«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Την Ελλαδα την περιπαίζουν άπαντες χάρη στην ελληνική προδοτική διπλωματία

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, γένι, άτομα που στέκονται, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

Επειδή στην δύση κάνουν ότι ”δεν είδαν ,δεν άκουσαν” η φωτό είναι αδιάσειστο τεκμήριο του ξεκινήματος της καριέρας του Ερντυ .. A young Tayyib Erdogan with Hekmatyar- one of the big leaders in the Afghan Jihad.

Το παρακάτω άρθρο το ανεβάζω για να δούμε ότι η Ευρώπη, η Αμερική και η Ρωσία έχουν την τουρκιά να κάνει τις δουλειές τους!!! Η προδοτική ελληνική διπλωματία σκόπιμα κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό να αρκείτε σε δήθεν τιμωρία της Τουρκιάς το 3.000 μετά χριστού!!!!!!!!!!!!!! Η τουρκική διπλωματία λέγετε πατριωτική διπλωματία! Δεν είναι σαν την ελληνική, που κάνει προδοτικά μπάρμπεκιου στους εχθρούς της Ελλάδος. Η τουρκική διπλωματία είναι παντού και κάνει τις δουλειές των συμμάχων μας??????? Αφού πρώτα κάνει τα δικά της συμφέροντα! Σκοτώνει ανενόχλητη Αρμενία, Λιβύη, Κούρδους, Συρία, και οι δήθεν διεθνής οργανισμοί την μαλώνουν με ανακοινώσεις του κώλου, που τις γράφει η τουρκιά στα αρχίδια της, αφού στα παρασκήνια είναι δικό της παιδί για όλες τις βρομοδουλειές!

Η ελληνική προδοτική διπλωματία του κώλου, δεν πρέπει να ακολουθάει την κάθε προδοτική κυβέρνηση, αλλά να δημιουργεί ανοίγματα σε όλα τα έθνη και μέτωπα και με την βοήθεια του στρατού που φτιάχνει χος πος στους δολοφόνους αλλοδαπούς, να βοηθά έμπρακτα τους λαούς. Σήμερα ο βασιλιά είναι ξεβράκωτος εξ αιτίας της προδοτικής διπλωματίας!

 Μητσοτάκης: Με αγώνα σκληρό μετατρέψαμε μια μικρή οθωμανική επαρχία σε ένα  κράτος πρότυπο - Hellas-Now

Συνομιλίες ΗΠΑ-Ταλιμπάν που αποφέρουν έναν διαρκή ρόλο για την Τουρκία και το Ιράν στο Αφγανιστάν

27 Φεβρουαρίου 2019 | Από τον Tufail Ahmad

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, η Ουάσινγκτον διόρισε τον πρέσβη Zalmay Khalilzad ως Ειδικό Εκπρόσωπο των ΗΠΑ για Συμφιλίωση στο Αφγανιστάν. [1] Υπό την ηγεσία του, οι ΗΠΑ διεξήγαγαν πολλούς γύρους συνομιλιών με το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, την οργάνωση των Ταλιμπάν που κυβέρνησε το Αφγανιστάν από το 1996 έως το 2001. Η Πολιτική Υπηρεσία των Ταλιμπάν με έδρα το Κατάρ είναι ο οργανισμός που συμμετέχει στις συνομιλίες, οι οποίες σε εξέλιξη, με τις ΗΠΑ και άλλα έθνη, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, της Ρωσίας και της Γενεύης.

Στόχος των συνομιλιών είναι η εξεύρεση πολιτικής διευθέτησης για το μέλλον του Αφγανιστάν, που θα μπορούσε να διευκολύνει την απόσυρση των ΗΠΑ και άλλων ξένων στρατιωτών, ενώ θα ενσωματώνει τους Αφγανιστάν Ταλιμπάν σε οποιαδήποτε διοικητική οργάνωση στην Καμπούλ που έχει συμφωνηθεί. Ορισμένες ασυμφωνίες σημειώσεις σε αυτές τις συνομιλίες δείχνουν ότι μπορεί να προκύψει διαρκής ρόλος για το Ιράν και την Τουρκία στο Αφγανιστάν. Ένας τέτοιος ρόλος για την Τουρκία και το Ιράν μπορεί εν μέρει να υποστηριχθεί από τις ΗΠΑ, ενώ ορισμένοι μπορεί να μην τους αρέσουν.

