«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΙΟΥ COVID-19, ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ- ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΤΣΙ ΟΝΟΜΑΣΘΕΝΤΩΝ ΑΚΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!

Με άλλοθι τον κορωνοϊό κρύβουν τον επερχόμενο Αρμαγεδδώνα. 1

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513  E-Mail: chaziteo@t-online.de

                  16.04.2020

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Οι ανθρωποι σημερα γινονται εποχιακη μαρτυρες θαυματων και καταστροφων σε βαθμο που ουτε να φαντασθουν μπορουσαν.

Στον τομεα της Ιατρικης επικρατει το επικινδυνο φαινομενο της υπερπαραγωγης χαρτιου.

Στο διαδυκτιο πολλαπλασιαζονται με απιθανα γρηγορο ρυθμο οι διαφορετικες αποψεις για την προελευση του Κορωνο’ι’ου Covid-19.

Ναι μεν προ’υ’πηρχαν τα προβληματα του οικονομικου- και χρηματοπιστωτικου τομεα της σημερον της πανδημιας του Κορωνο’ι’ου,  εξυπηρετουν ομως αυτα δυναμικα, οπως π.χ. οι διακοπες των επαφων μεταξυ των ανθρωπων, οι απαγορευσεις συγκεντρωσεων ατομων, οι περιορισμοι των ταξιδιων, το κλεισιμο των συνορων, οι διακοπες των αλυσσεων εμποριου και τροφοδοτησεως με αναγκαια προ’ι’οντα διατροφης και αλλα πολλα, τις ετσι ονομασιθεισες Ακριδες της οικονομιας που ελεγχουν και τον χρηματοπιστωτικο τομεα.

Η εξουσια των Ακριδων αυτων αρχισε με την «Απορυθμιση», δηλαδη με την συνεχιζομενη διαγραφη των περιορισμων δικαιοδοσιας για τις Τραπεζες και ταυτοχρονη δικαιοδοσια των Χετγκενφοντς να εργαζονται ως Τραπεζες και των Τραπεζων να ιδρυουν Χετγκενφοντς ετσι ωστε να παραβιαζονται και καθε αλλης μορφης περιορισμων δικαιοδοσιας.

Η «Απορυθμιση» αυτη ειχε ως αποτελεσμα την εκρηκτικη αυξηση του χρηματοπιστωτικου τομεα και την αποδευσμεση αυτου απο την πραγματικη οικονομια  με αυτονομη εξελιξη και υπαρξη με το ονομα «Αγορες» στις οποιες οι ανθρωποι υπολογιζονται σαν μια απλη στατιστικη απο τους τοκογλυφους και τους τραπεζιτες.

Παρ’ ολα αυτα ο τομεας αυτος διατηρειται περισσοτερο απο μια δεκαετια εν ζωη τεχνιτα και με μανιπουλαρισματα.

Οι ετσι ονομασθεισες «Αγορες» καθοδηγουνται, ρυθμιζονται και μανιπουλαρονται απο τις διεθνεις Μεγαλοτραπεζες, απο τις μεγαλες Τραπεζες σκιες, απο τα Χετγκενφοντς, απο τα διεθνη εμπορικα και βιομηχανικα συγκροτηματα και απο τις Κεντρικες Τραπεζες, δηλαδη απο τους Κερδοσκοπους των οικονομικων- και χρηματοπιστωτικων κρισεων που καταστρεφουν συστηματικα το «πολιτικο Τσιρκο» οπως αυτο ειναι γνωστο και ψευδεπιγραφα ονομαζεται «Δημοκρατια».. Η μεθοδος της καταστροφης ειναι γνωστη.

Τυπωμα σε ποσοτητες χωρις ορια χαρτονομισματων και διθεση αυτων στις εργασιακες τραπεζες με μηδενικους ’η αρνητικους τοκους που οδηγουν στο Υπερπληθωρισμο.

Οι δυο μεγαλυτερες Κεντρικες Τραπεζες της Υφηλιου, η FED των ΗΠΑ και η ΕΚΤ της Ε.Ε., εχουν ως συμβολο και οργανωτη τους το πασιγνωστο Χετγκενφοντ «BlackRock» (Μαυρος Βραχος), το οποιο ειναι στενα συνδεδεμενο με την εξουσια των Βρυξελλων και επαιξε σοβαρο ρολο στην κριση του Ευρω, ως συμβολος των κυβερνησεων της Ιρλανδιας, Κυπρου και Ελλαδος.

Το Χετγκενφοντ «BlackRock» ειναι αυτο που συμβουλευσε την ΕΚΤ να αγορασει «αξιοχαρτα υποχρεωσης, δηαδη Ομολογα» απο τις κυβερνησεις των κρατων της Ευρωζωνης και ειναι ο μεγαλυτερος εμπορος της Υφηλιου στα Ομολογα.

Η «Securitization» (προερχομενη απο την αγγλικη λεξη Security = αξιοχαρτο ) ‘η εγγραφη υποχρεωση, ειναι μια εφευρεση που κανει δυνατη στις επιχειρησεις και στα κρατη κατα τα τελευταια τριαντα χρονια, την επιταχυνση του μηχανισμου δανειοδοτισης και δημιουργιας χρεων.

Προκειται για την δημιουργια εμπορευσημων αξιοχαρτων και απαιτησεων.

Χωρις την εφευρεση αυτη δεν θα ηταν δυνατο το χρεος των κρατων παγκοσμιa να υπερβαινει το 2017 το υψος των 135 Billionen δολαρια των ΗΠΑ (1 Billion δολαρια  = 1.000 δισεκατομμυρια δολαρια).

Οι εγγραφες υποχρεωσεις ειναι ακριβως εκεινα τα χρηματοπιστωτικα εργαλεια που το 2008 οδηγησαν στην χρηματοπιστωτικη κριση.

Το περιφημο Χετγκενφοντ BlackRock δραστηροποιηται επισης στην ιδιοτικοποιηση των Συνταξεων δια της οποιας σε περιπτωση νεων δυσκολιων στο χρηματικοπιστωτικο συστημα, που θα προκυψουν αυτη την φορα απο των Πανδημια του Κορωνο’ι’ου Covid-19, ‘η δεν θα υπρχουν Συνταξιουχοι διοτι αυτοι απεβιωσαν ‘η επεζησαν χωρις να εχουν πλεον Συνταξεις.

Τα Χετγκενφοντς ειναι συνεπως η «Αιχμη του Δορατος» της παγκοσμιας κερδοσκοπιας και για τον λογο αυτο  ειναι πολυ ευαισθητα και επικινδυνα.

