«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έκδοση: Δελτίο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας · Ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης από COVID-19, John PA Ioannidis

Με Συμμετέχοντες συγγραφείς

Τύπος: Αναγνωριστικό άρθρου έρευνας: BLT.20.265892, Σελίδα 1 από 37

Ιωάννης ΠΑ Ιωαννίδης

Ποσοστό θνησιμότητας μολύνσεων COVID-19

Αυτή η διαδικτυακή πρώτη έκδοση έχει αξιολογηθεί από ομότιμους, έχει γίνει αποδεκτή και επεξεργαστεί, αλλά δεν έχει μορφοποιηθεί και οριστικοποιηθεί με διορθώσεις από συγγραφείς και διορθωτές

Το ποσοστό θνησιμότητας μολύνσεως του COVID-19 συνάγεται από δεδομένα οροεπιπολασμού

Ιωάννης ΠΑ Ιωαννίδης α

a Meta-Research Innovation Center στο Stanford (METRICS), Stanford University, 1265 Welch Road, Stanford, California 94305, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Αλληλογραφία προς τον Ιωάννη ΠΑ Ιωαννίδη (email: jioannid@stanford.edu).

(Υποβλήθηκε: 13 Μαΐου 2020 – Ελήφθη αναθεωρημένη έκδοση: 13 Σεπτεμβρίου 2020 – Αποδεκτή: 15 Σεπτεμβρίου 2020 – Δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο: 14 Οκτωβρίου 2020)

Αφηρημένη

Στόχος Για την εκτίμηση του ποσοστού θνησιμότητας της λοίμωξης της νόσου κοροναϊού 2019 (COVID-19) από δεδομένα οροεπιπολασμού.

Μέθοδοι Έψαξα τους διακομιστές PubMed και προεκτύπωσης για μελέτες οροεπιτήρησης COVID-19 με μέγεθος δείγματος  500 από τις 9 Σεπτεμβρίου 2020. Έκανα επίσης πρόσθετα αποτελέσματα εθνικών μελετών από προκαταρκτικά δελτία τύπου και εκθέσεις. Αξιολόγησα τις μελέτες για χαρακτηριστικά σχεδιασμού και εκτιμήσεις οροεπιθετικότητας. Εκτίμησα το ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης για κάθε μελέτη διαιρώντας τον αριθμό των θανάτων COVID-19 με τον αριθμό των ατόμων που εκτιμάται ότι έχουν μολυνθεί σε κάθε περιοχή. Διορθώθηκα για τον αριθμό των τύπων αντισωμάτων που ελέγχθηκαν (ανοσοσφαιρίνη, IgG, IgM, IgA).

Τα αποτελέσματα περιελάμβαναν 61 μελέτες (74 εκτιμήσεις) και οκτώ προκαταρκτικές εθνικές εκτιμήσεις. Οι εκτιμήσεις της οροεπιπολασμού κυμαίνονταν από 0,02% έως 53,40%. Τα ποσοστά θνησιμότητας από λοιμώξεις κυμαίνονταν από 0,00% έως 1,63%, διορθωμένες τιμές από 0,00% έως 1,54%. Σε 51 τοποθεσίες, το μέσο ποσοστό θνησιμότητας από μολύνσεις COVID-19 ήταν 0,27% (διορθώθηκε 0,23%): το ποσοστό ήταν 0,09% σε τοποθεσίες με ποσοστά θνησιμότητας πληθυσμού COVID-19 χαμηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο (<118 θάνατοι / εκατομμύρια), 0,20% σε τοποθεσίες με 118–500 COVID-19 θανάτους / εκατομμύρια άτομα και 0,57% σε τοποθεσίες με> 500 COVID-19 θανάτους / εκατομμύρια άτομα. Σε άτομα <70 ετών, τα ποσοστά θνησιμότητας από λοιμώξεις κυμαίνονταν από 0,00% έως 0,31% με ακάθαρτους και διορθωμένους μεσαίους 0,05%.

Συμπέρασμα Το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης του COVID-19 μπορεί να ποικίλλει σημαντικά σε διαφορετικές τοποθεσίες και αυτό μπορεί να αντικατοπτρίζει τις διαφορές στη δομή της ηλικίας του πληθυσμού και το casemix των μολυσμένων και νεκρών ασθενών και άλλων παραγόντων. Τα υποτιθέμενα ποσοστά θνησιμότητας μόλυνσης έτειναν να είναι πολύ χαμηλότερα από τα εκτιμήματα που έγιναν νωρίτερα στην πανδημία.

Εισαγωγή

Το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης, η πιθανότητα θανάτου για ένα άτομο που έχει μολυνθεί, είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της πανδημίας της νόσου κοραναϊού 2019 (COVID-19). Το αναμενόμενο συνολικό βάρος θνησιμότητας του COVID-19 σχετίζεται άμεσα με το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης. Επιπλέον, η αιτιολόγηση για διάφορες μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις στη δημόσια υγεία εξαρτάται από το ποσοστό θνησιμότητας της μόλυνσης. Ορισμένες αυστηρές παρεμβάσεις που ενδέχεται επίσης να οδηγήσουν σε πιο εμφανείς παράπλευρες βλάβες 1 μπορεί να θεωρηθούν κατάλληλες, εάν το ποσοστό θνησιμότητας της μόλυνσης είναι υψηλό. Αντιστρόφως, τα ίδια μέτρα ενδέχεται να υπολείπονται των αποδεκτών ορίων κινδύνου-οφέλους, εάν το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης είναι χαμηλό.

Πρόωρη δεδομένα από την Κίνα πρότεινε μια υπόθεση ποσοστό θνησιμότητας 3,4% 2 και ότι ασυμπτωματικές λοιμώξεις ήταν ασυνήθιστο, 3 έτσι το ποσοστό θνησιμότητας περίπτωση ποσοστού θνητότητας και μόλυνση θα είναι περίπου το ίδιο. Τα μαθηματικά μοντέλα έχουν δείξει ότι το 40-81% του παγκόσμιου πληθυσμού θα μπορούσε να μολυνθεί, 4,5 και μείωσε το ποσοστό θνησιμότητας της μόλυνσης στο 1,0% ή 0,9%. 5,6 Από τον Μάρτιο του 2020, πολλές μελέτες έχουν εκτιμήσει την εξάπλωση του ιού που προκαλεί το COVID-19 – σοβαρό σύνδρομο οξέος αναπνευστικού κοροναϊού 2 (SARS-CoV-2) – σε διάφορες τοποθεσίες αξιολογώντας την οροεπιφάνεια. Χρησιμοποίησα τα δεδομένα επιπολασμού από αυτές τις μελέτες για να συμπεράνω εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης από COVID-19.

Μέθοδοι

Μελέτες οροεπιτήρησης

Τα δεδομένα εισαγωγής για τον υπολογισμό του ποσοστού θνησιμότητας της λοίμωξης ήταν μελέτες για την οροεπιπολαστικότητα του COVID-19 που έγιναν στον γενικό πληθυσμό ή σε δείγματα που θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν περίπου τον γενικό πληθυσμό (π.χ. με σωστό επαναβαθμισμό), που είχαν δημοσιευτεί σε περιοδικά με κριτές από ομοτίμους. ή ως προεκτυπώσεις (ανεξάρτητα από τη γλώσσα) από τις 9 Σεπτεμβρίου 2020. Θεώρησα μόνο μελέτες με τουλάχιστον 500 δείγματα που αξιολογήθηκαν, επειδή μικρότερα σύνολα δεδομένων θα οδηγούσαν σε μεγάλη αβεβαιότητα για τυχόν υπολογισμούς που βασίζονται σε αυτά τα δεδομένα. Συμπεριλάβαμε μελέτες που έκαναν αξιολογήσεις οροεπιθετικότητας σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα εάν τουλάχιστον μια αξιολόγηση διαστήματος είχε δείγμα μεγέθους τουλάχιστον 500 συμμετεχόντων. Εάν υπήρχαν διαφορετικά επιλέξιμα χρονικά διαστήματα, επέλεξα αυτό με το υψηλότερο οροεπιπολασμό, αφού ο οροεπιπολασμός μπορεί να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου καθώς μειώνονται οι τίτλοι αντισωμάτων. Εξαίρεσα μελέτες με δεδομένα που συλλέχθηκαν για περισσότερο από ένα μήνα που δεν μπορούσαν να χωριστούν σε τουλάχιστον ένα επιλέξιμο χρονικό διάστημα μικρότερο από ένα μήνα, διότι δεν θα ήταν δυνατόν να εκτιμηθεί αξιόπιστα ένα σημείο οροεπιπολασμού. Οι μελέτες ήταν επιλέξιμες ανεξάρτητα από το ακριβές ηλικιακό εύρος των συμμετεχόντων, αλλά απέκλεισα τις μελέτες μόνο με παιδιά.

Επίσης, εξέτασα τα αποτελέσματα εθνικών μελετών από προκαταρκτικά δελτία τύπου και εκθέσεις όποτε μια χώρα δεν παρουσίαζε άλλα στοιχεία σε δημοσιευμένα άρθρα προτύπων. Αυτή η συμπερίληψη επέτρεψε την εκπροσώπηση αυτών των χωρών, αλλά οι πληροφορίες ήταν λιγότερο πλήρεις από τις πληροφορίες σε δημοσιευμένα άρθρα ή εκτυπώσεις και συνεπώς απαιτεί προσοχή.

Περιέλαβα μελέτες για τους αιμοδότες, αν και μπορεί να υποτιμούν την οροεπιπολαστικότητα και να υπερεκτιμούν το ποσοστό θνησιμότητας λόγω λοίμωξης λόγω της υγιούς εθελοντικής δράσης Εξαίρεσα τις μελέτες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, καθώς αυτή η ομάδα διατρέχει δυνητικά υψηλό κίνδυνο έκθεσης, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε εκτιμήσεις οροεπιπολασμού πολύ υψηλότερες από τον γενικό πληθυσμό και επομένως ένα απίθανα χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας από λοιμώξεις. Παρομοίως, απέκλεισα επίσης μελέτες για κοινότητες (π.χ. καταφύγια ή θρησκευτικές ή άλλες κοινότητες κοινής ζωής). Οι μελέτες ήταν επιλέξιμες ανεξάρτητα από το αν στόχευαν στην αξιολόγηση της οροεπιπολασμού σε μεγάλες ή μικρές περιοχές, υπό τον όρο ότι ο πληθυσμός αναφοράς στην περιοχή ήταν τουλάχιστον 5000 άτομα.

Έψαξα το PubMed® (LitCOVID) και το MedRxiv, το bioRxiv και το Research Square χρησιμοποιώντας τους όρους «seroprevalence» Ή «αντισώματα» με συνεχείς ενημερώσεις. Έκανα την πρώτη αναζήτηση στις αρχές Μαΐου και έκανα μηνιαίες ενημερώσεις, με την τελευταία ενημέρωση στις 9 Σεπτεμβρίου 2020. Επικοινώνησα με τους ειδικούς του τομέα για να ανακτήσω τυχόν σημαντικές μελέτες που μπορεί να έχουν χαθεί.

Από κάθε μελέτη, εξήγαγα πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία, τη στρατολόγηση και τη στρατηγική δειγματοληψίας, τις ημερομηνίες συλλογής δείγματος, το μέγεθος του δείγματος, τους τύπους αντισωμάτων που μετρήθηκαν (ανοσοσφαιρίνη G (IgG), IgM και IgA), την εκτιμώμενη ακατέργαστη οροεπιφάνεια (θετικά δείγματα διαιρεμένα με όλα τα δείγματα) δοκιμασμένο), προσαρμοσμένη οροεπιβολή και τους παράγοντες που οι συγγραφείς θεώρησαν για προσαρμογή.

Υπολογιζόμενο ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης

Εάν μια μελέτη δεν κάλυπτε ολόκληρη τη χώρα, συγκέντρωσα πληροφορίες σχετικά με τον πληθυσμό της σχετικής τοποθεσίας από το έγγραφο ή από πρόσφατα στοιχεία απογραφής, ώστε να προσεγγίσω όσο το δυνατόν περισσότερο τη σχετική λεκάνη απορροής (π.χ. περιφέρειες ή νομοί) ). Ορισμένες μελέτες στοχεύουν συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες (π.χ. εξαιρουμένων των ηλικιωμένων και / ή εξαιρέσεων παιδιών) και ορισμένους εκτιμώμενους αριθμούς ατόμων που έχουν μολυνθεί στον πληθυσμό βάσει συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων. Για συνέπεια, χρησιμοποίησα ολόκληρο τον πληθυσμό (όλες τις ηλικίες) και, χωριστά, τον πληθυσμό 0-70 χρόνια για να εκτιμήσω τον αριθμό των μολυσμένων ατόμων. Υποθέτω ότι ο οροεπιπολασμός θα ήταν παρόμοιος σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, αλλά κατέγραψα επίσης σημαντικές διαφορές στην οροεπιπολαστικότητα στα ηλικιακά στρώματα για να εξετάσω την εγκυρότητα αυτής της υπόθεσης.

Υπολόγισα τον αριθμό των μολυσμένων ατόμων πολλαπλασιάζοντας το σχετικό μέγεθος του πληθυσμού και την προσαρμοσμένη εκτίμηση της οροεπιβίωσης. Εάν μια μελέτη δεν έδωσε μια προσαρμοσμένη εκτίμηση οροεπιπολασμού, χρησιμοποίησα αντ ‘αυτού το μη προσαρμοσμένο οροεπιπολασμό. Όταν ήταν διαθέσιμες εκτιμήσεις οροεπιθετικότητας με διαφορετικές προσαρμογές, επέλεξα την ανάλυση με τη μεγαλύτερη προσαρμογή. Οι παράγοντες που προσαρμόστηκαν για την συμπεριλαμβανόμενη απόδοση δοκιμής COVID-19, το σχεδιασμό δειγματοληψίας και άλλους παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, τα αποτελέσματα συμπλέγματος ή κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες. Δεν προσαρμόστηκα για την εξειδίκευση στην απόδοση του τεστ όταν τα θετικά αποτελέσματα αντισωμάτων είχαν ήδη επικυρωθεί με διαφορετική μέθοδο.

Για τον αριθμό των θανάτων COVID-19, επέλεξα τον αριθμό των θανάτων που συσσωρεύτηκαν μέχρι την ημερομηνία 1 εβδομάδα μετά το μεσαίο σημείο της περιόδου μελέτης (ή την πλησιέστερη ημερομηνία σε αυτήν που είχε διαθέσιμα δεδομένα) – εκτός εάν οι συγγραφείς της μελέτης είχαν ισχυρά επιχειρήματα για να επιλέξετε κάποιο άλλο χρονικό σημείο ή προσέγγιση. Η καθυστέρηση 1 εβδομάδας αντιπροσωπεύει διαφορετικές καθυστερήσεις στην ανάπτυξη αντισωμάτων έναντι του θανάτου από μόλυνση. Ο αριθμός των θανάτων είναι μια προσέγγιση επειδή δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς κάθε ασθενής που πέθανε μολύνθηκε. Η διακοπή 1 εβδομάδας μετά το μεσαίο σημείο της μελέτης μπορεί να υποτιμήσει τους θανάτους σε μέρη όπου οι ασθενείς βρίσκονται στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από το θάνατο και μπορεί να υπερεκτιμήσει τους θανάτους σε μέρη όπου οι ασθενείς πεθαίνουν σύντομα λόγω κακής ή και ακατάλληλης φροντίδας.

Το εάν το σύστημα υγείας υπερφορτώθηκε ή όχι μπορεί επίσης να επηρεάσει τον αριθμό των θανάτων. Επιπλέον, λόγω της ατελούς διαγνωστικής τεκμηρίωσης, οι θάνατοι από το COVID-19 ενδέχεται να έχουν καταγραφεί και να υπολογίζονται σε διαφορετικές τοποθεσίες και σε διαφορετικά χρονικά σημεία. 

Υπολόγισα το συντελεστή θνησιμότητας λοίμωξης διαιρώντας τον αριθμό των θανάτων με τον αριθμό των μολυσμένων ατόμων για ολόκληρο τον πληθυσμό και χωριστά για άτομα <70 ετών. Πήρα το ποσοστό των θανάτων COVID-19 που σημειώθηκαν σε άτομα ηλικίας <70 ετών από αναφορές κατάστασης για τις αντίστοιχες τοποθεσίες που ανέκτησα τη στιγμή που εντόπισα τις μελέτες οροεπιπολασμού. Υπολόγισα επίσης ένα διορθωμένο ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης για να δοκιμάσω και να λάβω υπόψη το γεγονός ότι μόνο ένας ή δύο τύποι αντισωμάτων (μεταξύ IgG, IgM, IgA) μπορεί να είχαν χρησιμοποιηθεί. Διορθώθηκα οροεπιπολασμός προς τα πάνω (και συνήγαγε το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης προς τα κάτω) κατά το ένα δέκατο της τιμής του εάν μια μελέτη δεν μετρήθηκε IgM και παρομοίως εάν η IgA δεν μετρήθηκε. Αυτή η διόρθωση είναι λογική βάσει ορισμένων πρώιμων στοιχείων, 7 αν και υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τον ακριβή παράγοντα διόρθωσης.

Σύνθεση δεδομένων

Οι εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης σε όλες τις τοποθεσίες έδειξαν μεγάλη ετερογένεια με το I 2άνω του 99,9% · Επομένως, μια μετα-ανάλυση θα ήταν ακατάλληλη για αναφορά σε όλες τις τοποθεσίες. Η ποσοτική σύνθεση με μετα-ανάλυση σε όλες τις τοποθεσίες θα ήταν επίσης παραπλανητική, καθώς οι τοποθεσίες με υψηλή οροεπιπολαστικότητα COVID-19 τείνουν να έχουν περισσότερο βάρος από τις τοποθεσίες με χαμηλή οροεπιφάνεια. Επιπλέον, οι τοποθεσίες με περισσότερες μελέτες (συνήθως εκείνες που έχουν προσελκύσει περισσότερη προσοχή λόγω των υψηλών αριθμών θανάτου και, ως εκ τούτου, των υψηλών ποσοστών θνησιμότητας μόλυνσης) θα εκπροσωπούνται πολλές φορές στους υπολογισμούς. Επιπλέον, οι κακώς διεξαγόμενες μελέτες με λιγότερες προσαρμογές θα είχαν μεγαλύτερο βάρος λόγω των ψευδώς στενότερων διαστημάτων εμπιστοσύνης από τις αυστηρότερες μελέτες με πιο προσεκτικές προσαρμογές που επιτρέπουν περισσότερη αβεβαιότητα. Τελικά, με μια πολύ στρεβλωμένη κατανομή του ποσοστού θνησιμότητας της λοίμωξης και με μεγάλη ετερογένεια μεταξύ της μελέτης, τα τυπικά μοντέλα τυχαίων επιδράσεων θα παρήγαγαν ένα λανθασμένα υψηλό συνολικό ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης που προσεγγίζει τον μέσο όρο των εκτιμήσεων για τη συγκεκριμένη μελέτη (επηρεάζεται επίσης έντονα από τοποθεσίες υψηλής θνησιμότητας όπου έχουν γίνει περισσότερες μελέτες) για μια τέτοια λοξή κατανομή, ο διάμεσος είναι πιο κατάλληλος.

Επομένως, σε ένα πρώτο βήμα, ομαδοποίησα τις εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης από μελέτες στην ίδια χώρα (ή για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην ίδια κατάσταση) και υπολόγισα ένα ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης για τη συγκεκριμένη τοποθεσία, σταθμίζοντας τη μελέτη- ποσοστά θνησιμότητας συγκεκριμένων λοιμώξεων από το μέγεθος του δείγματος κάθε μελέτης. Αυτή η προσέγγιση απέφυγε ακατάλληλα να δώσει περισσότερο βάρος σε μελέτες με υψηλότερες εκτιμήσεις οροεπιθετικότητας και σε εκείνες με φαινομενικά στενότερα διαστήματα εμπιστοσύνης λόγω κακών ή καθόλου προσαρμογών, δίνοντας παράλληλα μεγαλύτερο βάρος σε μεγαλύτερες μελέτες. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησα την απλή συνοπτική εκτίμηση για κάθε τοποθεσία για να υπολογίσω τη μέση κατανομή των εκτιμήσεων για το ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης για συγκεκριμένη τοποθεσία. Τελικά, Διερεύνησα εάν τα ποσοστά θνησιμότητας της συγκεκριμένης τοποθεσίας συσχετίστηκαν με το ποσοστό θνησιμότητας COVID-19 στον πληθυσμό (θάνατοι COVID-19 ανά εκατομμύριο άτομα) σε κάθε τοποθεσία από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020. Αυτή η ανάλυση μου επέτρεψε να εκτιμήσω εάν οι εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας από λοιμώξεις έτειναν να είναι υψηλότερες σε περιοχές με υψηλότερο βάρος θανάτου από το COVID-19.

Αποτελέσματα

Μελέτες οροεπιτήρησης

Ανακάλυψα 61 μελέτες με 74 επιλέξιμες εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν είτε στη βιβλιογραφία από ομότιμους κριτές είτε ως προεκτυπώσεις από τις 9 Σεπτεμβρίου 2020. 8–68 Επιπλέον, εξέτασα επίσης άλλες οκτώ προκαταρκτικές εθνικές εκτιμήσεις. 69–76 Αυτή η αναζήτηση απέδωσε συνολικά 82 επιλέξιμες εκτιμήσεις (Εικ. 1).

Οι μελέτες διέφεραν ουσιαστικά στα σχέδια δειγματοληψίας και πρόσληψης (Πίνακας 1 · διατίθεται στη διεύθυνση:

http://www.who.int/bulletin/volumes/##/##/##-######). Από τις 61 μελέτες, 24 μελέτες 8,10,16,17,20,22,25,33,34,36,37,42,46–49,52–54,61,63,65,68 είχαν ως στόχο ρητά τη δειγματοληψία από το

γενικός πληθυσμός. Κατ ‘αρχήν, η τυχαία δειγματοληψία είναι ισχυρότερη σχεδίαση. Ωστόσο, ακόμη και τότε, άτομα που δεν μπορούν να προσεγγιστούν (π.χ. μέσω email ή τηλεφώνου ή ακόμη και με την επίσκεψή τους σε μια τοποθεσία σπιτιού) δεν θα προσληφθούν, και αυτοί οι ευάλωτοι πληθυσμοί είναι πιθανό να χαθούν. Επιπλέον, αρκετές τέτοιες μελέτες 8,10,16,37,42 επικεντρώθηκαν σε γεωγραφικές τοποθεσίες με υψηλό αριθμό θανάτων, υψηλότερες από άλλες τοποθεσίες στην ίδια πόλη ή χώρα, και αυτή η έμφαση θα τείνει να επιλέξει τελικά για υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης μέση τιμή.

Έντεκα μελέτες αξιολόγησαν τους δότες αίματος, 12,15,18,24,28,31,41,44,45,55,60 οι οποίοι θα μπορούσαν να υποτιμήσουν την οροεπιπολαστικότητα του COVID-19 στον γενικό πληθυσμό. Για παράδειγμα, 200 αιμοδότες στο Oise της Γαλλίας παρουσίασαν 3,00% οροεπιπολασμό, ενώ ο οροεπιπολασμός ήταν 25,87% (171/661) σε μαθητές, αδέλφια, γονείς, δασκάλους και προσωπικό σε ένα γυμνάσιο με ένα σύνολο περιπτώσεων στην ίδια περιοχή. ο πραγματικός πληθυσμός μπορεί να είναι μεταξύ αυτών των δύο τιμών. 13

Για άλλες μελέτες, η υγιής μεροληψία εθελοντών 19 μπορεί να υποτιμήσει την οροεπιπολαστικότητα, προσελκύοντας άτομα με συμπτώματα 26 μπορεί να υπερεκτιμήσει την οροεπιπολαστικότητα και μελέτες υπαλλήλων, 14,21,25,32,66 πελάτες μανάβικων23 ή κοόρτες ασθενών 38,40,50,51,56,59,62,64,67 προκατάληψη δειγματοληψίας κινδύνου σε ένα

απρόβλεπτη κατεύθυνση.

Όλες οι μελέτες που εξετάστηκαν για αντισώματα IgG, αλλά μόνο περίπου οι μισές αξιολόγησαν επίσης IgM και λίγες αξιολόγησαν IgA. Μόνο επτά μελέτες αξιολόγησαν και τους τρεις τύπους αντισωμάτων και / ή χρησιμοποιήθηκαν αντισώματα pan-Ig. Η αναλογία των ατόμων που έλαβαν δείγμα έναντι του συνολικού πληθυσμού της περιοχής ήταν πάνω από 1: 1000 σε 20 μελέτες (Πίνακας 2 · διατίθεται στη διεύθυνση: http://www.who.int/bulletin/volumes/##/##/## ######).

Εκτιμήσεις Seroprevalence

Ο οροεπιπολασμός για τη μόλυνση κυμαινόταν από 0,02% έως 53,40% (58,40% στον υποπληθυσμό των παραγκουπόλεων στη Βομβάη · Πίνακας 3) Οι μελέτες διέφεραν σημαντικά ανάλογα με το αν προσπάθησαν ή όχι να προσαρμόσουν τις εκτιμήσεις τους για την απόδοση των δοκιμών, τη δειγματοληψία (για να πλησιάσουν ένα πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα), τη συσσώρευση (π.χ. όταν περιλαμβάνονται μέλη του νοικοκυριού) και άλλους παράγοντες. Η προσαρμοσμένη ορο-συχνότητα περιστασιακά διέφερε ουσιαστικά από την μη προσαρμοσμένη τιμή. Σε μελέτες που χρησιμοποίησαν δείγματα από πολλές τοποθεσίες, παρατηρήθηκε ετερογένεια μεταξύ τοποθεσιών (π.χ. 0,00-25,00% σε 133 πόλεις της Βραζιλίας). 25

Υπολογιζόμενο ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης

Οι εκτιμώμενες εκτιμήσεις για το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης κυμαίνονταν από 0,00% έως 1,63% (Πίνακας 4). Οι διορθωμένες τιμές διέφεραν επίσης σημαντικά (0,00-1,54%). 

Για 15 τοποθεσίες, υπήρχαν περισσότερες από μία εκτιμήσεις για το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης και έτσι μπορούσα να συγκρίνω το ποσοστό θνησιμότητας από λοιμώξεις από διάφορες μελέτες που αξιολογούσαν την ίδια τοποθεσία.

Οι εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης έτειναν να είναι πιο ομοιογενείς σε κάθε τοποθεσία, ενώ διέφεραν σημαντικά μεταξύ των τοποθεσιών (Εικ. 2). Στην ίδια τοποθεσία, οι εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης τείνουν να έχουν μόνο μικρές διαφορές, παρόλο που είναι πιθανό ότι διαφορετικές περιοχές στην ίδια τοποθεσία μπορεί επίσης να έχουν πραγματικές διαφορές στο ποσοστό θνησιμότητας από λοιμώξεις. Η Γαλλία είναι μια εξαίρεση όπου οι διαφορές είναι μεγάλες, αλλά και οι δύο εκτιμήσεις προέρχονται από μελέτες πληθυσμού για εκδηλώσεις εστιών από τα σχολεία και συνεπώς ενδέχεται να μην παρέχουν καλές εκτιμήσεις για την οροεπιπολαστικότητα του πληθυσμού και μπορεί να οδηγήσουν σε υποτιμημένο ποσοστό θνησιμότητας από λοιμώξεις.

Χρησιμοποίησα συνοπτικές εκτιμήσεις σταθμισμένες για το μέγεθος δείγματος για να δημιουργήσω μία μόνο εκτίμηση για κάθε τοποθεσία. Τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα για 51 διαφορετικές τοποθεσίες (συμπεριλαμβανομένων των υποτιθέμενων ποσοστών θνησιμότητας μόλυνσης από τις οκτώ προκαταρκτικές πρόσθετες εθνικές εκτιμήσεις στον Πίνακα 5).

Το μέσο ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης και στις 51 θέσεις ήταν 0,27% (διορθώθηκε 0,23%). Τα περισσότερα δεδομένα προέρχονταν από τοποθεσίες με υψηλά ποσοστά θανάτου από το COVID-19 και 32 από τις περιοχές είχαν ποσοστό θνησιμότητας πληθυσμού (θάνατοι COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού) υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο (118 θάνατοι από COVID-19 ανά εκατομμύριο στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 · 79Σχ. 3). Οι μη διορθωμένες εκτιμήσεις για το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης του COVID-19 κυμαίνονταν από 0,01% έως 0,67% (διάμεσος 0,10%) στις 19 τοποθεσίες με ποσοστό θνησιμότητας πληθυσμού για το COVID-19 χαμηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, από 0,07% έως 0,73% (διάμεσος 0,20%) σε 17 τοποθεσίες με ποσοστό θνησιμότητας πληθυσμού υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, αλλά χαμηλότερο από 500 θανάτους COVID-19 ανά εκατομμύριο και από 0,20% σε 1,63% (διάμεσος 0,71%) σε 15 τοποθεσίες με περισσότερους από 500 θανάτους COVID-19 ανά εκατομμύριο. Οι διορθωμένες εκτιμήσεις του μέσου ποσοστού θνησιμότητας λοίμωξης ήταν 0,09%, 0,20% και 0,57%, αντίστοιχα, για τις τρεις ομάδες εντοπισμού.

Για άτομα ηλικίας <70 ετών, το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης COVId-19 σε 40 τοποθεσίες με διαθέσιμα δεδομένα κυμαινόταν από 0,00% έως 0,31% (διάμεσος 0,05%). οι διορθωμένες τιμές ήταν παρόμοιες. 

Συζήτηση

Το ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης δεν είναι μια σταθερή φυσική σταθερά και μπορεί να ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των τοποθεσιών, ανάλογα με τη δομή του πληθυσμού, το συνδυασμό περιπτώσεων μολυσμένων και νεκρών ατόμων και άλλους τοπικούς παράγοντες. Οι μελέτες που αναλύθηκαν εδώ αντιπροσωπεύουν 82 διαφορετικές εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας από μολύνσεις του COVID-19, αλλά δεν είναι πλήρως αντιπροσωπευτικές όλων των χωρών και τοποθεσιών σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότερες μελέτες προέρχονται από τοποθεσίες με συνολικά ποσοστά θνησιμότητας COVID-19 που είναι υψηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Το ποσοστό της θνησιμότητας της μέσης λοίμωξης σε τοποθεσίες με ποσοστό θνησιμότητας COVID-19 χαμηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο είναι χαμηλό (0,09%). Εάν κάποιος μπορούσε να δειγματοληψεί εξίσου από όλες τις τοποθεσίες παγκοσμίως, το μέσο ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης μπορεί να είναι ακόμη πολύ χαμηλότερο από το 0,23% που παρατηρήθηκε στην ανάλυσή μου.

Το COVID-19 έχει μια πολύ απότομη κλίση ηλικίας για τον κίνδυνο θανάτου. 80 Επιπλέον, πολλοί, και σε ορισμένες περιπτώσεις οι περισσότεροι, θάνατοι σε ευρωπαϊκές χώρες που είχαν μεγάλο αριθμό περιπτώσεων και θανάτους 81 και στις ΗΠΑ 82 σημειώθηκαν σε γηροκομεία Οι τοποθεσίες με πολλούς θανάτους σε γηροκομεία μπορεί να έχουν υψηλές εκτιμήσεις για το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης, αλλά το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης θα εξακολουθούσε να είναι χαμηλό μεταξύ των μη ηλικιωμένων, μη εξασθενημένων ατόμων. 

Στην Κίνα, οι πολύ υψηλότερες εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας λοίμωξης στο Γουχάν σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας μπορεί να αντικατοπτρίζουν εκτεταμένες νοσοκομειακές λοιμώξεις, 83 καθώς και την εξοικείωση με τον τρόπο διαχείρισης της λοίμωξης ως την πρώτη τοποθεσία που έπρεπε να αντιμετωπίσει το COVID-19. Οι πάρα πολλοί θάνατοι σε γηροκομεία, νοσοκομειακές λοιμώξεις και συντριπτικά νοσοκομεία μπορεί επίσης να εξηγήσουν τον υψηλό αριθμό θανάτων σε συγκεκριμένες περιοχές στην Ιταλία 84 και στη Νέα Υόρκη και σε γειτονικές πολιτείες. 23,27,35,56 Οι κακές αποφάσεις (π.χ. αποστολή ασθενών με COVID-19 σε γηροκομεία), η κακή διαχείριση (π.χ. περιττός μηχανικός αερισμός) και η υδροξυχλωροκίνη μπορεί επίσης να έχουν συμβάλει σε χειρότερα αποτελέσματα. Τα υψηλά επίπεδα συμφόρησης (π.χ. σε πολυάσχολα μέσα μαζικής μεταφοράς) μπορεί επίσης να έχουν εκθέσει πολλούς ανθρώπους σε υψηλά μολυσματικά φορτία και, κατά συνέπεια, ίσως πιο σοβαρή ασθένεια. Έχει επίσης προβλεφθεί μια πιο επιθετική ιική ομάδα. 85 Το ποσοστό θνησιμότητας από λοιμώξεις μπορεί να είναι πολύ υψηλό μεταξύ μειονεκτούντων πληθυσμών και ρυθμίσεων με συνδυασμό παραγόντων που προδιαθέτουν σε υψηλότερα θάνατα. 37

Πολύ χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας από μολύνσεις φαίνονται κοινά στις ασιατικές χώρες. 8,11,29,48,49,51,59,61,67 Ένας νεότερος πληθυσμός σε αυτές τις χώρες (με εξαίρεση την Ιαπωνία), η προηγούμενη ανοσία από την έκθεση σε άλλους κοροναϊούς, γενετικές διαφορές, εθιμοτυπία υγιεινής, χαμηλότερο μολυσματικό φορτίο και άλλοι άγνωστοι παράγοντες μπορεί εξηγήστε αυτά τα χαμηλά ποσοστά. Το ποσοστό θνησιμότητας από λοιμώξεις είναι χαμηλό και στις χώρες με χαμηλό εισόδημα τόσο στην Ασία όσο και στην Αφρική, 44,49,66,67 ίσως αντανακλώντας τη δομή των νέων. Ωστόσο, οι συννοσηρότητες, η φτώχεια, η αδυναμία (π.χ. υποσιτισμός) και η συμφόρηση στις αστικές συνθήκες διαβίωσης μπορεί να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στον κίνδυνο και, συνεπώς, να αυξήσουν το ποσοστό θνησιμότητας των λοιμώξεων.

Οι τίτλοι αντισωμάτων ενδέχεται να μειωθούν με το χρόνο 10,28,32,86,87 και αυτό θα έδινε ψευδώς χαμηλές εκτιμήσεις επικράτησης. Σκέφτηκα τη μέγιστη εκτίμηση οροεπιπολασμού όταν ήταν διαθέσιμες πολλές επαναλαμβανόμενες μετρήσεις σε διαφορετικά χρονικά σημεία, αλλά ακόμη και τότε μερικές από αυτές τις μειώσεις δεν μπορούν να ληφθούν πλήρως υπόψη. Με τέσσερις εξαιρέσεις, 10,28,32,51 η μέγιστη τιμή οροεπιπολασμού ήταν το τελευταίο χρονικό σημείο.

Οι θετικοί μάρτυρες για τις δοκιμασίες αντισωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τυπικά συμπτωματικοί ασθενείς με θετικές δοκιμασίες αλυσίδας αντίδρασης πολυμεράσης. Οι συμπτωματικοί ασθενείς ενδέχεται να είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν αντισώματα. 87–91 Δεδομένου ότι οι μελέτες οροεπιπολασμού προσπαθούν συγκεκριμένα να αποκαλύψουν μη διαγνωσμένες ασυμπτωματικές και ήπια συμπτωματικές λοιμώξεις, μια χαμηλότερη ευαισθησία για αυτές τις ήπιες λοιμώξεις θα μπορούσε να οδηγήσει σε ουσιαστικά υποτιμήσεις του αριθμού των μολυσμένων ατόμων και υπερεκτίμηση του υποτιθέμενου ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης.

Ένα βασικό ζήτημα με τις μελέτες οροεπιθετικότητας είναι αν προσφέρουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα του πληθυσμού στην περιοχή αξιολόγησης. Ένα γενικό πρόβλημα είναι ότι τα ευάλωτα άτομα με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης ή / και θανάτου μπορεί να είναι πιο δύσκολο να προσληφθούν σε μελέτες τύπου έρευνας. Η μόλυνση με COVID-19 είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και / ή θανατηφόρα σε γηροκομεία, σε άστεγους, σε φυλακές και σε μειονεκτούσες μειονότητες. 92 Οι περισσότεροι από αυτούς τους πληθυσμούς είναι πολύ δύσκολο, ή ακόμη και αδύνατο, να προσεγγιστούν και να ληφθούν δείγματα και πιθανώς υποεκπροσωπούνται σε διάφορους βαθμούς (ή ακόμη και πλήρως χαμένοι) σε έρευνες. Αυτό το εμπόδιο δειγματοληψίας θα είχε ως αποτέλεσμα την υποεκτίμηση του οροεπιπολασμού και την υπερεκτίμηση του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης.

