«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟ ΝΕΡΟ, Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ Α!!!!

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Meil: chaziteo@t-online.de
02,07.2020

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
Ο πλανητης Γη ειναι μεν οριακος, οι αποθηκευμενες ομως σε αυτον πηγες Ενεργειας ειναι απειρου μεγεθους.

Απο τον Ηλιο δεχεται ο πλανητης μας κατω απο μια μικρη χωρικη γωνια και αραιωμενα μια ακτινοβολια των 7 x 10 στην πλην 5 μοναδων μετρησεως για την χωρικη γωνια (Steradians). Περιπου 178.000 ΤW τον χρονο μικροκυματων της ηλιακης ακτινοβολιας αντανακλωνται στα υψηλα στρωματα της γηινης Ατμοσφαιρας.

Η γηινη πιφανεια αντανακλα υπο μορφη ακτινοβολιας μακρεων κυματων περιπου 68.000 TW τον χρονο.

Η εξατμιση και η ανοδος του υδατος των Ωκεανων απαιτουν περιπου 40.000 TW τον χρονο.

Με την φωτοσυνθεση προσλαμβανει η βιομαζα περιπου 50 TW τον χρονο.

Η ενεργεια της ηλιακης ακτινοβολιας που ζεσταινει τον αερα της γηινης Ατμοσφαιρας και κινει τους ανεμους και τα θαλασσια κυματα ειναι σχετικα πολυ μικρη.

Υπο την υποθεση, οτι ο πλανητης μας εχει ενα σφαιρικο σχημα, ο ογκος του υπολογιζεται με την σχεση V = (4/3) π R στην 3, οπου με R = D/2 = 12.756 χιλιομετρα / 2, διατυπωνεται η ακτινα της γηινης σφαιρας των 6.378 χιλιομετρων.

Έτσι θα έδειχνε η Γη αν στέρευαν οι ωκεανοί

Η μαζα (μια φανταστικη εννοια του ανθρωπινου εγκεφαλου) του πλανητη μας διαμετρου 12.756 χιλιομετρων, υπο την προ’υ’ποθεση, οτι δεν μεταβαλλεται η
πυκνοτητα του των 5,6 γραμμαριων ανα κυβικο εκατοστο, υπολογιζεται με 5,95 x 10 στην 27 γραμμαρια.

Η δομη των στρωματων της γηινης μαζας εχει ως εξης: Κατω απο τον αρκετα
στενο γηινο φλοιο βρισκεται ο γηινος μανδυας ο οποιος συγκριτικα ειναι ζεστος και ρευστος οπως μας δειχνουν τα ηφaiστεια με εκροη της λαβας.

Η μεγαλυτερη γηινη πηγη θερμοτητας, με εξαιρεση αυτης του Ηλιου μας, ειναι το εσωτερικο της Γης, απο το οποιο καθε δευτερολεπτο ανερχoνται προς την γηινη επιφανεια 1,5 μικροθερμιδες για καθε τετραγωνικο εκατοστο της γηινης επιφανειας.

Η επιφάνεια της Γης ανεβοκατεβαίνει σαν γιο γιο ταχύτερα από τις προβλέψεις (2)

Ως προελευση της θερμικης αυτης ενεργειας θεωρειται η διασπαση ραδιενεργων
ατομων που μας ηρθαν πριν περιπου 4,7 δισεκατομμυρια γηινα χρονια απο το ενδογαλακτικο νεφος απο το οποιο δημιουργηθηκε και ολο το ηλιακο μας συστημα με τον Ηλιο του.

Ποιο βαθεια απο τον γηινο μανδυα ουδεις κατωρθωσε να μετρησει τις θερμοκρασιες που επικρατουν εκει.

Προκειται συνεπως για μια υποθεση χωρις εξακριβωση, οτι ο εξωτερικος γηινος πυρηνας παχους 2.200 χιλιομετρων αποτελειται απο ρευστο σηδηρο και νικελιο
θερμοκρασιας 4.400 βαθμων Κελσιου και οτι ο εσωτερικος γηινος πυρηνας απο σταθερο σιδηρο θερμοκρασιας περιπου 5.000 βαθμων Κελσιου.

Το ετος 2013 γνωστοποιηθηκε, οτι ο εσωτερικος γηινος πυρηνας ειναι κατα 1.000 βαθμους Κελσιου θερμωτερος απ’ οτι μεχρι τοτε προβλεπονταν, διοτι δεν εληφθει υπ’ οψην η Ενεργεια του Αιθερα (Ενεργεια του δυναμικου κενου χωρου).

Υπαρχουν αποψεις που υποστηριζουν, οτι αναλογα με την γνωστη κατασταση που επικρατει μεταξυ Λιθοσφαιρας-Υδροσφαιρας-Ατμοσφαιρας, ετσι και ο εξωτερικος γηινος πυρηνας αποτελειται απο φυσικο αεριο, ενω ο
εσωτερικος γηινος πυρηνας απο πλασμα, διοτι μονο ετσι εξηγειται γιατι επικρατει στο κεντρο του πλανητη Γη η ανυπαρξια της βαρυτητας.

Η κατασταση αυτη αντιφασκει στην υπαρξη του εσωτερικου γηινου πυρηνα απο σιδηρο.

