«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΗΠΑ: ΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

Ο ΧΑΡΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

PD DR.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

       18.04.2020

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Οι πολιτες των ΗΠΑ ποτε δεν δαιμονοποιησαν τον πολεμο, διοτι δεν  εζησαν την καταστροφη των δυο μεγαλων παγκοσμιων πολεμων και διοτι πιστευουν ακομη πως αυτος ειναι απλως ενα μεσο για να προωθησει καποιος τα συμφεροντα του, δηλαδη για να επιβαλει την θεληση του πανω στην θεληση καποιου αλλου.

Ενα γεματο πιστολι για τους Αμερικανους ειναι παντα ισχυροτερο απο ενα γεματο  πορτοφολι.

Το 1974 χρησιμοποιησαν στην Κυπρο το πιστολι της Τουρκιας με δικατους ομως φυσυγγια!

Ως προς την Ελλαδα αντι για «πιστολι» χρησιμοποιησαν οι ΗΠΑ τον Νοεμβριο του 2004 το «χαστουκι».

Μια μολις ημερα μετα την επανεκλογη του Προεδρου Τζορτζ Μπους, οι ΗΠΑ ανακοινωσαν την αναγνωριση της τοτε ΠΓΔΜ με το ονομα «Δημοκρατια της Μακεδονιας», δηλαδη αναγνωρισαν ενα κρατος το οποιο καταλαμβανει μολις το 40 % της γεωγραφικης εκτασης της Μακεδονιας, ενισχυοντας ετσι υπερμετρα το σλαβομακεδονικο σοβινισμο και δη την πιο σκληρη συνιστωσα  αυτου.

Συνεπως θα ηταν παραλογο για τις ΗΠΑ να περιορισουν την συγκρουση τους με κρατη που απειλουν την παγκοσμια πρωτοκαθεδρια τους στο οικονομικο και εμπορικο επιπεδο, οταν σε αυτο πολυ δυσκλα θα μπορουσαν να τα βγαλουν περα.

Στην περιπτωση αυτη θα χρησιμοποιησουν την πανισχυρη και ευελεκτη πολεμικη μηχανη τους.

Ηδη, ο πρωτος πολεμος στο Ιρακ, το 1991, υπονομευσε σε μεγαλο βαθμο την επιρροη της Ρωσιας στην Μεση Ανατολη.

Η ιδια διαδικασια συνεχιστηκε στα Βαλκανια, με τον πολεμο του ΝΑΤΟ εναντι της Σερβιας και με την αντεπιθεση και την καθολικη επικρατηση τους μεσω της αξιοποιησης του πολεμου στην Βοσνια.

Η πολιτικη των ΗΠΑ στα Βαλκανια ειναι εναρμοσμενη με την γενικη στρατηγικη των ΗΠΑ για διαλυση και ανασυνθεση κρατων, ωστε το νεο τοπιο χωρων να ειναι προσαρμοσμενο στα γενικωτερα συνφεροντα των ΗΠΑ και σε εκεινα της «παγκοσμιοποιησης», που αντιπαθουν την υπαρξη ιχυρων εθνικων κρατων.

Οποιος εχει υποτυπωδη γνωση και σχεση με τα Βαλκανια γνωριζει οτι οι ΗΠΑ προωθουν ενα σχεδιο βασει του οποιου αλλαζονται και επαναχαραζονται τα συνορα μεταξυ της βορειας Μακεδονιας, Αλβανιας, Βουλγαριας και Ελλαδος και μιας νεας  χωρας (Κοσοβο) με την προσθηκη και των αλβανικων πληθυσμων της Νοτιας Σερβιας, προκειμενου να ρυθμιστουν και τα προβληματα των Αλβανων και Σλαβων της βορειας Μακεδονιας. 

Βεβαιως οι ΗΠΑ και στα Βαλκανια δεν ενδιαφερονται μονο για γεωπολιτικη επιρροη και εγκατασταση στρατιωτικων βασεων.

Και τα Βαλκανια αποτελουν για τις ΗΠΑ και εξαιτερικα επικερδη τομεα οικονομικων δραστηριοτητων.

Μερικες φορες ειναι να απορει κανεις εαν οι υπευθυνοι του αχρηστου αττικου δημιουργηματος ειναι τοσο αφελεις και τοσο ανικανοι να αντιληφθουν τις βαθυτερες εξελιξεις στην περιοχη των Βαλκανιων που αφορουν και την τυχη των περιοχων τους, της Φλωρινας, της Καστοριας και της Εδεσσας, οι οποιες μαζι με το Πιριν της Βουλγαριας ενσωματωνονται στην βορεια Μακεδονια εις ανταλλαγμα ορισμενων δυτικων περιοχων αυτης που ενσψματωνονται στην Αλβανια.