«to Hedge» σημαινει ασφαλισου εναντι κατι.

Τα Χετγκενφοντς μπορουν να κανουν κενες πωλησεις στον τομεα των Παραγωγων και να χρεωνονται χωρις ορια και χωρις κανενα ελεγχο απο καποια υπηρεσια ελεγχου του χρηματοπιστωτικου συστηματος.

Προκειται για πρακτικες που πυροδοτουν τις οικονομιες των κρατων παγκοσμια.

Long-Shorte-Hedgefonds (LTCM)  ειναι ενα ετσι ονομασθεν αρυθμιστο Χετγκενφοντ.

Η νεα αυτη μορφη των Φοντς συνεβαλε απο τα μεσα του 1990 και αυξανομενα απο το 2000 στην εκρηκτικη επεκταση των οικονομικων Παραγωγων.

Η ταξη αυτη των αξιοχαρτων, ειναι στην πραγματικοτητα τοσο επικινδυνη, ωστε να χαρακτηριζεται ως αποθηκη οπλων μαζικης καταστροφης που μπορει να οδηγησει σε μια παγκοσμιοποιημενη οικονομικη καταστροφη.

Στο εμποριο των Παραγωγων μπορει να εισελθει πολυ ευκολα καποιος, φυσικο προσωπο, επιχειρηση ‘η κρατος, η εξοδος ομως απο το εμποριο αυτο, ειναι πολυ δυσκολη ‘η αδυνατος.

Τα οικονομικα Παραγωγα ειναι Συμβολαια (Οπτιονς και εμποριο ημερομηνιας) των οποιων η αξια βασιζεται ‘η προερχεται (Derivat) σε ενα ‘η απο ενα περιουσιακο στοιχειο (= θεμελιακη αξια).

Με τα Οπτιονς αποκταται η δικαιδοσια, σε ενα καθωρισμενο χρονικο σημειο ‘η εντος μιας καθωρισμενης χρονικης περιοδου, αγορας ‘η πωλησης ενος περιουσιακου στοιχειου.

Στο εμποριο ημερομηνιας δεν εχει καποιος την δικαιοδοσια αλλη την υποχρεωση να αγορασει ‘η να πωλησει σε ενα καθωρισμενο χρονικο διαστηνα, με μια καθωρισμενη τιμη, ενα περιουσιακο στοιχειο.

Εαν οι επιχειρησεις και τα περιουσιακα αντικειμενα ελεγχονται απο ενα ιδιωτικο Συγκροτημα, τοτε γινεται λογος για «ιδιωτικα Equity».

Αυτα ειναι ως προς την αρχη τους κατι παρομοιο με ενα κλειστο επενδυτικο Φοντς, με ενα Συγκροτημα που κατεχει επενδυτικα και χρηματιστηριακα μη καταχωρημενα Φοντς, που συγκετρωνει ιδιωτικα Κεφαλαια υπο μορφη συμμετοχων για να αγορασει περιουσιακα στοιχεια μεταξυ των οποιων και χρηματιστηριακα καταχωρημενα.

Απο το δευτερο ημισυ του ετους 2019 δημιουργηθηκαν στην Υφηλιο μια σειρα απο κρισεις που ταρακουνησαν εκ θεμελιων το παγκοσμιοποιημενο οικονομικο- και χρηματικοπιστωτικο συστημα.

Στην αρχη επεκρατησεν σε πολλες χωρες η «οικονομικη Υφεση».

Με αυτην νοειται μια φαση της οικονομικης εξελιξης κατα την οποια επικρατει μια στασιμοτητα, εως μια πτωτικη ταση των οικονομικων δραστηριοτητων.

Χαρακτηριστικα της «Υφεσης» ειναι η εμφανιζομενη με αυτην κυκλικα και σε τακτα και στενα χρονικα διαστηματα της στασιμοτητας ‘η πτωτικης τασης των οικονομικων δραστηριοτητων.

Σε αντιθεση με την «Υφεση» κατα την διαρκεια της «Καταθλιψης» παρατηρειται μια μακροχρονια παραλυσια των οικονομικων δραστηριοτητων.

Βασει των οδηγιων στο βιβλιο συνταγων του οικονομολογου Keynes, κατα την καταπολεμηση της Υφεσης πρωτα και της Καταθλιψης μετα στην Οικονομια μιας χωρας, απαιτουνταιι για ενισχυση της ζητησης, η δραστικη μειωση των τοκων απο την εκαστοτε Κεντρικη Τραπεζα και οι κρατικες επενδυσεις στον τομεα προγραμματων υποδομων.

Ο ανθρωπος πανταχου της Υφηλιου ειναι σημερα συνεχως αντιμετωπος με ενα παρων γεματο με Παραδοξα και προσπαθει με τους ομοιους του να τα ανταπεξελθει.

Δηλαδη ζει μεσα σε μια εποχη των Παραδοξων.

Ενα Παραδοξο, το οποιο απειλει μεγιστως τους ανθρωπους, ειναι η επιτυχια.

Απ’ οποια πλευρα και εαν εξετασθει το θεμα, παντοτε ενα Φαινομενο παραγει την αντιθεση του.

Οπως στο ποιο γνωστο Παραδοξο του Κρητικου, που ισχυριζεται, οτι ολοι οι Κρητες ψευδονται.

Η αποψη του ειναι τοτε λανθασμενη, οταν αυτη ειναι αληθεινη και ακριβως αληθεινη, οταν αυτη ειναι λανθασμενη.

Στην κλασικη αυτη περιπτωση το Παραδοξο ειναι μια αλυτος Αντιθεση αυτου.

Οι ανθρωποι οφειλουν να συνηθεισουν σε τετοιου ειδους Φαινομενα, δηλαδη οχι μονο να ανεχονται αντιθεσεις αλλα και να ζουν με αυτες.

Στην επιστημη επιτυγχανει η Νανοτεχνολογια και η ερευνα του Γονιδιου και του Εγκεφαλου, τον εντοπισμο νεων δυναμικων ισχυος, ωστε σε λιγο χρονικο διαστημα να ειναι ο ανθρωπος σε θεση να αυτοαναπαραγεται.

Απο την αλλη πλευρα ομως ειναι αμφισβητησιμο κατα ποσο η διαδικασια αυτη θα ειναι ελεγχομενη.

