθμο τεσσερα και τον συμβολιζαν με την προ’ι’στορικη Σουαστικα, ενω οι Πυθαγορειοι ορκιζοντο στην ιεραν Τετρακτυν.

Ολες οι κυβερνησεις στην δηθεν ελευθερη Ελλαδα των 200 χρονων, χαριν της κομματοκρατιας προωθησαν και προωθουν ακομη στην ηγεσια των ενοπλων δυναμεων οσο και σε κρισιμα επιτελικα ποστα αλλα και τις απλες θεσεις του δημοσιου, τα δικα τους αχρηστα κομματικα παιδια.

Η τραγικη αυτη κατασταση ειναι προφανως και η κυρια αιτια ολων των κακων και της ανικανοτητας για αναπτυξη εδω και 200 χρονια.

Στα χρονια αυτα οι «Ελληνες», ως μειονοτητα στον τοπο τους, ζουν ακομη την αυστηρη κομματικη δομη που εφερε την πατριδα τους στην χρεοκοπια και πολλους πολιτες στην εξαθλιωση, την ξενιτια και στην αυτοκτονια.

Αυτη η αυστηρη κομματικη δομη των Ρωμιων μαζι με τις ιερες οικογενειες τους της πραγματικης εξουσιας, πρεπει να αντιμετωπισθουν εν αναγκη και με φωτια και τσεκουρι για να αλλαξει τελεσηδηκα ο χαρτης της πατριδος μας και για να επικρατησει επιτελους η αξιοκρατια και μαζι της η γνωση, δηλαδη το ποιο σιγουρο θεμελιο της γνησιας ελληνικης δημοκρατιας.

Στην αναπτυξη θα οδηγηθει η Ελλας μονο με την αξιοκρατια, τους θεσμους και την σαφη διακριση των εξουσιων.

ΣΤΑ ΤΕΣΕΡΑ Α

Η απομακρυνση, ακομη και η αιματερη, των εφιαλτων, των αρουραιων πολιτικων πασης κομματικης αποχρωσης που λυμαινονται παντα το δημοσιο ταμειο, τον φυσικο πλουτο, τον ελληνικο πολιτισμο και την ελληνικη κληρονομια, γινεται σημερα οπως ποτε αλλοτε, για την πραγματικη αναπτυξη, επιτακτικη.

Στην Ελλαδα και στον τομεα των ανανεωσιμων πηγων ενεργειας, εαν δεν συμπεριληφθει η υδροηλεκτρικη ενεργεια, αυτος βρισκεται πολυ πισω αν και η χωρα μας εχει τις μεγαλυτερες και με μεγαλη διαφορα, δυνατοτητες: ηλιος, αερας κλπ.

O αερας περαν απο τους ανεμομυλος και τα αιολικα παρκα, οριζοντια και φυσικα κινουμενος προς ολες τις κατευθυνσεις, μπορει υπο ορισμενες προ’υ’ποθεσεις να δημιουργηθει, με ειδικους πυργους απο σκυροδεμα, κινουμενος τεχνιτα απο κατω προς τα ανω με σταθερη ταχυτητα για την κινηση αεροτουρμπινων, οι οποιοι με την σειρα τους κινουν γεννητριες για την παραγωγη ηλεκτρικου ρευματος με σχετικα χαμηλο κοστος παραγωγης μεγαβατωρας (MWh).

Οι κοντιφθαλμοι ομως υπευθυνοι Ρωμιοι δεν εχουν κατανοησει ακομη, οτι προκειται για ενα πολυ μεγαλο θεμα.

Δεν κατανοησαν δηλαδη, οτι η Ελλας ως χωρα με τρομακτικα πλεονεκτηματα και απο τρομακτικες αναγκες ‘η κενα (τομεας εξοικονομησης) επρεπε να  ειναι χωρα παραδειγμα και οχι σχεδον τελευταια στην Ε.Ε.

Εκτος απο τα μεγαλοεπιβολα σχεδια φουσκες που γινονται αποκλειστικα προ των βουλευτικων εκλογων για ψηφοθηρια, πρεπει οι εκαστοτε υπευθυνες κυβερνησεις να ασχοληθουν, αντι να κορο’ι’δευουν, και με το πως θα παραγουν φθηνοτερη και φιλικοτερη στο περιβαλλον ενεργεια και με  το πως θα εξοικονομηθει ενα μερος της ενεργειας, η οποια κατα ηλιθιο τροπο σπαταλιεται και μαλιστα νομιμως.

