«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Εξημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπω. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπω. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Οικουμενικό Πατριαρχείο και προεδρική εκστρατεία των ΗΠΑ: Πέφτουν οι μάσκες  Του τοξικού πατριάρχη Βαρθολομαίου!

1451 - 1452 .

Οι Έλληνες έχουν γνωρίσει μόνο φρίκη από αυτά τα  δογματικά παράσιτα της ψυχής, που λένε ότι είναι εκπρόσωποι του θεού και πατριάρχες του οίκου του!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

 21/05/2020

Ένα αμφιλεγόμενο έγγραφο δημοσιεύθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 27 Μαρτίου 2020, με τίτλο «Για τη ζωή του κόσμου: Προς ένα κοινωνικό ήθος της Ορθόδοξης Εκκλησίας» .

Αντί για μια θεολογική «κοινωνική έννοια», αντιπροσωπεύει μια σημαντική αποχώρηση ή αντιστάθμιση πολλών χριστιανικών διδασκαλιών υπέρ της στήριξης ορισμένων κοινωνικοπολιτικών ιδεών που βρίσκονται πολύ στην παγκόσμια ατζέντα. 

Το περιεχόμενό του είναι τόσο πολιτικό ΜΕ προφανής επιθέσεις στις πολιτικές του Τραμπ που σηκώνει τη σημαία για το πώς οι θρησκείες και οι εκκλησίες χρησιμοποιούνται ως εργαλεία από τις πολιτικές και οικονομικές αρχές.

Το παράδειγμα του Πάπα του Βατικανού ως φιγούρα της παγκοσμιοποίησης για Καθολικούς σε όλο τον πλανήτη, μας έρχεται επίσης στο μυαλό.

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΦΙΛΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ & ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΩΝ & ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!

Το έγγραφο είναι γεμάτο από αριστερές απόψεις και άμεσες κλήσεις προς κοινωνικές μεταρρυθμίσεις όλων των κοινωνιών στον κόσμο.

Οι συγγραφείς επιμένουν ότι ο κύριος στόχος του ανθρώπου είναι να βελτιώσει τη ζωή στον πλανήτη.

Σύμφωνα με αυτούς, οι Χριστιανοί στοχεύουν στον κοινωνικό ακτιβισμό και όχι στην πνευματική ζωή.

 Το έγγραφο κλαίει με τις συνηθισμένες και λεγόμενες ξενοφοβικές πολιτικές του Trump για το κλείσιμο των συνόρων και τη μείωση των φόρων για τους πλούσιους, ενώ υποστηρίζει τα ανοιχτά σύνορα και τις ανθρωπογενείς κλιματολογικές αλλαγές ιδεολογίες:

«§35 Μεταξύ των πιο συνηθισμένων κακών όλων των ανθρώπινων κοινωνιών – αν και συχνά οδηγούνται σε πρωτοφανή επίπεδα βελτίωσης και ακρίβειας στις σύγχρονες ανεπτυγμένες χώρες – είναι οι μεγάλες ανισότητες του πλούτου που συχνά παράγονται ή υπονομεύονται από οπισθοδρομικές φορολογικές πολιτικές και ανεπαρκή ρύθμιση των δίκαιων μισθών , που ευνοούν τα συμφέροντα εκείνων που είναι αρκετά πλούσιοι για να επηρεάσουν τη νομοθεσία και να διασφαλίσουν τον πλούτο τους ενάντια στις απαιτήσεις του γενικού αγαθού. Ενώ είναι αλήθεια ότι η ακατάλληλη φορολογία των ιδιωτικών ιδρυμάτων που δημιουργούν θέσεις εργασίας μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να καταστήσει την απασχόληση και να οδηγήσει σε μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τους φτωχούς, αυτός είναι ένας κίνδυνος που σπάνια πραγματοποιείται ποτέ στα βιομηχανικά έθνη ».

Δεν χρειάζεται ένας θεολόγος να δει ότι κάποιος προσπαθεί να μας εξαπατήσει.

Η Εκκλησία επικρίθηκε εδώ και πολύ καιρό ότι φέρεται να είναι άκαμπτη και κακή προσαρμογή στη σύγχρονη ζωή, αλλά δεν έχουμε ακούσει τίποτα για μια τόσο δραστική αλλαγή στο μυαλό των κληρικών.

Εάν είναι δυνατόν, ειδικά όταν πρόκειται για την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο επικεφαλής όλων των Ορθόδοξων Χριστιανών στον κόσμο.

 Ήταν ο Βαρθολομαίος που έδειξε στον κόσμο την ανυπόμονη βούλησή του το 2019, όταν παραχώρησε αυτοκεφαλία (αυτονομία) στους Ουκρανούς , αρνήθηκε το ίδιο για τους Μαυροβούνιους , και μάλιστα το πήρε από το Εξαρχείο της Δυτικής Ευρώπης.

Ο κ. Bartholomew έχει συνηθίσει να είναι αρκετά σκληρός στις αποφάσεις του.

ΒαρθολομαίοςΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Το κάνει το έγγραφο του Βαρθολομαίου, είναι ένα πολιτικό μανιφέστο της νέας τάξης!

Το κείμενο απεικονίζει τόσα πολλά για τα προβλήματα της αστικής τάξης, της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας σε πολλές χώρες.

