«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ; Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ’Ι’ΟΥ, ‘Η Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗΜΑ ΑΡΡΩΣΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;

Με άλλοθι τον κορωνοϊό κρύβουν τον επερχόμενο Αρμαγεδδώνα. 1

Τη φωτογραφία την δανείστηκα από Παράπονα Ρόδου

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de
01.04.2020

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
Στην Αληθεια ανηκει ολη η Αληθεια.

Η μιση Αληθεια ειναι ενα ολοκληρωμενο Ψευδος.

Οποιος αποκρυπτει σκοπημα τα ουσιωδη συμπεριφερεται ψευδως.

Στην παρουσα παγκοσμια κατασταση με την επιδημια του Κωρονο’ι’ου, πηγαινοερχονται κυκλικα οι προγνωσεις, οι προβλεψεις, οι κρισεις και οι ερμηνειες, των κυβερνησεων, του παγκοσμιου οργανισμου υγειας του ΟΗΕ, των Thinktanks, των πανεπιστημιακων νοσοκομειων, των ιατρικων κεντρων επιδημολογιας κλπ.

Απουσιαζει ομως απο τον οριζοντα τελειως και επιβλητικα, μια ολοκληρωμενη εικονα της ολης εξελιξης.


Οποιος επιθυμει να ποιασει με τα χερια του καυτο σιδηρο, αυτος οφειλει να γραψει και να δημοσιευσει θαρραλεα σε αντιθεση με την σημερινη κυριαρχουσας παγκοσμιας αποψης, για αυτα, που σκοπημα αποκρυπτονται.

Ετσι αποκαλυπτει περισσοτερα απο ενα επικινδυνο πραγμα, δηλαδη δεδομενα απο τα οποια μπορει να παθει ζημιες πολλαπλου ειδους.

Βεβαιως κινδυνευει να χαρακτηρισθει δημοσια και υποτιμητικα, ως ανθρωπους που διαδιδει ψευδεις ειδησεις, ως οπαδος και θεωρητικος της συνωμοσιας, ως πολιτικος εγκληματιας και πολλα αλλα παρομοια πραγματα.

Απο τα μεσα Νοεμβριου 2019 παραπληροφορειται και παραπλαναται παγκοσμια η κοινη γνωμη με τις ειδησεις των ελεγχομενων γραπτων και ηλεκτρονικων ΜΜΕ που παραγουν φοβο, για μια επικινδυνη επιδημια Κορωνο’ι’ου Covid-19, που πρωτοαρχισε στην Κινα και εξαπλωνεται ραγδαια σε ολο τον πλανητη.

Στις 17. Νοεμβριου 2020
δεν εντοπισθηκε στην κινεζικη επαρχια Hubei, το πρωτο ατομο που ειχε μολυνθει με τον Κορωνο’ι’ο Covid-19, μια νεα μορφη της ομαδας Κορωνο’ι’ων που ειναι γνωστη εδω και δεκαετιες.

Την 11. και 12. Φεβρουαριου 2020 ο παγκοσμιος οργανισμος υγειας (WHO) του
ΟΗΕ, οργανωσε στην Γενευη της Ελβετιας ενα Φορουμ για τις ερευνητικες δραστηριοτητες γυρω απο τον Κορωνο’ι’ο Covid-19 και γνωστοποιησε τα εξης αποτελεσματα:
1. Η επιδημια εχει ελαχιστες δημογραφικες επιπτωσεις.
2. Το κλεισιμο των συνορων μεταξυ γειτονικων κρατων δεν εχει νοημα και ειναι τελειως αναποτελεσματικη πραξη.
3. Οι μασκες προστασιας προσωπου και τα γαντια προστασιας των χεριων, δεν προσφερουν ουσιωδη ασφαλεια.
4. Το πολλαπλο και σχολαστικο πλυσημο των χεριων καθημερινα ειναι αναγκαιο.

Κατα την αποψη του Διδακτωρα Ιατρικης Wolfgang Wodark, εναν ειδικο της Ιατρικης για εσωτερικα και πνευμονοσηματα και για περιβαλλοντικη ιατρικη και μακροχρονιο βουλευτη της γερμανικης βουλης του σοσιαλοδημοκρατικου κομματος (εκπομπη της ZDF Frontal21) της 10.

Μαρτιου 2020, υπαρχουν διαφορετικες αποψεις και κρισεις, δηλαδη αναμφισβητητα δεδομενα σχετικα με την επικυνδυνοτητα απο μολυνση με τον Κορωνα’ι’ο Covid-19, οπως δειχνουν συγκριτικες στατιστικες παραστασεις σχετικα με την θνησιμοτητα απο τον Ιο αυτον με τους αλλους Ιους της κανονικης και γνωστης γριπης Ινφλουεντσα.

Ο Κορωνα’ι’ος Covid-19 ειναι μια αναπροσαρμοσμενη μορφη του κανονικου Κωρονα’ι’ου γριπης και συνηθες φαινομενο αναπροσαρμογης.

