«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Εξημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπω. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπω. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Υπεγράφη η συμφωνία της ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

6-8-2020

Πουλιέται η Ελλάδα όσο όσο, από εθνικόφρονος κυβέρνηση, που έσκιζε τα ρούχα την για τα Σκόπια?????????????????????????? Που εχετε κρυφτεί κρυφοί προδότες δεξιοί;;;;;;;;;;;;

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

6.8.20

Έπειτα από πυρετώδεις διαπραγματεύσεις ενός μηνός, η Ελλάδα και η Αίγυπτος συμφώνησαν οριστικά σε –μερική– οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών τους κατά τη διάρκεια της μυστικής επίσκεψης – αστραπή την οποία πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου, στο Κάιρο ο Νίκος Δένδιας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου μεταδίδει ζωντανά τη στιγμή αυτή την υπογραφή της Συμφωνίας Οριοθέτησης Θαλασσίων Συνόρων της Ελλάδος με την Αίγυπτο. Πρόκειται για συμφωνία μερικής οριοθέτησης, τις λεπτομέρειες της οποίας θα μάθουμε το επόμενο διάστημα.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ 2-3 ΣΗΜΕΙΑ.

1) ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΝ  ΠΛΗΡΗ ΕΠΗΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (ΜΟΝΟΝ 70%) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΡΑΒΗΧΤΕΙ ΜΙΑ ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ «ΜΑΡΣΑ ΜΑΤΡΟΥΧ», ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΣΕ ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΗ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΟΖ.

2) ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ (ΜΕΓΙΣΤΗ) ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΟΖ. ΗΤΑΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΠΗΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ ΔΛΔ ΠΟΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗ ΕΠΗΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΠΟΣΗ; ΤΟΣΗ ΩΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΑΦΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Η ΕΠΗΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΦΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 90-85 %.

3) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΚΟΜΗ ΤΙ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ, ΘΕΛΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ, ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ, ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ…
ΑΝ ΤΕΛΙΚΩΣ ΠΕΡΑΣΕ Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΛΛΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΩΣ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ  ΠΑΡΑΧΩΡΟΝΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΗΡΕΙΑ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΕΠΗΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΑΝ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΠΗΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ (ΚΑΣΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ, ΓΑΥΔΟ-ΓΑΥΔΟΠΟΥΛΑ ΝΟΤΙΑ) ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ.

ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙΣΑΣ ΑΟΖ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΗΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΙΚΑ ΣΤΟ 90%. ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ 50-50 ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ 55-45 ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 65-35 ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ, (ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΗΡΕΙΑ 70%). ΑΛΛΑ…

ΑΥΤΟ ΤΟ 55% ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΑΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΙΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΓΝΟΗΘΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΝΗΣΟΙ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ. ΑΝ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΧΟΝΔΡΙΚΑ 60-40. (ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΗΡΕΙΑ ΣΤΟ 80%). ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ «ΔΩΡΟ» ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ΑΡΑ ΟΝΤΩΣ ΤΕΛΙΚΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΡΙΚΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ.

ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ, ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΗΡΕΙΑ ΑΡΑ ΕΜΜΕΣΩΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ Η ΑΟΖ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ.

https://isxys.blogspot.com/

2 comments to Υπεγράφη η συμφωνία της ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

 • .
  .
  ΑΟΖ: Όταν η ΝΔ κατήγγειλε την μερική οριοθέτηση – Σήμερα σιωπή;
  .

  7 Αυγούστου, 2020

  Ελλάδα – Αίγυπτος ΑΟΖ: Όταν η ΝΔ κατήγγειλε την μερική οριοθέτηση – Σήμερα σιωπή; Τι έγραφε ο βουλευτής της ΝΔ καθηγητής Άγγελος Συρίγος το 2015
  ________________________________________
  ________________________________________
  “Εκτιμάται ότι η Αίγυπτος θα προτιμούσε να υπογράψει με την Ελλάδα μερική οριοθέτηση ΑΟΖ μέχρι και την Κρήτη και να άφηνε εκτός την υπόλοιπη περιοχή έως το τριεθνές (σ.σ.Καστελόριζο – Κύπρος). Η αποδοχή μιας τέτοιας προτάσεως θα ήταν λανθασμένη. Θα δημιουργούσε την εύλογη εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει παραιτηθεί των δικαιωμάτων της στην υπόλοιπη περιοχή”.
  Το παραπάνω απόσπασμα είναι από κείμενο του πολυγραφότατου -στα ΜΜΕ- καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, κ. Αγγελου Συρίγου, για τον οποίο το τελευταίο διάστημα ακουγόταν έντονα ότι προαλοίφεται για σημαίνουσα θέση στο υπουργείο Εξωτερικών. Πλην όμως, με τον πρόσφατο μίνι ανασχηματισμό, οι φήμες δεν επιβεβαιώθηκαν.

