«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΕΛΛΑΣ; ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ,  Ο ΚΟΡΩΝΟ’Ι’ΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

 Ξενοδοχεία 5 αστέρων» οι τουρκικές δομές για πρόσφυγες

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513  E-Mail: chaziteo@t-online.de

         13.03.2020

Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου

Η οικονομικη λεηλασια της Ελλαδος απο την Ε.Ε., η οποια απο το οικονομικο περιστατικο 2008/2009 ειναι βυθισμενη σε μια οικονομικη κριση και τα τουρκοποιημενα ρευματα προσφυγων προς την Ευρωπη, θα διατηρηθουν αμειωτα για πολυ καιρο ακομη. Σε αυτα αθροιζεται και η επιδρομη του Κορωνο’ι’ου και πιθανως και η εξαρτωμενη απο αυτον παγκοσμια οικονομικη Υφεση και Καταθλιψη που σιγουρα θα οδηγησουν και τα μελη κρατη της Ε.Ε. σε ενα νεο παγκοσμιο οικονομικο περιστατικο και σε σοβαρες κοινωνικες αναταραχες.

Η συμπεριφορα με τον Κορωνο’ι’ο και τα τουρκοποιημενα απο τον προεδρο της Τουρκιας Reccep Tayyip Erdogan ρευματα προσφυγων, θα δημιουργησουν και στην Ελλαδα  μια κατασταση, που θα ξεπερασει σε ενταση την κατασταση του οικονομικου περαστατικου των ετων 2008/2009.

Εαν συνεχισθει η σημερινη κατασταση, σε δυο με τρεις γενεες θα υποκυψει πρωτα η Ελλαδα και μετα οι αλλες χωρες της Ε.Ε. στην λαιλαπα της νεας Οθωμανικης Αυτοκρατοριας.

Οι ελευθερες εκτρωσεις στις περισσοτερες χωρες της Ε.Ε. ειναι ταυτοσημες με την ελευθερη ευθανασια.

Δια αυτων οικοδομηθηκε η Ε.Ε. πανω στα  γεμισμενα με παιδικα ευρωπα’ι’κα πτωματα υπογεια και δια της  αθροιζομενης διεισδυσης προσφυγων εξελισεται αυτη σε μια μικτη ρατσα πολιτων ισλαμικης θρησκειας.

Οπου βρισκονται ηδη και καταληγουν με τα ρευματα των προσφυγουν οι Τουρκοι, δεν μενει χωρος για αλλους.

Ο νυν Προεδρος της Τουρκιας εφαρμοζει οπως και οι προκατοχοι του, μια γνησια τουρκικη πολιτικη, δηλαδη κατασκευαζει «Τουρκους».

Προκαλει στα εξωτερικα συνορα της Ε.Ε. μια ουμανιστικη καταστροφη, απατωντας τους εγκαταστημενους προσφυγες στην Τουρκια, οτι τα συνορα προς την Ε.Ε. ειναι ανοιχτα, ενω ταυτοχρονα κτιζει τειχη προς τα συνορα της Συριας και διατασσει τους στρατιωτες του να σκοτωνουν οσους προσπαθουν να υπερβουν τα συνορα αυτα.

Με την συμπεριφορα του αυτη και με τις  εικονες ξυπολητων παιδιων στα ελληνοτουρκα συνορα στην Θρακη πονταρει στην αντιδραση των ευρωπα’ι’κων λαων προς τις κυβερνησεις τους τις οποιες εκβιασε κατα το ταξειδι στις Βρυξελλαις την 09.03.2020.

Ο παμπονηρος αυτος ηγετης της Τουρκιας στελνει στα ελληνοτουρκικα συνορα της Θρακης Τουρκους ως προσφυγες, ενω τους πραγματικους προσφυγες τους αποθηκευει με χρηματα της Ε.Ε. καπου στην Τουρκια και περιμενει να πεθανουν ‘η να επεξεργασθουν, οπως επεξεργαζονται κατ’ επαναλληψη οι Κουρδοι τοσο της Τουρκιας οσο και των γειτονικων χωρων.

Εδω καταπατειται βαναυσα και μαζικα το Δικαιο Ασυλιας και η καταπατειση αυτη γινεται αποδεκτη απο την Ε.Ε.  Η πολιτικη Ασυλιας της Ε.Ε. ταυτιζεται με την Συμφωνια της Γενευης της 28. Ιουλιου 1951 και το Πρωτοκολο της 31. Ιανουαριου 1967.

