«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Εξημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Από που μας διαβάζουν

Free counters!

Αγαπητοί αναγνώστες σε όλη τη γη, κυρίως αυτοί που έχουν σκλαβωθεί στο μυαλό τους από δογματικά ψέμματα.

ΤΥΑΝΕΥΕΣ ΑΠ

Ανοίξτε το μυαλό σας και την ψυχή σας, διασταυρώστε αυτά που σε θέλουν ένα άβουλο ζόμπι, πίστευε όπου θέλεις, αφού είσαι ελεύθερος άνθρωπος και ελεύθερο πνεύμα??? Μήπως δεν είσαι ελεύθερος, μήπως δεν σε θέλουν ελεύθερο;;; Στο χέρι σου είναι να το μάθεις, μην στηρίζεσαι στο τι λέω εγώ, ή ο καθένας, ψάξε, διασταύρωσε μόνος σου να βρεις την αλήθεια. Είμαι σίγουρος ότι αν ψάξεις θα βρεις την αλήθεια, μην τρως τον δογματικό σανό που μας ταΐζουν 2.500 χρόνια.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Απολλώνιος  Τυάνα

Από τον John O

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει ψέματα σε όλη μας τη ζωή.

 Ενώ αυτή η χιονοστιβάδα θρησκευτικής παραπληροφόρησης για το Θεό και τη θρησκεία – μπορεί να έφτασε ακούσια από τους γονείς φίλους και συγγενείς, αλλά είναι λίγο πιο αληθινό όταν προέρχεται έξω από τις οικογένειές μας.

 Οι πολιτικοί βρίσκονται, θρησκευτικοί ηγέτες τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βρίσκονται, οι πετρελαϊκές εταιρείες πάντα βρίσκονται  στο Sho-Biz φαίνεται ότι κανείς δεν λέει ποτέ την αλήθεια

Όταν αυτό εφαρμόζεται σε έναν από τους σημαντικότερους χαρακτήρες της ιστορίας, έχει ακόμη μεγαλύτερη επίπτωση.

 Όταν τα ψέματα διαιωνίζονται για έναν ιστορικό χαρακτήρα τον οποίο υποτίθεται ότι αναμένεται να διαμορφώσουν τη συμπεριφορά μας τότε τέτοια ψέματα μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα εντελώς διαφορετικό πνευματικό μονοπάτι στη ζωή.

 Ο ιστορικός χαρακτήρας είναι ο Ιησούς Χριστός της Ναζαρέτ.

Πολλά γράφτηκαν στον ιστότοπο για το πρόσωπο που ονομάστηκε Ιησούς.

 Αλλά κάποιο μάθημα που πρόκειται να μάθουμε εδώ είναι αυτό.

 Αυτό πραγματικά δεν έχει σημασία ποιο ήταν το όνομα του Ιησού, ή τι άνθρωπος ήταν, ή από πού ήρθε, ή αν υπήρξαν τα μαθήματα και η διδασκαλία και η στάση της αγάπης για τους συνανθρώπους είναι πολύ πιο σημαντικά από τον πραγματικό άνθρωπο Αγνοήστε τον αγγελιοφόρο όπως λέει η παροιμία αλλά θυμηθείτε το μήνυμα.

Θα αναφέρω εδώ ότι η ανώτερη περίπτωση αντωνυμίας στην περίπτωση του Ιησού προορίζεται για διευκρίνιση ΜΟΝΟ και όχι για κάποια μορφή ευλάβειας.

 Εάν υπάρχουν περισσότερα από ένα άτομα που αναφέρθηκαν τότε είναι ευκολότερο να σημειωθεί ποια είναι η οποία …Το υπόβαθρο του ανθρώπου του Ιησού είναι η διχόνοια.

Στον αφοσιωμένο Χριστιανό συμβολίζει την επιτομή της θεότητας στη σάρκα, ενώ με μερικούς ιστορικούς.

Αρκετοί λένε ότι δεν υπάρχει αρχείο αυτού του τύπου που υπήρχε ποτέ.

Αν δεν υπήρχε ποτέ τέτοιος άνθρωπος (ανεξάρτητα από το όνομά του) τότε από πού προέρχονται όλοι αυτοί οι μύθοι;;;

 Σε οποιαδήποτε ιστορική στιγμή, οι ιστορίες έχουν πάντα τα θεμέλια τους σε κάποια γεγονότα;

 Ποια είναι λοιπόν αυτά τα γεγονότα;

 Ποιος ήταν αυτός που έκανε τα αναφερόμενα θαύματα και τις μεγάλες πράξεις από τον άνθρωπο που ονομάστηκε Ναζωραίος;

 Αν ένα τέτοιο πρόσωπο όπως ο Ιησούς υπήρχε, τότε πού θα βρούμε τα ιστορικά γεγονότα για όλους αυτούς τους θρύλους;

 Αλλά αν υπήρχε πραγματικά ένα do-gooder εκείνα τα χρόνια και ένας φιλόσοφος τότε ποιος ήταν αυτός;

 Είναι πιθανό ότι ορισμένοι ιστορικοί απλά κοιτάζουν σε λάθος μέρος!

Για πολλούς ιστορικούς που βρέθηκαν σε αυτό το μυστήριο, η απάντησή τους είναι εκπληκτική, ειδικά όταν πρόκειται για τα παλιά χιλιετή ψέματα που έχουν διαπραχθεί από τον καθολικισμό.

Αυτή η γνώση δεν είναι καινούργια, αλλά ο μέσος Χριστιανός ήταν απρόθυμος να κοιτάξει οποιαδήποτε άλλη ιστορία από ένα πολύ επεξεργασμένο βιβλικό συνονθύλευμα του ανθρώπου που ονομάζουν Ιησού του Ναζαρέτ.

 Όπως είπε ένας καθηγητής.

 Το πρόβλημα για οποιονδήποτε ιστορικό στην προσπάθειά του να ανασυνθέσει τη ζωή του Ιησού είναι απλά ότι δεν έχουμε πηγές που προέρχονται από τον πραγματικό χρόνο του ίδιου του Ιησού!

 Αναφερόμενος από τον καθηγητή L Michael White Διευθυντή Θρησκευτικών Σπουδών Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν

Πρώτον, ο Ιησούς ΔΕΝ ήταν το πραγματικό του όνομα.

 Ήταν ένας τίτλος Σύμφωνα με τη Βίβλο, το πραγματικό του όνομα ήταν ο Εμμανουήλ.

Αλλά εκτός από τις ιστορίες του Ιησού, υπάρχουν ιστορικά για πολλά ταξίδια – μέσω της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας – ενός αξιόλογου ανθρώπου, πιθανώς χρισμένος ή φωτισμένος και αυτός ο άνθρωπος ταξίδεψε και διδάσκει τη Θεϊκή σοφία σε εκείνη την πρώιμη εποχή της Εκκλησίας!

 Αφού ο Ιησούς είναι ο Έλληνας για το όνομα Ιησούς οι πρώτοι Χριστιανοί έδωσαν στον συγκεκριμένο πρώιμο φιλόσοφο το όνομα του Ιησού, καθώς πίστευαν ότι αυτός ο διακεκριμένος πρόωρος άνθρωπος της Καινής Διαθήκης θα είναι αυτός που θα οδηγήσει τους από τη ρωμαϊκή δουλεία σε μια νέα ζωή.

 Καθώς ο αρχικός Ιησούς είχε κάνει το υποσχόμενο έργο της γης γύρω στο 1400 π.Χ. ελπίζουν ότι αυτός ο νέος Ιησούς θα έκανε τότε το ίδιο για αυτούς στην πρώιμη κοινή εποχή… Αλλά το πραγματικό του όνομα δεν ήταν ο Ιησούς.

Καθώς ο χρόνος προχώρησε περίπου διακόσια χρόνια στην αρχή της Εκκλησίας, η πραγματική ταυτότητα αυτού του πρώιμου φιλόσοφου χάθηκε και ο τίτλος του Ιησού από τη Ναζαρέτ έγινε το μοναδικό όνομα με το οποίο ο γνωστός αυτός δάσκαλος (ή ο Χριστός) ήταν γνωστός, του Ιησού, το οποίο είναι το μοναδικό όνομα με το οποίο αναγνώρισαν τον Χριστό τους και τον πρόγονο του χριστιανισμού τους, αλλά ο ρωμαϊκός κόσμος γνώριζε αυτό το φιλόσοφο με ένα άλλο όνομα εξ ολοκλήρου το πραγματικό του όνομα ήταν ο Απολλώνιος του Τυάνα

Έτσι, αυτό το άτομο του Απολλώνιου που δίδαξε και έκανε αξιοσημείωτα πράγματα εκείνη την εποχή, υπήρξε πράγματι ως ιστορικό γεγονός (και οι ιστορικές αναφορές υπάρχουν) αλλά το αυθεντικό του όνομα δεν ήταν σύμφωνο με το μεταγενέστερο επίσημο και χριστιανικό ιστορικό όνομα του Ιησού και η σκέψη του σίγουρα δεν ταιριάζει με πολλά από τα νέα χριστιανικά δόγματα.

 Γι “αυτό όταν οι ιστορικοί αναζητούν αποδείξεις για τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, έχουν απόλυτο σκοτάδι.

Ο χαρακτήρας του Ιησού του Ναζαρέτ που βασιζόταν χαλαρά στην προσωπικότητα του Απολλώνιου δεν μπορεί να βρεθεί στη κοσμική ιστορία και έτσι – εκτός από τη Βίβλο, δεν υπήρχε ποτέ ένας ιστορικός Ιησούς.

Ένθετο σε αυτό το άρθρο θα είναι οποιοσδήποτε αριθμός συνδέσεων με άλλα μέρη στο Διαδίκτυο με εξηγήσεις για το υπόβαθρο του Απολλώνιου.

Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται αρκετά μπορούν να συνεχίσουν τις δικές τους έρευνες και να αποδείξουν όλες τις αλήθειες.

Τρία βιβλία αναφέρονται εδώ και είναι διαθέσιμα από το Amazoncom ή το Barnes & Noblecom και ενδεχομένως να βρίσκονται στα τοπικά βιβλιοπωλεία σας.

ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΥΣ (2)

Ο πρώτος είναι ο Απολλώνιος Τυάνα από το GRS Mead.

Ο επόμενος είναι ο Απολλώνιος Τυάνα από τον Ralph Shirley.

Και ο τρίτος είναι ο Ιησούς Χριστός.

Για τη ζωή του Απολλώνιου Τυάνα από τον Michael Faraday Οι συνδέσεις στο Internet θα δοθούν αργότερα

Ο Απολλώνιος γεννήθηκε στην Τυάνα της Καππαδοκίας στη Μικρά Ασία – σήμερα σύγχρονη Τουρκία Έμοιαζε με τον μέσο Έλληνα μελετητή της εποχής του.

 Είχε στο κεφάλι σγουρά μαλλιά μεσαίου μεγέθους.

 Μια προτομή του είναι στο Μουσείο της Νάπολης στην Ιταλία.

 Ενώ πολλα χρονια πριν, οι Χριστιανοί τον αποκαλούσαν με το βιβλικό του όνομα Εμμανουήλ και τον ανέφεραν ως Εμμανουήλ Απολλώνιο, οι Ρωμαίοι τον γνώριζαν ως τον Απολλώνιο Τυανάειο

Ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος Είχε επίσημη εκπαίδευση διδάσκονταν από τους καλύτερους δασκάλους εκείνης της εποχής, ήταν Ελληνιστικός στην θρησκευτική του προσέγγιση αφοσιωμένος ανθρωπιστής και ήταν γνωστός ως Ρωμαίος πολίτης.

 Ο Απολλώνιος όμως δεν συμφώνησε με πολλές ρωμαϊκές πρακτικές Απαρνήθηκε τη βία και τις θυσίες ζώων.

 Στο τέλος πήγε επίσης να μάθη για την πρακτική των Εβραϊκών λαών.

 Και όπως θα δούμε αργότερα έζησε έναν πολύ πιο λιτό (αλλά ευτυχισμένο) τρόπο ζωής από τους διασκεδαστικούς Ρωμαίους της εποχής του.

Ο Απολλώνιος ταξίδεψε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και πήγε στην Άπω Ανατολή.

 Πέρασε από πολλές χώρες στα ταξίδια του, συμπεριλαμβανομένης της Γαλιλαίας Σαμαριάς και της Ιουδαίας, όπου φρόντισε να περάσει πάνω από τρία χρόνια.

Αυτό εξηγεί το υπερβολικό έργο του Ιησού και το έπος που δημοσιεύθηκε σε ολόκληρο το Λεβάντα στο ότι Ο Ιησούς της Βίβλου ήταν στην πραγματικότητα ένας φανταστικός χαρακτήρας που προέρχεται από τον άνθρωπο του Απολλώνιου Τυανάου

ΤΥΑΝΕΥΕΣ ΑΠ 1

Ο Απόλλωνας έζησε περίπου εκατό χρόνια και κανείς δεν ξέρει πού ή πώς πέθανε.

 Στις αρχές της δεκαετίας του 30 μ.Χ. ένας Ιεχωβά Βεν Πάντιρα ο παράνομος γιος ενός υπηρέτου Stada και ενός Ρωμαίου στρατιώτη Πάντειρα εκτελέστηκε στην Ιερουσαλήμ για λόγους που δεν ήταν σαφείς στην ιστορία.

Ο Ιχσουάου αναφέρεται στο Εβραϊκό Ταλμούδ και θεωρήθηκε ότι είναι εκείνος που αργότερα έγινε γνωστός ως Ιησούς Ναζωραίος.

Αφού ο Απολλώνιος ήταν ακόμα ζωντανός και θεωρήθηκε από πολλούς ως χρισμένος, τότε δεν είναι περίεργο ότι σε μεταγενέστερες εποχές έγιναν αναφορές στον Απολλώνιο να είναι ζωντανός ο Ναζωραίος δολοφονήθηκε.

 Και έτσι αυτό οδήγησε στους θρύλους που ανέστησε.

Πολλά από αυτά τα γεγονότα είναι γεμάτα ιστορία εδώ και μερικές φορές υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές της ζωής όλων όσων ζούσαν εκείνη την εποχή.

 Δεδομένου ότι οι ιστορικοί τείνουν να χρωματίζουν τα πράγματα από τη δική τους προοπτική όπως τους συνέφερε, κάνουμε ό, τι μπορούμε για να ξεριζώσουμε το σκώληκα και να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε στην αλήθεια.

 Με άλλα λόγια θα εξετάσουμε τι κάνει πιο αληθινό (O ckham’s Razor) την κατάσταση υπό το πρίσμα των γεγονότων που γνωρίζουμε

Ο χριστιανισμός έλαβε χώρα στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τους πρώτους δύο αιώνες της σύγχρονης εποχής, καθώς ήταν μια ισχυρή δύναμη του πληθυσμού (όπως τώρα) για να ασχοληθεί με την πολιτική.

 Όπως βλέπουμε στο σημερινό κόσμο η πολιτική πάντα εξυπηρετεί όλους για χάρη των ψήφων.

 Στη Ρώμη όλα τμήματα που αποδείχτηκαν καλοί πολίτες, εξασθένισαν για να κερδίσουν τη συνεχή πίστη τους και αυτό περιελάμβανε και τους Χριστιανούς.

Το 325 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος και η ομάδα του κατέστησαν την εκκλησία της Ρώμης ένα ανόητο παγανισμό και τη χριστιανική φιλοσοφία.

Με αυτόν τον τρόπο οι Χριστιανοί μπορούσαν να χαλαρώσουν μαζί με τους Ρωμαίους και έτσι όλοι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να διατηρήσουν συνεχή πίστη στον Καίσαρα.

Η σειρά των συναντήσεων που ονομάζονταν το Συμβούλιο της Νίκαιας και οι φιλοσοφίες της Ρώμης και οι νέοι Χριστιανοί εξετάστηκαν.

Ωστόσο, η αρχική χριστιανική φιλοσοφία (που προέκυψε αρχικά από τη διδασκαλία του Απολλώνιου) χρειαζόταν ουσιαστική τροποποίηση.

Για παράδειγμα, ο Απόλλωνιος ήταν χορτοφάγος και απέφυγε από όλες τις μορφές αλκοολικής ποτά.

 Η Ρωμαϊκή Εκκλησία αφετέρου αγάπησε το κρέας και έπινε υπερβολικά.

 Έτσι η Ρωμαϊκή Εκκλησία επανέφερε τον χαρακτήρα Ιησού του Ναζαρέτ για να ταιριάξει με τα δικά της πολιτικά και προσωπικά οφέλη.

 Η βιβλική εκδοχή έδειξε τώρα ότι ο νέος βελτιωμένος χαρακτήρας του Ιησού είναι τόσο γλουτός και ένας δολάριο κρασιού.

 Απολλώνιος επίσης απεχθανόταν την βία οποιουδήποτε είδους, αλλά η Ρωμαϊκή Εκκλησία διέψευσε τη βία, αν το int οι αιχμές έγιναν αμφισβητούμενες.

Έτσι, η νέα εκδοχή έδειξε τη δίκαιη οργή και τη βίαιη συμπεριφορά του Ιησού, όταν κλώτσησε τους αντικαταστάτες των χρημάτων από το ναό.

Η φιλοσοφία του Απολλωνίου εγκαταλείφθηκε σταδιακά και εισήχθη μια νέα σειρά διδασκαλιών που προέρχεται από τον νεοελληνισμένο φιλόσοφο – -εφευρέθηκε ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ Δείτε το http // wwwapolloniusnet / forewordhtml

ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΥΣ  Β

Ήταν 100 χρόνια νωρίτερα και πολύ πριν ξεκινήσει το συμβούλιο του Nicaeanι Νίκαιας ότι μερικοί παλαιότεροι Ρωμαίοι θεωρούσαν ότι αυτή η χριστιανική εκτίμηση του Απολλώνιου τους ερχόταν γάντι για την γέννηση του ανύπαρκτου ως τότε Ιησούς της Ναζαρέτ – ο τίτλος που του δόθηκε από τους χριστιανούς – ήταν τώρα εξέχουσα παρά το γεγονός ότι ήταν μόνο Μια συλλογή μύθων.

 Ο αρχικός δάσκαλος (Απολλώνιος) δεν ήταν ούτε Εβραίος ούτε συμμορφώθηκε με κανέναν τρόπο στην αναθεωρημένη ιστορία ζωής του Χριστού που είχε εφεύρει η εκκλησία της πρώτης Καινής Διαθήκης και η Ρωμαϊκή Εκκλησία Ελέγξτε http // wwwapolloniusnet / bernard1ehtml

Η Τζούλια Δόμνα ήταν η δεύτερη σύζυγος του αυτοκράτορα Σεπτίμ Σεβήρου (193-211 μ.Χ.) και ανησυχούσε ότι η Ρώμη έχασε την επαφή της με τη συσχέτισή της με τις διδασκαλίες του Απολλώνιου και σημείωσε τις αρχές που αποδόθηκαν των διδασκαλιών που αποδίδονται στον χριστιανικό Ιησού. ο σημερινός και διάσημος συγγραφέας Φλάβιος Φιλόστρατος θα γράψει την ιστορία του Απολλώνιου ως ρεκόρ για να δείξει ότι αυτός ο σπουδαίος φιλόσοφος της Καινής Διαθήκης ήταν πραγματικά Έλληνας και όχι Εβραίος.

