«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μερικοί πλανήτες μπορεί να είναι καλύτεροι για τη ζωή από τη Γη

από το 

πλανήτης
Πίστωση: Unsplash / CC0 Public Domain

Η Γη δεν είναι απαραίτητα ο καλύτερος πλανήτης στο σύμπαν.

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει δύο δωδεκάδες πλανήτες έξω από το ηλιακό μας σύστημα που μπορεί να έχουν συνθήκες πιο κατάλληλες για τη ζωή από τη δική μας.

Μερικά από αυτά τα αστέρια σε τροχιά που μπορεί να είναι καλύτερα από τον ήλιο μας.

Μια μελέτη με επικεφαλής τον επιστήμονα του Washington State University Dirk Schulze-Makuch δημοσίευσε πρόσφατα στο περιοδικό Astrobiology λεπτομέρειες σχετικά με τους πιθανούς «υπερκατοικήσιμους»  , που περιλαμβάνουν αυτούς που είναι μεγαλύτεροι, λίγο μεγαλύτεροι, ελαφρώς θερμότεροι και πιθανώς πιο υγροί από τη Γη.

 Η ζωή θα μπορούσε επίσης να ευδοκιμεί ευκολότερα σε πλανήτες που περιστρέφονται πιο αργά αλλάζοντας αστέρια με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τον ήλιο μας.

Οι 24 κορυφαίοι υποψήφιοι για υπερκατοικήσιμους πλανήτες απέχουν περισσότερο από 100  μακριά, αλλά ο Schulze-Makuch είπε ότι η μελέτη θα μπορούσε να βοηθήσει στην εστίαση των μελλοντικών προσπαθειών παρατήρησης, όπως από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Web Space της NASA, το παρατηρητήριο διαστήματος LUVIOR και το διάστημα PLATO της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας τηλεσκόπιο.

“Με τα επόμενα διαστημικά τηλεσκόπια να εμφανιστούν, θα λάβουμε περισσότερες πληροφορίες, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξουμε ορισμένους στόχους”, δήλωσε ο Schulze-Makuch, καθηγητής στο WSU και στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

 «Πρέπει να επικεντρωθούμε σε ορισμένους πλανήτες που έχουν τις πιο υποσχόμενες συνθήκες για  .

Ωστόσο, πρέπει να προσέξουμε να μην κολλήσουμε ψάχνοντας για μια δεύτερη Γη, επειδή θα μπορούσαν να υπάρχουν πλανήτες που θα μπορούσαν να είναι πιο κατάλληλοι για τη ζωή από τον δικό μας»

Για τη μελέτη, ο Schulze-Makuch, γεωβιολόγος με εμπειρία στην πλανητική βιωσιμότητα, συνεργάστηκε με τους αστρονόμους Rene Heller του Max Planck Institute for Solar System Research και τον Edward Guinan του Πανεπιστημίου Villanova για τον προσδιορισμό των κριτηρίων υπερκατοίκησης και αναζήτηση μεταξύ των 4.500 γνωστών εξωπλανητών πέρα ​​από τον ηλιακό μας σύστημα για καλούς υποψηφίους.

 Η βιωσιμότητα δεν σημαίνει ότι αυτοί οι πλανήτες έχουν σίγουρα ζωή, απλώς τις συνθήκες που θα μπορούσαν να ευνοήσουν τη ζωή.

Οι ερευνητές επέλεξαν συστήματα πλανητικών αστεριών με πιθανούς επίγειους πλανήτες σε τροχιά γύρω από την  υγρού νερού του  του  από το Kepler Object of Interest Exoplanet Archive of transiting exoplanet.

Ενώ ο ήλιος είναι το κέντρο του  μας  , έχει σχετικά μικρή διάρκεια ζωής κάτω των 10 δισεκατομμυρίων ετών.

Δεδομένου ότι χρειάστηκαν σχεδόν 4 δισεκατομμύρια χρόνια πριν εμφανιστεί οποιαδήποτε μορφή σύνθετης ζωής στη Γη, πολλά παρόμοια αστέρια με τον ήλιο μας, που ονομάζονται αστέρια G, ενδέχεται να εξαντληθούν από καύσιμα πριν μπορέσει να αναπτυχθεί πολύπλοκη ζωή.