Στις λιγες κρατικες κοινωνιες που ευημερουν στον πλανητη μας, η διαρκεια της ζωης των ανθρωπων επεκτεινεται, με αποτελεσμα, λογω μειωσης των γεννησεων, να επικρατει  η γυρανση των πληθυσμων και να επιδρα αυτη και στην κατανομη της ισχυος των μεγαλων κρατων.

Ανεξαρτητα απο τα σκαμπανεβασματα των διμερων σχεσεων που διαμορφωνουν αλλοτε στενες σχεσεις και αλλοτε ψυχρες σχεσεις αναμεσα στις μεγαλες χωρες, οι ΗΠΑ εργαστηκαν συστηματικα για να περιλαβουν στην σφαιρα επιρροης τους τις χωρες που προεκυψαν απο την διαλυση της Σοβιετικης Ενωσης.

Σημερα ομως η κατανομη της πολιτικης και οικονομικης ισχυος (ΗΠΑ, Κινα. Ρωσια, Μεγαλη Βρεταννια, Γαλλια, Γερμανια) μετφερεται σε νεα κεντρα βαρους, σε αντιθεση με τις αποψεις της παλαιας αρχουσας ελιτ.

Στο μελλον οι ΗΠΑ, περισσοτερο ως κοινωνια matrix παρα ως εθνος κρατος, εκ της φυσεως της καταστασης που σημερα βρισκονται, για να επιζησουν, θα περιορισουν τις στρατιωτικες δραστηριοτητες τους και συνεπως τις τεραστιες δαπανες τους στο εξωτερικο και ειδικα στην Ευρασια, στο σημαντικοτερο αυτο κομματι του πλανητη μας.

Οποιος ελεγχει την Ευρασια θα ελεγξει αργα ‘η γρηγορα τον πλανητη μας.

Γι’ αυτο ηταν μεχρι προσφατα επιτακτικη αναγκη για τις ΗΠΑ, αν δεν μπορεσουν να ελεγξουν την Ευρασια, να μην επιτρεψουν σε κανενα να την ελεγχει.

Μετα την καταρρευση της Σοβιετικης Ενωσης και την αναδειξη απο τα ερειπια της νεας Ρωσιας, υπο την ηγεσια του ανθρωπου της ΚGΒ Βλαδιμηρου Πουτιν, η αντιληψη των ΗΠΑ για την Ρωσια επανηλθε στην παλαια θεση της.

Περαν απο τις λυκοφιλιες μεταξυ των νυν Προεδρων των ΗΠΑ και της Ρωσιας, οι ΗΠΑ θεωρουν την Ρωσια ξανα εχθρο και κανουν οτι μπορουν για να την υπονομευσουν ‘η τουλαχιστον να περιορισουν την επιρροη της.

Η Ρωσια απο την πλευρα της θα προσπαθησει με συμμετοχη και της Κινας να δημιουργησει πολιτικα αλλα και θρησκευτικα μια ευρυτερη συμμαχια για την διεκδικηση της Ευρασιας.

Η Μεγαλη Βρεταννια μετα το «Brexit», ως ποιο επικινυνη χωρα θα επανελθει στην παραδοσιακη της πολιτικη υποκρισια, αναλαμβανοντας τον αγωνα εναντι καθε ανταγωνισημης για αυτην χωρας της Ε.Ε., με την παγιδευση της χωρας αυτης στον αγωνα κατα της Ρωσιας.

Η Γαλλια ως χρησιμος ηλιθιος θα συμμαχησει στο μελλον με καθε χωρα που εργαζεται για την εδραιωση της Ε.Ε. Η Γερμανια παιζει στο γεωπολιτικο πεδιο ενα επικινδυνο παιχνιδι σε βαρος των ΗΠΑ, διοτι ειναι πολυ διαφορετικες οι πολιτικοοικονομικες διεκδικησεις των δυο αυτων χωρων στην Ευρωπη.

Η Γερμανια χαριν των ηγεμονικων της διεκδικησεων, εχει προκαλεσει οικονομικο και κοινωνικο χαος στις χωρες του νοτου της Ευρωπης και πρωτιστως στην Ελλαδα και προσπαθησε ανεπιτυχως να ελεγξει την Ουκρανια, ενω παραμενει ενεργειακα εξαρτημενη απο την Ρωσια, διατηρωνας με αυτην σημαντικες εμπορικες συναλλαγες χωρις ποτε να διακινδυνεψει ομως  μια ανοιχτη ρηξη, παρ’ ολου που ανοιξε σταδιακα η ορεξη της για μεγαλυτερο γεωπολιτικο ρολο.

Στην Ε.Ε. λογω απουσιας μιας αποτελεσματικης ηγεσιας θα επελθει μια καλλυτερη αποτυπωση και κατακορυφη αυξηση των φυγοκεντρων δυναμεων στο πολιτικο σκηνικο των χωρων μελλων της, που μπορουν να οδηγησουν σε αποσυνθεση της Ε.Ε.

Με την προδοτικη εγκαταλειψη της Κυπρου απο την Ελλαδα μεταλλασεται η Μεγαλονησος σε πληρη υποτελη των διεθνων συμφεροντων, με δημιουργια νεων και δυσμενων για τον Ελληνισμο και την Ελληνικοτητα γεωπολιτικων δεδομενων και στην Μεσογειο θαλασσα.

Οι ΗΠΑ, απο την πλευρα τους, καθε αλλο παρα αξιοπιστος για την Ελλαδα συμμαχος ειναι.

Λειτουργουν ποτε σαν μπραβοι, ποτε σαν δολοφονοι, ποτε σαν πρακτορες και ποτε σαν ολα αυτα μαζι.

Οι επικρατουσες σημερα αντιληψεις των ΗΠΑ και της Γερμανιας απειλουν εκ βαθρων το ιδιο το οικοδομηα του Δυτικου Πολιτισμου σε μια εποχη που οι γεωπολιτικες λοιθοσφαιρικες πλακες σειονται και δεν υπαρχει καμια προκαθορισμενη εκβαση για το ποιος θα κερδισει τα περισσοτερα σε αυτο το εξωφρενικο παιχνιδι που γινεται συνδιασμενο και με την πανδημια του Κορωνο’ι’ου.

Οι αδυναμες και χωρες προτεκτορατα, οπως η Ελλαδα, παρασυρονται εγκληματικα στον κυκεωνα αυτον, χωρις καμια ελπιδα σωτηριας.

Εαν η ενδοξη αυτη χωρα ειχε γνησια ελληνικη ηγεσια θα επιδιωκε, βασει ενος οδυσσειακου σχεδιασμου, εθνικη ανεξαρτησια με καθε τιμημα.

