«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΠΕΝΗΝΤΑΕΤΗΣ (1971-2021) ΚΑΙ Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΣ (1929-2029) ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.

Τι στα αλήθεια συνέβη στο Κράχ του 1929

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou  Bleibergweg 114 D-40885 RatingenTel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

      20.10,2020

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Η πραγματικοτητα ειναι, οτι καθε Οικονομια παραλυει ακριβως στον βαθμο στον οποιο το ποσο της κυκλοφοριας του χρηματος (το οποιο παλαιωτερα καλυπτονταν κατα 100 % απο το χρυσο) μειωνεται ‘η επιβραδυνεται η αυξησης του, απο το γεγονος, οτι οι εν δυναμει αγοραστες προ’ι’οντων, σκοπημως δεν αγοραζουν πλεον και μειωνουν ετσι την ρευσοτητα στην κυκλοφορια του χρηματος, επειδη μπορουν να την μειωσουν.

Εδω ερχομαστε απ’ ευθειας αντιμετωποι με ενα πολυ κρυφο βασικο κακο της σημερινης Οικονομιας, η οποια ουτε τροφοδοτικη πλεον Οικονομια ειναι, αλλα και ουτε μια φιλελευθερη αποκτησιακη Οικονομια της παλαιας μορφης, που στοχευει στην συσσωρευση χρηματος απο την διαθεση σε μεγαλες ποσοτητες ολο και ποιο νεων και φανταστικων προ’ι’οντων και αντιστοιχων προσφορων υπηρεσιων και για τον λογο αυτο ισως υποκειται και σε κυκλικα εμφανιζομενες ‘η απο το Μεγαλο Κεφαλαιο δημιουργουμενες οικονομικες κρισεις, ως «Υφεσεις» και «Καταθλιψεις».

Προκειται για μια νεοφιλελευθερη αποκτησιακη Οικονομια που ληστευει και καταστρεφει κυριολεκτικα και εγκληματικα και λεηλατει ολοκληρες ανθρωπινες κοινωνιες.

Μετα τον Πρωτο Παγκοσμιο Πολεμο, περαν απο τους ηττημενους υπεφεραν βαρεια απο την πολεμικη ισοπεδωση των παντων και οι νικητες. Στην Μεγαλη Βρεταννια αγωνιζονταν η Βιομηχανια της με «Αγορες» περιορισμενων δραστηριοτητων και πεσμενης αγοραστικης δυναμης, με μαζικη Ανεργια και με πληθωρα απεργιων.

Στην Γαλλια δημιουργηθηκε μια επικινδυνη ασταθεια στην εσωπολιτικη κατασταση, με πολλες κυβερνητικες αλλαγες. Στις ΗΠΑ η μεταπολεμικη εποχη των «Μεγαλων Ντιλς» γρηγορα εληξε.

Το παγκοσμιο και καταστροφικο χρηματιστηριακο «Κραχ» ελαβε χωρα την 25. Οκτωβριου 1929, γνωστο σε πολλους ως «Μαυρη Παρασκευη», πριν ακριβως 91 χρονια, και ανετρεψε και στις ΗΠΑ τα παντα.

Η πτωτικη ταση στην αξια των Μετοχων στα Χρηματιστηρια διηρκησε τρια χρονια.

Το αποτελεσμα:

Η Βιομηχανια των ΗΠΑ συρρικνωθηκε εντος της χρονικης αυτης περιοδου κατα περιπου το ημισυ του παραγωγικου δυναμικου της.

Επισημες οικονομικες αναλυσεις τοποθετουν σκοπημα και εσφαλμενως την «Παγκοσμια Οικονομικη Κριση» στην κυκλικη σειρα των καπιταλιστικων κρισεων της «Υπερπαραγωγης», που πρωτοεμφανισθηκε το 1929 ως αργοπορημενη απωρρεια του  ληξαντος Πρωτου Παγκοσμιου Πολεμου το 1918.

Αποσιωπαται και παλι σκοπημως, οτι ο πολεμος αυτος ανοιξε τον δρομο για την κατακτηση ενος οικονομικα, κοινωνικα και πολιτκα νεου Κοσμου.

Το νεοφιλελευθερο καπιταλιστικο οικονομικο συστημα δεν υποκειτο πλεον στις φυσικες κυκλικες οικονομικες του κρισεις αλλα σε μια βασικη κριση υποδομων.

Ο οικονομικος Καπιταλισμος των ομαδων και των μονοπωλιων, οπως ηδη διετυπωθηκε, εκτοπισε το παλαιο φιλελευθερο οικονομικο συστημα και δημιουργεισε την οικονομικη και πολιτικη του ισχυ σε βαρος των λαων.