Σε συγριση με τους μετρηθεντας θανατους απο τον Κορωνα’ι’ο Covid-19 και τους αλλους Ιους της γριπης Ινφλουεντσα κατα τον Stefan Willig (γνωστο ειδικο
ιατρο επισημιολογιας του Νοσοκομειου Charite του Βερολινου) στην συνεντευξη του την 24.03. 2020 στην εφημεριδα του Βερολινου Tagesspiegel, η θνησιμοτητα απο τον Κορωνο’ι’ου κειται στο 0.60 % ενω απο την Ινφλουεντσα (κανονικης γριπης) στο 0,30 εως 0,40 %.

Θα μπορουσε να αποτραπει η σημερινη επιδημια του Κωρονα’ι’ου Covid-19 στην Ευρωπη, εαν ειχαν απαγορευθει εγκαιρα οι εορταστικες εκδηλωσεις του φετεινου Καρναβαλιου τον Φεβρουαριο του 2020;

Εαν ναι, ποιοι ευθυνονται για την μη απαγορευση;

Η σημερινη Υστερια με την Επιδημιοα του Κορωνα’ι’ου Covid- 19, θα κτυπησει θανασημα την Παγκοσμιοποιηση και τον Μυθο της προοδου και της συνεχους αναπτυξης, ταυτοχρονα με την τρελλη αποψη της αιωνιας ευημεριας;

Η συνεχης ανταλλαγη προ’ι’οντων και προσφορων εργασιας χαρακτηριζεται ως «Οικονομια».

Αναλογα εαν παραγονται αναγκαια για την ζωη προ’ι’οντων ‘η περαν αυτων και χρησιμων προ’ι’οντων ‘η ευχαριστων πλουσιοπαροχων, η Οικονομια αυτη χαρακτηριζεται ως καλυπτικη Οικονομια των αναγκων ‘η τροφοδοτικη Οικονομια
‘η Subsistenz Οικονομια στην πρωτη και βιοποριστικη ‘η κερδοσκοπικη Οικονομια στην δευτερη περιπτωση.

Στην καλυπτικη ‘η τροφοδοτικη Οικονομια αναγκων καλυπτονται κυριως βασικες αναγκες τροφηςγια την διατηριση της ζωης.

Στην βιοποριστικη ‘η κερδοσκοπικη Οικονομια αντιθετως, το κυριο βαρος στεκεται στην κατοχη οσο το δυνατον περισσοτερων χρηματων ετσι ωστε τα αρχικα ανταλλακτικο μεσο να μετατρεπετασι το ιδιο σε «προ’ι’ον».

Αποκλειστικα για το κερδος και μονο, καλυπτονται οι αναγκες σε προ’ι’οντα!

Οπου απουσιαζει το κερδος απουσιαζουν και τα προ’ι’οντα ακομη και εκει που αυτα ειναι επιγοντως αναγκαια, οπως π.χ. οι μασκες προστασιας προσωπου και τα ρουχα προστασιας του σωματος των ιατρων απο τον Κωρονα’ι’ο σημερα στις χωρες της Ε.Ε.

Η βιοποριστικη ‘η κερδοσκοπικη οικονομια ακολουθει τον δρομο του χρηματος.

Το χαρτονομισμα, δημιουργειται απο το τιποτε ευκολωτερα και ταχυτερα απ’ οτι τα προ’ι’οντα που παραγονται με δυσκολες και πολυπλοκες διαδικασιεα, απο τα υλικα του πλανητη μας.

Γι’ αυτο επικρατησε η ταση, να δημιουργηται πρωτα το χρημα και μετα με δολωμα, το χρηματικο κερδος, και να χρησιμοποιηση αυτο ως κεφαλαιο, μετα την επεκταση της αναγκης και της δυνατοτητας καλυψης της αναγκης αυτης με τα αναγκαια προ’ι’οντα, παραγωγης.

Το χαρτονομισμα συνεπως εγινε ενα μεσο σφετερεσμου για τα προ’ι’οντα του μελλοντος, δηλαδη το χρημα, ειναι το ιδιο το μελλον και συμβολικα στεκεται διπλα στην αποδοτικη εργασια για την παραγωγη των προ’ο’οντων που θα ανταλλασονται στο μελλον.
Με την εργασια αγορασθηκαν αρχικως ολα τα πλουτη του πλανητη μας.

Η αποψη αυτη αναπροσαρμοστθηκε βεβαια στην σημερινη εθνικη οικονομια ετσι ωστε να στεκονται διπλα στην εργασια ως ανεξαρτητα μεγεθη, το κεφαλαιο και η τεχνολογικη προοδος.

Το εποχιακα υπερβαινων τρικ ομως ειναι, να εξισωνεται το χρημα με μια θεοτητα, που κανει δυνατη, την χρησιμοποιηση μεγαλης εντασεως υποκριτικης στρατηγικης, για επικρατηση της κυριαρχιας του.

Το χρημα συνεπως απεκτησε την αξια ενος πολλαπλης ισχυος μαγου, που υποσχεται με το ραβδι του την λυση ολων των προβληματων.

Η Ιστορια της Οικονομιας ποτε δεν κινηθηκε ευθυγραμμα αλλα πολλαπλως κυκλικα.

Μεταξυ το 1870 και 1914 μ. Χ. η ανθρωποτητα κατειχε επισης ενα παγκοσμιοποιημενα επεκτατεμενο χρηματικο συστημα και και διαθεσης προ’ι’οντων.

Το νομισματικο αυτο συστημα λειτουργουσε καλλυτερα απο το σημερινο.