Είναι ένα από τα καλύτερα αρχεία που έχουμε σήμερα για τη ζωή του Απολλώνιου Τυάνα παρά τις προσπάθειες της Καθολικής Εκκλησίας με την πάροδο των χρόνων να καταστρέψει αυτή την ιστορία Δείτε http // wwwamazoncom / exec / obidos / asin / 0674990188 / o / qid = 954529148 / sr = 8-3 / ref = aps_sr_b_1_3 / 102-9143164-8715218

Στις αρχές του 16ου αιώνα, αυτό το χρονικό της ζωής του Απολλώνιου απελευθερώθηκε στην Ευρώπη, αλλά συναντήθηκε με (φυσικά) ισχυρή καθολική αντιπολίτευση.

Οι ιστορικοί κατηγορήθηκαν αμέσως ότι προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια παραχάραξη του Ιησού, ενώ οι ιστορικοί αναίρεσαν με το γεγονός ότι οι θρύλοι του Ιησού με βάση τη ζωή του Απολλώνιου Μέχρι σήμερα, ο σύγχρονος Χριστιανισμός θα αγνοούσε την ιστορία του Απολλώνιου και θα εστίαζε την κερδοφόρα θεολογία στη φανταστική του δημιουργία των πολλών βιβλικών και αβάσιμων συμβάντων που αποδίδονται στον εφευρεθέντα Ιησού.

Σε αυτούς τους πρώτους αιώνες η ρωμαϊκή εκκλησία είχε τον απόλυτο έλεγχο σε όλα τα πρώιμα χριστιανικά γραπτά.

Βασίστηκαν σε όλη την αποδοχή τους από τις νέες Γραφές για το κατά πόσον αυτά τα γραπτά συμφωνούσαν με τη δική τους φιλοσοφία ή όχι.

Έτσι, επεξεργάστηκαν το ένα έγγραφο μετά το άλλο έγγραφο, για να τα καταστήσουν συμβατά με την καθολική σκέψη έκαψαν τα υπόλοιπα.

 Και έτσι η Βίβλος γεννήθηκε

Είναι πολύ σημαντικό εδώ ότι ΤΩΡΑ σε οποιαδήποτε από τις ιστορίες του Απολλώνιου ή στους θρύλους που δημιουργήθηκαν για τον Ιησού ο εναλλακτικός σοφός προφήτης ανθρωπιστικός – ή σύγχρονος φιλόσοφος – που αναφέρετε ποτέ.

 Αυτό είναι παράξενο υπό το φως του γεγονότος ότι αν ήταν πραγματικά δύο, η χρονική στιγμή της διαφορετικής ιστορίας των ανθρώπων δείχνει ότι τα μονοπάτια τους ΠΡΕΠΕΙ να έχουν διασχίσει πολλές φορές Αλλά οι ιστορίες είναι εντελώς σιωπηλές γι “αυτό και είναι εκπληκτικό αφού είναι και οι δύο ένα και το αυτό άτομο.

Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η σύγχρονη θρησκεία δεν θα παραιτηθεί ποτέ από ιστορικό σκοτάδι της ύπαρξης του Ιησού.

Ποτέ δεν θα παραδεχτεί ότι οι θρύλοι του Ιησού ανήκουν στις πράξεις άλλου που δεν αναγνωρίζονται.

Υπάρχουν πολλά χρήματα που διακυβεύονται με το σύγχρονο μάρκετινγκ του Θεού με τον Ιησού ως το δόλωμα!

 Τόσο το Βατικανό όσο και η Microsoft είναι πλούσιες εταιρείες, αλλά υπάρχουν δύο μεγάλες διαφορές.

 Πρώτα το Βατικανό είναι απείρως πιο πλούσιο από τη Microsoft και δεύτερον η Microsoft εμπορεύεται ένα νόμιμο προϊόν.

Παρακαλούμε ελέγξτε το βιβλίο του Nino LoBello για την Αυτοκρατορία του Βατικανού στο Amazon και άλλα μέρη Με αυτές τις πληροφορίες είναι απορίας άξιο κατάπληξης ότι η σύγχρονη θρησκεία δεν θα παραιτηθεί ποτέ από την πλαστή ιστορία του Ιησού.

Αν μπορούμε να αγνοήσουμε για την ώρα την εκτύπωση της Βίβλου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και να επικεντρωθούμε σε αυτό που φαίνεται να είναι σωστό τότε μπορούμε να βρούμε ομοιότητες (να δείξουμε ότι οι δύο είναι το ίδιο πρόσωπο) μεταξύ του Απολλώνιου και του Ιησού χαρακτήρα του τελευταίου μυθικό λογαριασμό που βασίστηκε στη ζωή και τα έργα του πρώην.

Πρώτο. Γεννήθηκαν το ίδιο έτος 4 π.Χ.

Δεύτερο.  Και οι δύο κήρυξαν αγάπη σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

 Τρίτον Ήταν και οι δύο σε συνεχή ταλαιπωρία με τις θρησκευτικές αρχές.

 Τέταρτον Και οι δύο ταξίδευαν για να διαδώσουν τα δόγματά τους.

 Πέμπτον Και οι δύο έμειναν στην Ινδία με τους Βουδιστές.

 Παρακαλώ ελέγξτε τη Janet Bock’s βιβλίο.

 Το μυστήριο του Ιησού.

 Από τα χαμένα χρόνια και τα άγνωστα ταξίδια από το Αμαζόνιο κλπ.

Επίσης το βιβλίο του Δρ Charles Francis Potter για τα χαμένα χρόνια του Ιησού αποκάλυψε.

 Αυτά είναι μόνο δύο τόμοι που δίνουν τον ίδιο βασικό συνολικό απολογισμό με τη μαρτυρία που δόθηκε στη ζωή του Απολλώνιου από τον Φιλόστρατο ήταν επίσης δύο ταινίες ντοκιμαντέρ για το θέμα αυτό που είναι τώρα διαθέσιμες στο VHS Sixth.

 Και οι δύο έχουν αναφερθεί ότι έχουν κάνει θαύματα.

 Έβδομο Και οι δύο είχαν αναφερθεί ότι έχουν απο-υλοποιηθεί κατά καιρούς.

 Οκτώ Και οι δύο έχουν πιστωθεί με την αύξηση των ανθρώπων από τους νεκρούς

Για άλλες ομοιότητες, παρακαλώ δείτε http // wwwapolloniusnet / bernard2ehtml

ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΥΣ Α6

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στις δύο φιλοσοφίες που σκόπιμα ΔΕΝ έχουν αναφερθεί σε βιβλικούς λογαριασμούς και αυτό αναμφισβήτητα παραλείφθηκε από τη Ρωμαϊκή Εκκλησία επειδή θα περιορίσει τον έλεγχό τους στους ανθρώπους που ο Απόλλωνας πίστευε στην επανενσωμάτωση.

Επομένως, αυτό που εξετάζουμε είναι το εξής: Έχουμε τις πρώτες διδασκαλίες ενός ταξιδευμένου Έλληνα φιλόσοφου Απολλώνιου, των οποίων οι πράξεις αποτελούσαν τη βάση του χριστιανικού Χριστού και του Μεσσία.

Αυτό που διαβάζουμε στην Αγία Γραφή, καθώς τα λόγια του Ιησού είναι κατά πάσα πιθανότητα οι αναφερόμενες διδασκαλίες.

 Ο Απολλώνιος όταν ταξίδευε μέσα από την περιοχή του Λεβάντα.

Αλλά η πραγματική ύπαρξη του Απολλώνιου αργότερα είχε πνιχτεί από τους πολύχρωμους θρύλους ενός μυθικού και πολύ εξωραϊσμένου χριστιανικού ηγέτη που μετονομάστηκε σε Ιησού και ολόκληρη αυτή η σκλαβιά είχε εκδοθεί από την πρώιμη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για το σκοπό αυτό της απόκτησης μαθητών για τον εαυτό τους τον έλεγχο των μαζών με το φόβο και τον εκφοβισμό και τους μελλοντικούς αιώνες του απίστευτου νομισματικού κέρδους και εξουσίας.

Αυτό το σενάριο απαντά στις ερωτήσεις σχετικά με το γιατί οι ιστορικοί έχουν τόση δυσκολία για να βρουν κάποια ιστορικά αρχεία του Ιησού.

Επίσης απαντά στα ιστορικά ερωτήματα σχετικά με τον φιλόσοφο Απολλώνιο που αναφέρετε με πληθώρα αρχεία.

Απαντά στην ερώτηση γιατί ο σύγχρονος Χριστιανισμός αγνοεί αυτόν τον άνθρωπο που ήταν μια φωτισμένη ψυχή που πράγματι υπήρχε στον πρώτο αιώνα μ.Χ. και στους οποίους η ιστορία φέρει με αποδείξεις.

Εξηγεί εν μέρει γιατί ο χριστιανισμός σήμερα μεταφέρει περισσότερο από ένα αιματηρό ρεκόρ από οποιοδήποτε άλλο αντιμαχόταν έθνος σε όλη την ιστορία.

Εξηγεί αυτό γιατί οι ρίζες του χριστιανισμού βασίζονταν στην ψευτοκάλυψη ψευδαισθήματα και στους μύθους ενός φανταστικού άνθρωπος του οποίου η ζωή δεν υπήρχε καν όπως γράφτηκε αλλά η εφευρεμένη φανταστική ύπαρξή του ήταν ψευδώς προερχόμενη από έναν αυθεντικό φιλόσοφο ο οποίος δεν ήταν ούτε χριστιανός στην προσέγγισή του ούτε ήταν Εβραίος χριστιανός που θα ονόμαζαν τον Απολλώνιο έναν παγανιστή???

ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΥΣ Α3

Τώρα μένουμε με ένα ακόμα ερώτημα για να αναρωτηθούμε;

 Μήπως όλο αυτό το θέμα Εκτός από το γεγονός ότι μπορούμε να δούμε τώρα την ιστορία λίγο διαφορετικά η απάντηση είναι Όχι Σίγουρα θα έκανε τη διαφορά Αν λατρεύαμε τον άνθρωπο τον Ιησού ή αν ψάχναμε κάποιες ιδιότητες του Μεσσία;

 Αλλά από τη στιγμή που βγαίνουμε από τη θρησκεία εμείς (ελπίζουμε) δεν βλέπουμε πλέον κανέναν άνθρωπο σαν Σωτήρα.

Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι οι πρώτοι Χριστιανοί δεν θεωρούσαν ΠΟΤΕ τον Ιησού τους ως Μεσσία ή Σωτήρα.

 Θεωρούσαν αυτόν ως χρισμένο (ή φωτισμένο) και αυτό ηταν όλο.

Ήταν η πρώιμη ρωμαϊκή εκκλησία που ξεκίνησε όλα αυτά τα πράγματα του Μεσσία και του Σωτήρα και με τα διατυπωμένα ένθετα τους έχουμε επιπρόσθετο κυνήγι για το αίμα.

 Που καλύπτεται καλύπτει τις αμαρτίες μας και Με τις ρίγες του είστε επουλωμένοι Καμία από αυτές τις δηλώσεις δεν καταγράφηκε ποτέ από οποιαδήποτε Βιβλική δήλωση του μύθου Ιησούς.

 Και δεν αποδόθηκαν ποτέ στον Απολλώνιο.

 Η Καθολική Εκκλησία δημιούργησε το θρύλο του Ιησού ως Μεσσία αυτοί οι ίδιοι μετέφεραν ως ΜΟΝΟ τους απεσταλμένους του.

Ο σκοπός φυσικά είναι έτσι ώστε κανείς να μην τολμήσει να κοιτάξει αλλού.

 Και για τα επόμενα έντεκα εκατό χρόνια αυτό είναι βασικά αυτό που συνέβη Λειτούργησε.

Δεν υπάρχει τίποτα που έχει ειπωθεί εδώ που αποσκοπεί να επικρίνει τις δηλώσεις αγάπης στους συνανθρώπους μας που υπάρχουν στα κείμενα της Καινής Διαθήκης και γενικά αποδίδονται στο πρόσωπο του Ιησού.

Στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία αν αυτές οι καθολικές δηλώσεις προήλθαν από τον Απολλώνιο ή τον Μίκυ το Ποντίκι.

 Είναι ακόμα δηλώσεις αγάπης και ειρήνης σε ολόκληρη την ανθρωπότητα – η οποία αν ακολουθηθεί – θα φέρει την ειρήνη σε ολόκληρο τον πλανήτη

Αλλά αυτές οι ιδέες δεν είναι νέες.

 Έχουν διδαχθεί από τους ανθρώπους της ειρήνης από τους πρώτους χρόνους Κομφούκιος Λάος Τζου Βούδας Απολλώνιος Πλωτίνος Μπέρ Μπέικον.

 Ο Έρμος Γουίτμαν Ράσελ και πολλοί άλλοι έχουν διδάξει όλες τις καθολικές αρχές της αγάπης στον συνάνθρωπο.

 Έχουν διδάξει όλοι άνευ όρων αγάπη και σεβασμό σε ολόκληρη την ανθρωπότητα – επιτρέποντας σε άλλους να έχουν ελεύθερα τις σκέψεις τους ιδέες και απόψεις χωρίς ξεκάθαρη αυτοδικαίως κριτική ή διωγμό οποιουδήποτε είδους.

 Και πάλι είναι η τήρηση των αρχών αντί της λατρείας κάποιου αγγελιοφόρου που είναι σημαντικός.

 Ο Απόλλωνας δεν πρέπει να είναι τιμημένος είτε Ήταν μόνο το σκάφος για ένα Πνεύμα Ανώτερης Εξουσίας επικεντρώνεται στην ουσία του μηνύματος ενώ η οργανωμένη θρησκεία επικεντρώνει την εστίασή της στον αγγελιοφόρο τα κέρδη και τον έλεγχο των ζωών όλων των πιστών.

Υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα που πρέπει να δίνονται σε ένα άρθρο, αλλά παρακαλώ πηγαίνετε στο διαδίκτυο δείτε το (και υπάρχουν πολλά μέρη για να δείτε και εκδόσεις για να δείτε) και να αποφασίσεται για τον εαυτό σας, δεδομένου ότι έχουμε τώρα πιθανώς καταστρέψει μερικούς λαούς ιερούς αγελάδες.

 Αλλά επειδή η παραπάνω εξήγηση είναι η μόνη συνολική που απαντά σε όλες τις θεμελιώδεις ερωτήσεις τότε το σενάριο πιθανότατα είναι αληθινό Wadda U σκέφτομαι

Θέλετε να μιλήσετε Το email είναι Enlyten @ hotmailcom

Ἀπολλώνιος ὁ Τυανεύς

Apollonius

By John O.

Most of us have been lied to all our lives. While this avalanche of misinformation – and usually about God and religion – may have unintentionally come from parents, friends, and relatives, it’s usually a little more sinister when it deliberately comes from outside our families. Politicians lie, religious leaders lie, the news media lies, oil companies always lie, and in Sho-Biz, it seems no one ever tells the truth.

When this is applied to one of the most important characters in history, it has an even greater impact. When lies are perpetuated about an historical character, after whom we supposedly are expected to model our conduct, then such lies can take us all on a completely different spiritual path in life. The historical character in question is Jesus the Christ of Nazareth.

Much has been written on the site about the person that’s been called Jesus. But, if any lesson is to be learned here, then it is this. It really doesn’t matter what this «Jesus» guy’s name was, or where He came from, or if He even existed. The lessons and teaching, and the attitude of love to fellow man are far more important than the actual person. Ignore the messenger, as the saying goes, but remember the message.

I’ll mention here, that the upper case pronoun in Jesus” case is meant for clarification ONLY, and not for some form of reverence. If there’s more than one person spoken of, then it’s easier to note which one is which.

The background of the Jesus person is somewhat of a dichotomy. To the devout Christian, He symbolizes the epitome of Deity in the flesh, while with some historians, several say there’s no record of this guy ever existing. If no such person (whatever his name) ever existed, then where do all these legends come from? In any twisted historical story, legends always have their foundation in some sort of facts. So what are these facts? Who was it that spawned the reported miracles, and great deeds from the man that was called the Nazarene? If no such person as «Jesus» existed, then where do we get all those legends? But, if there really was a do-gooder in those years and a philosopher, then who was he? Is it possible that some historians are simply looking in the wrong place?

With several historians, a new channel has been found in this mystery, and their answer is surprising, especially when it comes to the old millennial lies that have been perpetrated by Catholicism. This knowledge is NOT new, but the average Christian has been reluctant to look at any history other than a heavily redacted Biblical account of the man they call Jesus of Nazareth. As one professor said: «The problem for any historian in trying to reconstruct the life of Jesus is simply that we don’t have sources that come from the actual time of Jesus himself.» Quoted by Professor L. Michael White, Director of Religious Studies, University of Texas at Austin.

In the first place, Jesus was NOT His real name. It was a title. According to the Bible, His real name was Immanuel. But, apart from the stories of Jesus, there is historically recorded many travels – through the Roman Empire – of one remarkable man, presumably anointed or enlightened, and this man journeyed and taught Godly wisdom in that early Church era. Since «Jesus» is the Greek for the name «Joshua,» the early Christians gave this particular early philosopher the name of Joshua, as they believed that this distinct, early New Testament man would be the one to lead them out of Roman bondage and into a new life. As the original Joshua had done his «promised land» task in around 1400 BC, they hoped this new Joshua would then do the same for them in the early common era. But, his real name was NOT Jesus.

As time progressed, two hundred years or so, into the early Church era, the real identity of this early philosopher was lost, and the title of Jesus of Nazareth became the only name by which this «anointed» teacher (or Christ) was known. The early Christian writings talk only of Jesus, which is the only name by which they recognized their «Christ» and the progenitor of their Christianity, but the Roman world knew this philosopher by another name entirely. His real name was Apollonius of Tyana.

So, this Apollonius individual, who taught and did remarkable things in those years actually existed as a historical fact (and references will be given), but his authentic name didn’t conform to the later official and Christian derived, historical name of «Jesus,» and his thinking certainly didn’t conform to many of the new Christian doctrines. That’s why, when historians are looking for evidence of Jesus of Nazareth, they have an almost impossible time. The Jesus of Nazareth character, who was loosely based on the personage of Apollonius, cannot be found in secular history, and so – except for the Bible, a «historical» Jesus never existed.