Εγκληματισαν δε, με τα προδοτικα Μνημονια που υπεγραψαν και που ξεπουλησαν με ψευτοδεκαρες πολυ μεγαλα κοινωνικα αγαθα, οπως το νερο, η ενεργεια, οι τηλεπικοινωνιες, οι συγκινωνιες, τα οδικα δικτυα, τα αεροδρομια, τα λιμανια και αλλα πολλα, που ηθελαν μακροπροθεσμο προγραμματισμο και ιδιωτικοοικονομικα κριτηρια διαχειρισης, δηλαδη υπερκομματικη συναινεση και διοικητικη συνεχεια και συνεπεια, εαν οι υπευθυνοι βυζαντινορθοδοξοι ζητιανοι Ρωμιοι ειχαν μυαλο και οχι αχυρο στο κεφαλι τους και τηρουσαν τις αρχες της Αθηνα’ι’κης Δημοκρατιας του Σολωνα για να παραμεινουν τα αναφερθεντα κινωνικα αγαθα στον ελεγχο του Δημοσιου Τομεα, επιβιωνοντας και οχι οπως σημερα πεθαινοντας οικονομικα στην ταχεως εξελισσομενη ανταγωνιστικη αγορα της Ε.Ε. αλλα και παγκοσμιως.

Αλλος δρομος δεν υπαρχει απο την αναταξη των εθνικων μας δυναμεων και την αλλαγη του τροπου αντιμετωπισης των πραγματων.

Πρεπει να αναθεωρηθουν οι εθνικες στρατηγικες και προτεραιοτητες, για να εχουν οι Ελληνες ελπιδες για το μελλον.

Το μελλον των Ελληνων ειναι στο μυαλο τους και στα χερια τους.

Το μυαλο δοξασε την Ελλαδα και το μυαλο θα της επιτρεψει να επιβιωσει, παρ’ ολην την γερμανικην κηδεμονιαν, στις σημερινες πολυπλοκες συνθηκες.

Μονο οι τυφλοποντικες υπευθυνοι δεν κανατανοησαν ακομη, οτι ειναι  εθνικα αναγκαιο να αλλαξει ο σχεδιασμος της ανωτατης ελληνικης εθνικης εκπαιδευσης και αυτος σε συνδυασμο με τους αποθηκευτας ηλεκτρικης ενεργειας και με το Υδρογονο.

Το τελευταιο  μπορει δια καυσεως να χρησιμοποιηθει ως ωθητικη δυναμη ( εμβολου κινητηρος και του ασταθους και τρικλιζοντος κινητηρος και στα κυτταρα κρυας καυσεως) και το ιδιο ως αεριο να αποθηκευθει σε ινες γραφιτου, σε μεταλλικα υδριδια και σε ειδικα αποθηκευτικα βυτια, με πιεση 200 εως 300 bar και ως υγρο σε θερμοκρασια -253 βαθμους Κελσιου μειωνεται ο ογκος του κατα 99,9 %.

Το υδρογονο εχει το υψηλοτερο ενεργειακο περιεχομενο ανα μοναδα βαρους απο οποιοδηποτε αλλο γνωστο     καυσιμο. 1 χιλιογραμμο υδρογονο περιεχει την ιδια ποσοτητα ενεργειας με 2,1 χιλιογραμμα φυσικου αεριου ‘η 2,8 χιλιογραμμα βενζινης και καιομενο δινει 119.972 kJ ενεργεια και νερο.

Τα κρυα βυτια με υγρο υδρογονο αποτελλουνται απο ενα εσωτερικο δοχειο με υγρο υδρογονο που κρεμεται ειδικα στο εξωτερικο βυτιο.

Ο εσωτερικος ενδιαμεσος χωρος μεταξυ βυτιου και δοχειο χρησιμευει ως μονωση.

Χωρις εναν επανασχεδιασμο του Ανωτατου Συστηματος Εκπαιδευσης και εν αναγκη λουκετο σε σχολες που δεν εχουν κανενα λογο υπαρξης και ζουν παρασιτικα με κρατικα χρηματα, η σημερινη τραγικη κατασταση δεν θα αλλαξει ποτε προς το καλυτερο.

