«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou    Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel+Fax: 0049 2102 32513 E-Mal: chaziteo@t-online.de

      13.11.2020

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Οι ΗΠΑ χανουν ολο και περισσοτερο την κεντρομωλο δυναμη τους  στη Δυση και θα εγκαταλλειφθουν απο τα κρατη συμμαχιες-τιμαριωτων τους πριν απο την ολικη καταρρευση, που ειναι καθ’ οδον.

Προ της καταρρευσης των ΗΠΑ ομως θα εξαφανισθει το  ηδη κατα τον Γαλλο Προεδρο Μακρον εγκεφαλικα νεκρο ΝΑΤΟ, οπως εξαφανεισθηκεν και  η κομμουνιστικη στρατιωτικη συμμαχια του Συμφωνου της Βαρσοβιας προ της καταρρευσης της Σοβιεικης Ενωσης.

Το ΝΑΤΟ υδρυθηκε το 1950 απο μια ομαδα κρατων μεταξυ των οποιων συμπεριλαμβανονται οι ΗΠΑ, ο Καναδας, η Μεγαλη Βρεταννια, η Ιταλια και η Γαλλια για στρατιωτικη αντιμετωπιση του Κομμουνισμου και επεκταθηκε το 1955 με την εισοδο της δυτικης Γερμανιας, Τουρκιας και Ελλαδος.

Ως αντιδραση για το ΝΑΤΟ το 1955 η τοτε Σοβιετικη Ενωση ιδρυσε το Συμφωνο της Βαρσοβιας στο οποιο συμπεριεβαλε τον εαυτο της και τις χωρες της ανατολικης Ευρωπης και την ανατολικη Γερμανια.

Με την καταρρευση της Σοβιετικης Ενωσης διαλυθηκε το Συμφωνο της Βαρσοβιας την 01.07.1991.

Σε αντιθεση το ΝΑΤΟ επεκταθηκε προς ανατολας και συμπεριελαβεν την ανατολικη Γερμανια, την Πολωνια, Τσεχοσλαβακια και τις χωρες της Βαλτικης και αργοτερα την Ρουμανια και Βουλγαρια.

Σημερα το ΝΑΤΟ περιλαμβανει 29 χωρες και δεν εχει καμμια σχεση με την ασφαλεια της ειρηνης και της σταθεροτητας στον κοσμο, διοτι αυτο αποτελει εργαλειο των ΗΠΑ για την παγκοσμια ηγεμονια των και ενα λινο χεριου με το οποιο κρατειται η επανενωμενη Γερμανια στα ηνια.

Διοτι η Γερμανια θα μπορουσε να γινει μεγαλο προβλημα για την παγκοσμια ηγεμονια των ΗΠΑ, οταν χωρις την βοηθεια και την καταπιεση αυτων αποκτουσε την ηγεμονια επι ολοκληρης της Ευρωπης.

Η Ευρωπη θα ομιλει Γερμανικα μονο τοτε, οταν αυτο το επιτρεψουν οι ΗΠΑ.

Οταν οι ΗΠΑ πριν λιγο καιρο απεχωρησαν απο την βορεια Συρια και επροδωσαν χαριν της Τουρκιας τους συμμαχους τους Κουρδους της Συριας και του Ιρακ, αντεδρασαν αμεσως μερικοι κυκλοι της Γερμανιας με την προταση στο ΝΑΤΟ για αποστολη στην Συρια γερμανικου στρατου.

Οι ΗΠΑ ειναι ομως αυτες που χρησιμοποιουν ακομη το ΝΑΤΟ για καταδρομες (ιδε Γιουγκοσλαβια και Λιβυη) και για τον πολεμο χωρις τελος, δηλαδη για τον πολεμο κατα της τρομοκρατιας, με στοχευμενη καταστροφη ολων των κρατικων υποδομων της «Ευρυτερης Εγγυς και Μεσης Ανατολης».

Η περιφημη «Παγκοσμιοποιηση» φαινεται να συμβαδιζει με την στρατιωτικη οργανωση του ΝΑΤΟ για την κυριαρχια σε λαους και εδαφη.

