«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έφτασε ο καιρός που αν οι λαοί δεν κινηθούμε να συντρίψουν την άθλια παγκόσμια Ελίτ θα μας κατασπαράξει αυτή ολοκληρωτικά!

 ΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ Ε

Αγαπητοί αναγνώστες, θα σας κουράσω, αλλά είναι απαραίτητο.

Θα ξεκινήσω με ένα γεγονός, η Αμερική είναι μια υπερδύναμη ακόμα, του έτσι λεγόμενου δυτικού κόσμου?

Φτερνίζετε η Αμερική κρυώνει όλη η γη, βήχει η Αμερική, ταρακουνιέται όλη η γη, έχει ανώμαλες και εγκληματικές διαθέσεις, το πληρώνει όλη η γη, Δυστυχώς.

Έτσι και η Ελλάδα όσο μας αφορά, βρίσκεται στο ίδιο παγκόσμιο εξπρές του μεσονυκτίου!

 Για να κατανοήσουμε και να μπορέσουμε να βάλουμε την φρίκη μας σε μια σειρά, και να δούμε αν μπορούμε να την ανατρέψουμε, θα πρέπει να ξέρουμε πως λειτουργούμε σαν έθνη, είτε είναι καπιταλιστικά, είτε σοσιαλιστικά, είτε κεντρώα, είτε κουμμουνιστικά.

Αλά κυρίως, να ξέρουμε και τι παίζετε με την πολιτική θρησκεία, είτε είναι χριστιανισμός, είτε ισλαμισμός,  με τις διάφορες θρησκευτικές φράξιες.

Θα πρέπει να ξέρουμε ότι αυτό το πανάρχαιο κατεκτημένο που λέγετε δημοκρατία και εφευρέθηκε από τους προγόνους μας αρχαίους Έλληνες, την σήμερον δεν υπάρχει πουθενά, ούτε πολιτικά, ούτε θρησκευτικά.

Αυτό που υπάρχει είναι, οι δυνατοί και οι αδύνατοι, οι έξυπνοι και οι καλοκάγαθοι, οι λεγόμενοι από τους έξυπνους χαζοί!

Υπάρχουν οι ψυχικά άρρωστοι εξουσιαστές δολοφόνοι και υπάρχουν και οι ειρηνιστές, ανθρωπιστές.

Όπως είπα παραπάνω, κλάνει η Αμερική και βρομίζει όλη τη γη.

Υπάρχουν στην Αμερική, τρις τάσεις, οι λεγόμενες νέες τάξεις, η μια η παλιά που έχει καταστρώσει τα σχέδιά της για παγκόσμια διακυβέρνηση, πολύ πριν τον Α παγκόσμιο πόλεμο, απέτυχε, συνέχισε με τον Β παγκόσμιο πόλεμο, απέτυχε, δεν πτοήθηκε και βρισκόμαστε στο σήμερα.

Την παλιά νέα τάξη την βρίσκεις δυστυχώς, στο πολιτικό χώρο που λέγετε κατά φαντασία δημοκρατικοί.

Εκεί μέσα γεννήθηκε και η δεύτερη τάση της νέας τάξης που αντιπαλεύεται την παλιά νέα τάξη, για την εξουσία.

Υπάρχει και η τρίτη νέα τάξη που βρίσκεται στους δεξιούς ρεπουμπλικάνους.

Και οι τρις αυτές δολοφονικές φράξιες, δεν έχουν καμία ιδεολογική διαφορά, όλα γίνονται για την εξουσία, με διαφορετικές ψευδεπίγραφες διακηρύξεις.

Έχουν και οι τρις αυτές δολοφονικές φράξιες, στην πλάτη τους, στο ενεργητικό τους, στην ιστορία τους, πόνο, αίμα, φρίκη, όλεθρο, αφανισμούς ολόκληρων εθνών, διαμελισμό γηγενών εθνών, έχουν σπείρει το μίσος και την διχόνοια.

Δυστυχώς τα έθνη δεν τόλμησαν να κατεδαφίσουν τον υπαίτιο όλων αυτών, που είναι ο μεγαλύτερος  διαχρονικό νόμιμος δολοφόνος, ο ΟΗΕ.

Τι βλέπουμε σήμερα ένα έθνος που έγινε υπερδύναμη μέσα από γενοκτονίες γηγενών πληθυσμών από κατακτητικές σφαγές, από εξωγενείς δολοφόνους μισθοφόρους, άγγλους, ισπανούς, γάλλους, πορτογάλους κ.α, και σήμερα λέγετε Δημοκρατική Αμερική.

Οι αληθινοί Αμερικανοί, που είναι οι μαύροι και ινδιάνοι, έχουν αφομοιωθεί από αυτά τα δυο δολοφονικά υπάρχων κόμματα, τους  δημοκρατικούς και τους ρεπουμπλικάνους, κυρίως  από τους κατε επίφαση δημοκρατικούς.

Και τους εκμεταλλεύονται και τους έχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και δούλους.

Και βλέπουμε σε μεγαλύτερη έκταση, ότι βλέπουμε στην Ελλάδα, οι άθλιοι, και δυστυχισμένοι να είναι έρμαια του κάθε ψεύτη εκμεταλλευτή πολιτικού και του κόμματός του.

Σήμερα στην Αμερική γίνονται ανακατατάξεις πολιτικές, αλλά κυρίως εξουσιαστικές από τις τρις τάσεις των νέων τάξεων.

Για να αφανίσουν τον αντίπαλό τους, δεν σκοτώνονται μόνο μεταξύ τους, αλλά χρησιμοποιούν και την παγκόσμια ανθρωπότητα.

Με ένα σπάρο δυο τρυγόνια!

Έχουμε τους δημοκρατικούς κατά φαντασία δημοκράτες, που έχουν καπελώσει τον δεινοπαθούντα αμερικανικό λαό που είναι κυρίως μαύροι  και που ποτέ δεν έκαναν τίποτα για αυτούς, παρόλα αυτά χρησιμοποίησαν έξυπνα, διάφορα πιόνια τους και έσπειραν το μίσος και την διχόνοια και την χρεώνουν στον Τράμπ, όχι στους ρεπουμπλικάνους, αλλά στον Τράμπ, γιατί;;;

Βλέπουμε περίεργα πράγματα, δημοκρατικοί, πρώην πρόεδροι ρεπουμπλικάνοι και μια μερίδα σημερινών ρεπουμπλικάνων, εναντίων του Τράμπ, γιατί;;;

Έχουμε αποδείξεις, ότι ο κορονοϊος είναι δικοί τους κατασκευής, φόβου και τρομοκράτησης και ξεπαστρέματος;

Ξεπάστρεμα των περιττών, των παρείσακτων, όπως ονομάζουν τους έχοντες ανάγκη του κοινωνικού κράτους.

Έχουμε αποδείξεις, ότι επανειλημμένος, του έστηναν παγίδα να τον σύρουν σε πολέμους και να τον εκθέσουν.

Έχουμε αποδείξεις, ότι τον νόμο που ψήφισαν, δια αλληλογραφίας, ήταν μόνο εναντίον του Τράμπ, γιατί;

Έχουμε αποδείξεις ότι  τα μεγαλύτερα δολοφονικά καθάρματα είναι με τους κατε επίφαση δημοκρατικούς, Ροκφέλερ, Σορός. Ροντσιλ, ΔΡ. Φάουτσι, Μπιλ Γκειτς, ολο το τραπεζικό σύστημα, Ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, οι Ευρώπη, Η Κίνα, το αλλοδαπό εμπόριο, που θέλουν να ψηφήσει, όλο το αλλοδαπό δια αλληλογραφίας,  για αυτό αντέδρασε ο Τράμπ, όλο το δημοσιογραφικό συμφερτώ με τους καναλάρχες όλα τα ερευνητικά κέντρα και οι φαρμακοβιομηχανίες, όλες οι βιομηχανικές και εξοπλιστικές μονάδες πολέμου και εκατομμύρια άλλα παράσιτα σε όλο τον κόσμο,  είναι εναντίον του Τράμπ, γιατί;;;

Εγώ θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και θα αναρωτηθώ, είναι πολύ μαλάκας ένας τέτοιος περιχυμένος εκατομμυριούχος;;;

Γιατί να θέλει να διακινδυνέψει την ζωή του, της οικογένειάς του και του μόχθου του;;;

Μήπως έχει ορκιστεί να ξεπαστρέψει την παγκοσμιοποίηση;;;

Μήπως έχει πληγωθεί οικογενειακά και έχει ορκιστεί να τους εξαλείψει με όποιο τίμημα;;;

Μήπως εντέλει έχει αισθήματα, αλλά τον έχουν παγιδέψει, οι έμποροι οργάνων, οι παιδεραστές και όλο το παραπάνω συμφερτώ που περιέγραψα;;;

Εδώ θα κάνω ένα απλό, απλούστατο ερώτημα;;;

Το ένστικτό σας και τα δεδομένα μέχρι σήμερα, ποιον θα διαλέγατε, αυτόν που απέφυγε τους πολέμους, οι τους προηγούμενους, που αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα;;;

Δεν μάζεψα ούτε ένα στοιχειό υπέρ του Τράμπ, σκόπιμα, για να μην κριθώ ότι μεροληπτώ υπέρ του Τράμπ.

Εγώ μεροληπτώ μόνο υπέρ της Ελλάδος!

Όταν τελειώσω  στην συνέχεια σας έχω τέσσερα άρθρα, από διαφορετικά σαιτ, που κατά βάση είναι εναντίον του Τράμπ, για να δείτε, με τι τον αντιπαλεύουν, τον συκοφαντούν αυτά τα παράσιτα με εντεταλμένους μισθοφόρους, αστυνομικούς και δημοσίους υπαλλήλους, να κάνουν απάνθρωπα έκτροπα και να τα φορτώσουν στον Τράμπ, όπως και τον Κορονοϊο:

Θα πέσει πάλι η ανθρωπότητα στην παγίδα του διαβόλου δολοφόνου, που ντύθηκε δημοκρατικός ανθρωπιστής;;;

Που στηρίζετε αποδειγμένα από  τους μεγαλύτερους ανώμαλους δολοφόνους, που αφάνισαν έθνη  σε σημείο γενοκτονίας;;;

Θα τονίσω ακόμα μια φορά, ότι σαν Έλληνας είμαι και από τον Τράμπ δυσαρεστημένος, όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με το παγκόσμιο κακό και για αυτό θα πρέπει να πάρω θέση και είμαι με τον Τράμπ.

Στο κάτω κάτω αν εμείς είμαστε ανίκανοι να εκλέξουμε πατριώτες ηγέτες, δεν φταίει ο Τράμπ, η ο Μπάιτεν, αλλά εμείς και μόνο εμείς, αυτοί κοιτάνε πρώτα τα δυικά τους συμφέροντα, εμείς τα κοιτάμε;;;

Για να μην τρελαθούμε, για να μην πάρουμε τα βουνά, για να μην αρματωθούμε και όποιον πάρει ο χάρος, θα παρακαλούσα τους φίλους αναγνώστες, από όλο τον κόσμο που με διαβάζουν, ας με ενημερώσουν, ξέρουν, είδαν, από συγγενή τους, φίλους τους γείτονες, συναδέλφους, αν πέθανε κανένας από Κορονοϊο, αν αρρώστησε και μπήκε σε καραντίνα, θέλω πληροφορίες που έχει ο καθένας άμεσα ο ίδιος. Το εμαιλ είναι kostas@arxaiaithomi.gr.

http://arxaiaithomi.gr/

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Γ. Τράγκας: Πώς ο Μάγος του Οζ της ελληνικής τηλεόρασης εξαφανίζει τον covid-19 από τη Γιουχάν και την Τουρκία!!!

