«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Σκοτώστε τα γέρικα και άρρωστα άλογα?

ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ

 Ενας γιατρός λέει ότι βγάζουν τους αναπνευστήρες από 65χρονους και τους ναρκώνουν για να πεθάνουν ανώδυνα και να ζήσουν οι νέοι. Λέει ότι επειδή οι οικογένειές τους δεν μπορούν να είναι μαζί τους, τους βοηθούν να πεθάνουν, κάτι σαν ευθανασία δηλαδή, επειδή δεν υπάρχει χώρος, δεν υπάρχουν υλικά, δεν υπάρχουν γιατροί. Οπότε κάνεις επιλογή θανάτου ή ζωής.

Σαμάρας  με τον Στουρνάρα το 2012 σκοτώστε τους συνταξιούχους! Μητσοτάκης Στουρνάρας 2020 σκοτώστε τους συνταξιούχους!

Ο κορωνοϊός Β είναι το σχεδιασμένο εργαλείο για την τρίτη ηλικία!

Από το 2008 είχαν αρκετά στοιχεία από τον κορωνοϊο Α – Γρίπη!

Αυτοί που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας?

Αυτοί που τρώνε από τον δημόσιο και ιδιωτικό ασφαλιστικό κορβανά!

Δηλαδή ποιους ευάλωτους χτυπούσε και σε τι ηλικίες, έλεγαν πέθαναν από γρίπη και  ποιοι είναι ΑΥΤΟΙ;;;;

Οι έχων σοβαρά προβλήματα λόγο ηλικίας?

Ποιοι είναι?

Ασφαλώς αυτοί που δεν παράγουν και μόνο καταναλώνουν τα έτοιμα!

Ο λεγόμενοι στους κύκλους των τοκογλύφων  ανίκανοι για εργασία και παραγωγή σε είδος και σε χρήμα???

Και σοβαρό θέμα για την οικονομία, σκέτη φθορά?

Τι και αν τα έχουν πληρώσει δεκαετίες με αίμα και κόπο;;

Πρέπει εμείς να τους τα  δώσουμε;;;

Σκοτώστε τα γέρικα και άρρωστα άλογα?

Η μέθοδο τους είναι καλά μελετημένη!!!!!!

Αναφορές στον ανεμιστήρα από μισθοφορικά και δουλικά παπαγαλάκια…… Φοβόμαστε???? και δεύτερο κύμα του κορωνοϊου, ίσως και τρίτο… έχουν έτοιμη την δικαιολογία, εμείς το είπαμε ????

Η τρίτη ηλικία θα μείνει για το καλό της φυλακισμένη περισσότερο??????

Θα τους αφήνουν αβοήθητους να πεθαίνουν στα γηροκομεία στους λεγόμενους οίκους ευγηρίας κ.α. Και όσοι ακόμα αντιστέκονται???????

θα παραδίδουν την ψυχή τους Στα ΜΕΘ!!!!!

Είδη έγινε και γίνετε παγκόσμια, την είδαμε την φρίκη, εγκαταλειμμένα σορό τα πτώματα στα γηροκομεία???????

Σκοτώστε τα γέρικα  και άρρωστα άλογα?

Εδώ πρόκειται για παγκόσμια συνωμοσία με εντολή να τελεστεί η τρίτη ηλικία από την νέα τάξη με αρχηγό της Νέας τάξης την Αράχνη …Π.Ο.Υ παγκόσμιος οργανισμός υγείας!!!!!!!!

Οι τρίτη ηλικία δεν παράγουν και τρώνε τα έτοιμα???

Όλα τα πρόστυχα μη ανθρώπινα έθνη έχουν σοβαρό πρόβλημα με την τρίτη ηλικία???

Η ποιο καταπιεσμένη κατηγορία συνταξιούχων, θα πάρει τα αρχίδια ...

Σαμάρας  με τον Στουρνάρα το 2012 σκοτώστε τους συνταξιούχους! Μητσοτάκης Στουρνάρας 2020 σκοτώστε τους συνταξιούχους! και η ειρωνεία, την νίκη στην ΝΔ την έδωσαν οι συνταξιούχοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ενας γιατρός λέει ότι βγάζουν τους αναπνευστήρες από 65χρονους και τους ναρκώνουν για να πεθάνουν ανώδυνα και να ζήσουν οι νέοι. Λέει ότι επειδή οι οικογένειές τους δεν μπορούν να είναι μαζί τους, τους βοηθούν να πεθάνουν, κάτι σαν ευθανασία δηλαδή, επειδή δεν υπάρχει χώρος, δεν υπάρχουν υλικά, δεν υπάρχουν γιατροί. Οπότε κάνεις επιλογή θανάτου ή ζωής.

https://www.tanea.gr/2020/03/24/opinions/skotoste-tous-gerous-ti-tous-thelete-otan-i-zoi-kostizei-oso-mia-maska/

Κόβουν τα δώρα των συνταξιούχων για να βγει ο λογαριασμός, το εκανα επι σαμαρα το 2012 το κανουν παλι με τον Μητσοτακη, αληθεια ποιος μιλα για κοματισμο
Σκοτώστε τους γέρους, να σωθούμε
Τόσα ακατοίκητα ξερονήσια έχει η χώρα, πρέπει να αξιοποιηθούν από τον κ. Γ. Στουρνάρα.
Δεν μιλάμε για την κτηματομεσιτική πρόταση που συζητήθηκε, δηλαδή να πωληθούν σε επενδυτές.
Κάτι πιο πρακτικό…
Να στέλνουν εκεί τους συνταξιούχους (άνω των 67 ετών, όχι άνω των 65) και να τους αφήνουν να ψοφήσουν από τη δίψα και την πείνα.
Κοστίζει ο γέροντας, με τις επικουρικές, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα νοσοκομεια– για να μην υπολογίσουμε τα «δώρα» των 200 ευρώ τα οποία κατά πως φαίνεται έριξαν έξω τον προϋπολογισμό.
Είναι πιο τίμιο να δολοφονήσει το κράτος τους υπερήλικες έτσι άμεσα παρά να τους καταδικάζει σε αργό θάνατο με το τρίτο πακέτο μέτρων που τώρα απεργάζεται.
Τελευταία εμπνευσμένη ιδέα καταδίκης είναι η πλήρης κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος για το καλοκαίρι για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Με κάτι τέτοια θα σώσει την οικονομία της χώρας ο υπουργός Οικονομικών.
Για τη φοροδιαφυγή τσιμουδιά: αυτά τα έλεγε πριν αναλάβει.
Όπως πανηγυρικά έχει ανακοινωθεί, το κράτος πρέπει να κάνει οικονομία 11,5 δισ.
Τα μισά από αυτά βρέθηκαν από τις συντάξεις.
Η έκθεση των δεδομένων είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
Οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν εντυπωσιάζουν από τον ζήλο, από την έμφαση στη λεπτομέρεια.
Πολλαπλασιάζουν τα 30 ευρώ από τη σύνταξη αγροτών (σύνταξη των 300 ευρώ), υπολογίζουν κάθε δεκάρα από τους στρατιωτικούς και ασφαλώς καταγγέλλουν τις παθογένειες του συστήματος.
Οι ανύπανδρες θυγατέρες που εισπράττουν σύνταξη μπαίνουν μπροστά και διαπομπεύονται σαν να φταίνε εκείνες για την καταστροφή της οικονομίας.
Καθώς όμως πρόκειται για το τρίτο πακέτο μέτρων αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχουν ήδη καταργηθεί όλες αυτές οι συντάξεις που καταβάλλονται καταχρηστικά.

Υποψιαζόμαστε ότι είναι πολύ βολικό να υπάρχουν ακόμη συνταξιούχοι ετών σαράντα και τυφλοί με γερακίσιο βλέμμα που λαμβάνουν επιδόματα.
Κάτι τέτοιες προκλητικές καταστάσεις που εξακολουθούν την αφαίμαξη στα ταμεία φτιάχνουν ένα κλίμα δικαιοσύνης σε κατάσταση που είναι άδικη, παράλογη και πλέον δολοφονική.
Τι θέλουμε να πούμε.
Ο κ. Στουρνάρας επιχειρεί να σώσει την κατάσταση με τα εύκολα.

