«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ «FED» ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε. «ΕZB», ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΟΣΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

FED

 PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+ Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

 17.07.2020

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Το σημερινο χρηματικο συστημα, ως απωλεια του λαου των ΗΠΑ απο τον Δεκεμβριο του 1913, του ελεγχου του «Ομοσπονδιακου Αποθεματικου», δηλαδη απο τοτε που ψηφισθηκε στο Κονγκρεσο η πραξη «Federal Reserve Act», ειναι ενα χρηματικο συστημα εχεδιασμενο απο μια ιδιωτικη εταιρεια του «Ομοσπονδιακου Αποθεματικου» να προκαλει χρεη.

Απο την ως ανω ημερομηνια το Κονγκρεσο των ΗΠΑ εχασε την εξουσια, κατα το πρωτο αρθρο της «Συντακτικης Συνελευσης», να εκδιδει το νομισμα των ΗΠΑ και να καθοριζει την αξια του.

Απο τοτε επιτηδειοι ιδιωτες πρωτα στις ΗΠΑ και απο το 1992 με την ΕΚΤ στην Ευρωπη πολυ ευκολα ληστευουν τους λαους και πλουτιζουν δανειζοντας τους χρημα, που τις ποσοτητες του τυπωνουν κατα το δοκουν και χρεωνουν τους λαους με τοκογλυφικα βαρη.

Το χρημα  ειναι – υπο κανονικες συνθηκες λειτουργιας – το αιμα της συγχρωνης κοινωνιας, το μεσον καθε εμπορικης συναλλαγης εκτος απο την μεθοδο ανταλλαγης προ’ι’οντων και το μετρο και το μεσο δια του οποιου ενα προ’ι’ον πωλειται και ενα αλλο αγοραζεται.

Ειναι γελειο και παραπλανητικο πραγμα για ενα κρατος να λεει στους πολιτες του, οτι «πρεπει να καταναλωνουν λιγοτερα διοτι υπαρχει στενοτητα χρηματος».

Με τεχνιτη ελλειψη χρηματος στην κυκλοφορια που προκαλειται κατα εποχες παρανομα απο τους επιτηδειους ιδιωτες, προκαλειται και η οικονομικη υφεση και η απραξια των λαων με αποτελεσμα να χρεωνονται και να κατασχονται απο τους επιτηδειους αναριθμητες επιχειρησεις, γεωργοκτηνοτροφικες μοναδες και κατοικιες.

Ετσι οι λαοι που αγνοουν της λειτουργια του σημερινου χρηματικου συστηματος γινονται αντικειμενα μιας αγριας εκμεταλλευσης και χανουν τις υποδομες τους, τα εισοδηματα τους, τις οικονομιες τους και τις περιουσιες τους.

Μετα την λεηλασια ακολουθει μια ξαφνικη και τεχνιτη εισοδος νεου χρηματος στην κυκλοφορια που βαζει ενα τελος στην υφεση και στην λεηλασια και προωθει την αναπτυξη.

Απο την στιγμη που οι κυβερνησεις των κρατων ειναι τα μοναδικα νομοθετικα σωματα που ψηφιζουν νομους για τους λαους τους, θα ειναι αυτες και τα μοναδικα σωματα που θα εχουν τετοια εξουσια για να τεθει ενα τερμα στην κορο’ι’δια και λεηλασια των λαων.

Με το σημερινο χρηματικο συστημα και τον ελεγχο αυτου απο επιτηδιους ιδιωτες οι πλουσιοι γινονται πλουσιωτεροι και οι φτωχοι φτωχοτεροι!!!

Ενα κρατος που εχει ξοδεψει περισσοτερα απ’ οσα εισεπραξε με μορφη αμεσων και εμμεσων φορων απο τους πολιτες του, εχει ελλειμμα περιπου ενα δισεκατομμυρια ευρω.

Αφου δεν εχει τα χρηματα και η κυβερνηση του την εξουσια να τα «δημιουργησει», απευθυνεται αυτη στους επιτηδειους ιδιωτες «δημιουργους» και τους ζητει ενα δισεκατομμυριο ευρω δανειο.