Ο στοχος των νεων Ελληνων με μυαλο στο κεφαλι για την επιλυση του ελληνικου ενεργειακου προβληματος με φθηνη παραγωγη και μεθοδο μεταφορας και αποθηκευσης υδρογονου, που θα χρησιμοποιειται στα κυτταρα κρυας καυσης τοσο για την παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας οσο και για την κινηση των ηλεκτρικων αυτοκινητων, πλοιων, υποβρυχιων και αεροπλανων, θα παραμεινει επισης για παντα ενα απατηλο ονειρο.

Στην καθημερινη ζωη τους εχουν και οι Ελληνες την παρουσια κβαντικων φαινομενων, με τροπους που ουτε καν υποψιαζονται: μικροτσιπ, λε’ι’ζερ, τηλεορασεις, ηλεκτρονικους υπολογιστες, εναλλακτικες μορφες ενεργειας οπως η θερμοπυρηνικη συντηξη, προηγμενες τεχνικες ιατρικων διαγνωστικων μεθοδων που βασιζονται στην κβαντικη μηχανικη.

Ζουμε λοιπον και εμεις σε εναν κοσμο που δεν αντιλαμβανομαστε αυτο που πραγματικα ειναι,  αλλα αυτο που οι αισθησεις μας εχουν την δυνατοτητα να κατανοησουν.

Απο την συμπεριφορα των υποατομικων σωματιων προκυπτει η υπαρξη ενος επιπεδου πραγματικοτητας του οποιου δεν ειμαστε ενημεροι και η υπαρξη μιας διαστασης περαν εκεινης μεσα στην οποια ζουμε.

Οι αρχαιοι Ελληνες εβλεπαν συνολικα την λειτουργικοτητα της Φυσεως και οχι αυτην του καθε ειδους που περιεχει χωριστα.

Η πραγματικοτητα δεν ειναι αλλο παρα ενα ειδος υπερ-ολογραφημα οπου το παρελθον, το παρον και το μελλον συνυπαρχουν συγχρονως.

Η νοητικη ικανοτητα του σημερινου Ρωμιου αλλα και των αλλων ανθρωπων δυσκολευεται να συλλαβει τα προβληματα εν τω συνολω τους.

Η ουσια διασκορπιζεται μεσα στην υπερ-εξειδικευση, που επιφερει μεν τον κατακερματισμο της εργασιας αλλα και το τεραστιο μειονεκτημα της κατατμησης της γνωσης.

Αδυνατουν συνεπως οι ανθρωποι της σημερον να αντιληφθουν την συνολικην πραγματικοτητα.

Η κβαντικη Φυσικη ειναι και δυσνοητη και εξαιρετικα παραδοξη και πολλες φορες υπερβαινει τα ορια της λογικης.

Για τον Πυθαγορα οποιος προσπαθει να μεταδωσει γνωσεις σε εναν αδαη, κινδυνευει ειτε να λοιδορηθει, ειτε να θεωρηθει τρελλος, ειτε τελος να παθει και κατι το κακο.

Ενα κυτταρο κρυας καυσης υδρογονου ειναι ενας ηλεκτροχημικος μετατροπεας ενεργειας, ο οποιος μετατρεπει απευθειας χημικη ενεργεια, χωρις ενδιαμεσες καταστασεις, σε ηλεκρικη ενεργεια.

Υπαρχουν τα εξης ειδη κυτταρων κρυας καυσης υδρογονου:

 κκκκασ

Σχ. 1: Κυτταρο Κρυας Καυσης

  • Αλκαλικα κυτταρα (APC)

  • Απευθειας κυτταρα Μεθανολης (DMFC)

  • Κυτταρα πολυμερους ηλεκτρολυτη (PEMFC)

  • Κυτταρα υψηλους θερμοκρασιας πολυμερους ηλεκτρολυτη

(HT-PEMFC)

  • Κυτταρα φωσφορικου οξεος (PAFC)

  • Κυτταρα τηκτου ανθρακικου (MCFC)

  • Κυτταρα διοξειδιου σταθερης υλης (SOFC)

Τα κυτταρα αποτελλουνται απο μια εξωτερικη και συνδεδεμενη μεταξυ τους αρνητικα φορτισμενη Ανοδο και θετικα φορτισμενη Καθοδο και απο δυο εσωτερικους καταλυτας που ενδιαμεσα περιεχουν τον ηλεκτρολυτη.