Εχει μπροστά τους κωδικούς με τις συντάξεις και λέει, «τι θα κόψουμε τώρα;» και σκέφτεται να κόψει τα δώρα.
Πάλι οι ίδιοι άνθρωποι στο στόχαστρο.
Και έτσι πάμε από το ένα άκρο στο άλλο, δηλαδή από εκεί που έπαιρναν συντάξεις άτομα που ήταν υπερβολικά νέα ή που δεν είχαν δουλέψει ποτέ, από εκεί που με διάφορα κόλπα διάφοροι επιτήδειοι εκμεταλλεύονταν τα κενά του συστήματος (κενά θεσμικού και πολιτικού δόλου) τώρα οδηγούνται σε αργό θάνατο όλοι όσοι δούλεψαν σκληρά, υπήρξαν έντιμοι και έπραξαν όσα θα τους εξασφάλιζαν αξιοπρεπή τρίτη ηλικία.
Δυστυχώς τα νούμερα δεν βγαίνουν, δεν είναι δυνατόν να μειώνονται κι άλλο οι συντάξεις, να απαιτείται φόρος αλληλεγγύης που αντιστοιχεί περίπου σε ένα μηνιάτικο, να ακριβαίνει μήνα με τον μήνα το κόστος ζωής.

Όλα αυτά οδηγούν σε μιζέρια, σε αργό θάνατο.

Καλύτερα να τους πάνε στα ξερονήσια, να βγάλουν μια ανακοίνωση για το πόσα γλιτώνουμε από τη μαζική θανάτωση των συνταξιούχων.

Κατόπιν ο κ. Στουρνάρας μπορεί να παρακαλέσει την κ. Μέρκελ να δηλώσει κάτι δακρύβρεχτο του τύπου «ματώνει η καρδιά μου με τα κουφάρια στα νησιά».

Όλα θα αποκατασταθούν σε μερικές δεκαετίες όταν οι Γάλλοι εγείρουν ζήτημα ελληνικής συνταξιουχοκτονίας και ορίσουν μια επέτειο προς τιμήν των νεκρών.
Όλα αυτά τα βδελύγματα έρχεται ο Κορονοϊος και τους σώζει, η δικαιοσύνη όπως πάντα προδοτική, που δεν έχει καμία σχέση με την Νέμεσι νομιμοποιεί όλα τα αντισυνταγματικά απόβλητα που λέγονται εκ παραδρομής νόμοι?????
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/09/blog-post_8502.html

Έχουν πρόβλημα με τις συντάξεις?

Καταναλώνουν μεγάλα κεφάλαια για φάρμακα, που αν πουλιόντουσαν στην μαύρη αγορά θα απέδιδαν τα εκατονταπλάσια κέρδη?

Μεγάλα κεφάλαια διατίθενται για νοσοκομεία και περιττές κλίνες?

Αν φάνε την τρίτη ηλικία, το ένα τρίτο από τα υπάρχων νοσοκομεία θα είναι αρκετά!!!!!

Πεθαίνουν αβοήθητοι οι ηλικιωμένοι στα γηροκομεία της …

www.ethnos.gr › kosmos › 98706_pethainoyn-aboithit…

8 Απρ 2020 – Σε γηροκομεία και άλλα ιδρύματα πέθαναν πάνω από 2.400 ηλικιωμένοι στη Γαλλία. Περισσότεροι από 2.400 Γάλλοι πέθαναν σε γηροκομεία και

…………………..

Κορονοϊός – Ισπανία: Βρήκαν ηλικιωμένους νεκρούς και …

www.ethnos.gr › kosmos › 95980_koronoios-ispania-b…

24 Μαρ 2020 – Κορονοϊός – Ισπανία: Βρήκαν ηλικιωμένους νεκρούς και μόνους σε γηροκομεία Κορονοϊός στην Ισπανία/(AP Photo/Bernat Armangue). 

…………………

Σοκ στη Βρετανία: Τουλάχιστον 12.000 που ζούσαν σε γηροκομεία πέθαναν από τον κορονοϊό

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/6289892/sok-sti-vretania-toylachiston-12-000-poy-zoysan-se-girokomeia-pethanan-apo-ton-koronoio

………………………..

Οι αρχές φαίνεται πως ξέχασαν τους ηλικιωμένους που ζουν σε οίκους ευγηρίας.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση του αριθμού των ηλικιωμένων ανθρώπων που πεθαίνουν σε οίκους ευγηρίας και,  όπως αναφέρει το Reuters, δεν φαίνεται να έχουν υποβληθεί σε εξέταση αν και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως είναι  θύματα της επιδημίας.

Κάτι τέτοιο φυσικά σημαίνει πως ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ιταλία, μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερος.

……………………………….

Το γηροκομείο του Μπρούκλιν αναφέρει 55 νεκρούς από κοροναϊό, αναφέρει έλλειψη προσωπικού υποστήριξης

Φυσικά Νέα ) Το γηροκομείο του Κέντρου Υγείας Cobble Hill στο Μπρούκλιν ανέφερε συνολικά 55 νεκρούς, τους υψηλότερους θανάτους σε γηροκομεία στη χώρα. Ο αριθμός των νεκρών στο Cobble Hill ξεπερνά εκείνο του νοσοκομείου Kirkland της Ουάσιγκτον που ήταν ένας από τους πρώτους που επλήγησαν από τον κοροναϊό (COVID-19) και εκείνους των πέντε άλλων νοσηλευτικών… [Διαβάστε

……………………………

Σκοτώστε τα γέρικα  και άρρωστα άλογα?

Δείτε την μεθόδευση των εγκάθετων δουλικών που εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές της νέας τάξης, αντί να ανοίξουν πρώτα οι παραγωγικές μονάδες τα λεγόμενα μικρομάγαζα στις τοπικές κοινωνίες, ανοίγουν την τρομοκράτηση… Πέτσας για άρση μέτρων: Ανοίγουν στις 27 Απριλίου υποθηκοφυλακεία, Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία???

Στον προδοτικό χορό παίρνει μέρος και η εκκλησία! Για πρώτη φορά η εκκλησία έκλισε τις πόρτες, κατά εντολή της Παν Θρησκείας- Νέα τάξη!

Και οι πιστοί δουλικά φωνάζουν και ψέλνουν από τα μπαλκόνια… Ωσαννά Ωσαννά????

Σας έχω παρακάτω στατιστικές αδιάψευστες σχετικά με το άρθρο μου, σας έχω την αρχή της φρίκης και θα σας βάλω και τις πρόσφατες στατιστικές. Η τρίτη ηλικία θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια να την οδηγήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα;;;;;;

Η παγίδα είναι μεταξύ αλήθειας και ψέματος, είναι μια πολύ λεπτή κλωστή που τα χωρίζει, εκεί ποντάρουν τα βδελύγματα????

Ακούς και λένε ρε αχάριστε δεν βλέπεις τι λίγους νεκρούς έχουμε στην Ελλάδα, δεν βλέπεις τον ανθρωπιστή Τσιοδρα που είπε το αμίμητο για τους ευπαθείς γύφτος και τους λαθροδολοφόνους και δάκρυσαν και οι πουτάνες????? Για το παιδί μου το έκανα?????

Πώς να αντιπαλέψεις τόσα εγκάθετα και πουλημένα μισθοφορικά ΜΜΕ και μια εγκάθετη στο σύνολό της βουλή;;;;;;;;;;

Ο νόμος που έχουν ψηφίσει πριν την έξαρση του Κορονοϊου, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ για την εξόντωση της τρίτης ηλικίας και ευπαθών ομάδων, ΑΜΕΑ θα το δούμε μετά τις 27 Απριλίου!

 Εδω θέλω να διευκρινίσω ότι εγώ περιγράφω ένα μέρος της επιδίωξις του σχεδιασμένου βιολογικού όπλου. Γιατί υπάρχουν πολλά κομμάτια του παζλ με τον Π.Ο.Υ να κινεί τα νήματα φανερά, ενώ εκτελεί εντολές της Νέας τάξης.

Το δυστύχημα για την τρίτη ηλικία είναι,  ότι και η παλιά και η νέα τάξη που μάχονται για την επικρατήσει τους, έχουν ως αφετηρία το ξεπάστρεμα της τρίτης ηλικίας!

Ας ξυπνήσουν οι συνταξιούχοι, διότι το τέλος τους το έχουν σχεδιάσει και εκτελείτε!

Παράδειγμα σε αυτό το άρθρο δεν μπορώ να ασχοληθώ με τα γεωπολιτικά παιχνίδια εξουσίας στρατιωτικά αλλά κυρίως οικονομικά, διότι δεν θα έφταναν δεκάδες άρθρα.

Το θέμα μου είναι σκοτώστε τα γέρικα και άρρωστα άλογα????????

https://www.google.gr/search?client=opera&q=η+παγκοσμια+θνησιμοτητα+απο+65+και+ανω+λογο+κορονοιου%3B&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

…………………………………………………….