Οι δημιουργοι ομως αυτοι ανηκουν σε μια ιδιωτικη εταιρεια και δεν χαριζουν τιποτε.

Οι επιτηδειοι αυτοι επιθυμουν να παραδωσουν ενα δισεκατομμυριο σε νομισμα ‘η πιστωσεις κρος την κυβερνηση του κρατους με ανταλλαγμα την αποπληρωμη του απο την κυβερνηση με τοκο!

Ετσι η Βουλη του κρατους εξουσιοδοτει κατοπιν ψηφοφοριας το Τμημα Δημοσιων Εσοδων να τυπωσει ενα δισεκατομμυριο ευρω σε ομολογα του κρατους τα οποια παραδιδονται στους επιτηδειους της ιδιωτικης εταιρειας.

Τοτε η εταιρεια αυτη πληρωνει το κοστος εκτυπωσης του ενος δισεκατομμυριου ευρω που ειναι γρυρω στα 1.000 ευρω και πραγματοποιειται η ανταλλαγη.

Η κυβερνηση του κρατους τοτε χρησιμοποιει το νομισμα για να πληρωσει τις υποχρεωσεις της.

Ποια ειναι τα αποτελεσματα της τρομερης αυτης συναλλαγης;

Ενα δισεκατομμυριο ευρω σε τραπεζογραμματια πληρωνονται και η κυβερνηση του κρατους με την πραξη της αυτη χρεωνει τους πολιτες στους επιτηδειους ιδιωτες της εταιρειας ενα δισεκατομμυριο ευρω επι του οποιου οι πολιτες πρεπει να πληρωσουν τοκους!

Με το χρηματικο αυτο συστημα τα ομολογα του κρατους εχουν γινει τωρα «εισπραξεις» της ιδιωτικης εταιρειας των επιτηδειων και τα χρησιμοποιουν σαν «αποθεμα» για να «δημιουργησουν» περισσοτερες πιστωσεις για δανεισμο.

Το αποθεματικο τους επιτρεπει να χρησιμοποιησουν αυτο το δισεκατομμυριο ευρω σε ομολογα για να «δημιουργησουν» σχεδον 15 δισεκατομμυρια ευρω νεες πιστωσεις, για να τις δανεισουν σε αλλα κρατη, στις πολεις, στις κοινοτητες, σε ατομα και επιχειρησεις.

Εαν προσθετει και το πρωτο δισεκατομμυριο ευρω εχουν τωρα «δημιουργηθει» 16 δισεκατομμυρια ευρω, ετοιμα για δανεισμο, που αποφερους στους επιτηδειους διαρκως τοκους, ενω χρειαστηκε να δαπανησουν μονο 1.000 ευρω για να τυπωσουν το πρωτο δισεκατομμυριο ευρω (κοστος χαρτιου, μελανης και τηρησης των λογιστικων βιβλιων).

Εκτος απο τον τεραστιο αυτο πλουτο που εισρεει στα τα ταμεια της ιδιωτικης εταιρειας των επιτηδειων απο την σχεδον απεριοριστη αυτη τοκογλυφια, οι επιτηδειοι που ελεγχουν το νομισμα απο την κορυφη, ειναι ικανοι να εγκρινουν ‘η να απορριψουν μεγαλα δανεια σε ισχυρες και επιτυχημενες επιχειρησεις.

Εαν αρνηθουν ενα δανειο αυτο θα προκαλεσει μειωση στις τιμες των μετοχων της επιχειρησης.

Μετα την μειωση της τιμης, οι πρακτορες των επιτηδειων αγοραζουν μεγαλες ποσοτητες μετοχων αυτης της επιχειρησης.

Μολις εγκριθει το, συχνα αξιας πολλων δισεκατομμυριων ευρω, δανειο, οι τιμες των μετοχων της επιχειρησης αυξανονται και πωλουνται με κερδος!