Τι αλλαξε ομως ξαφνικα στα σχεδια των ΗΠΑ για την παγκοσμια πρωτοκαθεδριας των;

Γιατι αυτες επι Προεδριας Τραμπ εγκαταλειπουν το Αφγανισταν αφου προηγουμενως αφησαν την Ρωσια να δρα ανενοχλητα με την Τουρκια στην Συρια;

Μηπως διοτι το μοντελο αυτων για την «Παγκοσμιοποιηση», δηλαδη των «ανοιχτων αγορων» και του «ελαχιστου κρατους» εκτοπισθηκε απο ενα ποιο παρεμβατικο και εθνικιστικο μοντελο;

Και ποιος ο ρολος της Πανδημιας του Κορωνο’ι’ου;

Σχεδον εδω και ενα χρονο ο φοβος και ο πανικος των ανθρωπων διατηρειται, οι θανατοι αυξανονται, τα εσοδα των κρατων απο φορους μηδενιζονται, οι κεντρικες τραπεζες διοχετευουν στην κυκλοφορια μεγαλες ποσοτητες χρηματος-Fiat ετσι ωστε ο υπερπληθωρισμος να παραμονευει, με την ακομη απο τον Τραμπ μη αναγνωρισθεισα νικη του υποψηφιου του δημοκρατικου κομματος Τζο Μπα’ι’ντεν (μιση νικη) θα ακολουθησουν με προεδρικα διαταγματα (διοτι η Γερουσια βρισκετα στα χερια των Συντηρητικων) ορισμενες μισοκαρδες αλλαγες στο ελλειμματικο συστημα Υγειας και στον τομεα της κλιματικης αλλαγης, ενω η Οικονομια θα συνεχιζει την κατιουσα πορεια της χωρις καμμια ελπιδα για ανακαμψη και οχι μονο για τις ΗΠΑ.

Η οικονομικη «καταθλιψη» και εν συνεχεια «καταρρευση» θα επεκταθει σε παγκοσμιο επιπεδο με κινδυνο να κυβερναται ο κοσμος του αυριου απο μια εγκληματικη μειονοτητα των Ολιγαρχων της Οικονομιας.

Η ανιση κατανομη της παγκοσμιας περιουσιας (το 50 % του παγκοσμιου πληθυσμου σημερα κατεχει μονο το 0,2 % της αξιας της παγκοσμιας περιουσιας) οφειλεται στο ακομη ισχυον ληστρικο νεοφιλελευθερο οικονομικο καπιταλιστικο συστημα  το οποιο ενισχυει μονο τους πλουσιους που κρυβουν τα χρηματα τους στις γνωστες τραπεζες διαφορων οασεων του πλανητη μας.

Οι ΗΠΑ ως ενα σχετικα νεο κρατος, με πληθυσμο 328 εκατομμυριων κατοικων και με ιστορια μονο διακοσιων ετων, αποτελειται απο εναν λαο-μιγμα-εθνικων ομαδων απο καθε γωνια του πλανητη μας, οι οποιες ομαδες διατηρουν ακομη κατα βρεταννικο πρωτυπο την πολιτισμικη τους ταυτοτητα.

Συνεπως δεν αποτελλουνται οι ΗΠΑ απο ενα ενιαιο εθνος αλλα περιπου απο εντεκα διαφορετικα εθνη.

Οπως τουλαχιστον φαινεται (Ο νυν Ρεπουμπλικασνος Προεδρος των ΗΠΑ Τραμπ υποστηριζει αδιακοπα πως οι εκλογες του Νοεμβριου 2020 αμαυρωθηκαν απο εκτενη νοθεια), ο πρωην αντιπροεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπα’ι’ντεν θα γινει ο δευτερος καθολικος προεδρος των ΗΠΑ μετα τον Τζον Φ. Κενεντι την δεκαετια του 1960.

Οι βρεταννοι ιστορικοι καταλογιζουν για τις ΗΠΑ τους εξης «Εμφυλιους Πολεμους» που ελαβαν χωρα, με εξαιρεση τον πρωτο, σε αυτες:

*   1642-1651 μ.Χ.       «Πρωτος Εμφυλιος Πολεμος»

*   1775-1783 μ.Χ.       «Δευτερος Εμφυλιος Πολεμος»

*   1861-1865 μ.Χ.       «Τριτος Εμφυλιος Πολεμος»

*   2020-                       «Τεταρος Εμφυλιος Πολεμος»

Οι «Πουριτανοι»,  κατα την Μυθολογια των ΗΠΑ, διασυνδεονται εκ καταγωγης με τους 67 «προσκυνητες-πατερες», τους μεταναστες των λουλουδιων του Μα’ι’ου μηνα, δηλαδη των φανατικων Αγγλων προτενσταντων χριστιανων που ζουσαν στην Ολλανδια και πηραν την βασιλικη εντολη να μεταναστευσουν στις ΗΠΑ για να αντιδρασουν εκει κατα της ισπανικης κηδεμονιας.