Το αττικο δημιουργημα αποζημιωνεται με περιοχες της βορειας Ηπειρου οπου ζει μια ελληνικη μειονοτητα.

Τα αμερικανονατο’ι’κα στρατευματα κατελαβαν ως γνωστο το 1999 και ντε φακτο απεσπασαν απο την Σερβια το Κοσοβο, θετοντας το υπο κατοχη τους 21 χρονια τωρα.

Οι αναλογιες με την τουρκικη εισβολη το 1974 και παρανομη κατοχη του 37 % του κυπριακου εδαφος επι 46 χρονια ειναι εξοφθαλμες.

Αυτο που παραμενει ακατανοητο ειναι οτι η ασχετοσυνη των υπευθυνων του αττικου δημιουργηματος εκανε το Κοσοβο εφιαλτη για την Κυπρο.

Οι υπευθυνοι του αχρηστου αυτο δημιουργηματος οχι μονο δεν αντιταχθηκαν στην αποφαση της 27.03.2997 των κρατων μελων του ΝΑΤΟ για την «διεθνως επιτηρουμενη ανεξαρτησια του Κοσοβου», παρα τα μειονοτικα ‘η αλλα προβληματα που αντιμετωπιζει και τους κινδυνους που προκαλει για την Κυπρο η ανεξαρτοποιηση του Κοσοβου.

Η αρχη του απαραβιαστου των συνορων εγκαταλειφθηκε και απο το αχρηστο κρατιδιο της Ρωμιοσυνης.

Συνεπως καμια εγγυηση δεν παρεχουν πλεον στην Κλυπρο ολες οι παλαιοτερες αποφασεις του ΟΗΕ και η μη αναγνωριση του τουρκοκυπριακου κατοχικου καθεστωτος, εαν πραγματι υλοποιηθουν τα σχεδια ανεξαρτοποιησης του Κοσοβου.

Η Κυπρος προδιδεται για πολλαπλη φορα απο την Ελλαδα.                                                                                                    

Στα χρονια του Ψυχρου Πολεμου, απο το τελος του Β’ Παγκοσμιου Πολεμου μεχρι την καταρρευση της Σοβιετικης Ενωσης το 1991, την απαιτηση των ΗΠΑ για παγκοσμια κυριαρχια  εξυπηρετουσε η υπαρξη της λεγομενης «Ατλαντικης Κοινοτητας» και του Δυτικου Κοσμου που βρισκονταν σε διαρκη αντιδιαστολη με την «Κομμουνιστικη Ανατολη».

Μετα το 1991 αυτο που στοιχειωνει μεχρι σημερα την γεωπολιτικη σκεψη καθε κυβερνησης των ΗΠΑ ειναι το φανρασμα του κινδυνου δημιουργιας μιας μεγαλης δυναμης εκτος του ελεγχου τους, η οποια θα κυριαρχει στην μεγαλη στερια της Γης, δηλαδη στην Ευρασια.

Για τον λογο αυτο, το 2001, μεσα στα πλαισια της εισβολης στο Αφγανισταν, οι ΗΠΑ για πρωτη φορα εγκατεστησαν μια σειρα στρατιωτικων βασεων σε πρωην σοβιετικες δημοκρατιες θεμελιωνοντας ετσι τη μονιμη παρουσια τους στην Κεντρικη Ασια

Στο εξης, το Ουζμπεκισταν, το Τατζικισταν, το Κιργιζισταν και Αζερμπαισταν θα συμπορευονται με τις ΗΠΑ.

Το 1990 βοηθησαν οι ΗΠΑ την εγκατασταση ενος απροκαλυπτα φιλοδυτικου καθεστωτος στην Γεωργια, ενω στην πρωην ανατολικη Ευρωπη, τα περισσοτερα πρωην μελη του Συμφωνου της Βασοβιας, συμπεριλαμβανομενων και των πρωην Βαλτικων Σοβιετικων Δημοκρατιων, ενταχθηκαν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Ελαχιστη σημασια για τις ΗΠΑ εχει εαν μια ανταγωνιστικη δυναμη ως π.χ μια πραγματικα ενωμενη Ευρωπη, θα ηταν «φιλικη» ‘η «εχθρικη» προς τις ΗΠΑ, μιας και με καθαρα γεωπολιτικα κριτηρια θα ειναι απο την φυση της ανταγωνιστικη και θα ανακαζε σε μακροχρονιο οριζοντα τις ΗΠΑ σε συρρικνωση σε ενα περιφερειακο μερος και εγκαταλειψη των ονειρων αυτων για παγκοσμια κυριαρχια ‘η εστω για παγκοσμια πρωτοκαθεδρια.

