«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΥΔΡΑ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΟΑΠΛΗΣΤΙΚΑ- ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΜΑΤΟΓΥΑΛΙΑ.

greta (1)

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou     Bleibergweg 114 D-40885 RatingenTel.+ Fax: 0049 2102 32513E-Mail: chaziteo@t-online.de

12.12.2019

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Η Υδρας ειναι ενα φιδισιο ειδος οργανισμου με εννεα κεφαλια.

Ακομη και εαν αποκεφαλιζονταν ενα κεφαλι φυτρωναν αμεσως δυο νεα κεφαλια.

Η Υδρα της προσφατης κληματικης απατης απεκτησε παγκοσμια φημη με την κινηση της Παρασκευης για το μελλον της νεολαιας και τιs εκθεσεις των αγορασμενων επιστημονων τοσα πολλα και πολυμορφα κεφαλια, ωστε και η σκεψη αποκεφαλισμου ενοs απ’ αυτα δημιουργει ανατριχιασμα.

Το πρωτο κεφαλι τηs Υδρας υπηρξε ο πρωην υποψηφιος Προεδρος των ΗΠΑ, Al Gore (Joe Liebermann), ο οποιος μετα την αποτυχια του στιs προεδρικες εκλογες κατα του G. W Bush δραστηριοποιηθηκε στην διαδοση τηs προπαγανδιστικης θεωριας περι αυξησεως της γηινης θερμοκρασιας λογω αυξησεως των ποσοτητων διοξιδιου του ανθρακα στην γηινη ατμοσφαιρα.

Γενικα για μια θεωρια υφιστανται οι εξης προσδιορισμοι:

  1. Κατα τον αρχαιο Ελληνα Φιλοσοφο Πλατωνα χωριs την ευρυτερη θεωρηση δεν θα υπηρχε ουτε αντιληψη, ουτε επιστημη, η “μετα λογου αληθηs δοξα”.

  2. Κατα πολλουs συγχρονουs επιστημονεs, οι θεωριεs ειναι πρωτυπα εκφραζομενα με μαθηματικο τροπο και αποσκοπουντα στην μαθηματικην μορφικη εκφραση τηs πραγματικοτηταs.

  1. Μια αλλη ομαδα επιστημονων υποστηριζει τιs κατευθυνσειs. Οτι οι θεωριεs αποτελουν απλεs περιγραφεs του ισχυοντοs, οι οποιεs δεν λαμβανουν υπ’ οψη παρα τα καθαρα επιστημονικα δεδομενα.

  1. Κατ’ αλλουs επιστημονεs οι θεωριεs ειναι οργανα ερευναs και οχι γενικεs περιγραφεs ‘η σχεσειs. Ειναι κανονεs, οροι οι οποιοι βοηθουν την ερευνα, οι οποιοι ικανοποιουν για ενα διαστημα γενικοτερεs

ερευνεs. 

Η επιστημονικη θεωρια, οταν επιβεβαιωνεται, γινεται επιστημονικη αληθεια αναμφισβητητου κυρουs.

Οταν διαψευδεται, αντικαθισταται απο αλλη θεωρια η οποια ειναι ισχυρωτερη.

Η διαψευσιμοτητα μιαs θεωριαs συνιστα προ’υ’ποθεση ενισχυσηs τηs, ενω η επαληθευσιμοτητα τηs την καθιστα επιστημονικη αληθεια.

Ακομη ομωs και οταν μια θεωρια ισχυει επι εκατονταετιεs μπορει λογω νεων πειραματικων αποτελεσματων να ανατραπει ανα πασα στιγμην.

Η θεωρια αυξησεωs τηs γηινηs θερμοκρασιαs λογω αυξησεωs των ποσοτητων διοξιδιου του ανθρακοs στην γηινη ατμοσφαιρα ειναι μια ψευδοθεωρια, διοτι η προπαγανδα που ασκειται εχει ιδεολογικα κρητηρια και ειναι επιστημανικα παραλογη και πολιτικα κοστοβορα.

Η Ε.Ε. σχεδιαζει κατω απο τον τιτλο “Green Deal” να επενδυει ετησιωs συμπληρωματικα 1 Billionen Ευρω.

Υπο την σημερινη σκηνοθεσια τηs κλιματικηs καταστροφηs κρυβεται μια γιγαντιαια απατη, μια καλα προγραμματισμενη αποπροσανατολιστικη επιδρομη στουs παραπληροφορημενουs ευρωπαιουs πολιτεs.

Το ετσι ονομασθεν Κλιμα” ειναι στην Φυση ανυπαρκτο, διοτι αποτελει τον μεσο ορο των καιρικων συνθηκων που επικρατουσαν στο παρελθον.

Ο συγγραφεαs του παροντοs πονηματοs το τονιζει κατ’ επαναληψη: Οι καρικεs συνθηκεs του παρελθοντοs δεν μπορουν να αλλαξουν, εχουν λαβει χωρα και ωs εκτουτου δεν μπορουν να προστατευθουν.

Το μονο που επιτυγχανεται ειναι η καταστροφη των Οικονομιων πολλων κρατων χωριs να αλλαξει τιποτε στιs επικρατουσεs καιρικεs συνθηκεs.

Για τον λογο αυτο ολεs οι πολιτικεs αποφασειs σε ολα τα Συνεδρια για την κλιματικη αλλαγη ειναι αναπολεσματικεs και κοστοβορεs.