Ο σημερινος κοσμος παρουσιαζεται ταυτοχρονα ως ρεαλιστικος και ανωνυμος, δηλαδη απο την μια πλευρα του με πλησιασμα στην πραγματικοτητα και απο την αλλη πλευρα αγνωστος και αδιασκοπος.

Αυτο ισχυει ιδιαιτερα κατα την ομοκετρικοκυκλικη παρουσιαση της εσωτερικης δομης των ασκουντων εξουσια, δηλαδη των Ακριδων της οικονομιας σε καθε απο τα εξη μεγαλα κρατη και σε ορισμενα μικρωτερα:

 

  1. Στον εσωτερικοτερο κυκλο συγκεντρωνεται η παγκοσμιοποιημενη ελιτ του χρηματος, τα ποιο πλουσια ατομα, οικογενειες και συναφειες, που εχουν μια περιουσια μεγαλυτερη  απο ενα δισεκατομμυριο δολαρια των ΗΠΑ.

    

  1. Στον δευτερο ομοκεντρικο κυκλο βρισκονται τα μεγαλα Τρανσεθνικα  Συγκροτηματα της Βιομηχανιας και οι μεγιστανες του χρηματος, που καταγινονται με το πως θα αυξηθουν τα  πλουτη του εσωτερικωτερου κυκλου και τα δικα τους.

 

  1. Στον τριτο ομοκεντρικο κυκλο βρισκονται οι σπουδαιοτεροι διεθνεις πολιτικοι, ορισμενοι απ’ αυτους σε κυβερνητικες θεσεις, αλλοι ως συμβολοι στο παρασκηνιο και σε διεθνεις οργανισμους, ορισμενοι υψηλα στην πυραμιδα των Ενοπλων Δυναμεων και Σωματων Ασφαλειας, δηλαδη ανθρωποι για  υπευθυνη κατανομη του ΑΕΠ των χωρων στους συναθροιζοντες  στους πρωτους δυο ομοκεμτρικους κυκλους και για την  εξασφαλιση στο πολιτικο τσιρκο μια πλουραλιστικη  Δημοκρατια, με την αναγαια νομικη καλυψη καταχωριμενη.

         Η στρατηγικη αυτων που βρισκονται στους δυο πρωτους  ομοκεντρους κυκλους ειναι η εφαρμογη των μετρων του ΔΝΤ, του επισημου φοροεισπρακτορα των παγκοσμιων «Αγορων» με  τα προγραμματα αναπροσαρμογης της Οικονομιας υπο την  επιτηρηση της Τρο’ι’κα, οπως εγινε στην Ελλαδα, για να εφαρμοζεται σε καθε χωρα μετρων για την επιτευξη των  εξης στοχων: Διαγραφη των ελεγχων τιμων και των επιδοτησεων, μειωση των κρατικων προ’υ’πολογισμων δια απολυσεως προσωπικου, μειωση των κρατικων επενδυσεων στις υποδομες και σε   κοινωνικα προγραμματα, εκτος αυτων των Ενοπλων Δυναμεων, περιορισμοι στο υψος των ημερομησθιων μισθους και αλλων αποδοχων, οχι ομως στα εσοδα απο κεφαλαιακες επενδυσεις, ιδιωτικοποιησεις κρατικων επιχειρησεων και υποδομων κλπ. Ετσι καταστρεφονται οι χωρες μεσα απο μια εντελως νεα αποικιοκρατικη αφαιμαξη τους για λογαριασμο της  παγκοσμιας χρηματικης ολιγαρχιας.

 

  1.   Στον τεαρτο ομοκεντρο κυκλο στεγαζονται οι κορυφες της Επιστημης, των ΜΜΕ, Δικηγοροι, γνωστοι Συγγραφεις, Ηθοποιοι, Μουσικοι. Ανθρωποι των καλων Τεχνων, Αντιπροσωποι μη κυβερνητικων οργανωσεων και Θρησκειων   και πολλοι αλλοι που θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν απο τα μελη των τριων εσωτερικων ομοκεντρων κυκλων, ως Ντεκορ. Οι Ντεκοροπιθηκες αυτοι, απολλαμβανουν την συμμετοχη τους στα λιμερια των Ισχυρων, ειναι   καλοπληρωμενοι και σε θεση να εκπληρωσουν καθε διαταγη για να διατηρησουν τα προνομοια τους.

Μπορουν οι ανθρωποι να μετατρεψουν την ως ανω κατασταση της εξουσιαστικης ιεραρχιας προς το καλυτερο ‘η δεν θελουν;

Μηπως θελουν αλλα δεν μπορουν;

Ορισμενοι ειναι της γνωμης, οτι θελουν και μπορουν, εαν προηγουμενως απαλλαχθουν απο την καταπιεση της υποκρισιας, ως προς την γνωθι σ’ αυτον.

Γεγονος παραμενει οτι το μεγαλυτερο μερος των ανθρωπων του πλανητη μας ελεγχεται και καθοδηγειται απο την μειονοτητα Ακριδων την Οικονομιας, που κατεχει το μεγαλυτερο μερος του γηινου πλουτου.

Στην Γερμανια π.χ. 45 μονο ατομα κατεχουν τοσο πολυ πλουτο οσο το 50 % του πληθυσμου της, οσο περιπου 41 Εκατομμυρια ατομα.

Τι γνωριζουν οι ανθρωποι στην πραγματικα και με βεβαιοτητα σημερα;

Σε ποια βαση μιας μεγαλης εικονας, μπορουν οι ανθρωποι να δημιουργησουν τις  κατευθηντηριες προ’υ’ποθεσειστην για μια καλλυτερη ζωη;

Πως  ομως θα αξιοποιησουν τις ικανοτητες τους οταν δεν ειναι σε θεση διακρινουν τις αποδοτικες συσχετισεις;

Πως γινεται δυνατον οι πλουσιες Ακριδες της Οικονομιας να δημιουργησουν κατι το θετικο για την ανθρωποτητα, οταν δεν γνωριζουν τιποτε για τις υποχρεωσεις  που εχουν;

Πως μπορει η πλατια μαζα των ανθρωπων να προσφερει και αυτη κατι το θετικο στην ανθρωποτητα, οταν δεν γνωριζει εαν θα επιζησει ‘η οχι την Πανδημια του Κορωνο’ι’ου Covid-19;

Στην ανθρωπινη ιστορια ποτε αλλοτε οι ανθρωποι δεν γνωριζαν τοσο πολλα για την φυση και την ζωη τους οπως σημερα.