: Γιατί πεθαίνουν τόσοι στην Ιταλία – Στατιστικά για τις ηλικίες κρουσμάτων και νεκρών Αναλυτικά στοιχεία για την ηλικιακή κατανομή κρουσμάτων και νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στην Ιταλία 11.3.2020 | 14:09 2303  5

Η Ιταλία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα εκτός της Κίνας από τον κορωνοϊό, μετρώντας περισσότερα από 10.000 κρούσματα με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 630.

Με την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων αλλά και θυμάτων, καθώς σε μόλις μια μέρα οι καταγράφηκαν 168 νέοι θάνατοι, μια ολόκληρη χώρα έχει μπει σε καραντίνα υπό τον φόβο της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, με το ποσοστό θνησιμότητας να είναι πρωτοφανές.

Γιατί μετρά τόσους νεκρούς η Ιταλία   Η εφημερίδα La Repubblica δημοσίευσε στατιστικά για την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων και των νεκρών, αντλώντας στοιχεία από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας.

Ένας από τους λόγους του μεγάλου αριθμού νεκρών -σχεδόν διπλάσιος από Κίνα και ΗΠΑ- είναι επειδή ο πληθυσμός της χώρας είναι ιδιαιτέρως μεγάλης ηλικίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε πως άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω κινδυνεύουν περισσότερο από οξεία συμπτώματα του ιού και κατά συνέπεια θάνατο.

Στην Ιταλία σχεδόν το 1/4 του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών, όταν στις ΗΠΑ είναι μόνο 16 και στην Κίνα 11%.

Η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων που έχουν πεθάνει από τον ιό στις ΗΠΑ είναι ηλικίας 70, 80 και 90 ετών, όπως συνέβη και στην Κίνα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας της Ιταλίας δήλωσε πως η μέση ηλικία των ατόμων που πέθαναν από τον κορωνοϊό ήταν τα 81 έτη.

Άνω των 60 ετών τα περισσότερα κρούσματα – Τι συμβαίνει με τα παιδιά   Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η La Repubblica, το 62% των κρουσμάτων είναι άντρες και κυρίως ηλικιωμένα άτομα.

Τα κρούσματα σε παιδιά είναι ελάχιστα (0.5%), καθώς θετικά στον ιό έχουν βρεθεί 43 παιδιά.

Στην ηλικιακή ομάδα 10-19 ετών έχουν καταγραφεί 85 κρούσματα (το 1% του συνολικού αριθμού), σε εκείνη από 20 έως 29 ετών υπάρχουν 296 κρούσματα (3,5%), στην κατηγορία 30-39 ετών αναφέρθηκαν 470 επιβεβαιωμένα κρούσματα (5,6%), στις ηλικίες 40-49 έχουν καταγραφεί 891 κρούσματα (10,7%), στην κατηγορία 50-59 ετών τα κρούσματα είναι 1,453 (17.4%), στην ηλικία των 60-69 ετών καταγράφηκαν 1,471 (17.7%), σε αυτή των 70-79 ετών αναφέρθηκαν 1,785 (21.4%) και στην ηλικία άνω των 80 ετών καταγράφηκαν 1,532 κρούσματα (18.4%).

Σκοτώστε τα γέρικα και άρρωστα άλογα?

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, πάνω από το 57% των κρουσμάτων είναι άτομα που έχουν ξεπεράσει το 60ό έτος της ηλικίας τους.

Την ίδια στιγμή, σχετικά με τον ρυθμό θνησιμότητας, η διαφορά που παρατηρείται ανάμεσα στις ηλικιακές ομάδες είναι ακόμα μεγαλύτερη, με τα ποσοστά να αυξάνονται δραματικά στις μεγάλες ηλικίες.

Ειδικότερα, στην ηλικιακή ομάδα 40-49 ετών υπήρξε μόνο ένας θάνατος (0,3%) με βάση παλαιότερα στοιχεία. Από τα κρούσματα ηλικίας από 50-59 ετών πέθαναν τρία άτομα απεβίωσαν, και στην κατηγορία 60-69 έτη καταγράφηκαν 37 θάνατοι.

Στην ηλικία 70-79 ετών καταγράφηκαν 114 θάνατοι ενώ στην ηλικία άνω των 80 ετών, 202 θάνατοι, ποσοστό που φτάνει το 56,6%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 583 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αποτελούν εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, με το 21% των κρουσμάτων να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και 12% σε ΜΕΘ.

Να σημειωθεί πως κανείς ασθενής στην ηλικιακή ομάδα των 0-18 ετών δεν χρειάστηκε νοσηλεία σε εντατική μονάδα.

Όσον αφορά στους ασθενείς που νοσηλεύονται, το 10% είναι μεταξύ 19 και 50 ετών, το 46% μεταξύ 51 και 70 ετών και το 44% πάνω από 70 ετών.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην La Repubblica όταν οι νεκροί ήταν ακόμη περίπου 350. Πηγή: www.lifo.gr

Αρχείο: Αιτίες θανάτου – τυποποιημένο ποσοστό θανάτου, EU-28, 2016 (ανά 100.000 κατοίκους) HLTH19-EL.png

Εικόνα χωρίς τίτλο

Κορωνοϊός SARS-COV-2: Ο κίνδυνος θνησιμότητας ανά ηλικία

Καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για τον κορωνοϊό SARS-COV-2 και για τη νόσο COVID-19, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι ο κίνδυνος σοβαρής ασθένειας και θανάτου αυξάνεται με την ηλικία.

Τα παιδιά κάτω των 9 ετών φαίνεται να είναι σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστα, είτε χωρίς είτε με ήπια συμπτώματα. Κανένα δεν έχει πεθάνει λόγω της λοίμωξης.

Άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών και άτομα με χρόνιες ασθένειες είναι τα πιο ευάλωτα. Για εκείνους άνω των 80 ετών, περίπου το 15% που θα κολλήσουν τον ιό θα πεθάνει.

Το ποσοστό θνησιμότητας αρχίζει να αυξάνεται για τα άτομα άνω των 50 ετών.

  • Τα άτομα κάτω των 50 ετών που έχουν μολυνθεί έχουν ποσοστό θνησιμότητας 0,2-0,4%

  • Για τις ηλικίες  50-59 ετών είναι 1,3%

  • Για τα 60-69 χρόνια είναι 3,6%

  • Για τα άτομα 70-79 ετών είναι 8,0%

  • Για τα άτομα άνω των 80 ετών είναι 14,8%

Τα παραπάνω ποσοστά προήλθαν από τα κινεζικά στοιχεία και ενδεχομένως να μην αντανακλούν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Στην Ιταλία, μέχρι τις 20 Μαρτίου το ποσοστό θνησιμότητας ήταν πάνω από 8%.

Να σημειωθεί ότι παρότι η θνησιμότητα είναι σχετικά χαμηλή στους νέους, περίπου ο ένας στους πέντε ασθενείς ηλικίας 20 έως 44 ετών έχει αρκετά σοβαρά συμπτώματα και χρειάζεται εισαγωγή σε νοσοκομείο, ενώ ο ένας στους 25 (το 4%) χρειάζεται εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Είναι άγνωστο ποιο είναι πραγματικό το ποσοστό θνησιμότητας για τον νέο κορωνοϊό αλλά ακόμα και είναι 1%, αυτό είναι πολύ χειρότερο από την εποχική γρίπη η οποία έχει περίπου θνησιμότητα 0,1%. Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών ανέφεραν ότι μεταξύ 26-36 εκατομμυρίων Αμερικανών που είχαν εποχική γρίπη από τον Οκτώβριο του 2019 και έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2020, καταγράφηκαν 14.000-36.000 θάνατοι.

Θνησιμότητα και υποκείμενες ασθένειες

Το ποσοστό θνησιμότητας για όσους δεν έχουν υποκείμενες χρόνιες καταστάσεις είναι περίπου 1%.

Για όσους πάσχουν από καρδιαγγειακή νόσο, η θνησιμότητα είναι 10,5%,  και για τον διαβήτη είναι 7,3%. Η χρόνια αναπνευστική νόσος (όπως το άσθμα και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια) έχει ποσοστό θνησιμότητας 6,3%, η υπέρταση (υψηλή πίεση αίματος) 6,0% και ο καρκίνος 5,6%.

