«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το Ελληνικό σύνταγμα έχει καταλυθεί από κοινοβουλευτικούς δικτάτορες της Τσέπης, με στήριξη από όλη τη δεξιά φράξια, μαζί με τους ψηφοφόρους της!

Ο Τσίπρας φεύγει, ο Μητσοτάκης jpg

ΟΥΑ ΛΑ ΛΑ!!!!! Το έθνος που γέννησε την δημοκρατία, την έκανε κωλόχαρτο κακής ποιότητας!!!!!!!!!!!

Ο πατριώτης Πρωθυπουργός προτείνει στα Ζώα!!!! 

Τουρκική ως ξένη γλώσσα από το δημοτικό προτείνει ο Μητσοτάκης. Κυριάκο πάρ” τους και τα σώβρακα!!!!

Και οθωμανικό δίκαιο απο το γυμνάσιο Κούλη.
Να πάρουν τη φόρμα από μικρά.
Να είναι έτοιμα να σας ψηφίζουν όπως οι γονείς τους της καθώς πρέπει βολεμένης κοινωνίας!

Το σύνταγμα έχει καταληφθεί από αυθαίρετες διατάξεις με συνοδοιπόρο τον κορονοϊό!

Οι αποφάσεις δεν παίρνονται από επιστημονική-κες επιτροπές, αλλά από μια Γληνού, ένα Τσιόδρα, ένα Χαρδαλιά, από ένα ρεντίκολο τον μαφιόζων των Χρυσοχοϊδη και φυσικά το αφεντικό τους τον δάσκαλο Μητσοτάκη!

Τα ψέματά τους πέφτουν βροχή δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε ομπρέλα!

Να σκεφτείτε ότι βγαίνει το επίσημο εγκάθετο κράτος και λέει, ότι το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό και αυτά τα καθάρματα, πριν χτυπήσει ο κορονοϊος ψήφισαν το εμβόλιο θα είναι υποχρεωτικό!

Η γελοιότητα έχει γίνει τραγωδία στο Ηρώδειο, έχει γίνει θεατρικό σενάριο στο Μαξίμου και το πλάσαρε η Μεγάλη Μαρέβα, έχει γίνει πασαρέλα στην βουλή, κάθε τρία λεπτά βγαίνει ένα απόβρασμα, ένα ξεκούδουνο και Λέει στα πρόβατα στις στάνες… Οι μάσκες δεν είναι απαραίτητες, τις μάσκες πρέπει να τις φοράμε,  Οπ? έχουμε πολλά κρούσματα που έχουν δηλωθεί από?????????????? το πουθενά, για αυτό θα φοράμε ολοι μάσκες!

Πρώτα λέγαμε, για τους επίορκους, τώρα που θα πέσουν οι μάσκες, τώρα που θα φοράμε όλοι και δεν θα ξεχωρίζουμε από τους τρομοκράτες, τους δολοφόνους , τους επίορκους, τώρα θα είμαστε όλοι το ίδιο, όπως έλεγε ο προδότης Πάγκαλος, όλοι μα ζει τα φάγαμε!

Κάπως έτσι, όλοι είμαστε τα ίδια σκατά!

Μήπως δεν είμαστε;;;;;;;;

Αφού εμείς συντηρούμε τα προδοτικά καθάρματα που πούλησαν και παρέδωσαν το ελληνικό έθνος;;;;

Τα θρασίμια ετοιμάζονται να φορέσουν και στα παιδιά μασκα… ΟΥΧΑ ΧΟΥΧΑ θα έχει πολύ πλάκα η φρίκη!!!

Με έξοδα από το αίμα του λαού κάνουν διαφημίσεις στις επιχειρήσεις των φίλων του Μητσοτάκη, αυτοί φωνάζουν…πάρτε μέτρα, ανοίξαμε εργοστάσια για μάσκες και πρέπει να τις πουλάμε και σε καλή τιμή.

Και φροντίστε, δεν θα παίρνουν οτιδήποτε μάσκες, αλλά τις δικές μας, τις ιδικές, οι άλλες είναι επικίνδυνες!