Ποτε δεν υπηρξαν οι πρακτικες δυνατοτητες τοσο δεδομενες για μια γεματη νοημα πορειας της ζωης τους.

Παρ’ ολα αυτα υπαρχει ελλειμμα σε ολες τις γηινες ηπειρους, απο αυτα που ονομαζονται αξια και σεβασμος της ζωης.

Κατα την «Oxafam» υπηρχαν το ετος 2017 στον πλανητη μας 2043 δισεκατομμυριουχοι δολαριων των ΗΠΑ και το 82 % του παγκοσμιου ΑΕΠ, κατεληγε στο ποιο πλουσιο ποσοστο του πληθυσμου.

Πανω απο 3,7 δισεκατομμυρια ανθρωποι εμειναν το ετος 2017 με αδεια χερια.

Στο ιδιο ετος 2017 το παγκοσμιο χρεος των χωρων του πλανητη μας ξεπερνουσε τα 135 Billionen δολαρια των ΗΠΑ ( 1 Billion = 1.000 δισεκατομμυρια).

Δεν αποτελει μεγαλη ειρωνεα του 21. μ.Χ. αιωνα, οτι δισεκατομμυρια ανθρωποι λοιμονοκτουν λογω πολεμων, διαφθορας και μεγαλοαπατης, ενω εκατονταδες εκατομμυρια αλλοι μαζι με τις Ακριδες της Οικονομιας πασχουν απο χρονικες ασθενειες λογω υπερβαρος;

Το μελλον της ανθρωποτητας παραμενει κρυμενο σε εναν Ωκεανο απο δυνατοτητες. 

Εξ’ αναγκης πλεον οι μελλοντικες οικονομιες και κοινωνιες των κρατων θα οδευουν εξελισσομενες σε ενα πραγματικα ελευθερο και οχι δρομο πολλαπλων αντιθεσεων.

Οι Φιλοσοφοι δεν εχουν μονο απασχοληθει με το ερωτημα, «τι ειναι αυτο που διατηρει το εσωτερικο του  Κοσμου ενωμενο;» ‘η πως καποιος θα αποκτησει προσωπικα την ευτυχια του, αλλα σε ολες τις χρονικες περιοδους ασχοληθηκαν και με το θεμα, το τι θα μπορουσε να διατηρησει σταθερη την αλληλεγγυη συνυπαρξης των ανθρωπων μεταξυ τους.

Κατ’ επεκταση απασχοληθηκαν εντατικα και με το Κρατος, την Πολιτικη και την Οικονομια..δηλαδη με θεματα που κραυγαζουν για μεταρρυθμισεις:  

α.  Εθνικοποιηση ολων των Κεντρικων Τραπεζων και διαγραφη των χρεων και απαγορευση της δημιουργιας απο ιδιωτες, χρημα απο το τιποτε και δανειζομενο να αποπληρωνεται τοκιζομενο.

Με.  διατηρουμενη την σημερινης καταστασης, θα αυξανεται η χρηματοδοτιση των ελλειμματων της πραγματικης οικονομιας με  δανειζομενο χρημα,  θα αυξανονται απεριοριστα τα χρεη των  κρατων, θα καταρρευσουν οι χρηματικοπιστωτικες «Αγορες», η χωρις ορια δημιουργια του χρηματος απο το τιποθε θα οδηγησει  αναποφευκτα στον Υπερπληθωρισμο και στην καταρρευση του  χρηματικου συστηματος με αποτελεσμα το κλειμο των Τραπεζων, πολιτικες αναστατωσεις, γεωπολιτικα προβληματα και προφανως . 

     τον 3. Παγκοσμιο Πολεμο.

β.  Αναπροσαρμογη των υπηρεσιων της ατομικης περιουσιας και τακτοποιηση της παραγωγης και διαθεσης προ’ι’οντων και υπηρεσιων με νεους κανονες λειτουργιας των κοινωνιων και με ομοιες δικαιοδοσιες στους τομεις απαιτησεων επι των αποθεματων στρατηγικων πρωτων υλων.

Οι αλλες υπηρεσιες  οπως η νομοθετικη εξουσια, το συστημα εκπαιδευσης κλπ.  οφειλουν να αναλυθουν εκ θεμελιων και να ρυθμιστουν  αναλογα. 

γ.  Διαγραφη των ανισοτητων εντος των χωρων, που αυτες  εντοπισθηκαν και εξελιχθηκαν για να εξυπηρετουν τα συμφεροντα μιας μικρης και ετσι ονομασθεισης ελιτ.

Αδικαιολογητα και για πολυ καιρο οι ανθρωποι εμπιστευθηκαν την διαχειριση των περιουσιων τους απο δηθεν ειδικους (απατεωνες) της ελιτ αυτης.

Στην Φιλοσοφια της Δυσεως επικρατησαν δυο κατευθυνσεις σκεψεως (Πλατωνικη και Αριστοτελικη) που εγιναν αισθητες σε διαφορετικες μορφες της πολιτικης και κρατικης οντοτητας, με την Ισοτητα και την Ελευθερια και οι οποιες ακομη και σημερα αντικατατροπριζονται στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ.

Οι ριζες της κρατικης φιλοσοφιας των ΗΠΑ (Ελευθερια) απορροφουν την ουσια τους απο την σκεψη του Αριστοτελη.

Ενας τελειως διαφορετικος κανονας αξιων (Ισοτητα και Ασφαλεια) της Ε.Ε., πηγαζει απο την κρατικη  Φιλοσοφια του Πλατωνα και οδηγει μεσω ολοκληρωτικων δομων και την εξελιξη τους απο τον Rousseau, προς τις μεγαλες Ιδεολογιες του Μαρξισμου και Φασισμου καταληγοντας στην Σχολη της Φραγκφουρτης και στο ξεσηκωμα της νεολαιας το 1968.

Κοινωνιες που εμποτισθηκαν με την Ελευθερια, οπως αυτη των ΗΠΑ, ειναι καλλυτερα εξοπλισμενες για τον αγωνα αυτουπαρξης, ειναι ανεξαρτητες και εχουν γνωση για τις ευθυνες τους.

Σε αυτες επικρατει περισσοτερη δυναμικη στις ατομικες δραστηριοτητες, λιγωτερος κρατικισμος, περισσοτερη εμπιστοσυνη στην Αγορα και στον Ανταγωνισμο.