Κάθε πρωί ξυπνάω ανήσυχος, μήπως κόλλησε κάποιος συγγενής μου ή γείτονάς μου covid-19;

 Έχει εξαφανιστεί ο ιός από την Κίνα;

Δεν έχουμε καμία είδηση από τη Γιουχάν;

 Ξαφνικά ο κοκκινωπός σχιστομάτης με τις ακίδες κρύφτηκε κάπου μέσα στο σινικό τείχος.

Περίεργα πράγματα.

 Ταυτόχρονα, ο covid-19 εξαφανίστηκε από όλη την Τουρκία.

Ο Μανώλης Κωστίδης δεν έχει βρει ούτε έναν λιπόθυμο Τούρκο γέροντα στην Κωνσταντινούπολη και ως δια μαγείας, ουδείς Τούρκος αγοράζει πλέον κολόνια – λεβάντα για αντισηψία.

 Όπως μεταδίδει κάθε βράδυ ο ΣΚΑΙ, για όλα φταίει ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπολσονάρο.

Οι εικόνες φρίκης ( με φέρετρα, θρήνους και κοπετούς) έρχονται μόνο από τις φαβέλες του Ρίο Ντε Τζανέιρο και του Μεξικού.

Εδώ, στον ΣΚΑΙ και τα κυβερνο- κανάλια ο ιός εξακολουθεί να «κολυμπάει» και να κάνει… ηλιοθεραπεία μεσούντος του θέρους.

Λεπτομέρεια: περίπου 350.000 Τούρκοι πήγαν στην πρώτη λειτουργία στην Αγία Σοφία, μετά τη μετατροπή της σε Τζαμί.

Η λατρεία στο Ισλάμ εξάλειψε πλήρως τους κινδύνους για τον κορωνοϊό.

Όσοι διαβάσετε σήμερα αυτό το κείμενο, παρακαλώ θερμά να το κοινοποιήσετε σε φίλους σας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Έχει να κάνει με μία σειρά «καυτά», αναπόφευκτα, εύλογα και αναπάντητα ερωτήματα.

Έχουν νοσήσει άνθρωποι από covid-19 στην πολυκατοικία σας ή στη γειτονιά σας;

Σας ειδοποίησε κάποιος φίλος σας, ότι πρέπει να παραμείνει σε 14ημερη καραντίνα;

Έχει κάποιος γνωστός σας (χωρίς σοβαρό προϋπάρχον νόσημα) μεταφερθεί σε νοσοκομείο από covid-19;

Έχει λιποθυμήσει κάποιος μπροστά σας, με συμπτώματα κορωνοϊού;

Έχετε μάθει συγκεκριμένα και με ονοματεπώνυμο για κάποιον στον περίγυρό σας, που πέθανε από τον ιό χωρίς προηγουμένως να ήταν άρρωστος από βαρύ νόσημα, όπως νεοπλασία, καρδιαγγειακή πάθηση ή νεφρική ανεπάρκεια;

Ακούμε καθημερινά, ότι ανιχνεύονται νέα κρούσματα covid-19, ορισμένα από αυτά εισαγόμενα. Βέβαια, ανακοίνωσαν ότι έκαναν τεστ και βρέθηκαν αρνητικοί δύο χιλιάδες και βάλε Βρετανοί τουρίστες!!!

Έχετε ακούσει πού πάνε όλοι οι «θετικοί»; Στα σπίτια τους;

Στα νοσοκομεία;

 Σε ξενοδοχεία- καραντίνας;

Παρακολουθούνται, αν τηρούν την καραντίνα;

Αν το σκάνε και πηγαίνουν διακοπές σε νησιά;

Αν την προηγούμενη μέρα, πριν βγουν τα τεστ και ειδοποιηθούν, έχουν πάει σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ; Πόσα άτομα είναι οι ιχνηλάτες;

Πόσοι εργάζονται για να παρακολουθούν τα δεκάδες κρούσματα που ανακοινώνονται εβδομαδιαίως ή μηνιαίως;

Έχει πεντακόσια ή χίλια άτομα η Πολιτική Προστασία αυτή την εποχή;

Οι λοιμωξιολόγοι γελοιοποιούν πρωθυπουργό και κυβέρνηση με τα ασυνάρτητα, ακραία και γελοία μέτρα που εφαρμόζονται σε αεροπλάνα, πλοία, καφετέριες και … Επίδαυρο

Όπως διαπίστωσα ιδίοις όμμασι, τα χαρτιά που μοιράζονται στα αεροπλάνα, στα πλοία ή στα ferry, είναι «πατσαβουρόχαρτα».

Μαζεύονται και στοιβάζονται πρόχειρα στην είσοδο των πλοίων ή εντός των αεροσκαφών. Περίεργα πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και πέφτει πολύ τηλεοπτικό … δούλεμα, για να διατηρείται ο φόβος και η ανησυχία των πολιτών, ενώ ο πρωθυπουργός πότε με μάσκα και πότε χωρίς μάσκα, κάνει «τσάρκες» με όλα τα ελικόπτερα του Στρατού στην Αντίπαρο ή στην Επίδαυρο.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, δεν αναφέρεται πλέον ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού στην Κίνα.

Έχει εξαφανιστεί πλήρως ο μεταδοτικός ιός στην αχανή χώρα. Η Γιουχάν και το Πεκίνο είναι απόλυτα ασφαλείς πόλεις, ενώ οι ΗΠΑ και η Βραζιλία είναι οι πλέον ανασφαλείς περιοχές.

Όσο εντείνεται η κριτική της αμερικανικής κυβέρνησης για τις ευθύνες του κινεζικού καθεστώτος και πλησιάζουν οι Προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τόσο εξαφανίζεται από την ελληνική τηλεόραση, ο ιός στην Κίνα και γενικά στην Ανατολή.

Ειδικά ο νεοφιλελεύθερος και φιλομνημονιακός ΣΚΑΙ, δεν μεταδίδει τίποτα που να προσάπτει κάτι κακό στο κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς. Ποτέ δεν θα ακούσετε να αναφέρεται η τηλεόραση του κου Αλαφούζου στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις βαρβαρότητες των κομμουνιστών – ιμπεριαλιστών και δισεκατομμυριούχων του Πεκίνου.

Όσο εντείνεται η κριτική της αμερικανικής κυβέρνησης για τις ευθύνες του κινεζικού καθεστώτος και πλησιάζουν οι Προεδρικές εκλογές, τόσο εξαφανίζεται από την ελληνική τηλεόραση ο ιός στην Κίνα και γενικά στην Άπω Ανατολή.

Ειδικά, όλα τα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΙ είναι υπέρ της «αθωότητας» της κινεζικής κυβέρνησης, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων που στηρίζουν όλες τις διαδηλώσεις εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

 Κουβέντα δεν λένε για τον «χορηγό» ( είχαμε συμπαραγωγή εκπομπής ΣΚΑΙ – Microsoft ) Μπιλ Γκέιτς που αρνήθηκε πρόσφατα τις κατηγορίες που του προσάπτουν εκατομμύρια άνθρωποι των media, υποστηρίζοντας ότι μέχρι τώρα … «έχασε λεφτά» από τα εμβόλια και τον τομέα της υγείας, ενώ αποδεδειγμένα έχει διπλασιάσει την αμύθητη περιουσία του από τις επενδύσεις σε πολυεθνικές των φαρμάκων (big pharma).

Ως δια μαγείας εξαφανίστηκε η πανδημία στη γειτονική Τουρκία.

Ούτε μία πληροφορία δεν έχει δώσει ο φίλος μας, ο κος Κωστίδης. Λογικά με τέτοιες συγκεντρώσεις που γίνονται μπροστά και μέσα στο τζαμί της… Αγίας Σοφίας, θα έπρεπε έχουν γεμίσει όλα τα νοσοκομεία της Τουρκίας από …κορωνο-παθείς.

Όταν πρόκειται βέβαια, για τον ιαθέντα από τον ιό Μπολσονάρο, τότε η ελληνική τηλεόραση αποφεύγει να παρουσιάσει τις δηλώσεις του και το γεγονός ότι έγινε καλά ( και αυτός ) με την πάμφθηνη υδροξυχλωροκίνη, το γνωστό plaquenil.

Επίσης, πρέπει να αναρωτηθούμε, για τις δηλώσεις του προέδρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θεωρείται υπάλληλος του Πεκίνου, για το πώς είναι δυνατόν να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, αφού -όπως είπε- δέκα είναι οι χώρες που παράγουν τα κρούσματα!!!

Αν θυμάμαι καλά, σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν 194 αναγνωρισμένα κράτη και 235 μαζί με τα μη αναγνωρισμένα.

 Κάτι παράξενο συμβαίνει σε όλο αυτό που ζούμε, που κάνει καχύποπτους δισεκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τις θεωρίες συνωμοσίας, αλλά απορούν, γιατί ονομάζεται pandemic, κάτι το οποίο δεν έχει -τουλάχιστον τώρα- εικόνες παραπαίοντων ή λιπόθυμων ή νοσούντων ανθρώπων.

Είναι φυσικά γελοίο και γεννά ερωτήματα, να βλέπεις το πρωθυπουργικό ζεύγος της Ελλάδος χωρίς μάσκες να φωτογραφίζεται με το ζεύγος Τομ Χανκς στην Αντίπαρο και μετά να εισέρχεται με μάσκες στο θέατρο της Επιδαύρου και να τις βγάζει μόλις κάθεται στα πέτρινα εδώλια (καθίσματα).

Ρώτησα αρκετούς φίλους μου Ελληνοαμερικανούς που ήρθαν από τις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό στην Αθήνα.

Ένα ζευγάρι που προσγειώθηκε πριν από μία εβδομάδα από τη Νέα Υόρκη, μου είπε ότι επικρατεί ηρεμία στην πόλη, οι άνθρωποι πάνε κανονικά στις δουλειές τους, ότι δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό.

 Η γυναίκα είναι γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και ο άνδρας της γνωστός επιχειρηματίας.

Μου είπαν ότι πέρασαν και οι δύο covid-19, χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα ( κάτι σαν κρυολόγημα), μένοντας στο διαμέρισμά τους ελάχιστα 24ωρα.

Πολλοί Έλληνες όλων των ηλικιών που ζούνε στο Μανχάταν και στην Αστόρια και πάσχουν από καρδιά, διαβήτη ή άλλα νοσήματα πέρασαν την ασθένεια άνευ παρενεργειών, παίρνοντας ασπιρίνες ή βιταμίνες.

 Όπως μου είπε άλλος φίλος μου, σεφ-επιχειρηματίας στο Μαϊάμι ( έχει γνωστό ρεστοράν με ελληνική κουζίνα), ουδείς μπορεί να καταλάβει, τι ακριβώς συμβαίνει και κλείνουν οι επιχειρήσεις εστίασης στις 8 το βράδυ, ενώ το South Beach, οι παραλίες παραμένουν σχεδόν ερημικές.

Ούτε κόσμος πεθαίνει στους δρόμους, ούτε έχουν συναντήσει άνθρωπο που να έχει νοσήσει σοβαρά από covid-19, ούτε στη γειτονιά τους έχουν μάθει για κάποιον που αρρώστησε και πέθανε.

Ζούνε χρόνια στο Μαϊάμι και δεν μπορούν να κατανοήσουν, γιατί υπάρχει αυτός ο «πυρετός» και όλα αυτά τα μέτρα.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου θέλουν τα ενοίκιά τους και αυτός που διατηρεί την επιχείρηση μαζί με τον αδελφό του, καταβάλουν όχι μόνο τα νοίκια, δουλεύοντας μόνο ντελίβερι ελάχιστες ώρες αλλά και συντηρούν 4 υπαλλήλους (κουζίνα και σερβιτόρους), για να μπορεί να αντέξει το μαγαζί και να μην κλείσει.

Οι γονείς τους επέστρεψαν στην Ελλάδα με τη Lufthansa και ο πατέρας του δεν μπορούσε να καταλάβει, γιατί φόραγε σε όλη την πολύωρη πτήση μάσκα, αφού μέσα στο αεροπλάνο ο ένας ήταν πάνω στον άλλον και στη διάρκεια της νυχτερινής πτήσης κοιμόντουσαν πρόσωπο με πρόσωπο.