Οταν μια Κεντρικη Τραπεζα αποφασιζει να διοχετευσει χρηματα σε μια Οικονομια, το κανει, οταν αυτη τα διοχετευει σχεδιασμενα στις τσεπες των πλουσιων και συνηθως πολτικα συνεργαζομενων επενδυτων, οι οποιοι ειναι σε θεση να ξοδεψουν το νεο χρημα προτου οδηγησουν τα μετρα της Κεντρικης Τραπεζας σε μια ευρειας διαστασης πληθωρισμου.

Πλουοα ατομα εχουν την ταση, να ανηκουν στους πρωτους, που επενδυουν σε μια οικονομικη φουσκα, η οποια δημιουργειται οταν η Κεντρικη Τραπεζα παιζει με τους τοκους που διαμορφωνουν την τιμη του δανειζομενου χρηματος.

Οι επενδυτες αυτοι χανουν μεν με το σπασιμο της οικονομικης φουσκασ λιγο χρημα, την απωλεια αυτη ομως υπερκαλυψαν με τα κερδη ετσι ωστε στο τελος οι κυκλοι των οικονομικων φουσκων που δημιουργουνται απο την Κεντρικη Τραπεζα να αποβαινουν προς οφελος αυτης.

Εις αντιθεση με τους πλουσιους πολιτες ενος κρατους οι πολιτες της μεσαιας ταξης και οι φτωχοι ειναι αυτοι που πληρωνουν τα σπασμενα απο τις σπασμενες οικομικες φουσκες.

Ουτε ευνοουνται οπως οι πλουσιοι και υπερπλουσιοι απο τα κρατικα οικονομικα προγραμματα αναπτυξης και σωτηριας.

Οι πολιτες των κρατων απο την εργατικη- και μεσαια ταξη υποφερουν με την συνεχηγ χειροτερευση του βιοτικου τους επιπεδου και την υποτιμηση δια των Κεντρικων Τραπεζων των νομισματων ενω οι ξοδευοντες πολλα χρηματα πολιτικοι ευνοουνται απο το καλπικο χρημα-Fiat.

Τα ποσα που απαιτουνται για να πληρωθουν οι τοκοι των δανειων πασης μορφης δεν «δημιουργουνται» και επομενως ειναι ανυπαρκτα.

Κατω απο ενα τετοιο χρηματικο συστημα οπου το νεο χρεος υπερβαινει το νεο χρημα, ασχετα απο το υψος του δανειου, το συνολιο χρεος ειναι μεγαλυτερο απο τα χρηματα που απαιτουνται για να εξοφληθει.

Οι χρεωστες επισης πασης μορφης δεν μπορουν ποτε, μα ποτε, να απαλλαγουν απο το χρεος.

Οι δανειζομενοι καταντουν υπηρετες των δανειστων.

Ειδικα στην Ελλαδα το «χρηματικο συστημα της Ε.Ε.» κατεκτησε τον Ελληνικο λαο μεσω της ληστειας των δημοσιων υποδομων πασης βαθμιδος και της τοκογλυφιας και του ειδεχθους καλπικου χρεους, σαν να εισεβαλε μεσα στην Ελλαδα ο ληστρικος γερμανικος ‘η ο τουρκικος στρατος.

Μονο ενας γνησια πληροφορημενος Ελληνικος λαος μπορει να αντισταθει στους εγχωριους και ξενους επιτηδειους και στις μαριονετες αυτων και να δημιουργησει μα αποτελεσματικη εθνικη αμυνα και επιθεση.

Μια επαρκης ελληνικη εθνικη αμυνα και επιθεση γινεται δυνατη απο το ελεγχομενο Ελληνικο Κοινοβουλιο απο τους πολιτες, χωρις να υπαρχουν οι επιτηδειοι εγχωριοι και ξενοι απατεωνες στο παρασκηνιο για να δωροδοκουν τους Ελληνες πολιτικους, ωστε να αγοραζουν πολεμικο οπλισμο αξιας δισεκατομμυριων ευρω, το οποιο στην μεγαλυτερη εκταση ειναι απαρχαιομενο και αχρηστο.