Γεωργιος Θ. Χατζηθεοδωρου

 

Γερμανικά:

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou                               Bleibergweg 114

                                                                                   D-40885 Ratingen

                                                                    Tel.+Fax: 0049 2102 32513

                                                                 E-Mail: chaziteo@t-online.de

                                                                                              

                                                                                               13.04.2020

 

VIRUSEPIDEMIE COVID-19,  REZESSION, DEPRESSION, HYPERINFLATION, WIRTSCHAFTS- UND FINANZCRASH,

NEUES ZEITALTER DER HEUSCHRECKEN!

 

Dr. Georg Chaziteodorou

 

Die Menschen heute sind Zeitzeugen von Wundern und Katastrophen,

die sie in ihren kühnsten Fantasien nicht hätten erfinden können. Im medizinischen Bereich ist die uferlose Produktion von Papieren längs zur gefahrenvollen Gradwanderung geworden. Im Internet z.B. gibt es über dem Virus Covid-19 die unterschiedlichste und weit schweifende Erklärungen. Die Probleme im Weltwirtschafts- und Weltfinanzsektor haben zwar vor der Corona-Virus Sars-Cov-2-Pandemie bestanden, sie dient aber trotzdem durch Kontaktsperren, Versammlungsverbote, Reisebeschränkungen, Grenzschließungen, Liefer- und Handelskettenunterbrechungen, denjenigen Heuschrecken, die den Weltfinanzsektor beherrschen. Diese Herrschaft der Heuschrecken begann mit der «Deregulierung» d.h. mit der fortschreitenden Abschaffung von rechtlichen Einschränkungen für die Banken und im Zuge dieser, mit der Zulassung der Hedgefonds wie Banken zu arbeiten und der Banken selbst Hedgefonds zu gründen und damit alle ihnen auferlegten rechtlichen Einschränkungen zu umgehen. Diese Deregulierung ließ den Finanzsektor förmlich explodieren und von der Realwirtschaft lösen und unter dem Namen «Finanzmärkte» ein dynamisches Eigenleben beginnen. Seit mehr als einem Jahrzehnt werden sie jedoch nur durch künstliche Manipulation am Leben                                                                                            erhalten. Sie werden gelenkt, gesteuert und manipuliert von den internationalen Großbanken, große Schattenbanken, Hedgefonds, multinationalen Konzerne und von den Zentralbanken d.h. von Profiteuren der Finanz- und Wirtschaftskrisen, die systematisch den «politischen Zirkus», wie man ihm kennt und Demokratie nennt, zerstören. Die dazu erforderlichen Maßnahmen wie Geldrücken und Zinssenkungen durch die Zentralbanken, zeigen aber immer stärkere und gefährlichere Nebenwirkungen, wie Blasenbildung und Geldentwertung durch Hyperinflation.

                                                                                                                      Die Zentralbank der USA (Federal Reserve, Fed) und der EU (EZB), haben als ihr Berater und Organisator, dem Hedgefonds «BlackRock» verpflichtet d.h. den größten Vermögensverwalter der Welt, der in Brüssel eng vernetzt ist und eine sehr wichtige Rolle bei der Eurokrise, als Berater der Regierungen Irlands, Zyperns und Hellas spielte. BlackRock hat ferner die EZB beraten bei kauf von Verbriefungen bei der gleichzeitig der größte Händler der Welt ist. Die «Securitization» (abgeleitet von dem englischen Wort Security = Wertpapier) oder auch «Verbriefung», ist eine Erfindung die den Unternehmen und Staaten ermöglichte, in den letzten dreißig Jahren die Verschuldungsmaschinerie noch einmal stark zu beschleunigen. Hierbei geht es in weitesten Sinn um die Schaffung von handelbaren Wertpapieren und Forderungen. Ohne diese Erfindung hätte die globale Verschuldung (über 135 Billionen US-Dollar im Jahre 2017) nie zu ihrer heutigen Dimension auflaufen können. Und Verbriefungen sind genau die Finanzinstrumente, die 2008 in die Finanzkrise geführt haben. BlackRock ist auch aktiv bei der Privatisierung von Renten, was natürlich bei erneuten Schwierigkeiten im Finanzsystem, durch z.B. die Viruspandemie Covid-19, dazu führt, dass viele Rentner sterben oder ohne Rente dastehen. Die Hedgefonds sind derzeit also die «Speerspitze» der globalen Spekulation und deshalb hochvolatil und riskant. «To Hedge» bedeutet, sich gegen etwas absichern. Die Hedgefonds können Leerverkäufer im Derivatbereich tätigen und sich beliebig verschulden, ohne von einer Finanzaufsicht überwacht zu werden. Das sind für die Volkswirtschaften der Länder ganz schädliche Praktiken. Long-Shorte-Hedgefonds (LTCM) ist ein so genannter unregulierter Hedgenfonds. Diese neue der Fonds trug seit Mitte der neunziger Jahre und zunehmend seit der Jahrtausendwende zur explosiven Ausbreitung der Finanzderivate bei. Diese Klasse von Wertpapiere ist in der Tat so gefährlich, dass diese als finanzielle Massenvernichtungswaffen, die eine wirtschaftliche Megakatastrophe auslösen können, bezeichnet wurden. Man kann leicht ins Finanzderivatgeschäft hineinkommen aber fast nicht wieder herauskommen. Finanzderivate sind Verträge (Optionen und Termingeschäfte), die ihren Wert von einem zugrunde liegenden Vermögensgegenstand (=Basiswert) ableiten (Derivat = abgeleitet).

Bei einer Option erwirbt man das Recht, zu einem bestimmten Zeitpunkt oder innerhalb eines gewissen Zeitraums einen Vermögensgegenstand zu kaufen (Kaufoption) oder zu verkaufen (Verkaufsoption). Bei den Termingeschäften hat man nicht das Recht, sondern die Pflicht, einen entsprechenden Vermögensgegenstand zu einem bestimmten Zeitpunkt und Preis zu erwerben oder zu verkaufen. Wenn Unternehmen und Vermögensgegenstände von einem «privaten» Konzern gehalten werden spricht man von «Private Equity». Diese sind im Prinzip so etwas Ähnliches wie ein geschlossener Anlegerfonds und eine Gesellschaft, die verschiedene Anlegerfonds initiiert und nicht börsenorientiert und sie sammeln privates Geld in Form von Beteiligungskapital ein, um Vermögensgegenstände, darunter auch börsennotierte Unternehmen, zu kaufen.