Στην εξελιξη του οικονομικου αυτου συστηματος συνεβαλαν και θρησκευτικες ιδεες, ιδιαιτερα του αγγλοσαξωνικου Πουριταρισμου στις ΗΠΑ και μια νεα τοποθετηση στην οικονομικη ζωη.

Για τους Πουριτανους οι δραστηριοτητες για αποκτηση οικονομικου πλουτου δεν ειναι κατακριτικες.

Σε μια κοινωνια εμποτισμενη απο θρησκευτικα αξιολογα ιδανικα, η δημιουργουμενη δυναμικη οικονομικη κατασταση συγκεντρωνει το Κεφαλαιο με μεγιστοποιηση του κερδους σε βαρος της καταναλωσης και ετσι αυξανεται συνεχως η παραγωγικοτητα.

Κατ’ αυτον τον τροπο, μπορεσε ο νεοεκλεγης το 1932 Προεδρος των ΗΠΑ Franklin Delano Roosevelt με το «Νεο Ντιλ» του να αντιμετωπισει με επιτυχια την οικονομικη καταθλιψη που μαστιζε την χωρα του.

Η νομισματοτεχνικη «Καριερα» του Χρυσου αρχισε την 22.07.1816 οταν η τοτε παγκοσμια οικονομικη δυναμη, η Μεγαλη Βρεταννια, απεφασισε να καλυφθει το βρετανικο Pfund με χρυσο.

Ολοκληρη η ποσοτητα του κυκλοφορουντος χρηματος στην οικονομια της Μεγαλης Βρεταννιας καλυφθηκε τοτε απο τον Χρυσο.

Ακολουθησαν το 1871 η Γερμανια και το 1897 οι ΗΠΑ.

Υπο την επιδραση της Παγκοσμιας Οικονομικης Κρισης του 1929 εγκατελειψε το 1931 η Μεγαλη Βρεταννια την καλυψη του νομισματος της με χρυσο.

Αμεσως μετα το ιδιο επραξαν και οι ΗΠΑ. Μονο καθε τεταρτο δολαριο των ΗΠΑ ηταν μεχρι τοτε καλυμενο με Χρυσο, παρ’ ολο που αυτο διαπραγματευονταν με 35 δολαρια των ΗΠΑ ανα Unze (28,3495 gr.) Χρυσου.

Ετσι ειχε καθωριστει τοτε με νομο.

Η καλυψη των νομισματων με Χρυσο επετρεπε κυριως στις πρωτες δεκαετιες του 20. μ.Χ. αιωνα τους διεθνεις και μεγαλης ισχυος κερδοσκοπους και μανιπουλαριστας συναλλαγματος, να κερδιζουν χωρις μεγαλο κοπο πολλα χρηματα.

Αρκουσε συνηθως μια προσωρινη μετακινηση μεγαλων ποσοτητων Χρυσου απο μια χωρα σε αλλη για την υπο- ‘η υπερτιμηση των νομισματων τους και δια των μετακινησεων αυτων να απορροφησουν απο το διεθνες εμποριο σε μικρο χρονικο διαστημα εκατομμυρια κερδη.

Αυτος ηταν και ο λογος που αντεδρασαν οταν στην διαρκεια ακομη του 2. Παγκοσμιου Πολεμου απεφασισθει, εξαιρουμενου του δολαριο των ΗΠΑ, η μη καλυψη των νομισματων με Χρυσο.

Σε ενα πολυτελεστατο Ξενοδοχειο των ΗΠΑ συναντηθηκαν απο την 1. εως την 23.07.1944 οι απεσταλμενοι απο 44 χωρες και συμφωνησαν στο Bretton Woods για τις συναλλαγματικες τιμες των νομισματων τους και μονο σε αναγκη και σε συμφωνια με το ΔΝΤ να τις αναπροσαρμοζουν.

Ως κατευθυντηριο νομισμα του νεου συστηματος Συναλλαγματος-Χρυσου εληφθει το δολαριο των ΗΠΑ και καταχυρωθει μια σταθερη τιμη μαζι του κατα τις συναλλαγες.

Η κατασταση αυτη εληξε επι Προεδριας των ΗΠΑ Νιξον το 1971 οταν απεσυρθει και η καλυψη του δολαριου των ΗΠΑ με Χρυσο.

