«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μεγάλες επιλογές για τους ηγέτες της ΕΕ για ανάκαμψη δισεκατομμυρίων

eu

 Οι ηγέτες της ΕΕ των 27 συγκεντρώνονται στις Βρυξέλλες την Παρασκευή για να είναι προετοιμασμένοι για την επίλυση των διαφορών, βορά νότου.

Μετά από πέντε μήνες παρωχημένης διπλωματίας μέσω τηλεδιάσκεψης, οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί θα συγκεντρωθούν για άλλη μια φορά πρόσωπο με πρόσωπο.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμφωνήσουν.

Περιμένετε πολλές μάσκες προσώπου και πολλές οθόνες κοινωνικής απόστασης για να ακολουθήσετε την μάλλον προφανή πολιτική απομάκρυνση που έχει αναδυθεί τους μεγάλους μήνες κλειδώματος.

merkel
Λεζάντα εικόνας Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (2ος Λ) βρισκόταν στις Βρυξέλλες πριν από τη σύνοδο κορυφής για συνομιλίες με ηγέτες της ΕΕ Δηλαδή μαγείρευε? 

Και δεν είναι μόνο το θέαμα των ηγετών της ΕΕ να συγκεντρώνονται αυτοπροσώπως, αλλά θα φαίνονται Χαμογελαστά, αλλά είναι τα προβλήματα συμφερόντων που αντιμετωπίζουν.

Τι πρέπει να αποφασίσουν;

Η σύνοδος κορυφής αφορά χρήματα: πρέπει να ορίσουν τον προϋπολογισμό της ΕΕ, περίπου 1 τρισεκατομμύριο ευρώ για την περίοδο που λήγει το 2027 και ταυτόχρονα να συμφωνήσουν ένα φιλόδοξο Ταμείο Ανάκτησης 750 δισεκατομμυρίων ευρώ (670 δισεκατομμύρια £) .

Για τα μεγάλα θεσμικά όργανα των Βρυξελλών, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ διακυβεύονται πολλά σε όλα αυτά – ιδίως η κεντρική τους θέση στην ευρωπαϊκή πολιτική ζωή.

Καθώς η πανδημία του κορανοϊού άρχισε να πλήττει την Ευρώπη νωρίτερα μέσα στο έτος, τα κράτη μέλη δεν ανταποκρίθηκαν ως ενοποιημένη οντότητα υπό την καθοδήγηση των Βρυξελλών αλλά ως έθνος ανά έθνος με κάθε κυβέρνηση να δίνει προτεραιότητα στα συμφέροντα του λαού της.

Δηλαδή Ευρώπη των λαών ψεύτικη, κάλπικη!

Ο γερμανικός στρατός βοήθησε στην εκκένωση ασθενών από τη βόρεια Ιταλία στο αποκορύφωμα της κρίσηςΠνευματικά δικαιώματα εικόνας ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Λεζάντα εικόνας Ο γερμανικός στρατός βοήθησε στην εκκένωση ασθενών από τη βόρεια Ιταλία στο αποκορύφωμα της κρίσης

Τα σύνορα έκλεισαν με ελάχιστη ή καθόλου διαβούλευση, εισήχθησαν οικονομικά μέτρα έκτακτης ανάγκης χωρίς κεντρικό συντονισμό και όταν η Ιταλία ζήτησε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης, η ανταπόκριση ήταν συντριπτική.

Τα πράγματα βελτιώθηκαν – τα γερμανικά νοσοκομεία αντιμετώπιζαν Γάλλους ασθενείς για παράδειγμα – αλλά οι Βρυξέλλες είναι αποφασισμένες αφού έχασαν  τον έλεγχο καθώς η Ευρώπη έπεσε σε κρίση, είναι πολύ δύσκολο η κεντρική της θέση θα αποκατασταθεί καθώς η ήπειρος επανεμφανίζεται.

 Τώρα είναι ο πολιτικός εκβιασμός για τα χρήματα – και πολλά από αυτά.

Ποιοι θα πάρουν λίγα και ποιοι “πολλά” ;

Μία από τις αιώνιες αλήθειες της πολιτικής ζωής στις Βρυξέλλες είναι ότι τα ακριβά προγράμματα δαπανών είναι πιο δημοφιλή στις χώρες που αναμένουν να βγάλουν χρήματα από αυτές παρά με τις χώρες που αναμένεται να τα βάλουν.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte παρουσιάζεται συχνά ως επικεφαλής εκπρόσωπος της λεγόμενης Frugal Four, στην οποία η χώρα του είναι σύμμαχος με την Αυστρία, τη Σουηδία και τη Δανία.

Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte

Θα παλέψω μέχρι να πέσω.

 Επίσης, δυσκολεύομαστε Αλλά θα το ξεπεράσουμε γιατί έχουμε βάλει κάτι μακριά για μια βροχερή μέρα

Mark Rutte
Ολλανδός πρωθυπουργός

Ρίξτε στη Φινλανδία και έχετε ένα Frugal Five αποφασισμένο να περιορίσετε το μέγεθος – και επομένως τη φιλοδοξία – οποιωνδήποτε αυξήσεων του προϋπολογισμού.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν λέει ότι η κυβέρνησή της θέλει να δει “χαμηλότερο συνολικό επίπεδο (για τον προϋπολογισμό) και καλύτερη ισορροπία μεταξύ δανείων και επιχορηγήσεων (στο ταμείο ανάκτησης)”.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna MarinΠνευματικά δικαιώματα εικόναςΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λεζάντα εικόναςΟ πρωθυπουργός της Φινλανδίας επιθυμεί να μειώσει την κλίμακα του ταμείου ανάκτησης και να αυξήσει το στοιχείο δανείου μέσα σε αυτό

Συγκρίνετε αυτό με την άποψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θέτει την αντίθετη άποψη με αξιοθαύμαστη σαφήνεια: «Αν θέλουμε να είμαστε πολύ φιλόδοξοι, θα χρειαστούμε περισσότερους πόρους».