Το εκπληκτικό είναι, ότι ουδείς από τους επιβάτες του αεροσκάφους διαπιστώθηκε ότι έχει κορωνοϊό.

Οι συνομιλίες μου με τους ελληνοαμερικανούς συνεχίστηκαν στην περιοχή της Βιρτζίνια, όπου ζει ένα ζευγάρι φίλων μου στην πόλη Σάρλοτ.

Ο Θεόδωρος και η Τζέσικα.

Ούτε εκείνοι, τόσο καιρό έμαθαν για κάποιο φίλο ή γνωστό τους που αρρώστησε ή περισσότερο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έχασε τη ζωή του.

Όπως μου είπαν, στα εστιατόρια της περιοχής φοράνε μάσκα μόνο οι σερβιτόροι και έχουν αραιώσει λίγο τα τραπεζοκαθίσματα.

Ούτε και εκεί βλέπουν στην τηλεόραση φορεία, αναπνευστήρες, μονάδες εντατικής θεραπείας και φέρετρα.

Οι μόνες εικόνες φέρετρων που «επιδεικνύονται» κυρίως στην Ελλάδα, είναι αυτές από τη Νότια Αμερική οι ίδιες εικόνες που βλέπαμε στην αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Ήταν και είναι οι θάνατοι φτωχών ανθρώπων που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν, ούτε για μία παρακεταμόλη.

 Είναι ο χαμός εκείνων που ζούσαν στις φαβέλες, πολύ πριν έρθει ο Μπολσονάρο στην εξουσία ή γίνει ο Τραμπ Πρόεδρος και ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Λος Άντζελες.

 Ο φίλος μου ο Γιώργος, ασχολείται εκεί με καλλυντικά – κρέμες.

Τον τελευταίο καιρό, ασχολήθηκε και πήγε καλά από εισπράξεις, με τα αντισηπτικά.

 Όπως μου είπε: έπεσε και η αγορά των αντισηπτικών. Δεν έχει δει μέχρι τώρα, κανέναν να καταρρέει και να πέφτει λιπόθυμος από covid-19. Γεννημένος στο Λος Άντζελες απορεί με την όλη κατάσταση και τη διάχυση αυτού του φόβου.

Η τηλεόραση εκεί δεν δείχνει, ούτε εικόνες πανικού, ούτε φορεία, ούτε μονάδες εντατικής θεραπείας με σειρά τους διασωληνωμένους.

Σίγουρα υπάρχει ο covid-19 αλλά κάτι συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα.

Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας.

 Είναι λογική επεξεργασία αυτών που συμβαίνουν ή εναλλάσσονται στα μάτια μας στα δελτία ειδήσεων.

Ξαφνικά η Κίνα και η Τουρκία δεν έχουν covid-19.

Ξαφνικά ο Μπολσονάρο και η μακρινή Βραζιλία, ο Τραμπ, μπαίνουν στη ζωή μας, εδώ στη μικρή Ελλάδα.

Ακόμα δεν έχουμε μάθει από τους περίφημους λοιμωξιολόγους, πότε πρέπει να βάζουμε μάσκα ή να βγάζουμε τη μάσκα.

Ούτε ο Τσιόδρας ξέρει. Π.χ. επί ώρες, όπως μάθαμε, τον φωτογράφιζαν ως μοντέλο για το εξώφυλλο του περιοδικού της Aegean.

Πόσο μακριά στεκόταν ο φωτογράφος και οι βοηθοί του;

Πότε πρέπει να βάζει μάσκα ο πρωθυπουργός;

Γιατί πρέπει να τρώμε κρύο τοστ στην «παντόφλα» Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας και ψημένο, όταν μπαίνουμε σε οχηματαγωγό της ίδιας γραμμής;

 Γιατί φοράμε μάσκα μέσα στα αεροσκάφη της Aegean, αφού η ιδρωμένη μασχάλη του διπλανού μπαίνει μέσα στο ρουθούνι μας;

Γιατί πρέπει να υφιστάμεθα άνευ φόβου, τα σταγονίδια που φέρουν από τις ανάσες των ακάλυπτων πιλότων, οι κυρίες του ιπτάμενου προσωπικού;

Αυτές που σερβίρουν φαγητό και αγγίζουν όλα τα καθίσματα.

Έχω την αίσθηση, ότι αυτό δεν είναι θεωρία συνωμοσίας.

Είναι αφήγημα τρέλας.

Είναι κατάσταση παράνοιας.

Επιμένω: που τους πάνε τους 18, 28 ή 38, που διαπιστώνονται καθημερινά με κορωνοϊό;

Υπάρχουν κρυφά νοσοκομεία ή ξενοδοχεία ή κτίρια που οδηγούνται όλοι αυτοί;

Τι οδηγίες του δίνουν;

Να πάρουν ασπιρίνες; Βιταμίνες;

 Υδροξυχλωροκίνη;

Αζυθρομυκίνη ή καραμέλες… halls;

Δεν μπορεί να ρωτάς ανθρώπους σε διαφορετικές πόλεις της Αμερικής ή της Ευρώπης και να σου λένε ότι όλα είναι κάλμα και εδώ να ανοίγεις την τηλεόραση και να λέει ο Κικίλιας, ότι αν αγριέψουν τα πράγματα, θα «φυλακίσει» όσους είναι άνω των 65 στα σπίτια τους!

 

Γιατί η Αμερική αισθάνεται όπως στο πρώην σοβιετικό κράτος
29 Ιουλίου 2020
Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Ο ανυπόφορος μηδενισμός της σύγχρονης ρωσικής κοινωνίας βρίσκεται παντού στην απάντηση της κυβέρνησης Trump στην πανδημία covid -19.
Τον τελευταίο καιρό μαστίζομαι από μια αίσθηση αναγνώρισης.

Η ιστορία μετά την ιστορία της πανδημικής αντίδρασης στις Ηνωμένες Πολιτείες μου θυμίζει τη χώρα για την οποία πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής μου ζωής γράφοντας: τη Σοβιετική Ένωση και επίσης το ρωσικό κράτος που γεννήθηκε μετά την κατάρρευσή της, αλλά που δεν μπορούσε να πειράξει πολλά από τα  παλιά χαρακτηριστικά της.

Ένα αναλλοίωτο σοβιετικό χαρακτηριστικό είναι οι τρόποι με τους οποίους τα ρωσικά θεσμικά όργανα χειρίζονται τις πληροφορίες – αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «η κουλτούρα της αναφοράς στον επάνω όροφο».

Το πιο γνωστό παράδειγμα είναι η κάλυψη της έκτασης, της φύσης και του κινδύνου της πυρηνικής καταστροφής του Τσερνομπίλ από τη σοβιετική κυβέρνηση.

Αυτό δεν ήταν μόνο, ή ακόμη και πρωτίστως, θέμα καταστολής και απόκρυψης της αλήθειας.

Αυτό που οδήγησε τους αξιωματούχους να λένε ψέματα δεν ήταν τόσο η επιθυμία να αποκρύψουν τα γεγονότα από τους απλούς ανθρώπους, αλλά ήταν ανάγκη να δοθεί στην ηγεσία πειστικές  εκθέσεις.

Για πολλούς αξιωματούχους, πριν και μετά το Τσερνομπίλ, η παραγωγή χαρούμενων ιστοριών που ήταν πλήρως διαχωρισμένες από την πραγματικότητα ήταν μια εργασία πλήρους απασχόλησης.

Είπαν ψέματα για τον αριθμό των παπουτσιών που είχαν κατασκευάσει τα εργοστάσια της χώρας και για το μήκος και τη θέση των δρόμων που είχαν κατασκευάσει οι εργάτες της.

(Κάποτε, όταν ήμουν έντεκα περίπου, οι γονείς μου είδαν μια τηλεοπτική ιστορία για έναν νεόκτιστο δρόμο και αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι σε αυτό με το πρόσφατα εξαγορασμένο αυτοκίνητό μας Zhiguli.
Αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε δρόμος – μόνο λίγα μέτρα πεζοδρομίου όπου η έκθεση είχε γυριστεί.)

Λίγο που φτιάχτηκε ή ειπώθηκε από επίσημους σοβιετικούς θεσμούς ταιριάζει, λειτούργησε όπως ήταν σκόπιμο ή είχε νόημα, επειδή υπήρχε τόσο μεγάλο μέρος μόνο για σκοπούς αναφοράς στον επάνω όροφο.

(Ένα παλιό σοβιετικό αστείο: “Τι δεν κουρδίζει και δεν χωράει στον κώλο σου;
Μια σοβιετική μηχανή για βουητό μέσα στον κώλο σου.”)

Διαβάστε την πλήρη κάλυψη ειδήσεων του The New Yorker και την ανάλυση της πανδημίας του κοροναϊού.

Βρίσκομαι αναγνωρίζοντας αυτήν την κουλτούρα στις ΗΠΑ τώρα, όταν, για παράδειγμα, διάβασα μια έκθεση στους Times σχετικά με το πώς η κυβέρνηση Τραμπ πείστηκε, τον Απρίλιο, ότι η πανδημία covid -19 είχε μειωθεί .

 

Ή όταν η Διοίκηση μετέφερε το καθήκον της συλλογής δεδομένων κορανοϊού από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών – το CDC ήταν ευέλικτο αλλά όχι, φαινόταν, αρκετά ευέλικτο για τον Trump.

Θα μπορούσε η μετακίνηση συλλογής δεδομένων σε γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου να εξηγήσει γιατί η καμπύλη των νέων περιπτώσεων φάνηκε να μειώνεται;

Ένιωσα μια παρόμοια αίσθηση αναγνώρισης όταν διάβασα την έκθεση των Times στο προσωρινό νοσοκομείο πενήντα δύο εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη που κατέληξε στη θεραπεία συνολικά εβδομήντα εννέα ασθενών με covid-19 , ενώ οι άνθρωποι πέθαναν από τον ιό σε άλλα νοσοκομεία, μερικές φορές λόγω έλλειψης πρόσβασης σε περίθαλψη.

Η εγκατάσταση, που ιδρύθηκε στο Εθνικό Κέντρο Τένις Billie Jean King, στο Queens, απέτρεψε μερικούς ασθενείς επειδή δεν ήταν αρκετά άρρωστοι και άλλοι επειδή είχαν πυρετό.
Επειδή η σύγχυση βασίστηκε στο κατά πόσον οι ασθενείς μπορούσαν να μεταφερθούν εκεί από άλλα νοσοκομεία, πολύ λίγοι ήταν.

Το χάος θυμήθηκε το USNS Comfort, που έπρεπε επίσης να μειώσει το βάρος των νοσοκομείων στη Νέα Υόρκη.

Σε μια σχεδόν τοπική κορυφή της πανδημίας, καταλάμβαναν μόνο είκοσι από τα χίλια κρεβάτια της.

Αμερικανοί και παράλογοι κανόνες και διαδικασίες το εμπόδισαν να δεχτεί περισσότερους ασθενείς.

Σκέφτηκα πίσω σε όλες τις εποχές που θα έλεγα μια ιστορία για τη Ρωσία σε έναν Αμερικανό φίλο και πώς δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς οι παράλογοι κανόνες θα μπορούσαν να διέπουν και να καταστρέψουν τη ζωή των ανθρώπων.

Δεν θα μπορούσα ποτέ να το εξηγήσω, και είχα πάντα την αίσθηση ότι οι φίλοι μου δεν με πίστευαν αρκετά.

Για παράδειγμα: ένα άτομο που είχε υπηρετήσει στη φυλακή στην ΕΣΣΔ δεν μπορούσε να αποκτήσει εγγραφή διαμονής – μια κυβερνητική άδεια να ζήσει σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση – εάν δεν είχε δουλειά και δεν θα μπορούσε να βρει δουλειά χωρίς εγγραφή κατοικίας · η μη εργασία, με τη σειρά της, ήταν αδίκημα που τιμωρήθηκε με φυλάκιση.

