«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το Ελληνικό λόμπι, οι πατριώτες ομογενείς που στο διάολο είναι;;;;;;

https://www.facebook.com/AutaPouMasKruboun/videos/479909712705963/

Δείτε ποιος υποστηρίζει την Ελλάδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μοιραστείτε το!

4 comments to Το Ελληνικό λόμπι, οι πατριώτες ομογενείς που στο διάολο είναι;;;;;;

  • .
    .
    .
    .
    Παράνομη βάση διαπραγμάτευσης
    .
    .
    16/02/2020
    .
    .
    Ο ρυπαρός πολιτικός κόσμος της χώρας, σε συνεργασία με τον ανθελληνικό ρόλο της εγχώριας σοσιαλιστικής ολιγαρχίας, κάνει ό,τι μπορεί για να αναγνωριστεί η παράνομη, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης ως βάση διαπραγμάτευσης.
    Πώς;
    Το πολιτικό προσωπικό,
    – δεν ανακήρυξε ΑΟΖ και δεν το κάνει ούτε καν σήμερα
    – δεν οριοθέτησε ΑΟΖ με την Κύπρο και δεν το κάνει ούτε καν σήμερα
    – δεν ζήτησε από τις άλλες χώρες με τις οποίες συνορεύει η Ελληνική ΑΟΖ να οριοθετήσουν με βάση την προβλεπόμενη από το δίκαιο της θάλασσας διαδικασία: ΠΡΩΤΑ ανακηρύσσεις και ΜΕΤΑ οριοθετείς επί της ανακήρυξης
    – δεν ζήτησε από τις εταιρίες εξόρυξης υδρογονανθράκων να καταθέσουν προσφορές για την εκμετάλλευση των βυθοτεμαχίων στο τρίγωνο Κρήτης-Ρόδου-Κύπρου.
    Οι σοσιαλιστές ολιγάρχες,
    – απέτρεψαν το πολιτικό προσωπικό από την ανακήρυξη ΑΟΖ για να συνεχίσουν το πλιάτσικο μέσω εισαγωγών και τις λαθρεμπορίες
    – συνεργάστηκαν με εταιρίες εξόρυξης υδρογονανθράκων που αγόρασαν βυθοτεμάχια στο προαναφερόμενο τρίγωνο από την Τουρκία και κάνουν τα πάντα εις βάρος των ελληνικών εθνικών συμφερόντων ώστε να απωλέσει η Ελλάδα την ιδιοκτησία αυτής της περιοχής.
    Η εξέταση σεναρίων προσφυγής στη Χάγη για τη διαπραγμάτευση ελληνικών εθνικών συμφερόντων αποτελεί εσχάτη προδοσία. Θα ήταν λόγω βαρειάς αμέλειας αν δεν υπήρχε η ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ καθυστέρηση των αυτονόητων ενεργειών. Είναι ΜΕ ΔΟΛΟ εξαιτίας της αλλαγής της βάσης διαπραγμάτευσης από το διεθνές δίκαιο όπως θα ήταν αν η Ελληνική Δημοκρατία απλά κατέθετε, ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ όπως προβλέπεται από τη σύμβαση του δικαίου της θάλασσας, συντεταγμένες ανακήρυξης ΑΟΖ στον ΟΗΕ. Ακόμα και ένα κράτος σαν την Αλγερία το έπραξε με ένα απλό Προεδρικό Διάταγμα. Στην Ελλάδα ορισμένοι θέλουν με δόλο να δημιουργήσουν εθνικά τετελεσμένα, ώστε η προσφυγή στη Χάγη να μοιάζει όαση. Δεν θα είναι όαση, ούτε για την Ελλάδα, κυρίως όμως ούτε για αυτούς που το μεθοδεύουν.

    http://www.antinews.gr/action.read/politiki/paranomi-basi-diapragmateusis/2.141930

  • ΜΗΝΥΜΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ (βίντεο)

    https://www.bitchute.com/video/iuLC1T69TOA6/

  • ΜΗΝΥΜΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ (βίντεο)

    Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020

    Ενημερωθείτε & ενημερώστε τους ανθρώπους γύρω σας.
    Γιατί μειώθηκαν οι γεννήσεις στη Δύση;
    Τι θέλουν οι πολιτικές & οικονομικές ελίτ;
    Τι μπορούμε να κάνουμε;
    Ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά του “Last Message To The West” του Poseidon που κέρδισε τη 2η θέση στον διαγωνισμό “Nationalist Content Creators”, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.bitchute.com/video/svZF7ks2pXE/

    ΜΗΝΥΜΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ (βίντεο)

    https://www.bitchute.com/video/iuLC1T69TOA6/

    Ενημερωθείτε & ενημερώστε τους ανθρώπους γύρω σας.

    https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/02/blog-post_687.html

    • Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020
      Η ΜΙΞΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ

      ΕΛΛΗΝΟΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΣ

      Γράφει η Φωτεινή Μαστρογιάννη

      Παρατηρώντας τη διαχρονικά υποχωρητική, για τα μάτια ενός απλού πολίτη, στάση των Ελλήνων πολιτικών έναντι της Τουρκίας και ως απλή αλλά φανατική αναγνώστρια βιβλίων ελληνικής ιστορίας στάθηκα στο φαινόμενο του ελληνοοθωμανισμού και τη σύνδεσή του με το σήμερα.