Βγάλτε τα ρεντίκολα στα κανάλια μας τι τα πληρώνουμε να τρομοκρατούν τον κόσμο και να πέφτουν πολλά πρόστιμα!

Δεν θα κυκλοφορεί άνθρωπος χωρίς μάσκα!

Αν δεν τις φορέσετε θα μετράμε πάνω από χίλια κρούσματα, μπορεί και πάνω από δυο χιλιάδες και ο αριθμός να ανεβαίνει, η τρομοκρατία να απλώνετε και οι τσέπες μας θα γεμίζουν.

Πέρα από το ότι θα απαγορεύετε να διαμαρτύρονται τα (ΖΑ), το κάνουν για το καλός τους!

Και εγώ ερωτώ των Έλληνα πολίτη;

Τι δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης;;;

Καλά Ερωτώ τους ραγιάδες, τα πόπολα, τα δουλικά του κερατά;;;;

Μπορείτε να συγκρίνετε τις προδοσίες του Τσίπρα με του πατριώτη Μητσοτάκη;;;

Ρε Ραγιάδες ρίξατε τον προδότη Τσίπρα για τις προδοσίες του???

Ή μήπως δεν τον ρίξατε για τις προδοσίες, αλλά για την κονόμα;;;

Ρε ραγιάδες ξέρετε τι κάνετε με την ΡΑΓΙΑΔΟΣΥΝΗ σας;;;

Δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας εκτάσεις προδοσίες από την δεξιά φράξια σε συνεργασία όλης της βουλής!!!!

Όσοι ακάλεστοι πολιτικοί ηθοποιοί είναι παιδιά του συστήματος, δηλαδή της μάσας, βγαίνουν και μιλάνε για τον κορονοϊο, οι υγειονομικές επιτροπές πέθαναν, το σύνταγμα πέθανε, οι Έλληνες κατέβασαν, όχι μόνο το παντελόνι τους, αλλά και το σώβρακο και κρατάνε και στα δυο χέρια βαζελίνη για κάθε χρίσει, στον πρωκτό, στο στόμα, αλλά κυρίως για τους κάλους στα χέρια από την πολύ…….!

Ναι αλλά, όλοι είναι χριστιανοί και προσεύχονται, ζητάνε συχώρεση, για τις καθημερινές προδοσίες, απάτες και άλλες αγαθοεργίες το βράδυ στο  εικόνισμα τους και το πρωί βγαίνουν αναμάρτητοι και συχωρεμένοι, να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους!!!

Και προσέξτε τώρα , όσοι σπέρνουν ειδήσεις που δεν έχουν την έγκριση της Δεξιάς φράξιας, θα αρπάζονται από το σπίτι τους, χωρίς ένταλμα πως και καλά είχαν πληροφορία, από τους ρουφιάνους τους, ότι ο κορονοϊος εθεάθη στην οικία του τάδε, να σουλατσάρει και ο άτυχος θα τον ψάχνει η μάνα του στα αζήτητα του νεκροτομείου, η θα του κλείνουν ένα συμβολαιάκι και θα τελειώνει η υπόθεση!!!

Οι επιστήμονες που τολμάνε να λένε ότι είναι παραμύθι ο Κορονοϊος οπως  τον παρουσιάζουν μαζί  με τους αριθμούς για τα θύματα, θα μείνουν άνεργοι, θα εξαφανίζονται, θα μηνύονται…Κυνός θα ξεπαστρέφοντε!!!!!

Και για γαρνιτούρα στο μεγάλο φαγοπότι, σας προσφέρω τον αγαπημένο τους κομφερασιέ!

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Μας λέει ο κομπιουτερας πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε λιγότερους θανάτους από κορονοιο.

Έχει γίνει και γιατρός , έχει γίνει και προφήτης ,μην ξεχνάτε πως είχε προφητέψει πάλι σχεδόν πριν δέκα χρόνια για την πανδημία του κορονοιου το 2020.

