«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Καραβοφάναρο” μία από τις αμερικανικές φρεγάτες που θέλουν να μας πουλήσουν και οι Γάλλοι γράφουν για “σκάνδαλο”

Διαβάστε γιατί κλείνουν τον ελληνικό λαό σε οικειοθελή φυλακή, ο προδότης Μητσοτάκης και η προδοτική βουλή στο σύνολό της. Ετοιμάζονται να παραδώσουν την Ελλάδα στον Ενρτογαν!

“Καραβοφάναρο” έμεινε ακόμη ένα από τα αμερικανικά πλοία που εσχάτως και πολύ ξαφνικά κάποιοι ανακάλυψαν στην Αθήνα ότι είναι ότι πρέπει για τον ελληνικό Στόλο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής ιστοσελίδας αμυντικών θεμάτων defetnsenews.com  το USS Detroit (LCS 7) υπέστη σοβαρή μηχανική βλάβη και ρυμουλκείται στο Port Canaveral!

«Κατά τη διεξαγωγή  επιχειρήσεων ρουτίνας  στην περιοχή ευθύνης του 4ου Στόλου  των ΗΠΑ, το USS Detroit (LCS 7) υπέστη μηχανική βλάβη. Μετά από μια εμπεριστατωμένη τεχνική αξιολόγηση, αποφασίστηκε  ότι θα πρέπει να γίνουν επισκευές στο λιμάνι », ανακοίνωσε το αμερικανικό ναυτικό.

Το USS Detroit (LCS 7) είναι μια  παραλλαγή Freedom , που σχεδιάστηκε από την Lockheed Martin και ναυπηγήθηκε στο Marinette Marine στο Ουισκόνσιν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πλοίο αυτού του τύπου μένει…καραβοφάναρο!

Όπως επισημαίνει το defetnsenews  στα τέλη του 2015  το αδελφό πλοίο του Ντιτρόιτ, το Μιλγουόκι, αναγκάστηκε  και να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι, στο παρθενικό του ταξίδι από το ναυπηγείο στο λιμάνι του στο Mayport της Φλόριντα!

Κι όμως με αυτά τα προβλήματα στην Αθήνα όπως προαναφέραμε κάποιοι τρέχουν τις διαδικασίες για να πάει το ΠΝ με απ΄ ευθείας ανάθεση στη “λύση” αυτών των πλοίων.

Όπως έχουμε ήδη γράψει η αμερικανική πρόταση είναι πολύ ακριβότερη απ΄ όσες μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί, φθάνοντας τα 5 δις!!!

Επιπλέον είναι σαφώς υποδεέστερη και σε τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και σε οπλικά συστήματα.

Στη Γαλλία πάντως που είναι φυσικά ενδιαφερόμενη , έχουν αρχίσει ήδη να γράφουν για “σκάνδαλο”, θεωρώντας ότι οι αμερικανικές πιέσεις στην Ελλάδα ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια του “εξοπλιστικού ανταγωνισμού”.

Και στη Γαλλία όπως κι εδώ στην Ελλάδα η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν να υπάρξει λύση που θα εξασφαλίζει ναυτικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα.

https://www.militaire.gr/quot-karavofanaro-quot-mia-apo-tis-amerikanikes-fregates-poy-theloyn-na-mas-poylisoyn-kai-oi-galloi-grafoyn-gia-quot-skandalo-quot/?fbclid=IwAR1UTie4_tBIGORrrGlO_Tbwll6P5ZAO8eY2IsxaL0v7Xs_OiRSgHgxpKNg

Διαβάστε την αλήθεια του παραπάνω άρθρου. 

ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ Α

Σας αντεγραψα ενα αποσπασμα απο το σαιτ του Υπουργειου Αμυνα της Γαλλιας, δεν μπορω παραπανω διοτι απαγορευεται η αντιγραφει, οποιος θελει να μαθει για αυτο το τεραστιο σκανδαλο και προδοσιας του Μητσοτακη, ας μπει στο γαλλικο υπουργειο αμυνας να το δει!

Επιπλεεον και αυτό δεν είναι καθολου ασημαντο το MMSC θα λειτουργουν μονο με τις ναυτικες δυναμεις της Σαουδικης Αραβιας, πραγμα που σημαινει ότι δεν θα συμβαδιζουν με τις τεχνολογικες εξελιξεις του ΝΑΤΟ, εκτος εάν η Ελλαδα δεν αποφασιζει να τα χρηματοδοτησει. Αντιθετα το IDF,σε υπαρεσια στην Γαλλια, θα ακολουθησει την εξελιξη των προτυπων του ΝΑΤΟ εγγενως, καθως το γαλλικο ναυτικο διαδραματιζει σημαντικο ρολο στο ναυτικο συστατικο της συμμαχιας, ιδιαιτερα στην Μεσογειο.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ Α (3)

Τελος ας θυμηθουμε ότι οι Ηνομενες Πολιτειες δεν εκριναν σκοπιμο να παρεμβουν στην κριση του (Orus Reis) απεναντι στην Τουρκια, περαν του ΝΑΤΟ, το οποιο ηξερε πώς να συγχαρει τον εαυτο του μονο όταν το βλεμμα του Προεδρου Ερτονγαν στραφηκε προς το Ναγκορνο Καραμπαχ, εγκαταλειποντας, για μια στιγμη, τις μεσογειακες του φιλοδοξιες.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ Α (1)

Αλλα το Ελληνικο σκανδαλο δεν τελειωνει εκει.

