«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ! ΤΙ ΜΕΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ; ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ;

ΑΧ ΜΑΝΑ ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de
11.05.2020

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
Ο γραφων στο παρων του πονημα εννοιολογικα διαχωριζει τον «Ελληνα» απο το τραγελαφικο κατασκευασμα του «Ελληνοχριστιανισμου», δηλαδη απο τον «βυζαντινορθοδοξο ζητιανο Ρωμιο του πλανητη μας», ο οποιος εκτρεφει την
δεισιδαιμονια, ναρκοθετει με τον σκοταδισμο του την αρχαιοελληνικη παιδεια, εκφυλιζει σε ασιατικη βαρβαροτητα τον αρχαιοελληνικο πολιτισμο, πυροδοτει τα συμπλεγματα εθνικης μειονεξιας και στο τελος θωρακιζει ενα θνησιγενες εν τη γεννεση του ενιαιο μεσαιωνικου τυπου πολιτικο-στρατιωτικο-δικαστικο-θρησκευτικο ομοιομορφο αττικο δημιουργημα, γνωστο ως κρατιδιο της Ρωμιοσυνης.

Εδω κρυβεται το κυριο προβλημα της τραγικης καταστασης που βρισκεται σημερα η πατριδα μας.

Ενω ο «Ελληνισμος» των δυο Ηπειρων και των πεντε Θαλασσων, επεβιωσε ακλονητος επι χιλιαδες χρονια στις προαιωνιες εστιες του της Μικρας Ασιας, του Ποντου, της Θρακης, της Ανατολικης Ρωμυλιας, ολοκληρης της Κυπρου κ.α.

Υπο καθεστωτα κατακτητων (Ρωμαιοκρατια, Βυζαντινοκρατια, Φραγκοκρατια, Τουρκοκρατια), χωρις να υπαρχει το αττικο δημιουργημα, απο την ωρα της εμφανισης του μορφωματος αυτου αρχισε ο Ελληνισμος να συρρικνωνεται, για να ξερριζωθει οριστικα και να περιορισθει σε μια γεωγραφικα περιωρισμενη εκταση των ακτων της Μεσογειου, απ’ οπου δεν αποκλειεται να ξερριζωθει και απ’ εδω παλι οριστικα οπως το 1974 απο 30 % της Κυπρου, χωρις να πολεμησει και χωρις να προβαλλει μεχρι ημερα καμια ενοπλη αντιδραση!

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

ΟΠΟΙΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΤΗΣ!!!

Με τετοια δεδομενα δεν θα παιξει το αττικο δημιουργημα κανενα ρολο στην νεα γεωπολιτικη σκακιερα που δημιουργειται αργα μεν αλλα βεβαια στην ευρυτερη περιοχη μας.

Η σημερινη πολιτικη και στρατιωτικη ηγεσια του αττικου δημιουργηματος ταπεινωνει την χωρα σαν εθνος, την γελειοποιει διεθνως, την εκμαυλιζει ηθικα, την
εξαρθρωνει οικονομικα, την λεηλατει ταμειακα, την διαλυει διοικητικα, την αποσυνθετει κοινωνικα, την εξανδραποτει συνδικαλιστικα, την εξασθενει επιχειρηματικα και την εξαφανιζει με ολες τις αρχαιοελληνικες Αρετες, Αξιες.

Αρχες και Ιδανικα που ακομη περιεχει.

Πριν απο 2.500 χρονια περιπου στην ιδια περιοχη οι «Ελληνες» ενικησαν τους βαρβαρους, που επιτεθηκαν στην πατριδα μας.

Διεξηχθηκαν τοτε σκληρες μαχες στην ξηρα και στην θαλασσα, που προσεφεραν στο «Ελληνικο Εθνος» αθανατον δοξαν.

Οι «Ελληνες» υπηρξαν ανεκαθεν πολεμικη φυλη και διεκρινονταν για το
αγωνιστικο ηθος, του οποιου υπερτατη ανταμοιβη θεωρειται η δοξα και
το κλεος.

Η υλικη υπεροχη ως γνωστον δεν εξασφαλιζει παντοτε την νικη.