Το στανταρτ  χρυσου εξασφαλιζεν το γεγονος, οτι ουδεις πολιτης της υφηλιου ειχε
λογους ανησυχιας για την αξια του χρηματος του, τοσο στην πατριδα του οσο και στο εξωτερικο.

Το παγκοσμιοποιημενο αυτο υγιες χρηματικο συστημα, αρρωστησε για πρωτη φορα βαρια απο την 22. Δεκεμβριου 1913, δηλαδη απο την ημερομηνια κατα την οποια ψηφισθηκε στην Βουλη των Αντιπροσωπων των ΗΠΑ με 298 υπερ
και 60 ψηφους κατα και στην Γερουσια με 43 υπερ και 25 ψηφους κατα, ο νομος για την ιδρυση της Κεντρικης Τραπεζας (Fed) των ΗΠΑ, η οποια περασε σε ιδιωτικα χερια.

Ετσι οι ιδιωτες Μεγαλοαπατεωνες του χρηματος απεκτησαν το μονοπωλιο εκδοσεως χαρτονομισματων δολαριων των ΗΠΑ, το οποιο περασε στην πραγματικοτητα στα χερια της Τραπεζας της Αγγλιας και κατ’ επεκταση στον τραπεζικο Οικο των Rothschilds.

Αρχικος ο σκοπος ηταν η διατηριση του ελεγχου κυκλοφοριας χρυσου.

Η Γερμανια μετα τον 1. Παγκοσμιο Πολεμο ηταν ισοπεδωμενη και η Γαλλια απαιτουσε απ’ αυτην πολεμικες αποζημειωσεις σε χρυσο.

Για να μπορεσει να ανταποκριθει η Γερμανια στις απαιτησεις της Γαλλιας δανισθηκε τα απαραιτητα ποσα δολαριων απο τις ΗΠΑ με υψηλους τοκους, τα
οποια δολαρια δια μεσου του Παρισιου επεστρεφαν ξανα στις ΗΠΑ, η οποια με την σειρα της απαιτουσε και αυτη την αποπληρωμη των διεθνων χρεων σε χρυσο και σε δολαρια των ΗΠΑ και δεν δεχονταν για τους τοκους ουτε προ’ι’οντα παραγωγης αλλα και ουτε στρατηγικες πρωτες υλες.

Την ιδια εποχη ειχαν ολες οι ευρωπα’ι’κες χωρες αναγκη χρηματων για την αντιμετωπιση των καταστροφων που υπεστησαν απο τον 1. Παγκοσμιο Πολεμο.

Οι ΗΠΑ εγιναν οι δανειστες των ελεγχομενων ετσι και αλλως κρατων της μισης Γης, τα οποια κρατη μεταξυ 1924 και 1928 εξαναγκασθηκαν να επιστρεψουν στο δανειολυπτικο συστημα στανταρτ χρυσου, το οποιο ελεγχονταν απο τους Μεγαλοπιστωτιτες.

Η τοτε ενωση κρατων (το σημερινο ΟΗΕ) ηταν διατεθειμενη να δανειζει χρηματα στα κρατη, υπο τον ορο υπαρξης σε αυτα μιας κεντρικης τραπεζας σε ιδιωτικα χερια.

Ετεθησαν ηδη την εποχη αυτη οι βασεις για την ιδρυση των κεντρικων τραπεζων και της δημιουργιας του χρηματος – Fiat απο το τιποτε, που δανειζονταν οι τραπεζες εργασιας με τοκους.

Ετσι τοποθετηθηκαν σε νευραλγικα σημεια οι Ιοι για την θανατηφορο αρρωστια του παγκοσμιοποιημενου χρηματοπιστωτικου συστηματος.

Με τον τροπο αυτο χρησιμοποιουσαν οι Μεγαλοπιστωτες, την τοτε οικονομικη ισχυ της Αγγλιας και των ΗΠΑ και τις κεντρικες τραπεζες των χωρων αυτων, για να εκβιαζουν σχεδον ολες της χωρες του πλανητη μας, χωρις να λαμβανουν υπ’ οψη τις εκαστοτε ετσι και αλλως ελεγχομενες κυβερνησεις.

Το συστημα αυτο απεκτησε την ικανοτητα ελεγχου της πολιτικης εξελιξης σε καθε κρατος και της παγκοσμιας Οικονομιας ως συνολο.

Στην κορυφη του συστηματος αυτου τοποθετηθηκε αρχικα η τραπεζα για διεθνη εξισορροπιση πληρωμων (ΒΙΖ) στο Basel της Ελβετιας, επισης ελεγχομενη απο τις
κεντρικες τραπεζες του πλανητη μας, που ολες βρισκονται στα ιδια ιδιωτικα χερια.

Το σχεδιο αυτο μετατραπηκε το 1944 στο Bretton Woods με τοποθετηση στην πυραμιδα του συστηματος του ΔΝΤ και της Παγκοσμιας Τραπεζας.

Ως ιστορικη αποφαση χαρακτηριζεται αυτη της 15.08.1971 του Προεδρου των ΗΠΑ Richartd Nixon διαγραφης της καλυψης με χρυσο του δολαριου των ΗΠΑ και η διατυπωθησα αποτυχια της Συμφωνιας Bretton – Woods κατα την διαρκεια του ετους 1973.