Η σοβαρη και εντατικη προσπαθεια αποκτησης ελληνικων πυρηνικων οπλων ειναι αυτη που θα δηιουργησει στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου την «Ειρηνη του Τρομου» με την Τουρκια.

Χρειαζονται μονο μερικα ειδικα αεροπλανα για την μεταφορα και ριψη και οχι πολυδαπανα πυραυλικα συστηματα.

Η λυση του γιγαντιαιου αυτου προβληματος για ολες τις χωρες του πλανητη Γη, ειναι η ιδια, ειναι η συνταγματικη μεθοδος της «δημιουργιας» του χρηματος που εχει αναγκη καθε κρατος, ελευθερο απο χρεη και τοκους.

Στην περιπτωση αυτη δεν θα υπηρχε καμμια ιδιωτικη τραπεζα για να ληστευει τους πολιτες και καθε κρατος θα χρησιμοποιουσε τον περισσοτερο χρονο του και τις μελετες του, πανω σε θεματα εισαγωγης και ελεγχου μιας επαρκους ποσοτητας σταθερου νομισματος για τους πολιτες αναλογα με την αυξηση ‘η μειωση του πληθυσμου και της παραγωγης του.

Τα αρχεια για την χρεωση στην 100 % εθνικοποιημενη Κεντρικη Τραπεζα του κρατους θα ηταν αναλογα με τα αρχεια της κοινωνικης ασφαλισης, με εξαιρεση οτι αυτα θα ενημερωνονταν με την γεννηση και οχι την στιγμη που καποιος προσλαμβανεται σε μια εργασια.

Οι κρατικες τραπεζες, υπο τον ελεγχο της εκαστοτε Βουλης καθε χωρας, θα εξεδιδαν και θα ελεγχαν το χρημα και τις πιστωσεις και θα παραχωρουσαν δανεια χωρις τοκο για την αγορα κεφαλαιακων αγαθων, οπως κατοικιων.

Ενα δανειο Χ υψους θα αποπληρωνονταν μονο με το Χ ποσο και χωρις τοκους.

Η εκδοση χρηματος που δεν απαιτει την πληρωμη τοκων, αφηνει το χρημα ελευθερο για χρηση, ανταλλαγη αγαθων και πληρωμη υπηρεσιων και το μονο του κοστος ειναι η εκτυπωση του χαρτιου.

Η αυτοκρατορια των Σαρακηνων ειχε απαγορευσει τον τοκο στο δανειζομενο χρημα για χιλια χρονια, και ο πλουτος της ξεπερασε αυτον της Ευρωπης.

Η αυτοκρατορικη Κινα οχι η σημερινη, εξεδωσε το δικο της χρημα απαλλαγμενο απο χρεη και τοκους.

Στο εργο «Βιοι Παραλληλοι, Σολων 15» του Πλουταρχου, διαβαζουμε (Μεταφραση!):

«…ητο, οπως φαινεται, σοφισμα του Σολωνος κατα πρωτον, ο οποιος και την καταργιση των χρεων την ωνομασε σεισαχθειαν.

Διοτι αυτην επιχειρησε πρωτη πολιτικην μεταρρυθμισην, νομοθετησας γραπτως, τα μεν υπαρχοντα χρεη να εξαλειφθουν, του λοιπου δε κανεις να μη δανειζει επι υποθηκη σωματων.

Μερικοι εντουτοις – και μεταξυ αλλων ο Ανδροτιων – εγραψαν οτι οι πτωχοι ηυχαριστηθησαν ανακουφισθεντες οχι απο την καταργιση των χρεων αλλ’ απο τον μετριασμον των τοκων, και ωνομασαν σεισαχθειαν το φιλανθρωπον τουτο μετρον και την γενομενη συγχρονως αυξηση των μετρων και διατιμηση του νομισματος».

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, ή μέρους του άρθρου, εκ του νόμου, αν κάποιος θέλει το άρθρο να το αναρτήσει, θα ζητήσει την έγκριση της ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗΣ

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>