  Η τοποθέτηση του κ.Συρίγου, ο οποίος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές, στις 7 Ιουλίου 2019, βουλευτής ΝΔ στην Α΄Αθηνών, καταγγέλοντας, μεταξύ των άλλων, και τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι σημερινή, αλλά ανάγεται στον Δεκέμβριο του 2015.
  Σήμερα, άραγε, μετά την υπογραφή της ελληνο-αιγυπτιακής συμφωνίας, ποια είναι η άποψή του για την οριοθέτηση της ΑΟΖ;
  ΑΟΖ: Όταν η ΝΔ κατήγγειλε την μερική οριοθέτηση – Σήμερα σιωπή;
  Τότε, λοιπόν, σε άρθρο του στην εφημερίδα “Καθημερινή“:
  -Ανέφερε πως “εάν (σ.σ. η Αίγυπτος) υπογράψει συμφωνία με την Ελλάδα που θα περιλαμβάνει την περιοχή από την Κρήτη έως το τριεθνές με την Κύπρο, θα αναγνωρίζει στο Καστελλόριζο και στα γύρω νησιά πλήρη επήρεια. Σε αυτή την περίπτωση, η Αίγυπτος δεν θα έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία“.
  Ως γνωστόν, στη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, όχι μόνον δεν υπάρχει το Καστελόριζο, αλλά είναι κομμένη στη μέση ακόμα και η Ρόδος.
  -Σημείωνε πως, “εάν, αντιθέτως, (σ.σ. η Αίγυπτος) επιλέξει να υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία, θα αποδέχεται ότι η θαλάσσια περιοχή ανατολικώς της Ρόδου και μέχρι το τριεθνές με την Κύπρο ανήκει στην Τουρκία. Σε αυτή την περίπτωση η ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν θα εφάπτεται με την κυπριακή ΑΟΖ”.
  Οπως έγινε γνωστό, από τη συμφωνία Αθήνας – Καΐρου εξαιρείται η μισή Ρόδος και βέβαια όλη η ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου.