Μηπως υφισταται εδω το φυσικο αεριο σε μεταλλικη κατασταση;

Βεβαιο ειναι, οτι το φυσικο αεριο, εαν υπαρχει, θα βρισκονταν υπο την επιδραση ακραιας υψηλης πιεσης.

Κατα μια θεωρια στον εσωτερικο γηινο πυρηνα, σε συσχετιση με την Βητα-Διασπαση, λαμβανει χωρα κατα προτεραιοτητα, η αποδοχη Ενεργειας απο την ελευθερη κοσμικη χωρικη Ενεργεια και η μεταλλικοποιηση του φυσικου αεριου σε κβαντοτεμαχιδια.

Στον εξωτερικο γηινο πυρηνα δημιουργονται απο την κατασταση αυτη
διαφορα αερια που υπο την επιδραση της εξαιρετικα υψηλης πιεσης συνεχως μεταβαλλονται.

Διαφορες χημικες αντιδρασεις δημιουργουν ρευστη υλη, η οποια υπο την επιδραση της φυγοκεντρης δυναμης πιεζεται προς τον γηινο μανδυα και εκει ως ιξωδης και πολυ θερμη μαζα αργα αναμιγνυεται.

Απο τα ρευστα και αερια προ’ι’οντα μπορει να προκυψουν Πετρελαιο και Φυσικο Αεριο, τα οποια ανερχονται και γεμιζουν τα αποθεματικα πετρωματα του γηινου φλοιου.

Η θεωρια αυτη αντιφασκει στην οργανικη προελευση των κοιτασματων
Υδρογονανθρακων.

Η συγχρονη Φυσικη της κβαντομηχανικης, διεισδυσε στον κοσμο του
ατομου τουΛευκιππου και Δημοκριτου, ταυτισε την εννοια της υλης με την ενεργεια, χωρις ομως μεχρι σημερα να μπορει να προσφερει εναν συγκεκριμενο ορισμο για την υλη.

Η γηινη υλη αποτελειται απο 92 χημικα στοιχεια.

Απο τα εκαστοται 200 ατομικα στοιχεια του ανθρωπινου οργανισμου τα 120 ειναι Υδρογονο, τα 51 Οξυγονο και τα 19 Ανθρακας.

Εξεταζοντας προσεκτικα τον ανθρωπο και τις αλλες γηινες μορφες ζωης διαπιστωνουμε, οτι αυτος αποτελειται απο μια συγκεντρωση Πρωτονιων, Νετρονιων και Ηλεκτρονιων και δη 10 28 κβαντοτεμαχιδιων υλης, απο τα οποια σχηματιζονται τα ατομα και τα μορια, τα οποια με φανταστικα πολυπλοκες διαδικασιες σχηματιζουν τα κυτταρα, τρισεκατομμυρια των οποιων βρισκονται
στο ανθρωπινο σωμα.

Συνεπως η καταγωγη του ανθρωπου και των αλλων γηινων μορφων ζωης βρισκεται μεσα σε μια τυρβωδη κινηση των συμπατικων στοιχειων, απο την οποια δημιουργηθηκε μια πρωταρχικη συσσωρευση και συμπηκνωση υλης σε μορφη ενος στοιχειωδους νεφους, το οποιο στην φαση αυτη στροβιλιζονταν,
περιστρεφονταν και μετακινουνταν, εως οτου σχηματισει την πληρη σπειροειδη ελικα του Πυθαγορα, δηλαδη το συμπατικο DNA.

DNA

O ανθρωπινος οργανισμος περιεχει μεσα στoυς ευκαριους κυτταρικους πυρηνες του περιπου 2 εκατομμυρια χιλιομετρα DNA (δυο μετρα προ ευκαριο κυτταρικου πυρηνα).

Καθε DNΑ αποτελειται απο περιπου 3,2 δισεκατομμυρια κωδικα γραμματα που αρκουν για 10 στην 480.000.000 συνδυασμους και ανταλασσουν με τις πρωτε’ι’νες πληροφοριες μεσω RNA (εδω κρυβεται η απατη και ο κινδυνος
μεταλλαξης του ανθρωπινου DNA με το Εμβολιο κατα της πανδημιας του Κορωνο’ι’ου που θα βασιζεται στο RNA).

Στον ανθρωπινο οργανισμο εργαζονται 200.000 διαφορετικου ειδους πρωτε’ι’νες εκ των οποιων οι εργασιες μονο των 4.000 ειδων ειναι γνωστες.

Οι εργασιες των υπολοιπων 196.000 ειδων πρωτε’ι’νων παραμενουν ακομη αγνωστες.

Ολοκληρος ο πλανητης με τους κατοικους του ειναι περιβεβλημενος
απο ενα αορατο πεπλο, που δεν γινεται αισθητο αλλα παρ’ ολα αυτα ειναι υπαρκτο και υπο την μορφη «Ομιχλης», ‘η «Μυρου», η’ «Quintessenz», ‘η «Αιθερα» διερχεται δια των παντων και μετακινει δυναμεις υπο μορφη «ελευθερης Ενεργειας», ‘η «χωρικης Ενεργειας»και «Φωτιας των Θεων», που θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν καποτε και απ’ ολους τους ανθρωπους.