Η δικαιοδοσια αυτη διατυπωνεται με το Αρθρο 67 παραγραφος 2, Αρθρο 78 και Αρθρο 80 της Συμφωνιας για τον τροπο εργασιας στην Ε.Ε. (ΑΕUV) και το Αρθρο 18 του χαρτη βασικων δικαιοδοσιων της Ε.Ε.

Κατα τον Χαρτη αυτον, ο αιτων Ασυλο ειναι ενα προσωπο το οποιο λογω των ανησυχιων του για το μελλον της πατριδος του, που εξουσιαζεται πο μια τυρανικη εξουσια και κινδυνευει η ζωη του, ζητει προστασια στο εξωτερικο, απ’ οπου αγωνιζεται για μια αλλαγη της εξουσιας στην πατριδα του, στην οποια επιστρεφει μετα την αποκατασταση μιας προσιτης καταστασης και απο ευγνωμοσυνη στην χωρα υποδοχης του ξεπληρωνει ολες τις δαπανες φιλοξενιας του.

Σε αντιθεση με τον Χαρτη αυτον ο «Χαρτης του Παρισιου για μια νεα Ευρωπη» της 21. Νοεμβριου 1990, συνηγορει για την μπασταρδοποιηση της Ευρωπης, κατα την οποια δεν αναφερεται μεν ο πολυπολιτισμος, αλλα η «προστασια των Μειονοτητων» με την οποια προπαγανιζεται η αναμιξη των ρατσων στα μελη κρατη της Ε.Ε. 

«Συνηγορουμε, οτι τυγχανουν προστασιας, η εθνικη, πολιτιστικη, γλωσσικη και θρησκευτικη ταυτοτητα των εθνικων μειονοτητων και τα μελη αυτων εχουν την δικαιοδοσια να εκφραζουν, να διατηρουν και να εξελησουν την ταυτοτητα τους χωρις καμια διακριση και σε απολυτη νομικη ισοτητα..

Ο Κορωνο’ι’ος ειναι ο προπομπος του ερχομενου παγκοσμιου οικονομικου γεγονοτος.

Απο τα τελη Φεβρουαριου 2020 απειλει  περαν της Κινας και την Ευρωπη.

Στην Κινα χτυπησε πρωτα μια ετσι και αλλως ευαισθητη οικονομια, η οποια βρισκονταν σε δυναμικη αντιπαραθεση με αυτην των ΗΠΑ και ηταν δομημαινει πανω σε Δανεια.

Εαν η κυβερνηση της Κινας αποτυχει να διατηρησει σε ροη την οικονομια της, για το ετος 2020 δεν θα εχει αυτη καμια αυξηση και εαν οι κινεζικες εταιρειες δεν μπορουν να ανταποκρινονται στις δανειακες τους υποχρεωσεις, θα προκυψει μια δανειακη κριση στις χρηματοπιστωτικες Αγορες, που θα μπορουσε να οδηγησει σε μια παγκοσμια κριση δημοσιων χρεων.

Εχουν ηδη παγκοσμια ληφθει μετρα που μεχρι σημερα ποτε δεν εληφθησαν.

Παρ’ ολα αυτα το οικονιμικο επισοδειο που ειναι καθ’ οδον, μπορει να διακοψει για πολυ καιρο την Αλυσιδα τροφοδοτησης με προ’ι’οντα.

Η αντιμετωπιση του Κορωνο’ι’ου μπορει να γινει η αιτια δημιουργιας του οικονομικου επισοδειου.

Λογω ανυπαρξιας τροφοδοτησης με βασικα προ’ι’οντα παραγωγης απο την Κινα, αναμενεται η ολικη διακοπη παραγωγης προ’ι’οντων στην Ευρωπη.

Εδω υφισταται ο κινδυνος μιας επικινδυνης αλυσοδοτης αντιδρασης.

Εαν οι παραγωγοι δεν διαθετουν προ’ι’οντα προς πωληση, δεν θα ειναι σε θεση να πληρωνουν μισθους.

Οποιος δεν πληρωνεται για την εργασια που προσφερει, δεν μπορει να αγορασει την τροφη και την ενεργεια που χρειαζεται για να ζησει.