Η πρωτη ομαδα αυτων αποβιβασθηκε στην περιοχη της Μασσαχουσετης και ιδρυσεν το 1620 μ.Χ. την αποικια Πλυμοουθ.

Οι γυναικες των Πουριτανων φορουσαν ενα ειδος «Φερετσε» και τιμωρουνταν απο τους ανδρες τους, οταν αυτες εγκατελειπαν τον «σωστο δρομο» και γι’ αυτο οι ανδρες ονομασθηκαν «Πουριτανοι», Αυτοι οργανωσαν στην Αγγλια με τον Λορδο Ολιβερ Κρομβελλ μια επανασταση, αποκεφαλιζοντας τον βασιλεα και τους παπιστες (τους κατα θρησκειαν καθολικους χριστιανους) και ιδρυσαν μια αντιδημοκρατικη κοινοπραξια γνωστη ως Commonwealth.

Τα γεγονοτα αυτα χαρακτηριζονται απο τους βρεταννους ιστορικους, για αγνωστους λογους, ως «Πρωτος Εμφυλιος Πολεμος» των ΗΠΑ.

Ο πολεμος αυτος δεν ελαβε χωρα στις ΗΠΑ αλλα στην Αγγλια!

Ο «Δευτερος Εμφυλιος Πολεμος» στις ΗΠΑ που ονομαζεται και «Πολεμος για την Ανεξαρτησια», ελαβε χωρα για να απαλλαγουν οι μεταναστες απο την βαρεια φορολογηση της βρεταννικης μοναρχιας.

Ο πολεμος αυτος οργανωθηκε απο τους επιγονους των «προσκυνητων-πατερων» εις αντιδραση στην αποκαταστηθεισα κυριαρχια της βρεταννικης μοναρχιας.

Μετα το τελος του πολεμου αυτου διατυπωθηκε το Συνταγμα των ΗΠΑ απο τους ιδους ανθρωπους.

Δεν αποτελει μυστικο, οτι προθεση τους ηταν να δημιουργησιουν ενα αριστοκρατικο πολιτικο συστημα κατα βρεταννικο πρωτυπο που υποτιμα την λα’ι’κη κυριαρχια.

Αυτος ειναι και ο λογος που το συνταγμα των ΗΠΑ δεν αναγνωριζει την αυτονομια και την αποφαση της λα’ι’κης πλειοψηφιας αλλα μονο αυτην των Γερουσιαστων.

Με την ετσι ονομασθεισα «Bill of Rights» διαμορφωθηκε το συνταγμα των ΗΠΑ ετσι ωστε η εξουσιαζουσα ταξη να μην μπορει να αγνοησει τα δικαια των πολιτων στο ονομα της κρατικης εξουσιας.

Παρ’ ολα αυτα οι ΗΠΑ συνταγματικα ποτε δεν υπηρξαν μια δημοκρατικη χωρα και γι’ αυτο δεν υπαρχει κανενας λογος να προβληματιζεται καποοιος για τα αποτελεσματα των προεδρικων εκλογων του Νοεμβριου 2020.

Γι’ αυτο αλλωστε οι περισσοτεροι Ρεπουμπλικανοι κοινοβουλευτικοι τασσονται υπερ της προσπαθειας του νυν Προεδρου Τραμπ να αμφισβητησει την νικη του Δημοκρατικου κομματος Τζο Μπα’ι’ντεν.

Οι «νεοσυντηριτικοι» του Ρεπουμπληκανικου κομματος των ΗΠΑ, θεωρουν απο την μια πλευρα την προτεσταντικη χριστιανικη θρησκεια αναγκαια και βαση για την διατηρηση της κρατικης συνοχης, αλλα και απο την αλλη ως «απαραιτητο οπιο για τον λαο των ΗΠΑ» για να στηριξουν τα «ευσεβη τους ψευδη» για τα κινητρα των προληπτικων τους πολεμων.