Το δυναμικο αυτο κενο συγκρινεται με μια ησυχη λιμνη μιας καλοκαιρινης νυχτας, η επιφανεια της οποιας κατσαρωνει ενω πανω της παντου φεγγουν
ζευγαρια απο Ηλεκτρονια και Ποσιτρονια οπως οι Πυγολαμπιδες (Κωλοφωτιες).

Ο πλανητης Γη με ολο το ηλιακο συστημα κινειται μεσα σε ενα χωροχρονο με αδιακοπη οικοδιμικη δραστηριοτητα βασιζομενη στο οικοδομικο υλικο Υδρογονο, οπου μεταφερονται και ενσωματωνονται απο τις γυρω περιοχες μικρα συστηματα αστερων, το φρεσκο υλικο εισρεει αδιακοπα απο τα βαθη του χωροχρονου και μορφωνει νεα αστρα με ταυτοχρονο γκρεμισμα και πεταμα του
παλαιου οικοδομικου υλικου, ενω τα παντα κινουνται γυρω απο ενα κεντρο, γυρω απο ενα μεγαλο και σκοτεινο βαραθρο, γυρω απο ενα τερας του οποιου η βαρυτητα αιχμαλωτιζει ακομα και το φως.

Ολο το δραμα της Φυσικης μεσα στην μεγαλη αυτη οικοδομη παιζεται στην
αλληλοεπιδραση της τασης της Βαρυτητας να ελκη αντικειμενα και να δημιουργει δομες της Φυσικης και στην ταση της Εντροπιας να επιδρα αντιθετα και να προσπαθει να φερει τα συστηματα της Φυσικης σε κατασταση αταξιας και να τα διαμοιρασει χωρικα σε μεγαλες αποστασεις.

Η γηινη Ατμοσφαιρα αποτελειται απο την Τροποσφαιρα, Στρατοσφαιρα, Μεσοσφαιρα και Ιονοσφαιρα ‘η Θερμοσφαιρα.

Απο την γηινη επιφανεια εως την Στρατοσφαιρα μετρα η Τροποσφαιρα
γυρω απο τον Ισημερινο 16 χιλιομετρα και στις υπολοιπες περιοχες οχι περισσοτερο απο 10 εως 11 χιλιομετρα.

Τι είναι Ατμόσφαιρα γης

Στην σχετικα στενη αυτη λωριδα της Τροποσφαιρας, βρισκεται περιπου το 80 % της μαζας της γηινης Ατμοσφαιρας (8 εκατομμυρια τοννοι αερος ανα τετραγωνικο χιλιομετρο γηινης επιφανειας, δηλαδη συνολο περιπου 4.080 εκατομμυρια τοννους αερος με περιπου 20 % περιεκτικοτητα σε Οξυγονο υπο μορφη μοριου-CO2) και το συνολο του Νερου της γηινης Υδροσφαιρας των 1,33 δισεκατομμυριων κυβικων χιλιομετρων.

Η ανακαλυψη της μαγνητικης ιδιοτητας των Κβαντοτεμαχιδιων κατα την περιστροφη αυτων γυρω απο τον εαυτο τους (Σπιν) οδηγησε στην εισαγωγη του μεγεθους αυτου στην κυματικη μηχανικη και στον διαχωρισμο των κβαντοτεμαχιδιων σε τετοια που εχουν Σπιν ½ και σε τετοια που εχουν Σπιν 0, 1 και 2.

Στην κβαντομηχανικη τα Σπιν δεν εχουν ενα προσδιοριζομενο αξονα, αλλα
μονο οτι παρουσιαζεται απο διαφορες οπτικες γωνιες.

Ενα Νουκλεονιο ισουται με ενα Πρωτονιο και Νετρονιο ‘η με ενα Κουαρκς και ενα Γλουκονιο.

Ενα Κουαρκς με Σπιν 0 ειναι ενα σημειο που φαινεται απο καθε οπτικη γωνια ομοιο.

Κουαρκς με Σπιν 1 ειναι ενα βελος που φαινεται απο καθε οπτικη γωνια διαφορετικο.

Μονο μετα μια περιστροφη 360 βαθμων φαινεται το κβαντοτεμαχιδιο αυτο ομοιο.

Ενα Κουαρκς με Σπιν 2 ειναι ενα βελος που εχει απο μια μυτη και στα δυο ακρα του.

Μετα μια περιστροφη 180 βαθμων φαινεται αυτο παλι ομοιο.

Υπαρχουν ομως και Κουαρκς τα οποια μετα απο μια περιστροφη δεν ειναι τα ιδια.

Για μια ομοιοτητα απαιτπυνται δυο περιστροφες.

Τα Σπιν των κβαντοτεμαχιδιων αυτων ειναι ½. Κβαντοτεμαχιδια με ακεραιους αριθμους φορων περιστροφης (Φωτονια, Γκλουονια) ονομαζονται Βοζονια και ημιαριθμικων Σπιν (Ηλεκτρονια, Πρωτονια, Νετρονια) ονομαζονται Φερμιονια.

Η ενεργειακη κατασταση στην οποια βρισκεται συνηθως το μοριο-Ο2 ειναι μια κατασταση Τριπλετ, που σημαινει, οτι ολες οι χημικες του αντιδρασεις απαιτουν μια αντιστροφη του Σπιν, δηλαδη μια αντιστροφη της αυτοπεριστροφικης ωθησης του Πρωτονιου και Νετρονιου και για τον λογο αυτο ειναι ανενεργο.