Γιατί οι ηλικιωμένοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο;

Η πιθανότητα εμφάνισης χρόνιων παθήσεων αυξάνεται σημαντικά καθώς μεγαλώνετε. Τέσσερις στα πέντε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω έχουν τουλάχιστον μία χρόνια πάθηση.

Ωστόσο, η παρουσία χρόνιων ασθενειών εξηγεί μόνο εν μέρει το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας στους ηλικιωμένους.

Καθώς μεγαλώνουμε, το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασθενεί. Αυτό μας κάνει πιο ευάλωτους σε λοιμώξεις κάθε είδους. Και κάθε είδους πρόκληση στο σώμα μπορεί να προκαλέσει περισσότερες βλάβες.

Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά υπερβολικά στους ηλικιωμένους, υπάρχει επίσης μεγαλύτερη πιθανότητα ενός φαινομένου που ονομάζεται “καταρράκτης κυτοκινών”. Αυτή είναι η περίπτωση όπου το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά παράγοντας πάρα πολλές κυτοκίνες για την καταπολέμηση μιας λοίμωξης. Έτσι, έχετε μια σοβαρή φλεγμονώδη αντίδραση που μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της ανεπάρκειας οργάνων.

Τι γίνεται με τις χρόνιες ασθένειες;

Ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου θανάτου από τον κορωνοϊού είναι η καρδιαγγειακή νόσος, με ποσοστό θνησιμότητας 10,5%. Αλλά δεν ξέρουμε ακόμα γιατί. Η λοίμωξη δεν προκαλεί αναγκαστικά καρδιακή προσβολή, απλά οι άνθρωποι με υποκείμενα καρδιακά προβλήματα είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν σοβαρά και να πεθάνουν από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Ο αυξημένος κίνδυνος σοβαρής νόσου για όσους πάσχουν από διαβήτη, όπως ο ηθοποιός Τομ Χανκς, μπορεί να είναι πιο κατανοητός. Ο διαβήτης καταστέλλει την ανοσοποιητική λειτουργία και καθιστά δυσκολότερη την καταπολέμηση των ιογενών λοιμώξεων. Τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου στο αίμα) σε άτομα με διαβήτη μπορεί επίσης να παρέχουν ένα πιο ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των ιών.

Ο αυξημένος κίνδυνος σοβαρών ασθενειών από τη νόσο COVID-19 σε άτομα με χρόνιες αναπνευστικές ασθένειες όπως άσθμα και πνευμονική νόσο (γνωστή ως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή ΧΑΠ) είναι ίσως ο πιο ξεκάθαρος, ειδικά αν η ασθένειά σας δεν ελέγχεται καλά.

Οι αναπνευστικές καταστάσεις -όπως το ανεξέλεγκτο άσθμα, το οποίο προκαλεί αιτίες φλεγμονής των αεραγωγών- είναι πιθανό να επιδεινωθεί από τη μόλυνση με COVID-19, η οποία στοχεύει στους αεραγωγούς.

Πώς μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο;

Αν είστε σε μια ευάλωτη ομάδα, ακολουθείστε ευλαβικά τους κανόνες  υγιεινής:

  • απολυμαίνοντας τα χέρια σας όπου είναι δυνατόν, όταν κάνετε αγορές και όταν κρατάτε χρήματα

  • ταξιδεύοντας σε ήσυχες στιγμές και προσπαθώντας να αποφύγετε τα πλήθη

  • ζητώντας από τους εργαζόμενους στις δημόσιες μεταφορές και τους οδηγούς ταξί να ανοίγουν τα παράθυρα των οχημάτων όπου είναι δυνατόν

  • καθαρίζοντας τακτικά και απολυμαίνοντας τις επιφάνειες που αγγίζετε συχνά.

Ίσως θελήσετε να περιορίσετε τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και τα μη απαραίτητα ταξίδια για να μειώσετε την πιθανότητα να έρθετε σε επαφή με τον ιό. Είναι επίσης λογικό να ζητάτε από τους φίλους σας να μην σας επισκέπτονται αν υπάρχει κίνδυνος.

Ακόμα κι αν είστε νέοι και υγιείς και δεν αισθάνεστε ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο του κορωνοϊού, θυμηθείτε ότι παίζετε σημαντικό ρόλο στη διακοπή της εξάπλωσης του ιού σε εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι.

https://www.healthyliving.gr/2020/03/20/koronoios-covid-19-hlikiomenoi/

Η έρευνα έγινε από το κινεζικό κέντρο ελέγχου των παθήσεων (Ccdc) και δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες στο ιατρικό περιοδικό επιδημιολογίας «Chinese Journal of Epidemiology».

Μάλιστα η πλέον εμπεριστατωμένη μέχρι σήμερα κλινική έρευνα, η οποία έγινε στην Κίνα σε 44.000 χιλιάδες άτομα που είχαν προσβληθεί από τον Covid-19, έδειξε ότι η θνησιμότητα της νέας ασθένειας είναι σχετικά χαμηλή στα παιδιά, τους εφήβους και σε άτομα μέσης ηλικίας, ενώ ανεβαίνει σημαντικά στα υπερήλικα άτομα

https://www.efsyn.gr/epistimi/epistimonika-nea/232558_covid-19-thnisimotita-kai-nosirotita-toy-neoy-koronoioy

Κινεζική ασφαλιστική εταιρεία προβλέπει την κορύφωση του …

31 Μαρ 2020 – Τα ποσοστά θνησιμότητας κυμαίνονται σημαντικά μεταξύ 0,9% και 14%, … Για τον λόγο αυτόν και τα μέτρα περιορισμού πρέπει να γίνονται άμεσα. … Στην Ισπανία, το 19,4% του πληθυσμού είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, στην Ιταλία … Οι τιμές του πετρελαίου καταρρέουν γιατί καταρρέει η παγκόσμια οικονομία.

www.tanea.gr 

Ηλικιωμένοι όλα τα θύματα του κοροναϊού στην Ιταλία

Σε δηλώσεις του από το ιταλικό υπουργείο Υγείας, μετά μια συνάντηση που επικεντρώθηκε στην επιδημία του κοροναϊού, ο Χανς Κλούγκε σημείωσε ότι τα θύματα που έχουν καταγραφεί στην Ιταλία ήταν όλα ηλικιωμένα, άνω των 65 ετών, με χαμηλή ανοσία, άνθρωποι που συνεπώς είναι επίσης «ευάλωτοι απέναντι στην εποχική γρίπη».

https://www.in.gr/2020/02/26/world/pou-stous-60-000-oi-thanatoi-etisios-apo-tin-epoxiki-gripi-oxi-panikos-gia-ton-koronaio/

Ποσοστό θνησιμότητας = (αριθμός θανάτων/αριθμός κρουσμάτων)=πιθανότητα θανάτου σε περίπτωση μόλυνσης από τον κορωνοϊό(%). Η πιθανότητα αυτή ποικίλλει ανάλογα με την προυπάρχουσα ιατρική κατάσταση. Το ποσοστό που παρατίθεται παρακάτω δεν αντιπροσωπεύει το μερίδιο θανάτων σε προϋπάρχουσες καταστάσης, αλλά τον κίνδυνο θανάτου για έναν ασθενή να πεθάνει, αν μολυνθεί με COVID-19.

https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-poioys-htypaei-kroysmata-thanatoi-ilikia-fylo

Κορονοϊός: Στατιστικά ανά χώρα

Mavros Gatos10:19

Καθημερινή ανάλυση των κρουσμάτων ανά χώρα. Τι λένε οι αριθμοί για τα κρούσματα του κορονοϊού ανά χώρα.

Κορονοϊός: Στατιστικά ανά χώρα

Αναλύουμε τα αριθμητικά δεδομένα για τον κορονοϊό και καταγράφουμε τα κρούσματα ανά χώρα, την αύξηση κρουσμάτων ανα χώρα, ποσοστά κρουσμάτων ανά κάτοικο και τα ποσοστά θνησιμότητας ανά κρούσμα στην κάθε χώρα.

Με μια ματιά

Τρίτη, 21 Απριλίου, 10:19
Επόμενη ανανέωση, Τετάρτη, 22 Απριλίου

Μετά από τέσσερεις συνεχείς ημέρες μείωσης, σήμερα έχουμε αυξημένο αριθμό νέων κρουσμάτων, αλλά και θυμάτων.

Μια σύντομη ματιά στα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 2.478.634 συνολικά, 74.309 κατά τη χτεσινή ημέρα.