Οι ολιγαριθμοι «Ελληνες» συνετριψαν πολλες φορες τους πολυαριθμους βαρβαρους, διοτι το φρονημα, τα ιδανικα και οι πολεμικες αρετες των «Ελληνων», υπερισχυουν του πληθους των εχθρων και διοτι τα εθνικα δικαια κατακτουνται παντοτε μονο με αγωνα, με συνεχη παλη και εθνικη ενοτητα και οχι με παρακλησεις και επαιτεια.

Η μεχρι σημερα τυχη για τους «Ελληνες» υπηρξε στο να κυβερνωνται στις κρισιμες στιγμες της ζωης, τους απο μεγαλες προσωπικοτητες, που εδοξασαν τον Ελληνισμο.

Σημερα εξουσιαζονται οι βυζαντινορθοδοξοι ζητιανοι του πλανητη μας εναλλαξ απο αγνωστης προελευσης γονους της οικογενειοκρατιας, ενω απουσιαζουν εγκληματικα απο το αττικο δημιουργημα ειδικα γνωμοδοτικα συμβουλια σοφων, απο τους διαπρεπεστερους «Ελληνες», τοσο της ενδοχωρας οσο και απανταχου του πλανητη μας, οι οποιοι οχι μονο θα συμβουλευαν αλλα και θα καθοδηγουσαν την κορυφη της πυραμιδας της πολιτικης και στρατιωτικης ηγεσιας, ειδικα τωρα που οι πολλαπλες ενδειξεις δημιουργουν το αξιωμα, οτι αναδυεται μια νεα περιφερειακη δυναμη με δυνατοτητες αναπτυξης πυρηνικου οπλοστασιου στην περιοχη μας, αφου αυτη διαθετει ηδη τεχνογνωσια και υλικα και γι’ αυτο και βρισκεται καθ’ οδον προς κτηση πυρηνικων οπλων.

Οι πολλαπλες ενδειξεις που δημιουργουν το
αξιωμα μιλουν μονες τους.

Μεταξυ 1987 και 2002 ο Πακιστανος πυρηνικος επιστημονας και λαθρεμπορας πυρηνικων οπλων Abdul Qadeer Khan πουλησε χιλιαδες φυγοκεντρικες μηχανες εμπλοτισμου Ουρανιου 235, που τις κατασκευαζεν παρανομα στην Τουρκια, στο Ιραν, στην Βορεια Κορεα και στην Λιβυη, για υλικα πυρηνικων ραβδων.

Το 1998 ο τοτε Πακιστανος Πρωθυπουργος Nawaz Sharif επισημα πλεον προσεφερε στην Τουρκια μια «πυρηνικη συνεργασια» με το Πακισταν.

Δεν αποκλειεται το ηδη επιτυχες προγραμμα βαλλιστικων πυραυλων τυπου ΒΟRA της Τουρκιας, με ικανοτητα μεταφορας πυρηνικης κεφαλης τακτικου επιπεδου, που αναπτυχθηκε απο την τουρκικη αμυντικη εταιρια ROKETSAN, να οφειλεται στην συνεργασια αυτην.

Μια χωρα, οπως η Βορεια Κορεα, που εχει σημαντικα οικονομικα προβληματα, δεν εχει κανενα προβλημα να πουλησει πυρηνικη τεχνογνωσια και στην Τουρκια.

Η κατασταση αυτη μπορει να οδηγησει τοσο στην αναθεωρηση του δογματος στρατηγικων ισορροποιων μεταξυ Τουρκιας και Ελλαδος, οσο και στην δυναμικη ασκησης εκβιασμων απο πλευρας της νεας περιφερειακης δυναμης, ιδιαιτερα μετα μιαν τυχων αρπαγη-συλληψη επι κυπριακου και ελληνικου εδαφους στα πλαισια της «Γαλαζιας Πατριδας», δηλαδη του δογματος του Υπουργειου Εθνικης Αμυνας της Τουρκιας για τα 462.000 τετραγωνικα χιλιομετρα που περιγραφονται ως «επικρατεια» του τουρκικου κρατους.