Απο τοτε αφεθησαν ελευθερες προς διαμορφωση οι συνναλλαγματικες τιμες των νομισματων χωρις καμμια καλυψη με Χρυσο. Απο τοτε η αξια του Χρυσου και των Μετοχων πηρε μια κατευθυνση προς τα ανω που συνεχιζεται μεχρι τις ημερες μας με δημιουργια επικινδυνων «Φουσκων» που πολυ συμτομα θα σκασουν και θα σημανουν και το τελος μιας εκατονταετιας (1929-2029) και ενος αποτυχημενου χρηματικου- και χρηματοπιστωτικου οικονομικου καπιταλιστικου συστηματος.

Μεχρι τοτε με εξαιρεση την Κεντρικη Τραπεζα των ΗΠΑ (FED) οι αλλες Κεντρικες Τραπεζες με τις τεραστιες αγορες τους στηριξης, στην πραγματικοτητα απορροφουν ενα μεγαλο μερος του πληθωρισμου που δημιουρηγει η Κεντρικη Τραπεζα των ΗΠΑ σε βαρος του παγκοσμιου πληθυσμου, που τιποτα απ’ αυτα δεν κατανοει.

Οφεληθηκαν και οφελουνται ακομη απο την κατασταση αυτη οι κυκλοι του Μεγαλου Κεφαλαιου των ΗΠΑ ως ιδιωτες κατοχοι της FED και τα αδερφια τους στην Ε.Ε.

Το δολαριο των ΗΠΑ εχασε ουσιαστικα μετα το 1971 εως σημερα, σε συγκριση με τον Χρυσο, 98 % της αξιας του και πολυ γργορα, ισως εντος το 2021, στην πεντηκοστη επετειο μετα την καταργηση της καλυξης του με Χρυσο, θα ποιασει τον πατο του.

Με την 100ετια της επετειου της Παγκοσμιας Οικονομιης Κρισης του 1929, δηλαδη σε 8 με 9 χρονια απο σημερα, θα αναδυθει απο την ολικη καταρρευση του χρηματικου-  και χρηματοπιστωτικου συστηματος, ενα νεο συστημα με ενα νεο κατευθυντηριο νομισμα.

Το ετος 2021 θα χαρακτηρισθει ως η αρχη μιας δεκαετους κρισιμης περιοδου οικονομικης πτωσης των ΗΠΑ. Μετα της Προεδρικες Εκλογες του Νοεμβριου 2020 θα επικρατησει παγκοσμια το Χαος, συνοδευομενο με πολιτικες ανατροπες, εξεγερσεις και τοπικους πολεμους.

Για τετοια επισοδεια στον ευρυτερο χωρο της Μεσογειου (Ελλας, Κυπρος, Λιβυη, Συρια και Ιρακ) προετοιμαζονται ηδη  ο Προεδρος της Τουρκιας Recep Tayyip Erdogan και της Ρωσιας Wladimir Puntin.

O δευτερος, διοτι επιδειωκει να αποσπασει τον πρωτο απο το ΝΑΤΟ και ο πρωτος διοτι μισει τους Ελληνες της Ελλαδος και της Κυπρου και εχει ονειρα αναστασης της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας.

Στο παιχνιδι που παιζεται, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. εχουν δυο επιλογες.

‘Η θα ξαναπροδωσουν, οπως το 1922 την Ελλαδα, με απωλεια απ’ αυτην του ανατολικου Αρχιπελαγους του Αιγαιου με την Κρητη και το ακομη ελευθερο κομματι της Κυπρου ‘η θα ενισχυσουν στρατιωτικως της Ελλαδα για να νοιωσει στο πετσι του ο Ερντογαν την πρωτη στρατιωτικη ηττα του, που θα σημανει και εκ των ενδω πλεον το τελος του.

Η δευτερη λυση ειναι η ποιο απιθανη!

Η πολιτικη και στρατωτικη ηγεσια των ΗΠΑ και των κρατων μελων της Ε.Ε., σε αντιθεση με τους λαους τους, μισει τον Ελληνισμο και την Ελληνικοτητα και ειναι Φιλοτουρκικη.

Οι λαοι των χωρων αυτων, χωρις ακομη να το νοιωθουν, αντιμετωπιζουν απο την στρατιωτικη διενεξη Αρμενιας-Αζερμπα’ι’τζαν-Τουρκιας και τον κινδυνο ενος Τριτου Παγκοσμιου Πολεμου, διοτι η Ρωσια εκ των πραγματων πλεον δεν θα παραμεινει θεατης της διενεξης αυτης.

Η χρονικη περιοδος 2021-2029, συνδεδεμενη και με την Πανδημια του Κορωνο’ι’ου πρωτης και δευτερης φασης και ισως απο το 2021 και με την τριτη φαση και αυτη την φορα με ενα μεταλλαγμενο Κορωνο’ι’ο, περιεχει συμπληρωματικους και απροβλητους κινδυνους για την ανθρωποτητα.