Ο «Τριτος Εμφυλιος Πολεμος» υπηρξε η αντιπαραθεση μεταξυ της πουριτανικης Ελιτ του Βορρα και της καθολοκης Ελιτ του Νοτου και ξαναεφερε στην επιφανεια τις διασπαστικες τασεις των δυο προηγουμενων Εμφυλιων Πολεμων.

Υπηρχαν εθνη στις ΗΠΑ που ηθελαν να διατηρησουν τα υπαρχοντα τελωνεια μεταξυ τους και τετοια που ηθελαν να τα αντικαταστησουν με ενα ενιαιο μεγαλο οικονομικο συστημα.

Και ο πιθανος αγγλοσαξονικος «Τεταρτος Εμφυλιος Πολεμος», που σημερα βρισκεται σε εξελιξη, υποδαυλιζεται και κατευθυνεται και αυτος απο την πουριτανικη Ελιτ.

Αυτο που καλυπτει την συνεχεια των Εμφυλιων Πολεμων, ειναι η μετακινηση της πουριτανικης Ελιτ, διατηρωντας ομως τον ιδιο φανατισμο,  απο την θρησκευτικη πιστη στην πιστη του χρηματος.

Προκειται για μια μεταλλαγμενη Ελιτ που διαμορφωνει την νεα ιστορικη μορφη των ΗΠΑ, διοτι πιστευει, οτι οι ΗΠΑ, ως εχουν, ειναι ενα ρασιστικο δημιουργημα των Ευρωπαιων που πρεπει να αλλαξει.

Οι απογονοι των «προσκυνητων-πατερων» ειναι πεπισμενοι πως πρεπει να ανακατασκευασθει σε νεα βαση ο «σωστοςδρομος».

Αυτοι δεν ανεχθηκαν τον αγωνα του Προεδρου των ΗΠΑ Richard Nixon και με το σκανδαλο-Watergate  του 1972 τον αφησαν να πεσει.

Οταν η ισχυ των ΗΠΑ επιδεινωθηκε αισθητα, προωθησαν οι επιγονοι των 67 «προσκυνητων-πατερων» στην εξουσια, τον συντηρητικο George W. Bush για την δημιουργια του Σοκ της 11.09.2001 και προσαρμογη και των Ενοπλων Δυναμεων στον νεοφιλελευθερο χρηματοπιστωτικο καπιταλισμο.

Αυτοs που  διαδεχθηκε τον George W. Bush, o δημοκρατης Barack Obama, συνεχισε το εργο του προκατοχου του με τα μελη της Pilgrims Society (Ενωση των Προσκυνητων) στην κυβερνηση του, αναπροσαρμοζοντας την οικονομια στα νεα δεδομενα.

Ενα απροβλεπτο και συνταρακτικο γεγονος συνεβει το 2016 με την υποψηφιοτητα των συντηρητικων του Donald Trump ο οποιος αμφισβητησε την 11. Σεπτεμβριου και την μεταβιβαση του καπιταλισμου σε νεα θεμελια και στην συνεχεια με την νικη του.

Απο την πρωτη στιγμη της Προεδριας των ΗΠΑ του Donald Trump, ολοι αυτοι που εριξαν τον Προεδρο Richard Nixon, επεσαν επανω του για να τον κατασπαραξουν.

Οι ιδιοι ανθρωποι κατωρθωσαν κατα τις προεδρικες εκλογες του Νοεμβριου 2020 να αναχαιτισουν την επανεκλογη του.

Οι εντεκα λαοι των ΗΠΑ διασπαστηκαν χαριν των Πουριτανων, σε δυο μεγαλες και σχεδον εχθρικα μεταξυ τους διακυμενες ομαδες.

Δεν αποκλειεται να προκυψει απο την ως ανω κατασταση ο «Τεταρτος Εμφυλιος Πολεμος» των ΗΠΑ.

Υπο τα ως ανω δεδομενα και τα αποτελεσματα των προεδρικων εκλογων του Νοεμβριου 2020, ο νεοεκλεγης Προεδρος των ΗΠΑ Joe Bidern, με την Βουλη στα χερια των συντηρητικων, θα ειναι «μισος Προεδρος» και οχι σε θεση για τις τοσο αναγκαιες και σοβαρες μεταρρυθμισεις για την κοινωνικη και οικονομικη ανασυγκροτηση των ΗΠΑ.