Ποσο ετοιμες μπορει να ειναι σημερα και αυριο οι Ενοπλες Δυναμεις της
Ελλαδος, τωρα που η ζυγαρια αλλαζει τοσο πολυ υπερ της Τουρκιας, που ειναι ιστορικα αντιπαλος και εχει εδαφικες διεκδικησεις;

Εχει το αναστημα η «Ελλας», δηλαδη οι ηγετες της πολιτικης και των Ενοπλων Δυναμεων, που καθοδηγουνται ακομη απο την πανουργια του «Οδυσσεα» και την πολυτροπο νοηση, για δημιουργια μιας στρατηγικης αποτροπης και αμυνας και να
προχωρησει σε ανταποδοτικες κινησεις ‘η να μπει σε διαδικασια αλλαγης του αμυντικου δογματος, με βομβαρδισμους των πυρηνικων αντιδραστηρων στο Ακουγιου και με πραξεις κατα των Τουρκων επιστημονων που συνεργαζονται με αντιστοιχους του Πακισταν και της Βορειας Κορεας για την δημιουργια πυρηνικου οπλοστασιου;

Κατω απο τις συνθηκες της σημερινης εθνικης μας πραγματικοτητας, οι Ενοπλες Δυναμεις του αττικου δημιουργηματος, δεν εξυπηρετουν και δεν προαγουν την εθνικη αμυνα και γιατι οχι και την επιθεση, αλλα αντιθετα την καθιστουν επιπολαια αδυναμη.

Εαν ευσταθει ο ως ανω συλλογισμος, ειναι οι πολιτικες και οι Ενοπλες Δυναμεις του αττικου δημιουργηματος εκτος απο μια πανεθνικη αφετηρια και ο πραγματικος εχθρος της Ελληνικοτητας και του Ελληνισμου, διοτι εχουν αντιμετωπισει μεχρι σημερα φοβερα επιπολαια το θεμα των πυρηνικων οπλων, το οποιο προβλημα συνεχιζει να αποτελει τροχοποδη σκεψης στην δημιουργια
στρατηγικης καθε αμυνας και αντεπιθεσης της Ελλαδος κατα της Τουρκιας.

Η πιθανοτητα ομως πυρηνικου πολεμου στην Εγγυς- και Μεση Ανατολη, μη αποκλειομενου και στην Ανατολικη Μεσογειο, ειναι σημερα μεγαλυτερη απ’ οτι εδω και πολλες δεκαετιες.

Απο την μια πλευρα, οσο μεγαλωνει η εμπλοκη του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης
στην πολεμικη προσπαθεια των ΗΠΑ και του Ισραηλ εναντιον των Αραβων (Λιβυη, Συρια, Ιρακ) και των Ιρανων και απο την αλλη, της Ρωσιας και της Τουρκιας στο Ιρακ, στην Συρια και στη Λιβυη, τοσο αυξανονται και οι κινδυνοι για το κρατιδιο της Ρωμιοσυνης.

Η ιστορια, η οποια επαναλαμβανεται, προβλεπει τις εξελιξεις, διδασκει και δινει λυσεις.

Το κρατιδιο της Ρωμιοσυνης θα προδοθει παλι απο τους δηθεν συμμαχους του και αυτην την φορα για τα κοιτασματα Υδρογονανθρακων στην Ανατολικη Μεσογειο και νοτια της Κρητης, οπως αυτο προδοθηκε μεταξυ 1919-1923 για τα κοιτασματα
Πετρελαιου της Μοσσουλης και Κιργκουτ της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας και το 1974 στην Κυπρο, στην οποια μαλιστα εγινε απο το ΝΑΤΟ ανεκτος ο βομβαρδισμος απο την Τουρκια νατο’ι’κων Δυναμεων της «ΕΛΔΥΚ», που διεμεναν στην Κυπρο τελειως νομιμα οπως και της «ΤΟΥΡΔΥΚ».