  Κατά τις παλαιότερες ανησυχίες του κ.Συρίγου, λοιπόν, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι, με την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία, ενισχύονται οι απαιτήσεις της Τουρκίας στην “επίμαχη” θαλάσσια περιοχή, ενώ διαγράφεται το ενδεχόμενο χάραξης κοινής ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου.
  Ως εκ τούτου, τότε άφηνε σαφώς να εννοηθεί, ότι κατ’ αυτό τον τρόπο θα ενισχυθούν τα “επιχειρήματα” της Τουρκίας στην περίπτωση έναρξης του ελληνοτουρκικού διαλόγου.
  ΑΟΖ: Όταν η ΝΔ κατήγγειλε την μερική οριοθέτηση – Σήμερα σιωπή;
  -Εξηγούσε, το 2015, ότι κανονικά “τμήμα της οριοθετήσεως (σ.σ της ελληνο-αιγυπτιακής ΑΟΖ) περιλαμβάνει το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης (Καστελλόριζο). Η Αίγυπτος μέσω της συμφωνίας καλείται να πάρει θέση στην ελληνοτουρκική διαμάχη ως προς την επήρεια του Καστελλόριζου. Είναι προφανές ότι η Αίγυπτος δεν επιθυμεί να γίνει τμήμα της ελληνοτουρκικής διενέξεως. Ούτως ή άλλως, ουδείς αμφισβητεί τη δική της θαλάσσια περιοχή”.
  Κάτι, στο οποίο, όπως φαίνεται από τη συμφωνία Δένδια – Σούκρυ, επιβεβαιώνεται ο κ.Συρίγος. Η Ελλάδα έκανε το χατήρι του Καΐρου, το οποίο, ως όλα δείχνουν, δεν ήθελε να δημιουργήσει νέα σημεία τριβής με την Τουρκία.
  -Ανέφερε ότι “οι δύο χώρες, Ελλάδα και Αίγυπτος, έχουν ίδιες θέσεις στο θέμα της επήρειας των νησιών στις θαλάσσιες οριοθετήσεις και της εφαρμογής της αρχής της μέσης γραμμής”.
  Παρά ταύτα, στην τελευταία συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Καΐρου δεν τηρήθηκε η αρχή της “μέσης γραμμής”. Σε αντίθεση με τη συμφωνία Κύπρου – Αιγύπτου, παλαιότερα, οπότε τηρήθηκε αυτή τη αρχή, η Ελλάδα
  -Εγραφε ότι “βάσει της μέσης γραμμής, η αιγυπτιακή ΑΟΖ θα είναι τουλάχιστον η ίδια είτε υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία είτε με την Ελλάδα. Ενδέχεται να είναι και μεγαλύτερη σε περίπτωση που Ελλάδα ή Τουρκία θελήσουν να «δελεάσουν» την Αίγυπτο προσφέροντας ευρύτερη υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ”.
  Κάτι που, όπως φαίνεται από τη συμφωνία μερικής οριοθέτησης της ελληνο-αιγυπτιακής ΑΟΖ έκανε η ελληνικη πλευρά, η οποία έδωσε στην αιγυπτιακή το 55% (έναντι 45% που πήρε η Ελλάδα), μειωμένη επήρεια στην Κρήτη, Ρόδο, Κάρπαθο και Κάσο, μη αναγνώριση επήρειας σε μικρά νησιά νοτιοανατολικά της Κρήτης, κ.ο.κ.
  -Υπογράμμιζε ότι “στην πραγματικότητα, η οριοθέτηση με την Αίγυπτο είναι εξαιρετικά δύσκολη για πολιτικούς λόγους”, χαρακτήριζε τη μερική οριοθέτηση ως “λανθασμένη”, σε αντίθεση με τον υπουργό Εξωτερικών, κ.Νίκος Δένδια, ο οποίος πρόσφατα δήλωνε υπέρ της μερικής διευθέτησης, και τόνιζε ότι κάτι τέτοιο “θα δημιουργούσε την εύλογη εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει παραιτηθεί των δικαιωμάτων της στην υπόλοιπη περιοχή”.
  Με δεδομένο ότι παρόμοιες απόψεις, σαν κι αυτές του κ. Συρίγου, επανειλημμένως έχουν εκφραστεί στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, σήμερα άραγε, ποια θέση παίρνουν έναντι της ελληνο-αιγυπτιακής συμφωνίας η βάση και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος;
  Αν κρίνει κανείς από τις έως τώρα μηδενικές αντιδράσεις, αναμένεται μια ακόμη κωλοτούμπα του κόμματος, ανάλογη με αυτή που έκανε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, οπότε άλλα έλεγε ως αντιπολίτευση και άλλα κάνει ως κυβέρνηση.

  https://www.armyvoice.gr/2020/08/αοζ-νδ-οριοθέτηση/

  • .
   .
   video
   .
   Ο Κώστας Μητσοτάκης όρισε τον 25ο μεσημβρινό σαν όριο της υφαλοκρηπίδας στο ΑΙγαίο όχι ο Ερντογάν!
   .
   .
   Μαρτίου 08, 2020

   ΑΔΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.
   .
   Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ 25ο ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ!

   Το λέει και ο ίδιος στο video που ακολουθεί! Αναφέρεται και στο να πάει η Ελλάδα στη Χάγη για επίλυση. Τα είχε κόψει ο άνθρωπος απο την εποχή του Καραμανλή.
   Η Μαγείρισσα απο τη Κρήτη μας έλεγε πρόσφατα πως η Ελλάδα θα πρέπει να πάει με τη Τουρκία στη Χάγη, ενώ η διαδικασία όπως φαίνεται είχε ήδη συμφωνηθεί επι Μητσοτάκη του Εφιάλτου του Α’, που με την αποστασία του έφερε και τη Χούντα.

   Αυτό δείχνει πως σε αυτό θέμα, ο Σαμαράς φάνηκε πατριώτης που αποχώρησε απο τη κυβέρνηση ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου δικαιολογείται που τον έλεγε Εφιάλτη.

   KAI ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ Β’, ΚΟΥΛΗ

   Σε προηγούμενα άρθρα έχω αναφερθεί στο θέμα της επήρειας στην ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα που οδηγούν την Ελλάδα σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο αλλά και επιτρέπει την εκμετάλλευση περιοχών απο τρίτα κράτη, που δεν θα δίνουν αναφορά ούτε σε Ελλάδα ούτε σε Τουρκία!