Η ΕΕ αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις προτού έρθει φυσικά το Covid-19 – στο Brexit, στην κλιματική αλλαγή και στη συνεχιζόμενη πρόκληση της μετανάστευσης από το Νότο.

Όμως, αυτή η διαμάχη για τα χρήματα μοιάζει διαφορετική – αφορά το εύρος και την κλίμακα των φιλοδοξιών της ΕΕ που εκτείνονται σε αυτήν τη δεκαετία και ίσως θέτουν έναν τόνο για χρόνια πέρα ​​από αυτό.

Ποιος πρέπει να πάρει τα χρήματα;

“Αυτό που διακυβεύεται”, μου είπε ένας συνταξιούχος διπλωμάτης, “είναι η ικανότητα των θεσμικών οργάνων της ΕΕ να καταλάβουν και να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία”.

Ίσως να μην είναι χρήσιμο σε όλα αυτά τα θεσμικά όργανα να είναι σχετικά άπειρα – ο πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ursula von der Leyen, στην Επιτροπή και ένας πρόσφατος πρωθυπουργός του Βελγίου Charles Michel στο Συμβούλιο.

Αλλά είναι δίκαιο να σημειωθεί ότι οι προκλήσεις γύρω από αυτές τις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό θα είχαν φορολογήσει ακόμη και τις πιο έμπειρες ομάδες.

Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό δεν είναι πρόβλημα που μπορεί να λυθεί κρατώντας τον πολυετή προϋπολογισμό μια σκιά κάτω από 1,1 δισεκατ. Ευρώ από μια σκιά παραπάνω, ή χτυπώντας μερικά δισεκατομμύρια από το ταμείο ανάκτησης.

Pedro Sánchez, Ισπανός πρωθυπουργός

AFP

Εάν καθυστερήσουμε την απάντηση, καθυστερούμε την ανάκαμψη και η κρίση θα μπορούσε να επιδεινωθεί. Όλοι πρέπει να κάνουμε κάποιες θυσίες για να καταλήξουμε σε συμφωνία

Pedro Sánchez
Ισπανός πρωθυπουργός
Διαφανής γραμμή

Πρέπει τα χρήματα απλώς να φτιαχτούν στους άπορους ή θα πρέπει να υπάρχει κάποιος έλεγχος αιτήσεων για βοήθεια και επίβλεψη για το πού πηγαίνουν τα χρήματα;

Τα κράτη μέλη του Νότου και της Ανατολής θα δυσαρεστούν για τυχόν συνέπειες ότι οι πλουσιότερες και κάπως πιο «ενήλικες» οικονομίες στο Βορρά και τη Δύση τους λένε πώς να διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους.

Και ακόμη πιο αμφιλεγόμενο πρέπει η διανομή κονδυλίων να συνδέεται με πολιτικές αξίες;

Πολλές στις Βρυξέλλες πιστεύουν ότι χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία θα πρέπει να κερδίσουν χρήματα μόνο εάν εγκαταλείψουν τις πολιτικές για τη δικαστική μεταρρύθμιση που θεωρούν οι κριτικοί τους ως επιθέσεις στο κράτος δικαίου.

Ο ηγέτης της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, έχει πλέον εξασφαλίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου του για βέτο ολόκληρου του προϋπολογισμού, εάν υπάρχει σχέση μεταξύ χρημάτων και ηθικής.

Βίκτορ Ορμπάν της Ουγγαρίας

Οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσης του κράτους δικαίου με τη συμφωνία θα αναπόφευκτα μετατραπεί σε πολιτική διαμάχη. Εάν τα δύο μπερδεύονταν, δεν θα υπήρχε επανέναρξη της οικονομίας και ούτε προϋπολογισμός

Βίκτορ Ορμπάν
Ούγγρος PM

Διαφανής γραμμή

Στην εποχή του Brexit δεν υπάρχει καμία φωνή για το Ηνωμένο Βασίλειο σε όλα αυτά φυσικά – η απουσία του μπορεί να αποδυναμώσει τους φορολογικούς συντηρητικούς, αλλά θα μπορούσε επίσης να εξορθολογίσει ολόκληρο το επιχείρημα.

Μην περιμένετε γρήγορες αποφάσεις ή σύντομες συζητήσεις – υπάρχει περιθώριο στο θεσμικό ημερολόγιο για μια άλλη σύνοδο κορυφής πριν από το τέλος του μήνα.

Οι ηγέτες της ΕΕ έπρεπε να περιμένουν πέντε μήνες για αυτήν τη σύνοδο κορυφής – είναι δίκαιο στοίχημα ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν τόσο πολύ για την επόμενη.

Πώς θα ωφεληθεί κάθε χώρα

Διαφανής γραμμή

https://www.bbc.com/news/world-europe-53415783?prompt

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>