Ειναι συνεπως φυσικη η επιδιωξη των ΗΠΑ να μην προχωρησει ποτε η «Πανευρωπα’ι’κη Ενοποιηση» που θα συμπεριλαμβανε και την Ουκρανια, Λευκορωσια και Ρωσια και αντιθετα να διατηρηθει η σημερινη κατασταση υπο την προστασια αυτων.

Το τελος του Ψυχρου Πολεμου και η μυθολογια της υποτιθεμενης «παγκοσμιοποιησης» εθεσαν τα θεμελια για την πνευματικη κυριαρχια μιας απο τις μεγαλυτερες «ανοησιες» στην ιστορια της ανθρωπινης σκεψης, δηλαδη οτι πανω απ’ ολα  στις διεθνεις σχεσεις θα στεκεται η παγκοσμιοποιημενη Οικονομια.

Οι συγκρουσεις μεταξυ των κρατων που θα γινονται στο μελλον θα ειναι δηθεν αποκλειστικα, μονο γεωοικονομικες.

Εδω προκειται για αχρηστη παραλογια.

Σημερα η παγκοσμιοποιηση φαινεται να εχει ξεθυμανει τοσο σαν ιδεα οσο και στην πραξη, μετα την οικονομικη καταρρευση του 2007-2008 και τον νεο κυκλο πολεμων και κρισης, απο το 2011, στην Μεση Ανατολη.

Τι συμβαινει ομως με την επεκτατικη πολιτικη των ΗΠΑ και την Ευρασια σημερα; Εχει φτασει αυτη στα ορια της ιμπεριαλιστικης δυνατοτητα της με εναν στρατιωτικο προ’υ’πολογισμο που αγγιζει    το 1 Βillion δολαρια των ΗΠΑ, την ωρα που τα τεραστια ελλειμματα φερνουν τις ΗΠΑ στο χειλος του γκρεμου;

Γιατι οι ΗΠΑ εγκαταλειπουν το Αφγανισταν αφου προηγομενως αφησαν την Ρωσια να δρα ανενοχλητα μα την Τουρκια στην Συρια;

Τι αλλαξε ξαφνικα στα σχεδια τους για την παγκοσμια πρωτοκαθεδρια; Μπαινει η ανθρωποτητα στην δινη ενος νεου Ψυχρου Πολεμου ΗΠΑ-Ρωσσιας και εαν ναι, ποιος θα ειναι σε αυτον ο ρολος της Κινας και της Ε.Ε.;

Ειναι ενα αναμφισβητητο γεγονος οτι οι ΗΠΑ με τις μεχρι σημερα συμπεριφορες των, μετα την καταρρευση της Σοβιετικης Ενωσης, ως ηγετιδα δυναμη της «μονοπολικης παγκοσμιοποιησης» δια της «εξαγωγης δημοκρατιας», εχει καταστει εντελως αναξιοπιστη.

Δεν μπορουν πλεον να πεισουν τα εκατομμυρια των πολιτων τους μετα τα ψευδη τους στου δυο πολεμους κατα του Ιρακ, οτι η Συρια χρησιμοποιησε κατα των αντιπαλων της χημικα οπλα.

Το μοντελο των ΗΠΑ της παγκοσμιοποιησης, δηλαδη των «ανοικτων αγορων» και του «ελαχιστου κρατους» εχει δωσει ηδη την θεση του στο ποιο παρεμβατικο και εθνικιστικο μοντελο.

Τι συμβαινει σημερα;

*  Στο δευτερο τριμηνο του 2020 προβλεπεται να μειωθει το παγκοσμιο ΑΕΠ κατα 20 % ενω η ανεργεια θα αυξηθει κατα  επισης 20 %.

Η Υφεση στην παγκοσμια οικονομια ειναι γεγονος.    

*   παρ’ολα τα περιοδικα ανεβασματα στην αγορα μετοχων των ΗΠΑ  Στους επομενους οι τιμες αυτων θα πεσουν κατα 30 %

*   το ετησιο ελλειμμα του προ’υ’πολογισμου των ΗΠΑ θα ξεπερασει τα 4  Billionen δολαρια, διοτι προβλεπονται 2,2 Billionen δολαρια δαπανες για κοινωνικα προβληματα, ενω τα εσοδα απο φορους μηδενιζονται λογω της πανδημιας του κορωνο’ι’ου.