Τι μελει γενεσθαι;

Κατ’ αρχην πρεπει να γινει κατανοητο στην σημερινη πολιτικη και στρατιωτικη ηγεσια του αττικου δημιουργηματος, οτι πρεπει να στηριζεται αποκλειστικα και μονο στις δικες της δυναμεις και οτι η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ ποτε δεν θα αποφασισουν να δουν το προβλημα, «Τουρκια», σε μακροπροθεσμη βαση κατα την οποια, η ιστορια ειναι αυτη που διδασκει και δινει λυσεις.

Για τον λογο αυτο δεν πρεπει να ξανασυρθει σε πολεμους που ειναι προς οφελος και εξυπηρετηση αλλοτριων συμφεροντων.

Τα συμφαιροντα αυτα εξυπηρετουν σημερα και οι βασεις της Σουδας στην Κρητη και η αεροπορικη βαση της Αραξου.

Τοσο η Ε.Ε. οσο και το ΝΑΤΟ αποτελουνται απο δυναστες των λαων και αποβλεπουν στην ληθη της ιστοριας και η σημερινη εποχη της παγκοσμιοποιησης, που μας επιβαλλουν, προσφερεται για την ληθη αυτη.

Η ισοπεδωση των πολιτισμικων στοιχειων των λαων και η ομογενοποιηση τους, εχει ως αποδεκτες και το Εθνος των Ελληνων, το οποιο για πανω απο 2.000 χρονια την πληρωνει χωρις ελεος και χωρις τελος.

Οι Ελληνες εχασαν οχι μονο ιστορικα ελληνικα χωματα αλλα και συνειδησεις ανθρωπων που κατοικουσαν και ζουσαν στους τοπους της Μικρας Ασιας απο αιωνες, μεταφεροντας ασβεστη μεσα τους Ελληνικοτητα και την οποια καποια στιγμη αναγκαστηκαν να στεγασουν μεσα στις παραγκες της
προσφυγιας και της φτωχειας.

Οι σημερινες προκλησεις της Τουρκιας αντιμετωπιζονται μονο με
αντιπροκλησεις.

Το δεδομενο αυτο αγνοηθηκε και παρεμεινε αγνωστο στο ελληνικο κοινο οπως και ολες οι παλιες, κατα της Ελλαδος πολιτικες της Τουρκιας αλλα και της Ευρωπης, καθως και οι Μεσοανατολικες και διεθνεις πολιτικες της Οθωμανικης και Νεο οθωμανικης αυταρχικοτητας του νυν Προεδρου της Τουρκιας Ερντογαν.

Με το καθεστως του Νεου οθωμανικου σθενους του τελευταιου, οι προκλησεις ειναι πολλαπλες οχι μονο για την Ελλαδα και Κυπρο αλλα και για τις αλλες ευαισθητες χωρες της Μεσης Ανατολης και των Βαλκανιων.

Η προσπαθεια ομως του Ερτογαν να καταστει η Τουρκια επικυριαρχη χωρα στις χωρες της Μεσης Ανατολης και των Βαλκανιων και ιθυνουσα του συγχρονου
πολυπληθους μουσουλμανικο κοσμου, .εκ των πραγματων φαινεται να μην ειναι εφικτη.

Με συνεπεια, σε συναρτηση με τα συγχρονα μεγαλα ενεργειακα συμφεροντα των ΑΟΖ και κατ’ επεκταση των πιθανων σε αυτα κοιτασματων Υδρογονανθρακων, η σημερινη Τουρκια εφαρμοζει ανεξηγητα προς το παρων μια εξωτερικη πολιτικη
παραληρηματος.

Δεν κατανοησε ακομη, οτι το ονειρο της για την Ε.Ε. περνα πρωτα απο την Ελλαδα, αλλως θα αγγιζει απλα το Αρχιπελαγος του Αιγαιου και κατ’ επεκταση την Ευρωπη και τιποτε αλλο.

Απο την εποχη του πρωτου πολεμου του Ιρακ μεχρι την χθεσινη και σημερινη σφαγη στην Συρια τα παντα γινονται βσει του στρατηγικου σχεδιου γεωπολιτικων ανακαταξεων των ΗΠΑ.