Inserted into this article will be any number of links to other places on the Internet with explanations of the Apollonius background. People who are interested enough can continue their own research here, and «prove all things.» Please avail yourself of these links (and the links from those points), as they provide (with variation) what history really knows about Apollonius and many facts about this early New Testament time. They will show that Apollonius and the fabricated character of Jesus of Nazareth are one in the same. And all the scams that the Catholic Church went through with their Biblical redacting – in order to make Jesus the only hero and «anointed» one – were strictly political and monetary moves.

Three books are referenced here, and are available from Amazon.com or Barnes & Noble.com, and possibly can be found in your local bookstores. The first is: «Apollonius of Tyana,» by G.R.S. Mead. The next is «Apollonius of Tyana,» by Ralph Shirley. And the third is: «Jesus Christ: A fiction founded on the life of Apollonius of Tyana,» by Michael Faraday. Internet links will be given later.

Apollonius was born in Tyana, in Cappadocia, in Asia Minor – now modern Turkey. He looked like the average Greek scholar of his day. He had full head of curly hair, and a medium size beard. A bust of him is in the Naples Museum in Italy. While some early Christians called him by his Biblical name, Immanuel, and referred to him as Immanuel Apollonius, the Romans knew him as Apollonius Tyanaeus.

He was Greek and not Jewish. He had a formal education, was taught by the best teachers of the day, was Hellenistic in his religious approach, a dedicated humanitarian, and was known as a Roman citizen. Apollonius, however, did not agree with many Roman practices. He abhorred violence, and the sacrificing of animals. The latter also went for the Jewish peoples” practice too. And, as we shall see later, he lived a much more austere (but happy) lifestyle than the fun-loving Romans of his day.

Apollonius traveled the Roman empire, and also went to the far East. He passed through many countries in his travels, including Galilee, Samaria, and Judea, where he reputedly spent over three years. This accounts for the exaggerated «Jesus» ministry and saga that that was published throughout the Levant in that time. The Jesus of the Bible was actually a fictionally based character derived from the person of Apollonius Tyanaeus.

Apollonius lived to be about a hundred years old, and no one knows where or how he died. In the early thirties AD, a Jehoshua Ben Pandira, the illegitimate son of a maid, Stada, and a Roman soldier Pandira, was executed in Jerusalem for reasons not clear to history. This Jehoshua is mentioned in the Jewish Talmud, and was regarded as the one who later became known as the Jesus the Nazarene. Since Apollonius was still alive and regarded by many as the anointed, then it’s no wonder that in later times, references were made to Apollonius being alive after the «Nazarene» was killed. And so, this gave rise to the legends: «He is risen . . . «

Much of those happenings are cluttered in history here, and there are sometimes different versions of the lives of all who lived at that time. Since historians tend to color things from their own perspective, we do the best we can to weed out the chaff and try to get at the truth. In other words, we’ll examine what makes the most sense (Ockham’s Razor) of the situation in light of the facts that we know.

Christianity was taking hold in the Roman Empire in the first two centuries of the modern era, as they were a strong population force (like now) to deal with. As we see, in today’s world, politics always caters to everyone for the sake of votes. In Rome, all segments which proved to be good citizens were appeased to gain their continued loyalty, and that included Christians.

In 325 AD, it was Emperor Constantine and his group that made the church of Rome a conglomerate of paganism and the Christian philosophy. In this way, the Christians could be appeased along with the Romans, and thus, all people could maintain continued loyalty to Caesar. This was done at the series of meetings called the Council of Nicaea, and the philosophies of Rome and new Christians were examined. However, the original Christian philosophy (originally derived from Apollonius” teaching), needed substantial modification. For example, Apollonius was a vegetarian and one who abstained from all forms of alcoholic beverages. The Roman Church, on the other hand, loved their meat and drank to excess. So the Roman Church re-invented the Jesus of Nazareth character to suit its own political and personal gains. Biblical redacting now showed this «new improved» character of Jesus to be both «a glutton and a wine bibber.» Apollonius also abhorred violence of any sort, but the Roman Church condoned violence if its interests were challenged. Thus, the new redacting showed Jesus” «righteous» anger and violent behaviour when he kicked the money changers out of the Temple. The Apollonius philosophy was gradually abandoned and a new set of teachings were introduced as coming from the «new-improved» philosopher – the re-invented Jesus of Nazareth. Please check out: http://www.apollonius.net/foreword.html

It was 100 years earlier, and long before the Nicaean council began, that some older Romans considered this Christian counterfeit of Apollonius was taking center stage. Jesus of Nazareth – the title given to him by Christians – was now pre-eminent, despite the fact that He was only a collection of myths. The original teacher (Apollonius) was neither Jewish, nor conformed, in any way, to the Christ’s revised life history that the early New Testament church and the Roman Church had invented. Please check:http://www.apollonius.net/bernard1e.html

Julia Domna was the second wife of Emperor Septimus Severus (193-211 AD), and was concerned that Rome was losing touch with its association of the teachings of Apollonius, and noted the beginnings of the twisted doctrines being introduced, attributed to the Christian Jesus. She commissioned a current and eminent writer, Flavius Philostratus, to write the history of Apollonius as a record to show that this great New Testament philosopher was really a Greek and not Jewish. This is one of the best records we have today of the life of Apollonius of Tyana, despite the attempts of the Catholic Church over the years to destroy this history. Please see:http://www.amazon.com/exec/obidos/asin/0674990188/o/qid=954529148/sr=8-3/ref=aps_sr_b_1_3/102-9143164-8715218

In the early 16th century, this chronicle of the life of Apollonius was released in Europe, but met with (naturally) strong Catholic opposition. Historians were immediately accused of trying to create a counterfeit of Jesus, while the historians rebutted with the fact that the legends of Jesus were based on the life of Apollonius. To this day, modern Christianity would rather ignore the history of Apollonius and focus its profitable theology on its own imaginary creation of the many Biblical and unfounded happenings as attributed to the invented Jesus.

In those early centuries, the Roman Church had total control on all the early Christian writings. They based their whole acceptance of the new «Scriptures» on whether those writings agreed with their own philosophy or not. So, they redacted document after document to make them conform to Catholic thinking, and burned the rest. And thus, the Bible was born.

It’s a very important fact here, that NOWHERE in either of the histories of Apollonius or the created legends about Jesus, is the alternate sage, prophet, humanitarian – or contemporary philosopher – ever mentioned. This is rather strange in the light of the fact, that IF they were really two different people, history’s timing shows that their paths MUST have crossed many times. But the histories are completely silent on this, and it’s not surprising, since they’re both one and the same individual.

It’s also interesting to note that modern religion will never give up its hold on the Jesus myth. They will never admit that the legends of Jesus belong to the deeds of another whom they do NOT recognize. There is too much money at stake with the modern day marketing of God with Jesus as the bait. Both the Vatican and Microsoft are wealthy corporations, but there are two big differences. First, the Vatican is infinitely more wealthy than Microsoft, and secondly, Microsoft markets a legitimate product. Please check out Nino LoBello’s book on «The Vatican Empire,» available at Amazon and other places. With this information, is it any wonder that modern religion will never relinquish its hold on the Jesus saga?

If we can try to ignore, for the moment, the Roman Catholic church’s redacting of the Bible and focus on what does indeed appear to be correct, then we can find similarities (to show the two are the same person) between Apollonius and the Jesus character, the latter mythical account which was based on the former one’s life and works.

First: They were born in the same year . . . 4 BC. Second: They both preached love to all mankind. Third: They were both in constant trouble with the religious authorities. Fourth: They both traveled to spread their doctrines. Fifth: They both spent time in India with Buddhists. Please check Janet Bock’s book: «The Jesus Mystery: Of lost years and unknown travels,» from Amazon, etc. Also Dr. Charles Francis Potter’s book on «The Lost Years of Jesus Revealed.» These are only two volumes giving the same basic, overall account as the testimony given in the life of Apollonius by Philostratus. There have also been two movie documentaries on this subject, now available on VHS. Sixth: They both have been reported to have performed miracles. Seventh: They both were reported to have de-materialized at times. Eighth: They both have been credited with raising people from the dead.

For other similarities, please check out: http://www.apollonius.net/bernard2e.html

There’s one big difference in the two philosophies that was deliberately NOT reported in Biblical accounts, and that was undoubtedly omitted by the Roman Church because it would limit their control over people. Apollonius believed in re-incarnation.

So, what we’re looking at is the following. We have the early teachings of a traveling Greek philosopher, Apollonius, whose deeds formed the basis for the Christian Christ and Messiah. What we read in the Bible as the sayings of Jesus, are most probably the reported teachings of Apollonius when he traveled through the Levant area. But, the true Apollonius” existence had later been smothered by the multi-colored legends of a mythical, and much embellished, Christian leader renamed Jesus, and this whole charade had been promulgated by the early Roman Catholic Church for the purpose of gaining disciples for themselves, controlling the masses with fear and intimidation, and future centuries of incredible monetary gain and power.

This scenario answers the questions regarding why the historians have such a hard time in finding any «historical» Jesus. It also answers the historical questions regarding the philosopher Apollonius. It answers the question as to why modern Christianity ignores this man who was an enlightened soul, who did indeed exist in the first century AD, and to whom history bears witness. It explains partially why Christianity today carries more of a bloody record than any other warring nation throughout history. It explains this, because the origins of Christianity were founded on lies, deception, malice, and the myths of a fictional man, Jesus, whose life did not even exist as written, but whose invented, imaginary existence was falsely derived from a genuine philosopher who was neither «Christian» in his approach, nor was he Jewish. Christians would call Apollonius a «pagan.»

Now, we’re left with one other question to ponder. Does all this matter? Other than the fact that we might now view history a little differently, the answer’s «No.» It certainly would make a difference IF we worshipped the man, Jesus, or if we were looking for some sort of Messiah. But since exiting religion, we (hopefully) no longer look to any man as Savior.

It interesting to note that the early Christians NEVER regarded their «Jesus» as Messiah, or Savior. They regarded him as anointed (or enlightened) and that’s all. It was the early Roman church that started all that Messiah and Savior stuff, and with their redacting inserts, we have the additional drivel about: «His shed blood covers our sins,» and . . . «By His stripes you are healed.» None of these statements were ever recorded from any Biblical statement of the legend, Jesus. Nor were they ever attributed to Apollonius. The Catholic Church created the legend of Jesus as the Messiah, and they pontificated themselves, as His ONLY emissaries. The intent, of course, is so that no one would dare look elsewhere. And for the next eleven hundred years, that’s basically what happened. It worked.

There’s nothing that’s been said here that is intended to criticize the statements of love to our fellow man that are extant in the New Testament writings, and generally attributed to the person of Jesus. Actually, it doesn’t matter whether those universal statements came from Apollonius or Mickey Mouse. They are still statements of love and peace to all mankind – which if followed – would bring peace to the whole planet.

But these ideas are not new. They’ve been taught by people of peace from the earliest times. Confucius, Lao Tzu, Buddha, Apollonius, Plotinus, B»hme, Bacon, Emerson, Whitman, Russell, and many others have all taught the universal principles of love to fellow man. They’ve all taught unconditional love and respect to all mankind – allowing others to freely have their own thoughts, ideas, and opinions without snide, self-righteous criticism or persecution of any sort. Once more, it’s the adherence to the principles rather than the adoration of some messenger that’s important. Apollonius should not be venerated either. He was only the vessel for a Higher Power. Spirit concentrates on the essence of the message, while organized religion concentrates its focus on the messenger, the profits, and control over the lives of all its believers.

There’s too much information about this subject to be given in one article, but please go onto the web, check it out (and there are several places to look and versions to see), and decide for yourself, since we’ve now probably indelibly shattered some folks sacred cows. But, since the above explanation is the only overall one that answers all the fundamental questions, then the scenario is most probably true. Wadda U think?

Wanna chat? The email is: Enlyten@hotmail.com

If you have anything you would like to
submit to this site, or any comments,
email me at:
CLICK HERE FOR EMAIL ADDRESS.

Back to «Painful Truth» menu

Copyright
The content of this site, including but not limited to the text and images herein and their arrangement, are copyright © 1997-2003 by The Painful Truth. All rights reserved.

Do not duplicate, copy or redistribute in any form without prior written consent.

Disclaimer


Επιπλέον πληροφορίες! Από αρχαία Ιθώμη

ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΑΣ

Γέννηση               15

Τύανα, Καππαδοκία

Θάνατος              98 (83 ετών)

Ποτίολοι, Ιταλία

Περίοδος             Αρχαία φιλοσοφία

Περιοχή               Μικρά Ασία

Σχολή    Ελληνιστική φιλοσοφία

Κύρια Ενδιαφέροντα     Πυθαγορισμός, Αποκρυφισμός

Επιδράσεις         Πυθαγόρας

Επηρέασε           Φλάβιος Φιλόστρατος

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ΤΟΥ ΤΥΑΝΕΑ

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ

Τον πλησίασε ο Δάμις ο Νίνιος, για τον όποιο ανέφερα στην αρχή πως ταξίδεψε μαζί του, αφομοίωσε την σοφία του και διέσωσε πολλά σχετικά με την ζωή του.

Αυτός, θαυμάζοντας τον και επιθυμώντας να τον ακολουθήσει στο ταξίδι του, του είπε:

«Ας φύγουμε, Απολλώνιε, εσύ ακολουθώντας τον θεό κι εγώ εσένα.

 Θα δεις πως αξίζω.

«Αν δεν γνωρίζω τίποτε άλλο, ξέρω σίγουρα τον δρόμο που οδηγεί στην Βαβυλώνα, τις πόλεις πού συναντάει κανείς και τα χωριά, γιατί πρόσφατα επέστρεψα από κει, όπου υπάρχουν πολλά αγαθά.

Ακόμη ξέρω τις βαρβαρικές γλώσσες, πού είναι διαφορετικές.

«Άλλη είναι των Αρμενίων, άλλη των Μήδων και Περσών, άλλη των Καδουσίων.

«Εγώ, φίλε μου», είπε ο Απολλώνιος, «όλες τις καταλαβαίνω, χωρίς να έχω μάθει καμμία». Ο Νίνιος απόρησε και ο Απολλώνιος του είπε:

«Μην απορείς που ξέρω όλες τις ανθρώπινες γλώσσες, γιατί ξέρω ακόμη κι αυτά πού αποσιωπούν οι άνθρωποι».

Ο Ασσύριος, μόλις άκουσε αυτά, ένιωσε δέος και τον έβλεπε σαν θεό.

«Άρχισε να τον συναναστρέφεται, να ωφελείται από την σοφία του και να απομνημονεύει όσα μάθαινε» (Κεφ. Α΄ XIX).

Και γρήγορα έδωσε αποδείξεις για του λόγου το αληθές στην Περσία όταν μιλώντας Περσικά:

 «Ό ευνούχος εξεπλάγη, επειδή έβλεπε πως ούτε διερμηνέα χρειαζόταν και επίσης απαντούσε με ευκολία και άφοβα.

Του είπε λοιπόν παρακλητικά, αλλάζοντας πια τον τόνο της φωνής του:

 «Για όνομα του θεού, ποιος είσαι;»

Παίρνοντας τον λόγο ο Απολλώνιος του είπε:

«Επειδή ρωτάς με μετριοπάθεια και ανθρώπινα, άκου ποιος είμαι.

Είμαι ο Τυανέας Απολλώνιος και πηγαίνω στον βασιλιά των Ινδών για να γνωρίσω την χώρα του.

Θα ήθελα όμως να συναντήσω και τον δικό σου βασιλιά, διότι όσοι τον συνάντησαν λένε πως δεν είναι κακός, αν βέβαια είναι αυτός ο Ουαρδάνης που κάποτε είχε χάσει την εξουσία του και τώρα την έχει ξανααποκτήσει».

«Αυτός είναι, θεϊκέ Απολλώνιε», είπε.

«Από παλιά έχουμε ακούσει για σένα» (Κεφ. Α΄ XXI).

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ

Συνέβη στην Έφεσο σε μία από τις ομιλίες του προς τους κατοίκους της πόλεως.

Περιγράφει ο Φιλόστρατος.

 «Κάποτε που μιλούσε σχετικά με την κοινοκτημοσύνη και δίδασκε ότι τα μέλη της κοινωνίας πρέπει να αλληλοβοήθιουνται, πάνω στα δέντρα κάθονταν σπουργίτια σιωπηλά και μόνο ένα απ’ αυτά πέταξε βγάζοντας φωνή σαν να ήθελε να παρακίνηση τα υπόλοιπα για κάτι.

Αυτά, μόλις άκουσαν την φωνή, σηκώθηκαν και πέταξαν φωνάζοντας κάτω από την καθοδήγηση του ενός.

Ο Απολλώνιος συνέχισε την ομιλία του γιατί ήξερε τι έκανε τα σπουργίτια να πετάξουν.

 Δεν το εξήγησε όμως στους άλλους.

Επειδή παρ’ όλα αυτά όλοι σήκωσαν τα μάτια τους ψηλά κοιτάζοντας τα πουλιά και μερικοί από άγνοια θεώρησαν το περιστατικό αξιοπερίεργο, ο Απολλώνιος ξέφυγε από την ροή του λόγου του και είπε:

«Ένα παιδί, ενώ μετέφερε σιτάρι μέσα σε δοχείο, γλίστρησε.

Στην συνέχεια συγκέντρωσε τους σπόρους απρόσεχτα και έφυγε, αφήνοντας πολλούς σκόρπιους στο τάδε στενό.

 Το σπουργίτι αυτό είχε την τύχη να δη το συμβάν και ήρθε να αναγγείλει και στα άλλα το απρόσμενο εύρημα και να τα καλέσει να συμφάγουν».

Οι περισσότεροι ακροατές έφυγαν να πάνε εκεί, και ο Απολλώνιος συνέχισε να μιλάει σ’ αυτούς που παρέμειναν συνεχίζοντας τον λόγο που είχε στο μυαλό του περί κοινοκτημοσύνης.

Όταν ήρθαν και οι άλλοι, φωνάζοντας και γεμάτοι θαυμασμό, είπε:

«Βλέπετε με πόση επιμέλεια τα σπουργίτια φροντίζουν το ένα το άλλο και χαίρονται μ’ αυτήν την κοινοκτημοσύνη.

Εμείς απαξιούμε για κάτι τέτοιο κι αν δούμε κάποιον να μοιράζεται ό,τι έχει με άλλους, τον κατηγορούμε για σπατάλη, έπαρση και τα παρόμοια, ενώ αυτούς πού φροντίζει τους λέμε παράσιτα και κόλακες» (Βιβλίο Δ΄ κεφ. III).

ΤΥΑΝΕΥΕΣ ΑΠ 4

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΛΙΜΟ ΤΗΣ ΕΦΕΣΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΘΕΝ ΤΥΦΛΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ

«Αφού συγκέντρωσε τους Εφέσιους, τους είπε:

 «Κουράγιο, σήμερα θα σταματήσω την αρρώστια».