Η σκόπιμη θεσμική ανικανότητα και ο φρικτός μηδενισμός της σύγχρονης ρωσικής κοινωνίας είναι το προϊόν ενός εβδομήντα σοβιετικού ολοκληρωτικού πειράματος – ή έτσι πιστεύω εδώ και πολύ καιρό.

Δεν πραγματοποιήθηκε τέτοιο πείραμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πώς λοιπόν η πανδημία έχει κάνει τις ΗΠΑ να μοιάζουν με το μετα-σοβιετικό ρωσικό κράτος;

Μέρος της εξήγησης βρίσκεται στον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, με τους τρόπους με τους οποίους ασκεί εξουσία.

Ενεργεί σαν ολοκληρωτικός ηγέτης απουσία ολοκληρωτισμού – αφεντικό της μαφίας χωρίς μαφία- και σε εκπληκτικό βαθμό ξεφεύγει από αυτήν την πράξη.

Έχει δημιουργήσει μια κουλτούρα αναφορών στον επάνω όροφο που θυμίζει την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ως αποτέλεσμα, η Deborah Birx, κάποτε ένας πολύ σεβαστός ηγέτης της δημόσιας υγείας, ξαφνικά είναι πρόθυμος να αποκρύψει τον αντίκτυπο του covid-19 για αυτόν, και το CDC υποβαθμίζει τη δική του καθοδήγηση για την ασφάλεια προτρέποντας τα σχολεία να ανοίξουν ξανά .

Μερική από την ενεργοποιητική συμπεριφορά του συντρόφου του Τραμπ μπορεί να εξηγηθεί από την ικανότητα του Προέδρου να βλάψει σχεδόν την καριέρα όλων των Ρεπουμπλικανών πολιτικών με ένα μόνο tweet.

Αλλά είναι πιο δύσκολο να καταλάβουμε γιατί οι άνθρωποι που θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση για να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να χρειάζεται να καθησυχάσουν έναν αφανισμένο αφεντικό ή να υποτιμηθούν καθημερινά, συνεχίζουν να συμμετέχουν στην εκπομπή του.

Μπορεί να είναι προφανές σε ένα άτομο μέσα σε μια λαβυρινθική γραφειοκρατία ότι τα πράγματα πρέπει να γίνουν διαφορετικά – ότι ένα άτομο δεν πρέπει να απομακρυνθεί από ένα νοσοκομείο επειδή έχει πυρετό – αλλά οι μεμονωμένοι ηθοποιοί έχουν μικρή δύναμη ως γρανάζια στο μηχάνημα.

Στις περιπτώσεις του Billie Jean King Tennis Center και του USNS Comfort, θα μπορούσε κανείς να φανταστεί τον κυβερνήτη Andrew Cuomo ή τον δήμαρχο Bill de Blasio να παρεμβαίνει για να κόψει τη γραφειοκρατία – καθένας τους αρέσει μια μεγάλη χειρονομία και στις απαντήσεις τους στον κοραναϊκό δεν λειτούργησαν σε συνεννόηση με αλλά ρητά σε αντίθεση με τον Πρόεδρο Ακόμα, οι γραφειοκρατικοί παραλογισμοί κυριάρχησαν σε μεγάλο μέρος της συμπεριφοράς τους, και στο τέλος επέβαλαν παράλογους και απάνθρωπους κανόνες.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν πολύ διαφορετικούς πολιτισμούς, ασύγκριτες ιστορίες, διαφορετικές ιδεολογικές επιρροές και διαφορετικές οικονομίες.

Μια ομοιότητα που τους ενώνει, ωστόσο, είναι η ριζική ανισότητα.

Στη Σοβιετική Ένωση, τα μέλη του κόμματος Elite ζούσαν σε ένα διαφορετικό σύμπαν από την υπόλοιπη χώρα.

Είχαν τις δικές τους γειτονιές, σχολεία, δρόμους, θέρετρα, καταστήματα και, φυσικά, το δικό τους σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Αυτό εξακολουθεί να ισχύει.

Ένας πλούσιος και καλά συνδεδεμένος Ρώσος μπορεί να λάβει ιατρική περίθαλψη παγκόσμιας κλάσης, ενώ οι απλοί άνθρωποι μειώνονται, όπως και στις Σοβιετικές μέρες, που πρέπει να αγοράσουν τις δικές τους σύριγγες μιας χρήσης και να πληρώσουν μετρητά για νοσηλευτική περίθαλψη στο νοσοκομείο.

Οι πλούσιοι Αμερικανοί ζουν επίσης σε ένα διαφορετικό σύμπαν, και όταν αρρωσταίνουν προσγειώνονται σε διαφορετικά νοσοκομεία από τους Αμερικανούς μεσαίας και χαμηλότερης τάξης – οι οποίοι, όπως έχει ο κοροναϊόςφαίνεται , καθιστά πολύ πιο πιθανό ότι θα επιβιώσουν.

Αυτή η ριζική ανισότητα ήταν μια άμεση αιτία της σοβιετικής κουλτούρας της αναφοράς πάνω.

Οι άνθρωποι που έλαβαν και πέρασαν τις τελικές αναφορές για τον αριθμό των παπουτσιών που κατασκευάστηκαν και των δρόμων που κατασκευάστηκαν δεν φορούσαν τα παπούτσια και δεν ταξίδευαν στους δρόμους.
Δεν είχε σημασία αν αυτές οι ιστορίες ήταν αληθινές, γιατί αυτοί οι άλλοι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν τα παπούτσια και τους δρόμους, οι απλοί Ρώσοι, θα μπορούσαν επίσης να μην υπήρχαν ποτέ.

Αυτή η ίδια κουλτούρα διαπερνά την Ουάσιγκτον του Τραμπ.

Τα μέλη της Διοίκησης του δεν θα πεθάνουν λόγω έλλειψης νοσηλευτικής περίθαλψης.

Δεν θα απομακρυνθούν από καμία ιατρική εγκατάσταση και τα παιδιά τους δεν θα φοιτήσουν σε κανένα από τα δημόσια σχολεία που η Διοίκηση υποχρεώνει να ανοίξει ξανά.

Αισθάνονται ανίκητοι.

Ο Τραμπ μπορεί να αρνηθεί να φορέσει μάσκα και οι αξιωματούχοι του μπορούν να σταθούν στο πλευρό του στις ενημερώσεις του κοροναϊού, γιατί όταν μιλούν για την πανδημία δεν μιλούν για τον εαυτό τους.

Ούτε ήταν ο Cuomo, ούτε ο de Blasio,μιλώντας για τον εαυτό του όταν πραγματοποίησε ενημερώσεις στη Νέα Υόρκη.

Ο δυσανάλογος αριθμός θανάτων μεταξύ των φτωχών Νεοϋορκέζων – η απλή πραγματικότητα που πολλοί πέθαναν επειδή είχαν λιγότερη ιατρική περίθαλψη ή χωρίς ιατρική περίθαλψη – δεν μειώνει την υπερηφάνεια της Νέας Υόρκης για την επιτυχή ισοπέδωση της καμπύλης.

Αυτή η θεμελιώδης αίσθηση διαίρεσης – της αποξένωσης – μεταξύ των ανθρώπων που τρέχουν τα πράγματα και των ανθρώπων που πεθαίνουν είναι αυτό που καθιστά δυνατή την υπόλοιπη αξιολύπητη καταστροφή: τη δραπετεύουσα γραφειοκρατία, τα αρνητικά κίνητρα, το ψέμα.
Είναι πιθανό γιατί δεν είμαστε μαζί σε αυτό.

https://www.newyorker.com/news/our-columnists/why-america-feels-like-a-post-soviet-state

 

ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΡΑΤΗ ΠΟΛΕΙΣ
Η ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 

Οι υποστηρικτές του Τζο Μπάιντεν ξεκινούν ινδική-αμερικανική προσέγγιση σε 14 γλώσσες .

Ο υποψήφιος της Δημοκρατικής προεδρίας και ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλά σε εκστρατεία εκστρατείας στο Γουίλμινγκτον των ΗΠΑ, στις 28 Ιουλίου 2020.

Συνθήματα όπως το «America Ka Neta Kaisa Ho, Jo Biden Jaisa Ho» είναι μέρος της προεκλογικής εκστρατείας στις 3 Νοεμβρίου.

 

Οι υποστηρικτές του Τζο Μπάιντεν στις 30 Ιουλίου ανακοίνωσαν την έναρξη μιας προσέγγισης προς την επιρροή Ινδο-Αμερικανική κοινότητα σε 14 γλώσσες, αντικατοπτρίζοντας τη γλωσσική ποικιλομορφία μιας εθνοτικής κοινότητας που ζητείται τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους στα βασικά κράτη της μάχης.

Για παράδειγμα, ” America Ka Neta Kaisa Ho, Jo Biden Jaisa Ho “, (ο ηγέτης της Αμερικής πρέπει να είναι σαν τον Μπάιντεν) έχει επιλεγεί από ένα δημοφιλές σύνθημα εκλογικής εκστρατείας από τη μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο.

Το προεκλογικό σύνθημα του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος στις ινδικές γλώσσες έρχεται τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχία του προεκλογικού σλόγκαν της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, ” Ab Ki Baar, Trump Sarkar ” (Αυτή τη φορά, κυβέρνηση Τραμπ), σύμφωνα με τις εκλογές του Πρωθυπουργού Narendra Modi για το 2014 -line ” Ab Ki Baar Modi Sarkaar” .

Ο Ajay Bhutoria, μέλος της εθνικής επιτροπής οικονομικών του Μπάιντεν για τον Πρόεδρο 2020, δήλωσε ότι η εκστρατεία σκοπεύει να προσεγγίσει τους Ινδούς-Αμερικανούς ψηφοφόρους στις δικές τους γλώσσες.

Προς το παρόν, συνεργάζεται με την ομάδα Biden Asian American και Pacific Islander (AAPI) για να επικοινωνήσει απευθείας με Ινδούς-Αμερικανούς σε περισσότερες από 14 γλώσσες, όπως Χίντι, Παντζάμπ, Ταμίλ, Τελούγκου, Μπενγκάλι, Ουρντού, Κανάντα, Μαλαγιαλάμ, Ορίγια, Μαράθι και Νεπάλ

Ο κ. Bhutoria, σε μια δήλωση, αναγνώρισε ότι αυτό επηρεάζεται από την ανατροφή του στην Ινδία, όπου οι εκλογές είναι γιορτές της κοινότητας, με πιασάρικα συνθήματα και συγκεντρώσεις με μουσική Bollywood στα ηχεία.

Οι προεδρικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Νοεμβρίου.
Ο κ. Μπάιντεν, ο δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος, αμφισβητεί τον Ρεπουμπλικανικό κατεστημένο Πρόεδρο Τραμπ.

Ο κ. Bhutoria ήλπιζε ότι η ψηφιακή του προσέγγιση θα παρακινήσει περισσότερους Ινδούς-Αμερικανούς να ασχοληθούν με την πολιτική, να εγγραφούν και να ψηφίσουν για τον πρώην Αντιπρόεδρο Μπάιντεν τον Νοέμβριο.

«Η εκστρατεία Μπάιντεν θεώρησε ότι υπήρχε ανάγκη δημιουργίας γραφικών καμπανιών σε περιφερειακές ινδικές γλώσσες, έτσι ώστε η διαφορετική κοινότητά μας να αισθάνεται ακόμη πιο συνδεδεμένη με τον Τζο Μπάιντεν», δήλωσε η Νεχάι Ντουάναν, εθνικός διευθυντής, Νότιοι Ασιάτες για το Μπάιντεν.