Εαν οι ανθρωποι διακοψουν αναγκαστικα ‘η εθελοντικα την εργασια τους λογω του Κορωνο’ι’ου, τοτε διακοπτονται αναγκαστικα και οι αλυσιδες τροφοδοτισης με προ’ι’οντα.

Για πολυ καιρο πιθανως διακοπτεται και η βιομηχανικη και βιοτεχνικη παραγωγη.

Για την περιπτωση αυτη τυγχανει μεγιστης σημασιας, στις χωρες μελη της Ε.Ε., η διατηριση της λειτουργικοτητας της Γεωργιας και της τροφοδοτισης των πληθυσμων με ενεργεια.

Χωρες οπως η Ελλαδα, που εχουν κυριολεκτικα λεηλατηθει, δεν εχουν στην περιπτωση αυτη καμια πιθανοτητα να επιζησουν!

Ο καθε πολιτης θα αντιμετωπισει ενα φαινομενο (σοκ προσφορας και ζητησης) που ποτε μεχρι σημερα δεν γνωρισε.

Οπως η Ιατρικη για να σωσει τους ανθρωπους απο τον κινδυνο του Κορωνο’ι’ου, προσπαθει να εντοπισει καταλληλα εμβολια και  φαρμακα, ετσι και οι παραγωγικες επιχειρησεις ψαχνουν σημερα για δυνατοτητες να σωσουν τις κοινωνιες τους απο τον κινδυνο διακοπης των αλυσων τροφοδοτισης με αναγκαια για την ζωη προ’ι’οντων διατροφης.

Κατα την τελευταια χρηματοπιστωτικη κριση 2008/2009 μειωσαν οι κεντρικες τραπεζες σχεδον μονιμα τους τοκους για το χρημα που παραγουν απο το τιποτα και για τις πρασινες επενδυσεις, σε βαρος του πληθυσμου, που αποταμιευει χρηματα για ωρες αναγκης για τα γηρατεια του.

Στην ουσια λαμβανει χωρα μια χειριστης μορφης ανεξελεκτη κλοπη των αποταμιευσεων χωρις καμια τιμωρια.

Και για την νεα κριση, που ειναι καθ’ οδον, οι κεντρικες τραπεζες θα εκπεμψουν παλι την προθεση τους, να στηριξουν τισ πρασινες  επενδυσεις, δηλαδη μια οικονομια που γεννηθηκε απο αρρωστες παραλογιες μιας ψευδους επιστημης για το παγκοσμιο κλιμα.

Ο κλιματικος ολοκληρωτισμος ελεγχει σημερα την πολιτικη στην Ευρωπη και ολες τις δημοσιες δραστηριοτητες και συζητησεις σε αυτην.

Συζητηται μια παραλογη μειωση της δημιουργιας διοξιδιου του ανθρακος και απο την αλλη πλευρα, η σημερινη κριση με τον Κορωνο’ι’ο, μειωνει ακομη ποιο δραστηρια την δημιουργια του προ’ι’οντος αυτου.

Αδιαφορα απο την θεση των πολιτων για την προστασια του κλιματος (το κλιμα ως παρελθον δεν προστατευεται, οσο καιρο το σε αυξανουσα εξελιξη συναρτωμενο χρηματοπιστωτικο συστημα καθωριζει τους ορους του παιχνιδιου), τιποτε δεν μπορει προς το καλλυτερο να αλλαξει στον τομεα αυτον.

Για τον λογο αυτο οι σχεδιασθεισες πεντε μεγαλες αλλαγες της Ε.Ε., νεα πρασινη επενδυτικη συμφωνια, Ταξονομια, ανακατασκευη της ενεργειακης οικονομιας, κυκλικη οικονομια και δημοσια ηλεκτρικη- και πρωτων υλων-ελλιπη οικονομια, δεν μπορει να ειναι τιποτε αλλο απο αναποτελεσματικες..

Επιχειρηματολογια:

  1. Η πρασινη επενδυτικη Συμφωνια και η Ταξινομια οδηγουν σε μια

     απολυτα ελεγχομενη οικονομια με ανικανη-Διοικηση,

     με περιβαλλοντικη γραφειοκρατια, με ελεγχο και καθοδηγηση των

     πολιτων. Η κατευθηνση των επενδυσεων μονο στην πρασινη

     τεχνολογια για ολες τις χωρες μελη της Ε.Ε., ειναι μια μη

     αποδοτικη στρατηγικη, η οποια θα τρανταζει τα θεμελια της

     πραγματικης οικονομιας σε καθε χωρα μελος της Ε.Ε.