   Ας δούμε εν τάχει πάλι τις επιτυχίες του Εφιάλτη Β’:
   1. O Eβρος δεν ελέγχεται, άρα δεν φυλάσσεται και αμφιβάλλω και για το επίπεδο της άμυνας της χώρας. Η Ελλάδα επι χρόνια διακρτικά αφοπλίστηκε.
   2. Αφησε χωρις απάντηση τη Τουρκία στη συμφωνία με η Λιβύη. Δεν οριοθέτησε ακόμη με τη Κύπρο.
   3. Με το μεταναστευτικό μεγιστοποίησε τον κίνδυνο της χώρας απο τον υβριδικό πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία οδηγώντας στις πόλεις μέσα τους εισβολείς και παρέχοντας ιδεώδεις συνθήκες παραμονής.
   4. Αφησε αφύλαχτη την Ελλάδα απο τον Κορωναϊό ενώ το θέμα είχε ξεκινήσει απο τον Δεκέμβρη του 2019 διεθνώς. Ετρεχε στο βουνό να σκεφτεί ποιόν άχρηστο και επιβλαβή θα κάνει ΠτΔ. Δεν συμφωνώ με κανένα απο τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση. Εχοντας υπόψη απο αυτά που πρέπει να ξέρει κανείς σαν μαθηματικός και απο την απο εδώ εμπειρία μου η χώρα ειναι στο κρεββάτι του θανάτου. Οπως σε όλα πληροφόρηση μηδέν, πράξη μηδέν. Για να το πω αλλοιώς, χωρίς αξιοκρατία διορισμένοι στα ΑΕΙ δεν μπορούν να αποδώσουν και ειδικά σε περίπτωση πολλαπλών κρίσεων.

   ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

   ΕΙναι λάθος, εξεπίτηδες λάθος, με στόχο να μην έχουν άμυνα οι πόλεις απο τον υβριδικό στρατό του Ερντογάν στα hot spots σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με τη Τουρκία.
   Σημειώστε πως όπως στη Συρία οι ΗΠΑ εχουν βάσεις μοιρασμένες σε όλο τον Ελληνικό χώρο για να μη γίνει κανέλα λάθος στον τεμαχισμό και να βοηθάνε τον ένα ή τον άλλο που θα χάνει, για να μη μείνει τίποτα.

   ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

   Η μια πιθανότητα είναι να εξελιχθεί η κατάσταση κατά της χώρας μας με κάποιο επεισόδιο που θα φτάσει απο τη Θράκη ως τα νησιά του Αιγαίου και σε τεμαχισμό της χώρας.
   Η άλλη ειναι ένα SHOW στον Εβρο για να γλυτώσει τη πτώση η κυβέρνηση Μητσοτάκη απο τη στιγμή που ανήρτησα το βιβλίο του Λάμπρου Παπαντωνίου, που ξεφτύλιζε τιη κυβέρνηση και όλους τους παπαγάλους που παριστάνουν τους διεθνολόγους και τους γεωστρατηγικούς αναλυτές αποδεικνύοντας αυτό που λέει στο video o Εφιάλτης Α’.

   Kατα τη γνώμη μου το δεύτερο σενάριο φαίνεται το πιθανότερο, γιατί σε άλλη περίπτωση ο Μητσοτάκης θα πάει για Γουδί. Να το έχει σίγουρο και μαζί και το υπουργικό συμβούλιο.

   ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ

   Αυτό που μπορεί να καταλάβει κανείς είναι πως όλα γίνονται σε βήματα.
   Πρώτα οι Πρέσπες, μετά το μεταναστευτικό και μετά ο Έβρος. Ολα σιγά-σιγά. Και επίτροπος για το μεταναστευτικό, ο Νοvartis Aβραμόπουλος!

   Αν δούμε τη συνθήκη Σένγκεν θα καταλάβουμε, γιατί οι εισβολείς δεν πάνε στη Βουλγαρία και στη Κύπρο αλλά στην Ελλάδα. Γιατι Βουλγαρία και Κύπρος ευτυχώς δεν ανήκουν στη Σένγκεν. Παράλληλα η Ελλάδα είναι αποκλεισμένη απο τις άλλες περιοχές στις οποίες ισχύει η συνθήκη Σένγκεν. Ολα σωστά φτειαγμένα για βουλώσει η Ελλάδα απο σκατό και να πλημμυρίσει ο βόθρος. Σε λίγο θα ακούτε σκάνδαλα και δεν θα δίνει κανείς σημασία.

   Η Ελλάδα διαλύεται εκ των έσω.

   https://zcode-gr.blogspot.com/2020/03/blog-post_8.html