Αριθμός θυμάτων: 170.389 συνολικά, 5.151 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (1.681)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (28.205)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κρουσμάτων: Σ. Αραβία (11,98%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Συνολικά 2.235 κρούσματα και 116 νεκροί. Στο 0,45% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα.

Δείτε αναλυτικά στατιστικά για την Ελλάδα, εδώ

Ποια πόλη έχει τα πιο πολλά κρούσματα στην Ελλάδα;

Πίνακας κρουσμάτων κορονοϊού ανά χώρα

Ο παρακάτω πίνακας είναι ταξινομημένος με βάση το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων ανά χώρα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη της εξάπλωσης είναι το ποσοστό αύξησης σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα (τελευταία στήλη) το οποίο σήμερα, είναι μεγαλύτερο στη Σαουδική Αραβία. Στη μεσαία στήλη ο αριθμός των νέων κρουσμάτων.

Τρίτη, 21 Απριλίου, 09:59
Επόμενη ανανέωση, Τετάρτη, 22 Απριλίου

Χώρα

Αρ. κρουσμ.

Νέα κρουσμ

% Αύξηση

0

ΣΥΝΟΛΟ

2.478.634

74.309

3,09%

1

ΗΠΑ

787.901

28.205

3,71%

2

Ισπανία

200.210

1.536

0,77%

3

Ιταλία

181.228

2.256

1,26%

4

Γαλλία

156.493

2.395

1,55%

5

Γερμανία

147.065

1.323

0,91%

6

Μ. Βρετανία

125.856

4.683

3,86%

7

Τουρκία

90.980

4.674

5,42%

8

Κίνα

83.849

032

0,04%

9

Ιράν

83.505

1.294

1,57%

10

Ρωσία

47.121

4.268

9,96%

11

Βραζιλία

40.743

2.089

5,4%

12

Βέλγιο

39.983

1.487

3,86%

13

Καναδας

37.933

1.894

5,26%

14

Ολλανδία

33.588

750

2,28%

15

Ελβετία

27.944

204

0,74%

16

Πορτογαλία

20.863

657

3,25%

17

Ινδία

18.658

1.043

5,92%

18

Περού

16.325

697

4,46%

19

Ιρλανδία

15.652

401

2,63%

20

Αυστρία

14.795

046

0,31%

21

Σουηδία

14.777

392

2,73%

22

Ισραήλ

13.713

222

1,65%

23

Ιαπωνία

11.135

338

3,13%

24

Ν. Κορέα

10.683

009

0,08%

25

Χιλή

10.507

419

4,15%

26

Σαουδ. Αραβία

10.484

1.122

11,98%

27

Εκουαδόρ

10.128

660

6,97%

28

Πολωνία

9.593

306

3,29%

29

Πακιστάν

9.216

868

10,4%

30

Ρουμανία

8.936

190

2,17%

Λουξεμβούργο

3.558

008

0,23%

Ελλάδα

2.245

010

0,45%

Κύπρος

772

005

0,65%

bet365 logo

Είσαι μέλος; Πάρε τώρα αυτό που δικαιούσαι στο καζίνο!

*ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους

Τρίτη, 21 Απριλίου, 09:38
Επόμενη ανανέωση, Τετάρτη, 22 Απριλίου

Στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε, σύμφωνα με τα σημερινά στατιστικά τον πληθυσμό της κάθε χώρας σε εκατομμύρια, τoν αριθμό των κρουσμάτων και τον αριθμό των κρουσμάτων που αναλογεί σε κάθε 1 εκατομμύριο κατοίκους.

Το Λουξεμβούργο, στη πρώτη θέση με 5.930 κρούσματα σε κάθε ένα εκατομμύριο κατοίκους.
Η Ελλάδα έχει 209 κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Αναλυτικά η κατάταξη με βάση το ποσοστό κρουσμάτων κορονοϊού ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Χώρα

Πληθ

Αρ. κρουσμ

Κρούσμ/1 εκατ

0

ΣΥΝΟΛΟ

7530

2.478.634

329

1

Λουξεμβούργο

0,6

3.558

5.930

2

Ισπανία

46,66

200.210

4.291

3

Βέλγιο

11,4

39.983

3.507

4

Ελβετία

8,57

27.944

3.261

5

Ιρλανδία

4,83

15.652

3.241

6

Ιταλία

60,48

181.228

2.996

7

ΗΠΑ

327,2

787.901

2.408

8

Γαλλία

66,99

156.493

2.336

9

Πορτογαλία

10,29

20.863

2.028

10

Ολλανδία

17,18

33.588

1.955

11

Μ. Βρετανία

66,44

125.856

1.894

12

Γερμανία

82,79

147.065

1.776

13

Αυστρία

8,82

14.795

1.677

14

Ισραήλ

8,712

13.713

1.574

15

Σουηδία

10,12

14.777

1.460

16

Τουρκία

80,81

90.980

1.126

17

Ιράν

81,16

83.505

1.029

18

Καναδας

37,59

37.933

1.009

19

Κύπρος

1,17

772

660

20

Εκουαδόρ

16,62

10.128

609

21

Χιλή

18,05

10.507

582

22

Περού

32,17

16.325

507

23

Ρουμανία

19,53

8.936

458

24

Ρωσία

144,5

47.121

326

25

Σαουδ. Αραβία

33,7

10.484

311

26

Ελλάδα

10,74

2.245

209

27

Ν. Κορέα

51,47

10.683

208

28

Βραζιλία

209,3

40.743

195

29

Ιαπωνία

126,8

11.135

088

30

Κίνα

1386

83.849

060

Ποσοστό θυμάτων ανά κρούσμα κορονοϊού

Τρίτη, 21 Απριλίου, 09:38
Επόμενη ανανέωση, Τετάρτη, 22 Απριλίου

Σε αυτόν τον τελευταίο πίνακα βλέπετε τη θνησιμότητα ανά χώρα. Η ταξινόμηση έχει γίνει με βάση το συνολικό αριθμό θυμάτων, ωστόσο, μεγαλύτερη σημασία έχουν τα ποσοστό ανά κρούσμα και ανά πληθυσμό.

Στο 170.389 ο αριθμός των θυμάτων σε παγκόσμια κλίμακα και το ποσοστό των θυμάτων ανά κρουσμα έχει ανέβει στο 6,87%.

Στην τέταρτη στήλη βλέπετε το ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με το συνολικό αριθμό κρουσμάτων. Βέβαια, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πάντα μιλάμε για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, για αυτό και το ποσοστό θνησιμότητας εμφανίζετσι τόσο μεγάλο. Δεδομένου ότι τα κρούσματα σε όλες τις χώρες είναι πολύ περισσότερα από τα καταμετρημένα, το ποσοστό θνησιμότητας ανα κρούσμα είναι στν πραγματικότητα πολύ μικρότερο.

Το Βέλγιο είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας ανά κρούσμα (14,58%)
Η Ιταλία στο 13,31% και η Μ. Βρετανία στο 13,15%.
Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία και Σουηδία, με ποσοστά υψηλότερα του 10%.

Μόνο η Ρωσία, κάτω από 1%. Η Ελλάδα στο 5,17%

Στην τελευταία στήλη, βλέπετε το αριθμό των θυμάτων ανά 1.000.000 κατοίκους στην κάθε χώρα.

Πάλι το Βέλγιο εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας ανά 1.000.000, ενώ πολύ ψηλά είναι η Ισπανία και η Ιταλία.

Η Ελλάδα έχει 10 θύματα ανά 1.000.000 κατοίκους

Χώρα

Αρ. κρουσμ

Αρ. θυμ.