Έχει γίνει και φιλάνθρωπος τύπου μητέρα Τερέζα να πω;

Αγαπάει όλους τους ανθρώπους και πασχίζει να τους σώσει όλους , ξεκινώντας από αυτούς που δυστυχώς βρίσκονται ήδη με το εισιτήριο στο χέρι για τον άλλο κόσμο , έχοντας τελευταίο στάδιο καρκίνου ή τρεις άσχημους συνδυασμούς νοσημάτων, μετά θα σώσει τους υπερήλικες που πρέπει να τους αγαπάει πάρα πολύ και μετά όλους εμάς τους υπόλοιπους.

Α ξέχασα!!!!

Θα σώσει και τα παιδάκια στις τρίτες χώρες κάνοντας τους το εμβόλιο.

Έτσι σίγουρα δεν θα πεθάνουν από κορονοιο αλλά από την πείνα και την δίψα.

Κάτι είναι και αυτό.

Δεν είναι και λίγο άμα το καταφέρει!!! Μην πάει το μυαλό σου πως έχει κέρδος.

Διώξε γρήγορα τις κακές σκέψεις!!!

Ντροπή!!!

ΟΥΑ ΛΑ ΛΑ!!!!! Το έθνος που γέννησε την δημοκρατία, την έκανε κωλόχαρτο κακής ποιότητας!!!!!!!!!!!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτός είναι ένας από τους χιλιάδες επιστήμονες που λένε ότι έτσι όπως παρουσιάζουν την Ενισχυμένη γρίπη του κορονοϊου, είναι σκέτη απάτη, που εγείρει εσχάτη προδοσία κατά του λαού!

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020

Γιάννης Καραμολέγκος : Πίσω από την πανδημία κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα


Η πανδημία COVID-19 έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε ολόκληρο τον πλανήτη και στην Ελλάδα.Ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση την πανδημία;

Θα εστιάσω την απάντησή μου σε στοιχεία όπως η υγεία και το πολιτικό ήθος.

Θυμίζω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην χώρα μας είναι διαλυμένο, από την κακή διαχείριση των εκάστοτε κυβερνήσεων και τα μνημόνια. Ουσιαστικά είναι ανεπαρκές να αντιμετωπίσει τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης του πληθυσμού μας ακόμη και υπό φυσιολογικές συνθήκες, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε ότι σε περίπτωση μιας πανδημίας, το σύστημα θα κινδύνευε με ολοκληρωτική κατάρρευση.

Αυτή η σκληρή πραγματικότητα είναι προφανές ότι ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει αυστηρά προληπτικά μέτρα, κατά την άποψή μου βιαστικά και χωρίς επαρκή μελέτη των αρνητικών επιπτώσεων, ιδιαίτερα στην οικονομία.

Βεβαίως, αρκετοί από τους χειρισμούς της κυβέρνησης ήσαν αυτονόητοι, σωστοί και αιτιολογημένοι, όμως παράλληλα υπήρξαν σοβαρές αστοχίες και λάθη.

Για να γίνω σαφής, η πρώτη μεγάλη αστοχία της κυβέρνησης ήταν ότι επέλεξε τον κ. Τσιόδρα, ως βασικό επιστημονικό συντονιστή για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η ευθύνη που δόθηκε στον συγκεκριμένο γιατρό δημιουργεί θέμα ηθικής τάξης, αφού όπως δημοσιοποιήθηκε ευρύτατα, είχε σχέση συνεργασίας με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν εμβόλια και άλλα σχετικά φάρμακα. Επιπλέον, ο ίδιος αυτός γιατρός, ως σύμβουλος του κ. Αβραμόπουλου παλαιότερα, ήταν συνυπεύθυνος για την προμήθεια 24.000.000 εμβολίων που έγινε το 2009, για τον ιό Η1Ν1. Τον ίδιο αριθμό εμβολίων είχε προμηθευθεί και η Ιταλία, η οποία όμως έχει πληθυσμό 60.000.000 και όχι 11.000.000 όπως η Ελλάδα. Τα εμβόλια αυτά στοίχισαν στους Έλληνες φορολογούμενους το ιλιγγιώδες ποσό των 300.000.000 €, τα οποία φυσικά καρπώθηκαν συγκεκριμένες εταιρείες. Από τα 24.000.000 εμβόλια τελικά χρησιμοποιήθηκαν μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, οπότε ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για αυτή την ιστορία.