«Ως Αντιπρόεδρος, ο Μπάιντεν μας θυμίζει συχνά ότι οι μετανάστες είναι ένα βασικό κεφάλαιο της αμερικανικής ιστορίας.

Η ικανότητα της χώρας μας να προσελκύει εργατικούς ανθρώπους από κάθε πολιτισμό και κάθε έθνος μας έκανε πάντα πιο δυνατούς », είπε.

 

https://www.thehindu.com/news/international/joe-biden-supporters-launch-indian-american-outreach-in-14-languages/article32237448.ece

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ προτείνει αναβολή της Ημέρας των Εκλογών καθώς η οικονομία των ΗΠΑ δείχνει ρεκόρ συρρίκνωσης.

 

Σριράμ Λάκχμαν ΟΥΑΣΙΓΚΤΟ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Αλλαγές στην Ημέρα των Εκλογών, η οποία, σύμφωνα με το νόμο, είναι η Τρίτη μετά την πρώτη Δευτέρα του Νοεμβρίου, μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με την αλλαγή του νόμου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε την αναβολή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου προκειμένου να αποφευχθεί η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου, την οποία επανειλημμένα χαρακτήρισε δόλια, χωρίς βάση.

Ο κ. Τραμπ απήγγειλε την πρότασή του λίγο μετά την είδηση ​​ότι η οικονομία των ΗΠΑ γνώρισε ρεκόρ συρρίκνωσης το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Με την καθολική ψηφοφορία μέσω αλληλογραφίας (όχι με την απουσία ψηφοφορίας, η οποία είναι καλή), το 2020 θα είναι η πιο ΑΚΡΙΒΕΙΑ & ΑΠΑΛΟΓΗ εκλογή στην ιστορία.

Θα είναι μεγάλη αμηχανία για τις ΗΠΑ. Καθυστέρηση των εκλογών έως ότου οι άνθρωποι μπορούν να ψηφίσουν σωστά, με ασφάλεια και ασφάλεια; »

Ο κ. Τραμπ έγραψε στο Twitter αμέσως μετά την είδηση ​​ότι η αμερικανική οικονομία είχε συρρικνωθεί με ρεκόρ μεταγενέστερου πολέμου 32,9% σε ετήσια βάση σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις του Γραφείου Οικονομικής Ανάλυσης.

Λίγα λεπτά πριν από την αποστολή της πρότασής του, ο Πρόεδρος είχε πει ότι η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου ήταν «καταστροφική καταστροφή».

«Η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου αποδεικνύεται ήδη καταστροφική καταστροφή.

Ακόμη και οι περιοχές δοκιμών είναι πολύ μακριά.

Οι Dems μιλούν για ξένη επιρροή στην ψηφοφορία, αλλά γνωρίζουν ότι η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου είναι ένας εύκολος τρόπος για να εισέλθουν ξένες χώρες στον αγώνα.

Ακόμα και πέρα ​​από αυτό, δεν υπάρχει ακριβής μέτρηση! ” είπε την Πέμπτη.

Παρά τους ισχυρισμούς του Προέδρου, δεν υπάρχει σημαντική ένδειξη εκτεταμένης απάτης κατά την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου.

«Ποτέ στην αμερικανική ιστορία – ούτε καν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου και του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου – υπήρξε μια επιτυχημένη κίνηση για την« Καθυστέρηση της εκλογής »για τον Πρόεδρο», δήλωσε στο Twitter το ιστορικό του Προέδρου Μάικλ Μπέσλοους.

Δεκαπέντε κράτη είχαν αναβάλει τα προκριματικά τους ή άλλαξαν με ψηφοφορία με παρατεταμένες προθεσμίες, ανέφεραν οι New York Times νωρίτερα αυτό το έτος.

Αυτά όταν συμμορφώνονται με τους κρατικούς νόμους.

Ωστόσο, η αναβολή των γενικών εκλογών είναι πολύ πιο περίπλοκη.

Οι αλλαγές στην Ημέρα των Εκλογών, οι οποίες, σύμφωνα με το νόμο, είναι η Τρίτη μετά την πρώτη Δευτέρα του Νοεμβρίου, μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με την αλλαγή του νόμου.

Για να συμβεί αυτό, η Γερουσία και το Σώμα των ΗΠΑ – που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς – θα πρέπει να ψηφίσουν για μια τέτοια νομοθεσία.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι: Ο Τραμπ δεν έχει την ικανότητα να καθυστερήσει τις εκλογές.

Οι εκλογές μας κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα.

Το Σύνταγμα αναφέρει επίσης ότι, αν πρόκειται να αλλάξει η ημερομηνία των εκλογών, πρέπει να αλλάξει από το Κογκρέσο », δήλωσε στο Twitter το πρόεδρο της επιτροπής δικαστικών της Βουλής, Jerrold Nadler, σε απάντηση στο tweet του προέδρου.

https://www.thehindu.com/news/international/donald-trump-raises-possibility-of-delaying-november-us-presidential-election/article32231516.ece

Εκλογές στις ΗΠΑ 2020: Ο Ομπάμα ζητά τον τερματισμό της καταστολής των ψηφοφόρων
31 Ιουλίου 2020
Λεζάντα μέσων Ομπάμα: Τα δικαιώματα ψήφου δέχονται επίθεση με “χειρουργική ακρίβεια”
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επέκρινε έντονα αυτό που χαρακτήρισε ως απόπειρες Ρεπουμπλικανών για καταστολή ψηφοφόρων σε ομιλία του στην κηδεία του αρχηγού πολιτικών δικαιωμάτων Τζον Λιούις.
Είπε ότι οι εξουσιαζόμενοι «επιτίθενται στα δικαιώματα ψήφου μας με χειρουργική ακρίβεια» και ζήτησαν ευρεία μεταρρύθμιση.

Αποφάσισε επίσης την αστυνομική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και την επακόλουθη χρήση ομοσπονδιακών πρακτόρων εναντίον διαδηλωτών.

Ο Lewis πέθανε από καρκίνο στις αρχές του μήνα σε ηλικία 80 ετών.

Ήταν ένας από τους ηγέτες των πολιτικών δικαιωμάτων «Big Six», που περιελάμβανε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ και βοήθησε στην οργάνωση της ιστορικής Μαρτίου 1963 στην Ουάσινγκτον.

«Ένας άντρας που αγωνίστηκε για την ισότητα μέχρι την τελευταία του ανάσα»
Θα μπορούσε ο Ντόναλντ Τραμπ να καθυστερήσει τις προεδρικές εκλογές;

Σε μια φλογερή ομιλία που παραδόθηκε στην Εκκλησία Βαπτιστών Ebenezer στην πόλη της Ατλάντα, ο κ. Ομπάμα, Δημοκρατικός, ξεκίνησε μια επιθετική επίθεση κατά της διοίκησης του Ρεπουμπλικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ορισμένων αστυνομικών τμημάτων.

«Σήμερα είμαστε μάρτυρες με τα μάτια μας, αστυνομικοί γονατίζουν στους λαιμούς των μαύρων Αμερικανών», είπε.

“Μπορούμε να δούμε τους ομοσπονδιακούς μας να στέλνουν πράκτορες να χρησιμοποιούν δακρυγόνα και μπαστούνια εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών”.

Είπε ότι οι άνθρωποι στην κυβέρνηση “έκαναν ό, τι μπορούσαν για να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από την ψηφοφορία” κλείνοντας τα εκλογικά κέντρα και επιβάλλοντας “περιοριστικούς νόμους ταυτότητας” στις μειονότητες και τους μαθητές.

Λεζάντα μέσων Οι πρώην πρόεδροι μιλούν στην κηδεία του ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων John Lewis

Ο κ. Ομπάμα ξεχώρισε το ρόλο της ταχυδρομικής υπηρεσίας των ΗΠΑ στην παροχή ταχυδρομικών ψήφων εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Νωρίτερα την Πέμπτη ο κ. Τραμπ πρότεινε ότι οι προεδρικές εκλογές του 2020 τον Νοέμβριο θα πρέπει να καθυστερήσουν επειδή είπε – χωρίς να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία – ότι η ταχυδρομική ψηφοφορία θα επέτρεπε την απάτη των ψηφοφόρων σε μεγάλη κλίμακα.

Ο κ. Ομπάμα πρότεινε επίσης μια σειρά μεταρρυθμίσεων στην ψηφοφορία στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων: διασφαλίζοντας ότι οι Αμερικανοί εγγράφονται αυτόματα για να ψηφίσουν δίνοντας την ψήφο σε πρώην κρατούμενους που είχαν «κερδίσει τη δεύτερη ευκαιρία» δημιουργία νέων εκλογικών κέντρων και επέκταση της πρόωρης ψηφοφορίας καθιστώντας την ημέρα των εκλογών εθνική εορτή, ώστε οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να πάρουν άδεια να μπορούν να ψηφίσουν.

Κάλεσε επίσης τους ανθρώπους στην Ουάσινγκτον και το Πουέρτο Ρίκο να έχουν την ίδια εκπροσώπηση με άλλους Αμερικανούς, μια μακρόχρονη φιλοδοξία των Δημοκρατών.

Η Ουάσιγκτον είναι μια ομοσπονδιακή περιφέρεια και έτσι δεν έχει εκπροσώπους στο Κογκρέσο, αλλά μόνο εκπρόσωπος στη Βουλή των Αντιπροσώπων με περιορισμένες εξουσίες.

Το Πουέρτο Ρίκο είναι μια επικράτεια των ΗΠΑ που δεν έχει εκπροσώπηση στο Κογκρέσο και το Πουέρτο Ρίκα δεν μπορεί να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές.

Ο κ. Τραμπ έχει αναπτύξει ομοσπονδιακούς πράκτορες σε διαδηλώσεις στο Πόρτλαντ στο Όρεγκον.

Και ζήτησε να σταματήσει το filibuster – το οποίο απαιτεί 60 ψήφους για να εγκρίνει τη νομοθεσία αντί για απλή πλειοψηφία των 51.
Το περιέγραψε ως “λείψανο του Jim Crow”.

Ο νόμος του Jim Crow επέβαλε τον φυλετικό διαχωρισμό στις νότιες πολιτείες μέχρι το 1965 και χρησιμοποιήθηκε για να απελευθερώσει τους μαύρους.

“Αν όλα αυτά χρειάζονται την εξάλειψη του filibuster, ένα άλλο λείψανο του Jim Crow, προκειμένου να διασφαλίσουμε τα θεϊκά δικαιώματα κάθε Αμερικανού, τότε αυτό πρέπει να κάνουμε”, είπε.

Σε φωτογραφίες: Ο Τζον Λιούις τιμήθηκε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ
Ο Ομπάμα οξύνει τη ρητορική πριν από τις εκλογές
Με λιγότερο από 100 ημέρες έως τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο Μπαράκ Ομπάμα οξύνει την πολιτική του ρητορική.

Ενώ δεν δίστασε να προσφέρει καλυμμένες επικρίσεις για τον Ντόναλντ Τραμπ στο παρελθόν – τον Μάιο είπε ότι ο κοροναϊός “τελικά έσπασε την κουρτίνα με την ιδέα ότι τόσοι πολλοί υπεύθυνοι γνωρίζουν τι κάνουν”.
Η ευλογία για τον Τζον Λιούις ήταν ίσως η πιο έντονη πολιτική του ομιλία από τις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου του 2018.

Έβγαλε μια γραμμή από την πολιτική διαχωρισμού του κυβερνήτη της Αλαμπάμα Τζορτζ Γουάλας στη δεκαετία του 1960 στις «επιθέσεις κατά της δημοκρατίας και τι καλύτερο στην Αμερική που βλέπουμε να κυκλοφορεί τώρα».

Μερικά από αυτά που είπε ο κ. Ομπάμα ήταν νέα.

 Μερικά ήταν μια εκ νέου ανταπόκριση των θέσεων που είχαν ήδη ανακοινωθεί.