Θυμ/ κρούσμα

Θυμ/ 1.000.000

0

ΣΥΝΟΛΟ

2.478.634

170.389

6,87%

23

1

ΗΠΑ

787.901

42.364

5,38%

129

2

Ιταλία

181.228

24.114

13,31%

399

3

Ισπανία

200.210

20.852

10,42%

447

4

Γαλλία

156.493

20.292

12,97%

303

5

Μ. Βρετανία

125.856

16.550

13,15%

249

6

Βέλγιο

39.983

5.828

14,58%

511

7

Ιράν

83.505

5.209

6,24%

64

8

Γερμανία

147.065

4.862

3,31%

59

9

Κίνα

83.849

4.636

5,53%

3

10

Ολλανδία

33.588

3.764

11,21%

219

11

Βραζιλία

40.743

2.587

6,35%

12

12

Τουρκία

90.980

2.140

2,35%

26

13

Καναδας

37.933

1.753

4,62%

47

14

Σουηδία

14.777

1.580

10,69%

156

15

Ελβετία

27.944

1.429

5,11%

167

16

Πορτογαλία

20.863

735

3,52%

71

17

Ιρλανδία

15.652

687

4,39%

142

18

Ινδία

18.658

592

3,17%

0

19

Εκουαδόρ

10.128

507

5,01%

31

20

Ρουμανία

8.936

478

5,35%

24

21

Αυστρία

14.795

470

3,18%

53

22

Περού

16.325

445

2,73%

14

23

Ρωσία

47.121

405

0,86%

3

24

Πολωνία

9.593

380

3,96%

2

25

Ιαπωνία

11.135

263

2,36%

2

26

Ν. Κορέα

10.683

237

2,22%

5

27

Πακιστάν

9.216

192

2,08%

1

28

Ισραήλ

13.713

177

1,29%

20

29

Χιλή

10.507

139

1,32%

8

30

Ελλάδα

2.245

116

5,17%

11

Η πανδημία του κορονοϊού, ημέρα με την ημέρα

Τετάρτη 18 Μαρτίου

Η πρώτη ματιά στα στατιστικά σήμερα βλέπουμε:

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: Ιταλία (3526)
Ακολουθούν Γερμανία, Ισπανία ΗΠΑ και Ιράν

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: ΗΠΑ (39,37%)
Βραζιλία Πορτογαλλία και Αυστρία, είναι πάνω από το 30%

Ελλάδα: 37 νέα κρούσματα, ποσοστό αύξησης 9,94%

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στην Ελλάδα είχαμε τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων με την Κίνα!

………………..

Πέμπτη, 19 Μαρτίου, 10:30

Παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε Βραζιλία, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Πορτογαλία και Μ. Βρετανία. Η Ιταλία. Η Ελλάδα δείχνει τάσεις σταθεροποίησης κάτω από 10%.

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: Ιταλία (4207)
Ακολουθούν Γερμανία, Ισπανία και ΗΠΑ με περίπου 3000 νέα κρούσματα

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Βραζιλία (64,8%)

Κρούσματα ανά κάτοικο: Λουξεμβούργο (807 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους)

Αριθμός θυμάτων: Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι η Ιταλία θα ξεπεράσει την Κίνα σε αριθμό θυμάτων καθώς έχει φτάσει ήδη στα 2978

Ελλάδα: 418 κρούσματα συνολικά, 31 κατά τη χτεσινή ημέρα, ποσοστό αύξησης 8,01%. Σε μία πρώτη εκτίμηση, φαίνεται ότι το «Μένουμε σπίτι» έχει λειτουργήσει.

………………..

Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 10:35

Όπως αναμένετο, η Ιταλία ξεπέρασε την Κίνα σε αριθμό θυμάτων, ενώ ο αριθμός θυμάτων παγκοσμίως, ξεπέρασε τις 10 χιλιάδες. Τεράστιος ο αριθμός νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: Ιταλία (5322)
Ακολουθούν Γερμανία, Ισπανία και ΗΠΑ με περίπου 3000 νέα κρούσματα

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Ισραήλ (56,35%)
Πάνω από 50% Ιρλανδία και ΗΠΑ

Αριθμός θυμάτων: 10.031 παγκοσμίως. 3405 μόνο στην Ιταλία

Ελλάδα: 464 κρούσματα συνολικά, 46 κατά τη χτεσινή ημέρα, ποσοστό αύξησης 11% αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

………………..

Σάββατο, 21 Μαρτίου, 10:35

Καθόλου καλά τα σημερινά νέα. 30930 νέα κρούσματα παγκοσμίως, υπερδιπλάσια των χτεσινών, ποσοστό αύξησης 12,65%. Ανησυχητική πολύ η περίπτωσεις της Τουρκίας και της Βραζιλίας.

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: Ιταλία (5986)
Οι ΗΠΑ, ανέβηκαν στη δεύτερη θέση (5374) και ακολουθούν Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία (που ευτυχώς, είχε αρκετά χαμηλότεροαριθμό από τον αντίστοιχο χτεσινό).

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Τουρκία (86,53%)
Πάνω από 57,33% Βραζιλία, πάνω από 40 Μεγάλη Βρετανία και Λουξεμβούργο

Αριθμός θυμάτων: 11402 συνολικά, 1371 κατά τη χτεσινή ημέρα 627 από αυτά, μόνο στην Ιταλία.

Ελλάδα: 495 κρούσματα συνολικά, 31 κατά τη χτεσινή ημέρα, ποσοστό αύξησης 6,68% εξαιρετικά μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

………………..

Κυριακή, 22 Μαρτίου, 11:45

Τα κακά νέα: Αυξημένος ο αριθμός των χτεσινών κρουσμάτων παγκοσμίως

Τα καλά νέα: Μειωμένο το ποσοστό αύξησης της χτεσινής ημέρας έναντι της προχτεσινής.

Ο αριθμός των χτεσινών κρουσμάτων στις ΗΠΑ (7123) ήταν μεγαλύτερος από αυτόν της Ιταλίας (6557)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (7123)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Πακιστάν (31,65%)

Αριθμός θυμάτων: 11402 συνολικά, 1647 κατά τη χτεσινή ημέρα 793 από αυτά, μόνο στην Ιταλία.

Ελλάδα: 624 κρούσματα συνολικά, 94 κατά τη χτεσινή ημέρα, ποσοστό αύξησης 6,68% εξαιρετικά μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Σταθερά σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

………………..

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 10:25

Επιτέλους, καλά νέα για την Ιταλία. Για τρίτη συνεχή ημέρα μειώθηκε το ποσοστό αύξησης κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη και για πρώτη ημέρα παρουσίασε μειωμένο αριθμό κρουσμάτων.

Από την άλλη μεριά, στις ΗΠΑ σημειώθηκε χτες ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων που έχει σημειωθεί ποτέ σε χώρα εκτός Κίνας (δεν έχω στοιχεία για την Κίνα)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (8477)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Βραζιλία (51,42%)

Αριθμός θυμάτων: 14759 συνολικά, 1710 κατά τη χτεσινή ημέρα 651 από αυτά, μόνο στην Ιταλία.

Ελλάδα: 624 κρούσματα συνολικά, 94 νέα κατά τη χτεσινή ημέρα, ποσοστό αύξησης 17,74% δυστυχώς, αρκετά αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Σταθερά σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα ωστόσο.

………………..

Τρίτη, 24 Μαρτίου 10:42

Τα ευχάριστα για την Ιταλία συνεχίζονται. Μειωμένος αριθμός θυμάτων, για πρώτη φορά από τις 15 Μαρτίου (που άρχισα να κρατάω στατιστικά). Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα έχουμε μείωση του ποσοστού αύξησης, 8,10% σήμερα έναντι του χτεσινού 10,38%. Επιπροσθέτως για τέταρτη συνεχή ημέρα έχουμε λιγότερα κρουσματα.

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (6484)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Καναδάς (37,30%)

Αριθμός θυμάτων: 16574 συνολικά, 1815 κατά τη χτεσινή ημέρα 601 από αυτά, μόνο στην Ιταλία.

………………..

Τετάρτη, 25 Μαρτίου, 10:45

Πολύ μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στις ΗΠΑ. 13.517 νέα κρούσματα από χτες, αριθμός υπερδιπλάσιος του χτεσινού και ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων που έχει σημειωθεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα. Τεράστιος ο αριθμός νέων κρουσμάτων και στην Ισπανία.

Αριθμός κρουσμάτων: 423.670 συνολικά, 41.562 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 18923 συνολικά, 2349 κατά τη χτεσινή ημέρα 743 από αυτά, μόνο στην Ιταλία και 680 στην Ισπανία.

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (13.517)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Καναδάς (38,42%)

Ελλάδα: 48 νέα κρούσματα, και πολύ χαμηλό ποσοστό αύξησης.

………………..

Πέμπτη, 26 Μαρτίου, 10:25
Επόμενη ανανέωση, Παρασκευή, 27 Μαρτίου

Συνεχίζεται η ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στις ΗΠΑ. 13.969 νέα κρούσματα από χτες, αριθμός υπερδιπλάσιος του χτεσινού και νέο ρεκόρ, μετά το χτεσινό, ημερήσιων κρουσμάτων που έχει σημειωθεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα. Τεράστιος ο αριθμός νέων κρουσμάτων και στην Ισπανία.

Αριθμός κρουσμάτων: 472.076 συνολικά, 48.406 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 21.308 συνολικά, 2385 κατά τη χτεσινή ημέρα 683 από αυτά, μόνο στην Ιταλία και 656 στην Ισπανία.