Οι συγγραφείς υπογραμμίζουν ότι σήμερα, οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν τα μεγάλα πλεονεκτήματα του να ζουν σε καλές και ελεύθερες χώρες, αλλά ότι δεν πρέπει να το θεωρούν δεδομένο.

Αυτές οι χώρες, σύμφωνα με τους συγγραφείς, μπορούν να γίνουν «βαθιά άδικες» και γι “αυτό οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι πολύ πατριωτικοί.

Προειδοποιούν για την άνοδο του πολιτικού και εθνικού εξτρεμισμού, το οποίο προσωποποιείται από τις πολιτικές του ατού χωρίς να τον ονομάσει ποτέ.

«§11 Έτσι, το Συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης το 1872 καταδίκασε τον« φυλετισμό », δηλαδή την υποταγή της Ορθόδοξης πίστης στις εθνικές ταυτότητες και τα εθνικά συμφέροντα. Η αγάπη για τον πολιτισμό του είναι ένα έντιμο συναίσθημα, αρκεί να είναι και ένα γενναιόδωρο συναίσθημα, που συνδέεται με την προθυμία να αναγνωρίσει την ομορφιά και την ευγένεια άλλων πολιτισμών και να καλωσορίσει τις ανταλλαγές μεταξύ και γόνιμων συνδυασμών όλων των πολιτισμών. Και ο πατριωτισμός μπορεί να είναι ένα καλοήθη και υγιές συναίσθημα, αρκεί να μην κάνει λάθος για μια αρετή από μόνη της, ή για ένα ηθικό καλό ακόμη και όταν η χώρα κάποιου έχει γίνει βαθιά άδικη ή καταστροφική. «

Το έγγραφο αναφέρει ακόμη ότι το σύγχρονο έθνος-κράτος δεν είναι πια ιερός θεσμός, ακόμα κι αν μερικές φορές μπορεί να εξυπηρετήσει τα αίτια της δικαιοσύνης, της δικαιοσύνης και της ειρήνης.

Ούτε τα σύνορα είναι κάτι παραπάνω από ατυχήματα ιστορίας και συμβάσεις δικαίου Με αυτόν τον τρόπο, οι συγγραφείς πιέζουν για άνοιγμα συνόρων για τους μετανάστες και καταδικάζουν εκείνες τις κυβερνήσεις που το αντιτίθενται.

Το κείμενο προειδοποιεί για τον νατιτιστικό πανικό που ενθαρρύνεται στην Ευρώπη, στην Αυστραλία, στην Αμερική.

Λέει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες οι «πολιτικοί ηγέτες» όχι μόνο ενθαρρύνουν τον φόβο και το μίσος των αιτούντων άσυλο και των φτωχών μεταναστών, αλλά χρησιμοποιούν και τρόμο εναντίον τους:

«§67… Το σύγχρονο έθνος-κράτος δεν είναι ιερός θεσμός, ακόμα κι αν μπορεί μερικές φορές να εξυπηρετεί τα αίτια της δικαιοσύνης, της δικαιοσύνης και της ειρήνης. Ούτε τα σύνορα είναι κάτι παραπάνω από ατυχήματα ιστορίας και συμβάσεις δικαίου … Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το πιο ισχυρό και πλουσιότερο έθνος στην ιστορία – ένα, στην πραγματικότητα, που γεννήθηκε από ισχυρές πλημμύρες μεταναστών από όλο τον κόσμο – έχουμε δει πολιτικούς ηγέτες όχι μόνο να ενθαρρύνουν το φόβο και το μίσος των αιτούντων άσυλο και των φτωχών μεταναστών , αλλά ακόμη και να χρησιμοποιούν τρόμο εναντίον τους: απαγωγή παιδιών από τους γονείς τους, θρυμματισμό οικογενειών, βασανιστήρια γονέων και παιδιών, απασχολημένος σε όλους επ “αόριστον, άρνηση δέουσας διαδικασίας σε αιτούντες άσυλο, συκοφαντία και ψέματα για όσους αναζητούν καταφύγιο, ανάπτυξη στρατού στο νότο σύνορα για τρόμο και απειλή άοπλων μεταναστών,

Τι είναι, αν όχι καθαρή πολιτική προπαγάνδα; Η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή έχει καμία σχέση με την ιδεολογία της Ορθόδοξης Εκκλησίας;

Elpidophoros και TrumpΗ Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος (ο πιο πιθανός διάδοχος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου), έγινε δεκτος από τον Πρόεδρο Τραμπ στο Γραφείο Οβάλ, τον Ιούλιο του 2019.

Ένα τέτοιο δόγμα δεν έχει προετοιμαστεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο παρελθόν.

Γιατί δημοσιεύεται τώρα; 

Είναι τυχαίο ότι η προεδρική εκστρατεία των ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη;

Δεν είναι περίεργο που τόσες πολλές θέσεις του εγγράφου του Οικουμενικού Πατριαρχείου μοιάζουν πολύ με το εκλογικό πρόγραμμα του Δημοκρατικού Κόμματος και τη στρατηγική του να υπονομεύσει τον Ντόναλντ Τραμπ;

Πράγματι, αυτές τις εποχές βλέπουμε πολλές μάσκες να πέφτουν στο έδαφος.

Nikos MELETIS

Οι δημοσιεύσεις είναι ευπρόσδεκτες με αναφορά στην ORIENTAL REVIEW.

https://orientalreview.org/2020/05/21/ecumenical-patriarchate-and-us-presidential-campaigh-masks-fall-to-the-ground/