 

  1. Η ηδη λαμβανουσα χωρα αναπροσαρμογη της τροφοδοτισης με

     ενεργεια, αποκλειστικα με ανανεωσιμες πηγες αυτης, οδηγει στην

     αποσταθεροποιηση του ενεργειακου κυκλωματος με

     συμπληρωματικη αυξηση των δαπανων και ελλιψη ενεργειας.

 

  1. Η κυκλικη οικονομια εχει ενα ελληπες περιεχομενο και το αφηνει

     να παραμορωνεται απο την πολιτικη. Το περιεχομενο αυτο δεν

     μπορει να συσχετιζεται και να διατυπωνεται με νεες μεθοδους και  ανακλυκλωτικες τεχνολογιες.

Προς τα που βαδιζεις με τετοια δεδομενα Ελλας;

Μεχρι τα χρονια της κοσμοκρατιας των Ρωμαιων, το Ελληνικο πνευμα κατειχε τα σκηπτρα στην πορεια της ανθρωποτητας, ο δε ελληνικος αποικισμος ηταν πρωτα πολιτιστικος και μετα οτιδηποτε αλλο.

Οι ετσι ονομασθεντες Ευρωπαιοι της σημερον, ποτε δεν κατανοησαν την σημασια της διατυπωσης της 29. Σεπτεμβριου 480 π.Χ. του Ευρυβιαδη, του υιου και ναυαρχου της Σπαρτης, προς τον Θεμιστοκλην «Ου μεννεειν εν τη Ευρωπη».

Μετα την νικην της ναυμαχιας της Σαλαμινας, ο Θεμιστοκλης εισηγηθη να σπευσουν στον Ελλησποντο και να καταστρεψουν τις γεφυρες, ωστε να αποκλεισουν τον Ξερξη στην Ελλαδα.

Ο Ευρυβιαδης διεφωνησε και υπεστηριξε, οτι εαν αποκοψουν τους Περσες στην Ευρωπη θα κανουν κακο παρα καλο, διοτι οι Περσες μη μπορωντας να επιστρεψουν στην πατριδα τους θα πολεμησουν εδω, με τον μεχρι τωρα ανεπαφο και ανικητο στρατο τους και δεν ξερουμεν τι θα γινει.

Εφ’ οσον ομως φευγουν, πρεπει να τους αφησουμε και να μεταφερουμε τον πολεμο στην χωρα των εχθρων.

Αξιοσημειωτο ειναι, και οπωσδηποτε επιβαλλεται να υπογραμμισθει, οτι ο Ευρυβιαδης, στην αναπτυξη της γνωμης του να αφησουν τους Περσες να φυγουν, ομιλει περι Ευρωπης.

Ο Ευρυβιαδης λοιπον ειναι απο τους πρωτους Ελληνες, που ωμιλησαν για σωτηρια της Ευρωπης (Ηροδοτος: «Ιστορια» Η, 108).

Ο ελληνικος στολος στην Σαλαμινα αποτελειτο απο 378 τριηρεις που μετεφεραν περιπου 70.000 πολεμιστες.

Ο εχθρικος στολος, που υπερβαινε τα 1.000 υπερμεγεθη πολεμικα πλοια, μετεφερε περιπου 300.000 πολεμιστες.

Η χρονολογια διεξαγωγης της κοσμο’ι’στορικης ναυμαχιας μεταξυ του ορους Αιγαλεω και της Σαλαμινας ειναι η 20 του μηνος Βοηδρομιωνος, του πρωτου ετους, της 75ης Ολυμπιαδας κατα το Αττικο ημερολογιο, που αντιστοιχει στην 22 Σεπτεμβριου 480 π.Χ. κατα την συγχρονο χρονολογηση.

Για την Ελλαδα σημερα δεν υπαρχει αλλος δρομος απο αυτον επιστροφης στις ριζες μας.

Πισω λοιπον στους υπεροχους Φιλοσοφους και Επιστημονες μας, που οδηγησαν τους ανθρωπους κατα καποιον τροπο στον δρομο των φυσικων επιστημων (Αιτια και Επιδραση, Χωρος και Χρονος).