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (13.969)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Τουρκία (29,97%)

Ελλάδα: 78 νέα κρούσματα, στους 22 ο αριθμός των νεκρών, 0,50% ποσοστό αύξησης.

………………..

Παρασκευή, 27 Μαρτίου, 10:05

Για πρώτη ημέρα από την εμφάνιση του κορονοϊού, τα περισσότερα θύματα τα είχε η Ισπανία. Μάλιστα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων. Συνεχίζεται η ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στις ΗΠΑ. που σήμερα βρίσκεται πάνω από την Κίνα και την Ιταλία, στην πρώτη θέση. Τεράστια η αύξηση και σε Τουρκία

Αριθμός κρουσμάτων: 532.788 συνολικά, 60.712 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 24.077 συνολικά, 2.769 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Ισπανία.

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (13.969)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Τουρκία (49,16%)

Ελλάδα: 74 νέα κρούσματα, στους 26 ο αριθμός των νεκρών, 8,65% ποσοστό αύξησης.

………………..

Σάββατο, 28 Μαρτίου

To 17,5% των διαγνωσμένων κρουσμάτων παγκοσμίως, βρίσκεται στην Αμερική, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.
Η αύξηση των κρουσμάτων στην Τουρκία, είναι τρομακτική, για δύο συνεχόμενες ημέρες ήταν στο 50%. Για να για να φανεί τι σημαίνει αυτά, αν για μία και μόνο εβδομάδα διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός, τα κρούσματα στην Τουρκία θα είναι κάτι λιγότερο από 100.000!

Αριθμός κρουσμάτων: 598.070 συνολικά, 65.282 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 27.762 συνολικά, 3.685 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Ισπανία.

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (16.797)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Τουρκία (57,01%)

Ελλάδα: 74 νέα κρούσματα, στους 28 ο αριθμός των νεκρών, 8,30% ποσοστό αύξησης.

………………..

Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 11:25

Ένα πολύ καλό νέο! Σημαντική μείωση του ποσοστού αύξησης των κρουσμάτων παγκοσμίως, συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα.

Και ένα ακόμη καλύτερο νέο! Ο αριθμός των θανάτων μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της πανδημίας!

Αναλυτικά τα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων:665.616 συνολικά, 67.546 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 30.857 συνολικά, 3.095 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Ισπανία.

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (19.826)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Τουρκία (23,02%)

Ελλάδα: 95 νέα κρούσματα, στους 32 ο αριθμός των νεκρών, 8,95% ποσοστό αύξησης

………………..

Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 11:25

Τα καλά νέα συνεχίζονται! Για πρώτη φορά σήμερα, μειωμένος αριθμός νέων κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αύξησης θυμάτων. Δε γνωρίζω αν σημαίνει κάτι αυτό, αλλά θέλω να πιστεύω πως ναι.

Αναλυτικά τα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων:723.328 συνολικά, 57.712 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 34.018 συνολικά, 3.161 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Ισπανία (821)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (18.360)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Τουρκία (19,69%)

Ελλάδα: 95 νέα κρούσματα, στους 39 ο αριθμός των νεκρών, 8,22% ποσοστό αύξησης.

………………..

Τρίτη, 31 Μαρτίου, 11:22

Δυστυχώς, μετά από δύο ημέρες ύφεσης, είχαμε πάλι αύξηση τόσο των κρουσμάτων, όσο και των θυμάτων.

Αναλυτικά τα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων:786.291 συνολικά, 62.963 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 37.820 συνολικά, 3.902 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Ισπανία (913)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (21.595)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Τουρκία (19,69%)

Ελλάδα: Συνολικά 1212 κρούσματα και 46 νεκροί. Στο 4,84% ποσοστό αύξησης τω κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα.

………………..

Τετάρτη, 1 Απριλίου, 10:42

Περισσότερα τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Αναλυτικά τα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων:860.181 συνολικά, 73.890 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 42.345 συνολικά, 4.525 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Ιταλία (837)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (25.004)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Τουρκία (24,97%)

Ελλάδα: Συνολικά 1314 κρούσματα και 49 νεκροί. Στο 8,42% ποσοστό αύξησης τω κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα.

………………..

Παρασκευή, 3 Απριλίου, 10:42

Όπως ανεμένετο, ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο τα κρούσματα κορονοϊού στον πλανήτη.

Αναλυτικά τα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 937.576 συνολικά, 78.834 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 53.160 συνολικά, 5.904 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Ισπανία (962)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (28.838)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Ρωσία (27,76%).

Ελλάδα: Συνολικά 1544 κρούσματα και 53 νεκροί. Στο 9,12% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα.

………………..

Σάββατο, 4 Απριλίου, 10:02

Ελαφρώς μειωμένος ο αριθμός των θυμάτων σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Αναλυτικά τα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 1.100.283 συνολικά, 83.882 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 58929 συνολικά, 5.769 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (1100)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (28.838)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Ρωσία (27,76%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Συνολικά 1314 κρούσματα και 63 νεκροί. Στο 7,00% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα.

………………..

Κυριακή, 5 Απριλίου, 10:44

Περισσότερα από 100.000 ήταν τα νέα κρούσματα παγκοσμίως. Η Ισπανία, ξεπέρασε την Ιταλία σε αριθμό κρουσμάτων και είναι η δεύτερη μετά τις ΗΠΑ.

Αναλυτικά τα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 1.203.923 συνολικά, 103.640 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 64.795 συνολικά, 5.866 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (1054)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (34.272)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Γαλλία (39,34%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Συνολικά 1673 κρούσματα και 68 νεκροί. Στο 3,72% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα.

………………..

Δευτέρα, 6 Απριλίου, 09:20

Μειωμένος κατά πολύ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αλλά και των νέων θυμάτων σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Η Ισπανία έχει ξεφύγει για τα καλά από την Ιταλία.

Αναλυτικά τα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 1.275.542 συνολικά, 71.619 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 69.498 συνολικά, 4.703 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (1.145)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (25.400)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Χιλή (25,93%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Συνολικά 1735 κρούσματα και 73 νεκροί. Στο 3,72% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα.

………………..

Τρίτη, 7 Απριλίου, 10:27

Αυξημένος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αλλά και των νέων θυμάτων σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Ωστόσο στην Ευρώπη, παρατηρείται ύφεση.

Αναλυτικά τα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 1.348.184 συνολικά, 72.642 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 69.498 συνολικά, 5.318 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (1.342)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (30.739)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Αυστραλία (22,86%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Συνολικά 1755 κρούσματα και 79 νεκροί. Στο 1,15% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα.

………………..

Τετάρτη, 8 Απριλίου, 09:59

Νέο ρεκόρ νέων κρουσμάτων αλλά και των νέων θυμάτων σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, τόσο σε απόλυτο αριθμό, όσο και ποσοστιαία. Αναλυτικά τα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 1.430.453 συνολικά, 82.269 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 82 145 συνολικά, 7.329 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (1.918)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (31.510)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Ρωσία (18,91%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Συνολικά 1.832 κρούσματα και 81 νεκροί. Στο 4,39% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα. Στην 47η θέση με βάση το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

………………..

Πέμπτη, 9 Απριλίου, 09:59

Όλη η κατάσταση δείχνει να παρουσιάζει ύφεση. Τόσο ο νέος αριθμός κρουσμάτων, όσο και ο νέος αριθμός θυμάτων παρουσιάζεται μειωμένος.

Οι αριθμοί κρουσμάτων που εμφανίζονται σε Γαλλία και Νορβηγία, είναι λάθος κατά πάσα πιθανότητα, καθώς σήμερα εμφάνιζαν λιγότερα κρούσματα από τη χτεσινή ημέρα

Μια σύντομη ματιά στα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 1.484.811 συνολικά, 54.358 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 88.538 συνολικά, 6.393 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (1.910)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (32.246)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Ρωσία (15,67%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Συνολικά 1.884 κρούσματα και 83 νεκροί. Στο 2,84% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα. Στην 47η θέση με βάση το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

………………..

Παρασκευή, 10 Απριλίου, 09:29

Αυξημένος κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού παγκοσμίως. Μέσα σε 10 ημέρες είχαμε διπλασιασμό των κρουσμάτων και μέσα σε 9 ημέρες διπλασιασμό των θυμάτων.

