«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι τερατώδεις «σταγόνες» κοντά στον πυρήνα της Γης μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερες από ό, τι νομίζαμε.

Από τον  

Οι μυστηριώδεις «σταγόνες» κοντά στον πυρήνα της Γης έγιναν λίγο μεγαλύτερες.

Οι σεισμοί (αστέρια) στέλνουν σεισμικά κύματα που κυματίζουν στον πλανήτη.

Τα σεισμόμετρα (μπλε τρίγωνα) τα ανιχνεύουν στην άλλη πλευρά.

Τριάντα χρόνια σεισμικά δεδομένα αποκάλυψαν εκεί όπου αυτά τα σεισμικά κύματα επιβραδύνθηκαν (μοβ και πορτοκαλί πιτσιλιές), δείχνοντας μυστηριώδεις δομές εσωτερικής-Γης που ονομάζονται ζώνες υπερβολικής ταχύτητας.

(Εικόνα: © Doyeon Kim / University of Maryland)

Βαθιά μέσα στη Γη, όπου ο συμπαγής μανδύας συναντά τον λειωμένο εξωτερικό πυρήνα, παράξενες σταγόνες μεγέθους ηπείρου από καυτή λάβα σε στιλ ροκ έξω για εκατοντάδες μίλια σε κάθε κατεύθυνση.

Αυτά τα υπόγεια βουνά ειναι με πολλά ονόματα: “θερμοχημικοί σωροί”, “μεγάλες επαρχίες χαμηλής διάτμησης” (LLSVPs), ή μερικές φορές μόνο ” οι σταγόνες “.

Οι γεωλόγοι δεν γνωρίζουν πολλά από πού προέρχονται αυτές οι σταγόνες ή τι είναι, αλλά γνωρίζουν ότι είναι τεράστια.

Οι δύο μεγαλύτερες σταγόνες, που βρίσκονται βαθιά κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και την Αφρική, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10% της μάζας ολόκληρου του μανδύα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2016 – και, αν κάποιο καθόταν στην επιφάνεια της Γης, το καθένα θα εκτείνεται περίπου 100 φορές υψηλότερο από Όρος Έβερεστ .

Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα, ακόμη και αυτές οι υψηλές αναλογίες μπορεί να υποτιμούν πόσο μεγάλες είναι οι σταγόνες.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 12 Ιουνίου στο περιοδικό Science , οι ερευνητές ανέλυσαν τα σεισμικά κύματα που δημιουργήθηκαν από σεισμούς για σχεδόν 30 χρόνια.

Βρήκαν αρκετά τεράστια χαρακτηριστικά που δεν είχαν ανιχνευθεί ποτέ κατά μήκος των άκρων του Pacific Pacific. 

«Οι δομές που βρισκόμαστε είναι… χιλιάδες χιλιόμετρα σε κλίμακα», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Doyeon Kim, μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

Σύμφωνα με τον Kim, αυτή είναι μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερη από τα τυπικά χαρακτηριστικά που βρέθηκαν κατά μήκος της άκρης του blob.

Σχετικά: Τα 9 καλύτερα blobs του 2019

Ένας χάρτης που τρέμει τη Γη

Επειδή οι σταγόνες ζουν βαθιά, βαθιά στο εσωτερικό της Γης , οι γεωλόγοι μπορούν να αρχίσουν να κατανοούν το σχήμα και το μέγεθός τους μόνο κοιτάζοντας τα σεισμικά κύματα (ηχητικά κύματα που δημιουργούνται από σεισμούς) που ταξιδεύουν μέσω αυτών.

Αυτές οι καυτές, πυκνές περιοχές μπορούν να επιβραδύνουν τα εισερχόμενα κύματα έως και 30% σε σχέση με τον γύρω μανδύα.

Οι πιο ζεστές, πιο αργές περιοχές είναι γνωστές ως ζώνες υπερβολικής ταχύτητας (ULVZs) και συνήθως εμφανίζονται κοντά στις άκρες των σταγόνων, είπε ο Kim.

Στη μελέτη τους, ο Kim και οι συνάδελφοί του δημιούργησαν έναν νέο χάρτη ULVZ κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που ονομάζεται «Sequencer», ο οποίος αρχικά αναπτύχθηκε για να βρει μοτίβα στην αστρική ακτινοβολία.