Το υλικο κρυας καυσης διερχομενο της Ανοδου και του Καταλυτου συναντα το οξυγονο που διερχεται δια της Καθοδου και του Καταλυτη και διεσπαται στον ηλεκτρολυτη σε θετικα και αρνητικα Ιονια και παραγει απ’ ευθειας ηλεκτρικη ενεργεια.

Τα κυρια χαρακτηριστικα αυτων εχουν ως εξης:

Τυπος     Θερμοκρασια    Ηλεκτρο- Κινηση  Καυσιμος   Αποδοση

Κυτταρου    Λειτουργιας      λυτης       Ιοντων   Υλη                 (%)

AFC                    60-80         Υδατωδεs      OH          H2                 50         

                    διαλυμα          Καλιου                                    

DMFC                   80           Αγωγιμος         +H       Μεθανολη    30-40       

                                                           Μεμβρανη    Πρωτονιων                                                                           

PEMFC              60-85           „       +H            H2      45-55

HT-PEMFC       120-200       „          +H            H2       40-50               

 PAFC      160-200   Συμπικνωμενο  φωσφορικο Οξυ    +H         H2     40-45

                           MCFC         550       Ανθρακικο Τηγμα  CO3  Υδρογοναν- θρακες           40-45              

 SOFC               600-850  Οξειδιο Ζιρκονιου   Ο    Υδρογοναν- θρακες             45-60

Οι εφαρμογες των κυτταρων κρυας καυσης και των καυσιμων εχουν ως εξης:

Τυπος Κυτταρου        Εφαρμογες            Καυσιμα

AFC     Αστροναυτικη    Υδρογονο

Τα Space Shuttles των ΗΠΑ    χρησιμοποιουσαν κυτταρα  κρυας καυσης με μια μεγιστη  και διαρκης Ισχυ των 3 x 7 KW.

Το νερο που προεκυπτεν  διοχετευονταν στο συστημα  διατηρισης της ζωης.

DMFC   Μεταφερομενες γεννητριες      Μεθανολη     ηλεκτρικου ρευματος,  ηλεκτρονικα προ’ι΄οντα και μπατεριες φορτισης    ηλεκτρικου ρευματος.

PEMFC       Αυτοκινητα,    Υδρογονο,   συσκευες θερμανσης με  Φυσικο Αεριο,   κυτταρα κρυας καυσης,             LNG, LPG    εσωτερικοι (στασιμοι)  αραγωγοι ενεργειας,  Λεωφορια και Ι.Χ., Μηχανες  Τραινων, Υποβρυχιων,                                    Αεροπλανων κλπ.

HT-PEMFC    Auxiliaty Power Units   Υδρογονο,  Portable γεννητριες ηλεκτρικου       Μεθανολη    Ρευματος.

LPG    PAFC    Στασιμη παραγωγη ηλεκτρικης     Ενεργειας.

Φυσικο Αεριο,     Υδρογονο.

MCFC        Στασιμη παραγωγη ηλεκτρικης   Ενεργειας.

Φυσικο Αεριο SOPC  Στασιμη παραγωγη ηλεκτρικης      Φυσικο Αεριο,  Ενεργειας, Auxiliary Power Units,   Ντιζελ,  Range Extender portable    Αιθανολη, γεννητριες ηλεκτρικου  ρευματος,  Μεθανολη,  LPG,  Υδρογονο

Με ημερομηνια Ιουλιος 2019 πουληθηκαν στις ΗΠΑ πανω απο 7.000 αυτοκινητα, στην Ιαπωνια 3.200, με κινητηρες κυτταρα κρυας καυσεως υδρογονου.

Απο το 2009 λειτουργει στην θαλασσια περιοχη του Αμστερνταμ της Ολλανδιας το πλοιο αναψυχης για τους τουριστες «Νεμο» με δυο πολυμερους ηλεκτρολυτη κυτταρα κρυας καυσης υδρογονου (PEMFC) συνολικησ ισχυος 80 KW.