Διαφορεικα ολες επι της Γης οργανικες ουσιες και οι μορφες ζωης θα καιγονταν αμεσως.

Πώς επιδρά η ακτινοβολία

Κρουεται ενα μοριο-Ο2 με ενα μοριο οργανικης υλης, το οποιο με την απορροφιση του φωτος επιρεασε την Τριπλετ-Κατασταση, τοτε μπορει να αποδωσει την ενεργεια της στο μοριο Οξυγονου και να επιστρεψει πισω στην βασικη του κατασταση.

Σε αντιθεση το μοριο-Ο2 κινειται προς την επιρεασθεισα κατασταση και μπορει να καταστρεψει καθε οργανικο μοριο που συναντα.

Αυτο συμβαινει με τα χρωματιστα υφασματα που βρισκονται για πολυ καιρο υπο την επιδραση των ηλιακων ακτινων και αποχρωματιζονται.

Ελευθερο Οξυγονο υπηρξε παντοιε ενα απορριμματικο προ’ι’ον των πρασινων
Βακτηριδιων, που στην αρχη ελευθερα επλεαν στα νερα και αργοτερα αφομοιωθηκαν απο τον φυτικο κοσμο.

Καποτε κατα την εξελεκτικη πορεια της ζωης στον πλανητη Γη, απεκτησαν και οι προγονοι των ανθρωπων, την ικανοτητα να αντιμετωπιζουν το Οξυγονο που στην
συνεχεια εγινε και η βαση για την συνεχιση της ζωης.

Απο το συνολο αυτο των 1,33 δισεκατομμυριων κυβικων χιλιομετρων Νερου, το 97 %, δηλαδη τα 1,29 δισεκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα, ειναι θαλασσινο νερο και μονο το 3 %, δηλαδη τα 39,99 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα, γλυκο νερο.

Απο το συνολικο μεγεθος του γλυκου νερου βρισκονται 1,44 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα σε λιμνες, ποταμους και αλλους υδροφορους οριζοντες του γηινου φλοιου και 40.000 κυβικα χιλιομετρα υπο μορφην υδρατμων και νεφων στην
γηινη Ατμοσφαιρα.

Τα υπολοιπα 38,15 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα γλυκου νερου βρισκονται ως παγωμενες μαζες στην Ανταρκτικη (36 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα) και στην
Γροινλανδια (2,15 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα).

Στην Φυση το Υδρογονο συναντιεται με τρια διαφορετικα ισοτοπα ατομου του
μοριου του.

Το ισοτοπο που αποτελει το 99,98 % της συνολικης του ποσοτητας σε αυτην, ονομαζεται Πρωτιο και αποτελειται απο ενα Πρωτονιο και απο ενα Ηλεκτρονιο.

Σε ποσοστο 0,02 % συνανταται επισης στην Φυση ενα δευτερο ισοτοπο του Υδρογονου, το Δευτεριο, το οποιο αποτελειται απο ενα Πρωτονιο, ενα Νετρονιο και ενα Ηλεκτρονιο.

Το Τριτιο, κατα φθινουσα σειρα ποσοτητας αποτελειται απο ενα Πρωτονιο, δυο Νετρονια και ενα Ηλεκτρονιο.

Το Τριτιο βρισκεται σε αναλογια στην Φυση με τα υπολοιπα ατομα του
Υδρογονου σε εναν συντελεστη της ταξης των 1/10.000 ατομα Υδρογονου και ειναι ραδιενεργο, με χρονο ημισειας ζωης που προσεγγιζει τα 12,4 χρονια περιπου.

Υδρολογικός κύκλος | Noesis

Το 99,73 % απο το συνολο των 1,33 δισεκατομμυριων κυβικων χιλιομετρων του νερου της Υδροσφαιρας, προερχεται απο την διασυνδεση του ελαφρωτερου
ισοτοπου του Υδρογονου με το ελαφρωτερο ισοτοπο του Οξυγονου.

Ολες οι αλλες διασυνδεσεις περιεχουν τουλαχιστον ενα Νετρονιο περισσοτερο.

Γι’ αυτο αλλωστε χαρακτηριζονται ως «Βαρυ Υδωρ».

Αυτο αποτελειται κατα 82,2 % απο τα ισοτοπα του Υδρογονου Δευτεριο και Τριτιο.

Ο πυρηνας του ισοτοπου του Υδρογονου Δευτεριο αποτελειται απο ενα θετικα φορτισμενο Πρωτονιο και ενα Νετρονιο, το οποιο εχει μεν την ιδια μαζα οπως το Πρωτονιο αλλα καμμια ηλεκτρικη φορτωση και ζυγιζει το διπλασιο απο τον πυρηνα του συνηθους Υδρογονου.

Ο πυρηνας του ισοτοπου του Υδρογονου Τριτιο αποτελειται απο ενα θετικα φορτισμενο Πρωτονιο και δυο Νετρονια.

Το Δευτεριο βρισκεται μονο στο 11,8 % του βαρεως υδατος ‘η στο 0,03 % της συνολικης ποσοτητας του Νερου.