Αμέσως συγκέντρωσε μικρούς και μεγάλους στο θέατρο, όπου υπήρχε άγαλμα του Αποτρόπαιου.

 Εκεί είδε την μορφή ενός γέρου με μάτια μισόκλειστα τεχνητά, σαν τυφλά, πού κρατούσε σακκούλι με ένα κομμάτι ψωμί και ήταν ρακένδυτος με σιχαμερό πρόσωπο.

«Έβαλε γύρω του τους Εφέσιοι και είπε:

 «Χτυπάτε τον εχθρό των θεών, αφού μαζέψετε όσο το δυνατόν περισσότερες πέτρες».

 Οι Εφέσιοι απορούσαν με τα λόγια του και θεωρούσαν φοβερό να σκοτώσουν ένα ξένο, πού βρισκόταν σε τόσο άθλια κατάσταση, και τους ικέτευε και ζητούσε το έλεος τους.

Ωστόσο, ο Απολλώνιος επέμενε να τους παρακινεί να ρίχνουν πάνω του και να μην τον αφήσουν να φύγει.

 Μόλις άρχισαν μερικοί να ρίχνουν πέτρες, αυτός, πού φαινόταν τυφλός, είδε.

 Τα μάτια του φάνηκαν γεμάτα φωτιά.

Οι Εφέσιοι κατάλαβαν ότι υπήρχε κάποιος δαίμονας και πέταξαν πέτρες μέχρι που τον σκέπασαν με λίθινη στήλη.

Μετά από λίγο ο Απολλώνιος τους είπε να απομακρύνουν τις πέτρες και να αναγνωρίσουν το θηρίο που είχαν σκοτώσει.

Αφού λοιπόν ξεσκεπάστηκε αυτός που νόμιζαν ότι είχαν χτυπήσει, εκείνος είχε εξαφανισθεί και στην θέση του αντίκρισαν ένα σκύλο, παρόμοιο στην μορφή με τα σκυλιά των Μολοσσών και στο μέγεθος ίσο με το πιο μεγάλο λιοντάρι, λιωμένο από τις πέτρες, πού έβγαζε αφρούς από τα στόμα όπως οι λυσσασμένοι» (Βιβλίο Δ΄ κεφ. Χ).

ΔΑΙΜΟΝ Α21

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥ

Αυτό το θαύμα συνέβη στην Αθήνα όταν ένας νέος από την Κέρκυρα περιγέλασε την προτροπή τού Απολλώνιου σε μία ομιλία του, να μην πίνουν από το σπονδικό ποτήρι, άλλα να το φυλάνε μόνο για τις σπονδές για τους θεούς.

 Όταν λοιπόν ο νέος συνέχισε να γελάει και να υβρίζει έτσι τους θεούς τότε:

«τον κοίταξε και είπε:

«Δεν είσαι εσύ ο υβριστής άλλα ο δαίμονας πού σε κυρίευσε χωρίς να το ξέρεις».

Πράγματι ο νέος είχε κυριευθεί από δαίμονα εν αγνοία, του, διότι γελούσε για πράγματα που σε άλλους δεν προκαλούσαν γέλιο, έκλαιγε χωρίς αιτία, μιλούσε μόνος του και τραγουδούσε.

 Πολλοί νόμιζαν ότι η ορμή της νιότης του οδηγούσε σ’ αυτά.

«Όμως εκείνος αποτελούσε φερέφωνο του δαίμονα και έμοιαζε μεθυσμένος, με τις ανοησίες πού έκανε τότε.

Όταν τον κοίταξε ο Απολλώνιος, το δαιμόνιο έβγαλε φωνή φοβισμένη και οργισμένη, σαν άνθρωπος πού καίγεται ή βασανίζεται, και ορκίσθηκε να εγκατάλειψη τον νέο και να μην κατακυρίευση κανέναν άλλο άνθρωπο.

Όταν ο Απολλώνιος οργισμένος, σαν αφέντης που μιλούσε σε δούλο του αναξιόπιστο, πανούργο, αναιδή και τα παρόμοια, του είπε να αποδείξει με σημάδι ότι πράγματι έτσι θα έκανε, του είπε:

«Θα ρίξω κάτω τον δείνα ανδριάντα», δείχνοντας προς την Βασιλική στοά, όπου διαδραματιζόταν το περιστατικό.

 Ο ανδριάντας κουνήθηκε πρώτα και έπειτα έπεσε.

 Ποιος θα μπορούσε να περιγραφή τον θόρυβο που ακολούθησε και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων για το θαύμα, τότε ο νέος, σαν να είχε μόλις ξυπνήσει, έτριψε τα μάτια του και κοίταξε προς τον ήλιο.

Επειδή όλοι είχαν στραμμένο το βλέμμα τους πάνω του, ντράπηκε.

Είχε χαθεί το αδιάντροπο ύφος του κι οι τρελές ματιές του από δώ κι από κει και είχε επανέλθει στο φυσιολογικό του σαν να είχε θεραπευθεί με φάρμακα.

Παράτησε τις πολυτελείς χλαμύδες και τα ελαφριά ενδύματα, και γενικά τον Συβαριτικό τρόπο ζωής, έγινε εραστής τής λιτότητας και τού φιλοσοφικού τρίβωνα, και απογυμνώθηκε από τις παλιές του συνήθειες για να υιοθέτηση εκείνες τού Απολλώνιου» (Βιβλίο Δ΄ κεφ. XX)

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΚΟΡΗΣ

«Ενα από τα σημαντικότερα θαύματα του μεγάλου διδασκάλου ήταν αυτό που συνέβη στην Ρώμη, που μας το περιγράφει και αυτό με αρκετές λεπτομέρειες ο Φιλόστρατος.

«Ένα από τα θαύματα του Απολλώνιου είναι και το έξης.

Μία κοπέλα είχε πεθάνει, όπως φαινόταν, τον καιρό του γάμου της και ο γαμπρός ακολουθούσε το φέρετρο θρηνώντας για τον ανολοκλήρωτο γάμο.

 Μαζί του θρηνούσε όλη η «Ρώμη γιατί η κοπέλα καταγόταν από οικογένεια υπάτων.

 Ο «Απολλώνιος έτυχε να παρευρεθεί σ’ αυτή την συμφορά και είπε:

«Αφήστε κάτω το φέρετρο κι εγώ θα δώσω τέλος στα δάκρυα που χύνετε για την νέα». Αμέσως ρώτησε το όνομα της κοπέλας.

Οι περισσότεροι νόμισαν πώς θα εκφώνηση λόγο, σαν τους επικήδειους που συνήθιζαν θρήνους, όμως ο «Απολλώνιος το μόνο που έκανε ήταν να αγγίξει την κοπέλα και, αφού ψιθύρισε κάτι, ξύπνησε την κοπέλα από τον φαινομενικό θάνατο.

 Η νέα έβγαλε μία φωνή και επέστρεψε στο σπίτι του πατέρα της, όπως η Άλκηστη, όταν ο Ηρακλής την ξαναέφερε στην ζωή.

Οι συγγενείς ήθελαν να του δώσουν χρηματική αμοιβή εκατόν πενήντα χιλιάδες, όμως τους είπε να κρατήσουν τα χρήματα για την προίκα της νέας» (ΧLV).

ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ «ΟΠΤΑΣΙΑΣ» ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ

Το 81 μ.Χ. βασιλεύει στην Ρώμη ο Δομιτιανός.

Αρχικά βασίλευσε καλά, αλλά στην συνέχεια η βασιλεία του έγινε μία αφόρητη τυραννία για τους υπηκόους του.

Οι κατηγορίες του Απολλώνιου κατά του Αυτοκράτορα και η αλληλογραφία του με τους φίλους του Ρούφο, Όρφιτο και Νέρβα που εξόρισε ο Δομιτιανός το 92 μ.Χ. από την Ρώμη ο Δομιτιανός, έγιναν οι βασικές αιτίες για την σύλληψη του και τις κατηγορίες εναντίον του.

Φυλακίζεται, δικάζεται, και την ημέρα της δίκης του εξαφανίζεται μέσα απ’ το δικαστήριο και παρουσιάζεται 200 χιλιόμετρα πιο μακρυά στον χώρο της Δικαιαρχίας, όπου είχε στείλει πριν τον Δάμι προφητεύοντας του να πάει εκεί και να περιμένει, μαζί με τον Δημήτριο όταν ακόμα ευρίσκετο στην φυλακή.

«Ας αφήσουμε όμως και πάλι τον Φιλόστρατο να μας διηγηθεί.

«Ο Δάμις είχε ξεσπάσει σε δάκρυα και είπε:

«Άραγε, θεοί, θα ξαναδούμε ποτέ τον καλό και ενάρετο φίλο;».

Ο Απολλώνιος που ήδη είχε παρουσιασθεί στο σπήλαιο των νυμφών, τον άκουσε και είπε:

«Θα δείτε ή μάλλον ήδη τον είδατε».

«Ζωντανό;» είπε ο Δημήτριος «γιατί αν είσαι πεθαμένος, δεν θα σταματήσουμε να θρηνούμε για σένα».

 Ο Απολλώνιος άπλωσε το χέρι του και είπε:

 «Πιάσε με, κι αν σου ξεφύγω, είμαι οπτασία που ήρθε από τον κόσμο της Περσεφόνης, σαν κι αυτές πού στέλνουν οι θεοί του κάτω κόσμου σε όσους η λύπη τους είναι δυσβάσταχτη.

«Αν με ακουμπήσεις και δεν χαθώ, πείσε και τον Δάμι ότι είμαι ζωντανός και δεν έχω χάσει το σώμα μου».

Δεν μπορούσαν πια να είναι δύσπιστοι, σηκώθηκαν, τον αγκάλιασαν, τον φιλούσαν και τον ρωτούσαν για την απολογία.

 ο Δημήτριος νόμιζε πως δεν είχε καν απολογηθεί, γιατί αλλιώς θα θανατωνόταν ακόμα και χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή του.

 Ο Δάμις είχε την γνώμη πως είχε απολογηθεί, όμως συντομότερα απ’ ό,τι περίμεναν, γιατί δεν φανταζόταν πως είχε τελειώσει την απολογία του εκείνη την μέρα.

 Ο Απολλώνιος είπε:

«Έχω απολογηθεί, φίλοι μου, και απαλλάχθηκα από την κατηγορία.

 Η απολογία μου τελείωσε σήμερα, πριν από λίγες ώρες, όταν κόντευε πια μεσημέρι».

«Πώς λοιπόν», είπε ο Δημήτριος, «κατάφερες να κάλυψης τόσο μεγάλη απόσταση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;».

Ο Απολλώνιος είπε:

 «Έκτος από ιπτάμενο κριάρι και φτερά κολλημένα με κερί φαντάσου ό,τι άλλο θέλεις και θεώρησε αυτό το ταξίδι θεϊκό έργο».

 «Πάντα πίστευα», είπε ο Δημήτριος, «πως οι πράξεις και τα λόγια σου είναι θεόπνευστα, και σε κάποιο θεό οφείλεται αυτό που τώρα συμβαίνει» (XII).

Αυτά τα φοβερά λοιπόν συνέβησαν, όταν ο Απολλώνιος θα έπρεπε κανονικά να εκείτο νεκρός κάπου στην «Ρώμη, αφού οι κατηγορίες πού είχε δεχθεί, οδηγούσαν σίγουρα στην ποινή του θανάτου.

Και ποιες ήταν οι κατηγορίες εναντίον του;

Πρώτον: Συνωμοσία κατά του αυτοκράτορα, μαζί με τον κύκλο του Νέρδα.

Δεύτερον: Κατηγορία Μαγείας κυρίως λόγω της μαντικής ικανότητας του Απολλώνιου.

Τρίτον: Κατηγορία ότι το πλήθος λόγω των ικανοτήτων του, των θαυμάτων και των προφητιών του, τον λατρεύει σαν θεό.

Και η απάντηση του Απολλώνιου σε όλα αυτά;

Ενώ οι φίλοι του και μαθητές του, ο Δημήτριος και ο Δάμις τον συμβούλευαν να φύγει στην Αίγυπτο ή την Λιβύη για να σωθεί, αυτός αντίθετα αποκρούει τις προτάσεις φυγής και παρουσιάζεται αυθόρμητα στην «Ρώμη για να δικασθεί.

«Ήξερε και πάλι προφανώς ότι θα επακολούθηση.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ

Σε μεγάλα γηρατειά, κοντά στα 100, πραγματοποιείται το μέγα γεγονός της ανάληψης του Απολλώνιου στους ουρανούς.

Το δρώμενα στην Κρήτη καθόλου τυχαία, εκεί δηλαδή όπου όλα ξεκίνησαν, συντελέσθηκαν πρώτα τα οργανωμένα αρχαία Ελληνικά Μυστήρια, στην μητρίδα του Μίνωα και του Ραδάμανθυ δύο εκ των τριών κριτών του κάτω κόσμου και συγκεκριμένα στο ιερό σπήλαιο της Δίκτυνας, της πότνιας θηρών, της κυρίας των θηρίων, όχι τυχαία και αυτό περιγράφει πάλι ο Φιλόστρατος:

 «Λοιπόν λένε πως πέθανε στην Λίνδο και πως μπήκε στο ιερό της Αθηνάς και εκεί εξαφανίσθηκε.

Στην Κρήτη λένε κάτι πιο θαυμαστό απ’ ό,τι στην Λίνδο ότι δηλαδή ο Απολλώνιος ζούσε στην Κρήτη τότε που τον θαύμαζαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά και ότι πήγε αργά το βράδυ στο ιερό της Δίκτυννας.

Το ιερό αυτό φυλάγεται από σκυλιά γιατί μέσα υπάρχουν πολλά πλούτη και λένε οι Κρητες πως τα σκυλιά αυτά είναι το ίδιο άγρια με τις αρκούδες ή οποιοδήποτε άλλο άγριο θηρίο.

Όμως όταν πλησίασε ο Απολλώνιος, δεν γαύγισαν καθόλου, αντίθετα, τον πλησίασαν κουνώντας την ουρά, έτσι όπως δεν έκαναν ούτε σε κάποιον πολύ γνωστό.

Οι φύλακες του Ιερού τον συνέλαβαν με την κατηγορία πως είναι μάγος και ληστής και τον έδεσαν λέγοντας πως έρριξε στα σκυλιά λίγο κρέας και σώπασαν.

Ο Απολλώνιος τα μεσάνυχτα λύθηκε, φώναξε αυτούς που τον είχαν δέσει για να τον δουν, έτρεξε προς τις πόρτες του ιερού που άνοιξαν διάπλατα και έκλεισαν μόλις βγήκε, όπως ήταν κλεισμένες προηγουμένως, και ακουστήκαν παρθένες που τραγουδούσαν το έξης τραγούδι:

«Πορεύσου από την γη, πορεύσου στον ουρανό, πορεύσου», δηλαδή ανέβα πάνω από τη γη» ΒΙΒΛΙΟ Θ»΄  ΚΕΦ. XXX

 Μετά την ανάληψη του Απολλώνιου πολλές συζητήσεις εγένοντο σχετικά με το απίστευτο γεγονός της αναλήψεως του.

Πολλοί δεν το πίστευαν και πεισματικά αρνούντο ότι συνέβη.

 Μία τέτοια περίπτωση μας περιγράφει και ο Φιλόστρατος ότι συνέβη στα Τύανα αρκετό καιρό μετά όταν:

«Είχε πάει στα Τύανα ένας θρασύς νέος, έτοιμος για φιλονικία και χωρίς διάθεση να παραδεχθεί την αλήθεια.

ο Απολλώνιος είχε ήδη φύγει από τους ανθρώπους, ωστόσο όλοι εξακολουθούσαν να είναι έκπληκτοι για την μεταβολή της φύσης του, κανείς όμως δεν τολμούσε να πει πως δεν είναι αθάνατος.

Γι’ αυτό και οι περισσότερες συζητήσεις αφορούσαν την ψυχή, γιατί ήταν εκεί και πολλοί νέοι πού είχαν έφεση προς την σοφία.

Ο νέος όμως περί ου ο λόγος, δεν συμφωνούσε καθόλου με την αθανασία της ψυχής και είπε:

«Εγώ, φίλοι, εδώ και δέκα μήνες σχεδόν παρακαλώ τον Απολλώνιο να μου αποκάλυψη την αλήθεια σχετικά με την ψυχή, όμως είναι τόσο νεκρός που δεν μ’ ακούει που τον παρακαλώ ούτε με πείθει για την αθανασία του».

«Έτσι είπε ο νέος, και μετά από πέντε μέρες, ενώ συζητούσαν για τα ίδια πράγματα κι αυτόν τον πήρε ο ύπνος εκεί που μιλούσαν και οι άλλοι νέοι ήταν απασχολημένοι με τα βιβλία και με γεωμετρικούς τύπους που τους χάραζαν πάνω στην γη, πετάχθηκε από τον ύπνο του σαν μανιασμένος και, μισοκοιμισμένος ακόμα, με τον ιδρώτα του να τρέχει ποτάμι, φώναζε:

 «Σε πιστεύω».

Όταν τον ρώτησαν τι έχει πάθει «δεν βλέπετε», είπε, «τον σοφό Απολλώνιο που είναι ανάμεσα μας, ακούει τις συζητήσεις μας και ψάλλει ραψωδίες υπέροχες για την ψυχή;»

«Πού είναι;» του είπαν «δεν τον βλέπουμε πουθενά, αν και θα το θέλαμε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ανθρώπινο αγαθό».

«Φαίνεται πως μόνο σε μένα παρουσιάσθηκε για να με πείσει για όσα δεν πίστευα», είπε ο νέος.

 «Ακούστε τι λέει:

Η ψυχή είναι αθάνατη και δεν ανήκει σε σένα, άλλα στην θεία πρόνοια.

Το σώμα μαραίνεται κι αυτή σαν γρήγορο άλογο ελευθερώνεται από τα δεσμά, φεύγει γρήγορα και γίνεται ένα με τον ελαφρό αέρα αποδοκιμάζοντας την φοβερή και δυσβάσταχτη φροντίδα.

Τι θα κερδίσεις μ’ αυτά;

Κάποτε, που δεν θα υπάρχεις πια, θα τα πιστέψεις.

Όσο είσαι ζωντανός γιατί προσπαθείς να βρεις εξηγήσεις σ’ αυτά;

Αυτό ήταν σαφής ομιλία του Απολλωνίου, σαν λόγια θεού, για τα μυστήρια της ψυχής για να βαδίζουμε εύθυμοι και με γνώση της φύσης μας στον δρόμο που ορίζουν οι Μοίρες.

Τάφο ή κενοτάφιο τους ανδρός δεν είδα πουθενά, παρ’ όλο που επισκέφτηκα το μεγαλύτερο τμήμα της γης.

Παντού λέγονται ιστορίες παράδοξες που μιλούν για την θεϊκή φύση του.