Οι θανατοι απο την πανδημια θα αυξανονται αλλα θα βρισκονται κατω απο  τον αριθμο των πανδημιων της γριπης των χοιρων και της  Ισπανιας.

*   Ο αρχικος φοβος και ο πανικος των πολιτων που δημιουργηθηκε απο την πανδημια του Κορωνο’ι’ου μειωθηκε αισθητα αλλα απο  στιγμην που τα ΜΜΕ θα αναφερονται διακοπες στις αλυσειδες τροφοδοτισης με προ’ι’οντα διατροφης και πρωτων αναγκων θα προκυψη σε ολοκληρη την χωρα το χαος.συνοδευομενο απο διαδηλωσεις και πραξεις βιας και λοποδυσιας.

*   Η δικαια αποδοση της ευθυνης για την δημιουργηθησα τραγικη κατασταση της πανδημιας, θα οδηγσει την Κινα και τις ΗΠΑ σε κατασταση υπερεντασης στην Πολιτικη και στο Εμποριο και μαλιστα σε μια εκρηκτικη ατμοσφαιρα που δεν θα αποκλειονται στρατιωτικες παρεμβασεις για αποπροσανατολισμο των κατοικων και των δυο χωρων.

Τι μπορει να συμβει αυριο;

*   Με προσχημα την επικινδυνοτητα του Κορωνο’ι’ου αποσυρση των κερματων και χαρτονομισματων δολαριων και ψηφιακοποιηση καθε μορφης εμπορικων συναλλαγων, ενω παραλληλα λογω υπερτυπωσης διοχετευσης στην κυκλοφορια δολαριων-Fiat θα εμφανισθει το φαινομενο του Υπερπληθωρισμου. 

*   Κατα την διαδικασια εκλογης της υποψηφιοτητα για την Προεδρια των ΗΠΑ, ο υποψηφιος του δημοκρατικου κομματος κ. Βιντεν  λογω της ασθενειας «Αλτζχε’ι’μερ» που πασχει, θα αποσυρει  εκουσια την υποψηφιοτητα του για να προετοιμασει τον δρομο για την εμφανιση για την Προεδρια των ΗΠΑ του ηρωα των ΜΜΕ Κουομο ο οποιος ειναι ο μονος που θα μπορουσε να εκτοπισει τον  Νοεμβριο του 2020 απο την Προεδρια τον Τρουμπ.

*   Με την νικη για την Προδρια των ΗΠΑ του υποψηφιου του Δημοκρατικου κομματος θα ακολουθησει η ριζικη μεταρρυθμιση του ελλειμματικου συστηματος Υγειας τν ΗΠΑ και ως εκ θαυματος και ο εντοπισμος ενος Εμβολιου για την καταπολεμιση της πανδημιας του Κορωνο’ι’ου. Ολοι οι Αμερικανοι θα  αναγκαστουν με εκβιασμους για ποινες να εμβολιαστουν.

*   Η Οικονομια των ΗΠΑ παρ’ ολα αυτα θα συνεχισει την κατιουσα

της πορεια χωρις καμια ελπιδα για ανακαμψη, ουτε καν και απο τις επιδρασεις του πρασινου «New Deal». Ενω η παγκοσμιος οικονομικη «Καταθλιψη» θα εξαπλωνεται πανταχου του πλανητη μας, θα ξαναεμφανιστουν οι «παγκοσμιοποιηστες» για να παραπλανησουν τις ανθρωπινες και πανικοβλητες μαζες με τα συνθηματα τους, για μια παγκοσμια κυβερνηση, υποσχομενοι διαγραφη των χρεων με ανταλλαγμα την παραιτηση απο τις δικαιοδοσιες τους για Ελευθερια σε ενα Κοσμο που θα κυβερναται απο μια εγκληματικη μειονοτητα των Ολιγαρχες της Οικονομιας.

*   Αντ’ αυτων υπαρχει και μια ελπιδα, η οποια ως γνωστο πεθαινει τελευταια. Το γεματο με φαρμακερο υγρο ποτηρι, απο χρεη, παγκοσμιοποιημενη αταξια και καταρρευση των αρχαιοελληνικων αρετων, αξιων και οραματων, δημιουργουν την καταλληλη εκρηκτικη υλη, την αναγκαια καταιγιδα για την ισοπεδωση ολων των Ακριδων της σημερινης οικονομιας.

Ειναι πασιγνωστος η μεθοδος αντιδρασης των παγκοσμιοποιηστων, η εκμεταλλευση του πονου, τις κακοχιες και του φοβου των μαζων, για εδραιωση της κυριαρχιας τους.

Η υβρις και η αλλαζονεια τους ομως μπορει να σημανει και το τελος τους.

