«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Τρέξτε από δειλία και φόβο να ρίξετε μέσα σας κάτι που δεν ξέρετε τι είναι! Αυτοκτόνα Έλληνα κρίμα δεν σου πάει να είσαι δειλός και δούλος, αντέδρασε για τα παιδιά σου, αν όχι για σένα.

Ισραήλ: Θετικοί στον Covid-19 χιλιάδες πολίτες έπειτα από την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer

 Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Ισραήλ: Θετικοί στον Covid-19 χιλιάδες πολίτες έπειτα από την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer

Συνολικά 12.000 πολίτες που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου στο Ισραήλ βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero» και προσθέτει πως ο ορός φαίνεται αδύναμος και δημιουργούνται αμφιβολίες.

Η εφημερίδα συνεχίζει:

Σε πολλά μέρη του κόσμου έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την πραγματική αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer για τον κορωνοϊό, ακόμα κι αν είναι νωρίς για να υπάρξουν συμπεράσματα.

Προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στο Ισραήλ, ωστόσο, ο ορός ήταν τόσο αδύναμος, με αποτέλεσμα χιλιάδες εμβολιασμένοι να βρεθούν θετικοί.

Τα νέα που προέρχονται από τη χώρα, στην οποία σχεδόν το 30% των πολιτών έχει εμβολιαστεί, προκαλούν ανησυχία.

Στο Ισραήλ, πολλοί άνθρωποι έλαβαν την πρώτη δόση και πρέπει να τονιστεί ότι η προστασία θα ενισχυθεί σίγουρα μετά τη δεύτερη δόση.

Ο Nachman Ash, εθνικός συντονιστής της στρατηγικής κατά του κορωνοϊού, εξήγησε ότι «η προστασία που εγγυάται η πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech αποδεικνύεται κατώτερη από ό,τι ήλπιζαν και από αυτή που παρουσιάστηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία» γράφει η «Time of Israel».

Ως αποτέλεσμα, οι αμφιβολίες για το εμβόλιο αρχίζουν να αυξάνονται επειδή ο ορός φαίνεται ότι είναι πολύ πιο αδύναμος από το αναμενόμενο.

Οι λεπτομέρειες για τους αριθμούς των πολιτών που μολύνθηκαν αναφέρονται στον ιστότοπο «Haaretz».

Όπως γράφει η ιστοσελίδα, «περισσότεροι από 12.400 Ισραηλινοί κάτοικοι έχουν βρεθεί θετικοί στον Covid-19 αφού εμβολιάστηκαν.

Μεταξύ αυτών 69 άτομα είχαν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση.

Αυτό ισοδυναμεί με το 6,6% των 189.000 εμβολιασμένων ατόμων που έχουν υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού μετά τον εμβολιασμό τους».

Από τους 100.000 εμβολιασμένους, μία εβδομάδα μετά την πρώτη δόση, 5.348 βρέθηκαν θετικοί, ενώ, από τους υπόλοιπους 67.000, 5.585 ήταν θετικοί μεταξύ της έβδομης και της δέκατης τέταρτης ημέρας μετά το εμβόλιο.

Κατά την επόμενη περίοδο, από 20.000 εμβολιασμένους, 1.410 μολύνθηκαν.

Έναν μήνα μετά τον εμβολιασμό, 84 στα 3.199 άτομα είχαν θετικά αποτελέσματα και από αυτά τα 69 είχαν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση.

Ο ιός κυκλοφορεί πολύ στο Ισραήλ, παρά το lockdown, και οι άνθρωποι μπορεί να ήταν απρόσεκτοι μετά τη λήψη της πρώτης δόσης.

Οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου Sheba μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου έδειξαν ότι οι 100 στους 102 είχαν επίπεδα αντισωμάτων υψηλότερα από 6 μέχρι και 20 φορές από την προηγούμενη εβδομάδα.

Έτσι ξεκίνησε μια πραγματική συζήτηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer. Οι αμφιβολίες διατυπώθηκαν από τον Peter Doshi στην ιστοσελίδα της British Medical Journal.

Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το ποσοστό επιτυχίας, ακόμη και όσον αφορά το εμβόλιο της Moderna.

Ο Marco Cavaleri, διευθυντής εμβολίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, δήλωσε στην Quotidiano Sanità ότι, μεταξύ των συμμετεχόντων στη μελέτη, 2.410 είχαν συμπτώματα αναπνευστικών ασθενειών.

Οι περισσότεροι ήταν αρνητικοί στα τεστ και δεν θα ήταν λογικό να υποτεθεί ότι ήταν ψευδώς αρνητικά.

Η Καλιφόρνια θέτει εκτός παρτίδα εμβολίου της Moderna λόγω παρενεργειών

Την ίδια ώρα, η Καλιφόρνια σταματά τη χορήγηση 330.000 δόσεων του εμβολίου της Moderna από παρτίδα που βρίσκεται υπό διερεύνηση, έπειτα από αρκετές σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις που σημειώθηκαν σε ανθρώπους την προηγούμενη εβδομάδα.

Αξιωματούχοι Υγείας στην Καλιφόρνια ενημέρωσαν τα εμβολιαστικά κέντρα σε ολόκληρη την πολιτεία να μη χορηγούν δόσεις από το εμβόλιο της Moderna, ενώ διερευνούν πιθανές σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Περισσότερες από 330.000 δόσεις από την παρτίδα διανεμήθηκαν σε 287 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την πολιτεία από τις 5 έως τις 12 Ιανουαρίου.

Μπορεί να έχουν ήδη χορηγηθεί δεκάδες χιλιάδες δόσεις, αλλά ο αριθμός των αχρησιμοποίητων δόσεων είναι άγνωστος, σύμφωνα με τον Darrel Ng, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας της Καλιφόρνια.

Το υπουργείο δήλωσε την περασμένη Κυριακή ότι λιγότερα από 10 άτομα σε μια κλινική στο Σαν Ντιέγκο που είχαν λάβει δόσεις από τη συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίων χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα για τουλάχιστον 24 ώρες.

Η πολιτεία είπε ότι δεν γνώριζε κανέναν από οποιοδήποτε από τα άλλα 286 εμβολιαστικά κέντρα που να είχε παρόμοιες αλλεργικές αντιδράσεις μετά τη λήψη εμβολίου από την εν λόγω παρτίδα.

Το Υπουργείο Υγείας της Καλιφόρνια είπε ότι συνέστησε την παύση χρήσης ολόκληρης της παρτίδας, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν άμεσες δόσεις αντικατάστασης εκτός από αυτές που είχαν ήδη παραγγελθεί.