Θα περιοριστει ετσι σε μονομερεις αποφασεις για μεταρρυθμιση της ασφαλειας υγειας και για την επανενταξη στην συμφωνια των Παρισιων για την κλιματικη αλλαγη και σε ορισμενες αλλες χωρις μεγαλη σημασια.

Ο «Τραμπισμος» που ειναι αντιθετος και στον «Πολυπολιτισμο», δηλαδη στην «Παγκοσμιοποιηση», στην ιερη αγελαδα της Ε.Ε., δεν θα παραμεινει ως ενα προσωρινο και μοναδικο επισοδειο στην παγκοσμια ιστορια.

Το βαθυ ρηγμα μεταξυ της «Οικονομικης Πραγματικοτητας» και των «Αγορων» εχει λαβει ηδη επικινδυνες διαστασεις και δεν εχει να κανει τιποτε με την πολιτικη που εφαρμοσε ο Τραμπ, διοτι ειναι αποτελεσμα μιας αρχαιωτερης προσανατολιστικης κρισης του δυτικου κοσμου που συμπεριλαμβανει και την Ευρωπη.

Παρα πολλοι ειναι αυτοι που υποστηριζουν οτι στο μελλον η Ευρωπη πρεπει να βασισθει στις δικες της οικονομικες και στρατιωτικες δυναμεις και να μην περιμενει καμμια καλυψη απο τις ΗΠΑ του Joe Biden, των οποιων το δημοσιο χρεος αυξηθηκε απο 1 Billion US-$ το ετος 1981 επι Προεδριας Reagan σημερα σε 27 Billionen US-$.

Προβλεπεται αυτο να αυξηθει τα επομενα 4 χρονια στα 40 Billionen US-$ και εαν σπασει η μεγαλη φουσκα των «Παραγωγων» τα επομενα χρονια, να ποιασει υψη Billiarden US-$.

Τα «Παραγωγα» ως γνωστον ειναι «στοιχειματα στις διακυμανσεις τιμων με ημερομηνια ληξεως» και θα οδηγησουν τους παικτες (ιδιωτες και κρατη) σε πτωχευση και στην ολικη οικονομικη καταστροφη.

Προτου τελειωσει τελεσιδηκα ο νυν οικονομικος υπερκυκλος, θα εμφανισθει για σχετικα μικρο χρονικο διαστημα μια ανοδικη πορεια με τυπωμα απο την Κεντρικη Τραπεζα των ΗΠΑ (Fed) απεριοριστων ποσοτητων δολλαριων-Fiat.

Ως προσχημα θα χρησιμοποιηθει η Πανδημια του Κορωνο’ι’ου, ενω η οικονομικη κριση ειναι παλαιοτερη της Πανδημιας.

Εχει ο Τραμπ δικαιο οταν υποστηριζει, οτι η Ε.Ε. ειναι ενας αντιπαλος των ΗΠΑ;

Μεχρι την εποχη του, η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ μαζι επιδιωκαν και σχεδιαζαν τα γεγονοτα απο τοτε που επεσε το τειχος του Βερολινου.

Για τις ΗΠΑ πρωτα η Σοβιετικη Ενωση και μετα η Ρωσια, ασχετως ολων των αμφισβητησεων ως πιθανοι συμμαχοι της Ε.Ε., υπηρξαν οτι το χειροτερο για τα στρατιωτικα σχεδια των Κυριαρχων της Δυσης.

Υπηρξαν αυτο που φοβοντουσαν και εβλεπαν στους χειροτερους εφιαλτες τους.

Η σημερινη Ρωσια γνωριζει τα σχεδια των Κυριαρχων της Δυσης και γι’ αυτο προσεχει πολυ τις κινησεις των και αντιστροφα.

Γι’ αυτο αλλωστε ιδρυθηκε στην «Ευρασια» απο την Ρωσια η «Ευρασιατικη Ενωση».

Η σημερινη σχεση της κακως  γερμανοκρατουμενης Ε.Ε, με την Ρωσια, βασιζεται στους ορους της λυκοφιλιας.