Ο ρόλος Τουρκίας-Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Μια εφημερίδα Ουρντού, στα τέλη Φεβρουαρίου 2019, σημείωσε ότι οι Ταλιμπάν επέμειναν ότι μετά την έξοδο των ΗΠΑ, η Τουρκία θα είναι η μόνη χώρα που θα αναλάβει να εκπαιδεύσει τις αφγανικές ένοπλες δυνάμεις. [2] Σύμφωνα με την έκθεση, η Ρωσία, ενεργώντας κατ ‘εντολή του Ισλαμικού Εμιράτου, έστειλε ένα μήνυμα στις ΗΠΑ ότι εάν ήθελε να πετύχουν οι συνομιλίες, “τότε η Τουρκία δεν μπορεί να αγνοηθεί” και “πρέπει να δοθεί ένας μεγάλος ρόλος στην Τουρκία “επειδή” οι Αφγανοί Ταλιμπάν αρνήθηκαν να λάβουν εκπαίδευση [για τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας] από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός της Τουρκίας. ” [3]


Ένας νεαρός Ερντογάν (δεξιά) κάθεται στα πόδια του ηγέτη των mujahideen Gulbuddin Hekmatyar.

Δεδομένου ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τείνουν να εγκρίνουν έναν τέτοιο ρόλο για την Τουρκία ως αποτέλεσμα οποιασδήποτε διευθέτησης που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των μερών, εάν μπορεί να επιτευχθεί καθόλου. Όσον αφορά το ρόλο της Τουρκίας, η εφημερίδα Ουρντού σημείωσε: “Με αυτό το αίτημα των Ταλιμπάν και της Ρωσίας, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει μακρές συζητήσεις με αξιωματούχους της Τουρκίας. σχετικά με αυτό.” [4]

Τον Δεκέμβριο του 2018, η Roznama Ummat , μια εφημερίδα Ουρντού που προβάλλει φιλο-Ταλιμπάν και φιλο-πακιστανικές απόψεις, δημοσίευσε μια ανάλυση που συμβουλεύει το Ισλαμικό Εμιράτο να περιορίσει την επιρροή της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τα οποία θεωρούνται ως υπέρ ΗΠΑ στις θέσεις τους. [5] Πρόσθεσε: “Αντί να εμπιστεύονται ανεξάρτητες χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, οι Ταλιμπάν θα πρέπει να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στην Τουρκία και το Κατάρ, οι οποίοι θα είναι οι πραγματικοί υποστηρικτές τους στις δυσκολίες που προκύπτουν.” [6] Επί του παρόντος, η Τουρκία έχει περίπου 700 “στρατιωτικούς συμβούλους” στο Αφγανιστάν και έχει επεκτείνει τη στρατιωτική της αποστολή εκεί έως το 2020, σύμφωνα με άλλη έκθεση. [7]

Η προθυμία της Ουάσινγκτον να επιτρέψει στην Τουρκία να διαδραματίσει ρόλο, παρά το γεγονός ότι οι Αφγανοί Ταλιμπάν έχουν επιμείνει στο αίτημά τους ότι οι ΗΠΑ δεν θα έχουν στρατιωτικές βάσεις στο Αφγανιστάν. Αυτό το αίτημα βασίζεται στην κατανόηση των Ταλιμπάν ότι η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν είναι η κύρια αιτία του αφγανικού προβλήματος. Στην πραγματικότητα, στις 18 Δεκεμβρίου 2018, το Ισλαμικό Εμιράτο εξέδωσε μια δήλωση καθιστώντας απολύτως σαφές: “Τίποτα για μια προσωρινή κυβέρνηση, κατάπαυση του πυρός, εκλογές ή οποιοδήποτε άλλο εσωτερικό ζήτημα δεν συζητείται, αλλά το κύριο θέμα είναι η αμερικανική κατοχή”. [8]