Πολλοι απον τους Φιλοσοφους Επιστημονας αυτους εβλεπαν στον Ουρανο τον Κοσμο τους και θεωρουσαν, οπως οι Ελεατες, τις αλλαγες στο Συμπαν απλα ως μια πλανη των αισθησεων, διοτι ηταν της γνωνης το Συμπαν ηταν στατικο.

Η κινουμενη Εικονα της Αιωνιοτητας ηταν για τον Πλατωνα  ενα βου’ι’ζμα.

Η περιστροφη των αιωνιων αυτων τροχων ηχουσε στα αυτια πολλων επιστημονων, ως εις τα εργα του Ησιοδου, στα αυτια του Πυθαγορα, Πλατωνα, Αριστοτελη και στα αυτια πολλων αλλων, ως μουσικη.

Οι αναμνησεις, οι εφευρεσεις, οι ιδεες και παθη που συγκεντρωθηκαν με σκληρη δουλεια στην Βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας απο την ιδρυση της, τον 3ον μ.Χ. αιωνα, εως την καταστροφη της δια της πυρας απο τους Χριστιανους 700 χρονια αργοτερα, χαθηκαν για παντα.

Στην Βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας εργαζονταν ο Ερατοσθενης, ο αστρονομος Υππαρχος που σχεδιαζε ουρανιους χαρτες, ο Ευκλειδης ο οποιος συστηματοποιησε υπεροχα την Γεωμετρια, ο Διονυσος ο Θραξ, ο οποιος ενοιολογησε τα δεδομενα της ομιλιας, ο Ξεροφιλος που φυσιολογικα εθεσε αντι της καρδιας τον εγκεφαλο ως εδρα της διανοιας, ο Ξερον απο την Αλεξανδρεια, ο εφευρετης των οδοντωτων τροχων και της ατμομηχανης και συγγραφεας του Αυτοματισμου, του πρωτου Βιβλιου για την Ρομποτικη, ο Απολλωνιος απο την Βεργη, ο μαθηματικος ο οποιος ερευνησε την τομη του Κωνου, την Ελλληπτικη, την Παραβολη και την Υπερβολη, δηλαδη τις καμπυλες που ακολουθουν ως γνωστον οι πλανητες, κομητες και τα αστερια, ο Αρχιμηδης το μεγαλο αυτο μυαλο στους τομεις Μηχανικη, Αστρονομια και Γεωγραφια και παρα πολλοι αλλοι.

Ο Αρχυπας απο την Ταρανδια (γνωστος Πολιτικος, Μαθηματικος, Μηχανικος, Στρατηγος και ο πρωτος που εθεσε τον θεμελιο λιθο της Μηχανικης) ελυσε το «Δηλιο Προβλημα» του Διπλασιασμου του Κυβου και εφευρε πολλα αντικειμενα μηχανικης και κατασκευαστικης φυσεως, μεταξυ των οποιων και την χρησιμοποιηση ελασματων και την κατασκευη γυρω στα 380 π.Χ. υπταμενου αντικειμενου (αεροπλανου).

Ο ηλεκτρονικος υπολογιστης που ανασυρθηκε απο την θαλασσα της νησου Αντικυθηρα του Αιγαιου Πελαγους, βορειοδυτικα της Κρητης, ειναι προ’ι’ον θεωρητικης και τεχνολογικης εξελιξης της ελληνικης αρχαιοτητας.

Διηρκησε πολυ καιρο εως οτου ο δυτικος Κοσμος αφυμνισθηκε απο τον μυστικιστικο του υπνο και ξαναεντοπησε σε σωθεντα τεμαχιδια σελιδων Βιβλιων, απο την καταστρεπικη μανια των Χριστιανων, τους πνευματικους Γιγαντες της ελληνικης αρχαιοτητας.

Χωρις την εγκληματικη καταστροφικη μανια των Χριστιανων κατα της Ελληνικοτητας και του Ελληνισμου, η οποια καταστροφη αρχισε τον 3ον μ.Χ. αιωνα και συνεχιζεται με παραλλαγες εως τις ημερες μας, δεν θα εχανε η ανθρωποτητα περιπου 1.500 χρονια τεχνολογικης εξελιξης.

Οι Ελληνες οχι μονο θα εντοπιζαν  εγκαιρα τις τεσσερες δυναμεις της Φυσεως, θα ηταν σημερα μια ηγεμονουσα δυναμη στην διαστημικη, πυρηνικη και ενεργειακη τεχνολογια.