Διοτι όταν μελεταμε την αναλυση του κοστουςς στην καταχωριση στα 2,8 δισεκατομμυρια  ευρω για 2 ΑΞΕ στην ελληνικη εκδοση, καταλαβαινουμε ότι η συνολικη τιμη για 4 μοναδες, εκ των οποιων 3 θα κατασκευαστουν στην Ελλαδα, δεν θα υπερβαινειτο 4,3 ή 4,4 σισεκατομμυρια ευρω, τοποθετωντας τη γαλλικη προσφορα στο περιθωριο σφαλαματος της διακυμανσης της συναλλαγματικς ισοτιμιας της συναλλαγης σε $ enanti MMSC, Χρυσος,( σε αυτην την εκδοση το FDI εχει λειτουργικη ισχυ ακριβως ιση με το  FFG/X της κατηγοριας αστερισμου του πολεμικου Ναυτικου των ΗΠΑ πολύ πιο ακριβα για την αποκτηση, και δεν σχετιζαται με MMSCs που φαινεται, σε συγξιση, να είναι μολις βελτιωμενα OPV.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ

Είναι κατανοητο γιατι, υπο αυτές τις συνθηκες, το Ελληνικο Τπουργειο Αμυνας προσπαθησε με κάθε τροπο να ευνησει τη Γαλλικη προσφορα και να αποφυγει την εντατικη αμερικανικη πιεση.

Πανω απ όλα, μπορει κανεις να αναρωτηθει για τους λογους, εκτος από τους οικονομικους, που ωθησαν τις Ηνομενες Πολιτειες να ασκησουν τοση πιεση στην Αθηνα, εμποδιζοντας την αποκτηση των απαραιτητων μεσων, και ενδεχομενως επαρκη, για να εξουδετερωσει την ανοδο της εξοσιας, Τουρκικο ναυτικο πλοιο στην Ανατολικη Μεσογειο.

Η Ουσιγκτον θα ηθελε να διατηρησει τις αυξανομενες ευαισθησιες του Προεδρου Ερντογαν δινοντας του περοφερειακη στρατιωτικη υπεροχη που δεν θα εκαναν διαφορετικα, Σε κάθε περιπτωση, σιγουρα δεν ηταν να διασφαλιστει η ασφαλεια και η εδαφικη ακεραιοτητα της Ελλαδας που οι Ηνομενες Πολιτειες αναγκασαν την Αθηνα να στραφει σε αυτά τα σκαφη που τεριαζουν περισσοτερο στην ρυθμιση  της αλιειας παρα στην αμυνα, στο Αιγαιο Πελαγος.

Στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει αντικειμενικος λογος που να δικαιολογει την αλλαγη των Ελληνικων αρχων υπερ της αμερικανικης προσφορας, καθως δεν υπαρχει αντικειμενικος λογος για τις Ηνομενες Πολιτειες να ερθουν και να εμποδισουν την ομαλη διεξαγωγη των γαλλο-ελληνηκων διαπραγματευσεων, σε αυτόν τον τομεα.

Επομενως, θα είναι πιθανως απαραιτητο για την Γαλλια, η οποια προκειται να υπογραψει μια φιλοδοξη αμυντικη συμφωναι με την Αθηνα τις επομενες εβδομαδες, να ζητησει δημοασια και επισημα εξηγησεις όχι μονο από την ελληνικη κυβερνηση, αλλα  και από τις αμερικανικες αρχες που, πυθανως, εδώ υπερεβησαν τους κανοες του ανταγωνισμου, αυτου που δεν διστασαν να θεσουν στην Ευρωπη υπο κυρωση κατά την ερμηνεια των επιστρεπτεων προκαταβολων στην Airbus.

Οσο αφορα την ελληνικη γνωμη, είναι σιγουρα χρησιμο να την ενημερωσουμε και για αυτόν τον φακελο.

Παρακάτω ο  σύνδεσμο απο το σαιτ του γαλλικου υπουργειου αμυνας..

https://www.meta-defense.fr/el/2020/11/05/quels-moyens-de-pression-ont-employe-les-etats-unis-en-grece-pour-sadjuger-le-marche-des-fregates/?fbclid=IwAR0_OOEgx3F1YwaJ0RsGHuBbrVWwLyRfSM_lFItF3qZEBI08UMXIcZn0LMo

Την αντιγραφεί από το σαιτ του γαλλικού υπουργείου άμυνας έκανε ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr/

 

Μοιραστείτε το!

1 comment to Καραβοφάναρο” μία από τις αμερικανικές φρεγάτες που θέλουν να μας πουλήσουν και οι Γάλλοι γράφουν για “σκάνδαλο”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>