Οι πολιτικοι ηλιθιοι τησ Ε.Ε.(Green Deal) που σατανοποιουν το διοξιδιο του ανθρακοs και προσπαθουν να μηδενοποιησουν την περιεκτικοτητα αυτου στην γηινη ατμοσφαιρα απομακρυνονταs τιs ποσοτητεs του και αποθηκευονταs αυτεs στιs θαλασσεs ‘η σε παλαια μεταλλεια τηs στερεαs, αυτο που επιτυγχανουν δεν ειναι η σωτηρια αλλα η καταστροφη των επικρατουντων καιρικων συνθηκων.

Εαν δεν υπηρχε διοξιδιο του ανθρακοs στην γηινη ατμοσφαιρα τοτε θα πεθαινε ωs πρωτοs ο φυτικοs κοσμοs και μετα και ο ζω’ι’κοs μαζι με τουs ανθρωπουs, διοτι δεν θα υπηρχαν οι βασικεs υλεs διατροφηs και κανενα οξυγονο που χρειζεται καθε ζωνταs οργανισμοs για την καυση και απ\ αυτην για την δημιουργια τηs ενεργειαs τηs ζωηs που μαs δωριζει ο Ηλιος μαs.

Δεν πρεπει να αναμενεται για εναν ευρωπαιο πολιτη που ακομη σκεφθεται βασιζομενοs στην Λογικη του Αριστοτελη, οτι μπορει αυτοs να επιδρασει στιs καιρικεs συνθηκεs για να διατηρησει σταθερη μια παγκοσμια γηινη θερμοκρασια, δηλαδη ενα αυθαιρετο προ’ι’ον τηs ανθρωπινηs φαντασιαs.

Ως παραδειγμα αναφερονται εδω εν συντομια οι καιρικεs συνθηκεs που επικρατησαν κατα την διαρκεια τηs γεωλογικηs εποχηs του Νεοζω’ι’κου.

Η γεωλογικη αυτη εποχη αποτελειται απο το Παλαιοτριτογενεs (Παλαιοκαινο, Ηωκαινο.

Ολιγοκαινο, 66,4 εωs 23 εκατομμυρια χρονια), Νεοτρiτογενεs (Μειοκαινο, Ολιγοκαινο, 23 εωs 5 εκατομμυρια χρονια) και Τεταρτογενεs (Παλαιο-Πλειοκαινο, Μεσο-Πλειοκαινο, Νεο-Πλειοκαινο, 5 εκατομμυρια ετη εωs σημερα).

Ο τελευταιοs Παγετωναs αρχισε πριν περιπου 40 εκατομμυρια χρονια και η εποχη αυτη ηταν γεματη απο ενα φασμα ανυποφορων εωs ευχαριστων καιρικων συνθηκων.

Κατα την διαρκεια τηs Τριτογενουs γεωλογικηs εποχηs η θαλασσια επιφανεια αποκατασταθηκε σταδιακα εωs τα σημερινα τηs ορια.

Κλιματικωs χαρακτηριζεται το Τριτογενεs ωs μια σταθερη πτωση τηs επικρατουσηs θερμοκρασιαs.

Η ισχυρωτερη ανοδοs τηs γηινηs θερμοκρασιαs ελαβε χωρα μετα του ψυχρου Παλαιοκαινου προs το Μεσομειοκαινο τηs Τριτογενουs γεωλογικηs εποχηs.

Την εποχη αυτη επεκεινονταν η τροπικη ζωνη  απο την πεδιαδα του Παρισιου τηs Γαλλιαs εωs την νοτια Αφρικη και απο την Ιαπωνια εωs την Νεοζηλανδια.

Η σπουδαιοτερη εμφανιση τηs Τεταρτογενουs γεωλογικηs εποχηd ειναι οι Παγετωνεs.

Η εμφανιση αυτη αρχισε πριν 130.000 χρονια.

Κατα την διαρκεια του Πλειοκαινου αρχισαν να κινουνται προs τον Νοτο οι παγετωνεs τηs Σκανιναβιαs σκεπαζοντας την Ευρωπη εωs τουs προποδεs των μεσαιων οροσειρων τηs Γερμανιαs.

Κατα την διαρκεια του Πλε’ι’στοκαινου επικρατουσαν ακραιεs ψυχρεs εποχεs  με παγετωποιηση μεγαλων επιφανειων, οι οποιεs αντικατασταθηκαν με ενδιαμεσεs θερμοτερεs εποχεs.

Οι Παγετωνεs διαμοιραζονται σε θερμοτερα ενδοσταδια.

Κατα την διαρκεια των πρωτων παγετωνων εμφανισθηκαν δυο ενδοσταδια, των δευτερων παγετωνων τρια ενδοσταδια, των τριτων παγετωνων τεσσερα ενδοσταδια.

Ο διαμερισμοs αυτοs καλυπτει μια εποχη 1 εκατομμυριων ετων προ τηs εποχηs μαs.

Στα τελευται 2,5 εκατομμυρια ετη (εμφανιση του Homo erectus και Homo sapiens) υπηρχαν πολλεs εποχεs ισχυρων παγετωνων.

Παλαιοτερα οι ενδιαμεσεs θερμοτερεs εποχεs διαρκουσαν μονο 8.000 χρονια.

Η τελευταια θερμοτερη ενδιαμεση εποχη μεσα στην οποια ακομη βρισκομαστε εχει διαρκεια 10.000 ετων.

Πριν απο περιπου 20.000 χρονια ηταν το 30 % τηs στερεαs γηινηs επιφανειαs παγωμενο, ενω σημερα αυτο ειναι 10 % και 14 % βρισκεται σε κατασταση συνεχουs παγου.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνο των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στην http://arxaiaithomi.gr/ . Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>