«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ένας νέος τρόπος για τη θεραπεία της σοβαρής παχυσαρκίας

ευσαρκία

Νέα έρευνα θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τη θεραπεία της πρώιμης νοσηρότητας της οικογενειακής παχυσαρκίας, μιας ασθένειας που επηρεάζει το 4 έως 6% των ατόμων που πάσχουν από πρώιμη σοβαρή παχυσαρκία.

Συν-συγγραφέας των Michel Bouvier και Patricia René από το Ινστιτούτο Έρευνας στην Ανοσολογία και τον Καρκίνο (IRIC) του UdeM, με τους συναδέλφους του Université Laval Damien Lanfray και Denis Richard, η έρευνα δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στο περιοδικό Journal of Clinical Investigation .

“Τα άτομα με αυτήν τη  δεν αισθάνονται κορεσμό, το μήνυμα που στάλθηκε στον εγκέφαλό μας για να σταματήσουν την πείνα”, δήλωσε ο Bouvier, καθηγητής ιατρικής UdeM που διευθύνει το IRIC. Ως αποτέλεσμα, τρώνε πάρα πολύ για τις ανάγκες τους, οδηγώντας σε δυσμενείς επιπτώσεις όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης τύπου-2.

Χρησιμοποιώντας ποντίκια των οποίων το γονιδίωμα είχε τροποποιηθεί για την αναπαραγωγή της  , ο Bouvier και η ομάδα του εξέτασαν τη μετάλλαξη ενός γονιδίου γνωστού για τον ρόλο του στην κορεσμό: τον υποδοχέα μελανοκορτίνης τύπου 4 (MC4R). Μετά την ένεση ενός θεραπευτικού μορίου που είχαν αναπτύξει που είναι γνωστό ως φαρμακολογική συνοδός, οι ερευνητές είδαν μια άμεση αλλαγή στη συμπεριφορά των παχύσαρκων ποντικών.

“Είμαστε ακόμη μακριά από μια φαρμακευτική εφαρμογή για τον άνθρωπο, αλλά οι προκλινικές δοκιμές in vivo είναι πολύ ενθαρρυντικές”, δήλωσε ο Bouvier, ο οποίος νωρίτερα αυτό το μήνα απονεμήθηκε το Βραβείο Killam στις επιστήμες υγείας, μία από τις πιο διάσημες επιστημονικές διακρίσεις του Καναδά.

Σπάνια αλλά σοβαρά

Η ασθένεια που στοχεύει ο Bouvier και η ομάδα του πλήττει περίπου έναν στους 250.000 ανθρώπους.

“Λέγεται μια σπάνια  επειδή δεν είναι πολύ παρούσα στον γενικό πληθυσμό”, δήλωσε ο Μπούβιερ. “Αλλά είναι πολύ ενοχλητικό. Όταν μια οικογένεια αγωνίζεται με αυτήν την κατάσταση, πολλά άτομα θα επηρεαστούν από αυτήν και, δεδομένου ότι η παχυσαρκία συνδέεται πολύ συχνά με τις συνήθειες του τρόπου ζωής, αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να εξοστρακιστούν.”

Η νοσηρή παχυσαρκία προκαλείται από την αδράνεια της μελανοκορτίνης, μιας ορμόνης που ρυθμίζει την όρεξη και την κατανάλωση ενέργειας. Η απουσία του υποδοχέα του, που καθιστά δυνατή τη δράση του στην επιφάνεια των κυττάρων του υποθάλαμου του εγκεφάλου, οδηγεί σε  . Η ομάδα του Bouvier είχε ανακαλύψει στο παρελθόν φαρμακευτικά μόρια συπερόνης που επιτρέπουν την εξαγωγή του ελαττωματικού υποδοχέα στην κυτταρική επιφάνεια.

Η ομάδα είχε δείξει ότι αυτή η οικογένεια μορίων δούλευε σε ανθρώπινες κυτταρικές σειρές με διαφορετικές μεταλλάξεις του γονιδίου MC4R. Στη νέα τους μελέτη, οι ερευνητές περιγράφουν ένα νέο ζωικό μοντέλο – ποντίκια – στο οποίο το γονίδιο MC4R έχει αντικατασταθεί από το φυσιολογικό ή μεταλλαγμένο ανθρώπινο γονίδιο MC4R και δείχνουν ότι μια φαρμακολογική συνομιλία αποκαθιστά τη λειτουργία του μεταλλαγμένου γονιδίου MC4R και μειώνει σημαντικά τη πρόσληψη τροφής ποντικών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εργασία στο εργαστήριο της Bouvier – που απασχολεί περίπου 20 ερευνητές – οδήγησε σε πολλά υποσχόμενα φαρμακευτικά προϊόντα.

“Στόχος της IRIC είναι να διασφαλίσει τη συνέχεια μεταξύ  και κλινικών εφαρμογών”, εξήγησε ο βιοχημικός, προσθέτοντας ότι με την προσέγγιση της Διεθνούς Ημέρας Σπάνιων Νόσων στις 28 Φεβρουαρίου, είναι σημαντικό να επισημανθούν οι ηθικές ευθύνες της επιστημονικής κοινότητας.

“Συχνά, αυτές οι (σπάνιες) ασθένειες έχουν μικρό ενδιαφέρον για τις φαρμακευτικές εταιρείες, επειδή δεν θεωρούνται αρκετά διαδεδομένες για να δικαιολογήσουν σημαντικές επενδύσεις”, είπε. “Πιστεύω ότι αυτό δεν πρέπει να επηρεάζει τον τρόπο προσανατολισμού της έρευνάς μας”.

Εξερευνήστε περαιτέρω

Η ανακάλυψη της διαμόρφωσης της πρωτεΐνης θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές θεραπείες κατά της παχυσαρκίας

https://medicalxpress.com/news/2021-03-severe-obesity.html

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>