Iran-Pakistan-Taliban Tripartite Pact

Το Πακιστάν, ιδίως το Inter-Services Intelligence (ISI) του Πακιστάν, είναι ο κύριος υποστηρικτής του Ισλαμικού Εμιράτου. Είναι το ISI που συλλάβει, σχεδιάζει και εφαρμόζει την πακιστανική θέση στο Αφγανιστάν, αλλά και στο Κασμίρ, μέσω της χρήσης τζιχαντιστικών οργανώσεων. Η Roznama Ummat είναι επίσης το κύριο μέσο μέσων ενημέρωσης μέσω του οποίου αναδύεται η επιχειρηματολογία του ISI.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2018, μια έκθεση στο Roznama Ummat αποκάλυψε ότι το Ιράν, το Πακιστάν και οι Ταλιμπάν – οι υποτιθέμενοι κυρίαρχοι ηγέτες του Αφγανιστάν στο εγγύς μέλλον – έχουν αναπτύξει ένα τριμερές σχέδιο που θα εφαρμοστεί μετά από μια διευθέτηση που προκύπτει από τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ταλιμπάν. [9] Ο ελιγμός για το τριμερές σχέδιο πραγματοποιήθηκε αφού οι ΗΠΑ άρχισαν να μεταφέρουν τα στρατεύματά τους από τις επαρχίες Νουρανιστάν και Κουνάρ του ανατολικού Αφγανιστάν στην κύρια αμερικανική αεροπορική βάση στο Μπαγκράμ, ελπίζοντας να αποσύρουν περίπου 7.000 αμερικανικά στρατεύματα μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

“Με εντολή των Αφγανιστάν Ταλιμπάν, ο επικεφαλής της ιρανικής υπηρεσίας πληροφοριών Ali Salman Shamkhani είπε με σαφήνεια κατά τη διάρκεια συναντήσεων με τον Πρόεδρο του Αφγανιστάν, Dr. [τώρα αντικαταστάθηκε], “σημείωσε η έκθεση,” ότι [το Ιράν] όχι μόνο έχουν επαφές με τους Ταλιμπάν, αλλά και από κοινού με τους Ταλιμπάν θα εξασφαλίσουν τα [διεθνή] σύνορα κατά μήκος του βόρειου Αφγανιστάν και του δυτικού Αφγανιστάν … ” [10]

Ουσιαστικά, αυτές οι εξελίξεις σημαίνουν ότι σε ένα σενάριο μετά τον διακανονισμό, τα υπόλοιπα ανατολικά και νότια σύνορα του Αφγανιστάν θα διαχειρίζονται από κοινού οι Ταλιμπάν και το Πακιστάν ως μέρος της πιθανής συμφωνίας Ιράν-Πακιστάν-Ταλιμπάν. Μια τέτοια συμφωνία ή συμφωνία θα ταιριάζει στο Πακιστάν και την Κίνα, η οποία ελπίζει να σταθμεύσει μισό εκατομμύριο Κινέζους υπηκόους στο λιμάνι του Γκουαντάρ στην επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν έως το 2022 και, ως εκ τούτου, προσελκύει τον Μουλουάν Μασούντ Αζάρ, τον εμίρη του πακιστανικού τζιχάντ οργανισμού Jaish-e-Muhammad (JeM), για να διασφαλιστεί η ασφάλεια. [11]

“[Ο ιρανός αρχηγός πληροφοριών] Αλί Σαμχάνι πραγματοποίησε επίσης συνομιλίες με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Αφγανιστάν Χαμντλάχ Μοχίμπ”, ανέφερε η εφημερίδα “και είπε ότι πρόκειται να αποφασιστεί / υπογραφεί συμφωνία στις συνομιλίες μεταξύ Ιράν και Αφγανιστάν Ταλιμπάν στην οποία το Ιράν δεν θα υποστηρίξει καμία [μη Ταλιμπάν] φατρία στο Αφγανιστάν μετά την αμερικανική απόσυρση και το Ιράν θα παίξει το ρόλο του στην πρόληψη εμφυλίου πολέμου. ” [12] Είναι σαφές ότι το Ιράν, και ορισμένα άλλα έθνη, αντιμετωπίζουν τους Ταλιμπάν ως εκπρόσωπο του αφγανικού κράτους, αγνοώντας έτσι την εκλεγμένη αφγανική κυβέρνηση.