 

Seit der zweiten Hälfte des Jahres 2019 hat es in der Welt eine Ballung von Krisen gegeben, die das globale Wirtschafts- und Finanzsystem erschüttert haben. Zunächst hat in vielen Ländern eine Rezession eingesetzt. Unter einer «Rezession» versteht man in der Wirtschaft die Konjunkturphase, in der eine Stagnation bis hin zum Abschwung der Wirtschaft auftritt. Kennzeichen der Rezession sind ihr regelmäßiges Erscheinen im Konjunkturzyklus und ihre kurze Dauer. Demgegenüber eine «Depression» ist eine lang anhaltende Lähmung der wirtschaftlichen Aktivität. Wenn man dem Rezeptbuch der keynesianischen Wirtschaft folgt, bei der Bekämpfung zuerst der

Rezession und später der Depression, senkt die jeweilige Zentralbank radikal die Zinsen und der jeweilige Staat investiert massiv in Infrastrukturprogramme, um die Nachfrage anzukurbeln.

 

Der Mensch überall in der Welt ist heute ständig mit einer paradoxen

Gegenwart voller Gegensätze konfrontiert, in der er mit seinen gleichen zurechtzufinden versucht. Er lebt im Zeitalter der Paradoxien. Ein Paradoxon, was den Menschen am meisten bedroht, ist der Erfolg. Wie man es auch dreht und wendet, immer produzieren die Phänomene ihr eigenes Gegenteil. Wie in den wohl bekanntesten Paradoxen des Kreters, der behauptet, aller Kreter würden lügen. Seine Aussage ist genau dann falsch, wenn sie wahr ist, und genau dann wahr, wenn sie falsch ist. In dieser klassischen Version wird das Paradoxe deutlich als ein unauflöslicher Widerspruch. Die Menschen werden mit  daran gewöhnen müssen, Widersprüche nicht nur zu ertragen, sondern mit ihnen zu leben. In der Wissenschaft erreichen Nanotechnologie, Gen- und Gehirnforschung immer neue Leistungspotentiale, sodass der Mensch sich auf der einen Seite bald selbst kreieren könnte. Auf der anderen Seite aber ist fraglich, ob er diesen Prozess noch kontrollieren kann. In der wenigen wohlhabenden Gesellschaften der Erde wird das Leben immer länger, es gibt immer mehr ältere Menschen, aber vor diesem hoffnungsvollen Horizont sinkt die Geburtenrate derart dramatisch, dass Kinder zur Verheißung werden. Die bisherige politische Kräfteverteilung (USA, China, Russland, Großbritannien, Frankreich, Deutschland) transformiert sich in neuen Machtzentren, obwohl die alten Führungseliten das nicht wahrhaben wollen. Diese sechs großen Weltmächte haben nach dem Zusammenbruch der Sowjetunion begonnen, die Neuordnung der internationalen Beziehungen, auf der Grundlage ihrer Erfahrungen und Träume, aufzubauen. Die USA in der Zukunft werden in erster Linie von der Notwendigkeit getrieben sein, bei all ihren Aktivitäten im Ausland zu sparen um zu überleben. Sollte China seine Positionen in internationalen Foren in der Zukunft behaupten, wird sie jedoch absehen militärisch einzugreifen und eine wirtschaftliche Macht bleiben. Russland wird versuchen unter Einbeziehung Chinas eine erweiterte Eurasien-Partnerschaft zu gründen und ihre internationalen Beziehungen sowohl politisch als auch religiös zu organisieren. Großbritannien nach dem «Brexit» wird ihre traditionelle Außenpolitik reaktivieren und den Kampf gegen jeden konkurrierenden Staat der EU aufnehmen und die EU als ganzes und die Russische Föderation gegeneinander ausspielen. Frankreich wird in den kommenden Jahren mit jeder Macht verbinden die an den Aufbau der EU arbeitet. Deutschland wird in den kommenden Jahren

an die NATO-Militärische Interventionen insbesondere im Nahem Osten konzentrieren und sich den Vorschlag einer zentralisierten europäischen supranationalen Staat widersetzen. Das Geschwafel von

Multilaterismus, Isolationismus, Universalismus und Nationalismus verbirgt die Unfähigkeit der Menschen von heute, die kurz beschriebenen Kräfteverhältnisse der sechs widersprüchlichen Weltordnungs-Projekte, zu akzeptieren und eine wie möglich ungerechte Situation zu schaffen. Deshalb werden zentrale Fragen                                                                     

weiter unbeantwortet bleiben. Die meisten den Menschen betreffenden Prozesse sind komplex, und er kann sie in ihrer Wechselwirkung nur unzureichend einschätzen. Seine gesamte Welt ist geprägt von der hier skizzierten Undurchschaubarkeiten und Gegensätze. Diese Welt erscheint ihn zugleich als real und als anonym, also auf der einen Seite wirklichkeitsnah und auf der anderen Seite unbekannt und undurchschaubar. Das gilt besonders bei der Darstellung der inneren Struktur der herrschenden Heuschrecken in USA, Großbritannien, China, Russland, Frankreich und Deutschland, jeweils in vier konzentrischen Kreisen:

 

1,  Im innersten Kreis findet man die globale Geldelite, die reichsten

      Personen, Familien oder Clans mit einem Vermögen deutlich über

      einer Milliarde US-$.

 

  1. Den zweiten Kreis bilden die großer transnationaler Konzerne und

     die größten internationalen Finanz-Magnaten die sich vor allem

     damit beschäftigen, den Reichtum des innersten Kreises und somit

     auch ihren eigenen zu mehren.

 

  1. Im dritten Kreis befinden sich die wichtigsten internationalen 

     Politiker, einige in Regierungsposition, andere als Berater im 

     Hintergrund und in internationalen Institutionen, sowie die Spitzen

     des Militärs die die Aufgabe haben, die Verteilung des 

     gesellschaftlichen Produkts so zu organisieren, dass so viel wie 

     möglich hin zu den beiden inneren Kreisen transferiert wird und

     den politischen Zirkus einer vermeintlich pluralistischen 

     Demokratie mit der erforderlichen Legitimität absichern muss.                                                                                                           

     Die Strategie, mit deren Hilfe man die Angehörigen der zwei

     Inneren Kreisen schafft, sind durch den IWF, und der berühmte      

     Troika als Strukturanpassungspolitik auch in Hellas praktiziert

     worden: Abschaffung aller Preiskontrollen und Subventionen,

     Kürungen der öffentlichen Haushalte durch Entlassungen,

     Verminderungen öffentlicher Investitionen und sozialer

     Infrastrukturen, außer für das Militär, Begrenzung der Löhne und

     Gehälter, nicht jedoch der Kapitaleinkünfte, Privatisierung

     öffentlicher Unternehmen und Infrastrukturen und vieles anderes

     mehr.