Το γερμανικο υποβρυχιο της κλασης 212 Α φερει απο το 2005 και  μετα ενα συμπληρωματικο κυτταρικο κινητηρα (AIP: air independent propulsion) ισχυος 300 KW που χρησιμοποιειται για αθορυβη πλευση χωρις να  λειτουργει ο κυριος κινητηρας Ντιζελ ισχυος 1050 KW.

Το ιδιο ισχυει και για το υποβρυχιο της κλασης 214.

Σε φαση κατασκευης βρισκεται σημερα η ισπανικη κλαση S-80 που φερει επισης ενα συμπληρωματικο κυτταρικο κινητηρα κρυας καυσης Υδρογονου.

Το πρωτο υποβρυχιο της κλασης αυτης θα παραδοδει στην Ισπανια το ετος 2022.

Εικόνα χωρίς τίτλο

Σχ.2:  Κιωνας φορτωσης ηλεκτρικου ρευματος

Συντομα και στην Ελλαδα θα παρουν την θεση τους στο οδικο δικτυο της χωρας οι κιωνες φορτωσης ηλεκτρικου ρευματος για ηλεκτρικα

Εικόνα χωρίς τ

ΣΧ. 3:  Αποθηκευτες (μπαταριες) ηλεκτρικου ρευματος αυτοκινητα με ειδικες μπατεριες και ειδικα κυτταρα κρυας καυσης Υδρογονου, Μεθανολης και Φυσικου Αεριου!

Οι κιωνες αυτοι ομως  χρειαζονται αποθηκευτας ηλεκτρικης ενεργειας απο τους οποιους θα παρεχεται στα ηλεκτρικα αυτοκινητα ρευμα και στους οποιους αποθηκευτας θα καταληγει το ρευμα απο τις εγκαταστασεις ανανεωσιμων πηγων ενεργειας (υδροηλεκτρικες , αιολικες, φωτοβολτα’ι’κες και αλλες πηγες ενεργειας ).

Η εξελιξη της τεχνολογιας και η αναγκη αναπτυξης των καταλληλων τεχνολογικων συστηματων στον τομεα κυκλοφοριας οχηματων, εχουν ως κυριο στοχο την προστασιας του περιβαλλοντος, την ασφαλεια των οδηγων, των  επιβατων και των αλλων χρηστων του οδικου δικτυου.

Απο τα σημερινα και ηδη υπαρχοντα συστηματα αυτονομης οδηγησης, η τεχνολογικη εξελιξη οδηγει πρωτιστως στην διορθωση λαθων και παραλειψεων των οδηγων και στην δευτερη φαση στην αναβαθμιση της συνδεσιμοτητας, των στην κυκλοφορια ευρισκομενων οχηματων και επιδρα αυτη ενισχυτικα στην ασφαλεια κατα την διαρκεια της οδηγησης.

Μεσα απο την συνδεσιμοτητα ο ηλεκτρονικος υπολογιστης ενος αυτοκινητου μπορει να χρησιμοποιει δεδομενα που προερχονται απο τα αλλα αυτοκινητα, αξιοποιωντας τα με τον καλυτερο τροπο κατα την διαρκεια της οδηγησης και κυριως για την αποφυγη ατυχηματων.

Επιπλεον προστατευονται και οι τυχων απροσεκτοι χρηστες των δρομων (πεζοι ‘η δικυκλιστες).

Σε λιγο καιρο στην τριτη φαση θα γινεται λογος και για αυτοκινητα που θα κινουνται μονα τους χωρις να χρειαζεται η επεμβαση του οδηγου.

Μια τετοια ομως εξελιξη προ’υ’ποθετει την αναπτυξη της συνδεσιμοτητας των αυτοκινητων που κυκλοφορουν.

Στην περιπρωση αυτη ο οδηγος θα παραμενει πληροφορημενος σε συνεχη βαση για τις οδικες και κυκλοφοριακες συνθηκες που επικρατουν στον τοπο και τον χρονο της κινησης του  και μεταξυ αλλων θα ενημερωνεται για τις οποιες κυκλοφοριακες δυσχερειες, για την εκτελεση οδικων εργων και για τυχων προβληματα του δικτυου των φωτεινων σημαδοτων.