Τα 1,29 δισεκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα θαλασσιου νερου των Ωκεανων του πλανητη Γη, περιεχουν περιπου 420.000 κυβικα χιλιομετρα Δευτεριο, στα οποια ειναι αποθηκευμενη τοση Ενεργεια που θα αρκουσε, με την εξελιξη της θερμοπυρηνικης τεχνολογιας συντηξης, να καλυπτει τις αναγκες της ανθρωποτητας, ανεξαρτητα απο το πληθυσμιακο μεγεθος, για 10 δισεκατομμυρια ετη.

Σημερα ζουν στον πλανητη Γη 7,4 δισεκατομμυρια ανθρωποι και μεταβαλλουν συνολικη ενεργεια υψους 20,60 δισεκατομμυρια τοννους SKE «Μοναδες
Ανθρακιτου». (1,1 δισεκατομμυρια τοννοι μοναδες Ανθρακιτου ανα ετος = 1 TW ανα ετος = 8,7 x 10 στην 12 kWh ανα ετος).

Κατα τις Προβλεψεις το 2050 μ.Χ. θα μεταβαλλουν τα 9,8 δισεκατομμυρια
ανθρωπων συνολικη ενεργεια υψους 28,00 δισεκατομμυρια τοννους μοναδων ανθρακιτου.

Για την τροφοδοτιση με ενεργεια των ανθρωπων του αυριον θα συνεργισει αποφασιστικα, παραλληλα με την αναβιωση των πυρηνικων αντιδραστηρων παλαιας και νεας γενεας και η τεχνολογια της «θερμοπυρηνικης συντηξης» με
αντιδραστηρες Στελλατορες (πηνια με πολυπλοκη γεωμετρια) ‘η Τοκαμακ (στρεφομενοι θαλαμοι μεσα σε μαγνητικα πηνια).

Μια ενδιαμεση λυση για την τροφοδοτιση των ανθρωπων του αυριον με
ενεργεια θα μπορουσαν να προσφερουν οι ηλιακες-αιολικες- εγκαταστασεις πυργων απο σκυροδεμα, που συνδυαζουν την παραγωγη θερμικης ηλιακης ενεργειας, φωτοβολτα’ι’κης ηλεκτρικης ενεργειας και ηλεκτρικης ενεργειας δια ανερχομενων ρευματων αερος εντος του πυργου απο σκυροδεμα.

Στον πυργο απο σκυροδεμα τυπου Σιφωνας Yen, δημιουργονται δια της δυναμης του ρευματος αερος ομοιοι των Σιφωνων στροβιλοι, με ειδικο συστημα Διαφραγματος, που μεταβαλλει την πλευρικη ροη του ανεμου προς τα μεσα του
πυργου σε σπειροειδη ροη και δημιουργει στο κεντρο του πυργου μιαν υποπιεση.

Η διαφορα πιεσης μεταξυ του εσωτερικου του πυργου και του γυρω περιβαλλοντος αυτου, απορροφα τον απο κατω ανερχομενο ρευμα αερος που ενισχυομενο κινει τις γεννητριες των αιολικων εγκαταστασεων.

Τετοιοι πυργοι παραγωγης ενεργειας (ιδε στην Αρχαια Ιθωμη στην κατηγορια Συγγραφεις «Ενα ενεργειακο και τουριστικο Οραμα για την Κρητη») θα μπορουσαν να τοποθετηθουν πλησιον των πιθανων εγκαταστασεων εμπλοτισμου φυσικου αεριου στην νοτια Κρητη για αναμορφωση του εμπλοτισθεντος φυσικου αεριου σε μια αλλη μορφη υλοενεργειας, που θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει αποδοτικωτερα απο την απευθειας μεταβολη σε ενεργεια δια της καυσεως του φυσικου αεριου.

Το γιατι μεχρι σημερα η Ελλας, σε αντιθεση με τις γειτονικες της χωρες, ως πολιτεια και κοινωνια, παραμενει σταθερη στην απορριψη της πυρηνικης ηλεκτροπαραγωγης, ειναι ενα ανεξηγητο φαινομενο, παρ’ ολην την σημασια που αποδιδει η Ε.Ε. στην συμμετοχη του πυρηνικου καυσιμου στο συνολικο μιγμα
ενεργειακων φυσικων πορων της Ευρωπης σε βαθος τουλαχιστον 50ετιας.

βόμβα νετρονίων

Τι εναι το Νερο και ποια η προελευση του;

Χημικως αποτελειται αυτο απο δυο ατομα Υδρογονου και επο ενα ατομο Οξυγονο.

Το μοριο του Υδρογονου αποτελειται απο δυο Πρωτονια και δυο Ηλεκτρονια που συνολικα ειναι συνδεδεμενα.

Η χημικη ενωση μεταξυ ατομων κλασικα δεν μπορει να εξηγηθει, διοτι ειναι ενα
κβαντικοφυσικο φαινομενο.

Κατα την στατικη παρατηρηση και των δυο ατομικων πυρηνων του μοριου Υδρογονου μπορει να μεταβληθει η αποσταση αυτων.

Τα δυο Ηλεκτρονια βρισκονται στο πεδιο Coulomb των δυο πυρηνων.