Ο πρώην πρόεδρος, ωστόσο, τα πλαισίωσε όλα σε έναν συνεχή αγώνα για μια «πληρέστερη, δικαιότερη, καλύτερη Αμερική».

Για τρεισήμισι χρόνια, ο κ. Τραμπ έχει κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια να διαλύσει την προεδρική κληρονομιά του κ. Ομπάμα – για την υγειονομική περίθαλψη, τη μετανάστευση, το κλίμα, την εξωτερική πολιτική και πολλά άλλα.

Η στάση του κ. Ομπάμα την Πέμπτη υποδηλώνει ότι ξέρει ότι έχει λίγους μήνες για να αρνηθεί τον διάδοχό του άλλα τέσσερα χρόνια για να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Αποτίνοντας φόρο τιμής στον Lewis, ο κ. Ομπάμα είπε ότι είχε γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ λόγω του αγώνα του Κογκρέσου για τα πολιτικά δικαιώματα για τους μαύρους Αμερικανούς.

Ο Λιούις, επίσης δημοκράτης, έκανε “ό, τι μπορούσε για να διατηρήσει αυτήν τη δημοκρατία και όσο έχουμε αναπνοή στο σώμα μας, πρέπει να συνεχίσουμε τον σκοπό του”, δήλωσε ο κ. Ομπάμα.

Στην υπηρεσία παρακολούθησαν επίσης πρώην πρόεδροι Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Μπους και ομιλητής της Βουλής Νάνσυ Πελόσι.

Η κηδεία του Λιούις πραγματοποιήθηκε στην Ατλάντα της πολιτείας της Γεωργίας
Ο κ. Μπους, Ρεπουμπλικανός, είπε ότι είχε τις «διαφορές» του με τον αείμνηστο Κογκρέσο, αλλά «ζούμε σε μια καλύτερη και ευγενέστερη χώρα σήμερα λόγω του Τζον Λιούις».

“Πίστευε στην ανθρωπότητα και πίστευε στην Αμερική”, πρόσθεσε ο κ. Μπους.
Κατά τη διάρκεια του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων, ο Lewis ήταν ένας από τους ιδρυτές της Συντονιστικής Επιτροπής Φοιτητών (SNCC) και στη συνέχεια έγινε πρόεδρος του από το 1963 έως το 1966.

Συνδιοργάνωσε και μίλησε τον Μάρτιο για την Ουάσινγκτον για τη δουλειά και την ελευθερία, το ράλι στο οποίο ο Δρ Κινγκ έδωσε την ιστορική ομιλία του «Έχω ένα όνειρο». Ο Λιούις ήταν ο τελευταίος επιζών ομιλητής από την πορεία.

Εκλογές στις ΗΠΑ: Έχει ο Τραμπ τη δύναμη να το καθυστερήσει;
Άντονι Ζέρκερ
Δημοσιογράφος της Βόρειας Αμερικής
@awzurcherστο Twitter
30 Ιουλίου 2020
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε μια πολιτική καταιγίδα αφού έστειλε ένα tweet αυξάνοντας την πιθανότητα καθυστέρησης των γενικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Το μήνυμά του – δομημένο με τη μορφή ερώτησης – έρχεται αφού ο πρόεδρος έχει περάσει μήνες ισχυριζόμενος ότι η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου, στην οποία απευθύνεται ένας αυξανόμενος αριθμός κρατών λόγω των κινδύνων έκθεσης σε κοροναϊούς σε εκλογικά μέρη, είναι ευάλωτη σε απάτη.

Υπάρχουν λίγες ενδείξεις για εκτεταμένες παρανομίες στην ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου, ακόμη και σε κράτη που διεξάγουν τις εκλογές τους αποκλειστικά ταχυδρομικά.

 Ο πρόεδρος, ωστόσο, προτείνει ότι οι φόβοι για την πρακτική και για την ασφάλεια των εκλογικών χώρων θα μπορούσαν να απαιτήσουν καθυστέρηση.

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά απίθανο, αλλά ο κοροναϊός είχε ήδη σημαντικό αντίκτυπο στην πολιτική των ΗΠΑ.

Οι πρωταρχικοί διαγωνισμοί έχουν καθυστερήσει ή διακοπεί, με κλειστούς χώρους ψηφοφορίας και απουσιάζουν οι διαδικασίες ψηφοφορίας.

 Οι πολιτικοί έχουν εμπλακεί σε διαμάχες για την εκλογική διαδικασία σε νομοθετικά σώματα και δικαστήρια.

Τον Νοέμβριο, οι ψηφοφόροι προγραμματίζονται να κατευθυνθούν στις κάλπες για να επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρο, μεγάλο μέρος του Κογκρέσου και χιλιάδες υποψηφίους κρατικής κυβέρνησης.

Αλλά πώς θα μπορούσε να μοιάζει η Ημέρα των Εκλογών – ή αν θα διεξαχθεί ακόμη και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα – αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων.

Θα μπορούσε ο Πρόεδρος Τραμπ να αναβάλει τις εκλογές;
Σύμφωνα με έναν νόμο που χρονολογείται από το 1845, οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη μετά την πρώτη Δευτέρα του Νοεμβρίου κάθε τέσσερα χρόνια – 3 Νοεμβρίου το 2020.

 Θα έπαιρνε πράξη του Κογκρέσου – εγκεκριμένη από πλειοψηφίες στη Βουλή του Δημοκρατικού ελέγχου Αντιπρόσωποι και η Γερουσία που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους – να το αλλάξουν.

Η προοπτική μιας διμερούς νομοθετικής συναίνεσης που θα υπογραφεί για οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι απίθανη στο άκρο.

Η πανδημία δεν σταμάτησε τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών εκλογών στη Νότια Κορέα
Επιπλέον, ακόμη και αν αλλάξει η ημέρα των ψηφοφοριών, το Σύνταγμα των ΗΠΑ υποχρεώνει την προεδρική διοίκηση να διαρκεί μόνο τέσσερα χρόνια.

Με άλλα λόγια, η πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ θα λήξει το μεσημέρι στις 20 Ιανουαρίου 2021, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Μπορεί να πάρει άλλα τέσσερα χρόνια εάν επανεκλεγεί. Θα μπορούσε να αντικατασταθεί από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν αν νικήσει.

Αλλά το ρολόι μειώνεται και η αναβολή της ψηφοφορίας δεν θα το σταματήσει.

Οι Νοτιοκορεάτες ψηφίζουν σε μάσκες και σε κλινικές ιών
Τι θα συμβεί εάν καθυστερήσει η εκλογή;

Εάν δεν έχουν διεξαχθεί εκλογές πριν από την προγραμματισμένη ημέρα των εγκαινίων, ξεκινάει η προεδρική γραμμή κληρονομικής διαδοχής.

 Δεύτερος είναι ο Αντιπρόεδρος Mike Pence και δεδομένου ότι η θητεία του λήγει επίσης εκείνη την ημέρα, βρίσκεται στο ίδιο σκάφος με Ο Πρόεδρος.

Στη συνέχεια βρίσκεται η Πρόεδρος της Βουλής – αυτή τη στιγμή η Δημοκρατική Νάνσυ Πελόσι – αλλά η διετής θητεία της λήγει στα τέλη Δεκεμβρίου.

 Ο ανώτερος-ανώτερος αξιωματούχος που είναι επιλέξιμος για την προεδρία σε ένα τέτοιο σενάριο θα είναι ο 86χρονος Ρεπουμπλικανός Τσακ Γκράσλεϊ της Αϊόβα, πρόεδρος της Γερουσίας.

 Αυτό προϋποθέτει ότι οι Ρεπουμπλικανοί εξακολουθούν να ελέγχουν τη Γερουσία μετά την άδεια του ενός τρίτου από τις 100 έδρες της λόγω της λήξης της θητείας τους.

Συνολικά, αυτό είναι πολύ περισσότερο στη σφαίρα των μυθιστορημάτων πολιτικής αγωνίας παρά στην πολιτική πραγματικότητα.

Αλλά θα μπορούσε ο ιός να διαταράξει τις εκλογές;
Παρόλο που μια απλή αλλαγή της ημερομηνίας των προεδρικών εκλογών είναι απίθανη, αυτό δεν σημαίνει ότι η διαδικασία δεν διατρέχει κίνδυνο σημαντικής αναστάτωσης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Irvine του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας Richard L Hasen, εμπειρογνώμονας εκλογικής νομοθεσίας, ο Τραμπ ή οι κυβερνητικές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις έκτακτης ανάγκης τους για να περιορίσουν δραστικά τις προσωπικές τοποθεσίες ψηφοφορίας.

Στην πρωτοβάθμια έκθεση του Ουισκόνσιν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, για παράδειγμα, ανησυχίες σχετικά με την έκθεση στον ιό, καθώς και η έλλειψη εθελοντών δημοσίων υπαλλήλων και εφοδιαστικών εκλογών, οδήγησαν στο κλείσιμο 175 από τα 180 εκλογικά μέρη στο Μιλγουόκι, τη μεγαλύτερη πόλη του κράτους.

Εάν μια τέτοια κίνηση έγινε με γνώμονα τα πολιτικά συμφέροντα – ίσως στοχεύοντας στα εκλογικά οχυρά ενός αντιπάλου – θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στα αποτελέσματα των εκλογών.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές στις ΗΠΑ.
Θα μπορούσαν τα κράτη να αμφισβητήσουν τα αποτελέσματα;

Ο Hasen προτείνει επίσης ένα άλλο πιο εξαιρετικό, αν και απίθανο, σενάριο.

 Τα νομοθετικά σώματα, επικαλούμενα ανησυχίες για τον ιό, θα μπορούσαν να ανακτήσουν την εξουσία να καθορίσουν ποιος υποψήφιος θα κερδίσει το κράτος τους στις γενικές εκλογές.

Δεν υπάρχει συνταγματική υποχρέωση ότι ένα κράτος υποστηρίζει τον προεδρικό υποψήφιο που κερδίζει μια πλειονότητα των ψήφων του – ή ότι το κράτος έχει μια ψήφο για τον πρόεδρο καθόλου.

Πρόκειται για το Electoral College, το αρχαϊκό θεσμικό όργανο των ΗΠΑ στο οποίο κάθε κράτος έχει “εκλογείς” που ψηφίζουν για τον πρόεδρο.

Σε κανονικές στιγμές, αυτοί οι εκλογείς (σχεδόν πάντα) υποστηρίζουν όποιον κερδίσει τη λαϊκή ψήφο στις αντίστοιχες πολιτείες τους.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται απαραίτητα να λειτουργεί έτσι.

Στις εκλογές του 1800, για παράδειγμα, αρκετοί κρατικοί νομοθέτες είπαν στους εκλογείς τους πώς να ψηφίσουν, οι δημοφιλείς θα καταδικαστούν.

Εάν ένα κράτος έκανε μια τέτοια «σκληρή» κίνηση σήμερα, ο Hasen παραδέχεται, πιθανότατα θα οδηγούσε σε μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους.

Δηλαδή, εάν επιτρέπονται μαζικές διαδηλώσεις σε καραντίνες και κοινωνικά αποστατικά διατάγματα.

Θα υπάρξουν νομικές προκλήσεις;
Η πρόσφατη εμπειρία στο δημοτικό σχολείο του Ουισκόνσιν θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μια δυσοίωνη προειδοποίηση για τις εκλογικές διαταραχές που θα έρθουν – και όχι μόνο λόγω των μακροχρόνιων γραμμών για προσωπική ψηφοφορία σε περιορισμένες εκλογικές θέσεις, στελεχωμένοι από εθελοντές και στρατιώτες εθνικής φρουράς με προστατευτικά ρούχα.