Η εφημερίδα Ουρντού Roznama Ummat ανέφερε ότι οι Ταλιμπάν επέμειναν σε έναν ρόλο για την Τουρκία στο Αφγανιστάν.

Τον Δεκέμβριο 2018-Ιανουάριος 2019, όταν αυτές οι εξελίξεις εμφανίστηκαν στα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης, το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν εξέδωσε επίσημη δήλωση, αποδεχόμενος ότι μια αντιπροσωπεία Ταλιμπάν επισκέφθηκε το Ιράν για να πραγματοποιήσει συνομιλίες. Είπε: “Μια αντιπροσωπεία του Ισλαμικού Εμιράτου έφτασε την Τεχεράνη τις επόμενες ημέρες στη συνεχιζόμενη σειρά επαφών με περιφερειακές χώρες. Αυτή η αντιπροσωπεία στάλθηκε στην ιρανική πρωτεύουσα της Τεχεράνης για να ανταλλάξει απόψεις με τη γειτονική χώρα Ιράν σχετικά με το Αφγανιστάν μετά την κατάληψη και αποκατάσταση της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας. ” [13]

Η ιρανική κυβέρνηση προέτρεψε τους Αφγανιστάν Ταλιμπάν να δημιουργήσουν ένα πολιτικό σκέλος και να δημιουργήσουν μια πολιτική συμμαχία με τον Gulbuddin Hekmatyar, τον εμίρη της υπόγειας τζιχαντιστικής ομάδας Hizb-e-Islami Afghanistan (HIA) που έχει πλέον προσχωρήσει στην ειρηνευτική διαδικασία του Αφγανιστάν. “Παραδεχόμενοι τη χρησιμότητα αυτής της συμβουλής, οι Ταλιμπάν – διατηρώντας μπροστά τους το τουρκικό μοντέλο – έχουν αρχίσει να εργάζονται για την ενίσχυση του πολιτικού τους βραχίονα”, ανέφερε μια έκθεση των ΜΜΕ. [14]

Ενώ το Πακιστάν υποστήριζε πάντοτε τους Αφγανιστάν Ταλιμπάν, η ώθηση του Ιράν στην οργάνωση τζιχάντ για να σφυρηλατήσει μια πολιτική συμμαχία με τον Γκιουλμπιντίν Χακμάταρ εισάγει ένα ενδιαφέρον σημείο καμπής όπου τα συμφέροντα του Πακιστάν, του Ιράν και της Τουρκίας αρχίζουν να συγχωνεύονται. Ο λόγος για τον οποίο οι Ταλιμπάν και το Πακιστάν τείνουν να εντάξουν την Τουρκία είναι επειδή η τουρκική κυβέρνηση διευθύνεται από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του οποίου οι ισλαμιστικές πολιτικές είναι γνωστές.

Ο Ερντογάν έχει μακροχρόνια σχέση με τον Γκιουλμπίν Χεκμάτιρ, ο οποίος υπήρξε σημαντικός σύμμαχος της Αλ Κάιντα στο παρελθόν. Το 2003, λίγους μήνες μετά την εκλογή του Ερντογάν πρωθυπουργού της Τουρκίας, μια τουρκική εφημερίδα δημοσίευσε μια φωτογραφία του Γκουλμπντίν Χακμάταρ με δύο άντρες να κάθονται στα πόδια του, ένας από τους οποίους ήταν νέος Ερντογάν. [15] Η σχέση μεταξύ Ερντογάν και Χακμάταρ είναι σημαντική, διότι ο τελευταίος είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στο Αφγανιστάν που θα διεξαχθούν στις 20 Ιουλίου 2019.