Ο πρωτος πολεμος στο Ιρακ ανοιξε τους διαδρομους για μαζικη μετακινηση ισλαμιστων στην Ε.Ε., δηλαδη ηταν το πρωτο κυτταρο της νεας ισλαμικης πραγματικοτητας στις χωρες μελη της Ε.Ε., ηταν ο σπορος μιας καταστασης
αλληλοσπαραγμου που στην συνεχεια γενικευθηκε…Ο δευτερος πολεμος του Ιρακ επισημοποιησε την ψυχροπολεμικη εποχη μεταξυ Χριστιανων και Ισλαμιστων με την δημιουργια μεσα στις ευρωπα’ι’κες κοινωνιες την καχυποψια και τον φοβο.

Με την Αραβικη Ανοιξη αρχισαν στην Εγγυς.- και Μεση Ανατολη οι βιες κοινωνικες εκκαθαρισεις, δηλαδη οι αστοκαθαρισεις που στοχευαν στην αποψιλωση ολου του μορφωμενου εμψυχου δυναμικου των περιοχων που θα γινονταν εχθροι του απειλιτικου Ισλαμ.

Το ερωτημα που τιθεται σημερα για την ευρυτερη περιοχη μας, ειναι, ποιος ρολος θα επιλεγει για την Τουρκια απο τις Μεγαλες Δυναμεις ΗΠΑ, Ε.Ε. και Ρωσια, στο παιχνιδι της Ενεργειας στην Ανατολη Μεσογειο και κατ’ επεκταση και νοτια της Κρητης;

Σε αυτο το πλαισιο, το Κυπριακο και η Αυτονομια της Κρητης, θα αποτελεσουν αδιαμφισβητητα κομματια των εξελιξεων, καθως οι πολυεθνικες εταιρειες εκμεταλλευσης κοιτασματων Υδρογονανθρακων απαιτουν λυσεις, προτου διακινδυνευσουν τις ενδεχομενες και απο πολλα πραγματα εξαρτωμενες επενδυσεις τους.

Μια λυση, η οποια εαν δοθει, θα υπαγορευθει απο τις ΗΠΑ και θα ειναι αμεσα εξαρτημενη και απο τις σχεσεις ΗΠΑ-Τουρκιας την δαιδομενη στιγμη…και ασφαλως ως συνηθως σε βαρος της Κυπρου και του αττικου δημιουργηματος, με την αποσυρση της αποφασης αναστολης παραδοσης των F-35, λογω της αγορας των S-400 απο την Ρωσια.

Αλλωστε η συζητηση γυρω απο τον ρολο του ΝΑΤΟ και οι ενδεχομενες εγγυησεις μπορει να εξασφαλισουν τον εμμεσο τροπο παραμονης τουρκικων στρατευματων και στις δυο Μεγαλονησους της Ανατολικης Μεσογειου.

Ας μη αυταπατωνται οι ηλιθιοι που σημερα ασκουν πολιτικη και στρατιωτικη εξουσια στο αττικο δημιουργημα.

Το Αρχιπελαγος του Αιγαιου, η Ανατολικη Μεσογειος και ο πιθανος Ενεργειακος Πλουτος γυρω απο την Κυπρο και την Κρητη, ειναι στρατηγικοι στοχοι για την Τουρκια, ειναι εθνικα της ζητηματα.

Με την ετσι ονομασθεισα «Γαλαζια Πατριδα» στελνει η Τουρκια σημερα τα απαραιτητα γι’ αυτην μηνυματα, στην Ελλαδα, στην Κυπριακη Δημοκρατια, στο Ισραηλ και στο ΝΑΤΟ.

Εκ των πραγματων πλεον το αττικο δημιουργημα πρεπει να στειλει πιστικα τα δικα του μηνυματα στην Τουρκια και την Ε.Ε. και να μην βασισθει στα πιθανα ακομη κοιτασματα στην Ανατολικη Μεσογειο και νοτια της Κρητης, που εαν υπαρχουν και ειναι και οικονομικα εκμεταλλευσημα, θα περιελθουν ετσι και αλλως, λόγω τεχνογνωσιας, στις πολυεθνικες εταιρειες.

Το αττικο δημιουργημα θα περιοριστει στην φορολογικη εισπραξη ψιχουλων.