Πριν από την πρωτογενή ημέρα, ο δημοκρατικός κυβερνήτης Τόνι Έβερς και οι Ρεπουμπλικάνοι που ελέγχουν το κρατικό νομοθέτη ασχολούνται με νομικές μάχες υψηλού επιπέδου, μια από τις οποίες αποφασίστηκε τελικά από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σχετικά με το αν ο κυβερνήτης είχε τη νομική εξουσία να αναβάλει την ψηφοφορία μέχρι τον Ιούνιο ή να παρατείνει την προθεσμία ψηφοφορίας που απουσιάζει.

Απολυμαντικό χεριών πριν από την ψηφοφορία στο Ουισκόνσιν.

Τον Μάρτιο, ο κυβερνήτης του Ρεπουμπλικανικού Οχάιο, Mike DeWine, είχε μια παρόμοια δικαστική μάχη πριν από την επιτυχή του κίνηση να καθυστερήσει το δημοτικό του κράτους.

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Τέξας εξέδωσε την Τετάρτη μια εντολή που έκανε το φόβο να προσβληθεί ο κοροναϊός ως έγκυρος λόγος να ζητήσει ψηφοδέλτιο απόντος το Νοέμβριο.

 Οι απαιτήσεις του κράτους για ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου ήταν μερικές από τις πιο αυστηρές στο έθνος.

Ποιες αλλαγές θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο;

Σε μια πρόσφατη έρευνα γνώμης που διεξήχθη από το ερευνητικό κέντρο Pew , το 66% των Αμερικανών δήλωσαν ότι δεν θα ήταν άνετα να πάνε σε εκλογικό μέρος για να ψηφίσουν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης δημόσιας υγείας.

Τέτοιες ανησυχίες έχουν αυξήσει την πίεση στα κράτη να επεκτείνουν τη διαθεσιμότητα ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου σε όλους τους ψηφοφόρους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ιογενούς έκθεσης από την προσωπική ψηφοφορία.

Ενώ κάθε πολιτεία προβλέπει κάποια μορφή απομακρυσμένης ψηφοφορίας, οι προϋποθέσεις για να πληρούν τις προϋποθέσεις ποικίλλουν πολύ.

“Έχουμε ένα πολύ αποκεντρωμένο σύστημα”, λέει ο Hasen.

“Τα κράτη έχουν πολλά περιθώρια ως προς το πώς κάνουν αυτά τα πράγματα.”

Πέντε πολιτείες στις δυτικές ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσιγκτον, του Όρεγκον και του Κολοράντο, διεξάγουν τις εκλογές τους εξ ολοκλήρου μέσω ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου.

Άλλοι, όπως η Καλιφόρνια, παρέχουν ταχυδρομική ψηφοφορία σε όποιον το ζητά.

Γιατί δεν αρέσουν σε ορισμένες πολιτείες η ταχυδρομική ψηφοφορία;

Στο άλλο άκρο του φάσματος, 17 πολιτείες απαιτούν από τους ψηφοφόρους να παράσχουν έναν έγκυρο λόγο για τον οποίο δεν μπορούν να ψηφίσουν αυτοπροσώπως προκειμένου να λάβουν ψηφοφορία απόντος.

Αυτές οι πολιτείες έχουν αντιμετωπίσει κλήσεις για να χαλαρώσουν τις απαιτήσεις τους για να διευκολύνουν την απόκτηση ψηφοδέλτιων που απουσιάζουν – αν και ορισμένοι ηγέτες αντιστέκονται.

Ο Mike Parson, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Μισσούρι, δήλωσε την Τρίτη ότι η επέκταση της πρόσβασης στην ψηφοφορία από τους απουσιάζοντες ήταν “πολιτικό ζήτημα” και πρότεινε ότι ο φόβος για τη μόλυνση του ιού δεν είναι, από μόνος του, λόγος για να δικαιούται ψηφοδέλτιο που απουσιάζει.

 Γιατί οι εκλογικές εκστρατείες των ΗΠΑ δεν τελειώνουν ποτέ;

Ρωτήστε την Αμερική έχει την απάντηση.
Ρεπουμπλικάνοι σε άλλες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Καρολίνας και της Γεωργίας, έχουν εκφράσει παρόμοια συναισθήματα.

Το Κογκρέσο θα μπορούσε να παρεμβληθεί και να δώσει εντολή στα κράτη να παρέχουν ένα ελάχιστο επίπεδο ψηφοφορίας ή αποστολής ψηφοφορίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις εθνικές εκλογές, αλλά δεδομένου του υφιστάμενου κομματικού αδιεξόδου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, οι πιθανότητες είναι περιορισμένες.

Συμφωνούν τα κόμματα σχετικά με τον τρόπο προστασίας των εκλογών;
Όχι.

 Δεδομένης της έντονης πόλωσης της σύγχρονης πολιτικής, δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι – και πώς – να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας έχει γίνει μια ολοένα και πιο αμφισβητούμενη συζήτηση.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αντιταχθεί στην εκτεταμένη ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λέγοντας ότι είναι πιο ευαίσθητο σε απάτη.

 Ανέφερε επίσης ότι η αυξημένη προσέλευση από τη μείωση των περιορισμών στην ψηφοφορία θα μπορούσε να βλάψει τους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους,

“Είχαν επίπεδα ψηφοφορίας, ότι αν το συμφωνούσες ποτέ, δεν θα είχες ποτέ εκλεγμένο Ρεπουμπλικάνους σε αυτή τη χώρα”, είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του Fox News.

Ωστόσο, τα στοιχεία ότι οι συντηρητικοί πλήττονται περισσότερο με ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου είναι ανάμεικτοι, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί συχνά ψηφίζουν απόντες σε απόλυτους αριθμούς από τους Δημοκρατικούς.

Διακυβεύεται η δημοκρατία των ΗΠΑ;
Το ξέσπασμα του κοροναϊού επηρεάζει κάθε πτυχή της αμερικανικής ζωής.

 Ενώ ο Τραμπ και άλλοι πολιτικοί πιέζουν τη ζωή για να επιστρέψουν σε κάποια ομαλότητα, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι όλα θα είναι καλά μέχρι την ημέρα των εκλογών του Νοεμβρίου.

Σε κανονικές περιόδους, οι επόμενοι μήνες θα σηματοδοτούσαν μια κρούση εθνικού πολιτικού ενδιαφέροντος και δραστηριότητας που θα εξελιχθεί σε μια ημέρα εκλογών.

Σε αυτό το σημείο, όλα είναι αμφίβολα – συμπεριλαμβανομένων, για ορισμένους, των θεμελίων της ίδιας της αμερικανικής δημοκρατίας.

“Ακόμη και πριν από την εμφάνιση του ιού, ανησυχούσα πολύ για τους ανθρώπους που αποδέχτηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020, επειδή είμαστε πολύ υπερπολωμένοι και φραγμένοι με παραπληροφόρηση”, λέει ο Hasen, ο οποίος έγραψε ένα πρόσφατο βιβλίο με τίτλο Εκλογές Meltdown: Dirty Tricks, Distrust και το Απειλή για την αμερικανική δημοκρατία.

“Ο ιός προσθέτει πολύ περισσότερα σε αυτήν την ανησυχία.”
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-52326166

………………..

ΠΈΜΠΤΗ, 30 ΙΟΥΛΊΟΥ 2020

Ό Πρόεδρος τής Γκάνας Νάνα Ακούφο-Άντο, σέ πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση, διάβασε μέσα στήν Βουλή τής Γκάνας, άρθρο μέ οδηγίες τού Rockfeller Foundation από τό 2010 γιά τόν έλεγχο τών ανθρώπων μέσω τής διάδοσης ενός ιού.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κείμενο που λέει "ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ BB NEWS"


Παρακαλώ ενημερώστε τους όλους
*όποιος θέλει μπορώ να το στείλω σε ήχο

Ο Πρόεδρος της Γκάνας Νάνα Ακούφο-Άντο, σε πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση, διάβασε μέσα στην Βουλή της Γκάνας, άρθρο με οδηγίες του Rockfeller Foundation από το 2010, για την υποθετική δημιουργία πιο ελεγχόμενων κρατών, και κοινοποίησε το βίντεο της δημόσιας ομιλίας του στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων και στο YouTube από όπου το βρήκα, όπου λίγο μετά τα 500 views, του το κατεβάσανε.
Σας μεταφέρω όπως μπορώ, γραπτώς, τι λέει στο βίντεο για το μέλλον μας:
Κατασκευάστε έναν πολύ χαμηλής θνητότητας κορονοιό. (0,2%)
Κατασκευάστε επίσης, μία πολύ πιο θανατηφόρα έκδοση του ιού με θνητότητα (30%), ως plan b, εάν η επιβολή ελέγχου με τον πρώτο χαμηλής θνητότητας κορονοιό αποτύχει.
Κατασκευάστε τους ιούς στο βιολογικό εργαστήριο του Winnipeg του Καναδά, και μεταφέρετέ τους στην Γούχαν της Κίνας.
Κατασκευάστε εμβόλια, πιστοποιητικά ανοσίας, ψηφιακές ταυτοποιήσεις, και πρωτόκολλα για να γίνει υποχρεωτική η επιβολή τους παγκοσμίως, με την βοήθεια του Γκέιτς ID2020, και των προγνώσεων κοινωνικών αντιδράσεων του Γκέιτς Event201.
Απελευθερώστε τον πρώτο ιό στην την Γούχαν, και ρίξτε την ευθύνη σε φυσικό αίτιο, και συγκεκριμένα στην ιχθυαγορά της Γούχαν.
Αρχικά υποτιμήστε δημοσίως την επικινδυνότητα του ιού, καθησυχάστε τον κόσμο, λέγοντάς του ότι ο ιός είναι πολύ δύσκολο εώς αδύνατο να διαδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, και ότι δεν κινδυνεύει κανείς.
Για όσο περισσότερο μπορείτε χρονικά, μην λαμβάνετε μέτρα προστασίας, μέχρι ο ιός να εξαπλωθεί παγκοσμίως.
Όταν έχουν μολυνθεί αρκετοί άνθρωποι σε μια χώρα, επιβάλετε απαγόρευση ταξιδιών, πτήσεων, είσοδο και έξοδο από αυτήν την χώρα, αλλά κρατήστε την μόλυνση να συνεχίζεται μέσα σε αυτήν την χώρα.
Όταν η μόλυνση έχει αυξηθεί ικανοποιητικά, επιβάλετε μικρού διαστήματος καραντίνα – απομόνωση, και επεκτείνετέ την σιγά σιγά κάθε τόσο, σταδιακά σε μεγαλύτερο διάστημα χρόνου.
Γιγαντώστε την θνητότητα του ιού, καταμετρώντας ως θανάτους από κορονοιό, νεκρούς που δεν είχαν καμία σχέση με τον Κορονοιό, όπως ασυμπτωματικούς που ήταν απλά θετικοί στον Κορονοιό και πέθαναν από οποιονδήποτε λόγο, όπως νεκρούς που είχαν παρόμοια συμπτώματα με τον κορονοιό αλλά δεν διαπιστώθηκε ότι είχαν κορονοιό, και επίσης θανάτους ανθρώπων με πολλά υποκείμενα νοσήματα, που η επιδείνωση της υγείας τους και ο θάνατος τους, είχε ελάχιστη σχέση με τον κορονοιό, και απαγορέψτε τις νεκροψίες για όσο περισσότερο μπορείτε.
Τρομοκρατήστε τον κόσμο, και σκληρύνετε την καραντίνα ώστε να φυτευτεί ο φόβος στους ανθρώπους, και παράλληλα να αυξηθούν οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα για την καραντίνα και τα μέτρα προστασίας.

Σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος της Γκάνας σχολιάζει, ότι αυτός είναι ο λόγος που η USA κατηγορεί τους Κινέζους ότι δώσανε λανθασμένα στοιχεία θνητότητας του ιού, αλλά οι Κινέζοι δεν κάνανε λάθος.

