«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Εξημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπω. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπω. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

ΤΡΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΕΣ

 ergazomenou

Η χώρα μας έχει επιτύχει τρεις παγκόσμιες πρωτοτυπίες:

1η  Πρωτοτυπία Είναι η μοναδική χώρα που μπήκε στην ΕΟΚ  ενωρίς  και  τώρα  ανήκει  στο  σκληρό πυρήνα της Ε.Ε   και αντί να βελτιώσει τις οικονομικές επιδόσεις  της   βρίσκεται σχεδόν στην τελευταία θέση.

Ενώ  το1974   είχαμε 300ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ $ εξωτερικό χρέος ,τώρα φθάσαμε στο αστρονομικό ποσό των  360 ΔΙΣ.E δημόσιο χρέος, 400 ΔΙΣ.E ιδιωτικό χρέος, με ανεργία  σχεδόν   30% , με τράπεζες προβληματικές και άλλες πρωτιές .

Η πρωτοτυπία γίνεται καταφανέστερη αν  την συγκρίνουμε με  τις πολύ φτωχές χώρες του πρώην ανατολικού συνασπισμού,  οι οποίες  όταν μπήκαν απείχαν παρασάγγας από τη χώρα μας και όμως  όλες ωφελήθηκαν  από 1,5% -4% αύξηση στο ΑΕΠ. Αντίθετα, η χώρα μας με την είσοδο της στην Ε.Ε έχασε  την βιομηχανική  της βάση ,   βιοτεχνία  ,   γεωργία  ,   κτηνοτροφία  κ.α  Ο Έλληνας   τότε υπερκάλυπτε  τις ανάγκες του κατά 125%   τώρα μόνοκατά 0,65%,  180.000 νοικοκυριά   κινδυνεύουν να χάσουν τη στέγη τους και να βγουν στο δρόμο λόγω χρεών,  νησίδες φτώχειας παντού κ.α.

2η Πρωτοτυπία   Είναι η μοναδική χώρα στην οποία δεν εφαρμόζεται το διεθνές δίκαιο εκ μέρους της αρπακτικής Τουρκίας, η οποία  αρνείται  την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας στα νησιά, αμφισβητεί την Ελληνική επικράτεια(Κύπρο, Θράκη, νησιά Ανατ. Αιγαίου, μέρος της Κρήτης, το μισό Αιγαίο  ως τον 25ομεσημβρινό, την ελληνική ΑΟΖ κ.ο.κ) Παρά ταύτα  δεν μπορεί να βρει το δίκαιο της πουθενά ,ακόμη και στην ένωση κρατών στις οποίες συμμετέχει και υποτίθεται ότι  ισχύει ο κανόνας  «αλληλεγγύης».

Ομως η «Γερμανική Ευρώπη» είναι αντίπαλος μας ,όπως  και το  ΝΑΤΟ, δηλαδή οι ΗΠΑ  . Το  ΝΑΤΟ  μας προστατεύει από εξωτερική απειλή ,  αλλά μας αφήνει απροστάτευτους στην βουλιμία της  Τουρκίας και  της ανάβει  και «πράσινο φως» , όπως συνέβη με την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο και τώρα που η «σύμμαχος»  μας απειλεί με νέο Αττίλα στο Αιγαίο.

Για τον ΟΗΕ ούτε μνεία  γιατί πρόκειται  για «καφενέ»

3η Πρωτοτυπία. Μια χώρα που περιβάλλεται από εχθρούς  με φανταστικές και παρανοϊκές  διεκδικήσεις σε βάρος της , η οποία έχει στις γειτονικές της χώρες μη απελευθερωμένους Ελληνικούς πληθυσμούς,  από την γένεση  του ανεξάρτητου Ελληνικού  κράτους  εμπιστεύτηκε την άμυνα και  ακεραιότητα της  είτε στην καλή θέληση των   ισχυρών, είτε σε «συμμάχους» και «εταίρους»,  είτε στο διεθνές δίκαιο που είναι με το μέρος της,  είτε τέλος στο θεό της Ελλάδος  και στην καλή πρόθεση των εχθρών της.

Αντί να   συγκροτήσει ένα δημοκρατικό  κράτος με ισχυρές Ε.Δ «σπαρτιατικού τύπου» ικανές όχι μόνο για την απόκρουση του εχθρού,  αλλά και την αποτροπή του με επιθετικά όπλα, όπως κάνει το Ισραήλ .

Το πολιτικό μας σύστημα  ακολουθεί  πολιτική   κατευνασμού, πάσχει από φοβικά σύνδρομα και με την διαχρονική υποχωρητικότητα του έναντι της Τουρκίας κατέστησε την χώρα μας οιωνοί «προτεκτοράτο» της  γείτονος  και δεκτική πιέσεως εκ μέρους των ισχυρών της γης , ακόμη  και των ασθενέστερων  γειτόνων μας.

Ποιός φταίει; Φυσικά ο εαυτός μας , η ανευθυνότητα μας, τα φοβικά μας σύνδρομα,η  διεφθαρμένη ηγεσίας μας, η έλλειψη σταθερών στόχων,  ο ανθελληνικός και  σκοταδιστικός ρόλος των ΜΜΕ και η πολιτική ανωριμότητα του λαού μας.