Δεν εχει ομως αλλο δρομο απ’ αυτον της φθηνης ενεργειας.

Για μεγαλες ποσοτητες, η ηλεκτρικη ενεργεια μετριεται σε Mwh, Gwh και Twh τον χρονο.

Επειδη ο γηινος χρονος εχει 8766 ωρες, μεταξυ των ως ανω μεγεθων ισχυουν οι
σχεσεις:
1 Mwh = 10 στην 6 Kwh
1 Gwh τον χρονο = 10 στην 9 Watt x 8766 Ωρες = 8,7 x 10 στην 13
wh = 8,7 x 10 στην 9 Kwh
1 Twh τον χρονο = 10 στην Watt x 8766 Ωρες = 8,7 x 10 στην 16
wh = 8,7 x 10 στην 12 Kwh
Σημερα εχει το αττικο δημιουργημα εντος της Ε.Ε. τις υψηλοτερες τιμες της ηλεκτρικης ενεργειας και αυτο, λογω των εγκληματικων πιστοποιητικων επιβαρυνσεων απατης, απο εκπομπες αεριων θερμοκηπιου και ρυπων καυσης λιγνιτου, ως γνωστο απο το 2013 και μετα, βασει της συμφωνιας απατης του Κιοτο και του μηχανισμου επισης απατης, που εχει υιοθετησει η Ε.Ε., ολες οι συμβατικες
μοναδες παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας, με φυσικο αεριο, πετρελαιο, τιρφη. λιγνιτη και λιθανθρακα, πληρωνουν προστιμο αναλογα με τις ποσοτητες του διοξειδιου του ανθρακα και αλλων αεριων του θερμοκηπιου που εκλυουν ανα παραγομενη Mwh.

Ετσι επιβαρυνονται οι τιμες του ηλεκτρικου ρευματος στο ασχετο αττικο
δημιουργημα κατα 45-50 % επι του κοστους του καυσιμου, που εξαρταται απο την προσφορα και ζητηση.

Σε λιγο καιρο θα τεθει εκβιαστικα απο την Ε.Ε. και το παραλογο θεμα της αντικαταστασης του λιγνιτη ως βασικου καυσιμου για την παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας στις επομενες δεκαετιες.

Μπορει βεβαια να αντικατασταθει ο λιγνιτης απο το φυσικο αεριο και απο τις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας, που μπηκαν ηδη στο ισοζυγιο του ενεργειακου μειγματος, ειναι ομως αμφιβολη η καλυψη των μελλοντικων αναγκων.

Δεν μπορει να εχει κανεις, με τα σημερινα δεδομενα, διεισδυση των
Ανανεωσιμων Πηγων Ενεργειας πανω απο ενα ποσοστο.

Οι πηγες αυτες ειναι ειδικων εφαρμογων, περιορισμενης αποδοσης.

Ο γραφων σε μια μελετη του με τιτλο «Ενα ενεργειακο και τουριστικο οραμα
για την Κρητη» που σταλθηκε ταχυδρομικως την 09.12.2014 στον Δημο Φαιστου Ηρακειου και απο τοτε αγνοειται η τυχη της, υπο την προ’υ’ποθεση υπαρξης στην ευρυτερη περιοχη του ακροτηριου «Λιθινου» μιας αναγκαιας ετησιας συνολικης ηλιακης ακτινοβολιας τουλαχιστον 1900 Kwh ανα τετραγωνικο μετρο επι της οριζοντιας επιφανεια της, με την εγκατασταση που προτεινε (εναν κυλινδρικο
πυργο απο σκυροδεμα για καθετο διεγερση συνεχους ρευματος αερος) υπολογισε αναλογα με τις διαστασεις του πυργου μια ετησια παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας 14, 99, 320 και 660 Gwh, με δαπανες παραγωγης 0,25, 0,12, 0,10 και 0,08 ευρω ανα Kwh.

Μια παρομοια εγκατασταση κατασκευαζεται σημερα στην Αριζονα των ΗΠΑ.

Το αττικο δημιουργημα εχει την αναγκη, οσο αφορα την ηλεκτρικη ενεργεια, περιπου 60.000 Gwh τον χρονο.

