«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ 21ο μ.Χ. ΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Η ΦΙΡΙΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΦΟΤΟΓΡΑΦΙΑ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou  Bleibergweg 114  D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513  E-Mail: chaziteo@t-online.de                     ΚΙΝΑ-ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΑ ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε. ‘Η ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΚΙΝΑ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ ‘Η ΡΩΣΙΑ-Ε.Ε. ΚΑΤΑ ΗΠΑ-ΚΙΝΑ.

 23.02.2021

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Ποιος θα ειναι για τον 21ο μ.Χ. αιωνα ο μεγαλος αντιπαλος των ΗΠΑ ‘η καλυτερα ο ισχυρωτερος συνασπισμος μεγαλων δυναμεων για την παγκοσμια κυριαρχια;

Ειναι γεγονος πως η Κινα αποτελει, τοσο οικονομικα οσο και πληθυσμιακα και στρατιωτικα, ηδη μια μεγαλη χωρα με σοβαρες προοπτικες να πρωταγωνιστησει στην διεθνη σκηνη κατα τον 21ον μ.Χ. αιωνα, για την παγκοσμια κυριαρχια, δεν φαινεται ομως προς το παρων ιδιαιτερα πιθανον πως το συνολικο μεγεθος ισχυος της ειναι τετοιο που θα μπορουσε να προβληματισει σοβαρα τις ΗΠΑ.

Η κατασταση αλλαζει ριζικα με μια στρατιωτικη συμμαχια Κινας-Ρωσιας.

Κατι τετοιο θα μπορουσε να προκυψει ευκολα και γρηγορα οσο θα διατηρουνται τα μετρα τιμωριας που λαμβανουν οι ΗΠΑ (Sanktionen) κατα της Κινας και Ρωσιας.

Στην  συμμαχια αυτη θα μπορουσαν να συμμετασχουν χωρες οπως η  Ινδια και το Ιραν.

Στην περιπτωση αυτη, ιδιαιτερα το Ιραν, με τα τεραστια κοιτασματα του Υδρογονανθρακων του θα εκαλυπτε τις αναγκες της Κινας, και θα μπορουσε να συμμετασχει στην συμμαχια με ανταλλαγμα την πυρηνικη τεχνογνωσια.

Η Κινα απο την πλευρα της θα ενδιαφερονταν για μια τετοια συμμαχια για τους εξης λογους:

  1. για την καλυψη της απο την πυρηνικη ομπρελα της Ρωσιας.

 Χωρις την συμμαχια αυτη η Κινα μονη της δεν θα μπορουσε να αντιμετωπισει ενα πυρηνικο πολεμο με τις ΗΠΑ. Το επιπεδο της κινεζικης πυρηνικης τεχνολογιας συνολικα ειναι ακομη κατα πολυ κατωτερο απο το αντιστοιχο των ΗΠΑ ‘η της Μεγαλης Βρεταννιας ‘η της Γαλλιας. Η Κινα για να προωθησει αποτελεσματικα την πυρηνικη της τεχνολογια, αναγκαστικα θα μειωσει το κοστος του πολυαριθμου στρατευματος της για να ενισχυσει με εξυπνα οπλα την μαχητικη του ικανοτητα. Ειναι ακομη αμφιβολο κατα ποσο το κινεζικο πολεμικο ναυτικο θα μπορουσε να υπερτερησει σημερα ακομη και του πολεμικου ναυτικου της Τα’ι’βαν.

  1. Εαν με την συμμαχια της με την Ρωσια καλυψει η Κινα τα νοτα της, οι Ενοπλες Δυναμεις της θα εβαζαν στο στοχαστρο τους τις ανατολικες και νοτιες θαλασσιες περιοχες της, με δυνατοτητες εξασφαλισης υπεροχης και ενδεχομενης λυσης και του θεματος της Τα’ι’βαν υπερ των συμφεροντων της.