Η τελευταια τραγικη διαδρομη πανω στην οποια οι ανθρωποι σημερα βρισκονται δεν εχει χαραχθει στον βραχο.

Δεν ειναι μεν ασφαλης αλλα προσφερει μια τελευταια ευκαιρια.

Ο αγωνας του καλου κατα του κακου εχει μολις αρχισει.

Ενας πολυπολικος κοσμος αρχισε να αναδυεται και ενα συγκεκριμενο μοντελο αρχιζει να εμφανιζεται περισσοτερη κρατικη παρεμβαση στην ροη του χρηματος με εθνικοποιησεις των Κεντρικων Τραπεζων, περισσοτερος τοπικισμος για το εμποριο και περισσοτερο κρατικισμος.

Ειναι εμφανες οτι  οι θεωριες του Χαντιγκτον για την «Ευρασια» επεδιωκαν να διατηρησουν τον Ψυχρο Πολεμο ζωντανο στη μεταψυχροπολεμικη εποχη και να συντηρησουν την διαιρεση της Ευρωπης σε «Δυση» και «Ανατολη».

Ειχαν δηλαδη εναν διπλο στοχο.

Αφενος μεν να σκοτωσουν εν τη γενεσει τους τις ελπιδες που διαφαινονταν αχνα για μια μεγαλη και ουσιαστικη Ε.Ε., αφετερου δε να διατηρησουν ζωντανο τον μυθο του ετσι ονομασθεντος ευρωαμερικανικου «Δυτικου Κοσμου».

Τι ειδους Ε.Ε. προτιμουν και επομενων προωθουν οι ΗΠΑ;

Οι μεχρι σημερα εξελιξεις δειχνουν, οτι οι ΗΠΑ με την ενισχυση μιας «λελογισμενης ευρωπα’ι’κης ενοποιησης», επιδιωκουν στο πλαισιο της ενισχυσης  των δεσμων αναμεσα στα «προβατα του μαντριου» και του «τσοπανη» Η Ε.Ε., ως αυτονομη γεωπολιτικη οντοτητα,  ειναι καταδικασμενη να μην ειναι «ισοτιμος εταιρος» των ΗΠΑ, με την εννοια που δινουν αυτες στο ορο «ισονομια».

Με αλλα λογια.

Οι ΗΠΑ ναι μεν εμφανιζονται να θελουν την ενισχυση της διαδικασιας της ευρωπα’ι’κης ενοποιησης, εχοντας ομως σιγουρο το ενδεχομενο οτι η ενοποιηση αυτη δεν θα προχωρησει περα απο καποια αρχικα και περιορισμενα σταδια.

Αυτο που θελουν οι ΗΠΑ ειναι να σταθεροποιησουν μεσα απο μια ποιο γνησια σχεση εταιρων το προγεφυρωμα τους στην ευρασιατικη ηπειρο, ετσι ωστε μια διευρυμενη Ε.Ε. να μπορει να γινει ποιο βιωσιμο εφαλτηριο για την προβολη στην Ευρασια της διεθνους δημοκρατικης και συνεργατικης ταξης πραγματων.

Ποιο γεωπολιτικο ρολο θα παιξη στην Ευρασια η Κινα;

Η θεση της Κινας  πανω στο κρισιμης σημασιας δακτυλιο για τον ελεγχο της «Ευρασιας» την καθιστα ιδιαιρεα σημαντικη για την στρατηγικη των ΗΠΑ.

Η Κινα παραδοσιακα εχει ανταγωνιστικες σχεσεις με το βασικο γεωπολιτικο ανταγωνιστη των ΗΠΑ, τον κυριαρχο του κεντρου της Ευρασιας, την Ρωσσια.

Η συνολικη ισχυς της στο ορατο μελλον , μολις που θα τις επιτρεπει να διεκδικησει μια θεση περιφεριακης ισχυος.

Αλλοι γεωπολιτικοι αναλυτες την εμφανιζουν ως τον κυριαρχο του 21ου μ.Χ. αιωνα.

Δεν πρεπει να λησμονειται οτι η Κινα υπηρξε αυτη, μαζι με την Ρωσσια, που δεν επετρεψαν τις ΗΠΑ  να βομβαρδισουν την Συρια!

Δεν επετρεψαν ενα στρατοβιομηχανικο συνπλεγμα που εχει στα σκαρια μια υπερεξελιγμενη πολεμικη μηχανη η οποια μπορει να επεμβαινει σε πολυ περισσοτερες πριπτωσεις απ’ οτι στο παρελθον για να προωθει τα συμφεροντα των ΗΠΑ!

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

2 comments to ΗΠΑ: ΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>