«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το Φίδι και ο Ευεργέτης!

Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται στον Πειραιά

Ο εκπληκτικός μυθοποιός Αίσωπος, με δύο συντομότατους μύθους, μας διδάσκει ότι πρέπει να αποφεύγουμε να κάνουμε πράξεις, οι οποίες νομοτελειακά στο μέλλον θα αποβούν εις βάρος μας.

Μύθος πρώτος: «Γεωργός τις χειμῶνος ὥρᾳ ὄφιν εὑρὼν ὑπὸ κρύους πεπηγότα, τοῦτον ἐλεήσας καὶ λαβὼν ὑπὸ κόλπον ἔθετο. Θερμανθεὶς δὲ ἐκεῖνος καὶ ἀναλαβὼν τὴν ἰδίαν φύσιν ἔπληξε τὸν εὐεργέτην καὶ ἀνεῖλε· θνῄσκων δὲ ἔλεγε· «Δίκαια πάσχω, τὸν πονηρὸν οἰκτείρας», που  στα νέα Ελληνικά σημαίνει:

«Κάποιος γεωργός μέσα στον χειμώνα βρίσκοντας ένα φίδι που ήταν παγωμένο από το κρύο, το λυπήθηκε, το πήρε και το έβαλε στον κόρφο του. Το δε φίδι αφού ζεστάθηκε, και πράττοντας σύμφωνα με την φύση του, δάγκωσε τον ευεργέτη του και έφυγε. Και ο γεωργός πεθαίνοντας είπε: «Καλά να πάθω, αφού ελέησα τον πονηρό.»

Δίδαγμα της ιστορίας: «οι κακοί άνθρωποι δεν αλλάζουν συμπεριφορά, όσο και να τους ευεργετήσεις».

Μύθος δεύτερος: «Κάμηλος ποταμὸν διέβαινε ὀξὺ ῥέοντα. Ἀφοδεύσασα δὲ καὶ τὴν κόπρον εὐθὺς ἔμπροσθεν αὐτῆς ἰδοῦσα διὰ τὸ ὀξὺ τοῦ ῥεύματος εἶπεν· «Τί τοῦτο; τὰ ὄπισθέν μου ἔμπροσθέν μου νῦν ὁρῶ διερχόμενα», που στα νέα Ελληνικά σημαίνει:

«Μια καμήλα περνούσε έναν ποταμό με δυνατό ρεύμα. Αφοδεύσασα δε και βλέποντας τον κόπρον μπροστά της, λόγω του δυνατού ρεύματος του ποταμού, θαύμασε και είπε: «Άλλο και τούτο! Εκείνα που έβγαλα από πίσω μου, τα βλέπω τώρα να διέρχονται μπροστά μου.»

Δίδαγμα της ιστορίας: «ότι κάνουμε χωρίς να το σκεφτούμε καλά το βρίσκουμε μετά μπροστά μας».

Η Ελληνική ιστορία και γραμματολογία είναι γεμάτη διδάγματα, τα οποία επιβάλλεται να ακολουθούμε, αλλιώς τιμωρούμεθα σκληρά!

Η Ελλάδα μας βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Αλλεπάλληλα προδοτικά λάθη των πολιτικών μας ταγών, μας έχουν φέρει στο χείλος της απόλυτης καταστροφής!

Οι Έλληνες πολίτες κάνουν κι αυτοί αλλεπάλληλα πολιτικά και εκλογικά λάθη. Γνωρίζοντας με ποιους έχουν να κάνουν, εκλέγουν κυβερνήσεις που κατέστρεψαν την Ελλάδα πιστεύοντας ότι θα την σώσουν. Έτσι εισπράττουν ότι πράττουν. Και κάθε φορά απογοητεύονται.

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, οδηγούμενες από τις γνωστές πολιτικές οικογένειες, κατέστρεψαν πλήρως τη χώρα, πτωχεύοντάς την οικονομικά, πολιτικά και πνευματικά.

Τα τελευταία χρόνια την καταστρέφουν εθνικά και κοινωνικά. Υπακούοντας τυφλά στους ξένους πάτρωνές τους, αλλά και τις διεστραμμένες ιδεοληψίες είτε του μαρξιστικού διεθνισμού είτε της νέας παγκόσμιας τάξης, έχουν ανοίξει τα σύνορα και η χώρα μας πλημμυρίζει από ξένους αλλοεθνείς και αλλόθρησκους, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό και ορθόδοξο πολιτισμό της αγάπης και της ειρήνης. Έχει αποδειχθεί ότι, κυρίως λόγω της θρησκείας τους, δηλ. του Ισλάμ, δεν μπορούν να αλλάξουν, δεν εντάσσονται στις κοινωνίες όπου βρίσκονται, είναι βίαιοι και θέλουν να επιβάλλουν το δικό τους τρόπο ζωής όπου εγκαθίστανται.

Η διάλυση και καταστροφή του κοινωνικού ιστού της χώρας είναι πλέον γεγονός, αν δεν γίνουν άμεσες ενέργειες επαναφοράς των στις χώρες τους.

Είναι δε πασιφανές ότι πρόκειται περί ενός καλά οργανωμένου σχεδίου εποικισμού και αντικατάστασης του πληθυσμού της Ελλάδας, προς όφελος των σκοπών της παγκοσμιοποίησης.

Ας προσέξουμε λοιπόν όλοι μας και ιδιαίτερα οι κυβερνώντες. Είθε να μην αποδειχθεί ο μύθος του γεωργού και του φιδιού, όπου οι ευεργετηθέντες θα στραφούν εναντίον του ευεργέτη τους! Γιατί τότε δεν θα υπάρχει πλέον επιστροφή!

Νίκος Ταμουρίδης    Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ   Αντιπρόεδρος ΔΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

1 comment to Το Φίδι και ο Ευεργέτης!