Σχετικα με τους αποθηκευτας ηλεκτρικης ενεργειας, απο τους οποιους θα τροφοδοτουνται οι κιωνες παροχης ηλεκτρικου ρευματος στα ηλεκτρικα αυτοκινητα, υφιστανται σημερα οι τυποι Λιθιου, Μολυβδου και Νικελιου. Μια συγκριση μεταξυ των αποθηκευτων ενεργειας βασιζομενη στα στοιχεια

  • διαρκεια ζωης

  • περιβαλλοντικη αβλαβια

  • δυνατοτητες ανακυκλωσης

  • περιβαλλοντικα επικινδυνα υλικα

  • ασφαλεια

  • κινδυνοι αναφλεξης

  • σταθεροτητα κατασκευης

  • ανευ αισθηση μνημης

  • κυκλικη σταθεροτητα και κυκλικος αριθμος

  • εγκριση μετακινησης και εγκαταστασης

  • χαμηλη εκφορτωση χωρις βλαβες στα κυτταρα

  • ενεργειακη συμπικνωση

  • χρονος εκφορτωσης

  • ισχυς εκφορτωσης σε χαμηλες θερμοκρασιες και στις βαθμολογιες

α) πολυ καλη καταλληλοτητα, πολυ καλες ιδιοτητες, ιδανικη θεση χρησιμοποιησης.

β) καλη καταλληλοτητα, καλη ιδιοτητα, μπορει να  χρησιμοποιηθει

γ) πολυ λιγη καταλληλοτητα, η ιδιοτητα δεν ειναι επαρκης, η περιοχη χρησιμοποιησης δεν ειναι ιδανικη.

Κριθηκε με α) και β) ο αποθηκευτης ενεργειας Νικελιου, με γ) ο αποθηκευτης Λιθιου και με α), β), γ) ο αποθηκευτης Μολυβδου.

Ο αποθηκευτης Νικελιου βασιζεται σε μεταλλικες πλακες Νικελιου και σε ενα με νερο ανακατανωμενο μιγμα ηλεκτρουτη.

Ως προς την διαρκεια ζωης την πρωτη θεση με περισσοτερα απο 20 χρονια κατεχει ο αποθηκευτης Νικελιου, ακολουθουμενος απο τον αποθηκευτη Λιθιου (10 χρονια) και Μολυβδου (εως 5 χρονια).

Ο αποθηκευτης Νικελιου ειναι καταλληλος ειδικα για στασιμη εγκατασταση αποδοσης 5 KWh εως ανω των 1 MWh και αποτελειται απο πολλα ντουλαπια-κυτταρα, εκαστου αποδοσης 11,5 KWh εως 28,5 KWh.

Την καρδια του ως ανω αποθηκευτη ηλεκτρικης ενεργειας αποτελει το συστημα EMS (Energie Management System) δια του οποιου τροφοδοτουνται με ηλεκτρικη ενεργεια οι κιωνες παροχης και απ’ αυτους τα ηλεκτρικα αυτοκινητα.

Εαν οι κιωνες παρωχης δεν εχουν ηλεκτρικο ρευμα με το συστημα EMS το λαμβανουν αυτοματα απο τον τοπικο αποθηκευτη ενεργειας.

Με το συστημα αυτο γινεται δυνατη η διασυνδεση του τοπικου αποθηκευτη ηλεκτρικης ενεργειας με εγκαταστασεις παραγωγης ανανεωσιμης ηλεκτρικης ενεργειας, ως φοτοβολτα’ι’κες, αιολικες, υδροηλεκρικες, βιομαζας, γεωθερμικες, κρυας καυσης Υδρογονου, Μεθανολης κα Φυσικου Αεριου, παλιρροιας και θαλασσιων ρευματων και κυματων.

Ενα συστημα  αποθηκευσης ηλεκτρικης Ενεργειας τυπου Νικελιου για ρευμα δικης του καταναλωσης και παραλληλα για τροφοδοτιση κιονων παροχης αυτου σε ηλεκτρικα αυτοκινητα, τροφοδοτειται απο ενα κεντρικο δικτυο μεταφορας ηλεκτρικου ρευματος που παραγεται απο ανανεωσιμες πηγες ενεργειας.