Στο ιερό του στα Τύανα γίνονται τελετές που ταιριάζουν σε βασιλιάδες γιατί ακόμα και αυτοί τον θεωρούσαν άξιο να τιμάται με τον τρόπο που τιμώνται οι ίδιοι» (ΒΙΒΛΙΟ Θ΄, Κεφ. ΧΧΧΙ)

Πηγή: Ευάγγελος Μπεξής, Περιοδικό Ιχώρ, τεύχος 25, άρθρο

 «Τα θαύματα του Απολλώνιου του Τυανέα», σσ. 28- 35

«Θάνατος ουδείς ουδενός ή μόνον εμφάσει, καθάπερ ουδέ γένεσις ουδενός ή μόνον εμφάσει.

Το μεν γαρ εξ ουσίας τραπέν εις φύσιν έδοξε γένεσις, το δε εκ φύσεως εις ουσίαν κατά ταυτά θάνατος ούτε γιγνομένου κατ΄αλήθειάν τινος, ούτε φθειρομένου ποτέ, μόνον δε εμφανούς όντος αοράτου τε ύστερον του μεν διά παχύτητα της ύλης, του δε διά λεπτότητα της ουσίας, ούσης μεν αιεί της αυτής, κινήσει δε διαφερούσης και στάσει.

Τούτο γαρ που το ίδιον ανάγκηι της μεταβολής ουκ έξωθεν γενομένης ποθέν, αλλά του μεν όλου μεταβάλλοντος εις τα μέρη, των μερών δε εις το όλον τρεπομένων ενότητι του παντός»

«Θάνατος δεν υπάρχει για κανέναν, παρά μόνο φαινομενικά, ούτε γένεση υπάρχει για κανέναν, παρά μόνο φαινομενικά.

Η τροπή της ουσίας σε φύση θεωρείται γένεση, ενώ η τροπή της φύσεως σε ουσία κατά τα αυτά θεωρείται θάνατος.

Ούτε γεννιέται αληθινά κάτι ούτε φθείρεται ποτέ, μόνο τη μια γίνεται φανερό και ύστερα γίνεται αόρατο· και το μεν πρώτο συμβαίνει λόγω παχύτητος της ύλης, το δε δεύτερο λόγω λεπτότητος της ουσίας, η οποία είναι πάντα ίδια και απλώς διαφέρει κατά την κίνηση και την στάση.

Διότι αυτό είναι αναγκαστικά το ίδιον της μεταβολής, που δεν γίνεται από κάπου έξω, αλλά το μεν όλον μεταβάλλεται στα μέρη, τα δε μέρη στο όλον λόγω της ενότητος του παντός»

Απολλώνιος ο Τυανεύς – Επιστολή νη΄ -Στον Βαλέριο.

Περί ζωής και θανάτου] -Απολλώνιος ο Τυανεύς – Βίος και Έργο.

Γεννήθηκε το 60 μ.κ.ε. στα Τύανα της Καπαδοκίας και έμεινε γνωστός ως ο «Απολλώνιος ο Τυανέας». 

Ο Απολλώνιος ο Τυανέας, ο μυστηριώδης Έλληνας φιλόσοφος και θεραπευτής.

Υπήρξε ιερέας του Ασκληπιού, οπαδός της φιλοσοφίας του Πυθαγόρα, φιλόσοφος και διδάσκαλος με μεγάλη απήχηση στις λαϊκές μάζες.

Έζησε ζωή ενάρετη, λιτή, αποποιούμενος τα υλικά αγαθά και καταδικάζοντας αυστηρά τις καταχρήσεις, την χλιδή και την αμαρτία. Πρότεινε την καρτερία και την απλότητα.

Γι αυτό τον αποκάλεσαν «θείον άνδρα».

Περιβαλλόταν από πιστούς μαθητές και έκανε πολλά θαύματα, όπως και ο Ιησούς. Δεν έλεγε ποτέ το γελοίο ότι είναι «υιός θεού» παρά ό,τι πετύχαινε οφειλόταν σε ιδιαίτερη ανθρώπινη μύηση του και πως ότι μπορεί να κάνει ένας, μπορούν να το κάνουν όλοι.

Η γέννηση του, υπό τον Δία ή τον Πρωτέα με προαναγγελία στην μητέρα του και ο Θάνατος του, έφτασε τα εκατό, ανελήφθη στην Κρήτη στο ιερό του Δια, παραπέμπουν σε μια σύγκριση με τη ψεύτικη ιστορία του Χριστού.

Γι αυτόν τον Έλληνα φιλόσοφο γράφτηκαν πολλά από τους μετέπειτα ιστορικούς, φιλόσοφους και συγγραφείς.

Ήταν μία πολύ σημαντική προσωπικότητα που έδρασε και επηρέασε σημαντικά την πορεία της εξέλιξης της φιλοσοφικής σκέψης της εποχής του.

Αναγνωρίστηκε ως «θείος Άνθρωπος» σχεδόν από όλους τους λαούς της Μεσογείου, στην εποχή του.

Αργότερα όμως ξεχνιέται από τον πολύ κόσμο και συντροφεύει μόνο τη σκέψη εκείνων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη φιλοσοφία.

 Καταγόταν από πλούσια οικογένεια και οι αναφορές για την γέννησή του είναι γεμάτες από συμβολικά στοιχεία.

Αυτό συμβαίνει μόνο σε Ανθρώπους που έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία της Ανθρώπινης εξέλιξης.

Ο Φιλόστρατος γράφει πως η μητέρα του Απολλώνιου είδε ένα όνειρο λίγο πριν από τη γέννησή του.

 Της παρουσιάστηκε στο όνειρό της ένας Θεός.

Όταν τον ρώτησε για το μέλλον του παιδιού το οποίο θα γεννούσε, αυτός της απάντησε:

-Θα γεννήσεις Εμένα !

– Και ποιός είσαι εσύ τον ρώτησε εκείνη.

– Είμαι ο Π ρ ω τ ε ύ ς, ο θαλάσσιος γέρων.

Πράγματι ο Απολλώνιος, είχε την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον σαν τον Πρωτέα, να ελέγχει όλες τις καταστάσεις και να διαφεύγει από κάθε κίνδυνο που συναντούσε.

 Η μητέρα του Απολλώνιου, λίγο πριν τον γεννήσει πήγε σ’ ένα λιβάδι για να μαζέψει λουλούδια.

Εκεί νύσταξε και κοιμήθηκε, ενώ ένα σμήνος λευκών κύκνων την περικύκλωσε με σηκωμένα τα φτερά προς τον ουρανό, κάτω από τον ήχο ενός μελωδικού παιάνα.

Καθώς ξυπνούσε από αυτήν την εξαίσια μελωδία γέννησε τον θεόσταλτο Απολλώνιο, χωρίς πόνο.

Ταυτόχρονα, ένας κεραυνός σταλμένος από τον Δία έπεσε δίπλα του χωρίς να τον αγγίξει.

Από μικρή ηλικία φανερώθηκαν τα πλούσια χαρίσματά του.

Είχε μεγάλη ευφυία, πολύ δυνατή μνήμη και έκφραζε ό,τι διάβαζε με πολύ μεγάλη ευφράδεια.

Ο πατέρας του τον έστειλε σε ηλικία 14 χρόνων στην Ταρσό της Κιλικίας, δίπλα στον μεγάλο ρήτορα Ευθύδημο από τη Φοινίκη, για να τον διαπαιδαγωγήσει.

Αργότερα πήγε στις Αιγές των Τυάνων, όπου μυήθηκε στη φιλοσοφία του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Χρύσιππου, του Επίκουρου και άλλων φιλοσόφων.

Δήλωνε θαυμαστής του Πυθαγόρα και έζησε σύμφωνα με τα πρότυπα του Πυθαγορισμού.

Δώρισε την έπαυλή του στον τότε Δάσκαλο της Πυθαγόρειας σχολής Εύξενο και από 16 χρονών άρχισε να ζεί πολύ πειθαρχημένα.

Δεν έτρωγε κρέας παρά μόνο χόρτα και καρπούς.

Έπινε μόνο νερό και απέφευγε οτιδήποτε προερχόταν από ζώα.

Μόνιμη κατοικία του ήταν τα Ιερά.

Μια επιγραφή μεγάλης ιστορικής σημασίας, στο Νέο Μουσείο στα Άδανα,
περιέχει ένα επίγραμμα σχετικά με τον Απολλώνιο τον Τυανέα:

«Αυτός ο άνθρωπος, πήρε το όνομα του από τον Απόλλωνα ο οποίος λάμπει από τα Τύανα σβήνοντας τα λάθη των ανθρώπων.

Ο τάφος στην Τυάνα έλαβε το σώμα του αλλά στην πραγματικότητα ο ουρανός τον έλαβε ούτως ώστε να μπορέσει να διώξει έξω τον πόνο των ανθρώπων»

Ο Απολλώνιος ο Τυανέας ήταν ένας αληθινός φιλόσοφος.

Αυτό φαίνεται όχι μόνο από τις Διδασκαλίες που διέδωσε, άλλα κυρίως από τον τρόπο που τις εφάρμοζε.

 Ήταν ένας πρακτικός φιλόσοφος και για κάθε διδασκαλία του έβρισκε ένα πεδίο εφαρμογής μέσα στην κοινωνία.

Ο Φιλόστρατος αναφέρει πως σε κάθε χώρα που ταξίδευε έδινε συμβουλές στους άρχοντες οι οποίοι τις εφάρμοζαν προς όφελος όλων των ανθρώπων.

Δεν ήταν απλώς ένας ρήτορας αλλά ήταν ένας πραγματικός αναζητητής της αλήθειας. Μέσα από όλα τα φιλοσοφικά συστήματα αναζήτησε και βρήκε τις πιο εσωτερικές διδασκαλίες και τις έκανε τρόπο ζωής.

Ακολουθώντας πιστά τα διδάγματα του Πυθαγόρα ασκούσε αυστηρή δίαιτα για το σώμα και, σαν αποτέλεσμα της πνευματικής του εξέλιξης, άσκησε τον αυτοέλεγχο και την πενταετή σιωπή.

 Η πρακτική εφαρμογή των διδασκαλιών τού πρόσφερε τη δυνατότητα να αναπτύξει υπερφυσικές δυνάμεις σε τέτοιο βαθμό που οι άνθρωποι τον θεοποίησαν.

 Πάνω απ’ όλα όμως, αυτό που χαρακτήρισε τον Απολλώνιο ήταν ότι σε όλη του την ζωή τον συνόδεψε η Αρετή.

Ταξιδεύοντας σχεδόν σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο, σε Ανατολή και Δύση ήρθε σε επάφή με πολλά και διαφορετικά ιερατεία.

Οι Ιερείς τον αποδέχτηκαν σαν ένα μεγάλο Ιερέα ο οποίος είχε την ικανότητα να επικοινωνεί με άλλες διαστάσεις και άλλα υπερανθρώπινα όντα.

Σιγά-σιγά η φήμη του απλώθηκε σε όλες τις περιοχές της Παμφυλίας, της Κιλικίας, της Παλαιστίνης και της Αραβίας.

Ταξίδεψε και στην Ινδία για να αναζητήσει εκεί τους Διδασκάλους για τους οποίους υπήρχε η φήμη ότι εφάρμοζαν τις διδασκαλίες που πρέσβευαν, για το καλό όλων των ανθρώπων.

 Έτσι ξεκίνησε ένα μακρυνό ταξίδι, αρκετά δύσκολο για την εποχή εκείνη και μέσα από θαυμαστές περιπέτειες φθάνει στη χώρα των φιλοσόφων.

Σε όλα τα ταξίδια του τον ακολουθούσαν μαθητές του.

Ο Δάμις ήταν ο πιο πιστός και αργότερα έγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη βιογραφία του Δασκάλου του.

Με βάση αυτά τα γραπτά ο Φλάβιος Φιλόστρατος έγραψε τον βίο του Απολλώνιου του Τυανέα.

Υπάρχουν πολλές αναφορές για την ζωή και το έργο του μεγάλου φιλοσόφου.

Τον αναφέρουν ο Δίων Κάσσιος, ο Αμμιανός Μαρκελίνος, ο Λουκιανός Ιεροκλής, ο Ευσέβιος, ο Κασσιόδωρος, ο Φώτιος και πολλοί άλλοι.

Ο μαθητής του Δάμης ο Νινευΐτης δεν έλειψε ποτέ από κοντά του στις περιπλανήσεις.

Κράταγε σημειώσεις οι οποίες ήρθαν αργότερα στα χέρια της Σύριας Αυτοκράτειρας Δόμνας Ιουλίας, κόρης Ιερέα του Ήλειου, μητέρας του Στωικού Καρακάλλα (Μάρκου Αυρήλιου Αντωνίνου) και σύζυγος του Σέπτιμου Σέβηρου.

Στις εκστρατείες της υπό τον γιό της Αυρήλιο, συνέλλεγε στοιχεία για τον Τυανέα τα οποία έδωσε αργότερα στον φιλόσοφο Φλάβιο Φιλόστρατο με την εντολή να συγγράψει τον βίο του επιφανούς αυτού θείου ανδρός.

Για τον Τυανέα είχαν γράψει επιπλέον, ο Μάξιμος ο Αιγιεύς, ο Μοιραγένης και ο Σωτήριχος, έργα τα οποία χάθηκαν υπό την ευγενική προσφορά…της χριστιανικής-ιουδαϊκής εκκλησίας.

Ο γνωστός εσωτεριστής Ελφάς Λευϊ ερμηνεύει και αποκαλύπτει ερμητικές και αλχημικές διδασκαλίες που είναι διάσπαρτες μέσα στις αναφορές για τον Απολλώνιο.

Η Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάτσκυ αφιερώνει ένα ειδικό κεφάλαιο σε έναν από τους τόμους της Μυστικής Διδασκαλίας, κατατάσσοντας τον Απολλώνιο στους μεγαλύτερους Μυημένους Διδασκάλους όλων των εποχών.

Η παράληλη ανάπτυξη του χριστιανισμού, την εποχή εκείνη, είναι η βασική αιτία που η φήμη του Απολλώνιου καλύφθηκε με γκρίζα πέπλα και το έργο του έμεινε άγνωστο για πολλά χρόνια.

Ο Απολλώνιος ασχολήθηκε με την αναγέννηση και την διατήρηση σε υψηλά επίπεδα, των Ιερατείων τα οποία βρίσκονταν γύρω από τη Μεσόγειο.

 Ταξίδεψε στην Κύπρο, την Έφφεσο, τη Χίο, τη Ρόδο, την Κρήτη, την Αθήνα και τη Σπάρτη.

Αργότερα επισκέφτηκε την Αίγυπτο, την Ιταλία και την Ισπανία.

Ήρθε σε επαφή με Ρωμαίους αυτοκράτορες, τους οποίους συμβούλεψε και τους έστρεψε προς το Καλό.

Η θέλησή του για την αυστηρή εφαρμογή των Διδασκαλίων με στόχο το κοινό Καλό, τον έφερε σε σύγκρουση με το κατεστημένο κι έτσι φυλακίστηκε και εκδιώχθηκε από τον Δομιτιανό.

Γρήγορα όμως ελευθερώθηκε και συνέχισε απτόητος το ιερό του έργο.

Ο ίδιος ο Απολλώνιος δεν είχε ποτέ σπίτι, ούτε ήθελε να αποκτήσει.

Περιπλανιόταν με μακριά μαλλιά και λινά ρούχα.

Απείχε από κάθε κρεατοφαγία και οινοποσία.

Ταξίδεψε για να μάθει περισσότερα, και συνάντησε Χαλδαίους μάγους, Ινδούς βραχμάνους και Αιγυπτίους γυμνοσοφιστές. Έδρασε περισσότερο στην ΝΑ Μικρά Ασία και στη Συρία.

Οι προφητικές και τηλεπαθητικές ικανότητες του ήταν τέτοιες, που η φήμη του απλώθηκε σε όλον τον τότε ρωμαϊκό κόσμο.

 Ο ιστορικός Έντουαρντ Γκίμπον, αλλά και άλλοι συγγραφείς του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, διατύπωσαν την άποψη ότι ίσως ο Ιησούς δεν ήταν άλλος από τον Απολλώνιο τον Τυανέα.

Άλλες έρευνες έδειξαν ότι δεν είναι το ίδιο πρόσωπο γιατί είχαν 40 περίπου χρόνια διαφορά, απλά είχαν το ίδιο προφίλ.

Οι Άραβες συγγραφείς τον αποκάλεσαν Μπαλίνα (ημίθεο) και σώζονται στην αραβική γλώσσα φιλοσοφικά κείμενά του.

Οι ελάχιστες πηγές που υπάρχουν για αυτόν, αμφισβητούνται ως αντιχριστιανικές διότι κάποιοι ιστορικοί νομίζουν ότι όποιος είναι αντίθετος σε κάτι, είναι υποχρεωτικά και υποκειμενικός ή μεροληπτεί.

Επιβάλλουν κανόνες που σκοτώνουν την ιστορία, η οποία δεν τολμά όμως να αμφισβητήσει τα ευαγγέλια και τις αρλούμπες που γράφουν, ούτε φυσικά την «ιερή» Χριστιανο-Ιουδαϊκή Βίβλο με τα χίλια μύρια αίσχη και ανομήματα που περιγράφει !!!!

Μια προσεκτική μελέτη των αναφορών για τον Απολλώνιο αποκαλύπτει ότι ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος εκδήλωνε πολύ φυσικά με απλό και αποτελεσματικό τρόπο τις υπαρανθρώπινες δυνάμεις του.

Θεράπευσε πάρα πολλούς ανθρώπους από ανίατες ασθένειες, εμφανιζόταν σε πολλά και διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα, έκανε προγνώσεις για το άμεσο μέλλον που σε λίγες μέρες επαληθεύονταν, καταλάβαινε όλες τις γλώσες χωρίς ποτέ ο ίδιος να τις έχει διδαχθεί και τέλος του αποδίδονται ακόμα και αναστάσεις νεκρών.

Ο ίδιος δεν έκανε επίδειξη των δυνάμεών του, άλλα βοηθούσε ανθρώπους και λαούς που είχαν άμεση ανάγκη, με στόχο την απαναφορά των ανθρώπων στο σωστό δρόμο.

Έτσι προκάλεσε το θαυμασμό και την αποδοχή χιλιάδων ανθρώπων άλλα και τη συκοφαντία και τη διαστρέβλωση των ενεργειών του από άλλους.

Αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να εμβαθύνει πιο πολύ στη μελέτη και την έρευνα για την ζωή και το έργο του Απολλώνιου, καταλαβαίνει ότι ο Απολλώνιος ξεφεύγει από τα ανθρώπινα πλαίσια.

Τον βλέπουμε να διορθώνει και να κατευθύνει ιερείς και ιερατεία για να αποκατασταθεί με πιο σωστό τρόπο η επικοινωνία των ανθρώπων με το θείο.