Εδω βρισκεται ο κατευθητηριος κομβος με τον οποιο οφειλει να συνδεθει με καθε δυνατο τροπο η Ελλας, εαν θελει να επιζησει αποκτωντας πυρηνικα οπλα, οπως το Ισραηλ, προ της Τουρκιας.

Εντος της Ε.Ε. η Ελλας θα παραμεινει ενα ασημαντο Προτεκτορατο της Γερμανιας και θα συνεχιζει να εξουσιαζεται απο πορνες και μπασταρδα της προδοτικης Οικογειοκρατιας.                            

Καποια στιγμη η ανθρωποτητα αλλαζει πορεια και γινεται εχθρικη κατα της Ελληνικης προοπτικης.

Κυριαρχο ρολο στην αλλαγη αυτη επαιξαν οι τρεις μεγαλες μονοθε’ι’στικες θρησκειες, Ιουδα’ι’σμος, Χριστιανισμος και Ισλαμισμος.

Οι δυο τελευταιες θρησκειες με την αναπτυξη τους εξυπηρετησαν και ελυσαν τα προβληματα ελεγχου της κρατικης εξουσιας διοτι μιλουσαν αυτες στις ψυχες των φτωχων υπηκοουν της αυτοκρατοριας και επειδη η υλικη φτωχεια συμβαδιζει με την πνευματικη οι αμαθεις και φτωχοι υπηκοοι της αυτοκρατοριας εδωσαν ωοημα στην ζωη τους, με τις δυο αυτες νεες θρησκειες.

Μεσω της αναγνωρησεως του Χριστιανισμου σαν επισημης θρησκεις της Ρωμα’ι’κης Αυτοκρατοριας αλλαξε η λειτουργια σκεψεως των υπηκοουν.

Ηδη οι αυτοκρατορες, ολοι τους μη ελληνικης καταγωγης, χωρις ελληνικη παιδεια, εκτος του Ιουλιανου, συνεβαλαν στο εργο του αφελληνισμου κατα τον ποιο αποδοτικο τροπο.

Οι αυτοκρατορες που ακολουθησαν τον Ιουλιανο εστραφησαν πληρως υπερ του Χριστιανισμου και κυριως ο Θεοδοσιος το 438 μ.Χ. που ολοκληρωνει την συνταξη του Θεοδοσιανου κωδικα.

Και ο Ιουστιανος αργοτερα το 529 μ.Χ., παρουσιαζει το νεο μεγαλο κωδικα νομων κατα των Ελληνων διοτι απλουστα αυτος και οι προκατοχοι του φοβοταν τους Ελληνες και την σκεψη τους.

Η ελληνικη παιδεια με τους κανονες της σοφιας, της αρμονιας και του καλλους, δεν επετρεπε καθ’ ολου την κυριαρχια μιας δεσποτικης και ελεω θεου εξουσιας.

Η τοτε η αρχουσα ταξη της αυτοκρατοριας κινδυνευε να βρεθει κατω απο την εξουσια των Ελληνων και αυτο επρεπε να αποκλεισθει με καθε θυσια.

Οι Ελληνες στην μεχρι τουδε μακροχρονη Ιστορια τους βιαστηκαν πνευματικα και εγιναν Χριστιανοι, κακοποιηθηκαν και εγιναν Βυζαντινοι και δολοφονηθηκαν κατα συνειδηση και εγιναν Ρωμιοι.

Ενας Ρωμιος ειναι συνεπως μια ακραια κατασταση καταπτωσης και ο εξευτελισμος του Ελληνα, δηλαδη ενα προ’ι’ον που προεκυψε απο διωγμους, βασανισμους, εξευτελισμους, δοκιμασιες, σφαγες, σουβλισμους, σταυρωσεις, πετροβολιες και αλλα πολλα, που ξεπερνουν καθε μετρο ανθεωπινης φαντασιας.

Οι βαρβαρικες ακροτητες αρχισαν τον 3ον μ.Χ. αιωνα και υπο μια μορφη συνεχιζονται μεχρι τις ημερες μας.

Κατα τον λατινο Ιστορικο Αμμιανο Μαρτελινο η Ελλας κατεστραφει συστηματικα απο τους Χριστιανους, διοτι οι Ελληνες θεωρουσαν τα δογματα της νεας θρησκειας ως απατη και τα περιφρονουσαν.