Η Συμφωνια αυτη προετοιμασε το εδαφος για την εκθετικα αυξανομενη και βαρια αρρωστη κερδοσκοπικη Οικονομια, που τιναξε στον αερα τον πραγματικο και Αριστοτελικο ρολο της υπαρξης του χρηματος.

Μετα τον 2. Παγκοσμιο Πολεμο αρχισε η νεα διαδικασια της παγκοσμιοποιησης που περικυκλωσε στην αρχη με αργα και μετα το 1980 με ταχεια βηματα τους ανθρωπους.

Εδω αθροιζεται το γεγονος, οτι οι μεγαλες παραγωγικες εγκαταστασεις, που εδρευουν σε ολα τα μηκη και πλατη του πλανητη μας και κινουνται με την λογικη της παγκοσμιοποιησης, εργαζονται ανταγωνιστικα και με στοχο την επιτυχια.

Ο χωρις κανενα ελεος αγωνας αυτος για την επικρατηση δεν περιοριζεται μονο στα ανταγωνιστικα οικονομικα συγκροτηματα, επεκτεινεται στις χωρες και στις ηπειρους χωρις να υπολογιζονται οι ανθρωπινες κοινωνιες.

Οταν λοιπον γινεται καποιος λογος για την παγκοσμιοποιηση σημερα, δεν πρεπει να λησμονειται οτι η Ιστορια της Οικονομιας κινειται πολλαπλως κυκλικα.

Το παγκοσμιο εμποριο αυξηθηκε ουσιαστικα ισχυρωτερα απ’ οτι το παγκοσμιο ΑΕΠ γεγονος που οδηγησε σε μια ποιο στενη διασυνδεση των Οικονομιων.

Ταυτοχρονα εκανε δυνατη την προοδο στην τεχνολογια πληροφορικης, στις Αγορες και στην λογιστικη με στενωτερη διασυνδεση των διαδικασιων παραγωγης στην οικονομια.

Η παγκοσμιοποιηση ομως στην σημερινη φαση της μετατραπηκε σε μια γιγαντιαια φουσκα, η οποια, οπως δειχνει η επιδημια του Κορωνο’ι’ου Covid-19, στον πυρηνα της περιεχει τους σπορους της καταστροφης της.

Οταν σπαζουν οι πασης μορφης φουσκες, δημιουργουνται οικονομικες κρισεις.

Εχει αποδειχθει, οτι στην χρηματοπιστωτικη κριση μεταξυ το 2007 και 2010, ανεντιμα χρηματοπιστωτικα προ’ι’οντα και ανεντιμες εταιρειες και τραπεζες, βαθμολογηθηκαν σκοπημα με αριστα απο τα σχετικα ινστιτουτα βαθμολογισης, για να παραπλανησουν εγκληματικα τους καταθετας και επενδυτες αλλα και τους απλους ανθρωπους.

Απο την απατη αυτη δημιουργηθηκαν πολλες εκατονταδες δισεκατομμυρια δολαρια απωλειες χωρις να τιμωρηθει ουδεις υπευθυνος της απατης αυτης.

Τα ινστιτουτα βαθμολογισης δεν επεσαν απο τον ουρανο στην Γη.

Η διεθνης πολιτικη εξουσια τα εξουσιοδοτησε και μαλιστα τα κατωχηρωσε για
παρανομες αποφασεις.

Για καθε υγειως σκεπτομενο ειναι ξεκαθαρο, οτι η αξιολογιση των ελληνικων ομολογων μονη της δεν ηταν η κυρια αιτια για την χρηματοπιστωτικη κριση 2007/2010 αλλα μαζι με αλλες αιτιες απατης, συνεβαλλε και αυτη για την κριση.

Η κατα σειρα επαναλαμβανομενη και ανεξηγητη σωτηρια των τραπεζων της
Ελλαδος και της υπολοιπης Ε.Ε., σε βαρος του ελληνικου λαου υπηρετουσε οχι μονο την υποκριτικη σταθεροτητα του χρηματικου συστηματος, αλλα κυριως αποτελουσε προσπαθεια επαναφορας της απολεσθεισης πολιτικης ταυτοτητας η οποια χαθηκε στο Bretton – Woods.

Οταν χαθει απο τα θεμελια η εμπιστωσυνη στην οικονομια ενος κρατους, χρειαζεται πολυ χρονος για να επανακτηθει αυτη.

Για την θανατηφορο αρρωστεια του παγκοσμιοποιημενου χρηματοπιστωτικου συστηματος σημερα, τα αιτια βρισκονται στα τεραστια χρεη των εθνων και στα οικονομικα οπλα μαζικης καταστροφης (οικονομικα Παραγωγα, Οπτιονς, Συναλλαγες ημερομηνιας, ιδιωτικα Equity, μηδενικοι ‘η αρνητικοι Τοκοι των
καταθεσεων και πολλα αλλα) και στην καταστροη των εντιμων οικονομικων παραδοσεων.

Οι σημερινες ασφαλειες για την καλυψη των απωλειων στο εμποριο και οι ασφαλειες για τις ασφαλειες που διαπραγματευονται ως προ’ι’οντα ημερομηνιακης συναλλαγης, σημαδοτουν παλι την κριση που ερχεται και τον θανατος του βαρια αρρωστου παγκοσμιου χρηματοπιστωτιοκου συστηματος.