      Ελπίζω ότι οι ιστορικοί που θα διαβάσουν το σύντομο κείμενό μου, ως αρμοδιότεροι επί του θέματος, θα κάνουν τις όποιες παρεμβάσεις οι οποίες είναι ευπρόσδεκτες.

      Τι είναι όμως ο ελληνοοθωμανισμός;

      Το e-pieria αναφέρει : «Ήδη από το 1864 οι Έλληνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υπό τον Στέφανο Καραθεοδωρή διακηρύσσουν τον ελληνοοθωμανισμό.

      Δηλαδή την προσπάθεια διαμόρφωσης ενιαίας πολιτικής ταυτότητας, που θα επικαλύπτει τις επιμέρους εθνικές ή θρησκευτικές.

      Έτσι ως «πολιτικό έθνος» εννοείται το οθωμανικό ενώ ως «γένος» παραμένει η παραδοσιακή ελληνορθόδοξη κοινότητα. Ουσιαστικά η ελίτ των Ελλήνων της Αυτοκρατορίας επεδίωκε μία δυαρχία πολιτικής εξουσίας, όπου μουσουλμάνοι και Έλληνες ως ανήκοντες σε ένα ενιαίο πολιτικό έθνος, θα αναλάμβαναν την τύχη της».

      Η Έλλη Σκοπετέα (1988, σελ. 315) αναφέρει: «…το νέο ελληνοοθωμανικό σχήμα δεν μπορούσε να σημαίνει πολλά περισσότερα από την προοπτική συγκυριαρχίας Ελλήνων και Τούρκων: όχι διάβρωση της Αυτοκρατορίας εκ των ένδον, αλλά ενσωμάτωση των Ελλήνων στον οθωμανικό κρατικό μηχανισμό, όχι επίλεκτα μέλη της ελληνικής εθνότητας οι ομογενείς, αλλά προνομιούχοι Οθωμανοί υπήκοοι».

      Λίγο πιο κάτω διαβάζουμε (Ελπίς 15.11.1867) : «Το ελληνικόν στοιχείον επικρατεί μεν και σήμερον (1867) μάλλον των λοιπών φυλών παρά τη οθωμανική κυβερνήσει αλλ’οι εν τη οθωμανική επικρατεία διατελούντες Ελληνες δεν είναι πλέον οι προ της εποχής του 1821 προστατεύσαντες τον ελληνισμόν(…), είναι απλώς Τούρκοι καθ’όλην της λέξεως την έννοιαν πρεσβεύοντες το χριστιανικόν θρήσκευμα».

      Στο ιστολόγιο του Βλάση Αγτζίδη αναφέρονται τα ακόλουθα:

      «Από την εποχή που η οθωμανική αυτοκρατορία μετατρέπεται σε εθνικό κράτος, ποιες είναι οι φωνές στην Ελλάδα που συνεχίζουν να θέλουν μια ελληνο-οθωμανική σχέση;

      Πρόκειται για μια τάση που ζητά ομαλοποίηση των σχέσεων, έως και συνομοσπονδία. Η δύναμη που εκφράζει περισσότερο αυτό το ρεύμα συνύπαρξης και επικοινωνίας είναι η Δεξιά.

      Κουβαλάει την κληρονομιά των Δραγούμη και Σουλιώτη, δηλαδή του ανατολικού κόμματος το οποίο βάσισε τη φιλοσοφία του σε έναν ελληνο-οθωμανισμό, που εκφράστηκε παρωχημένα.

      Σαν ανάγκη όλων των αστών της Μικράς Ασίας ήταν ρεαλιστικός, αλλά προσπαθούσε μηχανιστικά να βρεί τρόπους συνύπαρξης Ελλήνων και Τούρκων, για την αποτροπή του Σλαβικού κινδύνου.