Η τεχνολογια της κυτταρικης μπατεριας που χρησιμοποιειται αποτελειται απο  ελευθερα συντηρισης Νικελιου μεταλλικα υδρικα κυτταρα σε συνδυασμο με ενα ηλεκτρολυτη που βασιζεται στο νερο.

Τα χαρακτηριστικα του αποθηκευτου Νικελιου (NiMH) εχουν ως  εξης:

  • διαρκεια ζωης μεγαλυτερη απο 20 χρονια

  • ολοκληρωτικη ασφαλιση λειτουργιας 10-20 χρονια

  • 000 κυκλοι φορτωσης σε 50 % της ολικης φορτωσης.

Με 250 φορτωσεις ετησιως, ο κυκλος ζωης της, ξεπερνα τα 30 χρονια.

  • λειτουργικοτητα μεταξυ -25 εως + 55 βαθμους Κελσιου, που σημαινει, οτι ο αποθηκευτης ειναι ανεξαρτητος απο τις διακυμανσεις της θερμοκρασιας.

  • καμμια ζημια σε πολυ χαμηλες εκφορτωσεις.

Σε πληρωτητα 100 % ειναι δυνατοι ακομη 2.000 κυκλοι αποθηκευσης.

  • τα υλικα που χρησιμοποιουντσι ειναι ακινδυνα

  • η μοναδες αποθηκευσης μπορουν να επεκταθουν

  • καμμια πτωση της ισχυος λογω υπερθερμανσης

  • καμμια στενοτητα υλικων διοτι δεν χρησιμοποιουνται σπανιες υλες.

Δυπολικα NiMH μπλοκ μπατεριας με ηλεκτρικη ταση χορδων 600VDC εχουν δυναμικοτητα για καθε Β-μπλοκ 1,44KWh.

Το μοντελικο κατασκευαστικο κιβωτιακο συστημα ντουλαπιου των διαστασεων 600 mm x 1200 mm x 1900 mm εχει μια δυναμικοτητα 17,2-28,8 KWh. Η ντουλαπα αυτη περιεχει 20 πακετα

Κυτταρικων μπατεριων με ηλεκτρικη ταση για καθε πακετο 144  Volt, με ολικη ηλεκτρικη ταση 576  Volt, με ονομαστικη ισχυ 50 Ah, με ηλεκτρικη ενεργεια 28,8 KWh, με βαρος 800 Kg, με βαθος 600 mm, υψος 1900 mm και πλατος 1200 mm.

Τα πλεονεκτηματα του αποθηκευτου (NiMH):

  • σιγουρος

  • ισχυρος σε ισχυ

  • σταθερος στην κατασκευη

  • ελευθερος επισκευων

  • οικονομικοτητα

  • οικολογικος

Τα πεδια χρησιμοποιησης του 

  • στην παροχη υπηρεσιων στα δικτυα μεταφορας ηλεκτρικου ρευματος (ρυθμισεις ηλεκτρικης συχνοτητας, κυριες και δευτερεβουσες ρυθμισεις ισχυος, συμψυφισμο με τυφλη ισχυ, ικανοποιητιη περατωση του σχεδιασμου, εμποριο με ενεργεια κλπ.).

Αυτονομο Σερβις

  • λειτουργικοτητα νησου, αποθηκευτης καταλυματος, δικη του καταναλωση (δυναμικα/οριακα) κλπ.

Παροχη Υπηρεσιων στην Βιομηχανια

  • μεγιστο παροχης, περιορισμος ισχυος κατα την συνδεση, αντικατασταση λειτουργιας/λειτουργια με ρευμα αναγκης, ενεργειακη διοικητικοτητα, δικη του καταναλωση, κυρια ρυθμιση της ισχυος κλπ.

Παροχη Υπηρεσιων στις Υποδομες

  • σταθεροποιηση της ηλεκτρικης τασης, δημιουργια υψηλης ισχυος σε ασθενη κατασκευασθεντα δικτυα μεταφορας ηλεκτρικης ενεργειας, αποφυγη επεκτασης του δικτυου μεταφορας ηλεκτρικης ενεργειας, ενισχυση των μη κετρικων εγκαταστασεω τροφοδοτησης με ενεργεια, αποθηκευτης καλυματος κλπ.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Απαγορεύετε αυστηρά οποιαδήποτε αντιγραφή εκ του νόμου, χωρίς την έγκριση της ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗΣ.

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>