Κατ ‘αρχήν, οι προσαρμοσμένες τιμές οροεπιφάνειας μπορεί να είναι πιο κοντά στην πραγματική εκτίμηση, αλλά οι προσαρμογές δείχνουν ότι κάθε μελέτη από μόνη της μπορεί να έχει αναπόφευκτη αβεβαιότητα και διακύμανση, ανάλογα με τον τύπο της επιλεγμένης ανάλυσης. Επιπλέον, οι διορθωμένες εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης προσπαθούν να υπολογίσουν την υποτίμηση των μολυσμένων ατόμων όταν δεν αξιολογήθηκαν και τα τρία αντισώματα (IgG, IgM και IgA). Ωστόσο, το μέγεθος της διόρθωσης είναι αβέβαιο και μπορεί να διαφέρει σε διαφορετικές περιστάσεις. Ένα άγνωστο ποσοστό ατόμων μπορεί να έχει ανταποκριθεί στον ιό χρησιμοποιώντας ανοσοποιητικούς μηχανισμούς (βλεννογόνο, έμφυτο, κυτταρικό) χωρίς να δημιουργηθούν αντισώματα στον ορό. 93–

97 

Ένας περιορισμός αυτής της ανάλυσης είναι ότι αρκετές μελέτες που περιλαμβάνονται δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί πλήρως και ορισμένες είναι ακόμη σε εξέλιξη. Επιπλέον, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από μελέτες οροεπιθετικότητας για τη δημιουργία εκτιμήσεων που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, η αντιπροσωπευτικότητα είναι δύσκολο να διασφαλιστεί, ακόμη και για τις πιο αυστηρές μελέτες και παρά τις προσαρμογές που έγιναν. Η εκτίμηση της τιμής θνησιμότητας μεμονωμένης μόλυνσης για μια ολόκληρη χώρα ή πολιτεία μπορεί να είναι παραπλανητική, όταν υπάρχει συχνά τεράστια διακύμανση στα πρότυπα ανάμειξης του πληθυσμού και τσέπες υψηλής ή χαμηλής θνησιμότητας. Επιπλέον, πολλές μελέτες έχουν αξιολογήσει άτομα εντός περιορισμένων ηλικιακών ορίων και οι ηλικιακές ομάδες που δεν περιλαμβάνονται μπορεί να διαφέρουν στην οροεπιπολασμό. Σε αρκετές μελέτες έχουν παρατηρηθεί στατιστικά σημαντικές, μέτριες διαφορές στην οροεπιφάνεια σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες.10,13,15,23,27,36,38 Χαμηλότερες τιμές έχουν παρατηρηθεί σε μικρά παιδιά και υψηλότερες τιμές σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, αλλά αυτά τα μοτίβα είναι ασυνεπή και δεν είναι αρκετά ισχυρά για να υποδηλώσουν σημαντικές διαφορές παρέκτασης σε ηλικιακές ομάδες.

Αναγνωρίζοντας αυτούς τους περιορισμούς, με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, μπορεί να υποτεθεί ότι πάνω από μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020, πολύ περισσότερα από τα περίπου 29 εκατομμύρια τεκμηριωμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά. Οι περισσότερες τοποθεσίες πιθανότατα έχουν ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης μικρότερο από 0,20% και με κατάλληλα, ακριβή μη φαρμακολογικά μέτρα που προσπαθούν επιλεκτικά να προστατεύσουν ευάλωτους πληθυσμούς και ρυθμίσεις υψηλού κινδύνου, το ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης μπορεί να μειωθεί ακόμη χαμηλότερα.

Χρηματοδότηση:

Το METRICS υποστηρίχθηκε από επιχορήγηση από το Ίδρυμα Laura και John Arnold.

Ανταγωνιστικά ενδιαφέροντα:

Είμαι συν-συγγραφέας (όχι κύριος ερευνητής) μιας από τις μελέτες οροεπιπολασμού.

βιβλιογραφικές αναφορές

  1. Melnick ER, Ιωαννίδης JPA. Πρέπει οι κυβερνήσεις να συνεχίσουν το κλείδωμα για να επιβραδύνουν τη διάδοση του covid-19; BMJ. 2020 3 Ιουνίου, 369: m1924. https://doi.org/10.1136/bmj.m1924 PMID: 32493767

  2. Τα εναρκτήρια σχόλια του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ για το COVID-19 – 3 Μαρτίου 2020. Γενεύη: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας; 2020. Διαθέσιμο από:

https://www.who.int/dg/speeches/detail/who-director-general-s-opening-remarksat-the-media-briefing-on-covid-19—3-march-2020

[αναφέρθηκε το 2020 στις 10 Μαΐου]

.

  • Έκθεση της κοινής αποστολής ΠΟΥ-Κίνας για τη νόσο του κοροναϊού 2019 (COVID-19) 16–24 Φεβρουαρίου 2020. Γενεύη: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας · 2020. Διαθέσιμο από: https://www.who.int/publications-detail/report-of-the-who-china-joint-mission-oncoronavirus-disease-2019-(covid-19)

[αναφέρθηκε το 2020 στις 10 Μαΐου]

.

  • McGinty JC. Πόσα άτομα μπορεί να μολύνει ένα άτομο με κοροναϊό; Εφημερίδα Wall Street. 14 Φεβρουαρίου 2020. Διαθέσιμο από: https://www.wsj.com/articles/howmany-people-might-one-person-with-coronavirus-infect-11581676200

[αναφέρθηκε το 2020 στις 27 Φεβρουαρίου]

.

  • Ferguson NM, Laydon D, Nedjati-Gilani G, Imai N, Ainslie K, Baguelin M, et al. Έκθεση 9: Αντίκτυπος των μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων (ΜΚΠ) για τη μείωση της θνησιμότητας και της ζήτησης υγειονομικής περίθαλψης COVID-19 Λονδίνο: Imperial College; 2020. Διαθέσιμο από: https://www.imperial.ac.uk/media/imperial-college/medicine/sph/ide/gidafellowships/Imperial-College-COVID19-NPI-modelling-16-03-2020.pdf

[αναφέρθηκε το 2020 στις 10 Μαΐου]

.

  • Meyerowitz-Katz G, Merone L. Μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση των δημοσιευμένων ερευνητικών δεδομένων σχετικά με τα ποσοστά μόλυνσης-θνησιμότητας COVID-19. [online πριν από την εκτύπωση]. Int J Infect Dis. 2020 Σεπ 29 · S1201 (20): 32180–9. PMID: 33007452

  • Garcia-Basteiro AL, Moncunill G, Tortajada M, Vidal M, Guinovart C, Jiménez A, et al. Οροεπιβολή αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2 μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε ένα μεγάλο ισπανικό νοσοκομείο αναφοράς. Νατ Κομ. 2020 8 Ιουλίου, 11 (1): 3500. https://doi.org/10.1038/s41467-020-17318-x PMID: 32641730

  • Shakiba M, Nazari S, Mehrabian F, Rezvani SM, Ghasempour Z, Heidarzadeh A.

Οροεπιπολασμός λοίμωξης από τον ιό COVID-19 στην επαρχία Γκουιλάν του Ιράν

Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.04.26.20079244

  • Bryan A, Pepper G, Wener MH, Fink SL, Morishima C, Chaudhary A, et αϊ. Χαρακτηριστικά απόδοσης της ανάλυσης Abbott Architect SARS-CoV-2 IgG και της οροεπιτήρησης στο Boise του Αϊντάχο. J Clin Microbiol. 2020 23 Ιουλίου, 58 (8): e00941-20. https://doi.org/10.1128/JCM.00941-20 PMID: 32381641

  • Stringhini S, Wisniak A, Piumatti G, Azman AS, Lauer SA, Baysson H, et αϊ. Οροεπιπολασμός αντισωμάτων IgG αντι-SARS-CoV-2 στη Γενεύη της Ελβετίας

(SEROCoV-POP): μια μελέτη βάσει πληθυσμού. Νυστέρι. 2020 Αυγ

1; 396 (10247): 313–9. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(20)31304-0 PMID: 32534626

  1. Doi A, Iwata K, Kuroda H, Hasuike T, Nasu S, Kanda A, et al. Εκτίμηση της οροεπιπολασμού της νέας νόσου του κοροναϊού (COVID-19) με τη χρήση συντηρημένου ορού σε περιβάλλον εξωτερικών ασθενών στο Κόμπε της Ιαπωνίας: μελέτη εγκάρσιας τομής [προσχέδιο]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.04.26.20079822 

  2. Erikstrup C, Hother CE, Pedersen OBV, Mølbak K, Skov RL, Holm DK, et al. Εκτίμηση του ποσοστού θνησιμότητας λοίμωξης SARS-CoV-2 με έλεγχο αντισωμάτων σε πραγματικό χρόνο αιμοδοτών. Clin Infect Dis. 25 Ιουνίου ciaa849.

https://doi.org/10.1093/cid/ciaa849 PMID: 32584966

  1. Fontanet A, Tondeur L, Madec Y, Grant R, Besombes C, Jolly Ν, et αϊ. Σύμπλεγμα COVID-19 στη βόρεια Γαλλία: μια αναδρομική μελέτη κλειστής κοόρτης [προεκτύπωση]. Κρύο

Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.04.18.20071134

  1. Wu X, Fu B, Chen L, Feng Y. Οι ορολογικές δοκιμές διευκολύνουν τον εντοπισμό της ασυμπτωματικής μόλυνσης SARS-CoV-2 στο Wuhan της Κίνας. J Med Virol. 2020 Απρ

20; 92 (10): 1795–6. https://doi.org/10.1002/jmv.25904 PMID: 32311142

  1. Slot E, Hogema BM, Reusken CBEM, Reimerink JH, Molier M, Karregat HM, et αϊ. Η ασυλία των κοπαδιών δεν είναι μια ρεαλιστική στρατηγική εξόδου κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19

[εκτύπωση]. Durham: Πλατεία Ερευνών; 2020. https://doi.org/10.21203/rs.3.rs25862/v1

  1. Streeck H, Schulte B, Kümmerer BM, Richter E, Höller T, Fuhrmann C, et αϊ. Ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης από λοίμωξη SARS-CoV-2 σε μια γερμανική κοινότητα με υπερδιάδοση συμβάντος [preprint]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.05.04.20090076

  2. Silveira MF, Barros AJD, Horta BL, Pellanda LC, Victora GD, Dellagostin OA, et al.

Έρευνες βάσει πληθυσμού αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2 στη Νότια Βραζιλία.

Nat Med. 2020 Αυγ. 26 (8): 1196–9. https://doi.org/10.1038/s41591-020-0992-3 PMID: 32641783

  1. Thompson C, Grayson N, Paton RS, Lourenco J, Penman BS, Lee L. Εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι του SARS coronavirus 2 σε σκωτσέζους δότες αίματος – μια πιλοτική μελέτη της αξίας της ορολογίας για τον προσδιορισμό της έκθεσης του πληθυσμού [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.04.13.20060467

  2. Bendavid E, Mulaney B, Sood N, Shah S, Ling E, Bromley-Dulfano R, et αϊ. COVID19 Seroprevalence αντισώματος στην κομητεία Santa Clara, Καλιφόρνια [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.04.14.20062463

  3. Snoeck CJ, Vaillant M, Abdelrahman T, Satagopam VP, Turner JD, Beaumont K, et αϊ. Επικράτηση της λοίμωξης SARS-CoV-2 στον πληθυσμό του Λουξεμβούργου: η μελέτη CON-VINCE [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020.

https://doi.org/10.1101/2020.05.11.20092916
  • Kraehling V, Kern M, Halwe S, Mueller H, Rohde C, Savini M, et al. Επιδημιολογική μελέτη για την ανίχνευση ενεργών μολύνσεων SARS-CoV-2 και οροθετικών ατόμων σε μια επιλεγμένη ομάδα εργαζομένων στη μητροπολιτική περιοχή της Φρανκφούρτης (προεκτύπωση). Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.05.20.20107730

  • Sood N, Simon P, Ebner P, Eichner D, Reynolds J, Bendavid E, et αϊ.

Seroprevalence των SARS-CoV-2 ειδικών αντισωμάτων μεταξύ ενηλίκων στην κομητεία του Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, στις 10-11 Απριλίου 2020. JAMA. 2020 06 16, 323 (23): 2425–7. https://doi.org/10.1001/jama.2020.8279 PMID: 32421144

  • Rosenberg ES, Tesoriero JM, Rosenthal EM, Chung R, Barranco MA, Styer LM, et αϊ. Αθροιστική επίπτωση και διάγνωση της λοίμωξης SARS-CoV-2 στη Νέα Υόρκη.

Ann Epidemiol. 2020 Αυγ. 48: 23–29.e4

https://doi.org/10.1016/j.annepidem.2020.06.004 PMID: 32648546

  • Ng D, Goldgof G, Shy B, Levine A, Balcerek J, Bapat SP, et αϊ. SARS-CoV-2 οροεπιπολασμός και εξουδετερωτική δραστηριότητα στο αίμα του δότη και του ασθενούς από την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο στον κόλπο [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020.

https://doi.org/10.1101/2020.05.19.20107482
  • Hallal PC, Hartwig FP, Horta BL, Victora GD, Silveira MF, Struchiner CJ, et αϊ. Αξιοσημείωτη μεταβλητότητα στα αντισώματα SARS-CoV-2 σε όλες τις περιοχές της Βραζιλίας: ορολογική έρευνα σε νοικοκυριά σε εθνικό επίπεδο σε 27 πολιτείες [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.05.30.20117531

  • Jerkovic I, Ljubic T, Basic Z, Kruzic I, Kunac N, Bezic J, et αϊ. Οροεπιπολασμός αντισωμάτων SARS-CoV-2 σε εργαζόμενους στη βιομηχανία στο νομό Σπλιτ-Δαλματία και Sibenik-Knin, Κροατία Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020.

https://doi.org/10.1101/2020.05.11.20095158
  • Reifer J, Hayum N, Heszkel B, Klagsbald I, Streva VA. SARS-CoV-2 IgG αντισώματα αποκρίσεις στη Νέα Υόρκη [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.05.23.20111427

  • Emmenegger M, De Cecco E, Lamparter D, Jacquat RPB, Ebner D, et al. Πρώιμο οροπέδιο SARS-CoV-2 οροεπιπολασμού που αναγνωρίστηκε με τριμερή ανοσοπροσδιορισμό σε

μεγάλος πληθυσμός [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.05.31.20118554

  • Takita M, Matsumura T, Yamamoto K, Yamashita E, Hosoda K, Hamaki T, et αϊ. Γεωγραφικά προφίλ της επιδημίας COVID-19 στο Τόκιο: ανάλυση της δοκιμής αντισωμάτων σημείου φροντίδας βασισμένης στην κλινική πρωτοβάθμιας περίθαλψης. J Prim Care Κοινότητα Υγείας. 2020 Ιαν-Δεκ; 11: 2150132720942695. https://doi.org/10.1177/2150132720942695 PMID: 32674696

  • Crovetto F, Crispi F, Llurba E, Figueras F, Gomez-Roig MD, Gratacos E.

Οροεπιπολασμός και κλινικό φάσμα της λοίμωξης SARS-CoV-2 κατά το πρώτο έναντι του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.06.17

  • Fiore JR, Centra M, De Carlo A, Granato T, Rosa A, Sarno M, et αϊ. Τα αποτελέσματα μιας έρευνας σε υγιείς αιμοδότες στη Νοτιοανατολική Ιταλία δείχνουν ότι απέχουμε πολύ από την ασυλία των κοπαδιών έναντι του SARS-CoV-2. J Med Virol. 2020 13 Αυγούστου, jmv.26425. https://doi.org/10.1002/jmv.26425 PMID: 32790086

  • Ling R, Yu Y, He J, Zhang J, Xu S, Sun R, et al. Οροεπιπολασμός και επιδημιολογικά χαρακτηριστικά των αντισωμάτων ανοσοσφαιρίνης Μ και G κατά του SARS-CoV-2 σε ασυμπτωματικούς ανθρώπους στο Wuhan της Κίνας [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv;

    • https://doi.org/10.1101/2020.06.16.20132423

  • Chamie G, Marquez C, Crawford E, Peng J, Petersen M, Schwab D, et αϊ. Κοινοτική μετάδοση SARSCoV-2 κατά τη διάρκεια καταφυγίου στο Σαν Φρανσίσκο [προεκτύπωση].

Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.06.15.20132233

  • Gomes CC, Cerutti C, Zandonade E, Maciel EKN, Carvalho de Alencar FE, Almada GL, et al. Μια μελέτη βάσει πληθυσμού σχετικά με τον επιπολασμό της μόλυνσης από COVID-19 στο

Espírito Santo, Βραζιλία: μεθοδολογία και αποτελέσματα του πρώτου σταδίου [προεκτύπωση]. Κρύο

Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.06.13.20130559

  • Havers FP, Reed C, Lim T, Montgomery JM, Klena JD, Hall AJ, et αϊ. Οροεπιπολασμός αντισωμάτων στο SARS-CoV-2 σε 10 ιστότοπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, 23 Μαρτίου-12 Μαΐου 2020. JAMA Intern Med. 2020 Ιουλ 21. https://doi.org/10.1001/jamainternmed.2020.4130 PMID: 32692365

  • Pollán M, Pérez-Gómez B, Pastor-Barriuso R, Oteo J, Hernán MA, Pérez-Olmeda M, et al .; Ομάδα μελέτης ENE-COVID. Επικράτηση του SARS-CoV-2 στην Ισπανία (ENECOVID): μια οροεπιδημιολογική μελέτη σε εθνικό επίπεδο. Νυστέρι. 2020

08 22; 396 (10250): 535–44. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(20)31483-5 PMID: 32645347

  • Feehan AK, Fort D, Garcia-Diaz J, Price-Haywood E, Velasco C, Sapp E, et αϊ. Οροεπιπολασμός του SARS-CoV-2 και αναλογία θνησιμότητας λοίμωξης, Orleans and Jefferson Parishes, Louisiana, USA, Μάιος 2020. Emerg Infect Dis. 2020 30 Ιουλίου, 26 (11).

https://doi.org/10.3201/eid2611.203029 PMID: 32731911

  • Herzog S, De Bie J, Abrams S, et αϊ. Οροεπιπολασμός αντισωμάτων IgG κατά του SARS coronavirus 2 στο Βέλγιο – μια προοπτική μελέτη διατομής υπολειμμάτων δειγμάτων [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.06.08.20125179

  • Fontanet A, Grant R, Tondeur L, et αϊ. Μόλυνση από SARS-CoV-2 σε δημοτικά σχολεία της βόρειας Γαλλίας: Μια αναδρομική μελέτη κοόρτης σε μια περιοχή υψηλής μετάδοσης [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.06.25.20140178

  • Xu X, Sun J, Nie S, Li H, Kong Y, Liang M, et αϊ. Οροεπιπολασμός αντισωμάτων ανοσοσφαιρίνης Μ και G κατά του SARS-CoV-2 στην Κίνα. Nat Med. 2020 08; 26 (8): 1193–

5. https://doi.org/10.1038/s41591-020-0949-6 PMID: 32504052

  • Amorim Filho L, Szwarcwald CL, Mateos SOG, Leon ACMP, Medronho RA, Veloso VG, κ.ά. Hemorio Research Group στο Covid-19. Seroprevalence του antiSARS-CoV-2 μεταξύ αιμοδοτών στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Rev Saude Publica. 2020, 54: 69. PMID: 32638883

  • Tess BH, Granato CFH, Alves MC, Pintao MC, Rizzatti E, Nunes MC, et αϊ. Οροεπιπολασμός SARSCoV-2 στο δήμο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, δέκα εβδομάδες μετά την πρώτη αναφερόμενη περίπτωση [εκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.06.29.20142331

  • Torres JP, Piñera C, De La Maza V, Lagomarcino AJ, Simian D, Torres B, et al. Επικράτηση αντισωμάτων SARS-CoV-2 στο αίμα σε μια μεγάλη σχολική κοινότητα που υπόκειται σε ένα ξέσπασμα Covid-19: μια μελέτη διατομής. Clin Infect Dis. 2020 10 Ιουλίου, ciaa955. https://doi.org/10.1093/cid/ciaa955 PMID: 32649743

  • Μανιτάρι S, Adetifa IMO, Karanja HK, Nyagwange J, Tuju J, Wankiku P, et al. Οροεπιπολασμός αντισωμάτων IgG αντι-SARS-CoV-2 σε αιμοδότες της Κένυας [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.27.20162693

  • Nesbitt DJ, Jin D, Hogan JW, Chan PA, Simon MJ, Vargas M, et al. Χαμηλή οροεπιφάνεια του SARS-CoV-2 σε αιμοδότες του Rhode Island που προσδιορίστηκε χρησιμοποιώντας πολλαπλές μορφές ορολογικής ανάλυσης [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.20.20157743

  • McLaughlin CC, Doll MK, Morrison KT, McLaughlin WL, O’Connor T, Sholukh AM, et αϊ. Seroprevalence αντισωμάτων υψηλής κοινότητας SARS-CoV-2 σε μια κοινότητα χιονοδρομικών κέντρων, Blaine County, Idaho, ΗΠΑ. προκαταρκτικα αποτελεσματα [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.19.20157198

  • Figar S, Pagotto V, Luna L, Salto J, Manslau MW, Mistchenko AS, et al. Κοινοτική έρευνα SARS-CoV-2 σεροεπιθετικότητα σε κατοίκους αστικών παραγκουπόλεων του Μπουένος Άιρες

Πόλη, Αργεντινή: μια συμμετοχική έρευνα [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv;

  • https://doi.org/10.1101/2020.07.14.20153858

  • Nawa N, Kuramochi J, Sonoda S, Yamaoka Y, Nukui Y, Miyazaki Y, et al. Οροεπιπολασμός των αντισωμάτων IgS SARS-CoV-2 στην πόλη Utsunomiya, Greater Tokyo, μετά την πρώτη πανδημία το 2020 (U-CORONA): μια μελέτη με βάση τα νοικοκυριά και τον πληθυσμό [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.20.20155945

  • نثار I, Ansari N, Amin M, Khalid F, Hotwani A, Rehman N, et al. Ορολογική έρευνα αντισωμάτων με βάση τον σειριακό πληθυσμό έναντι του SARS-CoV-2 σε μια περιοχή χαμηλής και υψηλής μετάδοσης του Καράτσι, Πακιστάν [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.28.20163451

  • Skowronski DM, Sekirov I, Sabaiduc S, Zou M, Morshed M, Lawrence D, et al. Χαμηλός ορολογικός επιπολασμός SARS-CoV-2 βάσει ανωνυμοποιημένης υπολειμματικής οροσκόπησης πριν και μετά τα μέτρα πρώτου κύματος στη Βρετανική Κολομβία, Καναδάς, Μάρτιος-Μάιος 2020 [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.13.20153148

  • Abu Raddad LJ, Chemaitelly H, Ayoub HH, Al Kanaani Z, Al Khal A, Al Kuwari E, et al. Χαρακτηρισμός της επιδημίας SARS-CoV-2 προχωρημένης φάσης του Κατάρ [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.16.20155317

  • Petersen MS, Strøm M, Christiansen DH, Fjallsbak JP, Eliasen EH, Johansen M, et al. Seroprevalence των SARS-CoV-2-Ειδικών αντισωμάτων, Νήσοι Φερόες. Αναδυθείτε

Λοιμώξεις Dis. 2020 29 Ιουλίου, 26 (11). https://doi.org/10.3201/eid2611.202736 PMID: 32726200

  • Biggs HM, Harris JB, Breakwell L, Dahlgren FS, Abedi GR, Szablewski CM, κ.ά. Ομάδα επιθεωρητών πεδίων CDC. Εκτιμώμενη οροεπιφάνεια της κοινότητας των αντισωμάτων SARS-CoV-2 – δύο κομητείες της Γεωργίας, 28 Απριλίου – 3 Μαΐου 2020. MMWR Morb Mortal Wkly Rep. 2020 Jul 24; 69 (29): 965–70. https://doi.org/10.15585/mmwr.mm6929e2 PMID: 32701941

  • Menachemi N, Yiannoutsos CT, Dixon BE, Duszynski TJ, Fadel WF, WoolsKaloustian KK, et al. Επιπολασμός σημείου πληθυσμού της λοίμωξης SARS-CoV-2 με βάση ένα τυχαίο δείγμα σε όλη την πολιτεία – Ιντιάνα, 25-29 Απριλίου 2020. MMWR Morb Mortal

Wkly Rep. 2020 Ιουλ 24, 69 (29): 960–4. https://doi.org/10.15585/mmwr.mm6929e1 PMID: 32701938

  • Chang L, Hou W, Zhao L, Zhang Y, Wang Y, Wu L, et al. Ο επιπολασμός των αντισωμάτων στο SARS-CoV-2 μεταξύ των αιμοδοτών στην Κίνα [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.13.20153106

  • Meyers K, Liu L, Lin WH, Luo Y, Yin M, Wu Y, et al. Η δοκιμή αντισωμάτων τεκμηριώνει τη σιωπηλή εξάπλωση του SARS-CoV-2 στη Νέα Υόρκη πριν από την πρώτη περίπτωση που αναφέρθηκε [προτύπωμα]. Durham: Πλατεία Ερευνών; 2020. https://doi.org/10.21203/rs.3.rs-39880/v1

  • Merkely B, AJ Szabó, Kosztin A, Berényi E, Sebestyén A, Lengyel C, et al. Ερευνητές της επιδημιολογικής έρευνας HUNgarian COronaVirus-19 (H-UNCOVER). Νέα επιδημία κοραναϊού στον ουγγρικό πληθυσμό, μια διατομή σε εθνικό επίπεδο έρευνα για την υποστήριξη της πολιτικής εξόδου στην Ουγγαρία Γεροεπιστήμη.

    • Αυγ. 42 (4): 1063-74. https://doi.org/10.1007/s11357-020-00226-9 PMID: 32677025

  • Gudbjartsson DF, Norddahl GL, Melsted P, Gunnarsdottir K, Holm H, Eythorsson E, et αϊ. Χυμική ανοσοαπόκριση στο SARS-CoV-2 στην Ισλανδία. Ν Engl J Med. 2020 Σεπ 1.NEJMoa2026116. [online πριν από την εκτύπωση].

https://doi.org/10.1056/NEJMoa2026116 PMID: 32871063

  • Noh JY, Seo YB, Yoon JG, Seong H, Hyun H, Lee J, et al. Οροεπιπολασμός αντισωμάτων antiSARS-CoV-2 μεταξύ εξωτερικών ασθενών στη νοτιοδυτική Σεούλ της Κορέας. J Korean Med Sci. 2020 24 Αυγ. 35 (33): e311.

https://doi.org/10.3346/jkms.2020.35.e311 PMID: 32830472

  • Xu R, Huang J, Duan C, Liao Q, Shan Z, Wang M, et al. Χαμηλός επιπολασμός αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2 μεταξύ εθελοντών αιμοδοτών στο Guangzhou,

Κίνα. J Med Virol. 2020 Αυγ 19.jmv.26445. [online πριν από την εκτύπωση].

https://doi.org/10.1002/jmv.26445 PMID: 32813273

  • Malani A, Shah D, Kang G, Lobo GN, Shastri J, Mohanan M, et al. Οροεπιπολασμός του SARS-CoV-2 στις παραγκουπόλεις και στις παραγκουπόλεις της Βομβάης της Ινδίας, κατά τις 29 Ιουνίου – 19 Ιουλίου 2020 [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.08.27.20182741

  • Bogogiannidou Z, Vontas A, Dadouli K, Kyritsi MA, Soteriades S, Nikoulis DJ, et al. Repeated leftover serosurvey of SARS-CoV-2 IgG antibodies, Greece, March and

Απρίλιος 2020. Surveill Euro. 2020 Αυγ. 25 (31): 2001369. https://doi.org/10.2807/1560-

7917.ES.2020.25.31.2001369 PMID: 32762796

  • Feehan AK, Velasco C, Fort D, Burton JH, Price-Haywood E, Katzmarzyk PT, et al. Φυλετικές και εργασιακές ανισότητες στην οροεπιφάνεια του SARS-CoV-2 στο Baton

Ρουζ, Λουιζιάνα, 4 έως 15 Ιουλίου 2020 [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv;

  • https://doi.org/10.1101/2020.08.26.20180968

  • Westerhuis BM, de Bruin E, Chandler FD, Ramakers CRB, Okba NMA, Li W, et al. Ομόλογα και αυτός 1 ορολογικά αντισώματα έναντι των αντιγόνων 229E, NL63, OC43, HKU1, SARS, MERS και SARS-CoV-2 σε μια ηλικία στρωματοποιημένη διατομεακή οροσκόπηση σε ένα μεγάλο τριτογενές νοσοκομείο στις Κάτω Χώρες [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.08.21.20177857

  • Ward H, Atchinson C, Whitaker Μ, Ainslie KED, Elliott J, Okell L, et αϊ. Επικράτηση αντισωμάτων για το SARS-CoV-2 μετά το αποκορύφωμα της πανδημίας στην Αγγλία: Μελέτη REACT2 σε 100.000 ενήλικες [προσχέδιο]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.08.12.20173690

  • Javed W, Baqar J, Abidi SHB, Farooq W. Ευρήματα σερο-επιπολασμού από μητροπόλεις στο Πακιστάν: συνέπειες για την εκτίμηση του επιπολασμού του COVID-19 και του θανάτου των περιπτώσεων σε έναν πυκνό, αστικό εργατικό πληθυσμό [προσχέδιο]. Cold Spring Harbor: medRxiv;

    • https://doi.org/10.1101/2020.08.13.20173914

  • Khan MS, Qurieshi MA, Haq I, Majid S, Akbar A. Seroprevalence of SARS-CoV-2 ειδικά IgG αντισώματα στην Περιφέρεια Σριναγκάρ, βόρεια Ινδία – μια μελέτη διατομής

[προεκτύπωση]

. Cold Spring Harbor: bioRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.09.04.282640

  • Da Silva A, Lima-Neto L, de Azevedo C, da Costa L, Braganca M, Filho A, et al. Οροεπιπολασμός του SARS-CoV-2 με βάση τον πληθυσμό υπερβαίνει το μισό του ορίου ανοσίας αγέλης στην πολιτεία του Maranhão της Βραζιλίας [προσχέδιο]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.08.28.20180463 

  • [Εβδομαδιαία έκθεση της ορολογικής έρευνας πληθυσμού για την επιδημία της κορώνας.] Ελσίνκι: Φινλανδία Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. 2020. [Φινλανδικά]. Διαθέσιμο από:

https://www.thl.fi/roko/cov-vaestoserologia/sero_report_weekly.html

[αναφέρθηκε το 2020 στις 12 Ιουλίου]

.

  • [Πρώτα αποτελέσματα για αντισώματα μετά από ανασκόπηση του covid-19 σε αιμοδότες.] Solna: Σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας. 2020. [Σουηδικά]. Διαθέσιμο από:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-ochpress/nyhetsarkiv/2020/juni/forsta-resultaten-om-antikroppar-efter-genomgangencovid-19-hos-blodgivare/

[αναφέρθηκε το 2020 στις 12 Ιουλίου]

.

  • [Studie SARS-CoV-2-CZ-Preval.] Πράγα: Ινστιτούτο Υγείας Πληροφορίες και Στατιστικές της Τσεχικής Δημοκρατίας. 2020. [Τσεχική]. Διαθέσιμο από: https://covidimunita.uzis.cz/res/file/prezentace/20200506-dusek.pdf [παραπομπή 2020 12 Ιουλίου].

  • Jaffe-Hoffman M. Coronavirus ασυλία κοπαδιών; Όχι στο Ισραήλ, σύμφωνα με μια ορολογική μελέτη. Ταχυδρομείο της Ιερουσαλήμ. 2020 2 Ιουνίου Διαθέσιμο από:

https://www.jpost.com/israel-news/coronavirus-herd-immunity-not-in-israelaccording-to-a-serological-study-630059

[αναφέρθηκε το 2020 στις 12 Ιουλίου]

.

  • Πρώτη μελέτη πραγματοποιήθηκε σχετικά με την ασυλία του πληθυσμού σε ολόκληρο το έδαφος της Σλοβενίας. Λουμπλιάνα: Δημοκρατία της Σλοβενίας; 2020. Διαθέσιμο από:

https://www.gov.si/en/news/2020-05-06-first-study-carried-out-on-herd-immunityof-the-population-in-the-whole-territory-of-slovenia/

[αναφέρθηκε το 2020 στις 12 Ιουλίου]

.

  • [Η Popova δήλωσε την ανοσία στον κοραναϊό στο 14% αυτών που δοκιμάστηκαν]. Interfax. 2020 Ιουν

10. [Ρωσικά]. Διαθέσιμο από: https://www.interfax.ru/russia/712617 [παρατίθεται το 2020 στις 12 Αυγούστου].

  • Gul A. Δέκα εκατομμύρια Αφγανοί πιθανότατα μολύνθηκαν και ανέκαμψαν: έρευνα COVID-19. VOA. 2020 Αυγ 5. Διαθέσιμο από: https://www.voanews.com/south-central-asia/10million-afghans-likely-infected-and-recovered-covid-19-survey

[αναφέρθηκε το 2020 στις 12 Αυγούστου]

.

  • Προκαταρκτικά αποτελέσματα μελέτης οροεπιθετικότητας στην Τιφλίδα: 10 στους 10.68 κατοίκους έχουν αντισώματα κοροναϊού. Agenda.ge. 2020 Ιουν 29. Διαθέσιμο από: https://agenda.ge/en/news/2020/2055 [παραπομπή 2020 Αυγ 12].

  • Genot L. Στη Βραζιλία, το COVID-19 χτυπά σκληρά τους νέους. The Jakarta Post. 2020 22 Μαΐου. Διαθέσιμο από: https://www.thejakartapost.com/news/2020/05/22/inbrazil-covid-19-hitting-young-people-harder.html

[αναφέρθηκε το 2020 στις 12 Ιουλίου]

.

  • Πανδημία COVID-19 στην Κροατία [Διαδίκτυο]. Βικιπαίδεια; 2020. Διατίθεται από τη διεύθυνση https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_Croatia [παραπομπή 2020 Ιουλ 12].

  • Πανδημία COVID-19 coronavirus [Διαδίκτυο]. Ντόβερ: Παγκόσμιο; 2020. Διαθέσιμο από: https://www.worldometers.info/coronavirus/ [παραπομπή 2020 Σεπ 12].

  • Ιωαννίδης JPA, Axfors C, Contopoulos-Ioannidis DG. Κίνδυνος θνησιμότητας COVID-19 σε επίπεδο πληθυσμού για μη ηλικιωμένα άτομα συνολικά και για μη ηλικιωμένα άτομα χωρίς υποκείμενες ασθένειες σε πανδημικά επίκεντρα. Environ Res. 2020 Σεπ. 188: 109890. https://doi.org/10.1016/j.envres.2020.109890 PMID: 32846654

  • Booth R. Οι μισοί θάνατοι από κοροναϊούς συμβαίνουν σε κέντρα φροντίδας, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ. Ο κηδεμόνας. 2020 Απρ 13: Διαθέσιμο από:

https://www.theguardian.com/world/2020/apr/13/half-of-coronavirus-deathshappen-in-care-homes-data-from-eu-suggests

[αναφέρθηκε το 2020 στις 27 Απριλίου]

.

  • Αμερικανική Γηριατρική Εταιρεία. Σύντομη πολιτική της American Geriatrics Society: COVID-19 και γηροκομεία. J Am Geriatr Soc. 2020 Μάιος · 68 (5): 908–11. https://doi.org/10.1111/jgs.16477 PMID: 32267538

  • Wang D, Hu B, Hu C, Zhu F, Liu X, Zhang J, et αϊ. Κλινικά χαρακτηριστικά 138 νοσοκομειακών ασθενών με νέα πνευμονία μολυσμένη από κοροναϊό του 2019 στο Wuhan της Κίνας. ΤΖΑΜΑ. 2020 17 Μαρτίου, 323 (11): 1061–9.

https://doi.org/10.1001/jama.2020.1585 PMID: 32031570

  • Boccia S, Ricciardi W, Ιωαννίδης JPA. Τι μπορούν να μάθουν άλλες χώρες από την Ιταλία κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. JAMA Intern Med. 2020 1 Ιουλίου 180 (7): 927–8.

https://doi.org/10.1001/jamainternmed.2020.1447 PMID: 32259190

  • Brufsky A. Διακεκριμένες ιογενείς ομάδες SARS-CoV-2: Επιπτώσεις στη μοντελοποίηση της ιογενούς εξάπλωσης. J Med Virol. 2020 Απρ 20, 92 (9): 1386–90.

https://doi.org/10.1002/jmv.25902 PMID: 32311094

  • Rosado J, Cockram C, Merkling SH, Demeret C, Meola A, Kerneis S, et αϊ. Ορολογικές υπογραφές λοίμωξης SARS-CoV-2: επιπτώσεις σε διαγνωστικά με βάση αντισώματα

[προεκτύπωση]

. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.05.07.20093963

  • Long QX, Tang XJ, Shi QL, Li Q, Deng HJ, Yuan J, et al. Κλινική και ανοσολογική αξιολόγηση ασυμπτωματικών λοιμώξεων SARS-CoV-2. Nat Med. 2020 Αυγ. 26 (8): 1200–4. https://doi.org/10.1038/s41591-020-0965-6 PMID: 32555424

  • Wu F, Wang A, Liu M, Wang Q, Chen J, Xia S, et al. Εξουδετερωτικές αποκρίσεις αντισωμάτων στο SARS-CoV-2 σε μια κοόρτη ασθενούς που ανακτήθηκε με COVID-19 και τις επιπτώσεις τους

[προεκτύπωση]

. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.03.30.20047365

  • Seow J, Graham C, Merrick B, Acors S, Steel KJA, Hemmings O, et αϊ. Διαχρονική αξιολόγηση και μείωση των αποκρίσεων αντισωμάτων στη μόλυνση SARS-CoV-2

[προεκτύπωση]

.

Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.09.20148429

  • Edouard S, Colson P, Melenotte C, De Pinto F, Thomas L, La Scola B, et αϊ. Αξιολόγηση της ορολογικής κατάστασης των ασθενών με COVID-19 χρησιμοποιώντας μια έμμεση ανοσοφθορισμού δοκιμασία, Γαλλία [preprint]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.05.05.20092064

  • Solbach W, Schiffner J, Backhaus I, Burger D, Staiger R, Tiemer B, et αϊ. Προφίλ αντισωμάτων COVID-19 ασθενών σε αστική περιοχή χαμηλής συχνότητας στη βόρεια Γερμανία [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020.

https://doi.org/10.1101/2020.05.30.20111393
  • Ιωαννίδης JPA. Παγκόσμια προοπτική της επιδημιολογίας COVID-19 για πανδημία πλήρους κύκλου. Eur J Clin Invest. 2020 Οκτ 7, e13421. https://doi.org/10.1111/eci.13423 PMID: 33026101

  • Kikkert M. Έμφυτη ανοσοδιαφυγή από ιούς ανθρώπινου αναπνευστικού RNA. J Innate Immun. 2020 · 12 (1): 4–20. https://doi.org/10.1159/000503030 PMID: 31610541

  • Krammer F. Η απόκριση του ανθρώπινου αντισώματος στη μόλυνση και τον εμβολιασμό του ιού της γρίπης Α. Nat Rev Immunol. 2019 Ιουν; 19 (6): 383–97. https://doi.org/10.1038/s41577-019-0143-6 PMID: 30837674

  • Cervia C, Nilsson J, Zurbuchen Y, Valaperti A, Schreiner J, Wolfensberger A, et αϊ. Συστηματική και βλεννογονική έκκριση αντισώματος ειδική για το SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια ήπιας έναντι σοβαρής COVID-19 [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: bioRxiv. 2020. https://doi.org/10.1101/2020.05.21.108308

  • Gallais F, Velay A, Wendling MJ, Nazon C, Partisani M, Sibilia J, et αϊ. Η ενδοκοιλιακή έκθεση στο SARS-CoV-2 προκαλεί κυτταρική ανοσοαπόκριση χωρίς

ορομετατροπή [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.06.21.20132449

  • Sekine T, Perez-Potti A, Rivera-Ballesteros O, Strålin K, Gorin JB, Olsson A, et al .; Ομάδα μελέτης Karolinska COVID-19. Ισχυρή ανοσία Τ κυττάρων σε ανάρρωση άτομα με ασυμπτωματική ή ήπια COVID-19. Κύτταρο. 2020 10 1; 183 (1): 158–

168.e14. https://doi.org/10.1016/j.cell.2020.08.017 PMID: 32979941

Πίνακας 1. Επιλέξιμες μελέτες οροεπιθετικότητας στο COVID-19 που δημοσιεύθηκαν ή κατατέθηκαν ως προεκτυπώσεις από τις 9 Σεπτεμβρίου 2020:

Συντάκτης

Χώρα (τοποθεσία)

 

 

Οι Figar et al. 47

Αργεντινή (Barrio Padre Mugica)

10–26 Ιουνίου 

Πιθανοτική δειγματοληψία γειτονιάς παραγκούπολης, δειγματοληψία από άτομα 14 ετών και άνω σε νοικοκυριά

Οι Herzog et al. 38

Βέλγιο

30 Μαρτίου – 5 Απριλίου και 20–26 Απριλίου 

Υπολειπόμενοι οροί από 10 ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια στο Βέλγιο, με σταθερούς αριθμούς ανά ηλικιακή ομάδα, περιοχή και περιοδική δειγματοληψία και στρωματοποιούνται ανά φύλο

Hallal et αϊ. 25

Βραζιλία

15–22 Μαΐου 

Δειγματοληψία από 133 πόλεις (η κύρια πόλη σε κάθε περιοχή), επιλέγοντας 25 απογραφές με πιθανότητα ανάλογη με το μέγεθος σε κάθε πόλη-φρουρού και 10 νοικοκυριά τυχαία σε κάθε περιοχή. Με στόχο 250 συμμετέχοντες ανά πόλη

Οι Gomes et al. 34

Βραζιλία (Espirito Santo)

13–15 Μαΐου 

Διατομή μεγάλων δήμων με σπίτια ως μονάδες δειγματοληψίας

Οι Da Silva et al. 68

Βραζιλία (Maranhao)

27 Ιουλίου – 8 Αυγούστου 

Δειγματοληψία τριών σταδίων στρωματοποιήθηκε από τέσσερις πολιτειακές περιοχές στην πολιτεία Maranhao. Οι εκτιμήσεις έλαβαν υπόψη τη συγκέντρωση, τη διαστρωμάτωση και τη μη απόκριση

Οι Amorim Filho et al. 41

Βραζιλία rio de janeiro)

14-27 Απριλίου (επιλέξιμο: 24-27 Απριλίου)

Αιμοδότες χωρίς φλεγμονώδη συμπτώματα εντός 30 ημερών από τη δωρεά. είχε στενή επαφή με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 τις 30 ημέρες πριν από τη δωρεά. ή είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό τις τελευταίες 30 ημέρες

Οι Silveira et al. 17

Βραζιλία (Rio Grande do Sul)

9-11 Μαΐου (τρίτος γύρος, μετά τις 11-13 Απριλίου και 25-27 Απριλίου)

Δυνατότητα δειγματοληψίας πολλαπλών σταδίων σε καθεμία από τις εννέα πόλεις για την επιλογή 500 νοικοκυριών, από τα οποία ένα μέλος επιλέχθηκε τυχαία για δοκιμή

Tess et αϊ. 42

Βραζιλία (Σάο Πάολο)

4–12 Μαΐου

Τυχαία επιλεγμένοι ενήλικες και οι συγκατοίκους τους δείχθηκαν από έξι περιοχές της Πόλης του Σάο Πάολο με υψηλό αριθμό περιπτώσεων

Οι Skowronski et al. 50

Καναδάς (Βρετανική Κολομβία)

15-27 Μαΐου (μετά την έναρξη στις 5–13 Μαρτίου)

Δείγματα από ασθενείς που παρευρίσκονται σε ένα από τα περίπου 80 κέντρα διαγνωστικών υπηρεσιών του μοναδικού εργαστηριακού δικτύου εξωτερικών ασθενών στην Κάτω Ηπειρωτική χώρα

Torres et αϊ. 43

Χιλή (Vitacura)

4-19 Μαΐου 

Δείγμα στρωματοποιημένων στην τάξη παιδιών και όλου του προσωπικού σε μια κοινότητα που τοποθετείται σε καραντίνα μετά το ξέσπασμα του σχολείου

Οι Chang et al. 55

Κίνα

Ιανουάριος – Απρίλιος εβδομαδιαία: 3–23 Φεβρουαρίου (Γουχάν) · 24 Φεβρουαρίου – 15 Μαρτίου (Σενζέν) 10 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου (Shijiazhuang)

38 144 υγιείς αιμοδότες στο Wuhan, το Shenzhen και το Shijiazhuang που πληρούσαν τα κριτήρια για αιμοδοσία κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 στην Κίνα

Wu et αϊ. 14

Κίνα (Γουχάν)

3–15 Απριλίου

Άτομα που ζητούν άδεια για να συνεχίσουν την εργασία (n = 1 021) και νοσηλεύονται ασθενείς (n = 381)

Ling et αϊ. 32

Κίνα (Γουχάν)

26 Μαρτίου – 28 Απριλίου

Ηλικία 16–64 ετών, επιστροφή στη δουλειά, χωρίς πυρετό, πονοκέφαλο ή άλλα συμπτώματα

ημερομηνίες, δειγματοληψία και πρόσληψη

Οι Xu et al. 60                      Κίνα (Γκουάνγκτζου) 23 Μαρτίου – 2 Απριλίου

COVID-19 Υγιείς αιμοδότες στο Γκουάνγκτζου

Οι Xu et al. 40

Κίνα (αρκετές περιοχές) 30 Μαρτίου – 10 Απριλίου

Εθελοντική συμμετοχή μέσω δημόσιας κλήσης για ασθενείς με αιμοκάθαρση (n = 979 στο Zingzhou, Ubei και n = 563 στο Guangzhou / Foshun, Guangdong) και εξωτερικοί ασθενείς στο Chingqing (n = 993) και κάτοικοι της κοινότητας στο Chengdu, Sichuan (n = 9 442) και απαιτούμενες δοκιμές για εργάτες στο Guangzhou, Guandong (n = 442)

Οι Jerkovic et al. 26

Κροατία

23-28 Απριλίου 

Οι εργάτες του Ομίλου DIV Group στο Σπλιτ και Σίμπενικ-Κιν προσκάλεσαν εθελοντικές δοκιμές

Οι Erikstrup et al. 12

Δανία

6 Απριλίου – 3 Μαΐου

Όλοι οι Δανοί αιμοδότες ηλικίας 17-69 ετών που δίνουν αίμα. Οι αιμοδότες είναι υγιείς και πρέπει να πληρούν αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας. Πρέπει να αναβληθούν για δύο εβδομάδες εάν εμφανίσουν πυρετό με συμπτώματα ανώτερου αναπνευστικού

Petersen et al. 52

Δανία (Νήσοι Φερόες)

27 Απριλίου – 1 Μαΐου

1500 τυχαία επιλεγμένοι κάτοικοι προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν, δείγματα συλλέχθηκαν από 1 075

Οι Fontanet et al. 39

Γαλλία (Crepy-enValois)

28-30 Απριλίου 

Οι μαθητές, οι γονείς και οι συγγενείς τους και το προσωπικό των δημοτικών σχολείων που εκτέθηκαν σε SARSCoV-2 τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020 σε μια πόλη βόρεια του Παρισιού

Οι Fontanet et al. 13

Γαλλία (Oise)

30 Μαρτίου – 4 Απριλίου

Μαθητές, οι γονείς και τα αδέλφια τους, καθώς και εκπαιδευτικοί και μη διδακτικό προσωπικό γυμνασίου

Streeck et αϊ. 16

Γερμανία (Gangelt)

30 Μαρτίου – 6 Απριλίου

Επιλέχθηκαν τυχαία 600 ενήλικες με διαφορετικά επώνυμα στο Gangelt. Ζητήθηκε από όλα τα μέλη του νοικοκυριού να συμμετάσχουν στη μελέτη

Οι Kraehling et al. 21

Γερμανία (Φρανκφούρτη)

6–14 Απριλίου 

Υπάλληλοι της Infraserv Höchst, μιας μεγάλης εταιρείας βιομηχανικών εγκαταστάσεων στη Φρανκφούρτη. Χωρίς κριτήρια αποκλεισμού

Μπογκογιαννίδου κ.ά. 62

Ελλάδα

Μάρτιος και Απρίλιος (χρησιμοποιούνται δεδομένα Απριλίου)

Υπολείμματα δειγμάτων αίματος που συλλέγονται από ένα εθνικό εργαστηριακό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων τόσο ιδιωτικών όσο και δημόσιων εργαστηριακών νοσοκομείων (27 εργαστήρια συνολικά)

Merkely et al.57

Ουγγαρία

1–16 Μαΐου 

Αντιπροσωπευτικό δείγμα (n = 17.787) του ουγγρικού πληθυσμού  14 ετών που ζουν σε ιδιωτικά νοικοκυριά (8 283 810)

Οι Gudbjatsson et al. 58

Ισλανδία

Διάφορες ομάδες μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου α

30 576 άτομα στην Ισλανδία, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν τεκμηριωθεί ότι έχουν μολυνθεί, εκείνοι που βρίσκονται σε καραντίνα και άτομα που δεν είναι γνωστό ότι έχουν εκτεθεί.

Οι Malani et al. 61

Ινδία (Βομβάη)

29 Ιουνίου – 19 Ιουλίου 

Γεωγραφική γεωγραφική δειγματοληψία κοινότητας νοικοκυριών, ένα άτομο ανά νοικοκυριό δοκιμάστηκε σε παραγκουπόλεις και μη παραγκουπόλεις σε τρεις θαλάμους, το καθένα από τις τρεις κύριες ζώνες της Βομβάης

Khan et al. 67

Ινδία (Σριναγκάρ)

1–15 Ιουλίου 

Ενήλικες (> 18 ετών) που επισκέφτηκαν επιλεγμένα νοσοκομεία στην περιοχή του Σριναγκάρ

Shakiba et al. 8

Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν (Γκουιλάν)

Απρίλιος (έως τις 21 Απριλίου)

Σχεδιασμός τυχαίας δειγματοληψίας συστάδων βάσει πληθυσμού μέσω πρόσκλησης τηλεφωνικής κλήσης, οικιακής χρήσης

Οι Fiore et al. 31

Ιταλία (Απουλία) 

1–31 Μαΐου 

Αιμοδότες ηλικίας 18-65 ετών χωρίς πρόσφατα συμπτώματα που πιθανώς σχετίζονται με το COVID19, χωρίς στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, χωρίς συμπτώματα τις προηγούμενες 14 ημέρες, χωρίς επαφή με ύποπτα περιστατικά

Οι Doi et al. 11

Ιαπωνία (Κόμπε)

31 Μαρτίου – 7 Απριλίου

Τυχαία επιλεγμένοι ασθενείς που επισκέφτηκαν κλινικές εξωτερικών ασθενών και έλαβαν εξετάσεις αίματος για οποιονδήποτε λόγο. Οι ασθενείς που επισκέφθηκαν το τμήμα έκτακτης ανάγκης ή την καθορισμένη υπηρεσία παροχής συμβουλών για πυρετό αποκλείστηκαν

Οι Takita et al. 29

Ιαπωνία (Τόκιο)

21 Απριλίου – 20 Μαΐου

Δύο κοινοτικές κλινικές στους κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Τόκιο (Navitas Clinic Shinjuku και Tachikawa)

Οι Nawa et al. 48

Ιαπωνία (Πόλη Utsunomiya)

14 Ιουνίου – 5 Ιουλίου

Οι προσκλήσεις που συνοδεύονταν από ένα ερωτηματολόγιο εστάλησαν σε 2.290 άτομα σε 1.000 νοικοκυριά που επιλέχθηκαν τυχαία από το βασικό μητρώο κατοίκων της Utsunomiya City. 742

 

 

 

ολοκλήρωσε τη μελέτη

Οι Uyoga et al. 44

Κενύα

30 Απριλίου – 16 Ιουνίου (~ 90% των δειγμάτων τις τελευταίες 30 ημέρες)

Υπολειμματικά δείγματα ορού αιμοδότη από δότες 16–65 ετών σε τέσσερις περιοχές (Μομπάσα, Ναϊρόμπι, Ελντορέτ και Κισούμου)

Οι Snoeck et al. 20

Λουξεμβούργο

16 Απριλίου – 5 Μαΐου

Αντιπροσωπευτικό δείγμα (χωρίς λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο διασφάλισης), 1 807 από το 2000 επικοινώνησαν με στοιχεία, ήταν <79 ετών και είχαν αποτελέσματα ορολογίας

Οι Slot et al. 15

Ολλανδία

1–15 Απριλίου

Αιμοδότες. Οι δότες πρέπει να είναι εντελώς υγιείς, αλλά μπορεί να ήταν άρρωστοι στο παρελθόν, υπό την προϋπόθεση ότι ανάρρωσαν τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν

Westerhuis et al. 64

Ολλανδία (Ρότερνταμ)

Αρχές Μαρτίου και αρχές Απριλίου 

Δείγματα πλάσματος από ασθενείς εννέα κατηγοριών ηλικίας στο Ιατρικό Κέντρο Erasmus στο Ρότερνταμ: 879 δείγματα στις αρχές Μαρτίου και 729 στις αρχές Απριλίου)

Οι نثار κ.ά. 49

Πακιστάν (Καράτσι)

25 Ιουνίου – 11 Ιουλίου (μετά την έναρξη στις 15–25 Απριλίου)

Διατομές ερευνών νοικοκυριών σε μια περιοχή χαμηλού (περιοχή Malir) και υψηλής μετάδοσης (ανατολική περιοχή) του Καράτσι με επιλεγμένα νοικοκυριά χρησιμοποιώντας απλή τυχαία δειγματοληψία (Malir) και συστηματική τυχαία δειγματοληψία (Ανατολικά)

Ο جاوید et αϊ. 66

Πακιστάν (αστικό Καράτσι, Λαχόρη, Μουχάλαντ, Πεσαβάρ και Κουέτα)

06-Ιουλ

Ενήλικες, εργαζόμενος πληθυσμός ηλικίας 18–65 ετών, που προσλήφθηκε από πυκνούς, αστικούς χώρους εργασίας συμπεριλαμβανομένων εργοστασίων, επιχειρήσεων, εστιατορίων, πολυμέσων, σχολείων, τραπεζών, νοσοκομείων (παρόχων υγειονομικής περίθαλψης) και από οικογένειες θετικών περιπτώσεων σε πόλεις στο Πακιστάν

Abu Raddad et al. 51

Κατάρ

12 Μαΐου – 12 Ιουλίου (υψηλότερη οροεπιπολασμός στις 12 έως 31 Μαΐου)

Δείγμα ευκολίας υπολειμμάτων δειγμάτων αίματος που συλλέγονται για κλινική εξέταση ρουτίνας ή κλινική διαχείριση από 32.970 εξωτερικά και εσωτερικά ιατρεία για μια ποικιλία καταστάσεων υγείας (n = 937 στις 12-31 Μαΐου)

Noh et αϊ. 59

Δημοκρατία της Κορέας

25-29 Μαΐου 

Εξωτερικοί ασθενείς που επισκέφτηκαν δύο νοσοκομεία στη νοτιοδυτική Σεούλ που εξυπηρετούν έξι διοικητικές περιοχές

Pollan et al. 36

Ισπανία

27 Απριλίου – 11 Μαΐου

35 883 νοικοκυριά επιλέχθηκαν από δημοτικούς κυλίνδρους χρησιμοποιώντας τυχαία δειγματοληψία δύο σταδίων στρωματοποιημένη ανά μέγεθος επαρχίας και δήμου, με όλους τους κατοίκους να προσκαλούνται να συμμετάσχουν (75,1% όλων των ατόμων που ήρθαν σε επαφή)

Οι Crovetto et al. 30

Ισπανία (Βαρκελώνη)

14 Απριλίου – 5 Μαΐου

Διαδοχικές έγκυες γυναίκες για έλεγχο πρώτου τριμήνου ή παράδοση σε δύο νοσοκομεία

Οι Stringhini et al. 10

Ελβετία (Γενεύη)

6 Απριλίου – 9 Μαΐου (5 συνεχόμενες εβδομάδες)

Τυχαία επιλεγμένοι προηγούμενοι συμμετέχοντες στη μελέτη Bus Santé με email (ή τηλεφωνική επαφή, εάν δεν υπήρχε email). Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να φέρουν όλα τα μέλη του νοικοκυριού τους ηλικίας 5 ετών και άνω

Οι Emmenegger et al. 28

Ελβετία (Ζυρίχη)

Προπαραδημία έως τον Ιούνιο (ασθενείς) και Μάιο (αιμοδότες)

Ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης και αιμοδότες στη Ζυρίχη και τη Λουκέρνη

Ward κ.ά. 65

Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία)

20 Ιουνίου – 13 Ιουλίου

Δείγμα τυχαίου πληθυσμού 100.000 ενηλίκων άνω των 18 ετών

Οι Thompson et al. 18

Ηνωμένο Βασίλειο (Σκωτία)

21–23 Μαρτίου 

Αιμοδότες. Οι δωρητές δεν θα έπρεπε να είχαν αισθανθεί αδιαθεσία τις τελευταίες 14 ημέρες. Μερικές άλλες αναβολές εφαρμόστηκαν επίσης σχετικά με τα συμπτώματα ταξιδιού και COVID-19

Οι Havers et al. 35               ΗΠΑ (10 πολιτείες)

23 Μαρτίου – 1 Απριλίου Δείγματα ευκολίας χρησιμοποιώντας υπολειμματικούς ορούς που λαμβάνονται για κλινικές δοκιμές ρουτίνας

(Washington, Puget (έλεγχος ή διαχείριση) από δύο εμπορικές εταιρείες εργαστηρίου

Sound και Νέα Υόρκη,

Νέα Υόρκη), 1–8

Απρίλιος (Λουιζιάνα), 5-10

Απρίλιος (Φλόριντα, νότια),

13–25 Απριλίου

(Πενσυλβάνια, Φιλαδέλφεια, μητροπολιτική περιοχή), 20–26 Απριλίου (Μιζούρι),

23-27 Απριλίου (Καλιφόρνια,

Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο

Περιοχή), 20 Απριλίου – 3 Μαΐου

(Γιούτα), 26 Απριλίου – 3 Μαΐου

(Κονέκτικατ), 30

Απρίλιος-12 Μαΐου

(Μινεσότα,

Ng et αϊ. 24

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Bay Area)

Μάρτιος

1000 αιμοδότες σε διαφορετικές περιοχές του Bay Area (εξαιρουμένων εκείνων με αυτοαναφερόμενα συμπτώματα ή μη φυσιολογικά ζωτικά σημεία)

Sood 22

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Λος Άντζελες)

10–14 Απριλίου 

Ιδιόκτητη βάση δεδομένων εκπρόσωπος του νομού. Ένα τυχαίο δείγμα αυτών των κατοίκων προσκλήθηκε, με ποσοστώσεις εγγραφής για υποομάδες βάσει ηλικίας, φύλου, φυλής και εθνικότητας

Οι Chamie et al. 33

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Σαν Φρανσίσκο)

25-28 Απριλίου

Ηνωμένες Πολιτείες απογραφή 022 901 πυκνοκατοικημένη περιοχή (58% Λατινικής Αμερικής) στην περιοχή San Francisco Mission, επεκτάθηκε σε γειτονικά μπλοκ στις 28 Απριλίου

Οι Bendavid et al. 19

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Σάντα Κλάρα)

2–3 Απριλίου 

Διαφήμιση στο Facebook με επιπλέον στόχευση με ταχυδρομικό κώδικα

Οι Biggs et al. 53

ΗΠΑ (Γεωργία, DeKalb και Fulton)

28 Απριλίου – 3 Μαΐου

Σχεδιασμός δειγματοληψίας δύο σταδίων που χρησιμοποιείται για την τυχαία επιλογή 30 μπλοκ απογραφής στην κομητεία DeKalb και 30 μπλοκ απογραφής στην κομητεία Fulton, με στόχο επτά συμμετέχοντα νοικοκυριά ανά μπλοκ απογραφής

Οι McLaughlin et al. 46

ΗΠΑ (Αϊντάχο, κομητεία Blaine)

4-19 Μαΐου 

Εθελοντές που εγγράφηκαν μέσω ενός ασφαλούς συνδέσμου Ιστού, χρησιμοποιώντας τη στάθμιση της τιμολόγησης στην κατανομή του πληθυσμού ανά ηλικία και φύλο σε κάθε ταχυδρομικό κώδικα

Οι Bryan et al. 9

ΗΠΑ (Idaho, Boise)

Τέλη Απριλίου

Άνθρωποι από τη μητροπολιτική περιοχή Boise, Idaho, μέρος της πρωτοβουλίας Crush the Curve

Menachemi al. 54

ΗΠΑ (Ιντιάνα)

25-29 Απριλίου

Στρωματοποιημένη τυχαία δειγματοληψία μεταξύ όλων των ατόμων ηλικίας  12 ετών που χρησιμοποιούν τις 10 περιοχές ετοιμότητας για τη δημόσια υγεία της Ιντιάνα ως στρώματα δειγματοληψίας

Μινεάπολη)

Οι Feehan et al. 63             ΗΠΑ (Λουιζιάνα, Μπατόν Ρουζ)

Οι Feehan et al. 37

ΗΠΑ (Λουιζιάνα, Ορλεάνη και Jefferson Parish)

9–15 Μαΐου 

15–31 Ιουλίου Αντιπροσωπευτικό δείγμα σε μια μέθοδο που αναπτύχθηκε από την Ομάδα Δημόσιας Δημοκρατίας δυνητικών συμμετεχόντων που αντικατοπτρίζει τα δημογραφικά στοιχεία των ενοριών βασίστηκε σε 50 χαρακτηριστικά, στη συνέχεια επιλέχθηκε ένα τυχαιοποιημένο υποσύνολο 150.000 ατόμων και προσεγγίστηκαν 25.000 με ψηφιακές εφαρμογές και Προσλήφθηκαν 2.640

Οι Rosenberg et al. 23

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη)

19-28 Απριλίου 

Δείγμα ευκολίας ατόμων  18 ετών που ζουν στη Πολιτεία της Νέας Υόρκης, προσλήφθηκαν διαδοχικά όταν εισήλθαν σε 99 παντοπωλεία και μέσω φυλλαδίου στο κατάστημα

Οι Meyers et al. 56

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη)

2-30 Μαρτίου (Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κολούμπια, Νέα Υόρκη) 13–28 Μαρτίου (κεντρικό εργαστήριο CareMount)

Απορρίφθηκαν κλινικά δείγματα στο Ιατρικό Κέντρο της Κολούμπια, στη Νέα Υόρκη (n = 814 στις 24 Φεβρουαρίου έως τις 30 Μαρτίου, 742 από αυτά της περιόδου 2-30 Μαρτίου) και δείγματα από το κεντρικό εργαστήριο του CareMount (960 δείγματα στις 13 και 14 Μαρτίου, 505 δείγματα στις 20/21 Μαρτίου και 376 δείγματα στις 27/28 Μαρτίου) από το δίκτυο κλινικών της σε πέντε κομητείες βόρεια της Νέας Υόρκης

Οι Reifer et al. 27

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Μπρούκλιν)

Αρχές Μαΐου

Οι ασθενείς εμφανίστηκαν σε μια μονάδα επείγουσας φροντίδας στο Μπρούκλιν

Nesbitt et αϊ. 45

USA (Rhode Island) 

27 Απριλίου – 11 Μαΐου

Διαδοχικοί αιμοδότες

COVID-19: ασθένεια κορανοϊού-19; SARS-CoV-2: σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο κοροναϊού 2.

ο χρόνος συλλογής δειγμάτων για ορισμένες υποομάδες ενδέχεται να έχει υπερβεί τον 1 μήνα, αλλά περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις είχαν ήδη τεκμηριωθεί από δοκιμή αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης πριν από οποιαδήποτε δοκιμή αντισωμάτων και ο τελευταίος θάνατος συνέβη στις 20 Απριλίου.

Σημείωση: Ορισμένες μελέτες περιελάμβαναν πρόσθετα σύνολα δεδομένων που δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας (π.χ. είχαν μέγεθος δείγματος <500 ή ήταν εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας) και δεν παρουσιάζονται εδώ.

Πίνακας 2. Μέγεθος δείγματος, τύποι αντισωμάτων που αξιολογήθηκαν και μέγεθος πληθυσμού στις μελέτες που περιλαμβάνονται για την εκτίμηση του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης από COVID-19, 2020

Αργεντινή (Barrio Padre 873 Mugica) 47

IgG

49 983

99

 

Βέλγιο 38                                       3 391 (20–26 Απριλίου)

IgG

11 589 623

86

 

Βραζιλία (133 πόλεις) 25                                   24 995

IgG και IgM

74 656 499

94 (Βραζιλία)

 

Βραζιλία (Espirito Santo) 34                             4 608

IgG και IgM

4 018 650

94 (Βραζιλία)

 

Βραζιλία (Maranhao) 68                                   3 156

IgG και IgM

7 114 598

92

 

Βραζιλία (Ρίο ντε Τζανέιρο), αίμα 669 (24-27 Απριλίου)

IgG και IgM

17 264 943

94 (Βραζιλία)

 

δωρητές 41

 

 

Βραζιλία (Rio Grande do Sul) 17

4 500

IgG

11 377 239

91

 

Βραζιλία (Σάο Πάολο) 42

517

IgG και IgM

298 240 (6 περιοχές)

94 (Βραζιλία)

 

Καναδάς (Βρετανική Κολομβία) 50

885

IgG, IgM και IgA

5 071 000

94

 

Χιλή (Vitacura) 43 Κίνα, αιμοδότες 55

              1 244

IgG και IgM 

85 000 

92 (Χιλή) 

 

Γουχάν

930 (3–23 Φεβρουαρίου)

IgG και IgM

11 210 000

93 (Κίνα)

 

Σενζέν

3 507 (24 Φεβρουαρίου – 15 Μαρτίου)

IgG και IgM

13 030 000

93 (Κίνα)

 

Σιτζιαζχουάνγκ

6 455 (10 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου)

IgG και IgM

11 030 000

93 (Κίνα)

 

Κίνα (Wuhan) 14

1 401

IgG και IgM

11 080 000

93 (Κίνα)

 

Κίνα (Γουχάν) 32

1 196 (4-8 Απριλίου)

IgG και IgM

11 080 000

93 (Κίνα)

 

Κίνα (Guangzhou), αιμοδότες 60 Κίνα (αρκετές περιοχές) 40

2 199  

IgG, IgM και IgA  

115 210 000 (Γκουανγκντόνγκ)  

93 (Κίνα)  

 

Χουμπέι (όχι Γουχάν)

979

IgG και IgM

48 058 000

93 (Κίνα)

 

Τσονγκκίνγκ

993

IgG και IgM

31 243 200

93 (Κίνα)

 

Σιτσουάν

9 442

IgG και IgM

83 750 000

93 (Κίνα)

 

Γκουανγκντόνγκ

1 005

IgG και IgM

115 210 000

93 (Κίνα)

 

Κροατία 26

1 494

IgG και IgM

4 076 000

86

 

Δότες αίματος της Δανίας 12

20 640

IgG και IgM

5 771 876

86

 

Δανία (Νήσοι Φερόες) 52

1 075

IgG και IgM

52 428

88

 

Γαλλία (Crepy-en-Valois) 39

1 340

IgG

5.978.000 (Hauts-de-France)

89

 

Γαλλία (Oise) 13

661

IgG

5.978.000 (Hauts-de-France)

89

 

Γερμανία (Gangelt) 16

919

IgG και IgA

12 597

86

 

Γερμανία (Φρανκφούρτη) 21

1 000

IgG

2 681 000 δ

84 (Γερμανία)

 

Ελλάδα 62

6 586 (4 511 τον Απρίλιο)

IgG

10 412 967

84

 

Ουγγαρία 57

10 504

IgG (είχε επίσης PCR)

9 657 451

88

 

Ισλανδία 58

30 576

Pan-Ig

366 854

90

 

Ινδία (Βομβάη) 61

6 904 (4 202 σε παραγκουπόλεις, 2 702 όχι σε παραγκουπόλεις)

IgG

1 414 917 (705 523 σε παραγκουπόλεις, 709 394 σε παραγκουπόλεις) στις 3 περιοχές των θαλάμων

98

 

Ινδία (Σριναγκάρ) 67

2 906

IgG

1 500 000

97

 

Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν (Γκουιλάν) 8

551

IgG και IgM

2 354 848

95

 

Ιταλία (Απουλία), αιμοδότες 31

909

IgG και / IgM

4 029 000

84

 

Ιαπωνία (Κόμπε) 11

1 000

IgG

1 518 870

79 (Ιαπωνία)

 

Ιαπωνία (Τόκιο) 29

1 071

IgG

13 902 077

79 (Ιαπωνία)

 

Ιαπωνία (Πόλη Utsunomiya) 48

742

IgG

518 610

79 (Ιαπωνία)

 

Κένυα, αιμοδότες 44

3 098

IgG

47 564 296

99

 

20 Λουξεμβούργο

1 807

IgG και IgA π.χ.

615 729

90

 

Δότες αίματος στην Ολλανδία 15

7 361

IgG, IgM και IgA

17 097 123

86

 

Ολλανδία (Ρότερνταμ) 64

729 (αρχές Απριλίου)

IgG

17 097 123 (Ολλανδία)

86

 

Πακιστάν (Καράτσι) 49

1 004

IgG και IgM

16 700 000

98 (Πακιστάν)

 

Πακιστάν (αστικό) 66

24 210

IgG και IgM

79 000 000 (αστικά)

98

 

Κατάρ 51

937

IgG

2 800 000

99

Δημοκρατία της Κορέας 59

1 500

IgG

2 667 341

90 (νότια Δημοκρατία της Κορέας)

Ισπανία 36

61 075

IgG

46 940 000

85

Ισπανία (Βαρκελώνη) 30

874

IgG, IgM και IgA

7 566 000 (Καταλονία)

86

Ελβετία (Γενεύη) 10

577 (20-27 Απριλίου)

IgG

500 000

88

Ελβετία (Ζυρίχη) 28

1 644 ασθενείς (1-15 Απριλίου)

IgG

1 520 968 (καντόνι της Ζυρίχης)

88

Ελβετία (Ζυρίχη) 28

1 640 αιμοδότες

IgG

1 930 525 (Ζυρίχη και Λουκέρνη)

88

 

(Ενδέχεται)

Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία) 65

 

109 076

IgG

56 287 000

86

Ηνωμένο Βασίλειο (Σκωτία), αιμοδότες 18 ΗΠΑ (10 πολιτείες) 35

 

500

IgG  

5 400 000  

88  

Ουάσιγκτον, Puget Sound

 

3 264

Pan-Ig

4 273 548

90 (Ουάσιγκτον)

Γιούτα

 

1 132

Pan-Ig

3 282 120

92

Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

 

2 482

Pan-Ig

9 260 870

89

Μισούρι

 

1 882

Pan-Ig

6 110 800

88

Φλόριντα, νότια

 

1 742

Pan-Ig

6 345 345

86 (Φλόριντα)

Κονέκτικατ

 

1 431

Pan-Ig

3 562 989

88

Λουιζιάνα

 

1 184

Pan-Ig

4 644 049

92 =

Καλιφόρνια, Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο

 

1 224

Pan-Ig

2 173 082

90

Πενσυλβάνια, Φιλαδέλφεια

 

824

Pan-Ig

4 910 139

90

Μινεσότα, Μινεάπολη

 

860

Pan-Ig

3 857 479

90

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Bay Area) 24

 

1 000

IgG

7 753 000

90

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Λος Άντζελες) 22

 

863

IgG και IgM

7 892 000

92

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Σαν Φρανσίσκο) 33

 

3 953

IgG (επίσης δοκιμή PCR)

5174 (στην απογραφή 022 901)

95

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Σάντα Κλάρα) 19

 

3 300

IgG και IgM

1 928 000

90

ΗΠΑ (Idaho, Boise) 9

 

4 856

IgG

481 587 (Νομός Ada)

92

ΗΠΑ (Νομοί Γεωργίας, DeKalb και Fulton) 53

 

696

Σύνολο Ig

1 806 672

88 (Γεωργία)

ΗΠΑ (Αϊντάχο, κομητεία Blaine) 46

917

IgG

23 089

92

ΗΠΑ (Ιντιάνα) 54

3 629

IgG (γίνεται επίσης RT – PCR)

6 730 000

89

ΗΠΑ (Λουιζιάνα, Μπατόν Ρουζ) 63

138

IgG

699 200 (East Baton Rouge, West Baton Rouge, Ascension, Livingston)

92 (Λουιζιάνα)

ΗΠΑ (Λουιζιάνα, Ορλεάνη και Jefferson Parish) 37

2 640

IgG

825 057

92 (Λουιζιάνα)

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη) 23                         ΗΠΑ, Νέα Υόρκη 56

15 101

IgG 

19 450 000 

90 

Columbia University Medical 742 (2–30 March) Center, Νέα Υόρκη

IgG και IgM

9 260 870

89

Κεντρικό εργαστήριο CareMount, 1 841 πέντε νομοί της Νέας Υόρκης

IgG και IgM

10 189 130 (πολιτεία της Νέας Υόρκης εκτός της Νέας Υόρκης)

89

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Μπρούκλιν) 27                  11 092

IgG

2 559 903

91

ΗΠΑ (Ρόουντ Άιλαντ), αίμα 1. 996 δότες 45

IgG και IgM

1 059 000

88

COVID-19: ασθένεια κορανοϊού-19; Ig: ανοσοσφαιρίνη; RT-PCR: αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης σε πραγματικό χρόνο.

  1. Οι ημερομηνίες σε αγκύλες είναι οι συγκεκριμένες ημερομηνίες που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αξιολόγηση της οροεπιτήρησης σε πολλαπλά διαδοχικά χρονικά σημεία ή ρυθμίσεις.

  2. Ορισμένες μελέτες επικεντρώθηκαν σε πληθυσμούς με περιορισμένη ηλικία της συγκεκριμένης τοποθεσίας που μελετήθηκε, για παράδειγμα: άτομα 17-70 ετών στη Δανία μελέτη αιμοδοσίας (n = 3 800 000). άτομα 18–79 ετών στη μελέτη του Λουξεμβούργου (n = 483 000) · άτομα <70 ετών στη μελέτη αιμοδοτών στην Ολλανδία (n = 13 745 768) · άτομα  18 ετών στην κρατική μελέτη της Νέας Υόρκης (n = 15 280 000) · άτομα> 19 ετών στον πληθυσμό της Γιούτα της μελέτης των 10 πολιτειών στις Ηνωμένες Πολιτείες (n = 2 173 082). Ανθρωποι

 18 χρόνια στην κομητεία Blaine, Idaho (n = 17 611). άτομα 15-64 ετών στη μελέτη αιμοδοτών στην Κένυα (n = 27 150 165) · άτομα> 14 ετών που ζουν σε ιδιωτικούς χώρους στην Ουγγαρία · άτομα> 18 ετών (n = 551 185) στο Μπατόν Ρουζ, Λουιζιάνα; άτομα 18–65 ετών που εργάζονται σε αστικές περιοχές στο Πακιστάν (n = 22 100 000) · και άτομα> 18 ετών στην περιοχή Σριναγκάρ της Ινδίας (n = 1 020 000). Σε αυτόν τον πίνακα και τις επακόλουθες αναλύσεις, ολόκληρος ο πληθυσμός στην τοποθεσία θεωρείται συνεκτικότητα μεταξύ των μελετών.

  • Οι πληροφορίες σε παρένθεση καθορίζουν τον πληθυσμό.