Μηπως επιταχυνεται η διαδικασια αυτη απο την σημερινη επιδημια του
Κορωνα’ι’ου Covid-19;

Για ολες τις δυναμεις και τα υλικα, που λαμβανει ο ανθρωπος απο το γηινο περιβαλλον, τοσο ο αγαπητος θεος Διας, οσο και η αγαπητη μητερα Γη, δεν απαιτουν καμια ανταμιβη.

Τα δινουν ολα ως δωρο.

Αυτος θα μπορουσε να ειναι και ο λογος για να μην απαιτουν οι ανθρωποι για αγαθα αυτα απο αλλους ανθρωπους οικονομικες παραλογιες.

Θελει ο ανθρωπος να μετατρεψει τα αγαθα αυτα σε χρησιμα προ’ι’οντα για την καλυψη των αναγκων του, μεταβαλλει οσο χρειαζεται το περιβαλλον υπαρξης τους με την αναγκαια ζωτικη ανθρωπινη εργασια των χεριων και του πνευματος του.

Μονο για την μεταβολη αυτην, θα μπορουσε κατα την ανταλλαγη να ζητησει
ανταμιβη, εαν ηθελε να συμπεριφερθει εντιμα.

Οι ανθρωποι ομως στην ολοτητα τους ‘η στο μεγαλυτερο μερους τους συμπεριφερονται ανεντιμα και με απληστια για τα δικα τους συμφεροντα και απαιτουν ανταμιβες υπο μορφην αγοραστικων αξιων για οικοπεδα, για
ερευνητικες εργασιες, για την εκμεταλλευση καταλληλων αποθεματων στρατηγικων πρωτων υλων, ανταμιβη για γεωργικες εργασιες, για κηνυγι, για ψαρεμα, τοκους για δανειζομενα χρηματα και πολλα αλλα.

Με τετοιες βλασφημιες και με σημαια το προσωπικο τους συμφερον πετουν οι ανθρωποι σημερα στο καλαθο των αχρηστων τις αρετες, αξιες και τα οραματα του αρχαιοελληνικου πολιτισμου, πιστευοντας πιστα στο αορατο χερι των Αγορων σαν να αντιπροσωπευουν αυτες την θρησκευτικη Αποκαλυψη.

Πιστευουν ετσι τυφλα στις διακηρυξεις των Αγορων για σταθεροτητα και
επιτυχια και οτι με συνδρομη της επιστημης θα εποικησουν την Σεληνη και τον πλανητη Αρη.

Η σκοτεινη πλευρα του οραματος αυτου ειναι: το 90 % της ανθρωποτητας θα παραμεινει στην σκια της ευημεριας και θα παρει την θεση του στην μελλοντικη ιστορια του ανθρωπινου πολιτισμου, ως ενα σκλαβοπαζαρο τεραστιων διαστασεων.

Δεν αποκλειεται η σημερινη πανδημια του Κορωνο’ι’ου να αποτελεσει ανθρωπιστικη τραγωδια με πιθανες βιβλικες αναλογιες και να συρει στον γκρεμο και την παγκοσμια οικονομια.

Οι κοντοφθαλμοι Βορειοευρωπαιοι που απο εγκληματικη απληστια μετεφεραν την παραγωγη στρατηγικων προ’ι’οντων στην Ασια και δεν ειναι ακομη σε θεση να καλυψουν τις αναγκες των ανθρωπων και γιατρων με μασκες και ρουχα προστασιας απο τυχων μολυνση απο τον Κορωνο’ι’ο, συνεχιζουν να επιχειρηματολογουν με ορους του ετους 2008.

Ειναι ανικανοι να αντιληφθουν οτι δεν αποκλειεται να ειναι οι επιπτωσεις της επιδημιας του Κορωνο’ι’ου συμμετρικες.
Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
Bleibergweg 114
D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 32513
E-Mail: chaziteo@t-online.de
01.04.2020

DIE WAHRHEIT KANN NICHT SCHADEN!
WELCHE IST HEUTE DIE WARE KRISE? DIE CORONA-
VIRUS COVID-19 KRISE, ODER DIE KRISE DES GLOBALEN
TODKRANKEN FINANZSYSTEMS?
Dr. Georg Chaziteodorou
Zur Wahrheit gehört die ganze Wahrheit. Halbe Wahrheit ist ganze
Lüge. Wer bewusst Wesentliches unterschlägt, handelt unwahrhaftig.
Im Angesicht der gegenwärtigen Weltlage mit der Corona-
Virusepidemie drehen sich die Prognosen, Einschätzungen,
Beurteilungen und Interpretationen von der Regierungen, der WHO,
Thinktanks, Universitätskliniken, Epidemiologen usw. ständig im
Kreis. Ein großes Bild der Gesamtentwicklung ist gänzlich außer
Reichweite.
Wer ein heißes Eisen anfassen will, der muss über das schreiben und
sprechen, was vor der heutigen herrschenden Weltschicht als
unantastbar gilt. Er greift damit mehr als eine gefährliche Sache auf,
bei der er Schaden verschiedener Art nehmen kann. Er setzt sich auch
die Gefahr aus, vor aller Augen verächtlich als Verbreiter von falschen
Nachrichten, als Verschwörungstheoretiker, als politischer Verbrecher
und vieles anderes mehr, zu erscheinen.
Seit Mitte November 2019 wird die Aufmerksamkeit der
Weltöffentlichkeit durch die Angsterzeugende Berichterstattung der
kontrollierten Massenmedien, über die Corona-Virus Covid-19
Epidemie, abgelenkt und eventuell getäuscht. Am 17. November 2019
wurde bekanntlich in der chinesischen Provinz Hubei der erste Fall