Άλλο λάθος της κυβέρνησης είναι ότι, ουδέποτε δημοσιοποίησε, ως όφειλε, το πρωτόκολλο βάσει του οποίου γίνονταν οι καταγραφές των κρουσμάτων και των θανάτων από τον ιό. Επίσης, ουδέποτε έδωσε συγκριτικά στοιχεία για τις επιπτώσεις του συγκεκριμένου ιού σε σχέση με άλλους ιούς που αντιμετωπίσαμε σε προηγούμενες χρονικές περιόδους, ή σε παλαιότερες πανδημίες.

Όπως μου ανέφεραν αρκετοί καταξιωμένοι γιατροί με τους οποίους έχω συζητήσει, η μη δημοσιοποίηση του πρωτοκόλλου και των συγκριτικών στοιχείων, αλλά και η δημόσια, τηλεοπτική ομολογία του κ. Τσιόδρα ότι, θάνατοι ασθενών με σοβαρότατα υποκείμενα νοσήματα καταχωρήθησαν ως θάνατοι με αίτιο τον κορονοϊό, δημιούργησαν εύλογα ερωτηματικά στον επιστημονικό κόσμο για την αξιοπιστία των πληροφοριών που ανακοινώνονταν.

Εξίσου λάθος ήταν και η επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης, η οποία αμαυρώθηκε από τον πακτωλό χρημάτων που δόθηκαν στα ΜΜΕ όλης της χώρας, με πρόσχημα την προβολή διαφημίσεων, που όμως θα μπορούσαν να παιχτούν δωρεάν ως κοινωνικά μηνύματα με εντολή του Ε.Σ.Ρ.  Όλοι θυμόμαστε τον υπερβάλλοντα ζήλο των καλοπληρωμένων από την κυβέρνηση μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι κατά γενική ομολογία ενέσπειραν φόβο και τρόμο στον κόσμο, δραματοποιώντας οποιαδήποτε πληροφορία ερχόταν από το εξωτερικό. Και βέβαια τι να πούμε για έναν μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό που παρουσίασε ψευδώς ως ζωντανή σύνδεση, παλαιά μονταρισμένα πλάνα δήθεν κοσμοσυρροής στην παραλία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φοβίσει τον κόσμο να κλειστεί στα σπίτια του…

Άλλη αστοχία της κυβέρνησης ήταν η επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων μόνον στους Έλληνες πολίτες, ενώ την ίδια στιγμή οι αλλοδαποί που βρίσκονται στη χώρα μας συναθροίζονταν και κυκλοφορούσαν, χωρίς οποιοδήποτε έλεγχο. Όπως επίσης σοβαρό λάθος ήταν ότι, κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων η κυβέρνηση μετέφερε χιλιάδες παράνομους αλλοδαπούς από τα νησιά στην ενδοχώρα, στα κρυφά, ώστε να αποφύγει τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Κλείνω την απάντησή μου με το εξής παράδοξο: Η κυβέρνηση απαγόρευσε την έξοδο των πολιτών σε ανοιχτούς χώρους και επέβαλε τον εγκλεισμό τους στις πολυκατοικίες, χωρίς όμως να δώσει οποιαδήποτε οδηγία για την τήρηση κανόνων υγιεινής στα ασανσέρ, τα οποία λόγω στενότητας χώρου αποτελούν άκρως επικίνδυνα σημεία μετάδοσης του ιού. Αν αυτό δεν ήταν επικίνδυνη παράλειψη, τι ήταν;

Σύμφωνα με το πέμπτο Δελτίο Οικομομικών Εξελίξεων του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, όλες οι επίσημες εκτιμήσεις τείνουν στην διαπίστωση οτι η οικονομική κρίση που πυροδότησε η πανδημία COVID-19 , θα είναι χειρότερη απο εκείνη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης

Ποιες θεωρείτε οτι είναι οι επιπτώσεις της στην Ελλάδα;

Η κρίση που προκάλεσε η πανδημία στην παγκόσμια οικονομία, είναι όντως πρωτοφανής.

