«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι τουρκικές διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας

ΚΑΙ  ΔΥΟ ΑΥΓΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Η Τουρκία επανέρχεται ανοίγοντας τη βεντάλια των διεκδικήσεών της, σε ένα πλαίσιο σταθερών μεθοδεύσεων που προωθούνται και μέσω του μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες που υπέγραψε με την κυβέρνηση της Τρίπολης, του Φαγέζ αλ Σάρατζ

Ολο το πακέτο των τουρκικών απαιτήσεων στο Αιγαίο ξανανοίγει η Αγκυρα μέσω ενός «άτυπου ενημερωτικού σημειώματος», το οποίο αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η λίστα αξιώσεων φέρει την υπογραφή του υψηλόβαθμου διπλωμάτη Τσαγατάι Ερτζιγές, διευθυντή Αεροπορίας και Ναυτιλίας του ΥΠΕΞ, ο οποίος είναι ο συντάκτης και των χαρτών που αποτυπώνουν τις μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Στην έκθεσή του ο Ερτζιγές υποστηρίζει ότι «η βασική πηγή της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι η ελληνική αντίληψη που θεωρεί όλο το Αιγαίο ελληνική θάλασσα, αψηφώντας τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας ως μιας παράκτιας χώρας».

 Η Τουρκία επανέρχεται ανοίγοντας τη βεντάλια των διεκδικήσεών της, σε ένα πλαίσιο σταθερών μεθοδεύσεων που προωθούνται και μέσω του μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες που υπέγραψε με την κυβέρνηση της Τρίπολης, του Φαγέζ αλ Σάρατζ, με την οποία αξιώνει δίαυλο εξόδου στο Αιγαίο, ενώ δίνεται και ένα έμμεσο μήνυμα προς την Αθήνα για το τι θα επιχειρήσει να θέσει η Αγκυρα, σε περίπτωση προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ως διαφορά με την Ελλάδα, έστω και αν δεν υπάρχει αναφορά στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο στο σημείωμα.

Δείτε επίσης: 14χρονη θύμα βιασμού από άγνωστο που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο
Διαβάστε επίσης: Η Τουρκία βάζει μπουρλότο στη συμφωνία του Βερολίνου – Νέoς γύρος επιθέσεων στη ΛιβύηΥφαλοκρηπίδα και χωρικά ύδατα είναι στα πρώτα θέματα που περιγράφει ο Ερτζιγές, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι «η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διάλογο με την Ελλάδα, με σκοπό την εξεύρεση μιας δίκαιης διευθέτησης του θέματος που θα είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών».

Υπογραμμίζει ωστόσο ότι κάθε προσπάθεια επέκτασης των χωρικών υδάτων πέραν των έξι μιλίων από την πλευρά της Ελλάδας σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτή από την Τουρκία.

Θέτει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, το οποίο περιγράφεται ως ένα από τα «βασικά ζητήματα» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ορίζονται ως αποστρατιωτικοποιημένα με βάση σειρά διεθνών συνθηκών «που επιβάλλουν νομικές υποχρεώσεις δεσμευτικές για την Ελλάδα».

Οι βραχονησίδεςΤο νομικό καθεστώς βραχονησίδων και μικρότερων σχηματισμών στο Αιγαίο, αλλά και των Ιμίων, σημειώνεται επίσης στις διαφορές Αθήνας – Αγκυρας. Το σημείωμα αναφέρει δε ότι η «ιδιοκτησία» πολλών βραχονησίδων δεν καθορίζεται στις διεθνείς συνθήκες και καταγγέλλει την Ελλάδα ότι επιχειρεί τον εποικισμό κάποιων από αυτές ή την τοποθέτηση κτισμάτων, επιδιώκοντας επέκταση της επικράτειάς της πέραν των συνόρων που της παραχωρούν οι Συνθήκες της Λωζάννης το 1923 και των Παρισίων το 1947.

Αναφορικά με τα Ιμια, το σημείωμα τα καταχωρίζει διοικητικά στην Επαρχία Μούγλων, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι στην εκχώρηση των ιταλικών τίτλων στο Αιγαίο μέσω της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων του 1947 «δεν υπάρχει καμία αναφορά σε οποιαδήποτε «νησίδα Ιμια» σε αυτά τα έγγραφα.

Η συμφωνία της 4ης Ιανουαρίου 1932 δεν αφορά τα Ιμια. Μία αναφορά γίνεται στο έγγραφο της 28ης Δεκεμβρίου του 1932, ωστόσο οι νομικές διαδικασίες δεν ολοκληρώθηκαν».

Το σημείωμα Ερτζιγές θίγει επίσης και το ζήτημα δραστηριοτήτων έρευνας και διάσωσης αλλά και εναέριου χώρου.

Η Αγκυρα δηλώνει την αποφασιστικότητά της να επιμείνει στις διεκδικήσεις της με κάθε τρόπο έναντι της Ελλάδας σε μια διεθνή συγκυρία όπου εκτιμά – ενδεχομένως – ότι μπορεί να εκμεταλλευθεί τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο για να επιβάλει τετελεσμένα.

Η Αθήνα έχει επανειλημμένα στείλει σαφή μηνύματα στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Αλεξάνδρα Φωτάκη

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>