Σχηματιζουν ενα συστημα Δυο-Τεμαχιδιων, του οποιου η βασικη κατασταση ειναι η αναζητουμενη.

Ενα Ηλεκτρονιο δεν ειναι ουτε κβαντοτεμαχιδιο ουτε κυμα.

Ειναι ενα αντικειμενο της Φυσικης το οποιο παρουσιαζει τοσο ιδιοτητες
κβαντοτεμαχιδιων οσο και ιδιοτητες κυματων, δηλαδη προκειται για εναν ενεργειακο στροβιλο που περιστρεφεται γυρω του με μεγαλη ταχυτητα, ετσι ωστε ουδεις να μπορει να πει που αυτο βρισκεται.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ...

Ο ενεργειακος αυτος στροβιλος του Ηλεκτρονιου σχηματιζει γυρω απο
τον ατομικο πυρηνα της υλης κατι παρομοιο με ενα ηλεκτρικο φραγμα απο καλωδιο.

Στην περιπτωση που οι πυρηνες δεν βρισκονται πολυ πλησιον, το ενα Ηλεκτρονιο στον πρωτο πυρηνα βρισκεται κατα προσεγγιση σε ατομικη βασικη κατασταση και το αλλο Ηλεκτρονιο κατα προσεγγιση σε ατομικη βασικη κατασταση στον δευτερο πυρηνα.

Οι γνωστες περιπτωσεις για το ολικο Σπιν ειναι:
1)  Ζινγκουλεττ, συμμετρικη, Αποσταση d μικρωτερη.

Η αυξανουσα αρνητικη φορτωση μεταξυ των πυρηνων δημιουργει μια ελξη αυτων.

Η κατασταση αυτη δημιουργει και μια ομοιοπολικη χημικη ενωση.

2) Τριπλεττ, αντισυμμετρικη, Αποσταση d μεγαλυτερη Η αρνητικη φορτωση των Ηλεκτρονιων βρισκεται τωρα περισσοτερο προς τα εξω και δημιουργει μια αποθηση των πυρηνων.

Δεν υφισταται χημικη ενωση.

Κατα την κβαντομηχανικη προσεγγιση του μοριου του Υδρογονου, τα Πρωτονια των δυο ατομων του περιβαλλονται απο ενα ηλεκτρονικο νεφος δυο Ηλεκτρονιων.

Η πυκνοτητα πιθανοτητας του ηλεκτρονικου αυτου νεφους ειναι αυξημενη στο χωρο μεταξυ των Πρωτονιων των ατομων του, ετσι ωστε το καθε ενα απο τα ατομα του μοριου του να θωρακιζεται απο το ομοσημο φορτιο του απεναντι ατομου του.

Η συγκεκριμενη κατασταση των ατομων του μοριου του Υδρογονου
περιγραφεται ικανοποιητικα μεσω μιας αρτιας κυματοσυναρτησης,
δηλαδη μεσω μιας συμμετρικης συναρτησης, η οποια αποδιδει την
χωρικη κατασταση των Ηλεκτρονιων των ατομων του μεσα στο μοριο
του.

Η συνολικη ομως κατανομη των Ηλεκτρονιων του μοριου του, δηλαδη το γινομενο της χωρικης κατανομης τους και της κατανομης τους λογω των Σπιν τους, αναγκαστικα περιγραφεται απο μια αντισυμμετρικη κυματοσυναρτηση κατανομης, συμφωνα και με την αρχη του Pauli.

Ετσι, η κυματοσυναρτηση κατανομης, η οποια περιγραφει την κατανομη των Σπινς των Ηλεκτρονιων μεσα στο μοριο Υδρογονου, θα πρεπει αναγκαστικα και αυτη να ειναι αντισυμμετρικη, δηλαδη τα Σπινς των Ηλεκτρονιων μεσα στο μοριο του Υδρογονου να ειναι μεταξυ τους αντιπαραλληλα.

Το Νερο συνεπως δεν ειναι μονο μια μακροσκοπικη ουσια της ισορροπιας ροης, αλλα επισης και μια μικροσκοπικη ουσια της θερμικης, μοριακης και πιθανως και ατομικης και υποατομικης ενεργειας των κβαντοτεμαχιδιων και των αλληλοαντιδρασεων τους.

Παρουσιαζει περιπου σαραντα ανωμαλιες της Φυσικης, οι οποιες μεχρι σημερα δεν μπορουν να εξηγηθουν με τα μεσα που διαθετουν οι φυσικες επιστημες.

Ειναι προφανως και σε θεση να απορροφα, να αποθηκευει και να εκπεμπει ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια.

Η ολικη γηινη υδατοροη παραμενει σταθερη οσο καιρο αυτη ειναι απο την
Φυση εξαρτωμενη, διοτι αυτη διαθετει παντοτε ανανεωμενα και
επαναλαμβανομενα, τις ιδιες ποσοτητες.

Κατα την υδατοροη αυτη και δη στην φυσικη της κατασταση, προκειται για το σπουδαιοτερο συστημα υπαρξης ολων των γηινων μορφων ζωης και ολων των
διαδικασιων αναπτυξης στην Φυση.