συμπέρασμα

Αυτές οι εξελίξεις προκύπτουν τη στιγμή που το Ισλαμικό Εμιράτο έχει κολλήσει στην παραδοσιακή του θέση ότι δεν θεωρεί την εκλεγμένη κυβέρνηση του Αφγανιστάν ως εκπρόσωπο των Αφγανών, αρνούμενη επανειλημμένα να επιτρέψει στην αφγανική κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ως παραχώρηση, το Ισλαμικό Εμιράτο συμφώνησε να καθίσει με Αφγανούς ηγέτες, όχι κυβερνητικούς αξιωματούχους, στη διάσκεψη της Μόσχας την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2019.

Ωστόσο, κατά την τελευταία δεκαετία και περισσότερο, οι Ταλιμπάν δεν είδαν ποτέ τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ ή με οποιοδήποτε άλλο έθνος ως μέσο πολιτικής διευθέτησης του προβλήματος του Αφγανιστάν. Η κατανόησή τους ήταν πάντοτε ότι τέτοιες διεθνείς συνομιλίες προσφέρουν νομιμότητα στους μαχητές τζιχάντ τους και το Ισλαμικό Εμιράτο αποκτά διπλωματική νομιμότητα ως διεθνής εταίρος και ως ο μόνος εκπρόσωπος του Αφγανιστάν, καθώς η κυβέρνηση του Αφγανιστάν δεν συμμετέχει σε τέτοιες διαπραγματεύσεις.

Στη διάσκεψη της Μόσχας, η αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν κατέστησε απολύτως σαφές ότι τέτοιες συνομιλίες δεν είναι διαπραγματεύσεις για το μέλλον του Αφγανιστάν. Σημείωσε συγκεκριμένα ότι “πριν από την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών, πρέπει να ληφθούν ορισμένα προκαταρκτικά μέτρα που είναι απαραίτητα για την ειρήνη”. [16] Από τότε και πριν από αυτό, οι Ταλιμπάν έχουν ορίσει πολλά αιτήματα που θα μπορούσαν να τους προσφέρουν διεθνή νομιμότητα χωρίς να συμφωνήσουν σε παραχωρήσεις είτε στην αφγανική κυβέρνηση είτε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην πραγματικότητα, μετά τις συνομιλίες της Γενεύης στις 27-28 Νοεμβρίου 2018, οι Αφγανοί Ταλιμπάν δήλωσαν ξεκάθαρα ότι «πολεμούν και διαπραγματεύονται» ταυτόχρονα. Μια δήλωση που εξέδωσαν ανέφεραν: “Η πολιτική του Ισλαμικού Εμιράτου σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είναι πολύ σαφής. Το Ισλαμικό Εμιράτο … διεξάγει πόλεμο ενάντια στους Αμερικανούς εισβολείς τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια. Το Ισλαμικό Εμιράτο, ως εκπρόσωπος του γενναίου μουτζαχίντ Το αφγανικό έθνος και ως κυρίαρχη οντότητα, πολεμά και διαπραγματεύεται με τους Αμερικανούς εισβολείς για την επιτυχία του τζιχάντ. ” [17]

* Ο Tufail Ahmad είναι ανώτερος συνεργάτης για την πρωτοβουλία Ισλαμισμός και Αντι-Ριζοσπαστικοποίηση του MEMRI

[1] State.gov (ΗΠΑ), 21 Σεπτεμβρίου 2018.

[2] Έκθεση MEMRI JTTMUrdu Daily: Στις συνομιλίες της Ντόχα, οι Αφγανοί Ταλιμπάν επιμένουν στον ρόλο της Τουρκίας στο Αφγανιστάν, 25 Φεβρουαρίου 2019.

[3] Έκθεση MEMRI JTTMUrdu Daily: Στις συνομιλίες της Ντόχα, οι Αφγανοί Ταλιμπάν επιμένουν στον ρόλο της Τουρκίας στο Αφγανιστάν, 25 Φεβρουαρίου 2019.