Όμως υπάρχουν πολλά παράδοξα σε αυτή την κρίση, τα οποία ελπίζουμε κάποτε να διευκρινιστούν.

Ένα από αυτά τα παράδοξα είναι ότι, ενώ οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας ήσαν αρνητικές για όλα τα κράτη και τους απλούς πολίτες, η παγκόσμια οικονομική ελίτ «τελείως συμπτωματικά» θησαύρισε με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του περιοδικού Forbes, στις ΗΠΑ 600 Αμερικανοί πολίτες αύξησαν την περιουσία τους κατά 434 δισ. δολάρια σε μόλις δύο μήνες, δηλαδή από τις 18 Μαρτίου έως τις 19 Μαΐου 2020!

Ακόμη, μέσα σε ένα μόνον μήνα 5 κροίσοι, οι Τζεφ Μπέζος της Amazon, Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook, Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway και Λάρι Ελισον της Oracle Corporation, κέρδισαν συνολικά 75,5 δισ. δολάρια! Επαναλαμβάνω, όλα αυτά τα αμύθητα κέρδη έγιναν μέσα σε ένα μόνο μήνα, λόγω του κορωνοϊού!

Όπως καταλαβαίνουμε, πίσω από την πανδημία κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα, οπότε ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Εστιάζοντας τώρα στην Ελλάδα, υπενθυμίζω ότι υπήρχαν ήδη σοβαρά προβλήματα στην οικονομία, τα οποία είχαν ως αίτια:

α) Την κακή διαχείριση, τις σπατάλες και τα σκάνδαλα από όλες τις κυβερνήσεις, επί πολλές δεκαετίες.

β) Τις καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων από το 2010 και εντεύθεν, που οδήγησαν στην φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, στην τεράστια ανεργία και στην υποχρεωτική μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων στο εξωτερικό.

γ) Τις ανειλημμένες υποχρεώσεις για την εξόφληση του ψεύτικου και απεχθούς διακρατικού χρέους, οι οποίες υποχρεώσεις κρατούν δέσμια την Ελλάδα με πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι και το 2060 και οδηγούν στο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας αλλά και στην δήμευση των ιδιωτικών περιουσιών.

δ) Τα δομικά προβλήματα της οικονομίας, τα οποία πολλαπλασιάστηκαν με την

λανθασμένη και απροετοίμαστη είσοδο της Ελλάδος στην ζώνη του Ευρώ

Τα παραπάνω αίτια είχαν ήδη οδηγήσει την χώρα σε πολυετή ύφεση, στο κλείσιμο χιλιάδων ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων, στην υπέρμετρη αύξηση των εισαγωγών, στην καταστροφή του τραπεζικού συστήματος κ.ά.

Με την πανδημία και τα προληπτικά μέτρα η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά, διότι επλήγησαν κομβικοί τομείς όπως το λιανικό εμπόριο, η εστίαση, ο τουρισμός και οι μεταφορές, που αποτελούν ατμομηχανές της σημερινής Ελληνικής οικονομίας και συνδυαστικά αντιστοιχούν στο 40% περίπου της συνολικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικά στον τουρισμό, η μείωση των αφίξεων προσέγγισε το 100% για τον Απρίλιο και το Μάιο, ενώ ακόμη και σήμερα που ήδη είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, η πληρότητα των ξενοδοχείων στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν ξεπερνά το 30%.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος, σύμφωνα με σχετική μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, το ΑΕΠ αναμένεται φέτος να μειωθεί κατά περίπου 15%.

Η ανεργία ήδη έχει σκαρφαλώσει σε δυσθεώρητα ύψη και σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, τον Απρίλιο 2020 είχαμε μαύρο ρεκόρ των συνολικά εγγεγραμμένων ανέργων, αλλά και αναζητούντων εργασία, που ανήλθαν σε 1.185.013 άτομα.