 

  1. Im vierten Kreis findet man die Spitzen der Wissenschaft, die

     Medienmodule, Rechtsanwälte, prominente Schriftsteller, Stars

     aus Film und Musik, Künstler, Vertreter von NGOs und Kirchen 

     und alles anderes, was die Angehörigen der inneren Kreise für ihre

     Dekoration schätzen. Diese «Affen» genießen den Zugang zu den

     Mächtigen, sind gut bezahlt und werden alles dafür tun, diese 

     Privilegien nicht zu verlieren.

 

Können die Menschen die o. g. Dinge verändern, aber wollen es nicht? oder wollen sie zwar, können es aber nicht? Manche sind der Meinung, dass sie wollen und können, wenn sie die Geisel der Scheinheiligkeit in der eigener Selbstbetrachtung überwinden.

Nun ist aber die Welt an diesen Heuschrecken d.h. an dieser skrupellosen und sehr reichen Minderheit (die 45 reichsten Personen der BRD besitzen so viel wie die ärmsten 50 % der Bevölkerung), noch nicht verloren. Was wissen die Menschen überhaupt mit Sicherheit? Auf welcher Basis eines großen Gesamtbildes sollen die Menschen ihre Leben ausrichten? Wie sollen sie ihre Fähigkeiten optimieren, wenn sie die entscheidenden Zusammenhänge nicht identifizieren können? Wie sollen reichen Heuschrecken etwas für die Menschheit gestalten, wenn ihre Verantwortung nicht klar wird? Wie soll die breite Menschheit einen Beitrag leisten, die es kaum vielleicht schafft die Viruspandemie Covid-19 zu überleben? Diese Menschheit sucht den Arzt auf, wenn etwas nicht funktioniert, möglichst erst, wenn die Beschwerden nicht mehr zu leugnen sind.                                               

 

In der Menschheitsgeschichte haben die Menschen noch nie wie heute so viel gewusst. Noch nie waren die praktischen Möglichkeiten einer sinnvollen Lebensführung für alle so weit ausgebildet. Und trotzdem ermangelt es ganzen Kontinenten an Lebenswert und Lebenswürde. Nach «Oxfam» gab es 2017 weltweit insgesamt 2.043 US-Dollar Milliardäre und ging 82 % des erwirtschaften Vermögens an das reichste Prozent der Bevölkerung. 3,7 Milliarden Menschen gingen leer aus. Die weltweite Schulden der Nationen im gleichem Jahr betrugen 135 Billionen US-Dollar (1 Billion US-$ = 1.000 Milliarden US-Dollar). Ist es nicht die große Ironie des 21. Jahrhunderts, dass Milliarden Menschen aufgrund von Kriegen, Korruption und wirtschaftlicher Chancenlosigkeit Hunger leiden, während Hunderte Millionen andere zusammen mit der Heuschrecken durch Übergewicht chronische Erkrankungen entwickeln? Die Zukunft der Menschheit bleibt verborgen in einem Ozean von Möglichkeiten. In der Zukunft werden zwangsläufig die Volkswirtschaften und die Gesellschaften stets dem Menschen im Sinne eines wirklich freien, selbst bestimmten Individuums dienen und niemals umgekehrt.                   

Philosophen haben sich nicht nur mit der Frage beschäftigt, «was die Welt im Innersten zusammenhält», oder wie man persönliches Glück erlagen kann, sondern zu allen Zeiten war auch das Problem, wie Menschen am besten zusammenleben können, ein wichtiges Thema für sie. So haben sich die Philosophen intensiv mit dem Staat, der Politik und der Wirtschaft auseinandergesetzt. Dafür ist die Erfüllung folgender Voraussetzungen notwendig:

 

  1. Nationalisierung aller Zentralbanken der Welt und sofortige 

     Entschuldung der Staaten durch Abschaffung des heutigen

     «aus der Luft» erzeugten Geldes von privater Hand, als  

     rückzahlbare und verzinste Schuld. Sonst wird die Welt bald

     erleben steigende Defizitfinanzierung, Schuldenexplosion,

     Zusammenbruch der Schuldenmärkte, unbegrenzte Geldschöpfung,                                             

     Hyperinflation, Zusammenbruch des Weltgeldsystems, Ausfall von

     Banken und Finanzsystem,, politische Unruhen, Bürgerkriege und

     geopolitische Probleme, 3te Weltkrieg.

 

  1. Rekonstruierung der Institutionen des Eigentums und Regelung der

     Produktion und Verteilung der Gütern und Dienstleistungen nach 

     der neuen Regeln des Gesellschaften mit gleichen Rechten, im

     Sinne von Ansprüchen auf gleiche Ressourcenbündel in 

     Selbstbestimmung. Andere Institutionen wie Gesetzgebung,

     Gesundheitssystem, Bildungssystem u.a. müssen von Grund auf 

     analysiert und neu rekonstruiert werden.

 

  1. Beseitigung von Ungleichheiten innerhalb der einzelnen Länder, 

    die nur zum Vorteil einer kleinen und so genannten Elite erfunden

:   und propagiert wurden. Zu lange ließen die Menschen die 

    Verwaltung ihres Vermögens in den Händen von selbsternannten

     Experten, die sich bei nähere Betrachtung jedoch als betrügerisch 

     erweisen.

 

In der westlichen Philosophie sind zwei Denkrichtungen (von Platon und Aristoteles) im unterschiedlichen Politik- und Staatsverständnis erkennbar geworden (Gleichheit und Freiheit), die sich deutlich unterscheiden und die sich bis in die unmittelbare Gegenwart hinein auswirken (EU und USA). Die Wurzeln der Staatsphilosophie der USA (Freiheit) lassen sich bis zu Aristoteles zurückverfolgen. Ein ganz anderer Werte Kanon (Gleichheit und Sicherheit) hat sich in Europa herausgebildet. Hier beginnt die ideengeschichtliche Spur bei Platons Staatsutopie und führt über absolutistische Strukturen und deren Auflösung durch Rousseau hin zu den großen Ideologien von Marxismus und Faschismus und endet bei der Frankfurter Schule und den 68ern. Freiheitlich geprägte Gesellschaften, wie die der USA sind

besser gerüstet für den unvermeidlichen Daseinskampf, sind selbständiger und verantwortungsbewusster. Es herrscht mehr Dynamik durch Vorrang des Individuums, wenig Staat, mehr Vertrauen auf Markt und Konkurrenz. 

 

Dr. Georg Chaziteodorou 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>