  1. Μια τετοια λυση του θεματος Τα’ι’βαν δεν θα ελυνε μονο τα χερια της Κινας, αλλα θα σημανε ταυτοχρονα και την αναγνωριση απο την Ρωσια, η Κινα να λυνει τα προβληματα της οπως η ιδια το επιθυμει.

Ποια ενδιαφεροντα ισχυροποιουνται για την Ρωσια απο μια συμμαχια της με την Κινα;                   

Πανω απ’ ολα, με την υπογραφη μιας τετοιας συμφωνιας  ισχυροποιειται σε πολλα διεθνη παγκοσμια θεματα η θεση της Ρωσιας ως π.χ. σε ποιον ανηκει η Κρυμαια εως τα μετρα τιμωρυας των ΗΠΑ (Sanktionen) για τον αγωγο μεταφορας φυσικου αεριου

Nord Stream 2 και την στηριξη της Ρωσικης Οικονομιας απο την Κινα με χρηματικοπιστωτικα προ’ι’οντα και βιομηχανικη τεχνολογια.

Περαν απ’ αυτα θεμελειωνει μια συμμαχια Ρωσιας-Κινας τα κοινα συμφεροντα στην Ευρασια και κατ’ επεκταση στον Κοσμο.

Βεβαια μια στρατιωτικη συμμαχια Ρωσιας-Κινας περαν απο τα πλεονεκτηματα για τις δυο αυτες χωρες εχει λογω των διαφορετικων οικονομικων βαρων και των μεγαλων προβληματων στην εξωτερικη πολιτικη αλλα και διαφορων ιδεολογικων διαφορων και ορισμενα αρνητικα σημεια για την Ρωσια.

Στην περιπτωση υπογραφης μιας τετοιας συμφωνιας η ρωσικη εξωτερικη πολιτικη κινδυνευει να εξαρταται απο της Κινας αλλα και αντιστροφα.

Δεν αποκλειεται να υπογραφει η συμφωνια αυτη εντος του 2021 ‘η το αργοτερο εντος του 2022.

Μηπως ομως η Κινα ειναι ενας φυσικος συμμαχος των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στην Ευρασια κατα της Ρωσιας;

Αυτη αποτελει σημερα βασικο εμπορικο εταιρο των ΗΠΑ και ειναι ιδιαιτερα σημαντικη για την στρατηγικη τους.

Η Κινα παραδοσιακα εχει ανταγωνιστικες σχεσεις με τον βασικο γεωπολιτικο σνταγωνιστη των ΗΠΑ, τον κυριαρχο του κεντρου της Ευρασιας, την Ρωσια.

Αρα τα γεωπολιτικα συμφεροντα των ΗΠΑ ταυτιζονται με αυτα της Κινας.

Ταυτοχρονα η ισχυς της δεν ειναι ικανη να απειλησει τις ΗΠΑ αλλα και οι επιδιωξεις της για το μελλον δεν εχουν ιμπεριαλιστικο χαρακτηρα.

Αρα, η Κινα οχι μονο δεν εχει σοβαρες πιθανοτητες να λειτουργησει ως αντιπαλος των ΗΠΑ στο ορατο μελλον, αλλα μαλλον εμφανιζεται ως ενας απο θαθμο συμμαχος των ΗΠΑ για την δημιουργια ενος πολυπολικου διεθνους συστηματος μεν, αλλα ελεγχομενου απο τις ΗΠΑ.

Σχετικα με τον περιφερειακο ρολο της Κινας, οχι μονο δεν αντιβαινει κατα συνεπεια τα συμφεροντα των ΗΠΑ, αλλα αντιθετα πρεπει να ενισχυθει ο ρολος αυτος σε καποιο βαθμο, μιας και η Κινα δειχνει ιδιαιτερα συντιρητικη σχετικα με τις προθεσεις της να αρχιζει να ελεγχει τα τεκταινομενα στην περιφερεια της.