Διδάσκει τον σφαιρικό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων, την ανεκτικότητα στο διαφορετικό, την αναζήτηση της αλήθειας και την αποφυγή από τον φανατισμό και τον δογματισμό που βλάπτει τους ανθρώπους.

Δίνει σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια της καθημερινής ζωής του απλού ανθρώπου, γι αυτό τον βλέπουμε να κατευθύνει βασιλείς άλλα και να συγκρούεται με το κατεστημένο της εποχής, αμετακίνητος.

Η ζωή και του έργο του Απολλώνιου του Τυανέα μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και πηγή πρακτικών Διδασκαλιών, για όποιον θέλει να ακολουθήσει ένα δρόμο εξέλιξης, ένα δρόμο μαθητείας με ανοιχτό μυαλό και χωρίς προκαταλήψεις, με στόχο έναν καλύτερο άνθρωπο και μια καλύτερη κοινωνία.

Ο ευγενικής καταγωγής Απολλώνιος (όχι γιδοβοσκός) μαθήτευσε δίπλα στον ρήτορα Ευθύδημο και αργότερα στις Αιγές, μυήθηκε στην πυθαγόρεια φιλοσοφία από τον Εύξενο.

 Όταν πέθανε ο πατέρας του, ήταν μόλις είκοσι ετών.

Μοίρασε την κληρονομιά του στους φτωχούς συγγενείς και στον αδερφό του, τον οποίο υποδέχτηκε με μεγαλοθυμία, παρά την άσωτη ζωή που έκανε, και αποσύρθηκε στο ναό του Ασκληπιού στις Αιγές.

Στο απώτερο στάδιο του πυθαγόρειου μυστικισμού έδωσε όρκο σιωπής για πέντε χρόνια.

Του αποδίδονται δεκάδες θαύματα, πύρινοι λόγοι υπέρ της εγκαρτέρησης και κατά των θυσιών των ζώων προς τους θεούς, ενώ σε κάθε επαρχία σχεδόν της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας εμφανίζονταν αναρίθμητοι προσήλυτοι της διδασκαλίας του.

Γνώριζε τη γλώσσα των πουλιών, εξαφανιζόταν και εμφανιζόταν κατά βούληση σε άλλο τόπο ενώ υπάρχουν αναφορές ότι βρισκόταν σε δύο σημεία ταυτόχρονα.

Ο ίδιος ο Δομιτιανός τον είδε να χάνεται την ώρα που τον δίκαζε.

Θεράπευε ψυχές και σώματα με ένα απλό άγγιγμα, ήταν απίστευτος γλύπτης, ζωγράφος, προφήτης και ρήτορας.

Το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ στο τάφο του, όπως έγραψε ο Φιλόστρατος.

 Ο Απολλώνιος προέβλεπε με επιτυχία κάθε σεισμό, επιδημία, θάνατο ή άλλη αναταραχή.

Έφτασε στο σημείο να αναστήσει ένα κορίτσι και για αυτό τον κατηγόρησαν για μάγο !!!

Όμως κανένας υποκριτής χριστιανός δεν είπε μάγο τον Χριστό επειδή ανάστησε το Λάζαρο και το γιορτάζουν με τυμπανοκρουσίες κάθε χρόνο και τόνους αίμα μωρών να ρέει, οι κανίβαλοι χριστιανοί.

Παλαιότερα είναι γνωστό ότι και ο Εμπεδοκλής είχε γιατρέψει την ετοιμοθάνατη κόρη Πανθεία, του οποίου αργότερα δεν βρέθηκε ούτε το δικό του νεκρό σώμα, στοιχεία που μας σώζει ο Διογένης ο Λαέρτιος.

Ο Απολλώνιος δεν έψαχνε για πιστούς, ούτε ζητούσε να τον ακολουθήσουν.

Μέχρι και οι φιλόσοφοι αποσιώπησαν τον βίο του.

Όσοι είχαν την ανάγκη του τον πλησίαζαν ενώ αυτοί οι ίδιοι αργότερα τάσσονταν με τους διώχτες του.

Η φήμη, η φιλοσοφία και τα θαύματα του Τυανέα ήταν ο μόνιμος πονοκέφαλος του ιερατείου της Χριστιανικής-Ιουδαϊκής εκκλησίας και των πέριξ αυτών, οι οποίοι αφού δεν είχαν επιχειρήματα επιστράτευσαν την συκοφαντία.

Η εκκλησία ανακοίνωσε ως θανάσιμη αμαρτία την ανάγνωση, την αναφορά ή τον ψίθυρο οποιασδήποτε ιδέας ή συγγράμματος γύρω από δράση του Τυανέα.

Ανακήρυξε ως διαβολικό και ασυγχώρητο οτιδήποτε σχετίζεται με τον Απολλώνιο ως παράδειγμα πλάνης και μαγείας.

Οι χριστιανοί τον μίσησαν τόσο που μετά από επάλληλες απόπειρες τον σκότωσαν, τον έκαψαν και πέταξαν στη θάλασσα τη στάχτη του.

Το 325 μ.κ.ε. με την 1η οικουμενική σύνοδο, ο Μέγας Δολοφόνος και Σαλτιμπάγκος Κωνσταντίνος, αποφάσισε να παραχαράξει την ιστορία αντιγράφοντας τον βίο του Τυανέα στο πρόσωπο ενός σούπερ υπερφυσικού Σωτήρα.

 Ευτυχώς που διεσώθη για 1000 χρόνια από άραβες το πιο απαγορευμένο βιβλίο «ο βίος του Τυανέα» γραμμένο από τον βιογράφο Φιλόστρατο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παπικών σταυροφόρων να το βρουν και να το καταστρέψουν.

Ο Απολλώνιος κήρυττε

«Ο Θεός δεν έχει την ανάγκη της πίστης των ανθρώπων, ούτε εμπλέκεται με ασήμαντα πράγματα.

Ο παρόν κόσμος είναι μια φυλακή αυταπάτης από την οποία πρέπει να ελευθερωθεί η ψυχή του ανθρώπου ώστε να ανέλθει πορεία.

Κάθε ον οφείλει να αναλάβει την ευθύνη για την δική του ύπαρξη».

Οι βασιλείς και οι αυτοκράτορες της εποχής του, τον συμβουλεύονταν για τα διοικητικά τους θέματα (Τίτος, Βεσπασιανός, Αυρηλιανός κ.αλλ.).

 Η Αυτοκράτειρα Δόμνα Ιουλία με τον σύζυγό της εκτίμησαν τόσο την προσφορά του Τυανέα, που έδωσαν εντολή να καταγραφεί ιστορικά το έργο του.

Κατά τον Ωριγένη τα απομνημονεύματα που συντάχθηκαν υπό τον Μοιραγένη, ήταν αυθεντικά και κάποια φέρανε την υπογραφή του Απολλώνιου.

Η επιρροή του Τυανέα ήταν τόσο ισχυρή, ώστε οι άλλοι αυτοκράτορες που δεν μπορούσαν να τον οικειοποιηθούν, του καταλόγιζαν συνωμοτικές τάσεις.

Ποτέ δεν ζήτησε ισχύ ούτε έπαιρνε ανταλλάγματα για οτιδήποτε πρόσφερε. Αργότερα, και μόνο το όνομά του να έλεγε κάποιος, έμπαινε στο στόχαστρο της ιεράς εξέτασης.

Τα θαύματα που έκανε ο Απολλώνιος, προκάλεσαν μεγάλο πονοκέφαλο στη νεοσύστατη τότε Εβραϊκή-Χριστιανική Εκκλησία.

 Ο Ιουστίνος, αναρωτιώταν.

«Πώς γίνεται και τα φυλαχτά του Απολλώνιου έχουν ισχύ πάνω σε συγκεκριμένα μέρη της δημιουργίας, επειδή αποτρέπουν, όπως βλέπουμε, τη μανία των κυμάτων, τη σφοδρότητα των ανέμων και τις επιθέσεις των αγρίων ζώων;

Και ενώ τα θαύματα του Κυρίου μας συντηρούνται μόνο από την Παράδοση αυτά του Απολλώνιου είναι πολυαριθμότερα και αποδεικνύονται πραγματικά σε γεγονότα του παρόντος, έτσι ώστε να παρασύρουν όλους αυτούς που τα βλέπουν»!!

Το «Απολλώνιος» είναι η ανώτερη από τις τέσσερεις βαθμίδες μύησης των αρχαίων Ελληνικών μυστηρίων .

Ο Τυανεύς είχε την ικανότητα να γιατρεύει αρρώστους αφού η πρώτη βαθμίδα είναι ‘Ιασώς’ (αυτός που έχει ικανότητα ίασης).

Ενώ υπήρξαν παλιότερα και άλλοι «Απολλώνιοι» δεν έγιναν γνωστοί λόγο του άρρητου των μυστηρίων.

Ο Τυανεύς από τους τελευταίους μεγάλους Μύστες, έγινε γνωστή η ιδιότητα του λόγο της κρίσης της παλαιάς θρησκείας και του αγώνα που έκανε γι αυτή.

Στους Απολλώνιους δίνονταν απίστευτες ιδιότητες, άλλωστε είναι πασίγνωστο το περιστατικό σε ρωμαϊκό δικαστήριο όταν εξαφανίστηκε μέσα σε όλους τους παριστάμενους λέγοντας στον δικαστή ότι δεν έχει καμία επιρροή πάνω του.

Το ίδιο αναφέρεται και για τον Julius Evola

«Ο καθένας είναι άρχοντας του εαυτού του»

O Ιούλιος Έβολα υπήρξε ακέραιος στοχαστής και φιλόσοφος μιας πνευματικής παρακαταθήκης και ενός ηρωικού τρόπου ζωής στα πρότυπα των αρχαίων ευγενών πολεμιστών.

Μιας ασκητικής διδασκαλίας, διαχωρισμένης με τον πλέον αυτάρκη τρόπο, από το μη αυθύπαρκτο και αδρανές υλιστικό πνεύμα της σύγχρονης μαζικοποίησης, στρεφόμενης καθαρά προς ένα υπερβατικό κέντρο, έξω και πέρα από την αιτιότητα και την αναγκαιότητα της εξαρτημένης δημιουργίας και καταστροφής.

Το πνεύμα ενός Ολύμπιου, Απολλώνιου, αξονικού νου ο οποίος ατάραχος και γαλήνιος φωτίζει σαν ήλιος τις πλάνες και τις ψευδαισθήσεις των απέραντων δημιουργιών και του κύκλου της ζωής.

Σ’ αυτήν την καθοδική πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού, και τον ξεπεσμό του στον εκτρωματικό χριστιανισμό, την οποία ο Έβολα παρομοίωσε με την σκοτεινή εποχή της Ινδουιστικής Κάλι Γιούνγκα, το σιδηρούν γένος του Ησίοδου, αλλά και ως το Λυκόφως των Θεών, παρέθεσε ένα πλήθος «υπερβατικών σημείων αναφοράς» προτείνοντας στην ουσία τόσο το δρόμο της ατομικής δράσης, όσο και τον δρόμο της ανάτασης, ψυχικής και σωματικής.

Σκοπός του ήταν η αφύπνιση και η απελευθέρωση της ενεργητικής-αιθαρικής αρχής του ανθρώπου και το Κβαντικό άλμα αυτού προς το εσωτερικό του κέντρο, το Απειρο, την Ενωση.

Στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται το πρόβλημα του «απαραβίαστου της ύπαρξης» το Είναι, η Ψυχή, το ΑΤΜΗΝ, πρόσωπο με πρόσωπο και σε αέανη αντιπαράθεση, με το αδηφάγο κι ακόρεστο Γίγνεσθαι, το Εγώ, που μας περιβάλλει.

«Ο καθένας είναι άρχοντας του εαυτού του, δεν υπάρχει κανένας άλλος άρχοντας και με το να κυριεύσεις τον εαυτό σου θα έχεις έναν αφέντη όμοια του οποίου είναι δύσκολο να βρεις» Julius Evola

Ενας άλλος μεγάλος σύγχρονος φιλόσοφος ο Νίτσε, είχε το ψυχικό σθένος να τους πετάξει κατάμουτρα;

«Καταδικάζω τον Χριστιανισμό.

 Απαγγέλλω κατά της χριστιανικής Εκκλησίας την εσχάτη όλων των κατηγοριών.

Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη διαφθορά.

Μετέβαλε κάθε αξία σε απαξία, κάθε αλήθεια σε ψέμα, καθετί έντιμο σε αχρειότητα.

Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη κατάρα και διαστροφή, το μεγαλύτερο εκδικητικό ένστικτο, που προκειμένου να επιβληθεί χρησιμοποίησε κάθε μηχανορραφία και υποχθόνιο μέσο, δεν δίστασε μπροστά σε καμιά μικροπρέπεια.

Τον ονομάζω το ανεξίτηλο στίγμα της ανθρωπότητας. Το σκότος του Χριστιανισμού, έσβησε το Αρχαίο Ελληνικό Φως» Ο Αντίχριστος F.W.N

Μάρκος Αυρήλιος «Τα Εις Εαυτόν» Βιβλίο Α, Παράγραφος η΄

«Από τον Απολλώνιο έμαθα την ανεξαρτησία του πνεύματος και την απόλυτη επιφύλαξη έναντι της τύχης.

Και να μην στρέφω πουθενά αλλού την προσοχή μου, ούτε για λίγο, εκτός από τον λόγο, να είμαι πάντοτε σταθερός και στους δυνατούς περιοδικούς πόνους και στον θάνατο του τέκνου και στις μακροχρόνιες ασθένειες, και να αντιλαμβάνομαι πολύ καλά, σαν να βλέπω, ότι μπορεί ο ίδιος άνθρωπος να είναι άλλοτε πολύ δραστήριος και άλλοτε νωθρός.

Και να μην αγανακτώ όταν πρόκειται να εξηγήσω κάτι και να μπορώ να αντιμετωπίζω άνθρωπο που θεωρεί πολύ μικρότερη από τα δικά του προτερήματα την εμπειρία και την ευφυΐα την σχετική με την διατύπωση θεωριών και να ξέρω πώς πρέπει να αξιολογώ την φαινομενική ευγένεια των φίλων μου χωρίς να υποχρεώνομαι υπερβολικά γι’ αυτήν, αλλά ούτε και να την προσπερνώ με αναισθησία»

Ε.Π. Μπλαβάτσκυ περί της χριστιανικής παράνοιας και τον Απολλώνιο Τυανέα

«Θα μπορούσε κάποιος να φτιάξει έναν περίεργο κατάλογο των δικαιολογιών και των εξηγήσεων του κλήρου να αιτιολογήσει τις ομοιότητες οι οποίες καθημερινά ανακαλύπτονται μεταξύ Ρωμανισμού και παγανιστικών θρησκειών.

Ωστόσο η σύνοψη θα οδηγούσε κατά κανόνα σ’ έναν σαρωτικό ισχυρισμό:

Τα δόγματα του χριστιανισμού εκλάπησαν από τους Παγανιστές ανά τον κόσμο!

Ο Πλάτων και η παλαιότερη Ακαδημία του έκλεψαν τις ιδέες από την Χριστιανική Αποκάλυψη- είπαν οι Αλεξανδρινοί Πατέρες !!

Οι Βραχμάνοι κι ο Μανού δανείστηκαν από τους Ιησουίτες ιεραποστόλους και η Μπαγκαβάτ Γκίτα ήταν προϊόν του Πατέρα Καλμέτ, ο οποίος μεταμόρφωσε τον Χριστό και τον Ιωάννη στον Κρίσνα και τον Αρτζούνα για να ταιριάξουν στο μυαλό των Ινδών!!

Το ασήμαντο γεγονός ότι ο Βουδισμός και ο Πλατωνισμός προηγούνται του χριστιανισμού και οι Βέδες είχαν ήδη εκφυλιστεί στον Βραχμανισμό πριν την εποχή του Μωυσή, δεν κάνει κάποια διαφορά.

Το ίδιο για τον Απολλώνιο από τα Τύανα.

ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΥΣ Α11

Μολονότι οι θαυματουργικές του ικανότητες δεν μπορούσαν ν’ αμφισβητηθούν χάρη στην μαρτυρία των αυτοκρατόρων, των δικαστηρίων τους και των πληθυσμών αρκετών πόλεων και μολονότι λίγοι εξ αυτών είχαν ακούσει για τον Ναζαρηνό προφήτη του οποίου τα δήθεν «θαύματα» είχαν δει μόνον μερικοί δικοί του απόστολοι, οι προσωπικότητες των οποίων παραμένουν μέχρι σήμερα ιστορικό πρόβλημα, παρ’ όλα αυτά ο Απολλώνιος -κατά τους χριστιανούς- πρέπει να γίνεται αποδεκτός ως ο «πίθηκος» του Χριστού»

Ἀπολλώνιος ὁ Τυανεὺς ἐν Ρόδῳ

Γιὰ τὴν ἁρμόζουσα παίδευσι κι ἀγωγὴ ὁ Ἀπολλώνιος ὁμιλοῦσε μ᾿ ἕναν νέον ποὺ ἔκτιζε πολυτελῆ οἰκίαν ἐν Pόδῳ.

«Ἐγὼ δὲ ἐς ἱερὸν» εἶπεν ὁ Τυανεὺς στὸ τέλος «παρελθὼν πολλῷ ἂν ἥδιον ἐν αὐτῷ μικρῷ ὄντι ἄγαλμα ἐλέφαντός τε καὶ χρυσοῦ ἴδοιμι ἢ ἐν μεγάλῳ κεραμεοῦν τε καὶ φαῦλον.»

Τὸ «κεραμεοῦν» καὶ «φαῦλον»· τὸ σιχαμερό: ποὺ κιόλας μερικοὺς (χωρὶς προπόνησι ἀρκετὴ) ἀγυρτικῶς ἐξαπατᾶ.

 Τὸ κεραμεοῦν καὶ φαῦλον.

Κωνσταντίνος Καβάφης ο Αλεξανδρινός

Ο Κωνσταντίνος Καβάφης αξιοποιεί στο ποίημά του το κάτω απόσπασμα από το έργο του Φιλόστρατου, προκειμένου να τονίσει την επιζήμια τάση των ανθρώπων να παρασύρονται από την επιφανειακή διάσταση των πραγμάτων, αδιαφορώντας τελικά για τα πιο ουσιώδη και τα πιο δυσεπίτευκτα.

Εντυπωσιάζονται από το επιδεικτικό και το υπερφίαλο, έστω κι αν στερείται περιεχομένου∙ δίνουν μεγαλύτερη σημασία στα χρήματα και στα υλικά αγαθά, παρά στην παιδεία και τη συγκροτημένη προσωπικότητα ενός ατόμου.