Οι πληροφοριες που μας δινει με δυο αρθρα του ο ραβινος Μαρκος Ελι Ραβαγκε (Μια αληθεινη ιστορια εναντιων των Ιουδαιων και Απεσταλμενος στους Λαους, The Century Magazine USA, Januar 1928 and Februar 1928) και οι πληροφοριες που περιεχονται εις τους ρολους των Παπυρων του Κουμραμ της Νεκρας Θαλασσης, σημαδοτουν, οτι ο Χριστιανισμος ως Θρησκεια, ειναι προ’ι’ον του Μωσα’ι’κου Ιερατειου και του Αποστολου των Εθνων Παυλου (Γκαμαλιηλ Σαουλ) και δεν εχει καμια σχεση με τον Ιησου απο την Ναζαρετ.

Δια της αναγνωρησεως της νεας Θρησκειας απο τον Αυτοκρατορα της Βυζαντινης Αυτοκρατοριας Κωνσταντινο το ετος 326 μ.Χ. αρχισαν οι εκατονταετιες του θανατου του Ελληνισμου.

Ακολουθησαν οι διαταγες του Αυτοκρατορα Θεοδοσιου και του υιου αυτου Αρκαδιου προς τον Ιλλυριο Αλαριχο και στους Ιερεις της νεας Θρησκειας  «Θαψατε ολα τα εργα των Ελληνων για να μην μεινη στους ανθρωπους καμια αναμνηση γι’ αυτα».

Ετσι ισοπεδωθηκαν ολες οι Ελληνικες πολεις και η Ολυμπια, οι αμετρητες Βιβλιοθηκες που ηταν γεματες με αμετρητα επιστημονικα και φιλοσοφικα εργα των Ελληνων.

Κατα τον λατινο Ιστορικο Αμμιανο Μαρκελινο (Βιβλιο 17, Κεφαλαιο 11) τοποθετησε στο Μπετ Σιαν του Ισραηλ (πρωηξν Σκυθοπολης) ο Αυτοκρατορας Κωνσταντινος, κατα επιθυμια του Επισκοπου Αλεξανδρειας Γεωργιου, ενα καταναγκαστικο κεντρο συγκεντρωσης (το πρωτο Αουσβιτς της Ιστοριας) στο οποιο βρηκαν τον θανατο πανω απο 15 εκατομμυρια Ελληνες.

Οι Χριστιανοι ηταν αυτοι που θανατωσαν βαρβαρικα στην Αλεξανδρεια, στον δρομο προς την Βιβλιοθηκη, το ετος 415 μ.Χ., την τελευταια Ελληνιδα Μαθηματικο, Αστρονομο και Φυσικο και Διευθηντρια της Νεοπλατωμικης Σχολης, «Υπαθια».

Οι ετσι ονομασθεντες Ευρωπαιοι παραγνωριζουν, οτι ποτε στην μεχρι σημερα Ιστορια της ανθρωποτητας δεν υπηρξε μια τουρκικη πατριδα και μια τουρκικη εθνοτητα, δηλαδη κατι τετοιο, οπως μια τουρκικη-λα’ι’κη καταγωγη.

Οι πρωτοι εισβολεις στη Μικρα Ασια γυρω στα 500 μ.Χ. ηταν νομαδες ασιατικων χωρων.

Τα κεντρα εξουσιας αυτων βρισκονταν κατα μηκος του κινεζικου μεγαλου τειχους και της Μογγολιας, βορεια της ερημου Γκομπι και εκτοπισαν προς τα δυτικα στην Μικρα Ασια αλλους συγγενεις λαους που πρωτοεμφανισθηκαν στην βυζαντινη ιστορια. Τον 13ον μ.Χ. αιωνα εισεβαλε στην Μικρα Ασια μια αλλη νομαδικη.κατακτητικη ομαδα υπο μογγολικη διοικηση που ηρθε απο το Τουραν της Μογγολιας και εξισλαμισθηκε.

Κατα την διαρκεια της εποχης αυτης εγκατασταθηκαν στην Μικρα Ασια νομαδες πρωτα Σελτσουκων και μετα Οσμανων (Οθωμανων).

Η πολιορκια και η καταληψη της Κωνσταντινοπολεως το 1453 μ.Χ. ελαβεν χωρα απο τους Οθωμανους.