Στην περιπτωση μιας ενωμενης Ευρωπης (Ε.Ε. + Ρωσια) μια πολεμικη επιθεση των ΗΠΑ εναντιον του Συνασπισμου αυτου στο κοντινο μελλον γινεται αναποφευκτη, διοτι ο κεντρικος στοχος της γεωπολιτικης στρατηγικης των ΗΠΑ ειναι παση θυσια η αποφυγη της δημιουργιας μιας κυριαρχης δυναμης στην Ευρασια.

Ενας αυτονομος πολιτικος και στρατιωτικος Συνασπισμος Ε.Ε. + Ρωσιας ακομη και εαν περιοριζονταν στο δυτικο τμημα της ευρωπα’ι’κης Ηπειρου, θα αποτελουσε ενα θανατοφορο πληγμα για την μακροπροθεσμη στρατηγικη των ΗΠΑ.

Στην περιπτωση αυτη θα δραστηριοποιουνταν το στρατοβιομηχανικο συμπλεγμα των ΗΠΑ που εχει στα σκαρια του μια υπερεξελιγμενη πολεμικη μηχανη, η οποια ειναι σε θεση να επεμβαινει σε καθε σημειο του πλανητη μας για να προωθει τα συμφεροντα των ΗΠΑ.

Στο απεραντο συμπλεγμα των ερευνητικων κεντρων των ΗΠΑ, των εργαστηριων των πολεμικων βιομηχανιων και των ενοπλων δυναμεων, των ΑΕΙ και των πασης φυσεως think tank, οι διανοουμενοι ενος πολεμου κατα της Ε.Ε. + Ρωσιας θα διαμορφωσουν οποιες συνθηκες ειναι απαραιτητες

για την ισοπεδωση του αντιπαλου, ο οποιος για πρωτη φορα στην ανθρωπινη ιστορια απειλει να κυριρχησει τοσο στην καρδια (Heartland) της Ευρασιας, οσο και στο δακτυλιο περιξ αυτης.

Η στρατηγικη περιφερειακης περικυκλωσης της κεντρικης ευρασιατικης δυναμης, ηταν αυτη που εδωσε το ανοιγμα στη μαο’ι’κη Κινα επι προεδριας Νιξον των ΗΠΑ.

Ο συνδυασμος συνεπως των οικονομικων μεγεθων και της τεχνολογιας της Ε.Ε., με τους φυσικους πορους, την τεχνολογια και το πυρηνικο οπλοστασιο της Ρωσιας δημιουργει ενα τρομακτικο ενεργητικο στρατιωτικης, οικονομικης και τεχνολογικης ισχυος.

Ετσι ο Συνασπισμος Ε.Ε. + Ρωσιας θα ηταν κατα συνεπεια γεωπολιτικος κυριαρχος του Κοσμου, ενω οι ΗΠΑ θα μεταβαλλονταν σε εξαρτημενη περιφερεια.

Ειναι συνεπως φυσικο για τις ΗΠΑ να εμποδισουν με καθε μεσο την πανευρωπα’ι’κη ενοποιηση απο τον Ατλανικο Ωκεανο μεχρι το Βλαδιδοσκοπ της Ρωσιας και να διατηρησουν την σημερινη Ε.Ε. υπο την προστασια τους.

Φαινεται λοιπον πως οι ΗΠΑ επιδιωκουν μεν την ενισχυση μιας «λελολογισμενης» ευρωπα’ι’κης ενοποιησης στο πλαισιο της ενισχυσης των δεσμων αναμεσα στα «προβατα του μαντριου» και του «τσοπανη».

Με αλλα λογια.

