«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Κίνα ετοιμάζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για διαστημικό σταθμό!

Η Κίνα περιγράφει το πρόγραμμα εκτόξευσης διαστημικού σταθμού.

από τον  –

 Η Κίνα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει 11 αποστολές σε δύο χρόνια για την κατασκευή ενός διαστημικού σταθμού και σύντομα θα επιλέξει μια νέα ομάδα αστροναυτών για το έργο.

Η πρώτη ενότητα για τον κινεζικό διαστημικό σταθμό θα ξεκινήσει το επόμενο έτος, δήλωσε ο Zhou Jianping, επικεφαλής σχεδιαστής του προγράμματος ανθρωπίνων διαστημικών πτήσεων της Κίνας, στο περιθώριο μιας πολιτικής διάσκεψης στο Πεκίνο την Τρίτη.

Η έναρξη της βασικής μονάδας Tianhe σε ένα μακρύ Μάρτιο 5Β θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο Wenchang στις αρχές του 2021.

Αυτό θα ακολουθήσει μια πλήρης πτήση Shenzhou, από Jiuquan, και μια αποστολή φορτίου Tianzhou.

Στη συνέχεια, το πρώτο από τα δύο πειράματα θα ξεκινήσει για σύνδεση με το Tianhe.

Συνολικά, 11 εκτοξεύσεις θα πραγματοποιηθούν για την ολοκλήρωση της κατασκευής του διαστημικού σταθμού έως το 2023, δήλωσε ο Ζου ( Κινέζος ).

Αυτές θα είναι η έναρξη του πυρήνα και δύο πειραματικές ενότητες, καθώς και τέσσερα διαστημόπλοια με  πλήρωμα  και τέσσερα διαστημόπλοια με φορτία.

Το εντατικό σχέδιο εκτόξευσης αποκαλύφθηκε μετά την επιτυχή δοκιμαστική πτήση του πυραύλου βαρέων ανελκυστήρων Long March 5B στις 5 Μαΐου.

Οι αποστολές θα διεξαχθούν με οχήματα εκτόξευσης Long March 5B, Long March 2F και Long March 7.

Η Κίνα θα ξεκινήσει την αποστολή Tianwen-1 Mars τον Ιούλιο και το σεληνιακό δείγμα Chang’e-5 θα επιστρέψει το τέταρτο τρίμηνο πριν προχωρήσει στην έναρξη του πυρήνα του διαστημικού σταθμού.

Ο διαστημικός σταθμός τριών ενοτήτων, 66 μετρικών τόνων, θα φιλοξενήσει τρεις αστροναύτες για περιστροφή έξι μηνών.

 Τα προγραμματισμένα πειράματα περιλαμβάνουν διεθνή έργα στους τομείς της αστρονομίας, της διαστημικής ιατρικής, της επιστήμης της διαστημικής ζωής, της βιοτεχνολογίας, της φυσικής ρευστής μικροβαρύτητας, της καύσης μικροβαρύτητας και των διαστημικών τεχνολογιών.

Το διαστημόπλοιο θα βρίσκεται σε τροχιά μεταξύ 340-450 χιλιομέτρων για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Η τροχιακή κλίση θα είναι περίπου 43 μοίρες για να επιτρέψει την κυκλοφορία πληρώματος στο σταθμό από το Jiuquan στην έρημο Gobi.

Ο σταθμός θα μπορούσε ενδεχομένως να επεκταθεί σε έξι μονάδες, χρησιμοποιώντας προφανείς μονάδες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Ένα διαστημικό τηλεσκόπιο διαμέτρου δύο μέτρων σε τροχιά θα ξεκινήσει επίσης μετά την ολοκλήρωση της βασικής διαμόρφωσης του σταθμού.

 Η οπτική μονάδα «Xuntian» θα είναι σε θέση να συνδέεται με το διαστημικό σταθμό για συντήρηση και επισκευές.

«Ο λόγος ανάλυσης θα είναι ισοδύναμος με το γνωστό τηλεσκόπιο Hubble, αλλά η γωνία πεδίου θα είναι 300 φορές μεγαλύτερη από το τηλεσκόπιο Hubble.

 Με αυτό, μπορούμε να ολοκληρώσουμε την έρευνα για μεγάλες περιοχές στο διάστημα σε 10 χρόνια », δήλωσε ο Ζου στις αρχές του μήνα.

Νέα επιλογή αστροναυτών τον Ιούλιο

Μια τρίτη ομάδα αστροναυτών θα επιλεγεί τον Ιούλιο, δήλωσε ο αστροναύτης Wang Yaping στον Τύπο στις 24 Μαΐου ( Κινέζικα ).

Μέχρι 18 νέοι αστροναύτες, συμπεριλαμβανομένων ανδρών και γυναικών, θα προέλθουν από την Πολεμική Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και, για πρώτη φορά, πολίτες με επιστημονικά και μηχανολογικά υπόβαθρα, σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις.

Οι τελευταίοι αναμένεται να φέρουν εμπειρογνωμοσύνη και αποτελεσματικότητα σε επιστημονικά καθήκοντα.

Ο Wang το 2013 έγινε η δεύτερη γυναίκα αστροναύτης της Κίνας στο διάστημα.

Ο βετεράνος της αποστολής Shenzhou 10 είπε ότι ανυπομονεί να έχει νέους συναδέλφους  για να βοηθήσει την εκπαίδευσή τους.

Ο νέος γύρος επιλογής ακολουθεί δύο προηγούμενες επιλογές τη δεκαετία του 1990 και του 2010.

Οι τρέχοντες αστροναύτες έχουν παρακολουθήσει ουδέτερη κατάρτιση πλευστότητας για την προετοιμασία για αποστολές διαστημικού σταθμού και για επιπλέον δραστηριότητα οχημάτων.

Τα εγκαίνια ενός νέου γύρου επιλογής αστροναυτών ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά το 2017.

Ωστόσο, η αποτυχία της δεύτερης Μακριής 5ης Μαρτίου τον Ιούλιο εκείνου του έτους ανέβαλε το έργο του διαστημικού σταθμού.

Το Long March 5B που είχε σχεδιαστεί για να λανσάρει τις μονάδες σταθμών είχε μια επιτυχημένη πρώτη πτήση στις 5 Μαΐου.

Αυτό ακολούθησε την απαραίτητη επιστροφή του Δεκέμβρη στο Long March, το οποίο στηρίχθηκε για περισσότερες από 900 ημέρες.

Η εναρκτήρια πτήση Long March 5B δοκίμασε μια παραλλαγή ενός διαστημικού σκάφους πληρώματος νέας γενιάς.

Η παραλλαγή χαμηλής τροχιάς της Γης θα μπορεί να μεταφέρει έξι αστροναύτες, ή τρεις αστροναύτες και 500 κιλά φορτίου, στο διαστημικό σταθμό.

Το μερικώς επαναχρησιμοποιήσιμο σκάφος θα μπορούσε τελικά να αντικαταστήσει το μικρότερο Shenzhou ως το κύριο μέσο μεταφοράς στο διαστημικό σταθμό.

https://spacenews.com

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>