Κακως, διοτι η κυριαρχη γερμανικη πολιτικη σκεψη συνεχιζει να παραμενει κοντοφθαλμη και στενα γερμανοκεντρικη σκεψη και βλαπτει ετσι την ελκυστικοτητα της Ε.Ε.

Οι Γερμανοι ειναι ενεργειακα εξαρτημενοι απο την Ρωσια, εχουν σημαντικες εμπορικες ανταλλαγες με αυτην, απο την αλλη δεν επιθυμουν να μεγαλωσει ουτε η εξαρτησης τους αλλα ουτε και η επιρροη της Ρωσιας σε χωρες της κεντρικης και νοτιας Ευρωπης.

Η Ε.Ε. ως συνολο, επιδιωκει μεν και αυτη να περιορισει την επιρροη της Ρωσιας, δεν ειναι ομως διαθετειμενη να διακινδυνεψη ανοιχτη ρηξη μαζι της.

Η Γερμανια απο δικη της πλευρα εκβιαζεται ανοιχτα και κρυφα απο τις ΗΠΑ για να παραμεινει το «καλο παιδι» του διατλαντισμου και αξιοπιστη μηχανη του.

Σε αντιθετη περιπτωση τοσο η Γερμανια οσο και η υπολοιπη Ε.Ε.

θα εισοπεδωνονταν στρατιωτικως απο τις ΗΠΑ.

Διοτι ο συνδυασμος των οικονομικων μεγεθων και της τεχνολογιας της Ε.Ε. με τις πλουτοπαραγωγικες πηγες, το πυρηνικο οπλοστασιο και την τεχνολογικη πραδοση της Ρωσιας, θα δημιουργουσε ενα επικινδυνο ενεργητικο ισχυος, το οποιο θα μπορουσε να ανταγωνιστει τα μεγεθη των ΗΠΑ.

Κατι τετοιο θα εκανε μια στρατιωτικη επεμβαση των ΗΠΑ στην Ε.Ε. μια αναποφευκτη κατασταση.

Μεχρι την επανενωση τους οι Γερμανοι δεν διανοουνταν ουτε καν να να σκεφθουν τον ορο «γεωπολιτικη».

Η επανενωση των δυο Γερμανιων, και η αποδυναμωση των αλλων μεγαλων παικτων του διατλαντισμου, κυριως των ΗΠΑ και της Γαλλιας και η οικονομικη εξουθενωση χωρων της Ε.Ε., ανοιξε σταδιακα την ορεξη της Γερμανιας για γεωπολιτικο ρολο.

Εαν η ορεξη αυτη ξεφυγει απο τα ορια που επιτρεπει ο διατλαντισμος θα ξαναδιακινδυνεψει σοβαρα η Γερμανια.την σημερινη σχετικη ανεξαρτησιας της.

Με αλλα λογια.

Ναι μεν εμφανιζονται οι ΗΠΑ να θελουν την ενισχυση της διαδικασιας της ευρωπα’ι’κης ενοποιησης, εχοντας ομως σιγουρο το ενδεχομενο, οτι η ενοποιηση αυτη δεν θα προχωρησει περα απο καποια αρχικα και περιορισμενα σταδια.

Αυτα δεν πρεπει να αντιβαινουν την σταθεροποιηση μεσα απο μια ποιο γνησια σχεση εταιρων του προγεφυρωματος των ΗΠΑ στην ευρασιατικη ηπειρο, ετσι ωστε, μια διευρυμενη Ευρωπη, να μπορει να γινει ποιο δυναμικη για την προβολη στην Ευρασια της ετσι ονομασθεισης δημοκρατικης και συνεργατικης ταξης πραγματων, δηλαδη στην πραγματικοτητα, των κυριαρχικων επιδειωξεων των ΗΠΑ.

Η διευρυμενη Ευρωπη δεν πρεπει να περιεχει την Ρωσια.

Εαν δεν τηρηθει η προ’υ’ποθεση αυτη, η στρατιωτικη επεμβαση των ΗΠΑ κατα της διευρυμενης Ευρωπης ειναι αναποφευκτη.

Εκτος εαν προηγουμενως οι ΗΠΑ μεσω του «Τεταρτου Εμφυλιου Πολεμου» διασπαστουν σε δυο κρατη.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή.

http://arxaiaithomi.gr

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>