2

einer mit Corona-Virus Covid-19 infizierten Person diagnostiziert.
Corona-Virus Covid-19 ist bekanntlich eine neue Variante der
Coronaviren die den Experten seit Jahrzehnten bekannt sind. Am 11.
und 12. Februar veranstaltete die WHO (Weltgesundheitsorganisation
der UNO) in Genf von Schweiz, ein globales Forum für Forschung
und Innovation, für die Virus-Corona-Covid-19- Epidemie, mit
folgenden Erkenntnissen:
1. Die Epidemie hat geringe demographische Auswirkungen
2. Die Grenzschließungen zwischen der benachbarten Ländern
sind Sinn- und Ergebnislos.
3. Das Tragen der Zivilbevölkerung, von Handschuhen und
Gesichtsmasken, bringt kein Schutz.
4. Ordentliches Händewaschen ist täglich öfter notwendig.
Nach der Meinung von Dr. med. Wolfgang Wodark, einem Internisten
und Lungenfacharzt für Hygiene und Umweltmedizin und langjährige
SPD-Bundestagabgeordnete (ZDF-Sendung Frontal21 am
10.03.2020), gibt es unterschiedliche Bewertungen d.h. unbestrittene
Fakten für außergewöhnliche gesundheitliche Bedrohung der
Menschen durch die Ansteckung mit Coronavirus Covid-19, wie
vergleichende Statistiken zur Mortalität (Letalität) von Covid-19 mit
saisonalen Grippenarten und über die laufende Veränderungen von
Coronaviren, Influenzviren und andere Viren (normale Situation).
Gemessen an der Anzahl der Fälle, die in Deutschland durch Covid-19
zum Tode führen liegen diese nach Stefan Willig (Interview am
24.03.2020 mit dem Tagesspiegel), ein namhafter Experte von Charite
Berlin bei 0,60 % d.h. etwas über der Influenza-Grippe (0,30 bis 0,40
%). Wäre aber die Welt Coronavirusepidemie von heute vermeidbar
bzw. eingeschrägt gewesen oder ist diese ein Ergebnis von
menschlichem Handeln, Unterlassen und Fehleinschätzungen? Warum
hat man das Karnevalfeiern zugelassen?
Wird die Corona-Hysterie von heute die Globalisierung beenden
und dem Mythos des Fortschritts und des Wachstums zusammen
mit dem Wohlstandswahn, zerstören?

3

Den wechselseitigen Austausch von Gütern und Dienstleistungen
bezeichnet man als «Wirtschaft». Je nach dem, ob lediglich
lebensnotwendige, oder auch, über den Grundbedarf hinausgehende
bloß nützliche oder gar bloß angenehme Luxusgüter erzeugt und
getauscht werden, spricht man von einer Versorgungs-,
Bedarfsdeckungs- oder Subsistenzwirtschaft im ersteren und von einer
Erwerbswirtschaft im letzteren Fall. Bei der Versorgungswirtschaft
befriedigt man hauptsächlich elementare Bedürfnisse. Bei der
Erwerbswirtschaft dagegen steht im Mittelpunkt die Aneignung von
möglichst viel Geld, so dass das ehemalige pure Tauschmittel Geld
somit gleichsam zum Selbstzweck d.h. zum «Ware» wird. Um des
Profits willen wird der Bedarf von Waren gedeckt! Wo kein Profit,
dort auch keine Bedarfsdeckung, und wenn der Bedarf (heute in
Europa Schutzkleidung und Schutzgesichtsmasken wegen der
Corona-Virusepidemie!) noch so dringend und lebensnotwendig ist.
Die Erwerbswirtschaft also folgt aus dem Geldstreben, weil das Geld
durch die Papiergeldschöpfung aus dem Nichts schneller und
leichterer vermehrbar ist als die Güter, die mühsam aus dem Material
der Welt gewonnen werden müssen. Daher besteht die Tendenz,
zuerst Geld zu produzieren und dann, durch den Geldgewinn verlockt
oder angelockt, diesem Geld als Geldkapital durch entsprechende
Ausweitung des Bedarfs und der dazugehörigen Güterproduktion
zusätzlich Geltung zu verschaffen. Das Papiergeld ist ein
Bemächtigungsmittel für künftige Güter geworden d.h. das Geld ist
Zukunft und steht symbolisch neben die nützliche Arbeit für das, was
man künftig dafür eintauschen kann. Für Arbeit ist ursprünglich aller
Reichtum der Welt gekauft worden. Diese Auffassung ist zwar in der
heutigen Nationalwirtschaft dahingehend modifiziert worden, dass
neben der Arbeit auch das Kapital und der technische Fortschritt als
selbständige Größen erscheinen. Der epochal übergreifende Trick
aber, das Geld mit einer Gottheit gleichzusetzen, ermöglicht die
Anwendung eines ganzen Arsenals scheinheiliger Strategien. Das
Geld also hat den Stellenwert eines universalen Jokers angenommen,
der alles zu lösen verspricht.
Die Geschichte der Wirtschaft verlief noch nie linear, sondern vielfach
zyklisch. Zwischen 1870 und 1914 fand z.B. auch ein
Weltumfassender Güter- und Kapitalverkehr statt. Damals gab es auch

