«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αυτός που ηγήθηκε ατάκτων, απείθαρχων και ανεκπαίδευτων ανδρών, με πενιχρές προϋποθέσεις, χωρίς οργανωμένη υποστήριξη, αυτός που αντιμετώπισε πολλάπλάσιες δυνάμεις εχθρικών στρατευμάτων, αυτός που δεν δείλιασε μια στιγμή, αυτός που έδωσε στην Ελλάδα την Ελευθερία, αυτός ο Κολοκοτρώνης σίγησε για πάντα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Σήμαντρα, καμπάνες και κύμβαλα αλλαλάξτε εν κλαυθμώ.

Μεσίστιες κυματίστε όλες οι σημαίες.

Βαρύ πένθος έπεσε.

Ο Θοδωράκης έφυγε.

Έφυγε το διαμάντι του Μωριά, έφυγε ο πολέμαρχος της Επανάστασης, έφυγε ο στυλοβάτης της Ελευθερίας, έφυγε ο φύλακας του Γένους, έφυγε το στολίδι της Ελλάδας.

4 Φεβρουαρίου στα 1843. Τριήμερο πένθος κηρύσσεται στη χώρα.

Ο Αρχιστράτηγος της Παλιγγενεσίας, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης του Κωνσταντή και της Ζαμπίας, αφήνει την στερνή του πνοή και περνά στο Πάνθεον των Ηρώων δίπλα στο Λεωνίδα, το Μέγα Αλέξανδρο, το Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, στους συμπολεμιστές του Ανδρέα Μιαούλη, Οδυσσέα Ανδρούτσο, Αθανάσιο Διάκο και τόσους άλλους.

Οι οικείοι του τον ντύνουν με την επίσημη στολή του Αντιστρατήγου και τον βάζουν ευλαβικά στο φέρετρο.

Στα πόδια του τοποθετούν μια τούρκικη σημαία, λάφυρο της Εθνεγερσίας ενώ τον ίδιο τον σκεπάζουν με τη Γαλανόλευκη.
Πάνω στο φέρετρο ακουμπούν το σπαθί, τα παράσημα του, την περικεφαλαία του και τις σπαλέτες.
Ακολουθεί γοερό μοιρολόι, το πλήθος φωνάζει σπαρακτικά: «Σε κλαίνε χώρες και χωριά σε κλαίνε βιλαέτια!».

Κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης τελετής κάποιοι λιποθυμούν, ενώ ο Γενναίος σοβαρός και πολύ συγκινημένος, συγκρατούσε τον εαυτό του.

Οι συναγωνιστές του Γέρου έκλαιγαν απαρηγόρητοι για το χαμό του αρχηγού τους.

Εχάσαμε τον Γέρον, δεν έχουμεν πλέον την σκιάν του αναγκαίου Κολοκοτρώνου.

Ανήρ μέγας ετελεύτησε.

Αυτός που ηγήθηκε ατάκτων, απείθαρχων και ανεκπαίδευτων ανδρών, με πενιχρές προϋποθέσεις, χωρίς οργανωμένη υποστήριξη, αυτός που αντιμετώπισε πολλάπλάσιες δυνάμεις εχθρικών στρατευμάτων, αυτός που δεν δείλιασε μια στιγμή, αυτός που έδωσε στην Ελλάδα την Ελευθερία, αυτός ο Κολοκοτρώνης σίγησε για πάντα.
Η Ελληνική γη, αυτή που πότισε με το αίμα του για την Ελευθερία του Γένους, δέχεται φιλόξενα τον μεγάλο Πατριώτη, ενώ ο τόσο γνώριμος σ’ αυτόν κρότος από τις ομοβροντίες των πυροβόλων ήρθε να αποχαιρετήσει την αδάμαστη ψυχή του στο ατέλειωτο ταξίδι της στην αιωνιότητα.

177 χρόνια αργότερα, ελάτε οι Νεοέλληνες να αφουγκραστούμε τα βουνά και τα λαγκάδια που αντιλαλούν διαλαλώντας στους αιώνες την Κολοκοτρωναίικη λεβεντιά, ελάτε να γονατίσουμε για τον Γέρο του Μωριά και να του υποσχεθούμε ότι πιστοί στα παραγγέλματά του θα αγωνιστούμε για την Πίστη και την Πατρίδα.

Κι εσείς θάλασσες και νησιά και όρη και κοιλάδες και φρούρια και παλαίστρες πολυυμνήτων μαχών αντιβοάτε το όνομά του στους αιώνες!

Στρατηγέ Κολοκοτρώνη, δε σε ξεχνάμε, στις φλέβες μας ρέει το δικό σου αίμα, το αγνό, το ελληνικό, το πατριωτικό, το ΕΛΕΥΘΕΡΟ.

Του Στρατηγού Θοδωρή Κολοκοτρώνη
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ!
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ!
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ!

Κείμενο: Μωραΐτες εν Χορώ

Νίκος Νίκας προς ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάν σήμερα 4/2 /1843 πεθαίνει ο γέρος τού Μωρια, ο ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ τού Έθνους από τους Τούρκους..
Αιτία θανάτου του ΑΠΟΠΛΗΞΙΑ ( εγκεφαλικό επεισόδιο).
Έπρεπε να ήτο ημέρα Εθνικού πένθους… Αλλά τούτον το ανάδελφο και ανάλγητο Κράτος, τους ευεργέτες τούς κλείνει φυλακή, τούς εξορίζει ή τούς θανατώνει.

O Μέγας στρατηγός των Ελλήνων, αφήνει τη στερνή του πνοή σε ηλικία 73 ετών και περνά στο Πάνθεον των ηρώων, έχοντας γράψει την ιστορία και τη λευτεριά της Πατρίδος με το “αίμα” του.

Η μνήμη του αιωνία… Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ!!!!!!!

Today, 4/2 /1843, the old man of Moria, the man that freed the Greeks from the Turks, dies.
Cause of death of Apoplexy (Cerebral Palsy).
It should be a day of National Mourning… But this brother-less and inexplicable State, its benefactors it imprisons, banishes, or kills them. May his memory be eternal … ATHANATOS !!!!!!!

O Μέγας στρατηγός των Ελλήνων, αφήνει τη στερνή του πνοή σε ηλικία 73 ετών και περνά στο Πάνθεον των ηρώων, έχοντας γράψει την ιστορία και τη λευτεριά της Πατρίδος με το “αίμα” του.

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

1 comment to Αυτός που ηγήθηκε ατάκτων, απείθαρχων και ανεκπαίδευτων ανδρών, με πενιχρές προϋποθέσεις, χωρίς οργανωμένη υποστήριξη, αυτός που αντιμετώπισε πολλάπλάσιες δυνάμεις εχθρικών στρατευμάτων, αυτός που δεν δείλιασε μια στιγμή, αυτός που έδωσε στην Ελλάδα την Ελευθερία, αυτός ο Κολοκοτρώνης σίγησε για πάντα.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>