Κατα τον Χρονογραφο Φραντζη την Κωνσταντινουπολη πολιορκουσαν 258.000 μαχητες εκ των οποιων μονο 70.000 ησαν Οθωμανοι.

Οι υπολοιποι αποτελλουνταν απο 147.000 εξισλαμισμενους και ορθοδοξους Ρωμιους και 41.000 απο ζητιανους και κλεπτες.

Η Οθωμανικη Αυτοκρατορια διατηρηθηκε απο τα τελη του 13ου μ.Χ. αιωνα εως περιπου το 1924 μ.Χ. Μεταξυ 1800 μ.Χ. και 1923 μ.Χ. ελαβε χωρα πρωτα ο κατακερματισμος και μετα η καταρρευση της Αυτοκρατοριας αυτης.

Κατα την υπογραφη παυσης πυρος στο Μουντρος, ενα λιμανι στο ελληνηκο νησι Λημνος, επι του ελληνικου πολεμικου πλοιου Αγαμεμνων, την 30. Οκτωβριου 1918, παρεδοθει η Οθωμανικη Αυτοκρατορια.

Η προδοσια της Ελλαδος απο τους συμμαχους της (ΗΠΑ, Αγγλια, Γαλλια και Ιταλια), λογω των συμφεροντων τους για την κατοχη των κοιτασματων Πετρελαιου της Μοσουλης, του σημερινου Ιρακ, ακολουθησε μετα την υπογραφη της ως ανω συμφωνιας.

Ο Ελληνοτουρκικος Πολεμος 1919-1922 υπηρξε μονο ενα μερος του μεγαλου πολεμικου στοχου, δηλαδη των κοιτασματων Πετρελαιου της Μοσουλης.

Δια της Συνθηκης της Λωζαννης (24.07.1923) εδραιωθηκε στα θεμελιακα-συντρημια της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας, η σημερινη Τουρκια.

Δια της λογιστικης νομιμοτητας μιας μοιρασιας ‘η ανταλλαγης, που ελαβε χωρα με την Συνθηκη της Λωζαννης μεταξυ των Ελληνων και Τουρκων, δεν υπηρξε καμια κατακτηση και απο τις δυο πλευρες.

Διοτι καθε κατακτητης υποχρεωνεται να αναγνωρισει τα εθνικα δικαιωματα του αρχικου πληθυσμου, εαν αυτος αποτελειται απο αλλες εθνοτητες απ’ οτι η εθνοτητα του κατακτητη.

Ενω η Μικρα Ασια σημερα κατοικειται απο περισσοτερες απο 70 εθνοτητες, ξενες προς την ανυπαρκτη τουρκικη, χαριν των συμφεροντων αλλα και της ηλιθιοτητας των κρατων μελων της Ε.Ε., δεν αναγνωριζουν οι Τουρκοι τα κατοχυρωμενα εθνικα δικαιωματα των περισσοτερων απο 70 μειονοτητων, Μονο οι Αλεβιτες μετρουν στην Μικρα Ασια περισσοτερο απο το 20 % του σημερινου ολικου πληθυσμου της Τουρκιας.

Απο τις υπολοιπες εθνοτητες η μεγαλυτερη ειναι η κουρδικη (περιπου 20 εκατομμυρια ατομα), των Λαζων (1,5 εκατομμυρια ατομα) και πολλες αλλες εθνοτητες.

Η δηθεν εξυμνη ηγεμονουσα ταξη της Ε.Ε., την οποια επισκεφθηκε ο Προεδρος της Τουρκιας την 09. Μαρτιου 2020 στις Βρυξελλαις, του υποσχεθηκε συμπληρωματικη οικονομικη βοηθεια για να συγκρατησει τα ρευματα προσφυγων αλλα και ελευθερη βιζα διακινησης Τουρκων στις χωρες μελη της Ε.Ε. και παραγνωριζει, οτι χωρις την Συνθηκη της Λωζαννης τα σημερινα συνορα της Τουρκιας με την Συρια, Ιρακ και Ιραν δεν θα ηταν υπαρκτα.

Για τον λογο αυτο προτεινει η Τουρκια τα συνορα της αυτα και οχι τα ελληνοτουρκικα στην Θρακη, να θεωρουνται εξωτερικα ευρωπα’ι’κα συνορα.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

 http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>