4

ein Weltwährungssystem, dass viel besser als das heutige System
funktionierte. Der Goldstandard sorgte dafür, dass sich kein
Weltbürger Gedanken um den Wert seines Geldes mache musste,
nicht im Heimatland auch nicht im Ausland. Das globale
Finanzsystem erkrankte erst ab 22.12.1913, als das Zentralbankgesetz
das Repräsentantenhaus der USA mit 298 gegen 60 und den Senat mit
einer Mehrheit von 43 gegen 25 Stimmen. Damit hatte die Hochfinanz
monopolartig den US-$ in der Hand. In Wirklichkeit wird die
Zentralbank der USA «FED» von London aus durch die Bank von
England d.h. von Bankhaus Rothschild beherrscht. Zunächst ging es
darum, die Kontrolle über das Gold zu erhalten. Deutschland lag nach
dem Ersten Weltkrieg auf dem Boten und Frankreich bestand bei den
deutschen Reparationszahlungen nur auf Gold. Damit Deutschland
dieser Verpflichtungen nachkommen konnte, lieh die USA
Deutschland zu hohen Zinsen jene US-$, die Tage später über Paris
und London wieder an die USA zurückgingen, den auch die USA
verlangten die Rückzahlung internationaler Schulden in Gold und US-
Dollars und nahmen auch für die Zinsen weder Waren noch
Rohstoffen an. Darüber hinaus brauchten die meisten europäischen
Länder nach dem Ersten Weltkrieg Geld zu Wiederaufbau. Bald
borgten die USA die halben Welt Geld, alle sollten an der goldenen
Kette über dem Völkerbund aufgehängt werden, mit dem die meisten
Staaten zwischen 1924 und 1928 zum Goldstandard zurück
gezwungen wurden, der nach wie vor Angelpunkt von Macht und
Einfluss der Hochfinanz war. Der Völkerbund war bereit, Geld zu
leihen, unter der erpresserischen Bedingung, dass die Nationen eine
Zentralbank besaßen und den Goldstandard anerkannten. So
entstanden weltweit die berühmten Zentralbanken die Fiat-Geld aus
dem Nichts erzeugen und mit Zinsen an die Geschäftsbanken leihen.
Damit wurden die Viren für die tödliche Erkrankung des globalen
Finanzsystems erzeugt und an die richtigen Stellen gelegt. Auf dieser
Weise benutzte der Hochfinanz, die finanzielle Macht Englands und
der USA dazu, fast alle Länder der Welt zu zwingen, ihren
Zentralbanken und damit alle internationalen Finanzfragen ohne
Einmischung der Regierungen übereinzukommend zu beantworten.
Damit ist die Grundlage für ein weltweites zentrales
Währungsmonopol in privater Hand gelegt, das fähig wäre, das
politische System jedes Landes und die Weltwirtschaft als ganze zu

5

beherrschen. An der Spitze des Systems sollte die Bank für
internationalen Zahlungsausgleichs (BIZ) in Basel in der Schweiz
stehen, eine im Besitz der Zentralbanken der Welt befindliche und von
ihnen, die selbst private Körperschaften waren, kontrollierte
Privatbank. Diese Plane wurden später insofern abgeändert worden,
als an Stelle der Baseler Bank 1944 in Bretton Woods zwei ganz neue
weltweit operierende Finanzinstitute ins (Weltbank und IWF) ins
Leben gerufen wurden. Als historische Initialzündung können die
Aufgabe der Golddeckung des US-$ am 15.08.1971 durch den US-
Präsidenten Richard N ixon sowie das Scheitern des Bretton – Woods-
Abkommens im Jahre 1973 und die Freigabe der Wechselkurse
angenommen werden. Diese Abkopplung bereitete den Boden für eine
exponentiell sprießende und krankhafte Spekulationswirtschaft, die
eine vernünftige Relation zwischen Humanvermögen und
Geldvermögen sprengte.
Nach dem Zweiten Weltkrieg begann der neue Globalisierungsprozess
der die Menschen zunächst langsam, seit etwa 1980 aber mit voller
Wucht erfassten. Hinzu kommt, dass weltumspannende Konzerne eine
ganz eigene Logik der Globalisierung besitzen, da sie wettbewerbs-
und erfolgsorientiert agieren. Der Gnadenlose Kampf um
Vorherrschaft hält nicht nur wirtschaftliche Konkurrenten in seinem
Bann, sondern Länder und ganze Kontinente – ohne definitive
Verpflichtung der Gemeinschaft gegenüber. Wenn man also von einer
neuen Ära der Globalisierung spricht, sollte man besser daran
erinnern, dass auch die Wirtschaftsgeschichte in Zyklen verläuft. Der
Welthandel stieg wesentlich schneller als das Weltsozialprodukt, was
zu einer immer engeren Verflechtung der Volkswirtschaften führte.
Zeitgleich ermöglichte der Fortschritt in Informationstechnologie,
Finanzmärkte und Logistik eine immer engere Verzahnung von
Produktions- und Wirtschaftsprozessen. Die Globalisierung aber in
ihrem gegenwärtigen überzogenen Stadium ist eine gigantische Blase
die, wie die Virusepidemie Covid-19 zeigt, den Kern ihrer eigenen
Zerstörung in sich trägt. Wenn Blasen platzen entstehen
Wirtschaftskrisen. Es ist bewiesen, dass in der Finanzkrise zwischen
2007 und 2010 unseriöse Finanzprodukte und halbseidene
Unternehmen von den Ratingagenturen mit Bestnoten versehen
worden sind. Daraus entstanden Milliardenschäden ohne Strafen für