Παραμένουν εν τέλει ευάλωτοι σε ό,τι συνδέεται με τον πλούτο ή την κοινωνική θέση ενός ατόμου, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους πως ό,τι έχει πραγματική σημασία δεν βρίσκεται στην περιουσία κάποιου, αλλά στην εσωτερική του ποιότητα.

Ο ποιητής για να δημιουργήσει μια δραστικότερη εντύπωση παραλείπει τα επιμέρους στοιχεία του διαλόγου ανάμεσα στον Απολλώνιο και τον ευκατάστατο νέο.

 Θέμα της συζήτησής τους είναι η κατάλληλη παιδεία και αγωγή ενός ανθρώπου, ενώ αφορμή γι’ αυτή τη συζήτηση δίνει το πολυτελές σπίτι το οποίο χτίζει ο νεαρός στη Ρόδο.

Η επιθυμία του νέου να ξοδέψει πολλά χρήματα για να φτιάξει ένα πολυτελές σπίτι, που κύριο σκοπό του έχει να τραβά την προσοχή των άλλων, και να δηλώνει τον υλικό πλούτο του ιδιοκτήτη του, προκαλεί την εύλογη αντίδραση του φιλοσόφου.

Είναι το ζητούμενο για τους ανθρώπους ο εντυπωσιασμός και η επίδειξη ενώ η περί-ουσία βρίσκεται κάπου άλλου.

Φιλόστρατος, Τα ἐς τον Τυανέα Ἀπολλώνιον

Ἐτύγχανέ τι καὶ μειράκιον νεόπλουτόν τε καὶ ἀπαίδευτον οἰκοδομούμενον οἰκίαν τινὰ ἐν τῇ Ῥόδῳ καὶ ξυμφέρον ἐς αὐτὴν γραφάς τε ποικίλας καὶ λίθους ἐξ ἁπάντων ἐθνῶν.

ἤρετο οὖν αὐτό, ὁπόσα χρήματα εἴη ἐς διδασκάλους τε καὶ παιδείαν ἀνηλωκός· ὁ δὲ «οὐδὲ δραχμήν» εἶπεν. «ἐς δὲ τὴν οἰκίαν πόσα;» «δώδεκα» ἔφη «τάλαντα, προσαναλώσαιμι δ᾽ ἂν καὶ ἕτερα τοσαῦτα».

«τί δ᾽» εἶπεν «ἡ οἰκία βούλεταί σοι;» «δίαιτα» ἔφη «λαμπρὰ ἔσται τῷ σώματι, καὶ γὰρ δρόμοι ἐν αὐτῇ καὶ ἄλση καὶ ὀλίγα ἐς ἀγορὰν βαδιοῦμαι καὶ προσεροῦσί με οἱ ἐσιόντες ἥδιον, ὥσπερ ἐς ἱερὸν φοιτῶντες.»

«ζηλωτότεροι δὲ» εἶπεν «οἱ ἄνθρωποι πότερον δι᾽ αὐτούς εἰσιν ἢ διὰ τὰ περὶ αὐτοὺς ὄντα;» «διὰ τὸν πλοῦτον», εἶπε, «τὰ γὰρ χρήματα πλεῖστον ἰσχύει». «χρημάτων δ᾽», ἔφη «ὦ μειράκιον, ἀμείνων φύλαξ πότερον ὁ πεπαιδευμένος ἔσται ἢ ὁ ἀπαίδευτος;» ἐπεὶ δὲ ἐσιώπησε, «δοκεῖς μοι», εἶπε «μειράκιον, οὐ σὺ τὴν οἰκίαν, ἀλλὰ σὲ ἡ οἰκία κεκτῆσθαι.

 ἐγὼ δὲ ἐς ἱερὸν παρελθὼν πολλῷ ἂν ἥδιον ἐν αὐτῷ μικρῷ ὄντι ἄγαλμα ἐλέφαντός τε καὶ χρυσοῦ ἴδοιμι ἢ ἐν μεγάλῳ κεραμεοῦν τε καὶ φαῦλον.»

Συνέβη επίσης τότε ένας νεόπλουτος και απαίδευτος νεαρός να χτίζει σπίτι στη Ρόδο και να συγκεντρώνει για το σκοπό αυτό πολύχρωμους ζωγραφικούς πίνακες και λίθους από όλες τις χώρες.

Τον ρώτησε λοιπόν ο Απολλώνιος πόσα χρήματα είχε ξοδέψει για δασκάλους και μόρφωση.

«Ούτε δραχμή», απάντησε.

«Και για το σπίτι πόσα;»

 «Δώδεκα τάλαντα», είπε, «και, αν χρειαστεί, θα ξοδέψω άλλα τόσα».

«Και σε τι θα σου είναι χρήσιμο το σπίτι;», ρώτησε.

«Θα είναι εξαιρετικό μέρος για τη σωματική μου άσκηση, γιατί έχει μέσα και περιστύλια για περίπατο και άλση, έτσι που λίγες φορές θα χρειάζεται να πηγαίνω στην αγορά· οι άνθρωποι πάλι που θα έρχονται μέσα θα μου μιλούν με ακόμη μεγαλύτερη ευχαρίστηση, σαν να επισκέπτονται ένα ιερό.»

«Οι άνθρωποι», ρώτησε ο Απολλώνιος, «εκτιμώνται πιο πολύ γι’ αυτό που είναι οι ίδιοι ή για τα υπάρχοντά τους;»

«Για τα πλούτη τους», απάντησε, «γιατί αυτά έχουν τη μεγαλύτερη δύναμη».

 «Και για τα υπάρχοντα, νεαρέ, ποιος είναι» ρώτησε ο Απολλώνιος, «πιο ικανός φύλακας, ο πεπαιδευμένος ή ο απαίδευτος;»

Επειδή εκείνος δεν απάντησε, «Μου δίνεις», είπε, «την εντύπωση, νεαρέ, πως δεν ανήκει το σπίτι σε εσένα, αλλά εσύ στο σπίτι.

Όσο για μένα, αν πήγαινα σε ένα ιερό, με πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση θα έβλεπα σε ένα, έστω και μικρό ιερό άγαλμα χρυσελεφάντινο παρά σε μεγάλο άγαλμα πήλινο και ευτελές».

Εκτός από τόν Φιλόστρατο, σύγχρονοι καί μεταγενέστεροι,ασχολήθηκαν μέ τόν Τυανέα.
Ο Δίων ο Κάσσιος, ο Αμιανός Μαρκελλίνος, ο Λουκιανός, ο Ιεροκλής, ο Ευσέβιος, ο Κασσιόδωρος καί ο μοναχός Ισίδωρος. Επίσης Βυζαντινοί χρονογράφοι όπως ο Φώτιος.

Ο σύγχρονός μας Γάλλος φιλόλογος-ελληνιστής Μάριος Μενιέ αναφέρει ότι:
αντιπροσώπευε τήν εξιδανικευμένη καί με νέο φωτοστέφανο Σχολή τών Νεοπυθαγορείων,η οποία επέβαλε τό κύρος της σέ όλες τίς ψυχές πού επεδίωκαν ανάταση καί ηθική μεταρρύθμιση.
Ο επίσης Γάλλος σοφός Ζάν Ρεβίγ παραδέχεται ότι ο Απολλώνιος άσκησε βαθειά εντύπωση στά πλήθη καί αφιέρωσε τή ζωή του στήν ηθική ανύψωση τών συγχρόνων του.

Ξαναγυρίζοντας πίσω:

Ο Απολλώνιος είχε σχεδόν θεοποιηθεί ζωντανός καί πεθαμένος.

Ο Αυρηλιανός όταν κατέλαβε τά Τύανα ζήτησε νά τόν γνωρίσει καί εντυπωσιασμένος, απαγόρευσε στούς στρατιώτες νά θίξουν τήν πόλη.

Ο Καρακάλας ανήγειρε Ιερόν πρός τιμή του, πολλές άλλες πόλεις ανήγειραν βωμούς καί τόν ελάτρευαν καί στήν Εφεσο δέ, ελατρεύετο σάν «Ηρακλής αλεξίκακος»

Εκόπηκαν νομίσματα μέ τή μορφή του καί στή Βιβλιοθήκη τών Παρισίων, υπάρχει Μετάλλιο μέ τήν εικόνα τού Απολλώνιου.

Ας δούμε τώρα ορισμένες «κατά Φιλόστρατον» περικοπές:

Ο Απολλώνιος, κατά τρόπον θειότερον καί αυτού τού Πυθαγόρου επλησίασε πρός τή σοφία.

Αλλοι τόν επαινούν γιά πολλά, άλλοι τόν διαβάλλουν σάν μάγο.

Aυτοί οι τελευταίοι, προβάλουν έντονα τή συναναστροφή του με τούς Μάγους τής Βαβυλώνας καί τών Ινδιών, τούς Βραχμάνες, τούς Γυμνούς τής Αιγύπτου.

Αλλά τότε…γιατί λοιπόν αφού καί ο Εμπεδοκλής, ο ίδιος ο Πυθαγόρας καί ο Δημόκριτος είχαν τίς ίδιες συναναστροφές, δέν εθεωρήθηκαν ακόλουθοι τής τέχνης τής μαγείας;

Προαισθανόταν, προέβλεπε καί προμάντευε όπως ακριβώς ο Σωκράτης με τό Δαιμόνιο καί ο Αναξαγόρας μέ τή βροχή καί τόν λίθο εξ ουρανού, πού όμως κανείς δέν ονόμασε μάγους!

Η φήμη του όταν νεαρός ήταν στό Ασκλιπιείον, ήταν τόσο διαδεδομένη ώστε νά λέγεται στήν Κιλικία σάν παροιμία σέ όποιον βιαζόταν:

«Πού τρέχεις; μήπως γιά νά δής τόν έφηβον;»

Εθεράπευε εκεί,μεταχειριζόμενος λόγια σαφή καί σοφά, σοφότερα λέγεται, τού Ηρακλείτου ο οποίος μιλούσε χρησμικά καί συγκεχυμένα!

Οταν έμεινε στάς Αιγάς, μετέβαλε τό Ιερόν σέ «Λύκειον» καί «Ακαδήμειαν» καί ήταν μόλις 23 χρόνων.
Οταν έμαθε ότι ο Κλαζομένιος φιλόσοφος Αναξαγόρας παρέδωσε τή γή καί τά κτήματά του σέ αγέλες βοδιών καί προβάτων, έλεγε ότι αυτός εφιλοσόφησε μάλλον γιά τά ζώα παρά γιά τούς ανθρώπους.

Εχαιρε σεβασμού καί εμπιστοσύνης καί από τόν απλό λαό αλλά καί από Αρχοντες καί δέν ήταν λίγες οι φορές πού οι ίδιοι τόν καλούσαν γιά σοφές διευθετήσεις διαφορών.

Χρησιμοποιούσε συχνά τίς λέξεις «γνωρίζω», «πρέπει νά γνωρίζετε», οι φράσεις του ήσαν βραχείς καί στερεές καί οι λέξεις κυριολεκτικές καί προσαρμοσμένες στά πράγματα.

Ελεγε: «Ο σοφός διαλέγεται σάν νομοθέτης.

Διότι ο νομοθέτης πρέπει γιά όσα επείσθη, αυτά σάν επιταγές νά τά επιβάλλη στό πολύ πλήθος.»
Στά «Πιστεύω» του ενυπήρχε τό ότι ο νέος πρέπει νά ταξιδεύει καί νά αποδημεί σέ ξένες χώρες.

Ηθελε νά επισκεφθεί τούς σοφούς Βραχμάνες καί Υλοβίους, νά σπουδάσει τά έθιμα καί τίς θεωρίες τών μάγων στή Βαβυλώνα καί στά Σούσα. Βρισκόταν στήν αρχαία Νίνον όταν ήλθε κοντά του σάν φοιτητής ο Δάμις ο οποίος άρχισε πλέον να συνταξιδεύη μαζί του καί σαυτόν οφείλουμε τίς περισσότερες υποθήκες τού Τυανέως.

Φθάνοντας στή Μεσοποταμία, ο τοποθετημένος τελώνης πανω στή γέφυρα, τόν ερώτησε τί μεταφέρει.

 Καί ο Απολλώνιος τού απήντησε:

« Φέρω μαζί μου σωφροσύνη,δικαιοσύνη, αρετή,εγκράτεια, ανδρεία, άσκηση.»
καί όταν τού εζήτησε λεπτομερή κατάλογο όλων αυτών τών «θηλυκών», εκείνος τού είπε:

«Δέν μού επιτρέπεται, διότι δέν μεταφέρω δούλες αλλά κυρίες».

Ταξιδεύοντας με τούς Αραβες έμαθε τή γλώσσα τών ζώων καί τά προμηνύματα τών πουλιών, καθώς καί τή τέχνη τής μαντείας.

Συναντώντας ημιβάρβαρους διαπιστώνει ότι η φήμη του είχε προηγηθεί καί τυχαίνει υποδοχής ηγεμόνος σέ πολλά μέρη, απορρίπτοντας πλουσιοπάροχα δώρα.

Ετσι κατάφερε με τήν επιρροή του να βελτιώση τίς συνθήκες διαβίωσης τής αποικίας τών Ερετριέων, κοντά στή Βαβυλώνα, οι οποίοι εκεί ζούσαν από όταν οι Πέρσες τούς μετέφεραν σάν αιχμαλώτους πρίν από 88 χρόνια, μετά τήν άλωση τής Ερέτριας.

Μέ τήν παραμονή του στή Βαβυλώνα, γίνεται λεπτομερέστατη παρουσίαση θαυμάσιων αρχιτεκτονημάτων, τών πλουσίων ανακτόρων καί τής εξεζητημένης χρήσης τού χρυσού.

Ο Δάμις αφηγήται ότι ο Απολλώνιος πολλά έμαθε από τούς Μάγους τους αλλά καί πολλά τούς εδίδαξε.

Οταν δέ ο ίδιος, ο Δάμις , κάποτε τόν ρώτησε: «τί είναι οι Μάγοι;» απάντησε:

«Σοφοί μέν, αλλά όχι σέ όλα τα πράγματα.»

Ιστορική έμεινε η αγέρωχη στάση του μπροστά στόν αλαζόνα Βασιληά ο οποίος όχι μόνον έκπληκτος τόν εθαύμασε αλλά καί τόν παρεκάλεσε γιά τίς συμβουλές του.

Ο Δάμις πολλά παραθέτει γιά τίς σοφές συνομιλίες τους καί τά αποφθεύγματά του, αναφέρεται δέ συχνά καί καλεί στή μνήμη αρχαίες ιστορίες καί μορφές επιφανών Ελλήνων.

Οταν έφθασε ο καιρός νά αναχωρήση γιά τίς Ινδίες, επείσθη τελικά νά δεχθή συνοδούς καί καμήλες γιά τό ταξείδι τους.

Πλησίαζε τόν Καύκασο όταν είχε τίς πρώτες επαφές μέ τούς ιθαγενείς από όπου καί οι τοπικές γεωγραφικές καί εθιμικές εμπειρίες του.

Μέ έκπληξη διαπιστώνει ότι ο ελληνικότατος μύθος τού δεσμώτη Προμηθέα πάνω στόν Καύκασο, είναι ολοζώντανος ανάμεσα στούς βαρβάρους.

Η δύναμη τού μύθου ήταν τόσο έντονη, ώστε κυνηγούσαν με πυρφόρα βέλη τούς αετούς, εκδικούμενοι γιά το σηκώτι τού Προμηθέα.

Φθάνοντας στή κορυφή τού πανύψηλου όρους, ο Δάμις θυμάται ένα ακόμα μάθημα Φιλοσοφίας:(εν συντομία οι ερωταποκρίσεις)

«Πές μου Δάμι, πού είμαστε χθές;» καί ο Δάμις: «στή πεδιάδα»

Απολλώνιος: «Σήμερα δέ πού;»

Δάμις: «Στόν Καύκασο..εκτός καί τό ελησμόνησα…αλλά έχει τόση σημασία η ερώτηση;» «Ποία η διαφορά Δάμι;»

«Χθές είμαστε χαμηλά όπου εύκολα πολλοί βαδίζουν, σήμερα ψηλά όπου λίγοι δύσκολα ανεβαίνουν»
«Ακριβώς Δάμι καί άν δέν έχεις καταλάβει τή διαφορά, είσαι ακόμα κάτω.

Ολοι παραδέχονται ότι, από δύσκολους δρόμους, στήν κορυφή βρίσκεται το θείον, λίγοι όμως φθάνοντας κοντά σαυτόν τόναπέραντο καί θείο μηχανισμό, κοντά στόν ουρανό καί ανάμεσα στά άστρα καί βλέποντας στήν ανατολή τόν ήλιο νά έρχεται νωρίτερα, εκφέρουν γνώμες σαφέστερες!»

Φθάνουν στίς ινδίες όπου συναντούν ανθρώπους πάνω σέ ελέφαντες.

Δίνεται αφορμή, μέ τή θέα ενός μικρού παιδιού πού οδηγεί έναν τεράστιο ελέφαντα, νά αναπτυχθή ολόκληρη συζήτηση γιά τή δύναμη τού νού καί τήν χρησιμοποίηση του γιά εκμετάλευση.

Αλλη συζήτηση εκεί γιά τίς σχέσεις ανθρώπου καί ζώων, ανθρώπου καί χρήματος, ανθρώπου καί τροφής.
Ανεβαίνουν στό όρος Νύσα όπου υπάρχει ιερόν τού Διονύσου, περιστοιχισμένο από αμπελώνες, κισσούς καί δάφνες.

 Οι Ινδοί ισχυρίζονται ότι ο ίδιος ο Διόνυσος τό κατασκεύασε γιά τόν εαυτό του. Βρήκαν ακριβά αφιερώματα μέσα στό ιερό, μπροστά σε ένα άγαλμα λαξευμένο σέ λευκόλιθο καί έμαθαν ότι καί εκεί τελούσαν τά όργια τού θεού, όπου έπαιρναν μέρος όλοι οι λαοί πού κατοικούσαν γύρω από τό όρος.

Συγκρίνουν μύθους καί συνήθειες – απομεινάρια τής πορείας τού Μ.Αλεξάνδρου.
Ο Απολλώνιος επέστρεψε χωρίς κενά στή σοφία του.

 Πότε;

Πού;

Ποιός συνέχισε;

Νεώτεροι κατακριτές διατείνονται ότι ο βίος τού Απολλωνίου γράφτηκε προκειμένου να επισκιάση τόν κατά τούς χρόνους εκείνους ανατείλαντα Ηλιον τής Βηθλεέμ.

Δέν έχει όμως καμία λογική υπόσταση αυτός ο ισχυρισμός, διότι όσο καί σχολαστικά νά ψάξη κάποιος, πουθενά δέν υπάρχει ο παραμικρός υπαινιγμός!