Η Ε.Ε. ως αυτονομη γεωπολιτικη οντοτητα σε καμια περιπτωση δεν θα ειναι «ισοτιμος εταιρος» των ΗΠΑ και παντοτε θα παραμενει υπο την επικυριαρχια τους. Στοχος των ΗΠΑ, ειναι να παραμεινει η Ε.Ε. μεσα απο μια ποιο γνησια σχεση εταιρων, το προγεφυρωμα τους στην ευρασιατικη Ηπειρο.                                      

Και ποιο ρολο θα παιζει το σημερινο προτεκτορατο της Γερμανιας που ψευδεπιγραφα αυτονομαζεται «Ελλας» και εξουσιαζεται μεταπολεμικα, απο ελεγχομενους εφιαλτες Γερμανοτσολιαδες, δηλαδη απο ανωμαλους της γνωστης Οικογενειοκρατιας;

                   ΤΟ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙ                      

Οι ανωμαλοι αυτοι ειναι παντα ανωμαλοι και αντιμετωπιζονται ως τετοιοι οποια ιδιοτητα και αν φερουν.

Γι’ αυτον τον λογο αποτελει παγια επιδιωξη της Γερμανιας να τοποθετει σε ηγετικες θεσεις στο προτεκτορατο της τετοιου ειδους ανθρωποειδη.

Σε τετοιες «αρρωστες» καταστασεις εχουν εμπλακει οι ηγεσιες του γερμανικου προτεκτορατου και αυτες πρεπει να εξηγηθουν, για να μπορεσει να ερμηνευτει και η σημερινη καταντια του γερμανικου προτεκτορατου ως κρατος.

Μονο με ορους υποκοσμου μπορουν να εξηγηθουν τα συμβαινοντα στην πολιτικη ζωη του γερμανικου προτεκτορατου, γιατι ο υποκοσμος το κυβερνα.

Δεν νοειται εδω κατι το περιπλοκο.

Μονο εαν γνωριζει ο καθε Ελληνας πολιτης, ποσο «βρωμικοι» – ως ανθρωποι – ειναι αυτοι που δημιουργουν τον «βοθρο» και τον κυβερνουν, μπορουν να καταλαβουν, και τον λογο που καταντησαν σ’ αυτην την κατασταση.

Η σημερινη καταντια του γερμανικο προτεκτορατου οφειλεται στο γεγονος, οτι οι Ελληνες πολιτες, αφησαν τον «βοθρο» να κατακλυσει τις γνησιες ελληνικες δεξαμενες ποσιμου νερου.

Αφησαν τον «βοθρο» να ανεβει στην κοινωνικη ιεραρχια και να τους κυβερνα.

Κλεινοντας τα ματια στην αθλιοτητα, δεν τον εδιωχναν – οπως νομιζαν – αλλα την αφηναν να επιβιωνει, να ισχυροποιειται κα να τους καταβαλει.

Υποκρινομενοι οι Ελληνες πολιτες οτι δεν τον βλεπουν, τον αφησαν να τους προδιδει ως λαο και να τους ξεπουλαει ως κρατος.

Εξωρα’ι’ζοντες την χυδαιοτητα, εφθασαν οι Ελληνες πολιτες σε σημειο να ανεχονται τον «βοθρο», γιατι εφευρισκαν φιλικες λεξεις που τον περιεγραφαν. Ως εκ τουτου αφησαν τον «βοθρο» να μπει στα σαλονια της Δημοκρατιας και να τους κυβερνησει.

Στον «βοθρο» αυτο εμπιστευτηκαν οι Ελληνες πολιτες την ελευθερια και την ανεξαρτησια τους και προδοθηκαν.

κεφαλι του χωμενο μεσα στο χωμα και απο επανω την πιεση της γερμανικης μποτας. Η γερμανικη μποτα ομως, απο την εποχη κατασκευης της σιδηροδρομικης γραμμης Βερολινο-Βαγδατης,

και μεχρι σημερα υποστηριζει, οτι τα νησια του Αρχιπελαγους του Αιγαιου ανηκουν σε αυτον που κατεχει την Μικρα Ασια.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Και μια γεύση τι παίζετε πίσω από την πλάτη του κόσμου.

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>