  • Οι συμμετέχοντες προσλήφθηκαν από μεγάλο αριθμό περιοχών, αλλά οι περισσότερες περιοχές είχαν πολύ λίγους συμμετέχοντες. Εδώ συμπεριέλαβα τον πληθυσμό των εννέα περιοχών με> 1:10 000 αναλογία δειγματοληψίας (846/1000 συμμετέχοντες προέρχονταν από αυτές τις εννέα περιοχές).

  • Θεωρείται θετικό εάν και τα δύο IgG και IgA ήταν θετικά. Στις άλλες μελέτες, η ανίχνευση οποιουδήποτε αντισώματος θεωρήθηκε θετική. 

Πίνακας 3. Επικράτηση του COVID-19 και εκτιμώμενος αριθμός ατόμων που έχουν μολυνθεί, 2020

Χώρα (τοποθεσία) Seroprevalence (%) Εκτιμώμενο αρ. του

                                                                               Ακατέργαστα προσαρμοσμένα άτομα (προσαρμογές) που έχουν μολυνθεί

Αργεντινή (Barrio Padre Mugica) 47

ΝΔ

53.4 (ηλικία, φύλο, νοικοκυριό, μη ανταπόκριση)

26 691

 

Βέλγιο 38

 

5.7

6.0 (δειγματοληψία, ηλικία, φύλο, επαρχία)

695 377

 

Βραζιλία (133 πόλεις) 25

 

1.39

1,62 συνολικά, κυμαινόμενο από 0 έως 25,0 σε 133

1 209 435 α

 

 

πόλεις (δοκιμή, σχεδιασμός)

 

Βραζιλία (Espirito Santo) 34

 

2.1

 

ΝΔ

84 391

 

Βραζιλία (Maranhao) 68

 

37

 

40.4 (ομαδοποίηση, διαστρωμάτωση, μη απόκριση)

2 877 454

 

Βραζιλία (Ρίο ντε Τζανέιρο), αιμοδότες 41

 

6

 

4.7 (ηλικία, φύλο, τεστ)

811 452

 

Βραζιλία (Rio Grande do Sul) 17

 

0.222

 

0.222 (δειγματοληψία) β

25 283

 

Βραζιλία (Σάο Πάολο) 42

 

5.2

 

4.7 (σχεδιασμός δειγματοληψίας)

14 017

 

Καναδάς (Βρετανική Κολομβία) 50

 

0.45

 

0,55 (ηλικία)

27 890

 

Χιλή (Vitacura) 43 Κίνα, αιμοδότες 55

 

11.2

 

ΝΔ 

9 500 

 

Γουχάν

 

3.87

 

ΝΔ

433 827

 

Σενζέν

 

0.06

 

ΝΔ

7 818

 

Σιτζιαζχουάνγκ

 

0.02

 

ΝΔ

2 206

 

Κίνα (Wuhan) 14

 

10

 

ΝΔ

1 108 000

 

Κίνα (Γουχάν) 32

 

8.36 (3.53 για ολόκληρη την περίοδο)

 

ND (2,80 (ηλικία, φύλο, τεστ) για ολόκληρη την περίοδο)

926 288

 

Κίνα (Guangzhou), αιμοδότες 60 Κίνα (αρκετές περιοχές) 40

 

0.09

 

ΝΔ

104 783  

 

Χουμπέι (όχι Γουχάν)

 

3.6

 

ΝΔ

1 718 110

 

Τσονγκκίνγκ

 

3.8

 

ΝΔ

11 956 109

 

Σιτσουάν

 

0.6

 

ΝΔ

487 847

 

Γκουανγκντόνγκ

 

2.2

 

ΝΔ

2 522 010

 

Κροατία 26

 

1,27 γ

 

ΝΔ

51 765

 

Δανία, αιμοδότες 12

 

2

 

1.9 (δοκιμή)

109 665

 

Δανία (Νήσοι Φερόες) 52

 

0.6

 

0,7 (δοκιμή)

365

 

Γαλλία (Crepy-en-Valois) 39

 

10.4

 

ΝΔ

620 105

 

Γαλλία (Oise) 13

 

25.9

 

ΝΔ

1 548 000

 

Γερμανία (Gangelt) 16

 

15

 

20.0 (δοκιμή, σύμπλεγμα, συμπτώματα)

2 519

 

Γερμανία (Φρανκφούρτη) 21

 

0.6

 

ΝΔ

16 086

 

Ελλάδα 62

 

0.42 (Απρίλιος)

 

0,49 (ηλικία, φύλο, περιοχή) δ

51 023

 

Ουγγαρία 57

 

0.67

 

0.68 (σχεδιασμός, ηλικία, φύλο, περιοχή)

65 671

 

Ισλανδία 58

 

2.3 (καραντίνα), 0,3 (άγνωστη έκθεση)

 

0,9 (συμπεριλαμβανομένων των θετικών από PCR)

3 177

 

Ινδία (Βομβάη) 61

 

54.1 σε περιοχές παραγκούπολης, 16.1 σε περιοχές χωρίς παραγκούπολη

58,4 σε περιοχές παραγκούπολης, 17,3 σε περιοχές χωρίς φτωχογειτονιές (δοκιμή, ηλικία, φύλο)

534 750

 

Ινδία (Σριναγκάρ) 67

 

3.8

3.6 (ηλικία, φύλο)

54 000

 

Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν (Γκουιλάν) 8

 

22

33.0 (δοκιμή, δειγματοληψία)

770 000

 

Ιταλία (Απουλία), αιμοδότες 31

 

0.99

ΝΔ

39 887

 

Ιαπωνία (Κόμπε) 11

 

3.3

2.7 (ηλικία, φύλο)

40 999

 

Ιαπωνία (Τόκιο) 29

 

3.83

ΝΔ

532 450

 

Ιαπωνία (Πόλη Utsunomiya) 48

 

0.4

1.23 (ηλικία, φύλο, απόσταση από κλινική, συνοικία, συγκατοίκους)

6 378

 

Κένυα, αιμοδότες 44

 

5.6

5.2 (ηλικία, φύλο, περιοχή, δοκιμή)

2 783 453

 

20 Λουξεμβούργο

 

1.9

2.1 (ηλικία, φύλο, συνοικία)

12 684

 

Κάτω Χώρες, αιμοδότες 15

 

2.7

ΝΔ

461 622

 

Ολλανδία (Ρότερνταμ) 64

 

3

ΝΔ

512 910

 

Πακιστάν (Καράτσι) 49

16.3 (20.0 στην Ανατολή, 12.7 στο Μάλιρ)

11.9 (ηλικία, σεξ, 15,1 στην Ανατολή, 8,7 στο Μάλιρ)

1 987 300

Πακιστάν (αστικό) 66

17.5

ΝΔ

13 825 000

Κατάρ 51

30.4 (24.0 για ολόκληρη την περίοδο)

ΝΔ

851 200

Δημοκρατία της Κορέας 59

 

0.07

ΝΔ

1 867

Ισπανία 36

 

ΝΔ

5.0 e (δειγματοληψία, ηλικία, φύλο, εισόδημα)

2 347 000

Ισπανία (Βαρκελώνη) 30

 

14.3

ΝΔ

1 081 938

Ελβετία (Γενεύη) 10

 

10.6

10.9 (δοκιμή, ηλικία, φύλο)

54 500

Ελβετία (Ζυρίχη) 28

 

Ασαφείς

1,3 σε ασθενείς κατά την 1η-15 Απριλίου και 1,6 στους αιμοδότες τον Μάιο (πολυπαραλλαγή Gaussian)

19 773 (Ζυρίχη) 30 888 (Ζυρίχη και Λουκέρνη)

Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία) 65

 

5.6

6.0 (δοκιμή, δειγματοληψία)

3 360 000

Δωρητές αίματος στο Ηνωμένο Βασίλειο (Σκωτία) 18 ΗΠΑ (έξι πολιτείες) 35

 

1.2

ND (ηλικία, φύλο, τεστ) 

64 800  

Ουάσιγκτον, Puget Sound

 

1.3

1.1

48 291

Γιούτα

 

2.4

2.2

71 550

Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

 

5.7

6.9

641 778

Μισούρι

 

2.9

2.7

161 936

Φλόριντα, νότια

 

2.2

1.9

117 389

Κονέκτικατ

 

4.9

4.9

176 012

Λουιζιάνα

 

ΝΔ

5.8

267 033

Καλιφόρνια, Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο

 

ΝΔ

1

64 626

Πενσυλβάνια, Φιλαδέλφεια

 

ΝΔ

3.2

156 633

Μινεσότα, Μινεάπολη

 

ΝΔ

2.4

90 651

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Bay Area) 24

 

0.4 (αιμοδότες)

0.1 (δοκιμή και επιβεβαίωση)

7 753

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Λος Άντζελες) 22

 

4.06

4.65 (τεστ, φύλο, φυλή και εθνικότητα, εισόδημα)

367 000

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Σαν Φρανσίσκο) 33

 

4.3 στο

6.1 (ηλικία, φύλο, φυλή και εθνικότητα, δοκιμή)

316

απογραφή

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Σάντα Κλάρα) 19

1.5

2.6 (δοκιμή, δειγματοληψία, σύμπλεγμα)

51 000

ΗΠΑ (Idaho, Boise) 9

1.79

ΝΔ

8620

ΗΠΑ (Νομοί Γεωργίας, DeKalb και Fulton) 53

2.7

2.5 (ηλικία, φύλο, φυλή και εθνικότητα)

45 167

ΗΠΑ (Αϊντάχο, κομητεία Blaine) 46

22.4

23.4 (τεστ, ηλικία, φύλο, νοικοκυριό)

5 403

ΗΠΑ (Ιντιάνα) 54

2.3 (IgG ή PCR)

2.8 (ηλικία, φυλή, ισπανική εθνικότητα)

187 802

ΗΠΑ (Λουιζιάνα, Μπατόν Ρουζ) 63

6

6.6 (απογραφή, φυλή, ενορία) συμπεριλαμβανομένων θετικών PCR

46 147

ΗΠΑ (Λουιζιάνα, Ορλεάνη και Jefferson Parish) 37

6.9 (IgG ή PCR)

6.9 για IgG (στάθμιση απογραφής, δημογραφικά στοιχεία)

56 578

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη) 23 ΗΠΑ, Νέα Υόρκη 56 

            12.5

14.0 (τεστ, φύλο, ηλικιακή φυλή και εθνικότητα, περιοχή) 

2 723 000 

Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Columbia, 5 Νέα Υόρκη

ΝΔ

463 044

Κεντρικό εργαστήριο CareMount, πέντε 1.8 νομοί της Νέας Υόρκης

ΝΔ

183 404

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Μπρούκλιν) 27                                 47

ΝΔ

1 203 154

ΗΠΑ (Ρόουντ Άιλαντ), αίμα 3,9 δότες 45

ΝΔ

41 384

COVID-19: νόσος κοραναϊού 2019; ND: δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα. PCR: αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης. δοκιμή: απόδοση δοκιμής.

  1. Οι συγγραφείς υπολόγισαν ότι 760.000 μολύνθηκαν στις 90 πόλεις που είχαν δοκιμάσει 200-250 δείγματα, αλλά πολλές από τις άλλες 43 πόλεις με <200 δείγματα μπορεί να αντιπροσωπεύονται ισότιμα ​​ή ποτέ καλύτερα, καθώς τείνουν να είναι μικρότερες από τις 90 πόλεις (μέσος όρος πληθυσμός 356 213 έναντι 659 326).

  2. Μια εκτίμηση παρέχεται επίσης προσαρμογή για την απόδοση των δοκιμών, αλλά η υποτιθέμενη ειδικότητα του 99,0% φαίνεται ακατάλληλα χαμηλή, καθώς στο πλαίσιο της διαδικασίας επικύρωσης οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι πολλά από τα θετικά σε δοκιμασία άτομα είχαν μέλη του νοικοκυριού που είχαν επίσης μολυνθεί, επομένως η εκτιμώμενη Η ειδικότητα θεωρήθηκε από τους συγγραφείς ότι ήταν τουλάχιστον 99,95%.

  3. 1,20% στους εργαζομένους στο Σπλιτ χωρίς περιορισμούς κινητικότητας, 3,37% στους εργαζόμενους στο Knin χωρίς περιορισμούς κινητικότητας, 1,57% για όλους τους εργαζομένους χωρίς περιορισμούς κινητικότητας · Ο Σπλιτ και ο Κιν τείνουν να έχουν κάπως υψηλότερα ποσοστά θανάτου από ό, τι σε ολόκληρη την Κροατία, αλλά δεν παρέχεται κατοικία των εργαζομένων, επομένως ολόκληρος ο πληθυσμός της χώρας χρησιμοποιείται στους υπολογισμούς.

  4. Παρέχεται επίσης μια εκτίμηση προσαρμογής για την απόδοση των δοκιμών με αποτέλεσμα προσαρμοσμένη οροεπιπολαστικότητα 0,23%, αλλά αυτό φαίνεται ακατάλληλα χαμηλό, καθώς οι συγγραφείς αναφέρουν ότι όλα τα θετικά αποτελέσματα επικυρώθηκαν περαιτέρω από την ELISA. ε 5,0% με δοκιμή σημείου φροντίδας, 4,6% με ανοσοπροσδιορισμό, 3,7% με αμφότερες τις θετικές δοκιμές, 6,2% με τουλάχιστον ένα θετικό τεστ.

Σημειώσεις: Από τις μελέτες όπου αξιολογήθηκε οροεπιπολασμός σε πολλαπλά διαδοχικά χρονικά σημεία, η εκτίμηση της οροεπιπολασμού ήταν η υψηλότερη στο πιο πρόσφατο χρονικό διάστημα με λίγες εξαιρέσεις, για παράδειγμα: στη μελέτη της Ελβετίας (Γενεύη), 10 η υψηλότερη τιμή παρατηρήθηκε 2 εβδομάδες πριν από το τελευταίο χρονικό διάστημα · Στη μελέτη της Ελβετίας (Ζυρίχη), 28 η υψηλότερη τιμή παρατηρήθηκε την περίοδο 1-15 Απριλίου για ασθενείς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και τον Μάιο για αιμοδότες. Και στη μελέτη της Κίνας (Γουχάν), 32 η υψηλότερη τιμή παρατηρήθηκε περίπου 3 εβδομάδες πριν από το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πίνακας 4. Θάνατοι από το COVID-19 και τα ποσοστά θνησιμότητας λοίμωξης, συνολικά και σε άτομα ηλικίας κάτω των 70 ετών, ανά τοποθεσία, 2020

Τοποθεσία Θάνατοι από COVID- Υποτιθέμενη μόλυνση% των θανάτων από θάνατο από λοιμώξεις

19, όχι. (ημερομηνία) ποσοστό θνησιμότητας COVID-19 σε άτομα ποσοστό σε άτομα <70 (διορθωμένη),% <70 χρόνια ανά         έτος (διορθωμένη),

%

Αργεντινή (Barrio Padre 44 (1 Ιουλίου) 0.16 (0.13) ~ 70 0.11 (0.09)

Μούγκικα) 47

Βέλγιο 38                                                    7594 (30 Απριλίου) 1,09 (0,87) 10 0,13 (0,10)

Βραζιλία (133 πόλεις) 25                                               – b                      Διάμεσος 0,30 (0,27) 31 (<60 ετών) 0,10 (0,9)

Βραζιλία (Άγιο Πνεύμα) 34                               363 (21 Μαΐου) 0,43 (0,39) 31 (Βραζιλία, <60 ετών) 0,14 (0,13)

Βραζιλία (Maranhao) 68                                   4272 (8 Αυγούστου) 0.15 (0.14) 23 0.04 (0.03)

Βραζιλία (Ρίο ντε Τζανέιρο), αίμα 1019 (3 ​​Μαΐου) 0.12 (0.11) 31 (Βραζιλία, <60 ετών) 0.04 (0.04)

δωρητές 41

Βραζιλία (Rio Grande do Sul) 17                        124 (14 Μαΐου) 0,49 (0,39) 31 (Βραζιλία, <60 ετών) 0,19 (0,15)

Βραζιλία (Σάο Πάολο) γ, 42                               Άγνωστο (15 Μαΐου) Άγνωστο, αλλά πιθανότατα 31 (Βραζιλία, <60 ετών) Άγνωστο, αλλά πιθανό

                                                                                                                    > 0,4> 0,1

Καναδάς (Βρετανική Κολομβία) 50                        164 (28 Μαΐου) 0,59 (0,59) 13 0,08 (0,08)

Χιλή (Vitacura) c, 43                                 Άγνωστο (18 Μαΐου) Άγνωστο, αλλά πιθανότατα 36 (Χιλή) Άγνωστο, αλλά πιθανό

                                                                                                                    <0,2 <0,1 

Κίνα, αιμοδότες 55

Γουχάν 1935 (20 Φεβρουαρίου) 0,45 (0,41) 50 0,24 (0,22)

Shenzhen 1 (5 Μαρτίου) 0,01 (0,01) Περίπου 50 (αν είναι παρόμοια με 0,01 (0,01)

Γουχάν)

Shijiazhuang 1 (27 Φεβρουαρίου) 0,05 (0,04) Περίπου 50 (αν είναι παρόμοια με 0,03 (0,02)

Γουχάν)

Κίνα (Γουχάν) 14                                          3869 (2 Μαΐου) 0,35 (0,31) 50 0,19 (0,15)

Κίνα (Γουχάν) 32                                         3869 (13 Απριλίου) 0,42 (0,38) 50 0,23 (0,21)

Κίνα (Γκουάνγκτζου), αίμα 8 (5 Απριλίου) 0,00 (0,00) Περίπου 50 (αν είναι παρόμοια με 0,00 (0,00)

δωρητές 60                                                                                                                                                                  Wuhan)                                                       

Κίνα (αρκετές περιοχές) 40

Hubei (όχι Wuhan) 643 (12 Απριλίου) 0,04 (0,03) Περίπου 50 (αν είναι παρόμοια με 0,02 (0,02)

Γουχάν)

Chongqing 6 (12 Απριλίου) 0,00 (0,00) Περίπου 50 (αν είναι παρόμοια με 0,00 (0,00)

Γουχάν)

Γκουανγκντόνγκ 8 (12 Απριλίου) 0,00 (0,00) Περίπου 50 (αν είναι παρόμοια με 0,00 (0,00)

Γουχάν)

Sichuan 3 (12 Απριλίου) 0,00 (0,00) Περίπου 50 (αν είναι παρόμοια με 0,00 (0,00)

Γουχάν)

Κροατία 26                                                         79 (3 Μαΐου) 0.15 (0.14) 13 0.02 (0.02)

Δανία, αιμοδότες 12                            370 (21 Απριλίου) 0,34 (0,27) 12 0,05 (0,04)

Νησιά Φερόες 52                                                 0 (5 Μαΐου) 0,00 (0,00) 0 0,00 (0,00)

Γαλλία (Crepy-en-Valois) 39                         2325 (5 Μαΐου) d                   0.37 (0.30) 7 (Γαλλία, <65 ετών) 0.04 (0.03)

Γαλλία (Oise) 13                                             932 (7 Απριλίου) d                    0,06 (0,05) 7 (Γαλλία, <65 ετών) 0,01 (0,01)

Γερμανία (Gangelt) 16                                     7 (15 Απριλίου) 0.28 (0.25) 0 0.00 (0.00)

Γερμανία (Φρανκφούρτη) 21                                 42 ε (17 Απριλίου) 0,26 (0,21) 14 (Γερμανία) 0,04 (0,03)

Ελλάδα 62                                                       121 (22 Απριλίου) 0,24 (0,19) 30 0,09 (0,07)

Ουγγαρία 57                                                     442 (15 Μαΐου) 0,67 (0,54) Χωρίς δεδομένα Χωρίς δεδομένα

Ισλανδία 58                                                         10 (1 Ιουνίου) 0,30 (0,30) 30 0,10 (0,10)

Ινδία (Βομβάη) 61                                       495 (13-20 Ιουλίου) 0,09 (0,07) 50 (<60 ετών, Ινδία) 0,04 (0,03)

Ινδία (Σριναγκάρ) 67                                          35 (15 Ιουλίου) f                     0,06 (0,05) 50 (<60 ετών, Ινδία) 0,03 (0,03)

Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν 617 (23 Απριλίου) 0,08 (0,07) Χωρίς δεδομένα Δεν υπάρχουν δεδομένα

(Γκουιλάν) 8

Ιταλία (Απουλία), αιμοδότες 31                      530 (22 Μαΐου) 1,33 (1,20) 15 (Ιταλία) 0,24 (0,22)

Ιαπωνία (Κόμπε) 11                                             10 (μέσα Απριλίου) 0,02 (0,02) 21 (Ιαπωνία) 0,01 (0,01)

Ιαπωνία (Τόκιο) 29                                            189 (11 Μαΐου) 0,04 (0,03) 21 (Ιαπωνία) 0,01 (0,01)

Ιαπωνία (Utsunomiya City) 48                             0 (14 Ιουνίου) 0,00 (0,00) 0 0,00 (0,00)

Κένυα, αιμοδότες 44

64 (31 Μαΐου)

0.00 (0.00)

58 (<60 ετών)

0.00 (0.00)

20 Λουξεμβούργο

92 (2 Μαΐου)

0.73 (0.58)

9

0.07 (0.06)

Κάτω Χώρες, αιμοδότες 15

3134 (15 Απριλίου)

0.68 (0.68)

11

0.09 (0.09)

Ολλανδία (Ρότερνταμ) 64

3134 (15 Απριλίου)

0.65 (0.52)

11

0.08 (0.06)

Πακιστάν (Καράτσι) 49

~ 1500 (9 Ιουλίου) g

0.08 (0.07)

~70

0.06 (0.05)

Πακιστάν (αστικό) 66

5266 (13 Ιουλίου) h

0.04 (0.04)

~70

0.03 (0.03)

Κατάρ 51

93 (19 Ιουνίου)

0.01 (0.01)

74

0.01 (0.01)

Δημοκρατία της Κορέας 59

2 (3 Ιουνίου) i

0.10 (0.09)

0

0.00 (0.00)

Ισπανία 36

26 920 (11 Μαΐου)

1.15 (0.92)

13

0.18 (0.14)

Ισπανία (Βαρκελώνη) 30

5137 (2 Μαΐου)

0.48 (0.48)

13 (Ισπανία)

0.07 (0.07)

Ελβετία (Γενεύη) 10

243 (30 Απριλίου)

0.45 (0.36)

8

0.04 (0.03)

Ελβετία (Ζυρίχη) 28

107 (15 Απριλίου, Ζυρίχη), 147 (22 Μαΐου, Ζυρίχη)

0.51 (0.41)

8 (Ελβετία)

0.05 (0.04)

 

και Λουκέρνη)

Αγγλία 65

 

38 854 (9 Ιουλίου)

1.16 (0.93)

20

0.27 (0.22)

Σκωτία, αιμοδότες 18 ΗΠΑ (10 πολιτείες) 35

 

47 (1 Απριλίου)

0.07 (0.06)  

9 (<65 ετών) 

0.01 (0.01)     

Ουάσιγκτον, Puget Sound

 

207 (4 Απριλίου)

0.43 (0.43)

10 (πολιτεία, <60 ετών)

0.05 (0.05)

Γιούτα

 

58 (4 Μαΐου)

0.08 (0.08)

28 (<65 ετών)

0.03 (0.03)

Νέα Υόρκη

 

4146 (4 Απριλίου)

0.65 (0.65)

34 (πολιτεία)

0.25 (0.25)

Μισούρι

 

329 (30 Απριλίου)

0.20 (0.20)

23

0.05 (0.05)

Φλόριντα, νότια

 

295 (15 Απριλίου)

0.25 (0.25)

28 (πολιτεία)

0.08 (0.08)

Κονέκτικατ

 

2718 (6 Μαΐου)

1.54 (1.54)

18

0.31 (0.31)

Λουιζιάνα

 

806 (11 Απριλίου)

0.30 (0.30)

32

0.10 (0.10)

Καλιφόρνια, Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο

 

321 (1 Μαΐου)

0.50 (0.50)

25

0.14 (0.14)

Πενσυλβάνια, Φιλαδέλφεια

 

697 (26 Απριλίου)

0.45 (0.45)

21 (πολιτεία)

0.10 (0.10)

Μινεσότα, Μινεάπολη

 

436 (13 Μαΐου)

0.48 (0.48)

20 (πολιτεία)

0.10 (0.10)

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Bay Area) 24

 

12 (22 Μαρτίου)

0.15 (0.12)

25

0.04 (0.03)

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Λος Άντζελες) 22

 

724 (19 Απριλίου)

0.20 (0.18)

24 (<65 ετών)

0.06 (0.05)

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Σαν Φρανσίσκο) 33

 

0 (4 Μαΐου)

0.00 (0.00)

0

0.00 (0.00)

ΗΠΑ (Καλιφόρνια? Santa Clara) 19

 

94 (22 Απριλίου)

0.18 (0.17)

35

0.07 (0.06)

ΗΠΑ (Idaho, Boise) 9

 

14 (24 Απριλίου)

0.16 (0.13)

14 (Αϊντάχο)

0.02 (0.02)

ΗΠΑ (Γεωργία) 53

 

198 (7 Μαΐου)

0.44 (0.44)

30

0.15 (0.15)

ΗΠΑ (Αϊντάχο, κομητεία Blaine) 46

 

5 (19 Μαΐου)

0.10 (0.08)

14 (Αϊντάχο)

0.02 (0.01)

ΗΠΑ (Ιντιάνα) 54

 

1099 (30 Απριλίου)

0.58 (0.46)

24

0.16 (0.13)

ΗΠΑ (Λουιζιάνα, Μπατόν Ρουζ) 63

 

420 (30 Ιουλίου)

0.91 (0.73)

32 (Λουιζιάνα)

0.32 (0.25)

ΗΠΑ (Λουιζιάνα, Ορλεάνη και Jefferson Parish) 37

 

925 (16 Μαΐου)

1.63 (1.31)

32

0.57 (0.46)

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη) 23

 

18 610 (30 Απριλίου) j

0,68 (0,54) ι

34

0,26 (0,23) δ

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Columbia University Medical Center, στη Νέα Υόρκη και το κεντρικό εργαστήριο CareMount, πέντε πολιτεία της Νέας Υόρκης νομούς) 56 

965 (28 Μαρτίου, πολιτεία της Νέας Υόρκης)

0.15 (0.14)

34

0.06 (0.05)

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Μπρούκλιν) 27

4894 (19 Μαΐου) j

0,41 (0,33) ι

34 (πολιτεία της Νέας Υόρκης)

0.15 (0.14) δ

ΗΠΑ (Ρόουντ Άιλαντ), αιμοδότες 45

430 (11 Μαΐου)

1.04 (0.83)

17

0.20 (0.16)

COVID-19: νόσος κοραναϊού 2019.

  1. Όποτε ο αριθμός ή το ποσοστό των θανάτων COVID-19 σε ηλικία <70 ετών δεν παρέχεται στο έγγραφο, ανακτά το ποσοστό αυτών των θανάτων από αναφορές κατάστασης της σχετικής τοποθεσίας. Εάν δεν μπορούσα να βρω αυτές τις πληροφορίες για τη συγκεκριμένη τοποθεσία, χρησιμοποίησα μια μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή. Για τη Βραζιλία, οι πλησιέστερες πληροφορίες που βρήκα ήταν από μια αναφορά ειδήσεων. 77 Για την Κροατία, ανακάλυψα στοιχεία για την ηλικία για 45/103 θανάτους μέσω της Wikipedia. 78

  2. Τα δεδομένα παρέχονται από τους συγγραφείς για θανάτους ανά 100.000 πληθυσμούς σε κάθε πόλη, καθώς και το ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης σε κάθε πόλη, με μεγάλες διαφορές μεταξύ των πόλεων. το ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης που εμφανίζεται εδώ είναι το μέσο όρο στις 36 πόλεις με 200-250 δείγματα και τουλάχιστον ένα θετικό δείγμα (το εύρος μεταξύ των τεμαχίων για το ποσοστό της μη διορθωμένης λοίμωξης είναι 0,20– 0,60% και σε όλες τις πόλεις είναι 0–2,4%, αλλά με πολύ μεγάλη αβεβαιότητα σε κάθε πόλη). Ένα υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης αναφέρεται στο preprint, αλλά το preprint δείχνει επίσης ένα διάγραμμα σκέδασης για οροεπιπολασμό βάσει έρευνας έναντι των αναφερόμενων θανάτων ανά πληθυσμό με κλίση παλινδρόμησης που συμφωνεί με ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης 0,3%.

  3. Οι πληροφορίες για τους θανάτους δεν ήταν διαθέσιμες για τις συγκεκριμένες περιοχές. Στη μελέτη του Σάο Πάολο, οι συγγραφείς επέλεξαν έξι περιοχές του Σάο Πάολο που έχουν πληγεί περισσότερο από το COVID-19, δεν ονομάζουν τις περιοχές και ο αριθμός των θανάτων στα μέσα Μαΐου δεν είναι διαθέσιμος, αλλά χρησιμοποιώντας δεδομένα για τα ποσοστά θανάτου σε όλα τα Σάο Ο Πάολο θα έδινε ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης> 0,4% συνολικά. Στη μελέτη Vitacura, ομοίως μπορεί κανείς να συμπεράνει από την ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο ότι το ποσοστό θνησιμότητας της μόλυνσης στην περιοχή Vitacura θα ήταν πιθανώς <0,2% συνολικά.

  4. Για τη Γαλλία, οι εκθέσεις κατάστασης της κυβέρνησης παρέχουν τον αριθμό των θανάτων ανά περιοχή μόνο για θανάτους στο νοσοκομείο. Ως εκ τούτου, πολλαπλασίασα τον αριθμό των θανάτων στο νοσοκομείο με έναν παράγοντα ίσο με: συνολικός αριθμός θανάτων / θανάτων στο νοσοκομείο για όλη τη Γαλλία.

  5. Υπολογίζεται από το αριθ. θανάτων στην επαρχία Έσση στις 17 Απριλίου × ποσοστό θανάτων στις εννέα περιοχές με βασική εγγραφή (αναλογία εγγραφής> 1:10 000) στη μελέτη μεταξύ όλων των θανάτων στην επαρχία Έσσης.

  6. Υπολόγισα τον κατά προσέγγιση αριθμό θανάτων, υποθέτοντας τον ίδιο λόγο θνησιμότητας περιστατικών στην περιοχή του Σριναγκάρ με εκείνη της πολιτείας Τζαμού και Κασμίρ όπου βρίσκεται.

  7. Για το Καράτσι, θεωρείται ότι περίπου το 30% των θανάτων COVID-19 στο Πακιστάν είναι στο Καράτσι (καθώς περίπου το 30% των περιπτώσεων υπάρχουν).

  8. Ο αριθμός των θανάτων σε όλο το Πακιστάν. Υποθέτω ότι αυτός ο αριθμός είναι μια καλή προσέγγιση των θανάτων σε αστικές περιοχές (οι περισσότεροι θάνατοι συμβαίνουν σε αστικές περιοχές και υπάρχει κάποια πιθανή υποβολή εκθέσεων).

  9. Υπολόγισα τον κατά προσέγγιση αριθμό θανάτων από τον αριθμό των περιπτώσεων στις περιοχές μελέτης στη νοτιοδυτική Σεούλ, υποθέτοντας μια παρόμοια θνησιμότητα περιστατικών με τη Σεούλ συνολικά.

  10. Επιβεβαιωμένοι θάνατοι COVID-19. Η συμπερίληψη πιθανών θανάτων από COVID-19 θα αύξανε τις εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης κατά περίπου ένα τέταρτο.

Πίνακας 5. Τα ποσοστά θνησιμότητας μόλυνσης για τη νόσο του κορανοϊού-19 συνάγονται από προκαταρκτικά εθνικά δεδομένα οροεπιπολασμού, 2020

                Χώρα Μέγεθος δείγματος Ημερομηνία αναφοράς Πληθυσμός, Θάνατοι, αρ. Συνάγεται

                                                 (αντίσωμα) οροεπιπολασμός αρ. (ημερομηνία) μόλυνση

                                                                                                                  (%) ποσοστό θνησιμότητας

(διορθωμένο),%

Αφγανιστάν 75

9 500 (IgG;)

Αύγουστος?

31.5

39 021 453

1300 (8 Μαΐου)

0.01 (0.01)

Τσεχία 71

26 549 (IgG)

23 Απριλίου – 1 Μαΐου

0.4

10 710 000

252 (4 Μαΐου)

0.59 (0.47)

Φινλανδία 69

674 (IgG)

20-26 Απριλίου α

2.52

5 541 000

211 (30 Απριλίου)

0.15 (0.12)

Γεωργία 76

1 068 (IgG;)

18-27 Μαΐου 

1

3 988 264

12 (30 Μαΐου)

0,03 (0,03) β

Ισραήλ 72

1 709 (IgG;)

Ενδέχεται

2–3

9 198 000

299 (10 Ιουνίου)

0,13 (0,10) γ

Ρωσική Ομοσπονδία 74

650 000 (IgG;)

Ιούνιος?

14

145 941 776

5859 (7 Ιουνίου)

0.03 (0.03)

73 Σλοβενία

1368 (IgG;)

Απρίλιος

3.1

2 079 000

92 (1 Μαΐου)

0.14 (0.11)

Σουηδία 70

1 200 (IgG)

18-24 Μαΐου

6.3

10 101 000

4501 (28 Μαΐου)

0.71 (0.57)

COVID-19: νόσος κοραναϊού 2019; Ig: ανοσοσφαιρίνη.

  1. Ο οροεπιπολασμός ήταν ελαφρώς χαμηλότερος τις επόμενες εβδομάδες.

  2. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα, την πρωτεύουσα με πληθυσμό 1,1 εκατομμύρια. Δεν θα μπορούσα να ανακτήσω τον αριθμό των θανάτων στην Τιφλίδα, αλλά εάν συνέβαιναν περισσότεροι θάνατοι στην Τιφλίδα, τότε το ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης μπορεί να είναι υψηλότερο, αλλά εξακολουθεί να είναι <0,1%. c Υποθέτοντας οροεπιπολασμό 2,5%.

Σημειώσεις: Πρόκειται για χώρες για τις οποίες δεν ανακτήθηκαν επιλέξιμες μελέτες στην αναζήτηση βιβλιογραφίας. Τα αποτελέσματα αυτών των μελετών έχουν ανακοινωθεί στον Τύπο ή / και σε προκαταρκτικές εκθέσεις, αλλά δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί και δημοσιευθεί από ομοτίμους. Τα ερωτηματικά δείχνουν ότι ο τύπος ή η ημερομηνία του αντισώματος δεν ήταν σαφείς.

Εικ. 1. Διάγραμμα ροής για την επιλογή μελετών οροεπιθετικότητας σε σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο κοροναϊού 2, 2020

COVID-19: νόσος κοραναϊού 2019; SARS-CoV-2: σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο κοροναϊού 2.

Εικ. 2. Εκτιμήσεις ποσοστών θνησιμότητας μόλυνσης για COVID-19 σε τοποθεσίες που είχαν δύο ή περισσότερες εκτιμήσεις, το 2020

COVID-19: νόσος κοραναϊού 2019.

Σημειώσεις: Οι τοποθεσίες ορίζονται σε επίπεδο χωρών, εκτός από τις ΗΠΑ όπου ορίζονται σε επίπεδο κρατών και η Κίνα διαχωρίζεται σε περιοχές Wuhan και εκτός Wuhan. Εμφανίζονται εκτιμήσεις ποσοστών θνησιμότητας διορθωμένης λοίμωξης (διόρθωση για τους τύπους αντισωμάτων που προσδιορίστηκαν). 

Το Σχ. 3. Διορθωμένες εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης από COVID-19 σε κάθε τοποθεσία που σχεδιάστηκε έναντι του ποσοστού θνησιμότητας COVID-19 από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 σε αυτήν την τοποθεσία

COVID-19: νόσος κοραναϊού 2019

Σημειώσεις: Οι τοποθεσίες ορίζονται στο επίπεδο των χωρών, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και του Βορρά

Ιρλανδία όπου καθορίζονται από τη δικαιοδοσία, οι ΗΠΑ ορίζονται στο επίπεδο των κρατών και η Κίνα χωρίζεται σε

Γουχάν και περιοχές εκτός Γουχάν. Περιλαμβάνονται οι τοποθεσίες: Αφγανιστάν; Αργεντινή, Βέλγιο Βραζιλία; Καναδάς; Χιλή; Κίνα

(εκτός Γουχάν και Γουχάν) Κροατία Τσεχία; Δανία; Νήσοι Φερόες; Φινλανδία; Γαλλία; Γεωργία; Γερμανία; Ελλάδα; Ουγγαρία; Ισλανδία; Ινδία; Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν (Ισλαμική Δημοκρατία) Ισραήλ; Ιταλία; Ιαπωνία; Κενύα; Λουξεμβούργο;

Ολλανδία; Πακιστάν; Κατάρ; Ρωσική Ομοσπονδία; Σλοβενία; Δημοκρατία της Κορέας; Ισπανία; Σουηδία; Ελβετία; Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία, Σκωτία) · και ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Κονέκτικατ, Φλόριντα, Γεωργία, Αϊντάχο, Ιντιάνα, Λουιζιάνα, Μινεσότα, Μιζούρι, Νέα Υόρκη, Πενσυλβάνια, Ρόουντ Άιλαντ, Γιούτα, Ουάσιγκτον). Όταν υπήρχαν αρκετές εκτιμήσεις για το ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης από πολλές μελέτες για μια τοποθεσία, χρησιμοποιείται ο μέσος σταθμισμένος κατά μέγεθος δείγματος. Δεν εμφανίζεται μια απομακρυσμένη τοποθεσία με πολύ υψηλούς θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού (1702 για τη Νέα Υόρκη).

n ΠΑ Ιωαννίδης

Ποσοστό θνησιμότητας μολύνσεων COVID-19

Αυτή η διαδικτυακή πρώτη έκδοση έχει αξιολογηθεί από ομότιμους, έχει γίνει αποδεκτή και επεξεργαστεί, αλλά δεν έχει μορφοποιηθεί και οριστικοποιηθεί με διορθώσεις από συγγραφείς και διορθωτές

Το ποσοστό θνησιμότητας μολύνσεως του COVID-19 συνάγεται από δεδομένα οροεπιπολασμού

Ιωάννης ΠΑ Ιωαννίδης α

a Meta-Research Innovation Center στο Stanford (METRICS), Stanford University, 1265 Welch Road, Stanford, California 94305, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Αλληλογραφία προς τον Ιωάννη ΠΑ Ιωαννίδη (email: jioannid@stanford.edu).