[4] Έκθεση MEMRI JTTMUrdu Daily: Στις συνομιλίες της Ντόχα, οι Αφγανοί Ταλιμπάν επιμένουν στον ρόλο της Τουρκίας στο Αφγανιστάν, 25 Φεβρουαρίου 2019.

[5] Έκθεση MEMRI JTTM ενμέσω συνομιλιών ΗΠΑ-Ταλιμπάν, Pro-Pakistan Urdu Daily Ζητά από τους Αφγανιστάν Ταλιμπάν να συμμαχήσουν με το Κατάρ και την Τουρκία, Ditch Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ, 24 Δεκεμβρίου 2018.

[6] Έκθεση MEMRI JTTM ενμέσω συνομιλιών ΗΠΑ-Ταλιμπάν, Pro-Pakistan Urdu Daily ζητά από τους Αφγανιστάν Ταλιμπάν να συμμαχούν με το Κατάρ και την Τουρκία, Ditch Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ, 24 Δεκεμβρίου 2018.

[7] Roznama Ummat, 28 Δεκεμβρίου 2018.

[8] Η έκθεση MEMRI JTTMΑφγανιστάν Ταλιμπάν: Οι συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι αφορούν μόνο τον τερματισμό της αμερικανικής κατοχής – δεν εμπλέκουν την αφγανική κυβέρνηση, 20 Δεκεμβρίου 2018.

[9] Έκθεση MEMRI JTTMUrdu Daily Report: Το Ιράν και οι Ταλιμπάν θα υπογράψουν σύμφωνο, θαδιασφαλίσουν απόκοινού τα αφγανικά σύνορα, 7 Ιανουαρίου 2019.

[10] Έκθεση MEMRI JTTMUrdu Daily Report: Το Ιράν και οι Ταλιμπάν θα υπογράψουν σύμφωνο, θαδιασφαλίσουν απόκοινού τα αφγανικά σύνορα, 7 Ιανουαρίου 2019.

[11] Orfonline.org, 21 Φεβρουαρίου 2019.

[12] Έκθεση MEMRI JTTMUrdu Daily Report: Το Ιράν και οι Ταλιμπάν θα υπογράψουν σύμφωνο, θαδιασφαλίσουν απόκοινού τα αφγανικά σύνορα, 7 Ιανουαρίου 2019.

[13] Η έκθεση MEMRI JTTMΑφγανιστάν Ταλιμπάν επιβεβαιώνει τις συνομιλίες της Τεχεράνης με το Ιράν για το Αφγανιστάν μετά την κατοχή, 8 Ιανουαρίου 2019.

[14] Έκθεση MEMRI JTTMUrdu Daily: Το Ιράν συμβουλεύει τους Αφγανιστάν Ταλιμπάν να σχηματίσουν πολιτική συμμαχία με τη Χεζμπ-Ισλάμι, 16 Ιανουαρίου 2019.

[15] MEMRI Daily Brief No. 176From The MEMRI Archives: Οι προηγούμενες στενές σχέσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν με τον Αφγανό πολέμαρχο Gulbuddin Hekmatyar – Υπό το φως της προεδρικής υποψηφιότητας του Hekmatyar στο Αφγανιστάν, 25 Ιανουαρίου 2019.

[16] Έκθεση MEMRI JTTMΣτη Διάσκεψη της Μόσχας, αξιωματούχος των Αφγανιστάν Ταλιμπάν περιγράφει τις απαιτήσεις που πρέπει να συναντηθούν «πριν από την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών», 8 Φεβρουαρίου 2019.

[17] Η έκθεση MEMRI JTTMΑφγανιστάν Ταλιμπάν για τη Διάσκεψη της Γενεύης: «[Είμαστε] Αγωνιζόμαστε και διαπραγματευόμαστε με τους Αμερικανούς εισβολείς για την επιτυχία του Τζιχάντ», 3 Δεκεμβρίου 2018.

https://www.memri.org/reports/us-taliban-talks-yielding-lasting-role-turkey-and-iran-afghanistan

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>