Έχουμε παραδοθεί  στο  ρεύμα του καταναλωτισμού, του ωχαδερφισμού, του αναρχο-αριστερισμού, του μαρξιστικού φασισμού και νεοφιλελευθερισμού, του κακώς εννοούμενου συνδικαλισμού , εσχάτως δε  συνθηκολογήσαμε και με την θανάσιμη απειλή της  λαθρομετανάστευης.

Λησμονήσαμε τις πατρογονικές μας  αξίες, τον πατριωτισμό, το αγωνιστικό πνεύμα και το όραμα της «Μεγάλης Ιδέας», όπως πρέπει να προσαρμοσθεί στην  σημερινή ψηφιακή εποχή της οικουμενικότητας, για  μην παρεξηγηθώ σαν «ακροδεξιός» και «εθνικιστής»

Εστω και την υστάτη ώρα υπάρχει ελπίδα η χώρα να σωθεί. 

Και θα σωθεί και θα μεγαλουργήσει.

Αμφικτύων

3/12/ 2020

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

3 comments to ΤΡΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΕΣ

 • lockdown μόνο στην Ελλάδα; Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη

  4 Δεκ 2020

  • .
   .
   .

   Stamatis Spanoudakis – Ψυχή μου, μη λυγίζεις ( My soul do not bend)
   .

   Όμηρος, Σόλων, Σωκράτης, Πλάτων, Αχιλλέας, Ευριπίδης, Διογένης, Λεωνίδας, Θεμιστοκλής,
   Αριστοτέλης, Περικλής, Αισχύλος, Προμηθέας, Ηρακλής, Φιλιππος, Αλέξανδρος
   .

   Μη λυγίζεις, αχ ψυχή μου μη λυγίζεις
   νέα χώρα κι ουρανός σε περιμένουν
   είναι η ώρα, που όσοι αξίζουνε σωπαίνουν
   αχ ψυχή μου μη λυγίζεις, αχ ψυχή μου μη λυγίζεις
   .

   Μη λυγίζεις, αχ ψυχή μου μη λυγίζεις
   είμαι πλάι σου, ήλιος, φως, φωτιά κι αέρας
   φοβερή είναι η προστασία της μητέρας
   αχ ψυχή μου μη λυγίζεις, αχ ψυχή μου μη λυγίζεις
   .

   Κωνσταντίνος, Νοταράς, Βατάτζης, Θεοδώρα, Φωκάς, Κολοκοτρώνης, Καραισκάκης
   Μπουμπουλίνα, Διάκος, Φεραίος, Σολωμός, Καποδίστριας, Χρυσόστομος, Πλαστήρας
   Δραγούμης, Μελάς
   .

   Μη λυγίζεις, αχ ψυχή μου μη λυγίζεις
   των προγόνων οι κουβέντες κι’ αν πονάνε
   αίμα, δάκρυ και θυσίες κι’ αν ζητάνε
   αχ ψυχή μου μη λυγίζεις, αχ ψυχή μου μη λυγίζεις
   .

   Μη λυγίζεις, αχ ψυχή μου μη λυγίζεις
   είμαι πλάι σου κι όσα έχω είναι δικά σου
   φώναξέ με, άνοιξέ μου την καρδιά σου
   αχ ψυχή μου μη λυγίζεις, αχ ψυχή μου μη λυγίζεις
   .

   Παπαδιαμάντης, Κόντογλου, Πορφύριος, Παίσιος
   .

   Μη λυγίζεις, αχ ψυχή μου μη λυγίζεις
   σε μια χώρα, που ό,τι υψώθηκε γκρεμίζουν
   σε μια ώρα, που κι οι ήρωες δακρύζουν
   και το δάκρυ τους φωνάζει
   .
   .

   ένα όνομα, Ελλάδα..!!!!!!!!
   .
   .
   .

   • .
    .
    .
    .
    Τα άρθρα στην κατηγορία ‘Special Edition’ είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού
    .
    .
    https://igata.gr/category/special-edition-special-edition/
    .
    .
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ. ΕΣΥ;
    .
    15 Ιουλ 2020
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=KFjhSzHdsW4
    .
    Για να αλλάξει ένα σύστημα κατάσταση χρειάζεται να υπάρξει μια απότομη αλλαγή δεδομένων που θα το οδηγήσει να πάρει μια διακριτά νέα μορφή. Τι γίνεται όμως όταν η αλλαγή είναι στοχευμένη και επιβαρυντική για την πλειοψηφία των ανθρώπων;
    .
    Τότε είναι που μπαίνει στο παιχνίδι η πώληση. Το πώς θα το παρουσιάσεις με τρόπο που οι ραγδαίες αλλαγές να φανούν τόσο αναγκαίες όσο και χρήσιμες.
    .
    Στο σημερινό επεισόδιο θα δούμε πώς η ψευδοκρίση του Κοροϊδοϊού περιβεβλημένη από την “κλιματική αλλαγή” λειτουργεί ως καταλύτης μιας επανεκκίνησης δηλαδή μιας νέας κατάστασης σχεδιασμένης χρόνια τώρα που σαφέστατα μας φέρνει πολύ κοντύτερα σε μια απόλυτη παγκόσμια υποδούλωση.
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=KFjhSzHdsW4
    .
    .
    Η Μεγάλη Επανεκκίνηση
    .
    vasoula2908
    .
    https://www.brighteon.com/589adb54-540a-4e61-8298-6dad827eaf0d
    .
    .
    H ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ
    .
    3 Δεκ 2020 vasoula2908
    .
    .
    .
    .