Αναζητώντας την κοσμική πηγή του νερού

Αναζητώντας την κοσμική πηγή του νερού

Η δυναμη κινησης ειναι παντοτε η ροη της θερμοτητας.

Οι προμηθευτες του προ’ι’οντος αυτου ειναι η γηινη θερμοτητα, η ηλιακη ακτινοβολια, η περιστροφη της Γης γυρω απο τον αξονα της και οι επιδρασεις αυτης στους ανεμους και στα θαλασσια ρευματα και η θερμοτητα που προκυπτει απ’ολες τις βιολογικες και τεχνικες διαδικασιες.

Το προβλημα του Νερου στον πλανητη Γη, ειτε προκειται για σοβαρη ελλειψη, ειτε αντιθετα για καταστροφικες πλημμυρες, εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο τα
γεωγραφικα γηινα δεδομενα.

Κατα την διαρκεια των χιλιετιων της ανθρωπινης υπαρξης, οι ποσοτητες του Νερου που επεφταν σε διαφορες περιοχες ηταν, με εξαιρεση τις ανυδρες περιοχες, λιγο πολυ επαρκεις για την καλυψη των γεωργικων αναγκων των πληθυσμων, οι οποιοι δεν ηταν τοσο πολυπληθεις οσο σημερα.

Απο τον σημερινο γηινο πληθυσμο των 7,4 δισεκατομμυριων ανθρωπων, θα προκυψει υπο κανονικες συνθηκες το 2050 μ.Χ. ενας πληθυσμος των 9,80
δισεκατομμυριων ανθρωπων και το 2100 μ.Χ. ενας πληθυσμος των 11,25 δισεκατομμυριων ανθρωπων.

Οι περισσοτεροι απ’ αυτους θα ζουν στην Ασια, Αφρικη και Λατινικη Αμερικη.

Υπο το πρισμα της δημογραφικης αυτης πιεσης, η οποια εγινε σημερα πολυ αισθητη, το Νερο απεκτησε παντου στον πλανητη μας μεγαλη αξια και λογω της
αυξανομενης λειψυδριας και τις πιθανοτητας επεκτασης των ανυδρων ζωνων εως τις πυκνοκατημενες περιοχες του πλανητη μας.

Η ολικη φυσικη γηινη υδατοροη κατανεμεται ως εξης:
1. Ανοδικη μεταφορα εντος της Τροποσφαιρας, απο τις Θαλασσες, Λιμνες και Ποταμους, μεσω Εξατμησης, Τριχοειδων Αγγειων, Αρτεσιανης Πιεσης κ.α.

2, Ενδιαμεση Αποθηκευση στην Τροποσφαιρα υπο μορφη Νεφων, Ατμοσφαιρικων Υδρατμων κ.α.

3. Ελευθερη Πτωση της Δροσιας,της Βροχης, του Χαλαζιου και
του Χιονιου.

4. Ροη στην γηινη επιφανεια και Εισοδος στο γηινο εσωτερικο με δημιουργια Ποταμων, Λιμνων, Θαλασσων, υπογειων δεξαμενων Νερου, υπογειων Υδατο-Οριζοντων κ.α.

Η ως ανω κατανομη δεν σημαινει, οτι η υδατοροη διακοπτεται σε καποιο σημειο.

Ακομη και το αποθηκευμενο παλαιο νερο στις ερημους και στους γηινους πολους που φαινεται, οτι βρισκεται σε κατασταση ηρεμιας, ειναι μερος ενος μεγαλυτερου συστηματος υδατοροης.

Πολλα εκατομμυρια ακομη και δισεκατομμυρια κυβικα μετρα υδατος ανερχονται χωρις διακοπη εντος της Τροποσφαιρας και μετακινουνται πρωτα μερες και εβδομαδες υπο διαφορες μορφες εως οτου ερθει η ωρα για την καθοδο τους στην γηινη επιφανεια και στο υποβαθρο.

Εαν η ως ανω κατανομη της υδατοροης συσχετισθει με την τεχνικη αξιοποιηση, το σημειο 2. παριστανει την παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας δια της μεταβολης της κινητικης ενεργειας σε ηλεκτρικη.

Η πτωση του Νερου δια σωληνων κινει υδατοτουρπινες και αυτες γεννητριες για την παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας.

Η ενεργεια βαρυτητας μετατρεπεται σε ηλεκτρικη ενεργεια υπο την εμμεση επιδραση της ηλιακης ενεργειας, της γηινης θερμοτητας και της γηινης περιστροφης και συνεισφερουν μαζι το μεριδιο τους ωστε το Νερο να μπορεσει να πεσει απο ενα ορισμενο υψος.

Η Βαρυτητα ειναι η δυναμη που διατηρει τα παντα στην γηινη επιφανεια και
καθωριζει την επιταχυνση πτωσης ενος αντικειμενου προς αυτην.

Η Σκαλα-Ενεργειας του Planck (10 στην πλην 33) καθωριζει την ισχυ της Βαρυτητας.

Ειναι μηπως η Βαρυτητα η Ενεργεια, που πρεπει να εχουν τα κβαντοτεμαχιδια, εαν αυτη ηταν μια ισχυρη δυναμη.