Ακόμη, αναμένεται ότι θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των οφειλετών προς το Δημόσιο, οι οποίοι σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, τον Φεβρουάριο πριν την πανδημία ήταν περίπου 4.000.000, ή το 50% των φορολογουμένων. Δραματική άνοδος αναμένεται και στον αριθμό όσων βρίσκονται στο όριο της φτώχειας και κάτω από αυτό.

Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή των τελευταίων μηνών, οι πρώτες οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία στην Ελλάδα ξεκίνησαν από το κλίμα φόβου και ανασφάλειας, που όπως προανέφερα δημιούργησαν τα μεγάλα ΜΜΕ στους πολίτες, παρουσιάζοντας με δραματοποιημένο και υπερβολικό τρόπο τις πληροφορίες από το εξωτερικό.

Αυτό δημιούργησε αρνητική ψυχολογία στην αγορά, με συνέπεια την άμεση μείωση της κατανάλωσης και γενικά των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Οι επιπτώσεις στην οικονομία μας εξελίχθηκαν σε καταστροφικές, με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο σχεδόν των πάντων, στο κράτος και στην αγορά (lockdown). Επαναλαμβάνω ότι η απόφαση αυτή ελήφθη πρόχειρα και βιαστικά, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με αρμόδιους φορείς, χωρίς επαρκή μελέτη των αρνητικών συνεπειών, και με μεθόδους που αγγίζουν τα όρια της κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Θα μου πείτε: Μα θα μπορούσε η κυβέρνηση να κάνει κάτι διαφορετικό;

Βεβαίως ναι, όπως μου εξήγησαν ειδικοί επιστήμονες με τους οποίους είχα την τιμή να συνομιλήσω. Προκειμένου να μην διαταραχθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή στην χώρα μας πέραν του ανεκτού ορίου, θα έπρεπε  να προηγηθούν προληπτικά μέτρα προσωπικής και δημόσιας υγιεινής, σε συνδυασμό με μέτρα προστασίας μόνον για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που ελάχιστα επηρεάζουν την πορεία της οικονομίας. Άλλωστε, τα ειδικά μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες είναι ούτως ή άλλως απαραίτητα, για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε μεταδοτικής νόσου.

Εάν τα μέτρα αυτά δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα, η κυβέρνηση θα αξιολογούσε αν έπρεπε να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα, όπως το γενικό κλείσιμο. Επίσης, τα χρήματα που δόθηκαν για διαφημίσεις στα ΜΜΕ έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για την θωράκιση του καταρρέοντος Ε.Σ.Υ. και όχι για επικοινωνιακές σκοπιμότητες και εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Πως σχολιάζετε τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση ,για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν απο την πανδημία και το γενικευμένο κλείσιμο ;Τι πρέπει να αναμένουμε στηνΕλλάδα ;

Γενικώς θεωρώ ότι τα μέτρα ανακούφισης είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Όμως τα μέτρα αυτά είναι επιφανειακά και ανεπαρκή, διότι καλύπτουν μόνον ένα τμήμα των σημερινών αναγκών χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το αύριο. Επίσης δεν είναι ενταγμένα σε ένα ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο για την σωστή διαχείριση και ανάπτυξη της χώρας.

Θα μπορούσα να παρομοιάσω τα μέτρα της κυβέρνησης σαν απλές ασπιρίνες που δίνονται σε κάποιον βαριά άρρωστο για να μην πονά, αλλά δεν αρκούν να τον θεραπεύσουν. Και εξηγούμαι:

α) Η μείωση φόρων και οι επιδοτήσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των πολιτών δεν επαρκούν για να αναπληρώσουν τις απώλειες. Ειδικά στον τουρισμό μας, οι απώλειες είναι αδύνατον να καλυφθούν με οποιαδήποτε μέτρα. Δυστυχώς, πολλές τουριστικές επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της χρεοκοπίας και φοβάμαι ότι τελικά θα ξεπουληθούν σε ξένα συμφέροντα που καραδοκούν.