      Η τάση ενεργοποιήθηκε πολύ κατά τον μακεδονικό αγώνα και αδρανοποιήθηκε πλήρως την εποχή του μικρασιατικού. Αυτή η κληρονομιά θα περάσει στην ελληνική Δεξιά και θα πάρει μορφές, συμβολικά ακραίες, όπως η άποψη του Ι. Μεταξά και η δωρεά του κτιρίου του σημερινού τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη στο τουρκικό κράτος, σε ένδειξη φιλίας, μετά από αγορά του με χρήματα του ελληνικού δημοσίου!

      Συμβολικά, επίσης, μετατρέπει το 1938 την Οδό αποστόλου Παύλου σε Οδό Κεμάλ Ατατούρκ.

      Το 1955 επανήλθε η προηγούμενη ονομασία του δρόμου λόγω του πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

      Το ειρωνικό στην υπόθεση είναι ότι πριν λίγα χρόνια οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μπουτάρης και Τρεμόπουλος πρότειναν ξανά να μετονομασθεί η οδός προς τιμήν του «τέκνου της πόλης», σε ένδειξη φιλίας,

      Και αυτό είναι το κακό που δημιουργεί η ελληνική ημιμάθεια. Πιθανότατα αγνοούσαν κι οι δυό την προηγηθείσα κίνηση του δικτάτορα Μεταξά. Αυτή η πολιτική τάση είναι που θα εκφράσει έντονα τον παραμορφωμένο, παλιό ελληνο-οθωμανισμό.

      Μετά τον Μεταξά, ποιοι συνεχίζουν αυτήν την επίδειξη φιλίας;

      Πιο έντονη, μετά τον Μεταξά, είναι όλη η μετεμφυλιακή γραμμή. Ο Παπάγος το 1953 με το διάταγμα Φεσσόπουλου επιβάλλει τη μετονομασία των μουσουλμανικών συλλόγων της Θράκης σε τουρκικούς, για να μην επηρεαστούν από τους Βούλγαρους κομμουνιστές, προτιμώντας να γίνουμε σύμμαχοι ή και υπήκοοι της Τουρκίας.

      Λίγα χρόνια μετά, κατά τη διάρκεια της Χούντας, ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος έχει επίσης την ίδια άποψη. Το 1968, το ελληνικό υπουργείο παιδείας επιβάλλει στα σχολείο την αντικατάσταση του όρου Τούρκος με τη λέξη εχθρός.

      Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hürriyet θα δηλώσει ανοιχτά ότι το όνειρό του είναι μια ελληνοτουρκική συνομοσπονδία.

      Επίσης, η ταινία 1922 του Κούνδουρου, ενώ γυρίζεται με χρήματα του ελληνικού κέντρου κινηματογράφου, θα απαγορευθεί να προβληθεί, διότι πλήττει την εικόνα των Τούρκων.

      Η ταινία, η οποία και θα απελευθερωθεί το 1982, βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη «Το Νούμερο 31328» και παρουσιάζει με ιδιαίτερα έντονο τρόπο τις βιαιότητες των Τούρκων ενάντια σε Έλληνες και Αρμένιους κατά τη μικρασιατική καταστροφή.

      Από τη δεκαετία του ’80 και έπειτα, η παραδοσιακή εξέλιξη αυτών των τάσεων σταματάει και αναδομείται με νέο τρόπο. Αναπτύσσονται νέα επιχειρηματικά συμφέροντα και συνεργασίες, ενώ στην Τουρκία αναπτύσσεται μια νέα αστική τάξη.

      Τη γραμμή των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα τη δώσουν τα συμφέροντα των δύο νέων τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας».

      Τα παραπάνω είναι ιδιαίτερα συναρπαστικά. Η σύγκριση με το σήμερα ,εάν και παρακινδυνευμένη, δεν παύει να προβληματίζει.

      Η υποχωρητική πολιτική λοιπόν απέναντι στην Τουρκία είναι αποτέλεσμα μίας ήδη από το 1864 ιδεολογίας μίας μερίδας της ελληνικής αστικής τάξης που επιθυμεί να επεκτείνει τα επιχειρηματικά της συμφέροντα κάτω από την ομπρέλα μίας νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όπου ενώ θα είναι επωφελής για λίγους, οι πολλοί θα βρίσκονται κάτω από ζυγό; Η μήπως όχι;

      Πηγές

      Ελλη Σκοπετέα. 1988. Το «Πρότυπο Βασίλειο και η Μεγάλη Ιδέα. Οψεις του εθνικού προβλήματος στην Ελλάδα (1830-1880), Εκδ. Πολύτυπο.

      https://www.e-pieria.gr/askiseis/11478-in-memoriam-gianni-megalopoulou

      https://kars1918.wordpress.com/2009/05/13/13-5-2009/

      ΠΗΓΗ
      https://oimos-athina.blogspot.com/2020/02/blog-post_72.html

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>