Σημερα στην ΔΕΗ, με τα καυσιμα που χρησιμοποιει αυτη, η παραγωγη 1 Gwh κοστιζει περιπου 80.000 εως 100.000 ευρω, η διεθεση αυτης στους καταναλωτες
περιπου 160.000 ευρω, στην Βιομηχανια περιπου 170.00 ευρω και στο Εμποριο περιπου 180.000 ευρω.

Στην πραγματικοτητα η μεση τιμη της Mwh δεν επρεπε να κοστιζει περισσοτερο απο 40 ευρω. Το ζητημα αυτο για το αττικο δημιουργημα παραμενει ανοικτο.

Πως θα καλυφθει το υπολοιπο της αναγκαιας ενεργειας απο την στιγμη
που θα αποσυρθει, ως καυσιμο, ο λιγνιτης;

Σημερα ολες οι χωρες της υφηλιου, πριν λιγων εξαιρεσεων, δεν γινονται πιο ανταγωνιστικες με φθηνη εργασια και με μισθους πεινας και εξαθλιωσης, αλλα με
φθηνοτερη ενεργεια.

Το κοστος ενεργειας ειναι αυτο που παιζει στην οικονομια μιας χωρας καθωριστικο ρολο.

Βασει των δεδομενων αυτων δεν υπαρχει αλλη λυση, εαν αποκλισθει και η εισαγωγη απο γειτονικες χωρες ηλεκτρικης ενεργειας, απο ενα πυρηνικο σταθμο
παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας και στην χωρα μας.

Δεν μπορει ενα ελληνικο(;) γραφειο της Greenpease και αλλων «πρασινων»
δημιουργηματων απατης, να ρυθμιζουν, οπως διατασσονται απο τους Μεγαλοαπατεωνες, τα θεματα ενεργειας και κλιματικων αλλαγων της πατριδας μας.

Το ως ανω θεμα πρεπει να συζητηθει σοβαρα σε πολιτικο επιπεδο, διοτι αποτελει και την βαση και για την κατασκευη και κατοχη πυρηνικων οπλων. Μονο ο φοβος μιας πυρηνικης αντιπαραθεσης θα τιθατευσει την Τουρκια.

Η «Ειρηνη του Τρομου» ειναι για την Ελλαδα η ζητουμενη λυση.

Απο την αλλη πλευρα η πολιτικη και στρατιωτικη ηγεσια του αττικου δημιουργηματος οφειλει να επανελθει τοσο στα αρχαιοελληνικα οραματα και σε αυτα που χαραξε η παλιγγενεσια του 1821.

Η Ελλας μπορει να ελευθερωσει την σημερινη Τουρκια εαν εφαρμοσει μια απελευθερωτικη στρατηγικη για τους 73 λαους της Μικρας Ασιας και να δειξει, οτι ηρθε ο καιρος για να αποφασιζουν οι λαοι αυτοι οι ιδιοι για τις τυχες τους και τις επιλογες τους.

Μεταξυ των λαων αυτων ανηκουν και 20 εκατομμυρια εξισλαμιστεντων Ελληνων, οι οποιοι στην λογικη μιας βλακωδους «εθνοκαθαρσης», η οποια στην πραγματικοτητα ηταν «θρησκευτοκαθαρση», παρ’ ολης της ελληνικης τους συνειδησης, υποχρεωθηκαν να μετακινηθουν και να χαθουν μια για παντα και χωρις καμια μεριμνα απο τον αναδελφο αττικο δημιουργημα.

Ετσι περιηλθαν στους Τουρκους, οι οποιοι απο την πρωτη στιγμη της εμφανισης τους ως Σελτζουκοι, Οθωμανοι, Νεοτουρκοι, Κεμαλικοι και Ερτογανικοι, δεν επαψαν ποτε να επινοουν σχεδια και τεχνικες για τον αφελληνισμο των Ελληνων.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Απαγορεύετε οποιαδήποτε αντιγραφή ή μέρος αυτού, χωρίς την έγκριση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ.

arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

1 comment to ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ! ΤΙ ΜΕΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ; ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ;

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>