β) Τα χρήματα των επιδοτήσεων δεν προέρχονται από κάποιο περίσσευμα, αλλά από αιματηρούς φόρους που πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες, για να καλυφθούν οι εσωτερικές και εξωτερικές υποχρεώσεις του κράτους. Όπως εύκολα καταλαβαίνετε, τα χρήματα αυτά θα πρέπει να αναπληρωθούν είτε με νέους αιματηρούς φόρους, είτε με νέο απεχθή δανεισμό, ο οποίος θα χειροτερέψει κάθε μέγεθος και δείκτη της οικονομίας μας και θα δημιουργήσει επιπρόσθετες σοβαρές υποχρεώσεις, για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Για να καταλάβουν οι αναγνώστες τι πρόκειται να ακολουθήσει, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου – Μαΐου 2020 παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού κατά 7,5 δισ. ευρώ και πρωτογενές έλλειμμα κατά 4.8 δισ. ευρώ.

Σταματώ εδώ με την γενικότερη εκτίμηση ότι έρχονται πολύ δραματικές ημέρες για την Ελληνική οικονομία…

Σας ευχαριστώ

Να είστε καλά κι εγώ ευχαριστώ

Απο Βίκυ Μπαιρακτάρη

Βιογραφικό

Ο κ. Γιάννης Καραμολέγκος είναι Οικονομολόγος, ειδικευμένος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (CONCORDIA UNIVERSITY, MONTREAL, CANADA). Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος, Γενικός Δ/ντής και Δ/ντής Μάρκετινγκ – Πωλήσεων σε 4 μεγάλες Ελληνικές και 2 Πολυεθνικές Επιχειρήσεις. Επίσης υπήρξε Επιχειρηματίας στον χώρο της Περιφερειακής Τηλεόρασης και στις Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών και Διαδικτύου, Σύμβουλος σε δεκάδες Επιχειρήσεις, Εισηγητής Επιμορφωτικών Σεμιναρίων σε Στελέχη Επιχειρήσεων, Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΠΟΑΔΕΠ και Άμισθος Σύμβουλος Ανάπτυξης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συμμετέχει σε «Δεξαμενές Σκέψης», για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

https://www.meapopsi.gr/2020/07/blog-post_524.html?spref=fb&fbclid=IwAR2BXVs4uOPR_0LFDCZVKIE2EFAR9g2jKcuKTaEl-QTWgh4C4WqBXKobIrE

Να τι χρειάζεται ο κορονοϊος!!!!!

Πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση, που θεσπίζει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους σχολάρχες και περιλαμβάνει αρκετές προβληματικές διατάξεις για τους εκπαιδευτικούς.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολο του κατά πλειοψηφία. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και Ελληνική Λύση, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 καταψήφισαν.

…………………………

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ… ΣΚΊΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΜΗΝΎΣΕΙΣ!!!!

«Αυτή η αναπνευστική συσκευή βοηθά στην προστασία έναντι ορισμένων μολυσματικών σωματιδίων, αλλά δεν εξαλείφει την έκθεση ή τον κίνδυνο εμφάνισης ασθένειας ή μόλυνσης. Η κακή χρήση μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια ή θάνατο.»

Καθήστε και διαβάστε όλο το MSDS (material safety data sheet) των χειρουργικών μασκών της 3Μ, ΜSA, UVEX μερικών από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως σε υλικά υγείας και ασφάλειας στην εργασία (και όχι κινεζικών μασκών με το κιλό ή μάσκες από το βρακί της Βίκυς)!!!!

Θα βρείτε αρκετά στοιχεία για να τους βάλετε φυλακή δις ισόβια.

Πως θα τους ξεβρακώσουμε;;;

Ερώτημα έχει κανείς χάσει από τους φίλους του δικό του, ή από σκέτο κορονοϊο;;;; ΟΧΙ. Όποιος έχει με αληθινά στοιχεία να μου τον δείξει;;;;

………………………

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΥΩΡΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΕΙΣΡΟΦΗΣΗ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΛΟΙΜΩΞΗ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ .ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΕ..ΣΟΣ !!!

 Δείτε το όλοι με προσοχή το σώμα χρειάζεται αντισώματα!!!

Ακούστε το ολοι!!!!