Οταν η αυτοκράτειρα Ιουλία Δόμνα παρώτρυνε τόν Φιλόστρατο γιά τή συγγραφή, ήταν μιά εποχή πού άτομα καί κύκλοι περίμεναν τή σωτηρία τους από μία πνευματική αναγέννηση τών πυθαγορείων παραδόσεων καί από μίαν αντίληψη φιλοσοφικώτερη από τά δόγματα, τούς μύθους καί τούς τύπους τών αρχαιοτέρων -καί όχι μόνον- θρησκειών.

Μήπως αυτή η συγγραφή ήταν μιά κραυγή απόγνωσης καί ένα κάλεσμα-ερώτημα;
«Τίνος η σειρά είναι τώρα;

Ποιός θα παραλάβη τή Πυθαγόρεια σκυτάλη;

Κάποιοι, μέ διαστρευλωμένες αλήθειες, τέλειωσαν λοιπόν τήν «επικίνδυνη» σοφία τών Ελλήνων;»

Πιστεύω ότι, είναι τουλάχιστον οξύμωρον λαοί μέ πανάρχαιους πολιτισμούς
νά γοητεύονται καί να γίνονται σοφότεροι με τό Ελληνικό πνεύμα
καί οι Ελληνες νά εκστασιάζονται μέ ήθη, μύθους καί έθιμα βαρβαρικά.

Σε αυτό τό σημείο ο ομιλών, φοβούμενος τή χιονοστιβάδα τών πελαγοδρομήσεων, κρίνει ότι πρέπει νά κλείση τό αφιέρωμα σ’αυτόν τόν σπουδαίο Πυθαγόρειο Ελληνα φιλόσοφο.

Όπως τονίζει καί ο έγκριτος μεταφραστής τού Φιλοστράτου Αλέξανδρος Φιλαδελφεύς, από όπου καί σταχυολογήματα τού ομιλούντος, :
«είθε η ανάγνωση τού βίου καί τών πράξεων τού υπερφυούς τούτου ανδρός, νά ασκήση επιρροήν επί τών ηθών καί τής νοοτροπίας τών συγχρόνων Ελλήνων».

Στοιχεία:ΠΑΠΥΡΟΣ

Ο Απολλώνιος δεν έψαχνε για πιστούς, ούτε ζητούσε να τον ακολουθήσουν.

Μέχρι και οι φιλόσοφοι αποσιώπησαν τον βίο του.

 Όσοι είχαν την ανάγκη του τον πλησίαζαν ενώ αυτοί οι ίδιοι αργότερα τάσσονταν με τους διώχτες του.

Η φήμη, η φιλοσοφία και τα θαύματα του Τυανέα ήταν ο μόνιμος πονοκέφαλος των πατέρων της εκκλησίας και των πέριξ αυτών, οι οποίοι αφού δεν είχαν επιχειρήματα επιστράτευσαν την συκοφαντία.

Η εκκλησία ανακοίνωσε ως θανάσιμη αμαρτία την ανάγνωση, την αναφορά ή τον ψίθυρο οποιασδήποτε ιδέας ή συγγράμματος γύρω από δράση του Τυανέα.

Ανακήρυξε ως διαβολικό και ασυγχώρητο οτιδήποτε σχετίζεται με τον Απολλώνιο ως παράδειγμα πλάνης και μαγείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρακάτω Άγιοι άνθρωποι της εκκλησίας προέβησαν στα εξής:

– Ο αγιομάρτυρας Ιουστίνος (100-165 μ.Χ.) δια στόματος Κεδρηνού, έλεγε πως ο δαίμονας που κατοικεί στον ανδριάντα του Τυανέα είναι αυτός που τον γκρέμισε κι όχι οι χριστιανοί.

– ο άγιος Τατιανός ο Σύρος (172 μ.Χ.) αποκαλεί μάγο και ψεύτη τον Τυανέα. Μισούσε γενικά τους Έλληνες τους οποίους αποκαλούσε ψεύτες και αλαζόνες με μια γελοία θρησκεία, φιλοσοφία και επιστήμη (Τατιανός, προς Έλληνες).

– Ο άγιος Αυγουστίνος (354-430 μ.Χ.) θεωρούσε κάθε συστηματική έρευνα ως πνευματική πορνεία και το δωδεκάθεο ως ένα ανίερο όργιο θεών.

Έλεγε τον Τυανέα σατανά και μάγο και ήταν υπέρ της μαζικής δολοφονίας των αλλόθρησκων ενώ παράλληλα διατηρούσε επικερδείς οίκους ανοχής όπου τον βοηθούσαν να ζει πλουσιοπάροχα.

– Ο άγιος Ιερώνυμος (340-420 μ. Χ.) γνωστός ως διορθωτής των ιερών γραφών έλεγε πως ο Τυανέας έκανε θαύματα με την βοήθεια του Σατανά ως ένα τρίτο τέρας αποκάλυψης.

Ο Ιερώνυμος είχε αποπλανήσει την 17χρονη Ευστοχία κι αργότερα για να μην εκτεθεί την ανακήρυξε σε αγία η οποία γιορτάζετε κάθε 28 Σεπτ.

Σύμφωνα με κριτικές των ίδιων των εκκλησιαστικών πατέρων ήταν απίστευτος πλαστογράφος, μηχανορράφος και συκοφάντης (περί Ιερονύμου ΙΙ).

– Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ενώ τον θαύμαζε όσο τον μελετούσε και τον θεωρούσε ισάξιο του Σωκράτη, αργότερα τον αποκαλούσε «γόη-απατεώνα» και απαγόρευε να ζυγώνουν το άγαλμά του, γιατί έλεγε ότι μέσα σε αυτό κατοικούσε ένας δαίμονας.

Την ίδια εποχή είχε δώσει και εντολή να κλείσει ο ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο.

– Ο Μέγας Βασίλειος αποκαλεί τον Απολλώνιο αγύρτη των Τυάνων. και τους Έλληνες που εμμένανε στο δωδεκάθεο, τους έλεγε, βλάσφημους φρενοβλαβείς.

– Ο άγιος Κλήμης ο Αλεξανδρείας (3ος αι. μ.Χ.) αποκαλεί τον Τυανέα, όργανο του Σατανά και τους εθνικούς χαρακτηρίζει ανθρωπόμορφα-κτήνη, βιαστές-γουρούνια (επιστολή Αγίου Κυπριανού) και κάθε τι αρχαιοελληνικό έλεγε πως είναι βλασφημία και παράνοια (Κλήμεντος Αλεξανδρείας – Λόγος Προτρεπτικός προς Έλληνες).

– Ο άγιος Κύριλλος έλεγε σατανικό τέρας τον Τυανέα και ήταν σπουδαίος τοκογλύφος και φοροεισπράκτορας προβαίνοντας σε εξαγορά αμαρτιών λαμβάνοντας κληροδοτήματα.

Κατ’ εντολή του ιδίου και του Μεθοδίου ημών αγίου, όπως είναι ήδη γνωστό, διαμελίζουν με όστρακα την μέγιστη των φιλοσόφων, Υπατία την Αλεξανδρινή όπου υπήρξε και η τελευταία βιβλιοθηκάριος της Αλεξάνδρειας.

Πολλές από τις καταστροφές που έγιναν εναντίον εθνικών μνημείων από βαρβάρους ήταν υπό την ευγενική αιγίδα της χριστιανικής εκκλησίας η οποία εσύναπτε μυστικές συμφωνίες με αυτούς.

– Ο Αρνόβιος ο πρεσβύτερος (290 μ.Χ.) και ο Λακτάνιος (240-320 μ.Χ.) δέχονται τα θαύματα του Τυανέα αλλά τα αποδίδουν σε μυστική μαγεία και απόκρυφη επιστήμη κι όχι σε θεία φώτιση.

Το ίδιο έλεγαν και για τον Χριστό κάποια απόκρυφα ευαγγέλια, γι’ αυτό έμειναν απόκρυφα.

– Ο Μέγας Αθανάσιος, γνωστός κι αυτός ως αρχιμάγειρας της πλαστογράφησης των ιερών κειμένων, αποκαλεί τους εθνικούς άθεους και αδαείς (Αθανασίου, περί απολογίας Αρειανών & επιστολή προς Αμμούν) και θεωρεί αξιέπαινη πράξη την εξόντωση κάθε θρησκευτικού αντιπάλου.

– Ο Φίρμικος ο Ματερνός (360 μ.Χ.) ήταν δευτεροκλασάτος άγιος πατέρας και μέγας υβριστής του Απολλωνίου, εκπρόσωπος της γενοκτονίας κάθε τι ελληνικού, εθνικού και «θύραθεν» στοιχείου.

Πρότεινε τον ολοκληρωτικό αφανισμό κάθε αρχαιοελληνικού στοιχείου (Φιρμίκου Ματερνού, επιστολή προς Κωνστάντιο).

– Ο Τερτυλλιανός ο απολογητής (160-220 μ.Χ.) αποκαλούσε τον Τυανέα όργανο του Σατανά και στρεφόμενος ο ίδιος κατά του δόγματός του γίνεται αιρεσιάρχης. Αποκαλούσε την αγαλματοποιεία των εθνικών πράξη πορνείας (Τερτυλλιανού, Απολογητικός)

– Ο αρχιμανδρίτης Αντιοχείας Παύλος που έμεινε γνωστός ως λάγνος για τις ερωτικές του επιδόσεις, αποκαλούσε τον Τυανέα αγύρτη-μάγο και επέβαλλε στους χριστιανούς όταν έβγαζε λόγο, να χειροκροτούν χτυπώντας πόδια και χέρια.

– Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Γεώργιος ο Καππαδόκας (361 μ.Χ.) αποκαλεί τον Τυανέα μάγο και κιβδηλοποιό του Χριστού.

Υπήρξε βιαστής και βασανιστής γυναικών, μονοπωλούσε τις κηδείες και δολοφονούσε τους απογόνους των κληροδοτών της εκκλησίας ώστε να μην εγείρουν περιουσιακές αξιώσεις.

Γκρέμιζε αρχαίους ναούς και έκτιζε από πάνω τους εκκλησίες.

 Οι χριστιανοί τον μίσησαν τόσο που μετά από επάλληλες απόπειρες τον σκότωσαν , τον έκαψαν και πέταξαν στη θάλασσα τη στάχτη του.

– Ο Επίσκοπος Αλεξανδρείας Λούκιος (377 μ.Χ.), έβριζε ασύστολα τον Τυανέα και κυκλοφορούσε με σωματοφύλακες.

 Βίαζε τις χριστιανές και όποιες στην συνέχεια τον κατέδιδαν, τις διαπόμπευε δημόσια και τις χτυπούσε.

– Ο Πατριάρχης Φώτιος (820-891 μ.Χ.) αποκαλούσε τις ομιλίες του Τυανέα ως ευαγγελικές παρωδίες (Φωτίου, Μυριόβιβλος).

– Το 325 μ.Χ. με την 1η οικουμενική σύνοδο, ο Μέγας δολοφόνος (παιδοκτόνος και συζυγοκτόνος) Κωνσταντίνος, αποφάσισε να παραχαράξει την ιστορία αντιγράφοντας τον βίο του Τυανέα στο πρόσωπο ενός υπερφυσικού Σωτήρα.

Ευτυχώς που διεσώθη για 1000 χρόνια από άραβες το πιο απαγορευμένο βιβλίο «ο βίος του Τυανέα» γραμμένο από τον βιογράφο Φιλόστρατο και παρά τις προσπάθειες των παπικών σταυροφόρων να το βρουν και να το καταστρέψουν.

Είναι αμέτρητοι οι εχθροί του Τυανέα και εδώ σημειώνουμε μόνο τους κυριότερους και από όσες μαρτυρίες μας έχουν σωθεί.

Το οξύμωρο είναι πως των παραπάνω έργα, χρησιμοποιεί η επίσημη επιστήμη της φιλοσοφίας για μελέτη και διατριβές.

Ο Απολλώνιος κήρυττε πως: «ο Θεός δεν έχει την ανάγκη της πίστης των ανθρώπων, ούτε εμπλέκεται με ασήμαντα πράγματα.

Ο παρόν κόσμος είναι μια φυλακή αυταπάτης από την οποία πρέπει να ελευθερωθεί η ψυχή του ανθρώπου ώστε να ανέλθει πορεία. Κάθε ον οφείλει να αναλάβει την ευθύνη για την δική του ύπαρξη».

Οι βασιλείς και οι αυτοκράτορες της εποχής του, τον συμβουλεύονταν για τα διοικητικά τους θέματα (Τίτος, Βεσπασιανός, Αυρηλιανός κ.αλλ.). Η Αυτοκράτειρα Δόμνα Ιουλία με τον σύζυγό της εκτίμησαν τόσο την προσφορά του Τυανέα , που έδωσαν εντολή να καταγραφεί ιστορικά το έργο του.

 Κατά τον Ωριγένη τα απομνημονεύματα που συντάχθηκαν υπό τον Μοιραγένη, ήταν αυθεντικά και κάποια φέρανε την υπογραφή του Απολλώνιου.

Η επιρροή του Τυανέα ήταν τόσο ισχυρή, ώστε οι άλλοι αυτοκράτορες που δεν μπορούσαν να τον οικειοποιηθούν, του καταλόγιζαν συνωμοτικές τάσεις.

Ποτέ δεν ζήτησε ισχύ ούτε έπαιρνε ανταλλάγματα για οτιδήποτε πρόσφερε. Αργότερα, και μόνο το όνομά του να έλεγε κάποιος, έμπαινε στο στόχαστρο της ιεράς εξέτασης.

Η επίσημη ιστορία που λέγεται στα σχολεία, δεν ασχολείται με τέτοιες κακοτοπιές που θα την εμπλέξουν με το ιερατείο το οποίο αποτελεί μακροϊστορική συνομωσία.

 Η φιλοσοφία λέει ότι αυτά τα θέματα ανήκουν στη θεολογία και την ιστορία, αυτές λένε το αντίθετο.

 Έτσι και οι τρεις κοιμούνται ήσυχες στις δάφνες τους.

Μέσα στην ιστορία υπάρχουν πολλοί εκκλησιαστικοί μύθοι που μας έχουν επιβληθεί ως ιστορικά γεγονότα.

Μερικά από αυτά είναι η ευλογία των όπλων από τον Π.Π.Γερμανό στην αγία Λαύρα, το κρυφό σχολειό, οι διωγμοί των χριστιανών, το ολοκαύτωμα των εβραίων, τα αγαθά κίνητρα της Γαλλικής επανάστασης, το ολοσχερές κάψιμο της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας (πάπυροι της οποίας σώζονται ακόμα στα υπόγεια της ΝΑΣΑ, του Βατικανού και του αγίου όρους), τα πρακτικά των οικουμενικών συνόδων καθώς και άλλα αμέτρητα ιστορικά περιστατικά τα οποία έχουν παρουσιαστεί με αγνά τάχα κίνητρα.

Σκεφτείτε μόνο κάτι:

Γιατί κατά την άλωση δεν πειράχτηκε καθόλου από τους Τούρκους η φραγκική και η εβραϊκή συνοικία της Κωνσταντινούπολης;

Σίγουρα θα σκεφτείτε: που τα έμαθε όλα αυτά ο Απολλώνιος;

Ενώ για το Χριστό είστε σίγουροι ότι τα έφερε από τον ουρανό.

 Και οι δύο, αν δεν είναι ένας, τα έμαθαν από τις σωζόμενες μυστικές λέσχες των πυθαγορείων στις Αιγές.

Μάλιστα ένας από τους δασκάλους του Πυθαγόρα ήταν ο Σκύθης μάγος Άβαρις ο Υπερβόρειος (το «υπερβόρειος» σας λέει κάτι του οποίου η βιογραφία ξεφεύγει κάθε φαντασίας και το προφίλ του ήταν δριμύτερο του Απολλώνιου. Συνεπώς η αλυσίδα των μυστικών γνώσεων είναι ατελείωτη.

 (διαβάστε στο διαδίκτυο για τη μυστική επιχείρηση «υπερβορεία» του Χίτλερ).

Η ιστορία φοβάται να εκφράσει την άποψη ότι ο Ιησούς ίσως να μην είναι ιστορικό πρόσωπο καθόσον όλοι οι ιστορικοί, ποιητές και κριτικοί των δύο πρώτων αιώνων δεν αναφέρουν τίποτα για αυτόν.

Από τον τρίτο αιώνα και μετά γράφτηκαν ξαφνικά τα ευαγγέλια από κάποιους αγνώστους, οι οποίοι κρίνοντας ορθά ότι δύσκολα θα γίνονταν πιστευτοί, τα κυκλοφόρησαν με τα ονόματα των αποστόλων.

Είναι δυνατόν κάποιοι αμόρφωτοι ψαράδες να γράφουν με τόσο ωραία σύνταξη και γραμματική τα ευαγγέλια;…

Σίγουρα ο Απολλώνιος δεν ήταν ο μοναδικός του οποίου η ιστορία πέρασε στη σφαίρα του μύθου.

Πολλοί ξένοι καθηγητές έχουν ασχοληθεί με αυτό το αινιγματικό πρόσωπο που τόσο περίεργα αποσιωπήθηκε ώστε να επικρατήσει ο Χριστός κι αυτός αλλοιωμένα.

 Ποιοι ήταν αυτοί που επέλεγαν τους Μεσσίες;

Δε θέλει και πολύ σκέψη.

Οι έλληνες καθηγητές δεν ασχολούνται βλέπετε με τέτοια «ευφάνταστα» θέματα, τώρα τους απασχολεί η μετανεοτερικότητα, η διαφορετικότητα και η διαπολιτισμικότητα.
Όσοι ενδιαφέρονται για το παραπάνω θέμα η βιβλιογραφία είναι εντυπωσιακή

Αγαπητοί αναγνώστες το θέμα δεν είναι απλό είναι πανανθρώπινο, που αφορά την ένοχη παγκόσμια ανθρωπότητα, που εθελοτυφλεί, που βάζει στην κυριολεξία τα χέρια της και βγάζει τα μάτια της!!!!!!!!!!

Και το μεγάλο ερώτημα είναι;;;;;;;;

Γιατί ανακηρύξαν άγιο το χριστό, έναν κατασκευασμένο μεταχρονολογημένο, μετά από αιώνες , έναν ισραηλινό επαναστάτη κατά των Ρωμαίων που διεκδίκησε τον θρόνο του, σαν διάδοχος και κληρονόμος του Δαυίδ και όχι τον Τυανέα Ἀπολλώνιον που προϋπήρχε, αλλά κυρίως, ότι υπάρχουν δεδομένα, που καταγράφουν την παρουσία του και τα έργα του πριν από τον υποτιθέμενο χριστό;;;;

Θα έχουμε και συνέχεια!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΑΠΥΡΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΠΩΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΥΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΡΑΒΙΝΟΣ ΙΗΣΟΥΣ 07 Ιου 2013

http://arxaiaithomi.gr/wp-admin/post.php?post=22416&action=edit

Φωτογραφίες και επιμέλεια του άρθρου, έγινε από τον

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