(Υποβλήθηκε: 13 Μαΐου 2020 – Ελήφθη αναθεωρημένη έκδοση: 13 Σεπτεμβρίου 2020 – Αποδεκτή: 15 Σεπτεμβρίου 2020 – Δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο: 14 Οκτωβρίου 2020)

Αφηρημένη

Στόχος Για την εκτίμηση του ποσοστού θνησιμότητας της λοίμωξης της νόσου κοροναϊού 2019 (COVID-19) από δεδομένα οροεπιπολασμού.

Μέθοδοι Έψαξα τους διακομιστές PubMed και προεκτύπωσης για μελέτες οροεπιτήρησης COVID-19 με μέγεθος δείγματος  500 από τις 9 Σεπτεμβρίου 2020. Έκανα επίσης πρόσθετα αποτελέσματα εθνικών μελετών από προκαταρκτικά δελτία τύπου και εκθέσεις. Αξιολόγησα τις μελέτες για χαρακτηριστικά σχεδιασμού και εκτιμήσεις οροεπιθετικότητας. Εκτίμησα το ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης για κάθε μελέτη διαιρώντας τον αριθμό των θανάτων COVID-19 με τον αριθμό των ατόμων που εκτιμάται ότι έχουν μολυνθεί σε κάθε περιοχή. Διορθώθηκα για τον αριθμό των τύπων αντισωμάτων που ελέγχθηκαν (ανοσοσφαιρίνη, IgG, IgM, IgA).

Τα αποτελέσματα περιελάμβαναν 61 μελέτες (74 εκτιμήσεις) και οκτώ προκαταρκτικές εθνικές εκτιμήσεις. Οι εκτιμήσεις της οροεπιπολασμού κυμαίνονταν από 0,02% έως 53,40%. Τα ποσοστά θνησιμότητας από λοιμώξεις κυμαίνονταν από 0,00% έως 1,63%, διορθωμένες τιμές από 0,00% έως 1,54%. Σε 51 τοποθεσίες, το μέσο ποσοστό θνησιμότητας από μολύνσεις COVID-19 ήταν 0,27% (διορθώθηκε 0,23%): το ποσοστό ήταν 0,09% σε τοποθεσίες με ποσοστά θνησιμότητας πληθυσμού COVID-19 χαμηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο (<118 θάνατοι / εκατομμύρια), 0,20% σε τοποθεσίες με 118–500 COVID-19 θανάτους / εκατομμύρια άτομα και 0,57% σε τοποθεσίες με> 500 COVID-19 θανάτους / εκατομμύρια άτομα. Σε άτομα <70 ετών, τα ποσοστά θνησιμότητας από λοιμώξεις κυμαίνονταν από 0,00% έως 0,31% με ακάθαρτους και διορθωμένους μεσαίους 0,05%.

Συμπέρασμα Το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης του COVID-19 μπορεί να ποικίλλει σημαντικά σε διαφορετικές τοποθεσίες και αυτό μπορεί να αντικατοπτρίζει τις διαφορές στη δομή της ηλικίας του πληθυσμού και το casemix των μολυσμένων και νεκρών ασθενών και άλλων παραγόντων. Τα υποτιθέμενα ποσοστά θνησιμότητας μόλυνσης έτειναν να είναι πολύ χαμηλότερα από τα εκτιμήματα που έγιναν νωρίτερα στην πανδημία.

Εισαγωγή

Το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης, η πιθανότητα θανάτου για ένα άτομο που έχει μολυνθεί, είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της πανδημίας της νόσου κοραναϊού 2019 (COVID-19). Το αναμενόμενο συνολικό βάρος θνησιμότητας του COVID-19 σχετίζεται άμεσα με το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης. Επιπλέον, η αιτιολόγηση για διάφορες μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις στη δημόσια υγεία εξαρτάται από το ποσοστό θνησιμότητας της μόλυνσης. Ορισμένες αυστηρές παρεμβάσεις που ενδέχεται επίσης να οδηγήσουν σε πιο εμφανείς παράπλευρες βλάβες 1 μπορεί να θεωρηθούν κατάλληλες, εάν το ποσοστό θνησιμότητας της μόλυνσης είναι υψηλό. Αντιστρόφως, τα ίδια μέτρα ενδέχεται να υπολείπονται των αποδεκτών ορίων κινδύνου-οφέλους, εάν το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης είναι χαμηλό.

Πρόωρη δεδομένα από την Κίνα πρότεινε μια υπόθεση ποσοστό θνησιμότητας 3,4% 2 και ότι ασυμπτωματικές λοιμώξεις ήταν ασυνήθιστο, 3 έτσι το ποσοστό θνησιμότητας περίπτωση ποσοστού θνητότητας και μόλυνση θα είναι περίπου το ίδιο. Τα μαθηματικά μοντέλα έχουν δείξει ότι το 40-81% του παγκόσμιου πληθυσμού θα μπορούσε να μολυνθεί, 4,5 και μείωσε το ποσοστό θνησιμότητας της μόλυνσης στο 1,0% ή 0,9%. 5,6 Από τον Μάρτιο του 2020, πολλές μελέτες έχουν εκτιμήσει την εξάπλωση του ιού που προκαλεί το COVID-19 – σοβαρό σύνδρομο οξέος αναπνευστικού κοροναϊού 2 (SARS-CoV-2) – σε διάφορες τοποθεσίες αξιολογώντας την οροεπιφάνεια. Χρησιμοποίησα τα δεδομένα επιπολασμού από αυτές τις μελέτες για να συμπεράνω εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης από COVID-19.

Μέθοδοι

Μελέτες οροεπιτήρησης

Τα δεδομένα εισαγωγής για τον υπολογισμό του ποσοστού θνησιμότητας της λοίμωξης ήταν μελέτες για την οροεπιπολαστικότητα του COVID-19 που έγιναν στον γενικό πληθυσμό ή σε δείγματα που θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν περίπου τον γενικό πληθυσμό (π.χ. με σωστό επαναβαθμισμό), που είχαν δημοσιευτεί σε περιοδικά με κριτές από ομοτίμους. ή ως προεκτυπώσεις (ανεξάρτητα από τη γλώσσα) από τις 9 Σεπτεμβρίου 2020. Θεώρησα μόνο μελέτες με τουλάχιστον 500 δείγματα που αξιολογήθηκαν, επειδή μικρότερα σύνολα δεδομένων θα οδηγούσαν σε μεγάλη αβεβαιότητα για τυχόν υπολογισμούς που βασίζονται σε αυτά τα δεδομένα. Συμπεριλάβαμε μελέτες που έκαναν αξιολογήσεις οροεπιθετικότητας σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα εάν τουλάχιστον μια αξιολόγηση διαστήματος είχε δείγμα μεγέθους τουλάχιστον 500 συμμετεχόντων. Εάν υπήρχαν διαφορετικά επιλέξιμα χρονικά διαστήματα, επέλεξα αυτό με το υψηλότερο οροεπιπολασμό, αφού ο οροεπιπολασμός μπορεί να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου καθώς μειώνονται οι τίτλοι αντισωμάτων. Εξαίρεσα μελέτες με δεδομένα που συλλέχθηκαν για περισσότερο από ένα μήνα που δεν μπορούσαν να χωριστούν σε τουλάχιστον ένα επιλέξιμο χρονικό διάστημα μικρότερο από ένα μήνα, διότι δεν θα ήταν δυνατόν να εκτιμηθεί αξιόπιστα ένα σημείο οροεπιπολασμού. Οι μελέτες ήταν επιλέξιμες ανεξάρτητα από το ακριβές ηλικιακό εύρος των συμμετεχόντων, αλλά απέκλεισα τις μελέτες μόνο με παιδιά.

Επίσης, εξέτασα τα αποτελέσματα εθνικών μελετών από προκαταρκτικά δελτία τύπου και εκθέσεις όποτε μια χώρα δεν παρουσίαζε άλλα στοιχεία σε δημοσιευμένα άρθρα προτύπων. Αυτή η συμπερίληψη επέτρεψε την εκπροσώπηση αυτών των χωρών, αλλά οι πληροφορίες ήταν λιγότερο πλήρεις από τις πληροφορίες σε δημοσιευμένα άρθρα ή εκτυπώσεις και συνεπώς απαιτεί προσοχή.

Περιέλαβα μελέτες για τους αιμοδότες, αν και μπορεί να υποτιμούν την οροεπιπολαστικότητα και να υπερεκτιμούν το ποσοστό θνησιμότητας λόγω λοίμωξης λόγω της υγιούς εθελοντικής δράσης Εξαίρεσα τις μελέτες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, καθώς αυτή η ομάδα διατρέχει δυνητικά υψηλό κίνδυνο έκθεσης, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε εκτιμήσεις οροεπιπολασμού πολύ υψηλότερες από τον γενικό πληθυσμό και επομένως ένα απίθανα χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας από λοιμώξεις. Παρομοίως, απέκλεισα επίσης μελέτες για κοινότητες (π.χ. καταφύγια ή θρησκευτικές ή άλλες κοινότητες κοινής ζωής). Οι μελέτες ήταν επιλέξιμες ανεξάρτητα από το αν στόχευαν στην αξιολόγηση της οροεπιπολασμού σε μεγάλες ή μικρές περιοχές, υπό τον όρο ότι ο πληθυσμός αναφοράς στην περιοχή ήταν τουλάχιστον 5000 άτομα.

Έψαξα το PubMed® (LitCOVID) και το MedRxiv, το bioRxiv και το Research Square χρησιμοποιώντας τους όρους «seroprevalence» Ή «αντισώματα» με συνεχείς ενημερώσεις. Έκανα την πρώτη αναζήτηση στις αρχές Μαΐου και έκανα μηνιαίες ενημερώσεις, με την τελευταία ενημέρωση στις 9 Σεπτεμβρίου 2020. Επικοινώνησα με τους ειδικούς του τομέα για να ανακτήσω τυχόν σημαντικές μελέτες που μπορεί να έχουν χαθεί.

Από κάθε μελέτη, εξήγαγα πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία, τη στρατολόγηση και τη στρατηγική δειγματοληψίας, τις ημερομηνίες συλλογής δείγματος, το μέγεθος του δείγματος, τους τύπους αντισωμάτων που μετρήθηκαν (ανοσοσφαιρίνη G (IgG), IgM και IgA), την εκτιμώμενη ακατέργαστη οροεπιφάνεια (θετικά δείγματα διαιρεμένα με όλα τα δείγματα) δοκιμασμένο), προσαρμοσμένη οροεπιβολή και τους παράγοντες που οι συγγραφείς θεώρησαν για προσαρμογή.

Υπολογιζόμενο ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης

Εάν μια μελέτη δεν κάλυπτε ολόκληρη τη χώρα, συγκέντρωσα πληροφορίες σχετικά με τον πληθυσμό της σχετικής τοποθεσίας από το έγγραφο ή από πρόσφατα στοιχεία απογραφής, ώστε να προσεγγίσω όσο το δυνατόν περισσότερο τη σχετική λεκάνη απορροής (π.χ. περιφέρειες ή νομοί) ). Ορισμένες μελέτες στοχεύουν συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες (π.χ. εξαιρουμένων των ηλικιωμένων και / ή εξαιρέσεων παιδιών) και ορισμένους εκτιμώμενους αριθμούς ατόμων που έχουν μολυνθεί στον πληθυσμό βάσει συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων. Για συνέπεια, χρησιμοποίησα ολόκληρο τον πληθυσμό (όλες τις ηλικίες) και, χωριστά, τον πληθυσμό 0-70 χρόνια για να εκτιμήσω τον αριθμό των μολυσμένων ατόμων. Υποθέτω ότι ο οροεπιπολασμός θα ήταν παρόμοιος σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, αλλά κατέγραψα επίσης σημαντικές διαφορές στην οροεπιπολαστικότητα στα ηλικιακά στρώματα για να εξετάσω την εγκυρότητα αυτής της υπόθεσης.

Υπολόγισα τον αριθμό των μολυσμένων ατόμων πολλαπλασιάζοντας το σχετικό μέγεθος του πληθυσμού και την προσαρμοσμένη εκτίμηση της οροεπιβίωσης. Εάν μια μελέτη δεν έδωσε μια προσαρμοσμένη εκτίμηση οροεπιπολασμού, χρησιμοποίησα αντ ‘αυτού το μη προσαρμοσμένο οροεπιπολασμό. Όταν ήταν διαθέσιμες εκτιμήσεις οροεπιθετικότητας με διαφορετικές προσαρμογές, επέλεξα την ανάλυση με τη μεγαλύτερη προσαρμογή. Οι παράγοντες που προσαρμόστηκαν για την συμπεριλαμβανόμενη απόδοση δοκιμής COVID-19, το σχεδιασμό δειγματοληψίας και άλλους παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, τα αποτελέσματα συμπλέγματος ή κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες. Δεν προσαρμόστηκα για την εξειδίκευση στην απόδοση του τεστ όταν τα θετικά αποτελέσματα αντισωμάτων είχαν ήδη επικυρωθεί με διαφορετική μέθοδο.

Για τον αριθμό των θανάτων COVID-19, επέλεξα τον αριθμό των θανάτων που συσσωρεύτηκαν μέχρι την ημερομηνία 1 εβδομάδα μετά το μεσαίο σημείο της περιόδου μελέτης (ή την πλησιέστερη ημερομηνία σε αυτήν που είχε διαθέσιμα δεδομένα) – εκτός εάν οι συγγραφείς της μελέτης είχαν ισχυρά επιχειρήματα για να επιλέξετε κάποιο άλλο χρονικό σημείο ή προσέγγιση. Η καθυστέρηση 1 εβδομάδας αντιπροσωπεύει διαφορετικές καθυστερήσεις στην ανάπτυξη αντισωμάτων έναντι του θανάτου από μόλυνση. Ο αριθμός των θανάτων είναι μια προσέγγιση επειδή δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς κάθε ασθενής που πέθανε μολύνθηκε. Η διακοπή 1 εβδομάδας μετά το μεσαίο σημείο της μελέτης μπορεί να υποτιμήσει τους θανάτους σε μέρη όπου οι ασθενείς βρίσκονται στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από το θάνατο και μπορεί να υπερεκτιμήσει τους θανάτους σε μέρη όπου οι ασθενείς πεθαίνουν σύντομα λόγω κακής ή και ακατάλληλης φροντίδας.

Το εάν το σύστημα υγείας υπερφορτώθηκε ή όχι μπορεί επίσης να επηρεάσει τον αριθμό των θανάτων. Επιπλέον, λόγω της ατελούς διαγνωστικής τεκμηρίωσης, οι θάνατοι από το COVID-19 ενδέχεται να έχουν καταγραφεί και να υπολογίζονται σε διαφορετικές τοποθεσίες και σε διαφορετικά χρονικά σημεία. 

Υπολόγισα το συντελεστή θνησιμότητας λοίμωξης διαιρώντας τον αριθμό των θανάτων με τον αριθμό των μολυσμένων ατόμων για ολόκληρο τον πληθυσμό και χωριστά για άτομα <70 ετών. Πήρα το ποσοστό των θανάτων COVID-19 που σημειώθηκαν σε άτομα ηλικίας <70 ετών από αναφορές κατάστασης για τις αντίστοιχες τοποθεσίες που ανέκτησα τη στιγμή που εντόπισα τις μελέτες οροεπιπολασμού. Υπολόγισα επίσης ένα διορθωμένο ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης για να δοκιμάσω και να λάβω υπόψη το γεγονός ότι μόνο ένας ή δύο τύποι αντισωμάτων (μεταξύ IgG, IgM, IgA) μπορεί να είχαν χρησιμοποιηθεί. Διορθώθηκα οροεπιπολασμός προς τα πάνω (και συνήγαγε το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης προς τα κάτω) κατά το ένα δέκατο της τιμής του εάν μια μελέτη δεν μετρήθηκε IgM και παρομοίως εάν η IgA δεν μετρήθηκε. Αυτή η διόρθωση είναι λογική βάσει ορισμένων πρώιμων στοιχείων, 7 αν και υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τον ακριβή παράγοντα διόρθωσης.

Σύνθεση δεδομένων

Οι εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης σε όλες τις τοποθεσίες έδειξαν μεγάλη ετερογένεια με το I 2άνω του 99,9% · Επομένως, μια μετα-ανάλυση θα ήταν ακατάλληλη για αναφορά σε όλες τις τοποθεσίες. Η ποσοτική σύνθεση με μετα-ανάλυση σε όλες τις τοποθεσίες θα ήταν επίσης παραπλανητική, καθώς οι τοποθεσίες με υψηλή οροεπιπολαστικότητα COVID-19 τείνουν να έχουν περισσότερο βάρος από τις τοποθεσίες με χαμηλή οροεπιφάνεια. Επιπλέον, οι τοποθεσίες με περισσότερες μελέτες (συνήθως εκείνες που έχουν προσελκύσει περισσότερη προσοχή λόγω των υψηλών αριθμών θανάτου και, ως εκ τούτου, των υψηλών ποσοστών θνησιμότητας μόλυνσης) θα εκπροσωπούνται πολλές φορές στους υπολογισμούς. Επιπλέον, οι κακώς διεξαγόμενες μελέτες με λιγότερες προσαρμογές θα είχαν μεγαλύτερο βάρος λόγω των ψευδώς στενότερων διαστημάτων εμπιστοσύνης από τις αυστηρότερες μελέτες με πιο προσεκτικές προσαρμογές που επιτρέπουν περισσότερη αβεβαιότητα. Τελικά, με μια πολύ στρεβλωμένη κατανομή του ποσοστού θνησιμότητας της λοίμωξης και με μεγάλη ετερογένεια μεταξύ της μελέτης, τα τυπικά μοντέλα τυχαίων επιδράσεων θα παρήγαγαν ένα λανθασμένα υψηλό συνολικό ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης που προσεγγίζει τον μέσο όρο των εκτιμήσεων για τη συγκεκριμένη μελέτη (επηρεάζεται επίσης έντονα από τοποθεσίες υψηλής θνησιμότητας όπου έχουν γίνει περισσότερες μελέτες) για μια τέτοια λοξή κατανομή, ο διάμεσος είναι πιο κατάλληλος.

Επομένως, σε ένα πρώτο βήμα, ομαδοποίησα τις εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης από μελέτες στην ίδια χώρα (ή για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην ίδια κατάσταση) και υπολόγισα ένα ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης για τη συγκεκριμένη τοποθεσία, σταθμίζοντας τη μελέτη- ποσοστά θνησιμότητας συγκεκριμένων λοιμώξεων από το μέγεθος του δείγματος κάθε μελέτης. Αυτή η προσέγγιση απέφυγε ακατάλληλα να δώσει περισσότερο βάρος σε μελέτες με υψηλότερες εκτιμήσεις οροεπιθετικότητας και σε εκείνες με φαινομενικά στενότερα διαστήματα εμπιστοσύνης λόγω κακών ή καθόλου προσαρμογών, δίνοντας παράλληλα μεγαλύτερο βάρος σε μεγαλύτερες μελέτες. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησα την απλή συνοπτική εκτίμηση για κάθε τοποθεσία για να υπολογίσω τη μέση κατανομή των εκτιμήσεων για το ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης για συγκεκριμένη τοποθεσία. Τελικά, Διερεύνησα εάν τα ποσοστά θνησιμότητας της συγκεκριμένης τοποθεσίας συσχετίστηκαν με το ποσοστό θνησιμότητας COVID-19 στον πληθυσμό (θάνατοι COVID-19 ανά εκατομμύριο άτομα) σε κάθε τοποθεσία από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020. Αυτή η ανάλυση μου επέτρεψε να εκτιμήσω εάν οι εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας από λοιμώξεις έτειναν να είναι υψηλότερες σε περιοχές με υψηλότερο βάρος θανάτου από το COVID-19.

Αποτελέσματα

Μελέτες οροεπιτήρησης

Ανακάλυψα 61 μελέτες με 74 επιλέξιμες εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν είτε στη βιβλιογραφία από ομότιμους κριτές είτε ως προεκτυπώσεις από τις 9 Σεπτεμβρίου 2020. 8–68 Επιπλέον, εξέτασα επίσης άλλες οκτώ προκαταρκτικές εθνικές εκτιμήσεις. 69–76 Αυτή η αναζήτηση απέδωσε συνολικά 82 επιλέξιμες εκτιμήσεις (Εικ. 1).

Οι μελέτες διέφεραν ουσιαστικά στα σχέδια δειγματοληψίας και πρόσληψης (Πίνακας 1 · διατίθεται στη διεύθυνση:

http://www.who.int/bulletin/volumes/##/##/##-######). Από τις 61 μελέτες, 24 μελέτες 8,10,16,17,20,22,25,33,34,36,37,42,46–49,52–54,61,63,65,68 είχαν ως στόχο ρητά τη δειγματοληψία από το

γενικός πληθυσμός. Κατ ‘αρχήν, η τυχαία δειγματοληψία είναι ισχυρότερη σχεδίαση. Ωστόσο, ακόμη και τότε, άτομα που δεν μπορούν να προσεγγιστούν (π.χ. μέσω email ή τηλεφώνου ή ακόμη και με την επίσκεψή τους σε μια τοποθεσία σπιτιού) δεν θα προσληφθούν, και αυτοί οι ευάλωτοι πληθυσμοί είναι πιθανό να χαθούν. Επιπλέον, αρκετές τέτοιες μελέτες 8,10,16,37,42 επικεντρώθηκαν σε γεωγραφικές τοποθεσίες με υψηλό αριθμό θανάτων, υψηλότερες από άλλες τοποθεσίες στην ίδια πόλη ή χώρα, και αυτή η έμφαση θα τείνει να επιλέξει τελικά για υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης μέση τιμή.

Έντεκα μελέτες αξιολόγησαν τους δότες αίματος, 12,15,18,24,28,31,41,44,45,55,60 οι οποίοι θα μπορούσαν να υποτιμήσουν την οροεπιπολαστικότητα του COVID-19 στον γενικό πληθυσμό. Για παράδειγμα, 200 αιμοδότες στο Oise της Γαλλίας παρουσίασαν 3,00% οροεπιπολασμό, ενώ ο οροεπιπολασμός ήταν 25,87% (171/661) σε μαθητές, αδέλφια, γονείς, δασκάλους και προσωπικό σε ένα γυμνάσιο με ένα σύνολο περιπτώσεων στην ίδια περιοχή. ο πραγματικός πληθυσμός μπορεί να είναι μεταξύ αυτών των δύο τιμών. 13

Για άλλες μελέτες, η υγιής μεροληψία εθελοντών 19 μπορεί να υποτιμήσει την οροεπιπολαστικότητα, προσελκύοντας άτομα με συμπτώματα 26 μπορεί να υπερεκτιμήσει την οροεπιπολαστικότητα και μελέτες υπαλλήλων, 14,21,25,32,66 πελάτες μανάβικων23 ή κοόρτες ασθενών 38,40,50,51,56,59,62,64,67 προκατάληψη δειγματοληψίας κινδύνου σε ένα

απρόβλεπτη κατεύθυνση.

Όλες οι μελέτες που εξετάστηκαν για αντισώματα IgG, αλλά μόνο περίπου οι μισές αξιολόγησαν επίσης IgM και λίγες αξιολόγησαν IgA. Μόνο επτά μελέτες αξιολόγησαν και τους τρεις τύπους αντισωμάτων και / ή χρησιμοποιήθηκαν αντισώματα pan-Ig. Η αναλογία των ατόμων που έλαβαν δείγμα έναντι του συνολικού πληθυσμού της περιοχής ήταν πάνω από 1: 1000 σε 20 μελέτες (Πίνακας 2 · διατίθεται στη διεύθυνση: http://www.who.int/bulletin/volumes/##/##/## ######).

Εκτιμήσεις Seroprevalence

Ο οροεπιπολασμός για τη μόλυνση κυμαινόταν από 0,02% έως 53,40% (58,40% στον υποπληθυσμό των παραγκουπόλεων στη Βομβάη · Πίνακας 3) Οι μελέτες διέφεραν σημαντικά ανάλογα με το αν προσπάθησαν ή όχι να προσαρμόσουν τις εκτιμήσεις τους για την απόδοση των δοκιμών, τη δειγματοληψία (για να πλησιάσουν ένα πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα), τη συσσώρευση (π.χ. όταν περιλαμβάνονται μέλη του νοικοκυριού) και άλλους παράγοντες. Η προσαρμοσμένη ορο-συχνότητα περιστασιακά διέφερε ουσιαστικά από την μη προσαρμοσμένη τιμή. Σε μελέτες που χρησιμοποίησαν δείγματα από πολλές τοποθεσίες, παρατηρήθηκε ετερογένεια μεταξύ τοποθεσιών (π.χ. 0,00-25,00% σε 133 πόλεις της Βραζιλίας). 25

Υπολογιζόμενο ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης

Οι εκτιμώμενες εκτιμήσεις για το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης κυμαίνονταν από 0,00% έως 1,63% (Πίνακας 4). Οι διορθωμένες τιμές διέφεραν επίσης σημαντικά (0,00-1,54%). 

Για 15 τοποθεσίες, υπήρχαν περισσότερες από μία εκτιμήσεις για το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης και έτσι μπορούσα να συγκρίνω το ποσοστό θνησιμότητας από λοιμώξεις από διάφορες μελέτες που αξιολογούσαν την ίδια τοποθεσία.

Οι εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης έτειναν να είναι πιο ομοιογενείς σε κάθε τοποθεσία, ενώ διέφεραν σημαντικά μεταξύ των τοποθεσιών (Εικ. 2). Στην ίδια τοποθεσία, οι εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης τείνουν να έχουν μόνο μικρές διαφορές, παρόλο που είναι πιθανό ότι διαφορετικές περιοχές στην ίδια τοποθεσία μπορεί επίσης να έχουν πραγματικές διαφορές στο ποσοστό θνησιμότητας από λοιμώξεις. Η Γαλλία είναι μια εξαίρεση όπου οι διαφορές είναι μεγάλες, αλλά και οι δύο εκτιμήσεις προέρχονται από μελέτες πληθυσμού για εκδηλώσεις εστιών από τα σχολεία και συνεπώς ενδέχεται να μην παρέχουν καλές εκτιμήσεις για την οροεπιπολαστικότητα του πληθυσμού και μπορεί να οδηγήσουν σε υποτιμημένο ποσοστό θνησιμότητας από λοιμώξεις.

Χρησιμοποίησα συνοπτικές εκτιμήσεις σταθμισμένες για το μέγεθος δείγματος για να δημιουργήσω μία μόνο εκτίμηση για κάθε τοποθεσία. Τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα για 51 διαφορετικές τοποθεσίες (συμπεριλαμβανομένων των υποτιθέμενων ποσοστών θνησιμότητας μόλυνσης από τις οκτώ προκαταρκτικές πρόσθετες εθνικές εκτιμήσεις στον Πίνακα 5).

Το μέσο ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης και στις 51 θέσεις ήταν 0,27% (διορθώθηκε 0,23%). Τα περισσότερα δεδομένα προέρχονταν από τοποθεσίες με υψηλά ποσοστά θανάτου από το COVID-19 και 32 από τις περιοχές είχαν ποσοστό θνησιμότητας πληθυσμού (θάνατοι COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού) υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο (118 θάνατοι από COVID-19 ανά εκατομμύριο στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 · 79Σχ. 3). Οι μη διορθωμένες εκτιμήσεις για το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης του COVID-19 κυμαίνονταν από 0,01% έως 0,67% (διάμεσος 0,10%) στις 19 τοποθεσίες με ποσοστό θνησιμότητας πληθυσμού για το COVID-19 χαμηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, από 0,07% έως 0,73% (διάμεσος 0,20%) σε 17 τοποθεσίες με ποσοστό θνησιμότητας πληθυσμού υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, αλλά χαμηλότερο από 500 θανάτους COVID-19 ανά εκατομμύριο και από 0,20% σε 1,63% (διάμεσος 0,71%) σε 15 τοποθεσίες με περισσότερους από 500 θανάτους COVID-19 ανά εκατομμύριο. Οι διορθωμένες εκτιμήσεις του μέσου ποσοστού θνησιμότητας λοίμωξης ήταν 0,09%, 0,20% και 0,57%, αντίστοιχα, για τις τρεις ομάδες εντοπισμού.

Για άτομα ηλικίας <70 ετών, το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης COVId-19 σε 40 τοποθεσίες με διαθέσιμα δεδομένα κυμαινόταν από 0,00% έως 0,31% (διάμεσος 0,05%). οι διορθωμένες τιμές ήταν παρόμοιες. 

Συζήτηση

Το ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης δεν είναι μια σταθερή φυσική σταθερά και μπορεί να ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των τοποθεσιών, ανάλογα με τη δομή του πληθυσμού, το συνδυασμό περιπτώσεων μολυσμένων και νεκρών ατόμων και άλλους τοπικούς παράγοντες. Οι μελέτες που αναλύθηκαν εδώ αντιπροσωπεύουν 82 διαφορετικές εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας από μολύνσεις του COVID-19, αλλά δεν είναι πλήρως αντιπροσωπευτικές όλων των χωρών και τοποθεσιών σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότερες μελέτες προέρχονται από τοποθεσίες με συνολικά ποσοστά θνησιμότητας COVID-19 που είναι υψηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Το ποσοστό της θνησιμότητας της μέσης λοίμωξης σε τοποθεσίες με ποσοστό θνησιμότητας COVID-19 χαμηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο είναι χαμηλό (0,09%). Εάν κάποιος μπορούσε να δειγματοληψεί εξίσου από όλες τις τοποθεσίες παγκοσμίως, το μέσο ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης μπορεί να είναι ακόμη πολύ χαμηλότερο από το 0,23% που παρατηρήθηκε στην ανάλυσή μου.

Το COVID-19 έχει μια πολύ απότομη κλίση ηλικίας για τον κίνδυνο θανάτου. 80 Επιπλέον, πολλοί, και σε ορισμένες περιπτώσεις οι περισσότεροι, θάνατοι σε ευρωπαϊκές χώρες που είχαν μεγάλο αριθμό περιπτώσεων και θανάτους 81 και στις ΗΠΑ 82 σημειώθηκαν σε γηροκομεία Οι τοποθεσίες με πολλούς θανάτους σε γηροκομεία μπορεί να έχουν υψηλές εκτιμήσεις για το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης, αλλά το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης θα εξακολουθούσε να είναι χαμηλό μεταξύ των μη ηλικιωμένων, μη εξασθενημένων ατόμων. 

Στην Κίνα, οι πολύ υψηλότερες εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας λοίμωξης στο Γουχάν σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας μπορεί να αντικατοπτρίζουν εκτεταμένες νοσοκομειακές λοιμώξεις, 83 καθώς και την εξοικείωση με τον τρόπο διαχείρισης της λοίμωξης ως την πρώτη τοποθεσία που έπρεπε να αντιμετωπίσει το COVID-19. Οι πάρα πολλοί θάνατοι σε γηροκομεία, νοσοκομειακές λοιμώξεις και συντριπτικά νοσοκομεία μπορεί επίσης να εξηγήσουν τον υψηλό αριθμό θανάτων σε συγκεκριμένες περιοχές στην Ιταλία 84 και στη Νέα Υόρκη και σε γειτονικές πολιτείες. 23,27,35,56 Οι κακές αποφάσεις (π.χ. αποστολή ασθενών με COVID-19 σε γηροκομεία), η κακή διαχείριση (π.χ. περιττός μηχανικός αερισμός) και η υδροξυχλωροκίνη μπορεί επίσης να έχουν συμβάλει σε χειρότερα αποτελέσματα. Τα υψηλά επίπεδα συμφόρησης (π.χ. σε πολυάσχολα μέσα μαζικής μεταφοράς) μπορεί επίσης να έχουν εκθέσει πολλούς ανθρώπους σε υψηλά μολυσματικά φορτία και, κατά συνέπεια, ίσως πιο σοβαρή ασθένεια. Έχει επίσης προβλεφθεί μια πιο επιθετική ιική ομάδα. 85 Το ποσοστό θνησιμότητας από λοιμώξεις μπορεί να είναι πολύ υψηλό μεταξύ μειονεκτούντων πληθυσμών και ρυθμίσεων με συνδυασμό παραγόντων που προδιαθέτουν σε υψηλότερα θάνατα. 37

Πολύ χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας από μολύνσεις φαίνονται κοινά στις ασιατικές χώρες. 8,11,29,48,49,51,59,61,67 Ένας νεότερος πληθυσμός σε αυτές τις χώρες (με εξαίρεση την Ιαπωνία), η προηγούμενη ανοσία από την έκθεση σε άλλους κοροναϊούς, γενετικές διαφορές, εθιμοτυπία υγιεινής, χαμηλότερο μολυσματικό φορτίο και άλλοι άγνωστοι παράγοντες μπορεί εξηγήστε αυτά τα χαμηλά ποσοστά. Το ποσοστό θνησιμότητας από λοιμώξεις είναι χαμηλό και στις χώρες με χαμηλό εισόδημα τόσο στην Ασία όσο και στην Αφρική, 44,49,66,67 ίσως αντανακλώντας τη δομή των νέων. Ωστόσο, οι συννοσηρότητες, η φτώχεια, η αδυναμία (π.χ. υποσιτισμός) και η συμφόρηση στις αστικές συνθήκες διαβίωσης μπορεί να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στον κίνδυνο και, συνεπώς, να αυξήσουν το ποσοστό θνησιμότητας των λοιμώξεων.

Οι τίτλοι αντισωμάτων ενδέχεται να μειωθούν με το χρόνο 10,28,32,86,87 και αυτό θα έδινε ψευδώς χαμηλές εκτιμήσεις επικράτησης. Σκέφτηκα τη μέγιστη εκτίμηση οροεπιπολασμού όταν ήταν διαθέσιμες πολλές επαναλαμβανόμενες μετρήσεις σε διαφορετικά χρονικά σημεία, αλλά ακόμη και τότε μερικές από αυτές τις μειώσεις δεν μπορούν να ληφθούν πλήρως υπόψη. Με τέσσερις εξαιρέσεις, 10,28,32,51 η μέγιστη τιμή οροεπιπολασμού ήταν το τελευταίο χρονικό σημείο.

Οι θετικοί μάρτυρες για τις δοκιμασίες αντισωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τυπικά συμπτωματικοί ασθενείς με θετικές δοκιμασίες αλυσίδας αντίδρασης πολυμεράσης. Οι συμπτωματικοί ασθενείς ενδέχεται να είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν αντισώματα. 87–91 Δεδομένου ότι οι μελέτες οροεπιπολασμού προσπαθούν συγκεκριμένα να αποκαλύψουν μη διαγνωσμένες ασυμπτωματικές και ήπια συμπτωματικές λοιμώξεις, μια χαμηλότερη ευαισθησία για αυτές τις ήπιες λοιμώξεις θα μπορούσε να οδηγήσει σε ουσιαστικά υποτιμήσεις του αριθμού των μολυσμένων ατόμων και υπερεκτίμηση του υποτιθέμενου ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης.

Ένα βασικό ζήτημα με τις μελέτες οροεπιθετικότητας είναι αν προσφέρουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα του πληθυσμού στην περιοχή αξιολόγησης. Ένα γενικό πρόβλημα είναι ότι τα ευάλωτα άτομα με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης ή / και θανάτου μπορεί να είναι πιο δύσκολο να προσληφθούν σε μελέτες τύπου έρευνας. Η μόλυνση με COVID-19 είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και / ή θανατηφόρα σε γηροκομεία, σε άστεγους, σε φυλακές και σε μειονεκτούσες μειονότητες. 92 Οι περισσότεροι από αυτούς τους πληθυσμούς είναι πολύ δύσκολο, ή ακόμη και αδύνατο, να προσεγγιστούν και να ληφθούν δείγματα και πιθανώς υποεκπροσωπούνται σε διάφορους βαθμούς (ή ακόμη και πλήρως χαμένοι) σε έρευνες. Αυτό το εμπόδιο δειγματοληψίας θα είχε ως αποτέλεσμα την υποεκτίμηση του οροεπιπολασμού και την υπερεκτίμηση του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης.