Ενας απ’ αυτους πηγαζει απο την διαγραφη των προσωπικων χρεων των πολιτων (Υποθηκες, Δανεια, πλαστικες τραπεζικε καρτες δανειων κλπ) με ανταλλαγμα την υποχρεωση παραχωρισης καθε περιοσιακου τους στοιχειου στην κρατικη δικαιοδοσια.

Οποιος αρνειται να το πραξει ρισκαρει να θεωρηθει επικινδυνος για την δημοσια ασφαλεια και την απομονωση του σε εγκαταστασεις συγκεντρωσης και απομονωσης.

Δεν εχει αλλη επιλογη.

‘Η θα παραχωρισει καθε περιοσιακο του στοιχειο στο κρατος για να αφεθει ελευθερος ‘η θα παραμεινει ως επικινδυνος για την δημοσια ασφαλεια, υπο επιτηρηση και απομονομενος.

Η Ελλας ως Κρατος μπορει να επιζησει μονο μεσα στο Χαος που ερχεται, εαν, αδιαφορο πως, αποκτησει, ‘η κατασκευασει η ιδια πυρηνικα οπλα χωρις να εμπιστευθει κανεναν απο τους ετσι ονομασθεντες συμμαχους της στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.

Οι συμμαχοι της Ελλαδος ειναι αυτοι που εφαρμοσαν εναντιον της τα σχεδια «Φαιδωρας» και «Overkill» για να την εξασθενησουν οικονομικα και στρατιωτικα και τα τρια Μνημονια για να την λεηλατησουν.

Οι συμμαχοι της Ελλαδος ειναι αυτοι που επιδειωκουν, με την βοηθεια της Τουρκιας, να την καταστρεψουν.

Ο ανθελληνισμος της πολιτικης και στρατιωτικης ηγεσιας της Δυσης εχει «προ’ι’στορια» σε αντιθεση με την γοητεια που ασκει στους λαους της Δυσης ο Αριστοτελης με την Λογικη του και τις γνωμες του προς το ευζειν ‘η ο Επικουρος για τον τροπο που δεχεται αυτος τα σκληρα χτυπηματα της ζωης ‘η και για την υπερηφανεια και την περιφρονηση του που δειχνει για τους ανθρωπους ο Ηρακλειτοςρακλειτου..

Με ποια ακριβεια εξαρτωνται σημερα μεταξυ τους, οι βασικες αρχες της μοντερνας ιστορικης αναλυσης;

Η αρχη του Δογματος προσφερει τα ιστορικοεπιστημονικα Δογματα, τα οποια χαρακτηριζονται ως αδιαπραγματευτα ‘η ως αγιες αγελαδες των Ιστορικων. Οποιος ειναι γνωστης των Δογματων αυτων, ειναι αυτοματα επισης σε θεση να χρησιμοποιει με εντελεια την Λογικη του Morgenstern, δηλαδη ειναι σε θεση να εντοπιζει, τι δεν επιτρεπεται να ειναι σημερα στην Ε.Ε. και εν μερει και στον υπολοιπο Κοσμο και απ’ αυτο να συμπεραινει, τι σημερα δεν μπορει να ειναι και τι δεν μπορουσε να ηταν και χθες.

Η ερωτηση για την πρωταρχικη δημιουργια τετοιων καταστασεων π.χ. ενος ελληνοτουρκικου πολεμου στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου και ενος πολεμου μεταξυ Αρμενιας και Αζερμπα’ι’σταν με συμμευοχη και της Τουρκιας στον Καυκασο, που δεν επιτρεπονταν να γινουν και συνεπως που δεν μπορουν να υπαρξουν, μπορει να απαντηθει με σιγουρια με την αρχη της τυχαιοτητας.

Συνεπως, Τυχαιοτητα, Τυχαιοτητα πανω απ’ ολα Τυχαιοτητα, στον σημερινο Κοσμο!

Η ιδια αρχη της Τυχαιοτητας ισχυει και για τον θανατο της Ελλαδος και του υπολοιπου Κοσμου! Δεν προκειται για θαυματουργο γεγονος!

Η ικανοτητα να φιλοσοφει καποιος, τυτιζεται με την ικανοτητα του να μαθει να πεθανει!

Και για τετοιες ικανοτητες οι Ελληνες υπηρξαν και ειναι ακομη ασυναγωνιστοι!

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

1 comment to Η ΠΕΝΗΝΤΑΕΤΗΣ (1971-2021) ΚΑΙ Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΣ (1929-2029) ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>