Εκτός από την εξέταση συστημάτων με ψυχρότερα αστέρια G, οι ερευνητές εξέτασαν επίσης συστήματα με αστέρια νάνων Κ, τα οποία είναι κάπως πιο δροσερά, λιγότερο ογκώδη και λιγότερο φωτεινά από τον ήλιο μας.

 Τα  K έχουν το πλεονέκτημα μεγάλης διάρκειας ζωής από 20 έως 70 δισεκατομμύρια χρόνια Αυτό θα επέτρεπε στους πλανήτες σε τροχιά να είναι μεγαλύτεροι, καθώς και να δώσουν στη ζωή περισσότερο χρόνο για να προχωρήσουν στην πολυπλοκότητα που βρίσκεται σήμερα στη Γη.

Ωστόσο, για να είναι κατοικήσιμος, οι πλανήτες δεν πρέπει να είναι τόσο μεγάλοι που έχουν εξαντλήσει τη γεωθερμική τους θερμότητα και δεν διαθέτουν προστατευτικά γεωμαγνητικά πεδία.

Η Γη είναι περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, αλλά οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το γλυκό σημείο της ζωής είναι ένας πλανήτης ηλικίας μεταξύ 5 και 8 δισεκατομμυρίων ετών.

Το μέγεθος και η μάζα έχουν επίσης σημασία. Ένας πλανήτης που είναι 10% μεγαλύτερος από τη Γη θα πρέπει να έχει πιο κατοικήσιμη γη.

 Ένα που είναι περίπου 1,5 φορές η μάζα της Γης αναμένεται να διατηρήσει τη θέρμανση του εσωτερικού του μέσω ραδιενεργού αποσύνθεσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα είχε επίσης ισχυρότερη βαρύτητα για να διατηρήσει μια ατμόσφαιρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το νερό είναι το κλειδί για τη ζωή και οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι λίγο περισσότερο θα βοηθούσε, ειδικά με τη μορφή υγρασίας, σύννεφων και υγρασίας.

Μια ελαφρώς συνολική θερμότερη θερμοκρασία, μια μέση θερμοκρασία επιφάνειας περίπου 5 βαθμούς Κελσίου (ή περίπου 8 βαθμοί Φαρενάιτ) μεγαλύτερη από τη Γη, μαζί με την επιπλέον υγρασία, θα ήταν επίσης καλύτερη για τη ζωή.

Αυτή η προτίμηση ζεστασιάς και υγρασίας παρατηρείται στη Γη με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στα τροπικά τροπικά δάση παρά σε ψυχρότερες, ξηρότερες περιοχές.

Μεταξύ των 24 κορυφαίων υποψηφίων για πλανήτες κανένας από αυτούς δεν πληροί όλα τα κριτήρια για τους υπερκατοικήσιμους πλανήτες, αλλά κάποιος έχει τέσσερα από τα κρίσιμα χαρακτηριστικά, καθιστώντας το πιθανώς πολύ πιο άνετο για τη ζωή από τον πλανήτη μας.

“Μερικές φορές είναι δύσκολο να μεταδώσουμε αυτήν την αρχή των υπερκατοικήσιμων πλανητών επειδή πιστεύουμε ότι έχουμε τον καλύτερο πλανήτη”, δήλωσε ο Schulze-Makuch.

“Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό πολύπλοκων και διαφορετικών μορφών ζωής, και πολλές που μπορούν να επιβιώσουν σε ακραία περιβάλλοντα.

Είναι καλό να έχουμε προσαρμόσιμη ζωή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε το καλύτερο από όλα”.


Εξερευνήστε περαιτέρω

Ο εκπληκτικός αριθμός εξωπλανητών θα μπορούσε να φιλοξενήσει τη ζωή


Περισσότερες πληροφορίες: Dirk Schulze-Makuch et al, In Search for a Planet Better than Earth: Top Contenders for a Superhabitable World, Astrobiology (2020). DOI: 10.1089 / ast.2019.2161

Πληροφορίες περιοδικού: Αστροβιολογία

https://phys.org/news/2020-10-planets-life-earth.html?utm_source=nwletter&utm_medium=email&utm_campaign=weekly-nwletter

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>