Κατ ‘αρχήν, οι προσαρμοσμένες τιμές οροεπιφάνειας μπορεί να είναι πιο κοντά στην πραγματική εκτίμηση, αλλά οι προσαρμογές δείχνουν ότι κάθε μελέτη από μόνη της μπορεί να έχει αναπόφευκτη αβεβαιότητα και διακύμανση, ανάλογα με τον τύπο της επιλεγμένης ανάλυσης. Επιπλέον, οι διορθωμένες εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης προσπαθούν να υπολογίσουν την υποτίμηση των μολυσμένων ατόμων όταν δεν αξιολογήθηκαν και τα τρία αντισώματα (IgG, IgM και IgA). Ωστόσο, το μέγεθος της διόρθωσης είναι αβέβαιο και μπορεί να διαφέρει σε διαφορετικές περιστάσεις. Ένα άγνωστο ποσοστό ατόμων μπορεί να έχει ανταποκριθεί στον ιό χρησιμοποιώντας ανοσοποιητικούς μηχανισμούς (βλεννογόνο, έμφυτο, κυτταρικό) χωρίς να δημιουργηθούν αντισώματα στον ορό. 93–

97 

Ένας περιορισμός αυτής της ανάλυσης είναι ότι αρκετές μελέτες που περιλαμβάνονται δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί πλήρως και ορισμένες είναι ακόμη σε εξέλιξη. Επιπλέον, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από μελέτες οροεπιθετικότητας για τη δημιουργία εκτιμήσεων που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, η αντιπροσωπευτικότητα είναι δύσκολο να διασφαλιστεί, ακόμη και για τις πιο αυστηρές μελέτες και παρά τις προσαρμογές που έγιναν. Η εκτίμηση της τιμής θνησιμότητας μεμονωμένης μόλυνσης για μια ολόκληρη χώρα ή πολιτεία μπορεί να είναι παραπλανητική, όταν υπάρχει συχνά τεράστια διακύμανση στα πρότυπα ανάμειξης του πληθυσμού και τσέπες υψηλής ή χαμηλής θνησιμότητας. Επιπλέον, πολλές μελέτες έχουν αξιολογήσει άτομα εντός περιορισμένων ηλικιακών ορίων και οι ηλικιακές ομάδες που δεν περιλαμβάνονται μπορεί να διαφέρουν στην οροεπιπολασμό. Σε αρκετές μελέτες έχουν παρατηρηθεί στατιστικά σημαντικές, μέτριες διαφορές στην οροεπιφάνεια σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες.10,13,15,23,27,36,38 Χαμηλότερες τιμές έχουν παρατηρηθεί σε μικρά παιδιά και υψηλότερες τιμές σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, αλλά αυτά τα μοτίβα είναι ασυνεπή και δεν είναι αρκετά ισχυρά για να υποδηλώσουν σημαντικές διαφορές παρέκτασης σε ηλικιακές ομάδες.

Αναγνωρίζοντας αυτούς τους περιορισμούς, με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, μπορεί να υποτεθεί ότι πάνω από μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020, πολύ περισσότερα από τα περίπου 29 εκατομμύρια τεκμηριωμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά. Οι περισσότερες τοποθεσίες πιθανότατα έχουν ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης μικρότερο από 0,20% και με κατάλληλα, ακριβή μη φαρμακολογικά μέτρα που προσπαθούν επιλεκτικά να προστατεύσουν ευάλωτους πληθυσμούς και ρυθμίσεις υψηλού κινδύνου, το ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης μπορεί να μειωθεί ακόμη χαμηλότερα.

Χρηματοδότηση:

Το METRICS υποστηρίχθηκε από επιχορήγηση από το Ίδρυμα Laura και John Arnold.

Ανταγωνιστικά ενδιαφέροντα:

Είμαι συν-συγγραφέας (όχι κύριος ερευνητής) μιας από τις μελέτες οροεπιπολασμού.

βιβλιογραφικές αναφορές

  1. Melnick ER, Ιωαννίδης JPA. Πρέπει οι κυβερνήσεις να συνεχίσουν το κλείδωμα για να επιβραδύνουν τη διάδοση του covid-19; BMJ. 2020 3 Ιουνίου, 369: m1924. https://doi.org/10.1136/bmj.m1924 PMID: 32493767

  2. Τα εναρκτήρια σχόλια του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ για το COVID-19 – 3 Μαρτίου 2020. Γενεύη: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας; 2020. Διαθέσιμο από:

https://www.who.int/dg/speeches/detail/who-director-general-s-opening-remarksat-the-media-briefing-on-covid-19—3-march-2020

[αναφέρθηκε το 2020 στις 10 Μαΐου]

.

  • Έκθεση της κοινής αποστολής ΠΟΥ-Κίνας για τη νόσο του κοροναϊού 2019 (COVID-19) 16–24 Φεβρουαρίου 2020. Γενεύη: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας · 2020. Διαθέσιμο από: https://www.who.int/publications-detail/report-of-the-who-china-joint-mission-oncoronavirus-disease-2019-(covid-19)

[αναφέρθηκε το 2020 στις 10 Μαΐου]

.

  • McGinty JC. Πόσα άτομα μπορεί να μολύνει ένα άτομο με κοροναϊό; Εφημερίδα Wall Street. 14 Φεβρουαρίου 2020. Διαθέσιμο από: https://www.wsj.com/articles/howmany-people-might-one-person-with-coronavirus-infect-11581676200

[αναφέρθηκε το 2020 στις 27 Φεβρουαρίου]

.

  • Ferguson NM, Laydon D, Nedjati-Gilani G, Imai N, Ainslie K, Baguelin M, et al. Έκθεση 9: Αντίκτυπος των μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων (ΜΚΠ) για τη μείωση της θνησιμότητας και της ζήτησης υγειονομικής περίθαλψης COVID-19 Λονδίνο: Imperial College; 2020. Διαθέσιμο από: https://www.imperial.ac.uk/media/imperial-college/medicine/sph/ide/gidafellowships/Imperial-College-COVID19-NPI-modelling-16-03-2020.pdf

[αναφέρθηκε το 2020 στις 10 Μαΐου]

.

  • Meyerowitz-Katz G, Merone L. Μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση των δημοσιευμένων ερευνητικών δεδομένων σχετικά με τα ποσοστά μόλυνσης-θνησιμότητας COVID-19. [online πριν από την εκτύπωση]. Int J Infect Dis. 2020 Σεπ 29 · S1201 (20): 32180–9. PMID: 33007452

  • Garcia-Basteiro AL, Moncunill G, Tortajada M, Vidal M, Guinovart C, Jiménez A, et al. Οροεπιβολή αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2 μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε ένα μεγάλο ισπανικό νοσοκομείο αναφοράς. Νατ Κομ. 2020 8 Ιουλίου, 11 (1): 3500. https://doi.org/10.1038/s41467-020-17318-x PMID: 32641730

  • Shakiba M, Nazari S, Mehrabian F, Rezvani SM, Ghasempour Z, Heidarzadeh A.

Οροεπιπολασμός λοίμωξης από τον ιό COVID-19 στην επαρχία Γκουιλάν του Ιράν

Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.04.26.20079244

  • Bryan A, Pepper G, Wener MH, Fink SL, Morishima C, Chaudhary A, et αϊ. Χαρακτηριστικά απόδοσης της ανάλυσης Abbott Architect SARS-CoV-2 IgG και της οροεπιτήρησης στο Boise του Αϊντάχο. J Clin Microbiol. 2020 23 Ιουλίου, 58 (8): e00941-20. https://doi.org/10.1128/JCM.00941-20 PMID: 32381641

  • Stringhini S, Wisniak A, Piumatti G, Azman AS, Lauer SA, Baysson H, et αϊ. Οροεπιπολασμός αντισωμάτων IgG αντι-SARS-CoV-2 στη Γενεύη της Ελβετίας

(SEROCoV-POP): μια μελέτη βάσει πληθυσμού. Νυστέρι. 2020 Αυγ

1; 396 (10247): 313–9. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(20)31304-0 PMID: 32534626

  1. Doi A, Iwata K, Kuroda H, Hasuike T, Nasu S, Kanda A, et al. Εκτίμηση της οροεπιπολασμού της νέας νόσου του κοροναϊού (COVID-19) με τη χρήση συντηρημένου ορού σε περιβάλλον εξωτερικών ασθενών στο Κόμπε της Ιαπωνίας: μελέτη εγκάρσιας τομής [προσχέδιο]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.04.26.20079822 

  2. Erikstrup C, Hother CE, Pedersen OBV, Mølbak K, Skov RL, Holm DK, et al. Εκτίμηση του ποσοστού θνησιμότητας λοίμωξης SARS-CoV-2 με έλεγχο αντισωμάτων σε πραγματικό χρόνο αιμοδοτών. Clin Infect Dis. 25 Ιουνίου ciaa849.

https://doi.org/10.1093/cid/ciaa849 PMID: 32584966

  1. Fontanet A, Tondeur L, Madec Y, Grant R, Besombes C, Jolly Ν, et αϊ. Σύμπλεγμα COVID-19 στη βόρεια Γαλλία: μια αναδρομική μελέτη κλειστής κοόρτης [προεκτύπωση]. Κρύο

Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.04.18.20071134

  1. Wu X, Fu B, Chen L, Feng Y. Οι ορολογικές δοκιμές διευκολύνουν τον εντοπισμό της ασυμπτωματικής μόλυνσης SARS-CoV-2 στο Wuhan της Κίνας. J Med Virol. 2020 Απρ

20; 92 (10): 1795–6. https://doi.org/10.1002/jmv.25904 PMID: 32311142

  1. Slot E, Hogema BM, Reusken CBEM, Reimerink JH, Molier M, Karregat HM, et αϊ. Η ασυλία των κοπαδιών δεν είναι μια ρεαλιστική στρατηγική εξόδου κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19

[εκτύπωση]. Durham: Πλατεία Ερευνών; 2020. https://doi.org/10.21203/rs.3.rs25862/v1

  1. Streeck H, Schulte B, Kümmerer BM, Richter E, Höller T, Fuhrmann C, et αϊ. Ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης από λοίμωξη SARS-CoV-2 σε μια γερμανική κοινότητα με υπερδιάδοση συμβάντος [preprint]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.05.04.20090076

  2. Silveira MF, Barros AJD, Horta BL, Pellanda LC, Victora GD, Dellagostin OA, et al.

Έρευνες βάσει πληθυσμού αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2 στη Νότια Βραζιλία.

Nat Med. 2020 Αυγ. 26 (8): 1196–9. https://doi.org/10.1038/s41591-020-0992-3 PMID: 32641783

  1. Thompson C, Grayson N, Paton RS, Lourenco J, Penman BS, Lee L. Εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι του SARS coronavirus 2 σε σκωτσέζους δότες αίματος – μια πιλοτική μελέτη της αξίας της ορολογίας για τον προσδιορισμό της έκθεσης του πληθυσμού [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.04.13.20060467

  2. Bendavid E, Mulaney B, Sood N, Shah S, Ling E, Bromley-Dulfano R, et αϊ. COVID19 Seroprevalence αντισώματος στην κομητεία Santa Clara, Καλιφόρνια [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.04.14.20062463

  3. Snoeck CJ, Vaillant M, Abdelrahman T, Satagopam VP, Turner JD, Beaumont K, et αϊ. Επικράτηση της λοίμωξης SARS-CoV-2 στον πληθυσμό του Λουξεμβούργου: η μελέτη CON-VINCE [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020.

https://doi.org/10.1101/2020.05.11.20092916
  • Kraehling V, Kern M, Halwe S, Mueller H, Rohde C, Savini M, et al. Επιδημιολογική μελέτη για την ανίχνευση ενεργών μολύνσεων SARS-CoV-2 και οροθετικών ατόμων σε μια επιλεγμένη ομάδα εργαζομένων στη μητροπολιτική περιοχή της Φρανκφούρτης (προεκτύπωση). Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.05.20.20107730

  • Sood N, Simon P, Ebner P, Eichner D, Reynolds J, Bendavid E, et αϊ.

Seroprevalence των SARS-CoV-2 ειδικών αντισωμάτων μεταξύ ενηλίκων στην κομητεία του Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, στις 10-11 Απριλίου 2020. JAMA. 2020 06 16, 323 (23): 2425–7. https://doi.org/10.1001/jama.2020.8279 PMID: 32421144

  • Rosenberg ES, Tesoriero JM, Rosenthal EM, Chung R, Barranco MA, Styer LM, et αϊ. Αθροιστική επίπτωση και διάγνωση της λοίμωξης SARS-CoV-2 στη Νέα Υόρκη.

Ann Epidemiol. 2020 Αυγ. 48: 23–29.e4

https://doi.org/10.1016/j.annepidem.2020.06.004 PMID: 32648546

  • Ng D, Goldgof G, Shy B, Levine A, Balcerek J, Bapat SP, et αϊ. SARS-CoV-2 οροεπιπολασμός και εξουδετερωτική δραστηριότητα στο αίμα του δότη και του ασθενούς από την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο στον κόλπο [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020.

https://doi.org/10.1101/2020.05.19.20107482
  • Hallal PC, Hartwig FP, Horta BL, Victora GD, Silveira MF, Struchiner CJ, et αϊ. Αξιοσημείωτη μεταβλητότητα στα αντισώματα SARS-CoV-2 σε όλες τις περιοχές της Βραζιλίας: ορολογική έρευνα σε νοικοκυριά σε εθνικό επίπεδο σε 27 πολιτείες [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.05.30.20117531

  • Jerkovic I, Ljubic T, Basic Z, Kruzic I, Kunac N, Bezic J, et αϊ. Οροεπιπολασμός αντισωμάτων SARS-CoV-2 σε εργαζόμενους στη βιομηχανία στο νομό Σπλιτ-Δαλματία και Sibenik-Knin, Κροατία Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020.

https://doi.org/10.1101/2020.05.11.20095158
  • Reifer J, Hayum N, Heszkel B, Klagsbald I, Streva VA. SARS-CoV-2 IgG αντισώματα αποκρίσεις στη Νέα Υόρκη [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.05.23.20111427

  • Emmenegger M, De Cecco E, Lamparter D, Jacquat RPB, Ebner D, et al. Πρώιμο οροπέδιο SARS-CoV-2 οροεπιπολασμού που αναγνωρίστηκε με τριμερή ανοσοπροσδιορισμό σε

μεγάλος πληθυσμός [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.05.31.20118554

  • Takita M, Matsumura T, Yamamoto K, Yamashita E, Hosoda K, Hamaki T, et αϊ. Γεωγραφικά προφίλ της επιδημίας COVID-19 στο Τόκιο: ανάλυση της δοκιμής αντισωμάτων σημείου φροντίδας βασισμένης στην κλινική πρωτοβάθμιας περίθαλψης. J Prim Care Κοινότητα Υγείας. 2020 Ιαν-Δεκ; 11: 2150132720942695. https://doi.org/10.1177/2150132720942695 PMID: 32674696

  • Crovetto F, Crispi F, Llurba E, Figueras F, Gomez-Roig MD, Gratacos E.

Οροεπιπολασμός και κλινικό φάσμα της λοίμωξης SARS-CoV-2 κατά το πρώτο έναντι του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.06.17

  • Fiore JR, Centra M, De Carlo A, Granato T, Rosa A, Sarno M, et αϊ. Τα αποτελέσματα μιας έρευνας σε υγιείς αιμοδότες στη Νοτιοανατολική Ιταλία δείχνουν ότι απέχουμε πολύ από την ασυλία των κοπαδιών έναντι του SARS-CoV-2. J Med Virol. 2020 13 Αυγούστου, jmv.26425. https://doi.org/10.1002/jmv.26425 PMID: 32790086

  • Ling R, Yu Y, He J, Zhang J, Xu S, Sun R, et al. Οροεπιπολασμός και επιδημιολογικά χαρακτηριστικά των αντισωμάτων ανοσοσφαιρίνης Μ και G κατά του SARS-CoV-2 σε ασυμπτωματικούς ανθρώπους στο Wuhan της Κίνας [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv;

    • https://doi.org/10.1101/2020.06.16.20132423

  • Chamie G, Marquez C, Crawford E, Peng J, Petersen M, Schwab D, et αϊ. Κοινοτική μετάδοση SARSCoV-2 κατά τη διάρκεια καταφυγίου στο Σαν Φρανσίσκο [προεκτύπωση].

Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.06.15.20132233

  • Gomes CC, Cerutti C, Zandonade E, Maciel EKN, Carvalho de Alencar FE, Almada GL, et al. Μια μελέτη βάσει πληθυσμού σχετικά με τον επιπολασμό της μόλυνσης από COVID-19 στο

Espírito Santo, Βραζιλία: μεθοδολογία και αποτελέσματα του πρώτου σταδίου [προεκτύπωση]. Κρύο

Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.06.13.20130559

  • Havers FP, Reed C, Lim T, Montgomery JM, Klena JD, Hall AJ, et αϊ. Οροεπιπολασμός αντισωμάτων στο SARS-CoV-2 σε 10 ιστότοπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, 23 Μαρτίου-12 Μαΐου 2020. JAMA Intern Med. 2020 Ιουλ 21. https://doi.org/10.1001/jamainternmed.2020.4130 PMID: 32692365

  • Pollán M, Pérez-Gómez B, Pastor-Barriuso R, Oteo J, Hernán MA, Pérez-Olmeda M, et al .; Ομάδα μελέτης ENE-COVID. Επικράτηση του SARS-CoV-2 στην Ισπανία (ENECOVID): μια οροεπιδημιολογική μελέτη σε εθνικό επίπεδο. Νυστέρι. 2020

08 22; 396 (10250): 535–44. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(20)31483-5 PMID: 32645347

  • Feehan AK, Fort D, Garcia-Diaz J, Price-Haywood E, Velasco C, Sapp E, et αϊ. Οροεπιπολασμός του SARS-CoV-2 και αναλογία θνησιμότητας λοίμωξης, Orleans and Jefferson Parishes, Louisiana, USA, Μάιος 2020. Emerg Infect Dis. 2020 30 Ιουλίου, 26 (11).

https://doi.org/10.3201/eid2611.203029 PMID: 32731911

  • Herzog S, De Bie J, Abrams S, et αϊ. Οροεπιπολασμός αντισωμάτων IgG κατά του SARS coronavirus 2 στο Βέλγιο – μια προοπτική μελέτη διατομής υπολειμμάτων δειγμάτων [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.06.08.20125179

  • Fontanet A, Grant R, Tondeur L, et αϊ. Μόλυνση από SARS-CoV-2 σε δημοτικά σχολεία της βόρειας Γαλλίας: Μια αναδρομική μελέτη κοόρτης σε μια περιοχή υψηλής μετάδοσης [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.06.25.20140178

  • Xu X, Sun J, Nie S, Li H, Kong Y, Liang M, et αϊ. Οροεπιπολασμός αντισωμάτων ανοσοσφαιρίνης Μ και G κατά του SARS-CoV-2 στην Κίνα. Nat Med. 2020 08; 26 (8): 1193–

5. https://doi.org/10.1038/s41591-020-0949-6 PMID: 32504052

  • Amorim Filho L, Szwarcwald CL, Mateos SOG, Leon ACMP, Medronho RA, Veloso VG, κ.ά. Hemorio Research Group στο Covid-19. Seroprevalence του antiSARS-CoV-2 μεταξύ αιμοδοτών στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Rev Saude Publica. 2020, 54: 69. PMID: 32638883

  • Tess BH, Granato CFH, Alves MC, Pintao MC, Rizzatti E, Nunes MC, et αϊ. Οροεπιπολασμός SARSCoV-2 στο δήμο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, δέκα εβδομάδες μετά την πρώτη αναφερόμενη περίπτωση [εκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.06.29.20142331

  • Torres JP, Piñera C, De La Maza V, Lagomarcino AJ, Simian D, Torres B, et al. Επικράτηση αντισωμάτων SARS-CoV-2 στο αίμα σε μια μεγάλη σχολική κοινότητα που υπόκειται σε ένα ξέσπασμα Covid-19: μια μελέτη διατομής. Clin Infect Dis. 2020 10 Ιουλίου, ciaa955. https://doi.org/10.1093/cid/ciaa955 PMID: 32649743

  • Μανιτάρι S, Adetifa IMO, Karanja HK, Nyagwange J, Tuju J, Wankiku P, et al. Οροεπιπολασμός αντισωμάτων IgG αντι-SARS-CoV-2 σε αιμοδότες της Κένυας [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.27.20162693

  • Nesbitt DJ, Jin D, Hogan JW, Chan PA, Simon MJ, Vargas M, et al. Χαμηλή οροεπιφάνεια του SARS-CoV-2 σε αιμοδότες του Rhode Island που προσδιορίστηκε χρησιμοποιώντας πολλαπλές μορφές ορολογικής ανάλυσης [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.20.20157743

  • McLaughlin CC, Doll MK, Morrison KT, McLaughlin WL, O’Connor T, Sholukh AM, et αϊ. Seroprevalence αντισωμάτων υψηλής κοινότητας SARS-CoV-2 σε μια κοινότητα χιονοδρομικών κέντρων, Blaine County, Idaho, ΗΠΑ. προκαταρκτικα αποτελεσματα [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.19.20157198

  • Figar S, Pagotto V, Luna L, Salto J, Manslau MW, Mistchenko AS, et al. Κοινοτική έρευνα SARS-CoV-2 σεροεπιθετικότητα σε κατοίκους αστικών παραγκουπόλεων του Μπουένος Άιρες

Πόλη, Αργεντινή: μια συμμετοχική έρευνα [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv;

  • https://doi.org/10.1101/2020.07.14.20153858

  • Nawa N, Kuramochi J, Sonoda S, Yamaoka Y, Nukui Y, Miyazaki Y, et al. Οροεπιπολασμός των αντισωμάτων IgS SARS-CoV-2 στην πόλη Utsunomiya, Greater Tokyo, μετά την πρώτη πανδημία το 2020 (U-CORONA): μια μελέτη με βάση τα νοικοκυριά και τον πληθυσμό [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.20.20155945

  • نثار I, Ansari N, Amin M, Khalid F, Hotwani A, Rehman N, et al. Ορολογική έρευνα αντισωμάτων με βάση τον σειριακό πληθυσμό έναντι του SARS-CoV-2 σε μια περιοχή χαμηλής και υψηλής μετάδοσης του Καράτσι, Πακιστάν [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.28.20163451

  • Skowronski DM, Sekirov I, Sabaiduc S, Zou M, Morshed M, Lawrence D, et al. Χαμηλός ορολογικός επιπολασμός SARS-CoV-2 βάσει ανωνυμοποιημένης υπολειμματικής οροσκόπησης πριν και μετά τα μέτρα πρώτου κύματος στη Βρετανική Κολομβία, Καναδάς, Μάρτιος-Μάιος 2020 [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.13.20153148

  • Abu Raddad LJ, Chemaitelly H, Ayoub HH, Al Kanaani Z, Al Khal A, Al Kuwari E, et al. Χαρακτηρισμός της επιδημίας SARS-CoV-2 προχωρημένης φάσης του Κατάρ [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.16.20155317

  • Petersen MS, Strøm M, Christiansen DH, Fjallsbak JP, Eliasen EH, Johansen M, et al. Seroprevalence των SARS-CoV-2-Ειδικών αντισωμάτων, Νήσοι Φερόες. Αναδυθείτε

Λοιμώξεις Dis. 2020 29 Ιουλίου, 26 (11). https://doi.org/10.3201/eid2611.202736 PMID: 32726200

  • Biggs HM, Harris JB, Breakwell L, Dahlgren FS, Abedi GR, Szablewski CM, κ.ά. Ομάδα επιθεωρητών πεδίων CDC. Εκτιμώμενη οροεπιφάνεια της κοινότητας των αντισωμάτων SARS-CoV-2 – δύο κομητείες της Γεωργίας, 28 Απριλίου – 3 Μαΐου 2020. MMWR Morb Mortal Wkly Rep. 2020 Jul 24; 69 (29): 965–70. https://doi.org/10.15585/mmwr.mm6929e2 PMID: 32701941

  • Menachemi N, Yiannoutsos CT, Dixon BE, Duszynski TJ, Fadel WF, WoolsKaloustian KK, et al. Επιπολασμός σημείου πληθυσμού της λοίμωξης SARS-CoV-2 με βάση ένα τυχαίο δείγμα σε όλη την πολιτεία – Ιντιάνα, 25-29 Απριλίου 2020. MMWR Morb Mortal

Wkly Rep. 2020 Ιουλ 24, 69 (29): 960–4. https://doi.org/10.15585/mmwr.mm6929e1 PMID: 32701938

  • Chang L, Hou W, Zhao L, Zhang Y, Wang Y, Wu L, et al. Ο επιπολασμός των αντισωμάτων στο SARS-CoV-2 μεταξύ των αιμοδοτών στην Κίνα [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.13.20153106

  • Meyers K, Liu L, Lin WH, Luo Y, Yin M, Wu Y, et al. Η δοκιμή αντισωμάτων τεκμηριώνει τη σιωπηλή εξάπλωση του SARS-CoV-2 στη Νέα Υόρκη πριν από την πρώτη περίπτωση που αναφέρθηκε [προτύπωμα]. Durham: Πλατεία Ερευνών; 2020. https://doi.org/10.21203/rs.3.rs-39880/v1

  • Merkely B, AJ Szabó, Kosztin A, Berényi E, Sebestyén A, Lengyel C, et al. Ερευνητές της επιδημιολογικής έρευνας HUNgarian COronaVirus-19 (H-UNCOVER). Νέα επιδημία κοραναϊού στον ουγγρικό πληθυσμό, μια διατομή σε εθνικό επίπεδο έρευνα για την υποστήριξη της πολιτικής εξόδου στην Ουγγαρία Γεροεπιστήμη.

    • Αυγ. 42 (4): 1063-74. https://doi.org/10.1007/s11357-020-00226-9 PMID: 32677025

  • Gudbjartsson DF, Norddahl GL, Melsted P, Gunnarsdottir K, Holm H, Eythorsson E, et αϊ. Χυμική ανοσοαπόκριση στο SARS-CoV-2 στην Ισλανδία. Ν Engl J Med. 2020 Σεπ 1.NEJMoa2026116. [online πριν από την εκτύπωση].

https://doi.org/10.1056/NEJMoa2026116 PMID: 32871063

  • Noh JY, Seo YB, Yoon JG, Seong H, Hyun H, Lee J, et al. Οροεπιπολασμός αντισωμάτων antiSARS-CoV-2 μεταξύ εξωτερικών ασθενών στη νοτιοδυτική Σεούλ της Κορέας. J Korean Med Sci. 2020 24 Αυγ. 35 (33): e311.

https://doi.org/10.3346/jkms.2020.35.e311 PMID: 32830472

  • Xu R, Huang J, Duan C, Liao Q, Shan Z, Wang M, et al. Χαμηλός επιπολασμός αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2 μεταξύ εθελοντών αιμοδοτών στο Guangzhou,

Κίνα. J Med Virol. 2020 Αυγ 19.jmv.26445. [online πριν από την εκτύπωση].

https://doi.org/10.1002/jmv.26445 PMID: 32813273

  • Malani A, Shah D, Kang G, Lobo GN, Shastri J, Mohanan M, et al. Οροεπιπολασμός του SARS-CoV-2 στις παραγκουπόλεις και στις παραγκουπόλεις της Βομβάης της Ινδίας, κατά τις 29 Ιουνίου – 19 Ιουλίου 2020 [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.08.27.20182741

  • Bogogiannidou Z, Vontas A, Dadouli K, Kyritsi MA, Soteriades S, Nikoulis DJ, et al. Repeated leftover serosurvey of SARS-CoV-2 IgG antibodies, Greece, March and

Απρίλιος 2020. Surveill Euro. 2020 Αυγ. 25 (31): 2001369. https://doi.org/10.2807/1560-

7917.ES.2020.25.31.2001369 PMID: 32762796

  • Feehan AK, Velasco C, Fort D, Burton JH, Price-Haywood E, Katzmarzyk PT, et al. Φυλετικές και εργασιακές ανισότητες στην οροεπιφάνεια του SARS-CoV-2 στο Baton

Ρουζ, Λουιζιάνα, 4 έως 15 Ιουλίου 2020 [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv;

  • https://doi.org/10.1101/2020.08.26.20180968

  • Westerhuis BM, de Bruin E, Chandler FD, Ramakers CRB, Okba NMA, Li W, et al. Ομόλογα και αυτός 1 ορολογικά αντισώματα έναντι των αντιγόνων 229E, NL63, OC43, HKU1, SARS, MERS και SARS-CoV-2 σε μια ηλικία στρωματοποιημένη διατομεακή οροσκόπηση σε ένα μεγάλο τριτογενές νοσοκομείο στις Κάτω Χώρες [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.08.21.20177857

  • Ward H, Atchinson C, Whitaker Μ, Ainslie KED, Elliott J, Okell L, et αϊ. Επικράτηση αντισωμάτων για το SARS-CoV-2 μετά το αποκορύφωμα της πανδημίας στην Αγγλία: Μελέτη REACT2 σε 100.000 ενήλικες [προσχέδιο]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.08.12.20173690

  • Javed W, Baqar J, Abidi SHB, Farooq W. Ευρήματα σερο-επιπολασμού από μητροπόλεις στο Πακιστάν: συνέπειες για την εκτίμηση του επιπολασμού του COVID-19 και του θανάτου των περιπτώσεων σε έναν πυκνό, αστικό εργατικό πληθυσμό [προσχέδιο]. Cold Spring Harbor: medRxiv;

    • https://doi.org/10.1101/2020.08.13.20173914

  • Khan MS, Qurieshi MA, Haq I, Majid S, Akbar A. Seroprevalence of SARS-CoV-2 ειδικά IgG αντισώματα στην Περιφέρεια Σριναγκάρ, βόρεια Ινδία – μια μελέτη διατομής

[προεκτύπωση]

. Cold Spring Harbor: bioRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.09.04.282640

  • Da Silva A, Lima-Neto L, de Azevedo C, da Costa L, Braganca M, Filho A, et al. Οροεπιπολασμός του SARS-CoV-2 με βάση τον πληθυσμό υπερβαίνει το μισό του ορίου ανοσίας αγέλης στην πολιτεία του Maranhão της Βραζιλίας [προσχέδιο]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.08.28.20180463 

  • [Εβδομαδιαία έκθεση της ορολογικής έρευνας πληθυσμού για την επιδημία της κορώνας.] Ελσίνκι: Φινλανδία Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. 2020. [Φινλανδικά]. Διαθέσιμο από:

https://www.thl.fi/roko/cov-vaestoserologia/sero_report_weekly.html

[αναφέρθηκε το 2020 στις 12 Ιουλίου]

.

  • [Πρώτα αποτελέσματα για αντισώματα μετά από ανασκόπηση του covid-19 σε αιμοδότες.] Solna: Σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας. 2020. [Σουηδικά]. Διαθέσιμο από:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-ochpress/nyhetsarkiv/2020/juni/forsta-resultaten-om-antikroppar-efter-genomgangencovid-19-hos-blodgivare/

[αναφέρθηκε το 2020 στις 12 Ιουλίου]

.

  • [Studie SARS-CoV-2-CZ-Preval.] Πράγα: Ινστιτούτο Υγείας Πληροφορίες και Στατιστικές της Τσεχικής Δημοκρατίας. 2020. [Τσεχική]. Διαθέσιμο από: https://covidimunita.uzis.cz/res/file/prezentace/20200506-dusek.pdf [παραπομπή 2020 12 Ιουλίου].

  • Jaffe-Hoffman M. Coronavirus ασυλία κοπαδιών; Όχι στο Ισραήλ, σύμφωνα με μια ορολογική μελέτη. Ταχυδρομείο της Ιερουσαλήμ. 2020 2 Ιουνίου Διαθέσιμο από:

https://www.jpost.com/israel-news/coronavirus-herd-immunity-not-in-israelaccording-to-a-serological-study-630059

[αναφέρθηκε το 2020 στις 12 Ιουλίου]

.

  • Πρώτη μελέτη πραγματοποιήθηκε σχετικά με την ασυλία του πληθυσμού σε ολόκληρο το έδαφος της Σλοβενίας. Λουμπλιάνα: Δημοκρατία της Σλοβενίας; 2020. Διαθέσιμο από:

https://www.gov.si/en/news/2020-05-06-first-study-carried-out-on-herd-immunityof-the-population-in-the-whole-territory-of-slovenia/

[αναφέρθηκε το 2020 στις 12 Ιουλίου]

.

  • [Η Popova δήλωσε την ανοσία στον κοραναϊό στο 14% αυτών που δοκιμάστηκαν]. Interfax. 2020 Ιουν

10. [Ρωσικά]. Διαθέσιμο από: https://www.interfax.ru/russia/712617 [παρατίθεται το 2020 στις 12 Αυγούστου].

  • Gul A. Δέκα εκατομμύρια Αφγανοί πιθανότατα μολύνθηκαν και ανέκαμψαν: έρευνα COVID-19. VOA. 2020 Αυγ 5. Διαθέσιμο από: https://www.voanews.com/south-central-asia/10million-afghans-likely-infected-and-recovered-covid-19-survey

[αναφέρθηκε το 2020 στις 12 Αυγούστου]

.

  • Προκαταρκτικά αποτελέσματα μελέτης οροεπιθετικότητας στην Τιφλίδα: 10 στους 10.68 κατοίκους έχουν αντισώματα κοροναϊού. Agenda.ge. 2020 Ιουν 29. Διαθέσιμο από: https://agenda.ge/en/news/2020/2055 [παραπομπή 2020 Αυγ 12].

  • Genot L. Στη Βραζιλία, το COVID-19 χτυπά σκληρά τους νέους. The Jakarta Post. 2020 22 Μαΐου. Διαθέσιμο από: https://www.thejakartapost.com/news/2020/05/22/inbrazil-covid-19-hitting-young-people-harder.html

[αναφέρθηκε το 2020 στις 12 Ιουλίου]

.

  • Πανδημία COVID-19 στην Κροατία [Διαδίκτυο]. Βικιπαίδεια; 2020. Διατίθεται από τη διεύθυνση https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_Croatia [παραπομπή 2020 Ιουλ 12].

  • Πανδημία COVID-19 coronavirus [Διαδίκτυο]. Ντόβερ: Παγκόσμιο; 2020. Διαθέσιμο από: https://www.worldometers.info/coronavirus/ [παραπομπή 2020 Σεπ 12].

  • Ιωαννίδης JPA, Axfors C, Contopoulos-Ioannidis DG. Κίνδυνος θνησιμότητας COVID-19 σε επίπεδο πληθυσμού για μη ηλικιωμένα άτομα συνολικά και για μη ηλικιωμένα άτομα χωρίς υποκείμενες ασθένειες σε πανδημικά επίκεντρα. Environ Res. 2020 Σεπ. 188: 109890. https://doi.org/10.1016/j.envres.2020.109890 PMID: 32846654

  • Booth R. Οι μισοί θάνατοι από κοροναϊούς συμβαίνουν σε κέντρα φροντίδας, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ. Ο κηδεμόνας. 2020 Απρ 13: Διαθέσιμο από:

https://www.theguardian.com/world/2020/apr/13/half-of-coronavirus-deathshappen-in-care-homes-data-from-eu-suggests

[αναφέρθηκε το 2020 στις 27 Απριλίου]

.

  • Αμερικανική Γηριατρική Εταιρεία. Σύντομη πολιτική της American Geriatrics Society: COVID-19 και γηροκομεία. J Am Geriatr Soc. 2020 Μάιος · 68 (5): 908–11. https://doi.org/10.1111/jgs.16477 PMID: 32267538

  • Wang D, Hu B, Hu C, Zhu F, Liu X, Zhang J, et αϊ. Κλινικά χαρακτηριστικά 138 νοσοκομειακών ασθενών με νέα πνευμονία μολυσμένη από κοροναϊό του 2019 στο Wuhan της Κίνας. ΤΖΑΜΑ. 2020 17 Μαρτίου, 323 (11): 1061–9.

https://doi.org/10.1001/jama.2020.1585 PMID: 32031570

  • Boccia S, Ricciardi W, Ιωαννίδης JPA. Τι μπορούν να μάθουν άλλες χώρες από την Ιταλία κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. JAMA Intern Med. 2020 1 Ιουλίου 180 (7): 927–8.

https://doi.org/10.1001/jamainternmed.2020.1447 PMID: 32259190

  • Brufsky A. Διακεκριμένες ιογενείς ομάδες SARS-CoV-2: Επιπτώσεις στη μοντελοποίηση της ιογενούς εξάπλωσης. J Med Virol. 2020 Απρ 20, 92 (9): 1386–90.

https://doi.org/10.1002/jmv.25902 PMID: 32311094

  • Rosado J, Cockram C, Merkling SH, Demeret C, Meola A, Kerneis S, et αϊ. Ορολογικές υπογραφές λοίμωξης SARS-CoV-2: επιπτώσεις σε διαγνωστικά με βάση αντισώματα

[προεκτύπωση]

. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.05.07.20093963

  • Long QX, Tang XJ, Shi QL, Li Q, Deng HJ, Yuan J, et al. Κλινική και ανοσολογική αξιολόγηση ασυμπτωματικών λοιμώξεων SARS-CoV-2. Nat Med. 2020 Αυγ. 26 (8): 1200–4. https://doi.org/10.1038/s41591-020-0965-6 PMID: 32555424

  • Wu F, Wang A, Liu M, Wang Q, Chen J, Xia S, et al. Εξουδετερωτικές αποκρίσεις αντισωμάτων στο SARS-CoV-2 σε μια κοόρτη ασθενούς που ανακτήθηκε με COVID-19 και τις επιπτώσεις τους

[προεκτύπωση]

. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.03.30.20047365

  • Seow J, Graham C, Merrick B, Acors S, Steel KJA, Hemmings O, et αϊ. Διαχρονική αξιολόγηση και μείωση των αποκρίσεων αντισωμάτων στη μόλυνση SARS-CoV-2

[προεκτύπωση]

.

Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.07.09.20148429

  • Edouard S, Colson P, Melenotte C, De Pinto F, Thomas L, La Scola B, et αϊ. Αξιολόγηση της ορολογικής κατάστασης των ασθενών με COVID-19 χρησιμοποιώντας μια έμμεση ανοσοφθορισμού δοκιμασία, Γαλλία [preprint]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.05.05.20092064

  • Solbach W, Schiffner J, Backhaus I, Burger D, Staiger R, Tiemer B, et αϊ. Προφίλ αντισωμάτων COVID-19 ασθενών σε αστική περιοχή χαμηλής συχνότητας στη βόρεια Γερμανία [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020.

https://doi.org/10.1101/2020.05.30.20111393
  • Ιωαννίδης JPA. Παγκόσμια προοπτική της επιδημιολογίας COVID-19 για πανδημία πλήρους κύκλου. Eur J Clin Invest. 2020 Οκτ 7, e13421. https://doi.org/10.1111/eci.13423 PMID: 33026101

  • Kikkert M. Έμφυτη ανοσοδιαφυγή από ιούς ανθρώπινου αναπνευστικού RNA. J Innate Immun. 2020 · 12 (1): 4–20. https://doi.org/10.1159/000503030 PMID: 31610541

  • Krammer F. Η απόκριση του ανθρώπινου αντισώματος στη μόλυνση και τον εμβολιασμό του ιού της γρίπης Α. Nat Rev Immunol. 2019 Ιουν; 19 (6): 383–97. https://doi.org/10.1038/s41577-019-0143-6 PMID: 30837674

  • Cervia C, Nilsson J, Zurbuchen Y, Valaperti A, Schreiner J, Wolfensberger A, et αϊ. Συστηματική και βλεννογονική έκκριση αντισώματος ειδική για το SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια ήπιας έναντι σοβαρής COVID-19 [προτύπωμα]. Cold Spring Harbor: bioRxiv. 2020. https://doi.org/10.1101/2020.05.21.108308

  • Gallais F, Velay A, Wendling MJ, Nazon C, Partisani M, Sibilia J, et αϊ. Η ενδοκοιλιακή έκθεση στο SARS-CoV-2 προκαλεί κυτταρική ανοσοαπόκριση χωρίς

ορομετατροπή [προεκτύπωση]. Cold Spring Harbor: medRxiv; 2020. https://doi.org/10.1101/2020.06.21.20132449

  • Sekine T, Perez-Potti A, Rivera-Ballesteros O, Strålin K, Gorin JB, Olsson A, et al .; Ομάδα μελέτης Karolinska COVID-19. Ισχυρή ανοσία Τ κυττάρων σε ανάρρωση άτομα με ασυμπτωματική ή ήπια COVID-19. Κύτταρο. 2020 10 1; 183 (1): 158–

168.e14. https://doi.org/10.1016/j.cell.2020.08.017 PMID: 32979941

Πίνακας 1. Επιλέξιμες μελέτες οροεπιθετικότητας στο COVID-19 που δημοσιεύθηκαν ή κατατέθηκαν ως προεκτυπώσεις από τις 9 Σεπτεμβρίου 2020:

Συντάκτης

Χώρα (τοποθεσία)

 

 

Οι Figar et al. 47

Αργεντινή (Barrio Padre Mugica)

10–26 Ιουνίου 

Πιθανοτική δειγματοληψία γειτονιάς παραγκούπολης, δειγματοληψία από άτομα 14 ετών και άνω σε νοικοκυριά

Οι Herzog et al. 38

Βέλγιο

30 Μαρτίου – 5 Απριλίου και 20–26 Απριλίου 

Υπολειπόμενοι οροί από 10 ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια στο Βέλγιο, με σταθερούς αριθμούς ανά ηλικιακή ομάδα, περιοχή και περιοδική δειγματοληψία και στρωματοποιούνται ανά φύλο

Hallal et αϊ. 25

Βραζιλία

15–22 Μαΐου 

Δειγματοληψία από 133 πόλεις (η κύρια πόλη σε κάθε περιοχή), επιλέγοντας 25 απογραφές με πιθανότητα ανάλογη με το μέγεθος σε κάθε πόλη-φρουρού και 10 νοικοκυριά τυχαία σε κάθε περιοχή. Με στόχο 250 συμμετέχοντες ανά πόλη

Οι Gomes et al. 34

Βραζιλία (Espirito Santo)

13–15 Μαΐου 

Διατομή μεγάλων δήμων με σπίτια ως μονάδες δειγματοληψίας

Οι Da Silva et al. 68

Βραζιλία (Maranhao)

27 Ιουλίου – 8 Αυγούστου 

Δειγματοληψία τριών σταδίων στρωματοποιήθηκε από τέσσερις πολιτειακές περιοχές στην πολιτεία Maranhao. Οι εκτιμήσεις έλαβαν υπόψη τη συγκέντρωση, τη διαστρωμάτωση και τη μη απόκριση

Οι Amorim Filho et al. 41

Βραζιλία rio de janeiro)

14-27 Απριλίου (επιλέξιμο: 24-27 Απριλίου)

Αιμοδότες χωρίς φλεγμονώδη συμπτώματα εντός 30 ημερών από τη δωρεά. είχε στενή επαφή με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 τις 30 ημέρες πριν από τη δωρεά. ή είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό τις τελευταίες 30 ημέρες

Οι Silveira et al. 17

Βραζιλία (Rio Grande do Sul)

9-11 Μαΐου (τρίτος γύρος, μετά τις 11-13 Απριλίου και 25-27 Απριλίου)

Δυνατότητα δειγματοληψίας πολλαπλών σταδίων σε καθεμία από τις εννέα πόλεις για την επιλογή 500 νοικοκυριών, από τα οποία ένα μέλος επιλέχθηκε τυχαία για δοκιμή

Tess et αϊ. 42

Βραζιλία (Σάο Πάολο)

4–12 Μαΐου

Τυχαία επιλεγμένοι ενήλικες και οι συγκατοίκους τους δείχθηκαν από έξι περιοχές της Πόλης του Σάο Πάολο με υψηλό αριθμό περιπτώσεων

Οι Skowronski et al. 50

Καναδάς (Βρετανική Κολομβία)

15-27 Μαΐου (μετά την έναρξη στις 5–13 Μαρτίου)

Δείγματα από ασθενείς που παρευρίσκονται σε ένα από τα περίπου 80 κέντρα διαγνωστικών υπηρεσιών του μοναδικού εργαστηριακού δικτύου εξωτερικών ασθενών στην Κάτω Ηπειρωτική χώρα

Torres et αϊ. 43

Χιλή (Vitacura)

4-19 Μαΐου 

Δείγμα στρωματοποιημένων στην τάξη παιδιών και όλου του προσωπικού σε μια κοινότητα που τοποθετείται σε καραντίνα μετά το ξέσπασμα του σχολείου

Οι Chang et al. 55

Κίνα

Ιανουάριος – Απρίλιος εβδομαδιαία: 3–23 Φεβρουαρίου (Γουχάν) · 24 Φεβρουαρίου – 15 Μαρτίου (Σενζέν) 10 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου (Shijiazhuang)

38 144 υγιείς αιμοδότες στο Wuhan, το Shenzhen και το Shijiazhuang που πληρούσαν τα κριτήρια για αιμοδοσία κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 στην Κίνα

Wu et αϊ. 14

Κίνα (Γουχάν)

3–15 Απριλίου

Άτομα που ζητούν άδεια για να συνεχίσουν την εργασία (n = 1 021) και νοσηλεύονται ασθενείς (n = 381)

Ling et αϊ. 32

Κίνα (Γουχάν)

26 Μαρτίου – 28 Απριλίου

Ηλικία 16–64 ετών, επιστροφή στη δουλειά, χωρίς πυρετό, πονοκέφαλο ή άλλα συμπτώματα

ημερομηνίες, δειγματοληψία και πρόσληψη

Οι Xu et al. 60                      Κίνα (Γκουάνγκτζου) 23 Μαρτίου – 2 Απριλίου

COVID-19 Υγιείς αιμοδότες στο Γκουάνγκτζου

Οι Xu et al. 40

Κίνα (αρκετές περιοχές) 30 Μαρτίου – 10 Απριλίου

Εθελοντική συμμετοχή μέσω δημόσιας κλήσης για ασθενείς με αιμοκάθαρση (n = 979 στο Zingzhou, Ubei και n = 563 στο Guangzhou / Foshun, Guangdong) και εξωτερικοί ασθενείς στο Chingqing (n = 993) και κάτοικοι της κοινότητας στο Chengdu, Sichuan (n = 9 442) και απαιτούμενες δοκιμές για εργάτες στο Guangzhou, Guandong (n = 442)

Οι Jerkovic et al. 26

Κροατία

23-28 Απριλίου 

Οι εργάτες του Ομίλου DIV Group στο Σπλιτ και Σίμπενικ-Κιν προσκάλεσαν εθελοντικές δοκιμές

Οι Erikstrup et al. 12

Δανία

6 Απριλίου – 3 Μαΐου

Όλοι οι Δανοί αιμοδότες ηλικίας 17-69 ετών που δίνουν αίμα. Οι αιμοδότες είναι υγιείς και πρέπει να πληρούν αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας. Πρέπει να αναβληθούν για δύο εβδομάδες εάν εμφανίσουν πυρετό με συμπτώματα ανώτερου αναπνευστικού

Petersen et al. 52

Δανία (Νήσοι Φερόες)

27 Απριλίου – 1 Μαΐου

1500 τυχαία επιλεγμένοι κάτοικοι προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν, δείγματα συλλέχθηκαν από 1 075

Οι Fontanet et al. 39

Γαλλία (Crepy-enValois)

28-30 Απριλίου 

Οι μαθητές, οι γονείς και οι συγγενείς τους και το προσωπικό των δημοτικών σχολείων που εκτέθηκαν σε SARSCoV-2 τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020 σε μια πόλη βόρεια του Παρισιού

Οι Fontanet et al. 13

Γαλλία (Oise)

30 Μαρτίου – 4 Απριλίου

Μαθητές, οι γονείς και τα αδέλφια τους, καθώς και εκπαιδευτικοί και μη διδακτικό προσωπικό γυμνασίου

Streeck et αϊ. 16

Γερμανία (Gangelt)

30 Μαρτίου – 6 Απριλίου

Επιλέχθηκαν τυχαία 600 ενήλικες με διαφορετικά επώνυμα στο Gangelt. Ζητήθηκε από όλα τα μέλη του νοικοκυριού να συμμετάσχουν στη μελέτη

Οι Kraehling et al. 21

Γερμανία (Φρανκφούρτη)

6–14 Απριλίου 

Υπάλληλοι της Infraserv Höchst, μιας μεγάλης εταιρείας βιομηχανικών εγκαταστάσεων στη Φρανκφούρτη. Χωρίς κριτήρια αποκλεισμού

Μπογκογιαννίδου κ.ά. 62

Ελλάδα

Μάρτιος και Απρίλιος (χρησιμοποιούνται δεδομένα Απριλίου)

Υπολείμματα δειγμάτων αίματος που συλλέγονται από ένα εθνικό εργαστηριακό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων τόσο ιδιωτικών όσο και δημόσιων εργαστηριακών νοσοκομείων (27 εργαστήρια συνολικά)

Merkely et al.57

Ουγγαρία

1–16 Μαΐου 

Αντιπροσωπευτικό δείγμα (n = 17.787) του ουγγρικού πληθυσμού  14 ετών που ζουν σε ιδιωτικά νοικοκυριά (8 283 810)

Οι Gudbjatsson et al. 58

Ισλανδία

Διάφορες ομάδες μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου α

30 576 άτομα στην Ισλανδία, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν τεκμηριωθεί ότι έχουν μολυνθεί, εκείνοι που βρίσκονται σε καραντίνα και άτομα που δεν είναι γνωστό ότι έχουν εκτεθεί.

Οι Malani et al. 61

Ινδία (Βομβάη)

29 Ιουνίου – 19 Ιουλίου 

Γεωγραφική γεωγραφική δειγματοληψία κοινότητας νοικοκυριών, ένα άτομο ανά νοικοκυριό δοκιμάστηκε σε παραγκουπόλεις και μη παραγκουπόλεις σε τρεις θαλάμους, το καθένα από τις τρεις κύριες ζώνες της Βομβάης

Khan et al. 67

Ινδία (Σριναγκάρ)

1–15 Ιουλίου 

Ενήλικες (> 18 ετών) που επισκέφτηκαν επιλεγμένα νοσοκομεία στην περιοχή του Σριναγκάρ

Shakiba et al. 8

Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν (Γκουιλάν)

Απρίλιος (έως τις 21 Απριλίου)

Σχεδιασμός τυχαίας δειγματοληψίας συστάδων βάσει πληθυσμού μέσω πρόσκλησης τηλεφωνικής κλήσης, οικιακής χρήσης

Οι Fiore et al. 31

Ιταλία (Απουλία) 

1–31 Μαΐου 

Αιμοδότες ηλικίας 18-65 ετών χωρίς πρόσφατα συμπτώματα που πιθανώς σχετίζονται με το COVID19, χωρίς στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, χωρίς συμπτώματα τις προηγούμενες 14 ημέρες, χωρίς επαφή με ύποπτα περιστατικά

Οι Doi et al. 11

Ιαπωνία (Κόμπε)

31 Μαρτίου – 7 Απριλίου

Τυχαία επιλεγμένοι ασθενείς που επισκέφτηκαν κλινικές εξωτερικών ασθενών και έλαβαν εξετάσεις αίματος για οποιονδήποτε λόγο. Οι ασθενείς που επισκέφθηκαν το τμήμα έκτακτης ανάγκης ή την καθορισμένη υπηρεσία παροχής συμβουλών για πυρετό αποκλείστηκαν

Οι Takita et al. 29

Ιαπωνία (Τόκιο)

21 Απριλίου – 20 Μαΐου

Δύο κοινοτικές κλινικές στους κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Τόκιο (Navitas Clinic Shinjuku και Tachikawa)

Οι Nawa et al. 48

Ιαπωνία (Πόλη Utsunomiya)

14 Ιουνίου – 5 Ιουλίου

Οι προσκλήσεις που συνοδεύονταν από ένα ερωτηματολόγιο εστάλησαν σε 2.290 άτομα σε 1.000 νοικοκυριά που επιλέχθηκαν τυχαία από το βασικό μητρώο κατοίκων της Utsunomiya City. 742

 

 

 

ολοκλήρωσε τη μελέτη

Οι Uyoga et al. 44

Κενύα

30 Απριλίου – 16 Ιουνίου (~ 90% των δειγμάτων τις τελευταίες 30 ημέρες)

Υπολειμματικά δείγματα ορού αιμοδότη από δότες 16–65 ετών σε τέσσερις περιοχές (Μομπάσα, Ναϊρόμπι, Ελντορέτ και Κισούμου)

Οι Snoeck et al. 20

Λουξεμβούργο

16 Απριλίου – 5 Μαΐου

Αντιπροσωπευτικό δείγμα (χωρίς λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο διασφάλισης), 1 807 από το 2000 επικοινώνησαν με στοιχεία, ήταν <79 ετών και είχαν αποτελέσματα ορολογίας

Οι Slot et al. 15

Ολλανδία

1–15 Απριλίου

Αιμοδότες. Οι δότες πρέπει να είναι εντελώς υγιείς, αλλά μπορεί να ήταν άρρωστοι στο παρελθόν, υπό την προϋπόθεση ότι ανάρρωσαν τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν

Westerhuis et al. 64

Ολλανδία (Ρότερνταμ)

Αρχές Μαρτίου και αρχές Απριλίου 

Δείγματα πλάσματος από ασθενείς εννέα κατηγοριών ηλικίας στο Ιατρικό Κέντρο Erasmus στο Ρότερνταμ: 879 δείγματα στις αρχές Μαρτίου και 729 στις αρχές Απριλίου)

Οι نثار κ.ά. 49

Πακιστάν (Καράτσι)

25 Ιουνίου – 11 Ιουλίου (μετά την έναρξη στις 15–25 Απριλίου)

Διατομές ερευνών νοικοκυριών σε μια περιοχή χαμηλού (περιοχή Malir) και υψηλής μετάδοσης (ανατολική περιοχή) του Καράτσι με επιλεγμένα νοικοκυριά χρησιμοποιώντας απλή τυχαία δειγματοληψία (Malir) και συστηματική τυχαία δειγματοληψία (Ανατολικά)

Ο جاوید et αϊ. 66

Πακιστάν (αστικό Καράτσι, Λαχόρη, Μουχάλαντ, Πεσαβάρ και Κουέτα)

06-Ιουλ

Ενήλικες, εργαζόμενος πληθυσμός ηλικίας 18–65 ετών, που προσλήφθηκε από πυκνούς, αστικούς χώρους εργασίας συμπεριλαμβανομένων εργοστασίων, επιχειρήσεων, εστιατορίων, πολυμέσων, σχολείων, τραπεζών, νοσοκομείων (παρόχων υγειονομικής περίθαλψης) και από οικογένειες θετικών περιπτώσεων σε πόλεις στο Πακιστάν

Abu Raddad et al. 51

Κατάρ

12 Μαΐου – 12 Ιουλίου (υψηλότερη οροεπιπολασμός στις 12 έως 31 Μαΐου)

Δείγμα ευκολίας υπολειμμάτων δειγμάτων αίματος που συλλέγονται για κλινική εξέταση ρουτίνας ή κλινική διαχείριση από 32.970 εξωτερικά και εσωτερικά ιατρεία για μια ποικιλία καταστάσεων υγείας (n = 937 στις 12-31 Μαΐου)

Noh et αϊ. 59

Δημοκρατία της Κορέας

25-29 Μαΐου 

Εξωτερικοί ασθενείς που επισκέφτηκαν δύο νοσοκομεία στη νοτιοδυτική Σεούλ που εξυπηρετούν έξι διοικητικές περιοχές

Pollan et al. 36

Ισπανία

27 Απριλίου – 11 Μαΐου

35 883 νοικοκυριά επιλέχθηκαν από δημοτικούς κυλίνδρους χρησιμοποιώντας τυχαία δειγματοληψία δύο σταδίων στρωματοποιημένη ανά μέγεθος επαρχίας και δήμου, με όλους τους κατοίκους να προσκαλούνται να συμμετάσχουν (75,1% όλων των ατόμων που ήρθαν σε επαφή)

Οι Crovetto et al. 30

Ισπανία (Βαρκελώνη)

14 Απριλίου – 5 Μαΐου

Διαδοχικές έγκυες γυναίκες για έλεγχο πρώτου τριμήνου ή παράδοση σε δύο νοσοκομεία

Οι Stringhini et al. 10

Ελβετία (Γενεύη)

6 Απριλίου – 9 Μαΐου (5 συνεχόμενες εβδομάδες)

Τυχαία επιλεγμένοι προηγούμενοι συμμετέχοντες στη μελέτη Bus Santé με email (ή τηλεφωνική επαφή, εάν δεν υπήρχε email). Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να φέρουν όλα τα μέλη του νοικοκυριού τους ηλικίας 5 ετών και άνω

Οι Emmenegger et al. 28

Ελβετία (Ζυρίχη)

Προπαραδημία έως τον Ιούνιο (ασθενείς) και Μάιο (αιμοδότες)

Ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης και αιμοδότες στη Ζυρίχη και τη Λουκέρνη

Ward κ.ά. 65

Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία)

20 Ιουνίου – 13 Ιουλίου

Δείγμα τυχαίου πληθυσμού 100.000 ενηλίκων άνω των 18 ετών

Οι Thompson et al. 18

Ηνωμένο Βασίλειο (Σκωτία)

21–23 Μαρτίου 

Αιμοδότες. Οι δωρητές δεν θα έπρεπε να είχαν αισθανθεί αδιαθεσία τις τελευταίες 14 ημέρες. Μερικές άλλες αναβολές εφαρμόστηκαν επίσης σχετικά με τα συμπτώματα ταξιδιού και COVID-19

Οι Havers et al. 35               ΗΠΑ (10 πολιτείες)

23 Μαρτίου – 1 Απριλίου Δείγματα ευκολίας χρησιμοποιώντας υπολειμματικούς ορούς που λαμβάνονται για κλινικές δοκιμές ρουτίνας

(Washington, Puget (έλεγχος ή διαχείριση) από δύο εμπορικές εταιρείες εργαστηρίου

Sound και Νέα Υόρκη,

Νέα Υόρκη), 1–8

Απρίλιος (Λουιζιάνα), 5-10

Απρίλιος (Φλόριντα, νότια),

13–25 Απριλίου

(Πενσυλβάνια, Φιλαδέλφεια, μητροπολιτική περιοχή), 20–26 Απριλίου (Μιζούρι),

23-27 Απριλίου (Καλιφόρνια,

Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο

Περιοχή), 20 Απριλίου – 3 Μαΐου

(Γιούτα), 26 Απριλίου – 3 Μαΐου

(Κονέκτικατ), 30

Απρίλιος-12 Μαΐου

(Μινεσότα,

Ng et αϊ. 24

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Bay Area)

Μάρτιος

1000 αιμοδότες σε διαφορετικές περιοχές του Bay Area (εξαιρουμένων εκείνων με αυτοαναφερόμενα συμπτώματα ή μη φυσιολογικά ζωτικά σημεία)

Sood 22

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Λος Άντζελες)

10–14 Απριλίου 

Ιδιόκτητη βάση δεδομένων εκπρόσωπος του νομού. Ένα τυχαίο δείγμα αυτών των κατοίκων προσκλήθηκε, με ποσοστώσεις εγγραφής για υποομάδες βάσει ηλικίας, φύλου, φυλής και εθνικότητας

Οι Chamie et al. 33

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Σαν Φρανσίσκο)

25-28 Απριλίου

Ηνωμένες Πολιτείες απογραφή 022 901 πυκνοκατοικημένη περιοχή (58% Λατινικής Αμερικής) στην περιοχή San Francisco Mission, επεκτάθηκε σε γειτονικά μπλοκ στις 28 Απριλίου

Οι Bendavid et al. 19

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Σάντα Κλάρα)

2–3 Απριλίου 

Διαφήμιση στο Facebook με επιπλέον στόχευση με ταχυδρομικό κώδικα

Οι Biggs et al. 53

ΗΠΑ (Γεωργία, DeKalb και Fulton)

28 Απριλίου – 3 Μαΐου

Σχεδιασμός δειγματοληψίας δύο σταδίων που χρησιμοποιείται για την τυχαία επιλογή 30 μπλοκ απογραφής στην κομητεία DeKalb και 30 μπλοκ απογραφής στην κομητεία Fulton, με στόχο επτά συμμετέχοντα νοικοκυριά ανά μπλοκ απογραφής

Οι McLaughlin et al. 46

ΗΠΑ (Αϊντάχο, κομητεία Blaine)

4-19 Μαΐου 

Εθελοντές που εγγράφηκαν μέσω ενός ασφαλούς συνδέσμου Ιστού, χρησιμοποιώντας τη στάθμιση της τιμολόγησης στην κατανομή του πληθυσμού ανά ηλικία και φύλο σε κάθε ταχυδρομικό κώδικα

Οι Bryan et al. 9

ΗΠΑ (Idaho, Boise)

Τέλη Απριλίου

Άνθρωποι από τη μητροπολιτική περιοχή Boise, Idaho, μέρος της πρωτοβουλίας Crush the Curve

Menachemi al. 54

ΗΠΑ (Ιντιάνα)

25-29 Απριλίου

Στρωματοποιημένη τυχαία δειγματοληψία μεταξύ όλων των ατόμων ηλικίας  12 ετών που χρησιμοποιούν τις 10 περιοχές ετοιμότητας για τη δημόσια υγεία της Ιντιάνα ως στρώματα δειγματοληψίας

Μινεάπολη)

Οι Feehan et al. 63             ΗΠΑ (Λουιζιάνα, Μπατόν Ρουζ)

Οι Feehan et al. 37

ΗΠΑ (Λουιζιάνα, Ορλεάνη και Jefferson Parish)

9–15 Μαΐου 

15–31 Ιουλίου Αντιπροσωπευτικό δείγμα σε μια μέθοδο που αναπτύχθηκε από την Ομάδα Δημόσιας Δημοκρατίας δυνητικών συμμετεχόντων που αντικατοπτρίζει τα δημογραφικά στοιχεία των ενοριών βασίστηκε σε 50 χαρακτηριστικά, στη συνέχεια επιλέχθηκε ένα τυχαιοποιημένο υποσύνολο 150.000 ατόμων και προσεγγίστηκαν 25.000 με ψηφιακές εφαρμογές και Προσλήφθηκαν 2.640

Οι Rosenberg et al. 23

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη)

19-28 Απριλίου 

Δείγμα ευκολίας ατόμων  18 ετών που ζουν στη Πολιτεία της Νέας Υόρκης, προσλήφθηκαν διαδοχικά όταν εισήλθαν σε 99 παντοπωλεία και μέσω φυλλαδίου στο κατάστημα

Οι Meyers et al. 56

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη)

2-30 Μαρτίου (Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κολούμπια, Νέα Υόρκη) 13–28 Μαρτίου (κεντρικό εργαστήριο CareMount)

Απορρίφθηκαν κλινικά δείγματα στο Ιατρικό Κέντρο της Κολούμπια, στη Νέα Υόρκη (n = 814 στις 24 Φεβρουαρίου έως τις 30 Μαρτίου, 742 από αυτά της περιόδου 2-30 Μαρτίου) και δείγματα από το κεντρικό εργαστήριο του CareMount (960 δείγματα στις 13 και 14 Μαρτίου, 505 δείγματα στις 20/21 Μαρτίου και 376 δείγματα στις 27/28 Μαρτίου) από το δίκτυο κλινικών της σε πέντε κομητείες βόρεια της Νέας Υόρκης

Οι Reifer et al. 27

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Μπρούκλιν)

Αρχές Μαΐου

Οι ασθενείς εμφανίστηκαν σε μια μονάδα επείγουσας φροντίδας στο Μπρούκλιν

Nesbitt et αϊ. 45

USA (Rhode Island) 

27 Απριλίου – 11 Μαΐου

Διαδοχικοί αιμοδότες

COVID-19: ασθένεια κορανοϊού-19; SARS-CoV-2: σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο κοροναϊού 2.

ο χρόνος συλλογής δειγμάτων για ορισμένες υποομάδες ενδέχεται να έχει υπερβεί τον 1 μήνα, αλλά περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις είχαν ήδη τεκμηριωθεί από δοκιμή αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης πριν από οποιαδήποτε δοκιμή αντισωμάτων και ο τελευταίος θάνατος συνέβη στις 20 Απριλίου.

Σημείωση: Ορισμένες μελέτες περιελάμβαναν πρόσθετα σύνολα δεδομένων που δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας (π.χ. είχαν μέγεθος δείγματος <500 ή ήταν εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας) και δεν παρουσιάζονται εδώ.

Πίνακας 2. Μέγεθος δείγματος, τύποι αντισωμάτων που αξιολογήθηκαν και μέγεθος πληθυσμού στις μελέτες που περιλαμβάνονται για την εκτίμηση του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης από COVID-19, 2020

Αργεντινή (Barrio Padre 873 Mugica) 47

IgG

49 983

99

 

Βέλγιο 38                                       3 391 (20–26 Απριλίου)

IgG

11 589 623

86

 

Βραζιλία (133 πόλεις) 25                                   24 995

IgG και IgM

74 656 499

94 (Βραζιλία)

 

Βραζιλία (Espirito Santo) 34                             4 608

IgG και IgM

4 018 650

94 (Βραζιλία)

 

Βραζιλία (Maranhao) 68                                   3 156

IgG και IgM

7 114 598

92

 

Βραζιλία (Ρίο ντε Τζανέιρο), αίμα 669 (24-27 Απριλίου)

IgG και IgM

17 264 943

94 (Βραζιλία)

 

δωρητές 41

 

 

Βραζιλία (Rio Grande do Sul) 17

4 500

IgG

11 377 239

91

 

Βραζιλία (Σάο Πάολο) 42

517

IgG και IgM

298 240 (6 περιοχές)

94 (Βραζιλία)

 

Καναδάς (Βρετανική Κολομβία) 50

885

IgG, IgM και IgA

5 071 000

94

 

Χιλή (Vitacura) 43 Κίνα, αιμοδότες 55

              1 244

IgG και IgM 

85 000 

92 (Χιλή) 

 

Γουχάν

930 (3–23 Φεβρουαρίου)

IgG και IgM

11 210 000

93 (Κίνα)

 

Σενζέν

3 507 (24 Φεβρουαρίου – 15 Μαρτίου)

IgG και IgM

13 030 000

93 (Κίνα)

 

Σιτζιαζχουάνγκ

6 455 (10 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου)

IgG και IgM

11 030 000

93 (Κίνα)

 

Κίνα (Wuhan) 14

1 401

IgG και IgM

11 080 000

93 (Κίνα)

 

Κίνα (Γουχάν) 32

1 196 (4-8 Απριλίου)

IgG και IgM

11 080 000

93 (Κίνα)

 

Κίνα (Guangzhou), αιμοδότες 60 Κίνα (αρκετές περιοχές) 40

2 199  

IgG, IgM και IgA  

115 210 000 (Γκουανγκντόνγκ)  

93 (Κίνα)  

 

Χουμπέι (όχι Γουχάν)

979

IgG και IgM

48 058 000

93 (Κίνα)

 

Τσονγκκίνγκ

993

IgG και IgM

31 243 200

93 (Κίνα)

 

Σιτσουάν

9 442

IgG και IgM

83 750 000

93 (Κίνα)

 

Γκουανγκντόνγκ

1 005

IgG και IgM

115 210 000

93 (Κίνα)

 

Κροατία 26

1 494

IgG και IgM

4 076 000

86

 

Δότες αίματος της Δανίας 12

20 640

IgG και IgM

5 771 876

86

 

Δανία (Νήσοι Φερόες) 52

1 075

IgG και IgM

52 428

88

 

Γαλλία (Crepy-en-Valois) 39

1 340

IgG

5.978.000 (Hauts-de-France)

89

 

Γαλλία (Oise) 13

661

IgG

5.978.000 (Hauts-de-France)

89

 

Γερμανία (Gangelt) 16

919

IgG και IgA

12 597

86

 

Γερμανία (Φρανκφούρτη) 21

1 000

IgG

2 681 000 δ

84 (Γερμανία)

 

Ελλάδα 62

6 586 (4 511 τον Απρίλιο)

IgG

10 412 967

84

 

Ουγγαρία 57

10 504

IgG (είχε επίσης PCR)

9 657 451

88

 

Ισλανδία 58

30 576

Pan-Ig

366 854

90

 

Ινδία (Βομβάη) 61

6 904 (4 202 σε παραγκουπόλεις, 2 702 όχι σε παραγκουπόλεις)

IgG

1 414 917 (705 523 σε παραγκουπόλεις, 709 394 σε παραγκουπόλεις) στις 3 περιοχές των θαλάμων

98

 

Ινδία (Σριναγκάρ) 67

2 906

IgG

1 500 000

97

 

Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν (Γκουιλάν) 8

551

IgG και IgM

2 354 848

95

 

Ιταλία (Απουλία), αιμοδότες 31

909

IgG και / IgM

4 029 000

84

 

Ιαπωνία (Κόμπε) 11

1 000

IgG

1 518 870

79 (Ιαπωνία)

 

Ιαπωνία (Τόκιο) 29

1 071

IgG

13 902 077

79 (Ιαπωνία)

 

Ιαπωνία (Πόλη Utsunomiya) 48

742

IgG

518 610

79 (Ιαπωνία)

 

Κένυα, αιμοδότες 44

3 098

IgG

47 564 296

99

 

20 Λουξεμβούργο

1 807

IgG και IgA π.χ.

615 729

90

 

Δότες αίματος στην Ολλανδία 15

7 361

IgG, IgM και IgA

17 097 123

86

 

Ολλανδία (Ρότερνταμ) 64

729 (αρχές Απριλίου)

IgG

17 097 123 (Ολλανδία)

86

 

Πακιστάν (Καράτσι) 49

1 004

IgG και IgM

16 700 000

98 (Πακιστάν)

 

Πακιστάν (αστικό) 66

24 210

IgG και IgM

79 000 000 (αστικά)

98

 

Κατάρ 51

937

IgG

2 800 000

99

Δημοκρατία της Κορέας 59

1 500

IgG

2 667 341

90 (νότια Δημοκρατία της Κορέας)

Ισπανία 36

61 075

IgG

46 940 000

85

Ισπανία (Βαρκελώνη) 30

874

IgG, IgM και IgA

7 566 000 (Καταλονία)

86

Ελβετία (Γενεύη) 10

577 (20-27 Απριλίου)

IgG

500 000

88

Ελβετία (Ζυρίχη) 28

1 644 ασθενείς (1-15 Απριλίου)

IgG

1 520 968 (καντόνι της Ζυρίχης)

88

Ελβετία (Ζυρίχη) 28

1 640 αιμοδότες

IgG

1 930 525 (Ζυρίχη και Λουκέρνη)

88

 

(Ενδέχεται)

Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία) 65

 

109 076

IgG

56 287 000

86

Ηνωμένο Βασίλειο (Σκωτία), αιμοδότες 18 ΗΠΑ (10 πολιτείες) 35

 

500

IgG  

5 400 000  

88  

Ουάσιγκτον, Puget Sound

 

3 264

Pan-Ig

4 273 548

90 (Ουάσιγκτον)

Γιούτα

 

1 132

Pan-Ig

3 282 120

92

Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

 

2 482

Pan-Ig

9 260 870

89

Μισούρι

 

1 882

Pan-Ig

6 110 800

88

Φλόριντα, νότια

 

1 742

Pan-Ig

6 345 345

86 (Φλόριντα)

Κονέκτικατ

 

1 431

Pan-Ig

3 562 989

88

Λουιζιάνα

 

1 184

Pan-Ig

4 644 049

92 =

Καλιφόρνια, Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο

 

1 224

Pan-Ig

2 173 082

90

Πενσυλβάνια, Φιλαδέλφεια

 

824

Pan-Ig

4 910 139

90

Μινεσότα, Μινεάπολη

 

860

Pan-Ig

3 857 479

90

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Bay Area) 24

 

1 000

IgG

7 753 000

90

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Λος Άντζελες) 22

 

863

IgG και IgM

7 892 000

92

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Σαν Φρανσίσκο) 33

 

3 953

IgG (επίσης δοκιμή PCR)

5174 (στην απογραφή 022 901)

95

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Σάντα Κλάρα) 19

 

3 300

IgG και IgM

1 928 000

90

ΗΠΑ (Idaho, Boise) 9

 

4 856

IgG

481 587 (Νομός Ada)

92

ΗΠΑ (Νομοί Γεωργίας, DeKalb και Fulton) 53

 

696

Σύνολο Ig

1 806 672

88 (Γεωργία)

ΗΠΑ (Αϊντάχο, κομητεία Blaine) 46

917

IgG

23 089

92

ΗΠΑ (Ιντιάνα) 54

3 629

IgG (γίνεται επίσης RT – PCR)

6 730 000

89

ΗΠΑ (Λουιζιάνα, Μπατόν Ρουζ) 63

138

IgG

699 200 (East Baton Rouge, West Baton Rouge, Ascension, Livingston)

92 (Λουιζιάνα)

ΗΠΑ (Λουιζιάνα, Ορλεάνη και Jefferson Parish) 37

2 640

IgG

825 057

92 (Λουιζιάνα)

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη) 23                         ΗΠΑ, Νέα Υόρκη 56

15 101

IgG 

19 450 000 

90 

Columbia University Medical 742 (2–30 March) Center, Νέα Υόρκη

IgG και IgM

9 260 870

89

Κεντρικό εργαστήριο CareMount, 1 841 πέντε νομοί της Νέας Υόρκης

IgG και IgM

10 189 130 (πολιτεία της Νέας Υόρκης εκτός της Νέας Υόρκης)

89

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Μπρούκλιν) 27                  11 092

IgG

2 559 903

91

ΗΠΑ (Ρόουντ Άιλαντ), αίμα 1. 996 δότες 45

IgG και IgM

1 059 000

88

COVID-19: ασθένεια κορανοϊού-19; Ig: ανοσοσφαιρίνη; RT-PCR: αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης σε πραγματικό χρόνο.

  1. Οι ημερομηνίες σε αγκύλες είναι οι συγκεκριμένες ημερομηνίες που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αξιολόγηση της οροεπιτήρησης σε πολλαπλά διαδοχικά χρονικά σημεία ή ρυθμίσεις.

  2. Ορισμένες μελέτες επικεντρώθηκαν σε πληθυσμούς με περιορισμένη ηλικία της συγκεκριμένης τοποθεσίας που μελετήθηκε, για παράδειγμα: άτομα 17-70 ετών στη Δανία μελέτη αιμοδοσίας (n = 3 800 000). άτομα 18–79 ετών στη μελέτη του Λουξεμβούργου (n = 483 000) · άτομα <70 ετών στη μελέτη αιμοδοτών στην Ολλανδία (n = 13 745 768) · άτομα  18 ετών στην κρατική μελέτη της Νέας Υόρκης (n = 15 280 000) · άτομα> 19 ετών στον πληθυσμό της Γιούτα της μελέτης των 10 πολιτειών στις Ηνωμένες Πολιτείες (n = 2 173 082). Ανθρωποι

 18 χρόνια στην κομητεία Blaine, Idaho (n = 17 611). άτομα 15-64 ετών στη μελέτη αιμοδοτών στην Κένυα (n = 27 150 165) · άτομα> 14 ετών που ζουν σε ιδιωτικούς χώρους στην Ουγγαρία · άτομα> 18 ετών (n = 551 185) στο Μπατόν Ρουζ, Λουιζιάνα; άτομα 18–65 ετών που εργάζονται σε αστικές περιοχές στο Πακιστάν (n = 22 100 000) · και άτομα> 18 ετών στην περιοχή Σριναγκάρ της Ινδίας (n = 1 020 000). Σε αυτόν τον πίνακα και τις επακόλουθες αναλύσεις, ολόκληρος ο πληθυσμός στην τοποθεσία θεωρείται συνεκτικότητα μεταξύ των μελετών.

  • Οι πληροφορίες σε παρένθεση καθορίζουν τον πληθυσμό.

  • Οι συμμετέχοντες προσλήφθηκαν από μεγάλο αριθμό περιοχών, αλλά οι περισσότερες περιοχές είχαν πολύ λίγους συμμετέχοντες. Εδώ συμπεριέλαβα τον πληθυσμό των εννέα περιοχών με> 1:10 000 αναλογία δειγματοληψίας (846/1000 συμμετέχοντες προέρχονταν από αυτές τις εννέα περιοχές).