Ποια δυναμη διατηρει μια καθωρισμενη ποσοτητα υδατος στο δικο της
ισοπεδο;

Βασει ποιων κανονισμων λαμβανει χωρα παντου στην Φυση ανοδικη μεταφορα υγρων στοιχειων;

ΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ - CarbonOff.gr

Η Βαρυτητα δεν ευθυνεται τοσο πολυ για την διατηρηση του υδατος σε μια ισοπεδη μηδενικη σταθμη, διοτι αυτη επιδρα συνεχως και με μια σχεδον
σταθερη ισχυ.

Επισης και η πιεση του αερος, το κακο πνευμα των κατασκευαστων αντλιων, δεν εχει στην Φυση την ταση, να εμποδιζει την κινηση σε καποια καθωρισμενη κατευθυνση ακομη και προς τα ανω.

Η πιεση του αερος ειναι η βασικη προ’υ’ποθεση, για το οτι οι ανθρωποι, τα ζωα και τα φυτα δεν διαλυονται με την εξατμιση των υγρων τους… Η πιεση του αερος ειναι αυτη που διατηρει τους παντες στην γηινη επιφανεια, διοτι οριζοντια τα παντα στην γηινη Ατμοσφαιρα, απο πασα κατευθυνση, αντιμετωπιζουν την ιδια πιεση.

Υδωρ υπο πτωση εχει σπειροειδως περιστρεφομενη μορφη, δηλαδη μια μακροσκοπικως-δυναμικη κατανομη απο ομαδες μοριων υδατος.

Η δυναμη του Κοριολη διευθυνει την ταση δημιουργιας της σπειροειδους μορφης ολων των υπο πτωση ευρισκομενων υγρων και αεριων στοιχειων.

Καθε κυβικο μετρο Νερου, το οποιο πεφτει ενα μετρο, κουβαλαει μαζι του το δυναμικο για την παραγωγη 9,8 kW ανα δευτερολεπτο ηλεκτικης ενεργειας.

Μια εγκατασταση απο μονο πραγματικο υψος 20 μετρων δια του οποιου πεφτουν συνεχως 10 τοννοι Νερου, παραγει ηλεκτρικη ενεργεια περιπου 2 MW το δευτερολεπτο.

Υπαρχει καποια σχεση μεταξυ της Βαρυτητας και της ηλακτρικης Ενεργειας και κατ’ επεκταση και της Υλης.

Πολλοι επιστημονες υποστηριζουν οτι στο Συμπαν με αυξανομενη ηλικια
αυτου η Βαρυτητα μειωνεται ενω η Υλη αυξανεται.

Υλη και Αντιυλη αναγονται σε Ενεργεια.

Εαν υπαρχει η Αντιυλη πρεπει να υπαρχει και η Αντιβαρυτητα.

Σε μετρησεις στριβιλων αστερων διαπιστωθηκε, οτι οι Γαλαξιες στις εξωτερικες τους παρυφες πολυ ποιο γρηγορωτερα γυριζουν απ οτι επιτρεπουν οι νομοι της Φυσικης.

Spiral galaxies together with irregular galaxies make up approximately 60% of the galaxies in the local Universe. However, despite their prevalence, each spiral galaxy is unique — like snowflakes, no two are alike. This is demonstrated by the striking face-on spiral galaxy NGC 6814, whose luminous nucleus and spectacular sweeping arms, rippled with an intricate pattern of dark dust, are captured in this NASA/ESA Hubble Space Telescope image. NGC 6814 has an extremely bright nucleus, a telltale sign that the galaxy is a Seyfert galaxy. These galaxies have very active centres that can emit strong bursts of radiation. The luminous heart of NGC 6814 is a highly variable source of X-ray radiation, causing scientists to suspect that it hosts a supermassive black hole with a mass about 18 million times that of the Sun. As NGC 6814 is a very active galaxy, many regions of ionised gas are studded along  its spiral arms. In these large clouds of gas, a burst of star formation has recently taken place, forging the brilliant blue stars that are visible scattered throughout the galaxy.

Γαλαξίας

Επισης μια απο τις βασεις της Φυσικης, η ισοτητα μεταξυ της Βαρυτητας και της
Αδρανειας, αμφισβητηται.

Υφισταται η υπονοια, οτι τα θεωρητικα στοιχειωδη τεμαχιδια του πεδιου της Βαρυτητας, δηλαδη τα Βαρυονια, ακολουθουν αλλους και μεχρι σημερα αγνωστους νομους και μπορουν μαλιστα να επιρρεαστουν.

Ολος ο φυτικος κοσμος ζει απο την μοριακη ανυψωση των υγρων στοιχειων με προ’ι’οντα διατροφης (τριχοειδοι αγγεια) χωρις αντλιες, εμβολα ‘η φτυαροειδεις
τροχους.

Στα ζωντα συστηματα επιδρουν αποκλειστικα τα φαινομενα της αγγειοτητας και διαπιδυσης (ωσμωσης), ενω στα αλλα επιδρα η «ανελισσομενη ελιξ», η μοναδικη μορφη κινησεως του συμπαντος στον χωροχρονο και σε τροχιες ανελισσομενων σπειροειδων ελικων χωρις αρχη και τελος.
Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Απαγορεύεται οπουδήποτε αντιγραφεί όλου του άρθρου ή αποσπάσματος, χωρίς την έγκριση της ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗΣ.

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>