Με αυτόν τον αλγόριθμο, η ομάδα ανέλυσε 7.000 σεισμογράμματα ή μετρήσεις σεισμικών κυμάτων, που συλλέχθηκαν μεταξύ 1990 και 2018, που δημιουργήθηκαν από εκατοντάδες σεισμούς μεγέθους 6,5 και άνω.

Οι σεισμοί συνέβησαν στην Ασία και την Ωκεανία, έγραψαν οι ερευνητές.

αλλά καθώς τα σεισμικά κύματά τους ανατριχιάστηκαν σε όλο τον κόσμο, πέρασαν ξεκάθαρα από το μανδύα του Ειρηνικού Ωκεανού πριν φτάσουν σε σεισμόμετρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Ένας χάρτης της εσωτερικής Γης που δείχνει τις νέες ζώνες υπερβολικής ταχύτητας (κίτρινο περίγραμμα) που χαρτογραφήθηκαν μέσω σεισμικών δεδομένων 30 ετών. 

(Πιστωτική εικόνα: Doyeon Kim / University of Maryland)

Ο αλγόριθμος αποκάλυψε τεράστια τμήματα ULVZ που δεν ανιχνεύτηκαν ποτέ πριν, συμπεριλαμβανομένης μιας περιοχής με blobby κάτω από τα νησιά Marquesas στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, η οποία είχε μήκος πάνω από 620 μίλια (1.000 χιλιόμετρα).

Ο Sequencer έδειξε επίσης ότι ένα τμήμα της σταγόνας βαθιά κάτω από τα νησιά της Χαβάης είναι σημαντικά μεγαλύτερο από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως.

“Κοιτάζοντας ταυτόχρονα τα χιλιάδες όρια του πυρήνα-μανδύα, αντί να επικεντρωθούμε σε λίγες φορές, έχουμε μια εντελώς νέα προοπτική”, δήλωσε ο Kim σε δήλωση .

Το τεράστιο μέγεθος αυτών των δομών υποδηλώνει ότι οι σταγόνες κατά μήκος του ορίου του πυρήνα-μανδύα – και ιδιαίτερα τα πιο καυτά, πυκνότερα ULVZ – είναι πιθανώς πιο διαδεδομένα από ό, τι δείχνει προηγούμενη έρευνα.

Επιπλέον, πρόσθεσε ο Kim, το γεγονός ότι αυτές οι μεγάλες ζώνες παραμονεύουν κοντά σε γνωστά ηφαιστειακά hotspots θα μπορούσαν επίσης να αποκαλύψουν κάποιες ενδείξεις για τον αντίκτυπό τους στη γεωλογία της Γης.

Είναι πιθανό, για παράδειγμα, ότι ULVZs βαθιά στο μανδύα θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τα μεγάλα «λοφία» καυτού βράχου στο πάνω μανδύα που δημιουργούν ηφαιστειακά καυτά σημεία στην επιφάνεια, είπε ο Kim.

Αυτά του μανδύα μανδύα μπορεί να “απορροφούν” το λιωμένο υλικό που συλλέγεται σε ULVZs και να το τραβήξουν προς τα πάνω, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί τα μεγαλύτερα ULVZ βρίσκονται βαθιά κάτω από ηφαιστειακές αλυσίδες νησιών όπως τα νησιά της Χαβάης και του Marquesas.

Αυτή είναι μόνο μια θεωρία, είπε ο Kim.

Ακόμη και με αλγόριθμους που έχουν σχεδιαστεί για να διαπερνούν το κενό του διαστήματος, τα μυστήρια κοντά στο κέντρο της Γης παραμένουν τόσο σκοτεινά όσο ποτέ.

“Εν ολίγοις, όλα είναι αβέβαια αυτή τη στιγμή”, είπε ο Kim, “αλλά αυτό είναι που κάνει το πεδίο σπουδών μας τόσο συναρπαστικό.”

Αρχικά δημοσιεύθηκε στο Live Science .

https://www.livescience.com/core-mantle-ulvz-blobs-enormous.html?utm_source=Selligent&utm_medium=email&utm_campaign=9160&utm_content=LVS_newsletter+&utm_term=4499875&m_i=NcWNytCA8xemQnDWcUogdRy2xIzYSzD2nq6tpt599ncDc6Es2GTO3IW1xmpbirc2fYBXd3Mpx8j7ztl7xcgx1Ea2JIja697jEmhv4YzNN8

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>