  • Θεωρείται θετικό εάν και τα δύο IgG και IgA ήταν θετικά. Στις άλλες μελέτες, η ανίχνευση οποιουδήποτε αντισώματος θεωρήθηκε θετική. 

Πίνακας 3. Επικράτηση του COVID-19 και εκτιμώμενος αριθμός ατόμων που έχουν μολυνθεί, 2020

Χώρα (τοποθεσία) Seroprevalence (%) Εκτιμώμενο αρ. του

                                                                               Ακατέργαστα προσαρμοσμένα άτομα (προσαρμογές) που έχουν μολυνθεί

Αργεντινή (Barrio Padre Mugica) 47

ΝΔ

53.4 (ηλικία, φύλο, νοικοκυριό, μη ανταπόκριση)

26 691

 

Βέλγιο 38

 

5.7

6.0 (δειγματοληψία, ηλικία, φύλο, επαρχία)

695 377

 

Βραζιλία (133 πόλεις) 25

 

1.39

1,62 συνολικά, κυμαινόμενο από 0 έως 25,0 σε 133

1 209 435 α

 

 

πόλεις (δοκιμή, σχεδιασμός)

 

Βραζιλία (Espirito Santo) 34

 

2.1

 

ΝΔ

84 391

 

Βραζιλία (Maranhao) 68

 

37

 

40.4 (ομαδοποίηση, διαστρωμάτωση, μη απόκριση)

2 877 454

 

Βραζιλία (Ρίο ντε Τζανέιρο), αιμοδότες 41

 

6

 

4.7 (ηλικία, φύλο, τεστ)

811 452

 

Βραζιλία (Rio Grande do Sul) 17

 

0.222

 

0.222 (δειγματοληψία) β

25 283

 

Βραζιλία (Σάο Πάολο) 42

 

5.2

 

4.7 (σχεδιασμός δειγματοληψίας)

14 017

 

Καναδάς (Βρετανική Κολομβία) 50

 

0.45

 

0,55 (ηλικία)

27 890

 

Χιλή (Vitacura) 43 Κίνα, αιμοδότες 55

 

11.2

 

ΝΔ 

9 500 

 

Γουχάν

 

3.87

 

ΝΔ

433 827

 

Σενζέν

 

0.06

 

ΝΔ

7 818

 

Σιτζιαζχουάνγκ

 

0.02

 

ΝΔ

2 206

 

Κίνα (Wuhan) 14

 

10

 

ΝΔ

1 108 000

 

Κίνα (Γουχάν) 32

 

8.36 (3.53 για ολόκληρη την περίοδο)

 

ND (2,80 (ηλικία, φύλο, τεστ) για ολόκληρη την περίοδο)

926 288

 

Κίνα (Guangzhou), αιμοδότες 60 Κίνα (αρκετές περιοχές) 40

 

0.09

 

ΝΔ

104 783  

 

Χουμπέι (όχι Γουχάν)

 

3.6

 

ΝΔ

1 718 110

 

Τσονγκκίνγκ

 

3.8

 

ΝΔ

11 956 109

 

Σιτσουάν

 

0.6

 

ΝΔ

487 847

 

Γκουανγκντόνγκ

 

2.2

 

ΝΔ

2 522 010

 

Κροατία 26

 

1,27 γ

 

ΝΔ

51 765

 

Δανία, αιμοδότες 12

 

2

 

1.9 (δοκιμή)

109 665

 

Δανία (Νήσοι Φερόες) 52

 

0.6

 

0,7 (δοκιμή)

365

 

Γαλλία (Crepy-en-Valois) 39

 

10.4

 

ΝΔ

620 105

 

Γαλλία (Oise) 13

 

25.9

 

ΝΔ

1 548 000

 

Γερμανία (Gangelt) 16

 

15

 

20.0 (δοκιμή, σύμπλεγμα, συμπτώματα)

2 519

 

Γερμανία (Φρανκφούρτη) 21

 

0.6

 

ΝΔ

16 086

 

Ελλάδα 62

 

0.42 (Απρίλιος)

 

0,49 (ηλικία, φύλο, περιοχή) δ

51 023

 

Ουγγαρία 57

 

0.67

 

0.68 (σχεδιασμός, ηλικία, φύλο, περιοχή)

65 671

 

Ισλανδία 58

 

2.3 (καραντίνα), 0,3 (άγνωστη έκθεση)

 

0,9 (συμπεριλαμβανομένων των θετικών από PCR)

3 177

 

Ινδία (Βομβάη) 61

 

54.1 σε περιοχές παραγκούπολης, 16.1 σε περιοχές χωρίς παραγκούπολη

58,4 σε περιοχές παραγκούπολης, 17,3 σε περιοχές χωρίς φτωχογειτονιές (δοκιμή, ηλικία, φύλο)

534 750

 

Ινδία (Σριναγκάρ) 67

 

3.8

3.6 (ηλικία, φύλο)

54 000

 

Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν (Γκουιλάν) 8

 

22

33.0 (δοκιμή, δειγματοληψία)

770 000

 

Ιταλία (Απουλία), αιμοδότες 31

 

0.99

ΝΔ

39 887

 

Ιαπωνία (Κόμπε) 11

 

3.3

2.7 (ηλικία, φύλο)

40 999

 

Ιαπωνία (Τόκιο) 29

 

3.83

ΝΔ

532 450

 

Ιαπωνία (Πόλη Utsunomiya) 48

 

0.4

1.23 (ηλικία, φύλο, απόσταση από κλινική, συνοικία, συγκατοίκους)

6 378

 

Κένυα, αιμοδότες 44

 

5.6

5.2 (ηλικία, φύλο, περιοχή, δοκιμή)

2 783 453

 

20 Λουξεμβούργο

 

1.9

2.1 (ηλικία, φύλο, συνοικία)

12 684

 

Κάτω Χώρες, αιμοδότες 15

 

2.7

ΝΔ

461 622

 

Ολλανδία (Ρότερνταμ) 64

 

3

ΝΔ

512 910

 

Πακιστάν (Καράτσι) 49

16.3 (20.0 στην Ανατολή, 12.7 στο Μάλιρ)

11.9 (ηλικία, σεξ, 15,1 στην Ανατολή, 8,7 στο Μάλιρ)

1 987 300

Πακιστάν (αστικό) 66

17.5

ΝΔ

13 825 000

Κατάρ 51

30.4 (24.0 για ολόκληρη την περίοδο)

ΝΔ

851 200

Δημοκρατία της Κορέας 59

 

0.07

ΝΔ

1 867

Ισπανία 36

 

ΝΔ

5.0 e (δειγματοληψία, ηλικία, φύλο, εισόδημα)

2 347 000

Ισπανία (Βαρκελώνη) 30

 

14.3

ΝΔ

1 081 938

Ελβετία (Γενεύη) 10

 

10.6

10.9 (δοκιμή, ηλικία, φύλο)

54 500

Ελβετία (Ζυρίχη) 28

 

Ασαφείς

1,3 σε ασθενείς κατά την 1η-15 Απριλίου και 1,6 στους αιμοδότες τον Μάιο (πολυπαραλλαγή Gaussian)

19 773 (Ζυρίχη) 30 888 (Ζυρίχη και Λουκέρνη)

Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία) 65

 

5.6

6.0 (δοκιμή, δειγματοληψία)

3 360 000

Δωρητές αίματος στο Ηνωμένο Βασίλειο (Σκωτία) 18 ΗΠΑ (έξι πολιτείες) 35

 

1.2

ND (ηλικία, φύλο, τεστ) 

64 800  

Ουάσιγκτον, Puget Sound

 

1.3

1.1

48 291

Γιούτα

 

2.4

2.2

71 550

Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

 

5.7

6.9

641 778

Μισούρι

 

2.9

2.7

161 936

Φλόριντα, νότια

 

2.2

1.9

117 389

Κονέκτικατ

 

4.9

4.9

176 012

Λουιζιάνα

 

ΝΔ

5.8

267 033

Καλιφόρνια, Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο

 

ΝΔ

1

64 626

Πενσυλβάνια, Φιλαδέλφεια

 

ΝΔ

3.2

156 633

Μινεσότα, Μινεάπολη

 

ΝΔ

2.4

90 651

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Bay Area) 24

 

0.4 (αιμοδότες)

0.1 (δοκιμή και επιβεβαίωση)

7 753

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Λος Άντζελες) 22

 

4.06

4.65 (τεστ, φύλο, φυλή και εθνικότητα, εισόδημα)

367 000

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Σαν Φρανσίσκο) 33

 

4.3 στο

6.1 (ηλικία, φύλο, φυλή και εθνικότητα, δοκιμή)

316

απογραφή

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Σάντα Κλάρα) 19

1.5

2.6 (δοκιμή, δειγματοληψία, σύμπλεγμα)

51 000

ΗΠΑ (Idaho, Boise) 9

1.79

ΝΔ

8620

ΗΠΑ (Νομοί Γεωργίας, DeKalb και Fulton) 53

2.7

2.5 (ηλικία, φύλο, φυλή και εθνικότητα)

45 167

ΗΠΑ (Αϊντάχο, κομητεία Blaine) 46

22.4

23.4 (τεστ, ηλικία, φύλο, νοικοκυριό)

5 403

ΗΠΑ (Ιντιάνα) 54

2.3 (IgG ή PCR)

2.8 (ηλικία, φυλή, ισπανική εθνικότητα)

187 802

ΗΠΑ (Λουιζιάνα, Μπατόν Ρουζ) 63

6

6.6 (απογραφή, φυλή, ενορία) συμπεριλαμβανομένων θετικών PCR

46 147

ΗΠΑ (Λουιζιάνα, Ορλεάνη και Jefferson Parish) 37

6.9 (IgG ή PCR)

6.9 για IgG (στάθμιση απογραφής, δημογραφικά στοιχεία)

56 578

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη) 23 ΗΠΑ, Νέα Υόρκη 56 

            12.5

14.0 (τεστ, φύλο, ηλικιακή φυλή και εθνικότητα, περιοχή) 

2 723 000 

Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Columbia, 5 Νέα Υόρκη

ΝΔ

463 044

Κεντρικό εργαστήριο CareMount, πέντε 1.8 νομοί της Νέας Υόρκης

ΝΔ

183 404

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Μπρούκλιν) 27                                 47

ΝΔ

1 203 154

ΗΠΑ (Ρόουντ Άιλαντ), αίμα 3,9 δότες 45

ΝΔ

41 384

COVID-19: νόσος κοραναϊού 2019; ND: δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα. PCR: αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης. δοκιμή: απόδοση δοκιμής.

  1. Οι συγγραφείς υπολόγισαν ότι 760.000 μολύνθηκαν στις 90 πόλεις που είχαν δοκιμάσει 200-250 δείγματα, αλλά πολλές από τις άλλες 43 πόλεις με <200 δείγματα μπορεί να αντιπροσωπεύονται ισότιμα ​​ή ποτέ καλύτερα, καθώς τείνουν να είναι μικρότερες από τις 90 πόλεις (μέσος όρος πληθυσμός 356 213 έναντι 659 326).

  2. Μια εκτίμηση παρέχεται επίσης προσαρμογή για την απόδοση των δοκιμών, αλλά η υποτιθέμενη ειδικότητα του 99,0% φαίνεται ακατάλληλα χαμηλή, καθώς στο πλαίσιο της διαδικασίας επικύρωσης οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι πολλά από τα θετικά σε δοκιμασία άτομα είχαν μέλη του νοικοκυριού που είχαν επίσης μολυνθεί, επομένως η εκτιμώμενη Η ειδικότητα θεωρήθηκε από τους συγγραφείς ότι ήταν τουλάχιστον 99,95%.

  3. 1,20% στους εργαζομένους στο Σπλιτ χωρίς περιορισμούς κινητικότητας, 3,37% στους εργαζόμενους στο Knin χωρίς περιορισμούς κινητικότητας, 1,57% για όλους τους εργαζομένους χωρίς περιορισμούς κινητικότητας · Ο Σπλιτ και ο Κιν τείνουν να έχουν κάπως υψηλότερα ποσοστά θανάτου από ό, τι σε ολόκληρη την Κροατία, αλλά δεν παρέχεται κατοικία των εργαζομένων, επομένως ολόκληρος ο πληθυσμός της χώρας χρησιμοποιείται στους υπολογισμούς.

  4. Παρέχεται επίσης μια εκτίμηση προσαρμογής για την απόδοση των δοκιμών με αποτέλεσμα προσαρμοσμένη οροεπιπολαστικότητα 0,23%, αλλά αυτό φαίνεται ακατάλληλα χαμηλό, καθώς οι συγγραφείς αναφέρουν ότι όλα τα θετικά αποτελέσματα επικυρώθηκαν περαιτέρω από την ELISA. ε 5,0% με δοκιμή σημείου φροντίδας, 4,6% με ανοσοπροσδιορισμό, 3,7% με αμφότερες τις θετικές δοκιμές, 6,2% με τουλάχιστον ένα θετικό τεστ.

Σημειώσεις: Από τις μελέτες όπου αξιολογήθηκε οροεπιπολασμός σε πολλαπλά διαδοχικά χρονικά σημεία, η εκτίμηση της οροεπιπολασμού ήταν η υψηλότερη στο πιο πρόσφατο χρονικό διάστημα με λίγες εξαιρέσεις, για παράδειγμα: στη μελέτη της Ελβετίας (Γενεύη), 10 η υψηλότερη τιμή παρατηρήθηκε 2 εβδομάδες πριν από το τελευταίο χρονικό διάστημα · Στη μελέτη της Ελβετίας (Ζυρίχη), 28 η υψηλότερη τιμή παρατηρήθηκε την περίοδο 1-15 Απριλίου για ασθενείς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και τον Μάιο για αιμοδότες. Και στη μελέτη της Κίνας (Γουχάν), 32 η υψηλότερη τιμή παρατηρήθηκε περίπου 3 εβδομάδες πριν από το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πίνακας 4. Θάνατοι από το COVID-19 και τα ποσοστά θνησιμότητας λοίμωξης, συνολικά και σε άτομα ηλικίας κάτω των 70 ετών, ανά τοποθεσία, 2020

Τοποθεσία Θάνατοι από COVID- Υποτιθέμενη μόλυνση% των θανάτων από θάνατο από λοιμώξεις

19, όχι. (ημερομηνία) ποσοστό θνησιμότητας COVID-19 σε άτομα ποσοστό σε άτομα <70 (διορθωμένη),% <70 χρόνια ανά         έτος (διορθωμένη),

%

Αργεντινή (Barrio Padre 44 (1 Ιουλίου) 0.16 (0.13) ~ 70 0.11 (0.09)

Μούγκικα) 47

Βέλγιο 38                                                    7594 (30 Απριλίου) 1,09 (0,87) 10 0,13 (0,10)

Βραζιλία (133 πόλεις) 25                                               – b                      Διάμεσος 0,30 (0,27) 31 (<60 ετών) 0,10 (0,9)

Βραζιλία (Άγιο Πνεύμα) 34                               363 (21 Μαΐου) 0,43 (0,39) 31 (Βραζιλία, <60 ετών) 0,14 (0,13)

Βραζιλία (Maranhao) 68                                   4272 (8 Αυγούστου) 0.15 (0.14) 23 0.04 (0.03)

Βραζιλία (Ρίο ντε Τζανέιρο), αίμα 1019 (3 ​​Μαΐου) 0.12 (0.11) 31 (Βραζιλία, <60 ετών) 0.04 (0.04)

δωρητές 41

Βραζιλία (Rio Grande do Sul) 17                        124 (14 Μαΐου) 0,49 (0,39) 31 (Βραζιλία, <60 ετών) 0,19 (0,15)

Βραζιλία (Σάο Πάολο) γ, 42                               Άγνωστο (15 Μαΐου) Άγνωστο, αλλά πιθανότατα 31 (Βραζιλία, <60 ετών) Άγνωστο, αλλά πιθανό

                                                                                                                    > 0,4> 0,1

Καναδάς (Βρετανική Κολομβία) 50                        164 (28 Μαΐου) 0,59 (0,59) 13 0,08 (0,08)

Χιλή (Vitacura) c, 43                                 Άγνωστο (18 Μαΐου) Άγνωστο, αλλά πιθανότατα 36 (Χιλή) Άγνωστο, αλλά πιθανό

                                                                                                                    <0,2 <0,1 

Κίνα, αιμοδότες 55

Γουχάν 1935 (20 Φεβρουαρίου) 0,45 (0,41) 50 0,24 (0,22)

Shenzhen 1 (5 Μαρτίου) 0,01 (0,01) Περίπου 50 (αν είναι παρόμοια με 0,01 (0,01)

Γουχάν)

Shijiazhuang 1 (27 Φεβρουαρίου) 0,05 (0,04) Περίπου 50 (αν είναι παρόμοια με 0,03 (0,02)

Γουχάν)

Κίνα (Γουχάν) 14                                          3869 (2 Μαΐου) 0,35 (0,31) 50 0,19 (0,15)

Κίνα (Γουχάν) 32                                         3869 (13 Απριλίου) 0,42 (0,38) 50 0,23 (0,21)

Κίνα (Γκουάνγκτζου), αίμα 8 (5 Απριλίου) 0,00 (0,00) Περίπου 50 (αν είναι παρόμοια με 0,00 (0,00)

δωρητές 60                                                                                                                                                                  Wuhan)                                                       

Κίνα (αρκετές περιοχές) 40

Hubei (όχι Wuhan) 643 (12 Απριλίου) 0,04 (0,03) Περίπου 50 (αν είναι παρόμοια με 0,02 (0,02)

Γουχάν)

Chongqing 6 (12 Απριλίου) 0,00 (0,00) Περίπου 50 (αν είναι παρόμοια με 0,00 (0,00)

Γουχάν)

Γκουανγκντόνγκ 8 (12 Απριλίου) 0,00 (0,00) Περίπου 50 (αν είναι παρόμοια με 0,00 (0,00)

Γουχάν)

Sichuan 3 (12 Απριλίου) 0,00 (0,00) Περίπου 50 (αν είναι παρόμοια με 0,00 (0,00)

Γουχάν)

Κροατία 26                                                         79 (3 Μαΐου) 0.15 (0.14) 13 0.02 (0.02)

Δανία, αιμοδότες 12                            370 (21 Απριλίου) 0,34 (0,27) 12 0,05 (0,04)

Νησιά Φερόες 52                                                 0 (5 Μαΐου) 0,00 (0,00) 0 0,00 (0,00)

Γαλλία (Crepy-en-Valois) 39                         2325 (5 Μαΐου) d                   0.37 (0.30) 7 (Γαλλία, <65 ετών) 0.04 (0.03)

Γαλλία (Oise) 13                                             932 (7 Απριλίου) d                    0,06 (0,05) 7 (Γαλλία, <65 ετών) 0,01 (0,01)

Γερμανία (Gangelt) 16                                     7 (15 Απριλίου) 0.28 (0.25) 0 0.00 (0.00)

Γερμανία (Φρανκφούρτη) 21                                 42 ε (17 Απριλίου) 0,26 (0,21) 14 (Γερμανία) 0,04 (0,03)

Ελλάδα 62                                                       121 (22 Απριλίου) 0,24 (0,19) 30 0,09 (0,07)

Ουγγαρία 57                                                     442 (15 Μαΐου) 0,67 (0,54) Χωρίς δεδομένα Χωρίς δεδομένα

Ισλανδία 58                                                         10 (1 Ιουνίου) 0,30 (0,30) 30 0,10 (0,10)

Ινδία (Βομβάη) 61                                       495 (13-20 Ιουλίου) 0,09 (0,07) 50 (<60 ετών, Ινδία) 0,04 (0,03)

Ινδία (Σριναγκάρ) 67                                          35 (15 Ιουλίου) f                     0,06 (0,05) 50 (<60 ετών, Ινδία) 0,03 (0,03)

Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν 617 (23 Απριλίου) 0,08 (0,07) Χωρίς δεδομένα Δεν υπάρχουν δεδομένα

(Γκουιλάν) 8

Ιταλία (Απουλία), αιμοδότες 31                      530 (22 Μαΐου) 1,33 (1,20) 15 (Ιταλία) 0,24 (0,22)

Ιαπωνία (Κόμπε) 11                                             10 (μέσα Απριλίου) 0,02 (0,02) 21 (Ιαπωνία) 0,01 (0,01)

Ιαπωνία (Τόκιο) 29                                            189 (11 Μαΐου) 0,04 (0,03) 21 (Ιαπωνία) 0,01 (0,01)

Ιαπωνία (Utsunomiya City) 48                             0 (14 Ιουνίου) 0,00 (0,00) 0 0,00 (0,00)

Κένυα, αιμοδότες 44

64 (31 Μαΐου)

0.00 (0.00)

58 (<60 ετών)

0.00 (0.00)

20 Λουξεμβούργο

92 (2 Μαΐου)

0.73 (0.58)

9

0.07 (0.06)

Κάτω Χώρες, αιμοδότες 15

3134 (15 Απριλίου)

0.68 (0.68)

11

0.09 (0.09)

Ολλανδία (Ρότερνταμ) 64

3134 (15 Απριλίου)

0.65 (0.52)

11

0.08 (0.06)

Πακιστάν (Καράτσι) 49

~ 1500 (9 Ιουλίου) g

0.08 (0.07)

~70

0.06 (0.05)

Πακιστάν (αστικό) 66

5266 (13 Ιουλίου) h

0.04 (0.04)

~70

0.03 (0.03)

Κατάρ 51

93 (19 Ιουνίου)

0.01 (0.01)

74

0.01 (0.01)

Δημοκρατία της Κορέας 59

2 (3 Ιουνίου) i

0.10 (0.09)

0

0.00 (0.00)

Ισπανία 36

26 920 (11 Μαΐου)

1.15 (0.92)

13

0.18 (0.14)

Ισπανία (Βαρκελώνη) 30

5137 (2 Μαΐου)

0.48 (0.48)

13 (Ισπανία)

0.07 (0.07)

Ελβετία (Γενεύη) 10

243 (30 Απριλίου)

0.45 (0.36)

8

0.04 (0.03)

Ελβετία (Ζυρίχη) 28

107 (15 Απριλίου, Ζυρίχη), 147 (22 Μαΐου, Ζυρίχη)

0.51 (0.41)

8 (Ελβετία)

0.05 (0.04)

 

και Λουκέρνη)

Αγγλία 65

 

38 854 (9 Ιουλίου)

1.16 (0.93)

20

0.27 (0.22)

Σκωτία, αιμοδότες 18 ΗΠΑ (10 πολιτείες) 35

 

47 (1 Απριλίου)

0.07 (0.06)  

9 (<65 ετών) 

0.01 (0.01)     

Ουάσιγκτον, Puget Sound

 

207 (4 Απριλίου)

0.43 (0.43)

10 (πολιτεία, <60 ετών)

0.05 (0.05)

Γιούτα

 

58 (4 Μαΐου)

0.08 (0.08)

28 (<65 ετών)

0.03 (0.03)

Νέα Υόρκη

 

4146 (4 Απριλίου)

0.65 (0.65)

34 (πολιτεία)

0.25 (0.25)

Μισούρι

 

329 (30 Απριλίου)

0.20 (0.20)

23

0.05 (0.05)

Φλόριντα, νότια

 

295 (15 Απριλίου)

0.25 (0.25)

28 (πολιτεία)

0.08 (0.08)

Κονέκτικατ

 

2718 (6 Μαΐου)

1.54 (1.54)

18

0.31 (0.31)

Λουιζιάνα

 

806 (11 Απριλίου)

0.30 (0.30)

32

0.10 (0.10)

Καλιφόρνια, Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο

 

321 (1 Μαΐου)

0.50 (0.50)

25

0.14 (0.14)

Πενσυλβάνια, Φιλαδέλφεια

 

697 (26 Απριλίου)

0.45 (0.45)

21 (πολιτεία)

0.10 (0.10)

Μινεσότα, Μινεάπολη

 

436 (13 Μαΐου)

0.48 (0.48)

20 (πολιτεία)

0.10 (0.10)

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Bay Area) 24

 

12 (22 Μαρτίου)

0.15 (0.12)

25

0.04 (0.03)

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Λος Άντζελες) 22

 

724 (19 Απριλίου)

0.20 (0.18)

24 (<65 ετών)

0.06 (0.05)

ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Σαν Φρανσίσκο) 33

 

0 (4 Μαΐου)

0.00 (0.00)

0

0.00 (0.00)

ΗΠΑ (Καλιφόρνια? Santa Clara) 19

 

94 (22 Απριλίου)

0.18 (0.17)

35

0.07 (0.06)

ΗΠΑ (Idaho, Boise) 9

 

14 (24 Απριλίου)

0.16 (0.13)

14 (Αϊντάχο)

0.02 (0.02)

ΗΠΑ (Γεωργία) 53

 

198 (7 Μαΐου)

0.44 (0.44)

30

0.15 (0.15)

ΗΠΑ (Αϊντάχο, κομητεία Blaine) 46

 

5 (19 Μαΐου)

0.10 (0.08)

14 (Αϊντάχο)

0.02 (0.01)

ΗΠΑ (Ιντιάνα) 54

 

1099 (30 Απριλίου)

0.58 (0.46)

24

0.16 (0.13)

ΗΠΑ (Λουιζιάνα, Μπατόν Ρουζ) 63

 

420 (30 Ιουλίου)

0.91 (0.73)

32 (Λουιζιάνα)

0.32 (0.25)

ΗΠΑ (Λουιζιάνα, Ορλεάνη και Jefferson Parish) 37

 

925 (16 Μαΐου)

1.63 (1.31)

32

0.57 (0.46)

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη) 23

 

18 610 (30 Απριλίου) j

0,68 (0,54) ι

34

0,26 (0,23) δ

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Columbia University Medical Center, στη Νέα Υόρκη και το κεντρικό εργαστήριο CareMount, πέντε πολιτεία της Νέας Υόρκης νομούς) 56 

965 (28 Μαρτίου, πολιτεία της Νέας Υόρκης)

0.15 (0.14)

34

0.06 (0.05)

ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Μπρούκλιν) 27

4894 (19 Μαΐου) j

0,41 (0,33) ι

34 (πολιτεία της Νέας Υόρκης)

0.15 (0.14) δ

ΗΠΑ (Ρόουντ Άιλαντ), αιμοδότες 45

430 (11 Μαΐου)

1.04 (0.83)

17

0.20 (0.16)

COVID-19: νόσος κοραναϊού 2019.

  1. Όποτε ο αριθμός ή το ποσοστό των θανάτων COVID-19 σε ηλικία <70 ετών δεν παρέχεται στο έγγραφο, ανακτά το ποσοστό αυτών των θανάτων από αναφορές κατάστασης της σχετικής τοποθεσίας. Εάν δεν μπορούσα να βρω αυτές τις πληροφορίες για τη συγκεκριμένη τοποθεσία, χρησιμοποίησα μια μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή. Για τη Βραζιλία, οι πλησιέστερες πληροφορίες που βρήκα ήταν από μια αναφορά ειδήσεων. 77 Για την Κροατία, ανακάλυψα στοιχεία για την ηλικία για 45/103 θανάτους μέσω της Wikipedia. 78

  2. Τα δεδομένα παρέχονται από τους συγγραφείς για θανάτους ανά 100.000 πληθυσμούς σε κάθε πόλη, καθώς και το ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης σε κάθε πόλη, με μεγάλες διαφορές μεταξύ των πόλεων. το ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης που εμφανίζεται εδώ είναι το μέσο όρο στις 36 πόλεις με 200-250 δείγματα και τουλάχιστον ένα θετικό δείγμα (το εύρος μεταξύ των τεμαχίων για το ποσοστό της μη διορθωμένης λοίμωξης είναι 0,20– 0,60% και σε όλες τις πόλεις είναι 0–2,4%, αλλά με πολύ μεγάλη αβεβαιότητα σε κάθε πόλη). Ένα υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης αναφέρεται στο preprint, αλλά το preprint δείχνει επίσης ένα διάγραμμα σκέδασης για οροεπιπολασμό βάσει έρευνας έναντι των αναφερόμενων θανάτων ανά πληθυσμό με κλίση παλινδρόμησης που συμφωνεί με ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης 0,3%.

  3. Οι πληροφορίες για τους θανάτους δεν ήταν διαθέσιμες για τις συγκεκριμένες περιοχές. Στη μελέτη του Σάο Πάολο, οι συγγραφείς επέλεξαν έξι περιοχές του Σάο Πάολο που έχουν πληγεί περισσότερο από το COVID-19, δεν ονομάζουν τις περιοχές και ο αριθμός των θανάτων στα μέσα Μαΐου δεν είναι διαθέσιμος, αλλά χρησιμοποιώντας δεδομένα για τα ποσοστά θανάτου σε όλα τα Σάο Ο Πάολο θα έδινε ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης> 0,4% συνολικά. Στη μελέτη Vitacura, ομοίως μπορεί κανείς να συμπεράνει από την ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο ότι το ποσοστό θνησιμότητας της μόλυνσης στην περιοχή Vitacura θα ήταν πιθανώς <0,2% συνολικά.

  4. Για τη Γαλλία, οι εκθέσεις κατάστασης της κυβέρνησης παρέχουν τον αριθμό των θανάτων ανά περιοχή μόνο για θανάτους στο νοσοκομείο. Ως εκ τούτου, πολλαπλασίασα τον αριθμό των θανάτων στο νοσοκομείο με έναν παράγοντα ίσο με: συνολικός αριθμός θανάτων / θανάτων στο νοσοκομείο για όλη τη Γαλλία.

  5. Υπολογίζεται από το αριθ. θανάτων στην επαρχία Έσση στις 17 Απριλίου × ποσοστό θανάτων στις εννέα περιοχές με βασική εγγραφή (αναλογία εγγραφής> 1:10 000) στη μελέτη μεταξύ όλων των θανάτων στην επαρχία Έσσης.

  6. Υπολόγισα τον κατά προσέγγιση αριθμό θανάτων, υποθέτοντας τον ίδιο λόγο θνησιμότητας περιστατικών στην περιοχή του Σριναγκάρ με εκείνη της πολιτείας Τζαμού και Κασμίρ όπου βρίσκεται.

  7. Για το Καράτσι, θεωρείται ότι περίπου το 30% των θανάτων COVID-19 στο Πακιστάν είναι στο Καράτσι (καθώς περίπου το 30% των περιπτώσεων υπάρχουν).

  8. Ο αριθμός των θανάτων σε όλο το Πακιστάν. Υποθέτω ότι αυτός ο αριθμός είναι μια καλή προσέγγιση των θανάτων σε αστικές περιοχές (οι περισσότεροι θάνατοι συμβαίνουν σε αστικές περιοχές και υπάρχει κάποια πιθανή υποβολή εκθέσεων).

  9. Υπολόγισα τον κατά προσέγγιση αριθμό θανάτων από τον αριθμό των περιπτώσεων στις περιοχές μελέτης στη νοτιοδυτική Σεούλ, υποθέτοντας μια παρόμοια θνησιμότητα περιστατικών με τη Σεούλ συνολικά.

  10. Επιβεβαιωμένοι θάνατοι COVID-19. Η συμπερίληψη πιθανών θανάτων από COVID-19 θα αύξανε τις εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης κατά περίπου ένα τέταρτο.

Πίνακας 5. Τα ποσοστά θνησιμότητας μόλυνσης για τη νόσο του κορανοϊού-19 συνάγονται από προκαταρκτικά εθνικά δεδομένα οροεπιπολασμού, 2020

                Χώρα Μέγεθος δείγματος Ημερομηνία αναφοράς Πληθυσμός, Θάνατοι, αρ. Συνάγεται

                                                 (αντίσωμα) οροεπιπολασμός αρ. (ημερομηνία) μόλυνση

                                                                                                                  (%) ποσοστό θνησιμότητας

(διορθωμένο),%

Αφγανιστάν 75

9 500 (IgG;)

Αύγουστος?

31.5

39 021 453

1300 (8 Μαΐου)

0.01 (0.01)

Τσεχία 71

26 549 (IgG)

23 Απριλίου – 1 Μαΐου

0.4

10 710 000

252 (4 Μαΐου)

0.59 (0.47)

Φινλανδία 69

674 (IgG)

20-26 Απριλίου α

2.52

5 541 000

211 (30 Απριλίου)

0.15 (0.12)

Γεωργία 76

1 068 (IgG;)

18-27 Μαΐου 

1

3 988 264

12 (30 Μαΐου)

0,03 (0,03) β

Ισραήλ 72

1 709 (IgG;)

Ενδέχεται

2–3

9 198 000

299 (10 Ιουνίου)

0,13 (0,10) γ

Ρωσική Ομοσπονδία 74

650 000 (IgG;)

Ιούνιος?

14

145 941 776

5859 (7 Ιουνίου)

0.03 (0.03)

73 Σλοβενία

1368 (IgG;)

Απρίλιος

3.1

2 079 000

92 (1 Μαΐου)

0.14 (0.11)

Σουηδία 70

1 200 (IgG)

18-24 Μαΐου

6.3

10 101 000

4501 (28 Μαΐου)

0.71 (0.57)

COVID-19: νόσος κοραναϊού 2019; Ig: ανοσοσφαιρίνη.

  1. Ο οροεπιπολασμός ήταν ελαφρώς χαμηλότερος τις επόμενες εβδομάδες.

  2. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα, την πρωτεύουσα με πληθυσμό 1,1 εκατομμύρια. Δεν θα μπορούσα να ανακτήσω τον αριθμό των θανάτων στην Τιφλίδα, αλλά εάν συνέβαιναν περισσότεροι θάνατοι στην Τιφλίδα, τότε το ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης μπορεί να είναι υψηλότερο, αλλά εξακολουθεί να είναι <0,1%. c Υποθέτοντας οροεπιπολασμό 2,5%.

Σημειώσεις: Πρόκειται για χώρες για τις οποίες δεν ανακτήθηκαν επιλέξιμες μελέτες στην αναζήτηση βιβλιογραφίας. Τα αποτελέσματα αυτών των μελετών έχουν ανακοινωθεί στον Τύπο ή / και σε προκαταρκτικές εκθέσεις, αλλά δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί και δημοσιευθεί από ομοτίμους. Τα ερωτηματικά δείχνουν ότι ο τύπος ή η ημερομηνία του αντισώματος δεν ήταν σαφείς.

Εικ. 1. Διάγραμμα ροής για την επιλογή μελετών οροεπιθετικότητας σε σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο κοροναϊού 2, 2020

COVID-19: νόσος κοραναϊού 2019; SARS-CoV-2: σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο κοροναϊού 2.

Εικ. 2. Εκτιμήσεις ποσοστών θνησιμότητας μόλυνσης για COVID-19 σε τοποθεσίες που είχαν δύο ή περισσότερες εκτιμήσεις, το 2020

COVID-19: νόσος κοραναϊού 2019.

Σημειώσεις: Οι τοποθεσίες ορίζονται σε επίπεδο χωρών, εκτός από τις ΗΠΑ όπου ορίζονται σε επίπεδο κρατών και η Κίνα διαχωρίζεται σε περιοχές Wuhan και εκτός Wuhan. Εμφανίζονται εκτιμήσεις ποσοστών θνησιμότητας διορθωμένης λοίμωξης (διόρθωση για τους τύπους αντισωμάτων που προσδιορίστηκαν). 

Το Σχ. 3. Διορθωμένες εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας μόλυνσης από COVID-19 σε κάθε τοποθεσία που σχεδιάστηκε έναντι του ποσοστού θνησιμότητας COVID-19 από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 σε αυτήν την τοποθεσία

COVID-19: νόσος κοραναϊού 2019

Σημειώσεις: Οι τοποθεσίες ορίζονται στο επίπεδο των χωρών, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και του Βορρά

Ιρλανδία όπου καθορίζονται από τη δικαιοδοσία, οι ΗΠΑ ορίζονται στο επίπεδο των κρατών και η Κίνα χωρίζεται σε

Γουχάν και περιοχές εκτός Γουχάν. Περιλαμβάνονται οι τοποθεσίες: Αφγανιστάν; Αργεντινή, Βέλγιο Βραζιλία; Καναδάς; Χιλή; Κίνα

(εκτός Γουχάν και Γουχάν) Κροατία Τσεχία; Δανία; Νήσοι Φερόες; Φινλανδία; Γαλλία; Γεωργία; Γερμανία; Ελλάδα; Ουγγαρία; Ισλανδία; Ινδία; Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν (Ισλαμική Δημοκρατία) Ισραήλ; Ιταλία; Ιαπωνία; Κενύα; Λουξεμβούργο;

Ολλανδία; Πακιστάν; Κατάρ; Ρωσική Ομοσπονδία; Σλοβενία; Δημοκρατία της Κορέας; Ισπανία; Σουηδία; Ελβετία; Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία, Σκωτία) · και ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Κονέκτικατ, Φλόριντα, Γεωργία, Αϊντάχο, Ιντιάνα, Λουιζιάνα, Μινεσότα, Μιζούρι, Νέα Υόρκη, Πενσυλβάνια, Ρόουντ Άιλαντ, Γιούτα, Ουάσιγκτον). Όταν υπήρχαν αρκετές εκτιμήσεις για το ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης από πολλές μελέτες για μια τοποθεσία, χρησιμοποιείται ο μέσος σταθμισμένος κατά μέγεθος δείγματος. Δεν εμφανίζεται μια απομακρυσμένη τοποθεσία με πολύ υψηλούς θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού (1702 για τη Νέα Υόρκη).

BLT.20.265892

https://www.marktaliano.net/publication-bulletin-of-the-world-health-organization-infection-fatality-rate-of-covid-19-john-p-a-ioannidis/

http://arxaiaithomi.gr

Την έρευνα βοήθησε η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ 

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

6 comments to Έκδοση: Δελτίο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας · Ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης από COVID-19, John PA Ioannidis

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>