Μια σύντομη ματιά στα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 1.601984 συνολικά, 117.173 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 95.735 συνολικά, 7.197 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (1.873)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (33.901)
Στον πίνακα εμφανίζεται μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στη Γαλλία, αλλά τα χτεσινά στατιστικά που έδωσε η Γαλλία αλλά και η Νορβηγία ήταν λανθασμένα καθώς έδειχναν λιγότερα κρούσματα από αυτά της προχτεσινής ημέρας

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Ιαπωνία (18,49%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Συνολικά 1.955 κρούσματα και 87 νεκροί. Στο 3,77% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα. Στην 47η θέση με βάση το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

………………..

Σάββατο, 11 Απριλίου, 09:32

Ξεπεράστηκαν τα 100.000 θύματα από τον κορονοϊό παγκοσμίως. Στο 7,35 η ποσοστιαία αύξηση των κρουσμάτων. Μια σύντομη ματιά στα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 1.698.626 συνολικά, 96.642 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 102.774 συνολικά, 7.039 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (2.087)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (35.527)
Στον πίνακα εμφανίζεται μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στη Γαλλία, αλλά τα χτεσινά στατιστικά που έδωσε η Γαλλία αλλά και η Νορβηγία ήταν λανθασμένα καθώς έδειχναν λιγότερα κρούσματα από αυτά της προχτεσινής ημέρας

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Ιρλανδία (23,05%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Συνολικά 2.011 κρούσματα και 92 νεκροί. Στο 2,86% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα. Στην 47η θέση με βάση το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

………………..

Κυριακή, 12 Απριλίου, 09:29

Μειωμένος κατά πολύ εμφανίζεται ο αριθμός των νέων καταγεγραμμένων κρουσμάτων και κυρίως ο αριθμός των νέων θυμάτων από τον κορονοϊό. Η σύγκριση αφορά στις 4 τελευταίες ημέρες.

Μια σύντομη ματιά στα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 1.777.666 συνολικά, 79.040 κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 108.867 συνολικά, 6.093 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (1.831)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (28.391)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Ρωσία (13,99%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Συνολικά 2.081 κρούσματα και 90 νεκροί. Στο 3,48% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα. Στην 47η θέση με βάση το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

………………..

Δευτέρα, 13 Απριλίου, 09:37
Επόμενη ανανέωση, Τρίτη, 14 Απριλίου

Για τρίτη συνεχή ημέρα έχουμε μείωση των νέων καταγεγραμμένων κρουσμάτων και κυρίως ο αριθμός των νέων θυμάτων από τον κορονοϊό.

Μια σύντομη ματιά στα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 1.850.807 συνολικά, 73.141κατά τη χτεσινή ημέρα

Αριθμός θυμάτων: 114.251 συνολικά, 5.384 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (1.500)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (27.620)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Ρωσία (16,09%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Συνολικά 2.114 κρούσματα και 98 νεκροί. Στο 1,59% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα. Στην 47η θέση με βάση το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

………………..

Τρίτη, 14 Απριλίου, 09:47

Πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια τα κρούσματα του covid 19 παγκοσμίως, ενώ ο αριθμός των θυμάτων, αγγίζει τις 120.000. Αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων μειωμένος ο αριθμός των θυμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα.

Μια σύντομη ματιά στα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 1.920.918 συνολικά, 70.111 κατά τη χτεσινή ημέρα.

Αριθμός θυμάτων: 119.686 συνολικά, 5.435 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (1.513)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (27.620)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Ρωσία (16,09%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Συνολικά 2.114 κρούσματα και 98 νεκροί. Στο 1,59% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα. Στην 47η θέση με βάση το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

………………..

Τετάρτη, 15 Απριλίου, 09:37

Σήμερα κάτι δεν πάει καλά με τα στατιστικά της Γαλλίας που εμφανίζει 6.515 κρούσματα λιγότερα από την προηγούμενη ημέρα!

Μια σύντομη ματιά στα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 1.982.552 συνολικά, 61.634 κατά τη χτεσινή ημέρα.

Αριθμός θυμάτων: 119.686 συνολικά, 7.067 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (2.435)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (26.954)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Ρωσία (15,14%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Συνολικά 2.170 κρούσματα και 101 νεκροί. Στο 1,17% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα. Στην 54η θέση με βάση το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

………………..

Πέμπτη, 16 Απριλίου, 09:22

Ξεπεράστηκαν τα 2 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως, ενώ η Αμερική πλησίασε τους 5000 νεκρούς σε μία ημέρα

Μια σύντομη ματιά στα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 2.064.668 συνολικά, 82.116 κατά τη χτεσινή ημέρα.

Αριθμός θυμάτων: 137.108 συνολικά, 10.355 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (4.924)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (30.206)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Ρωσία (16,06%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Συνολικά 2.192 κρούσματα και 102 νεκροί. Στο 1,01% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα. Στην 54η θέση με βάση το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

………………..

Παρασκευή, 17 Απριλίου, 09:22

Αυτό που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες είναι ότι ενώ μειώνονται κατά πολύ τα ποσοστά καθημερινής αύξησης κρουσμάτων σε κάθε χώρα (κατά το προηγούμενο διάστημα είχαμε αυξήσεις της τάξης του 30 και 40% δε μειώνεται το συνολικό ποσοστόα αύξησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κορονοϊός όλο και εξαπλώνεται σε περισσότερες χώρες

Μια σύντομη ματιά στα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 2.158.594 συνολικά, 93.926 κατά τη χτεσινή ημέρα.

Αριθμός θυμάτων: 145.533 συνολικά, 8.425 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (4.924)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (31.721)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Ρωσία (14,08%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Συνολικά 2.207 κρούσματα και 105 νεκροί. Στο 0,68% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα. Στην 54η θέση με βάση το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

………………..

Σάββατο, 18 Απριλίου, 10:21
Αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων και των θυμάτων σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Μια σύντομη ματιά στα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 2.249.717 συνολικά, 91.123 κατά τη χτεσινή ημέρα.

Αριθμός θυμάτων: 154.254 συνολικά, 8.721 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (3.793)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (35.430)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Ρωσία (14,57%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Συνολικά 2.224 κρούσματα και 108 νεκροί. Στο 0,77% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα. Στην 54η θέση με βάση το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

………………..

Κυριακή, 19 Απριλίου, 10:11
Μειωμένος ο αριθμός των κρουσμάτων και των θυμάτων σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Μια σύντομη ματιά στα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 2.330.406 συνολικά, 80.689 κατά τη χτεσινή ημέρα.

Αριθμός θυμάτων: 160.925 συνολικά, 6.671 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (2.011)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (28.508)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση: Σ. Αραβία (15,85%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Συνολικά 2.235 κρούσματα και 110 νεκροί. Στο 0,49% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα. Στην 73η θέση με βάση το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

………………..

Δευτέρα, 20 Απριλίου, 10:17

Για τέταρτη συνεχή ημέρα, έχουμε μειωμένο αριθμό νέων κρουσμάτων, και για δεύτερη ημέρα μειωμένο αριθμό θυμάτων.

Μια σύντομη ματιά στα σημερινά στατιστικά

Αριθμός κρουσμάτων: 2.404.325 συνολικά, 73.919 κατά τη χτεσινή ημέρα.

Αριθμός θυμάτων: 165.238 συνολικά, 4.313 κατά τη χτεσινή ημέρα, τα περισσότερα στην Αμερική (2.011)

Μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων: ΗΠΑ (24.409)

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κρουσμάτων: Σ. Αραβία (13,15%). Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά στις χώρες με περισσότερα απο 30 κρούσματα, που μελετάμε καθημερινά.

Ελλάδα: Δεν έχουμε πληροφόρηση για τα κρούσματα, είναι από την προηγούμενη ημέρα. Συνολικά 2.235 κρούσματα και 113 νεκροί. Στο ?% ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων από την προηγούμενη ημέρα.

Πηγή: https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

https://betmasters.gr/koronoios/50164-statistika-ana-xora

Πανδημία κοροναϊού

«Σκοτώστε τους γέρους, τι τους θέλετε;» – Οταν η ζωή κοστίζει όσο μια μάσκα…

Θα τραβήξουμε κι εμείς τον αναπνευστήρα από 65ρηδες για να ζήσουν άλλοι; Εκεί θα φτάσουμε; Να… φτύσουμε στους τάφους των ηλικιωμένων συγγενών και φίλων μας;

 https://www.tanea.gr/2020/03/24/opinions/skotoste-tous-gerous-ti-tous-thelete-otan-i-zoi-kostizei-oso-mia-maska/

Την επιμέλεια έκανε ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr

2 comments to Σκοτώστε τα γέρικα και άρρωστα άλογα?