6

die Verantwortlichen. Diese Ratingagenturen sind nicht vom Himmel
gefallen. Die internationale Politik hat sie ermächtigt und den Bezug
auf ihre Bonitätsnoten sogar betrügerisch in Gesetzen verankert. Für
einen gesunden Menschenverstand ist klar, dass die Bewertung der
hellenischen Staatsanleihen die Finanzkrise 2007/2010 nicht
verursacht hat, sondern lediglich konstatiert. Die betrügerische serielle
Rettung von Banken auf Kosten der hellenische und der anderen
Bevölkerungen diente nicht nur einer scheinheilige Systemstabilität,
sie war vor allem der verzweifelte Versuch, die in Bretton – Woods
verlorene politische Souveränität wieder zu erlangen. Und wenn das
Vertrauen in die Wirtschaft eines Landes erst einmal nachhaltig
erschüttert ist, wird es sehr lange dauern bis dieses Land erholt ist. Die
lebensgefährliche Krankheit des globalen Finanzsystems heute wird
verursacht durch das Imperium der Schulden, durch die finanzielle
Massenvernichtungswaffen (Finanzderivate, Optionen und
Termingeschäfte, private Equity, Null- bzw. Negativzinsen u.a.) und
der Verfall der Wirtschaftssitten. Die heutigen Versicherungen für die
Geschäftsverlusten und die Versicherungen für die Versicherungen,
die noch dazu als Terminware gehandelt werden, zeigen dass der
Crash des todkranken globalen Finanzsystems sehr Nah ist. Dient
dazu auch die Corona-Viruskrise Covid-19?
Für alle Kräfte und Stoffe, die der Mensch aus der außermenschlichen
Umwelt an sich zieht, verlangt weder der liebe Gott Zeus noch die
liebe Mutter Erde irgendein Entgelt. Diese werden ihm umsonst
gegeben. Deswegen darf auch der Mensch, so er sittlich und logisch
richtig handeln will, von anderen Menschen nichts dafür verlangen.
Will nun der Mensch die Kräfte und Stoffe der Natur so in seine
Verfügungsgewalt bringen, dass sie geeignet werden, seine
Bedürfnisse zu befriedigen, bedarf es dazu nur der Orts- und
Gestaltsveränderung. Um diese durchzuführen, bedarf es keines
anderen Aufwandes als jenes der lebendigen menschlichen Arbeit, der
Hand- und Kopfarbeit. Diese und nur diese kann er beim Tausch von
anderen verlangen, so er gesonnen ist, gesellschaftswirtschaftlich
sachlich und sittlich richtig zu handeln. Dass die Menschen in ihrer
Gesamtheit bzw. überwiegenden Mehrheit niemals gesonnen waren
und sind, irgendwelche objektiven sittlichen Normen ohne wenigstens
gelegentliche oder zeitweise Übertretungen zu befolgen, ist nur zu gut

7

bekannt, und so bedarf es den Menschen nicht wundern, dass zu allen
Zeiten sowohl für die unbearbeitete Natur als auch für das bloße, in
und an sich wertlose Tauschmittel «Geld» bzw. Kapital dennoch
weiteres Geld, d.h. menschliche Arbeitsleistung gefordert wurde, in
Gestalt von Kaufpreisen von Grundstücke, Schürf- und
Erschließungsgebühren für Bodenschätze, Pachtgebühren für
Landwirtschaft, Jagd und Fischerei, Zinsen für ausgeliehenes Geld
etc. In diesen blasphemischen Akten und unter Aufhebung aller
Tugenden wurde die Bekämpfung und Legitimierung des eigenen
Vorteils zum obersten Gebot. Angesichts dieser Gemengelage
grassiert das Vertrauen in eine unsichtbare Hand der Märkte wie eine
quasireligiöse Offenbarung. Man glaubt blind, mit dem Nachbeten
dieser Mentalität unglaubliche Erfolge und Reichtümer zu erringen,
Technik und Wissenschaft auf herausragende Höhen zu befördern und
am Ende vielleicht sogar den Mond und Marsch zu besiedeln. Die
Schattenseite dieser Vision: 90 % der Menschheit werden an der
Scholle bleiben und als das größte Sklavenheer in die menschliche
Zivilisationsgeschichte eingehen.
Dr. Georg Chaziteodorou

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>