Στην πραγματικότητα οι Κινέζοι δώσανε τα σωστά στοιχεία με την πραγματική πολύ χαμηλή θνητότητα του κορονοιού.
Αλλά επειδή ο ιός κατασκευάστηκε από το βαθύ κράτος της Αμερικής του Μπιλ Γκειτς, του Άντονι Φάουτσι, των Ρόκφελλερ, και την ατζέντα τους για μείωση πληθυσμού, γι΄αυτό και μπορούσαν να προβλέψουν με σιγουριά, ότι οι νεκροί στην Αμερική θα ξεπεράσουν τους 200.000, επειδή τα νούμερα είναι ψεύτικα.

Ντροπή τους συμπληρώνει.
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ TI ΜΑΣΚΑ ΦΟΡΑΣ; ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ME ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ. ΟΧΙ ME ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ."

Κρατήστε τις χώρες σε καραντίνα για όσο περισσότερο είναι δυνατόν, για να καταστραφεί όσο περισσότερο δυνατόν η οικονομία τους, να δημιουργηθούν κοινωνικές αντιδράσεις για την επιβολή και την σκληρότητα των μέτρων και κοινωνική διχόνοια, καταστρέψτε το δίκτυο προμηθειών ωστέ να δημιουργηθεί μαζική έλλειψη τροφίμων, και αποδυναμώστε το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων με την κοινωνική αποστασιοποίηση, μην επιτρέποντας να αλληλεπιδράσουν ο ένας με τα βακτήρια του άλλου, τον έξω κόσμο, δηλαδή τους παράγοντες που κρατούν το ανοσοποιητικό τους σύστημα σε εγρήγορση και ζωντανό, κάντε τους ευάλωτους σε ασθένειες.
Επαναλάβετέ τους ότι η μόνη λύση για να βγουν από την καραντίνα είναι το εμβόλιο, αλλά εσείς οι πολιτικοί φορείς κάντε προκλητικές εμφανίσεις χωρίς μέτρα προστασίας, σαν να μην υπάρχει ο κορονοιός.
Επιτεθείτε και χλευάστε οποιαδήποτε είδηση για πιθανή θεραπεία του κορονοιού, που δεν περιλαμβάνει την χρήση εμβολίου.
Επεκτείνετε την καραντίνα ξανά και ξανά και ξανά, ανά διαστήματα 2 εβδομάδων, για να προκαλέσετε όλο και περισσότερους ανθρώπους να διαμαρτυρηθούν και να διαδηλώσουν και να αψηφήσουν την επικινδυνότητα του ιού.
Τερματίστε την φάση1 της καραντίνας, έπειτα από αρκετή επιβολή καταστολής των διαμαρτυρόμενων, γύρω στον Ιούνιο του 2020, αλλά δηλώστε δημόσια ότι είναι πολύ νωρίς για τον τερματισμό της καραντίνας, αλλά θα την τερματίσουμε όπως και να “χει.
Μόλις η κοινωνία επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς, περιμένετε μερικές εβδομάδες και μετά συνεχίστε να γιγαντώνετε τα κρούσματα και μετά τους θανάτους, ώστε να αρχίσετε να τους ετοιμάζετε την δεύτερη καραντίνα (φάση2) γύρω στον Οκτώβριο – Νοέμβριο, χαμηλώστε τους ξανά το ανοσοποιητικό με την χρήση μάσκας, και όταν έρθει η ώρα επιβολής της δεύτερης καραντίνας κατηγορείστε ότι φταίνε οι διαδηλωτές που δεν εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους για την αύξηση των θανάτων, και γιγαντώστε περισσότερο τον πλασματικό αριθμό των θανάτων ώστε να φαίνεται πιο θανατηφόρο το δεύτερο κύμα κορονοιού, και ρίξτε την ευθύνη στους διαδηλωτές λέγοντας τους ότι σας το είπαμε ότι είναι νωρίς για να διαδηλώνετε, και ότι εσείς φταίτε που θέλατε να πάτε στο κομμωτήριο, και οι λάθος επιλογές σας ευθύνονται για την μείωση των ελευθεριών σας.
Τιμωρείστε αυστηρότερα τους παραβάτες στην δεύτερη καραντίνα, αντικαταστήστε τα πρόστιμα με (τζίετεμ?), απαγορέψτε τα ταξίδια, αυξήστε τα σημεία ελέγχου με την βοήθεια του στρατού, αυξήστε την παρακολούθηση και την ιχνηλασία του πληθυσμού με υποχρεωτικά applications, πάρτε τον έλεγχο της τροφής, των καυσίμων, έτσι ώστε οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε αυτά μόνο αν κρίνουν οι αρχές ότι είναι πραγματική ανάγκη και δώσουν άδεια, και διατηρήστε την δεύτερη καραντίνα πολύ περισσότερο από την πρώτη.

Συνεχίστε να καταστρέφεται την παγκόσμια οικονομία, να υποβαθμίζετε την αλυσίδα εφοδιασμού, και μεγαλώστε την έλλειψη τροφίμων, κτλπ.

Διαλύστε κάθε δημόσια διαμαρτυρία με ακραία δύναμη, και στιγματίστε όποιον διαμαρτύρεται ως νούμερο ένα δημόσιο κίνδυνο-εχθρό, γι” αυτούς που είναι υπάκουοι-υποταγμένοι.
Μετά από 6+μήνες καραντίνας, ξεκινήστε το πρόγραμμα εμβολιασμού, την πιστοποίηση εμβολιασθέντων, και κάντε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό για όλους, δίνοντας προτεραιότητα σε αυτούς που ήταν υποταγμένοι από την αρχή, και επιτεθείτε σε αυτούς που είναι κατά όλου αυτού, λέγοντας ότι είναι κίνδυνος για όλους, και ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό εάν δεν εμβολιαστούν όλοι, και ότι είναι δημόσιοι εχθροί.
Εάν η πλειοψηφία της κοινωνίας συμφωνήσει με την ατζέντα, τότε επιτρέψτε αυτούς τους ανθρώπους να εισέλθουν στο νέο μας σύστημα, στην νέα κανονικότητα, και παράλληλα μειώστε την δυνατότητα όσων αντιστέκονται να εργαστούν και να ταξιδέψουν.
Εάν η πλειοψηφία της κοινωνίας αντισταθούν στην ατζέντα, τότε απελευθερώστε τον δεύτερο (sars/mers/hiv) υβριδικό ιό με την 30%+ θνητότητα, για να προκληθεί τεράστιος τρόμος, και να μετατραπεί γρήγορα η υπάκουη μειοψηφία σε πλειοψηφία, και πείτε τους «εμείς σας τα λέγαμε, αλλά δεν μας ακούγατε».
Μετά εφαρμόστε το νέο οικονομικό σύστημα κρυπτονομίσματος του Bill Gates Microsoft patent 060606, που χρησιμοποιεί τις πληροφορίες σωματικών δραστηριοτήτων, που είναι βασισμένες πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά και την προθυμία υποταγής, δηλαδή μια πιο καταστροφική έκδοση του Black Mirror – Fifteen Million Merits που χρησιμοποιεί το φαγητό, το νερό, την στέγαση, και άλλα απαραίτητα για διαβίωση, ως μέσον επιβολής του νέου οικονομικού συστήματος, το οποίο βασικά είναι το «Κάντε ότι σας πούμε να κάνετε και επιβραβευτείτε, με μεγαλύτερη πίστωση, σκορ, και πρόσβαση σε αγαθά που χρειάζεστε για να επιβιώσετε, ή αντισταθείτε σε ότι θέλουμε να κάνετε και τιμωρηθείτε με απαγόρευση πρόσβασης σε ότι χρειάζεστε για να ζήσετε».

Σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος της Γκάνας, σταματάει και λέει στους συμπατριώτες του, ότι όλα όσα τους διάβασε έχουν καταγραφεί και ηχητικά, και ότι τους μοιράζει το ηχητικό ντοκουμέντο για να διαδώσουν σε όλους, και να ακούσουν όλοι, τι έχει σχεδιαστεί, από το Rockfeller Foundation, όπου κάποιος κατάφερε να διεισδύσει και να του φέρει την ηχογράφηση, και ότι αυτή την στιγμή την έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο, άλλα μπορεί πολύ σύντομα να την κατεβάσουν, οπότε να την μοιραστούν και να την πολλαπλασιάσουν.

Στην συνέχεια αναφέρετε στην Βίβλο, και λέει ότι αυτό εννοούσε η Βίβλος ότι η αποστολή της ανομίας γίνεται στα κρυφά, και ότι εύχεται ότι μέχρι το τέλος του 2020, με την βοήθεια του Θεού θα αποκαλυφθούν όλες αυτές οι άρρωστες μεθοδεύσεις που κατασκευάστηκαν με μυστικότητα, για να αναγκάσουν όλον το κόσμο να εμβολιαστεί, για να του επιτρέψουν να ζει, και να τον ελέγχουν πλήρως.
Στην συνέχεια λέει ο Θεός να ευλογεί την Γκάνα και όλους τους ανθρώπους, και να ευλογήσει την αποστολή τους να γίνει μεγάλη και δυνατή για να αντισταθούν και να υπερασπιστούν την ελευθερία τους και το δίκαιο τους.

«Πρέπει να αντισταθούμε στην καταπίεση και στα σχέδια του Μπιλ Γκειτς, του Τζορτ Σόρος, του Άντονι Φάουτσι, και την ατζέντα τους για μείωση πληθυσμού, αντιστεκόμαστε, δεν θα επιτύχουν, και ο Θεός είναι βοηθός μας, δεν θα τα καταφέρουν, και ο Θεός θα κρίνει μεταξύ ημών και αυτών που θέλουν να καταστρέψουν την ανθρωπότητα και να μας σπείρουν τον πανικό για να μας ξεγελάσουν και να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα, αλλά ο κόσμος δεν ανήκει σε αυτούς τους κακοήθεις ανθρώπους για κανέναν λόγο, όχι δεν θα γίνει το δικό τους, ο Θεός θα μας βοηθήσει να κάνουμε αυτό που μας λέει η εκκλησία του Ιησού Χριστού να κάνουμε, να τους αντισταθούμε μέχρι να τους αναγκάσουμε να αποτύχουν.»
Ο Πρόεδρος της Γκάνας Νάνα Ακούφο-Άντο ανήρτησε αυτή την δημόσια ομιλία του μέσα στην Βουλή της Γκάνας, σε μορφή βίντεο με τίτλο «President of Ghana Exposes how a Virus is the Perfect Narrative of Tyrants» διάρκειας 14 λεπτών πριν 2 μήνες περίπου στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων και στο Youtube, όπου πριν φτάσει στα 500 views, του το κατεβάσανε, με συνέπεια να κατεβεί από όλα τα social media.
Επειδή μου το κατεβάσανε και εμένα όταν το είχα δημοσιεύσει και δεν γνωρίζω αν θα μου επιτραπεί να το ξαναδημοσιεύσω στο διαδίκτυο, σας μετέφερα γραπτώς τι ειπώθηκε, στην δημόσια ομιλία του Προέδρου της Γκάνας στην Βουλή της Γκάνας.

Πέρα από την ηχογράφηση άφησε και αρκετά Link τα οποία δεν πρόλαβα να σώσω, εκτός ενός, το οποίο δεν γνωρίζω εάν έχει αλλαχτεί το περιεχόμενο του από τότε, και είναι το εξής: http://www.nommeraadio.ee/…/RRS/Rockefeller%20Foundation.pdf
Αφήνω και ένα Link για την πατέντα 060606 που κατοχύρωσε επίσημα η Microsoft.
https://www.pressproject.gr/i-patenta-wo-2020-060606-tis-m…/
Καθώς και ένα Link για το Black Mirror – Fifteen Million Merits, με το οποίο επεξηγείτε η πατέντα της Microsoft.
https://en.wikipedia.org/wiki/Fifteen_Million_Merits

πηγή

Το άρθρο έγραψε και επιμελήθηκε ο…

 ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>