«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΝΕΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ, ΩΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑ, ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ, ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑ’Ι’ΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΥΣΗ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513  E-Mail: chaziteo@t-online.de

          18.11.2019

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Πανω στις αρχες στις οποιες οικοδομηθηκε η μοντερνα και η πραγματικη (αποκτησιακη) Οικονομια, συσχετιζονται η πυκνοτης της ενεργειακης ροης στις διαδικασιες παραγωγης, με την παραγωγικοτητα αυτης και τον αριθμο των εργαζομενων που θα μπορουσαν να απασχοληθουν.

Στην αποκτησιακη Οικονομια συμπληρωματικα παραγονται, προσφερονται και ανταλλασονται περαν των απαραιτητων για την ζωη προ’ι’οντων και προ’ι’οντα και υπηρεσιες που δεν ειναι και τοσο αναγκαια ‘η αναγκαιες, αλλα ουδεις επιθυμει ευκολα να ζησει σημερα χωρις αυτα ‘η αυτες.

Σε αντιθεση με την πρωτογωνη βιοποριστικη, η αποκτησιακη Οικονομια σημερα προσαρμοζει την παραγωγη της και τις υπηρεσιες της στις επιθυμιες των καταναλωτων για νεα προ’ι’οντα.

Συνεπως στις ημερες μας μια αναπροσαρμογη των επενδυσεων αποκλειστικα σε νεα και μεγαλης χρονικης διαρκειας πεδια παραγωγης ως π.χ. στις ανανεωσημες πηγες ενεργειας, αιολικα και ηλιακα παρκα, εμπορια με τους ρυπους που οφειλουν να μειωθουν χαριν της ετσι ονομασθεισης προστασιας και σωτηριας του Κλιματος, στους τομεις συγκοινωνιας, οικοδομων, γεωργιας και πολλων αλλων, σημαινει πρακτικα και την εξελεκτικη οπισθοδρομιση της αποκτησιακης Οικονομιας στην κατασταση προ της βιομηχανοποιησεως.

Κατι τετοιο θα οδηγουσε στην οικονομικη καταστροφη ολων των χωρων μελλων της Ε.Ε. και κατ’ επεκταση στην εγκαταλειψη αυτων, απο την εκαστοτε νεολαια, με αποτελεσμα την προωρη γηρανση των πληθυσμων χωρις καμμια κοινωνικη προστασια αυτων και γενικα και με κατακορυφο πτωση του βιοτικου επιπεδου.

Τα οικολογικα-ψευδη και οι οικολογικες-παραμορφωσεις, με τις μεγαλες ποσοτητες διοξιδιου του ανθρακος στην γηινη ατμοσφαιρα που δημιουργουνται απο τις ανθρωπινες δραστηριοτητες, απειλουν τις φτωχωτερες των φτωχωτερων κοινωνικων ταξεων της Ε.Ε. και του υπολοιπου Κοσμου με την αυξηση των τιμων στα βασικα προ’ι’οντα διατροφης και στην προσφορα της ηλεκτρικης ενεργειας.

Το τελειως αδικαιολογητο ρηγμα σημερα μεταξυ φτωχων και πλουσιων ανθρωπων του γηινου πληθυσμου θα βαθαινει περισσοτερο και επικινδυνα με συνεπεια επισης επικινδυνων κοινωνικων αναταραχων.

Για τον λογον αυτο δεν πρεπει να λησμονουνται  τα για δεκαετιες ψευδη των πασης μορφης Οικολογων, για τον θανατο, δασων, ποταμων, χωραφιων, θαλασσων, για τον κινδυνο μιας νεας παγετωδους εποχης, για τον τερματισμο της αποδοτικοτητας των αποθεματων πρωτων υλων του πλανητη μας, για οικολογικη Χηροσημα, για επικιδυνη μειωση του ποσιμου νερου κλπ. κλπ. κλπ.

Η Πολιτικη των Πρασινων και της Αριστερας στην Ε.Ε. εμπεριεχει καθαρα ιδεολογικα μοτιβα των ισχυρωτερων κοινωνικων ταξεων του πλανητη μας, που στοχευουν να ισοπεδωσουν την σημερινη οικονομικη και βιομηχανικη κατασταση της Ε.Ε. για να διατηρησουν την κυριαρχια τους σε αυτην, δηλαδη για καθαρα γεωστρατηγικους λογους.

Ο σημερινος Κοσμος δεν μπορει δυστυχως να υπαρξει χωρις την χρηματοδοτιση των ελλειμματων, την δημιουργια χρηματος Fiat απο το τιποτε και αρνητικο τοκισμο αυτων.

Ακομη και για την αναπνοη των ζωντων οργανισμων αναγκαιος αερας της γηινης ατμοσφαιρας δεν θα διατιθεται στο μελλον χωρις οικονομικη επιβαρυνση.

Οποιος παραγει μεθανιο και διοξιδιο του ανθρακος, ως ζωντας οργανισμος και με τις δραστηριοτητες του, με εξαιρεση τα ηφεστεια που δεν μπορουν να ελεγχθουν, ‘η θα πεθανει ‘η θα ζει, θα αναπνεει, θα καταναλωνει και θα εργαζεται βασει κανονισμων των Πρασινων και της Αριστερας που θα ελεγχονται απο ενα κεντρικα ρυθμιζομενο Κρατος αναδιανομης και το οποιο με την σειρα του θα ελεγχεται κομμουνιστικο-οικονομικα απο μια παγκοσμια Κυβερνηση του ΟΗΕ.

Εκει που στεκεται εξωτερικα στους κανονισμους αυτους η «πρασινη» επιγραφη, μεσα της ειναι αυτη «κοκκινη».

Η καταρρευσασα Σοβιετικη Ενωση μας χαιρετιζει αυτην την φορα ως «οικολογικη σοσιαλιστικη δικτατορια»!

Η παλαια κομμουνιστικη επαναστατικη παγκοσμια ταξη πραγματων στοχευγε,  απο την Σοβιετικη Ενωση, να επικρατησει στον υπολοιπο Κοσμο εν μερει απ’ ευθειας με στρατιωτικη κατοχη και εν μερει με την ιδρυση και χρηματοδοτιση ισχυρων κομμουνιστικων κομματων σε εκεινες τις χωρες στις οποιες δεν μπορουσε να επεμβει στρατιωτικα για να ικανοποιησει τους στρατηγικους στοχους των  Ισχυρων του Κοσμου.

Οι Ισχυροι αυτοι δρομολογησαν κατι το απιστευτο, δηλαδη την κορο’ι’δια της ανθρωποτητας με τον ετσι ονομασθεντα «ψυχρο Πολεμο» μεταξυ της Θεσης και της Αντιθεσης κατα την διαρκεια του οποιου ταυτοχρονα εκαναν στις δυτικες καπιταλιστικες χωρες τα παντα για να διαβρωθουν αυτες απο την κομμουνιστικη ιδεολογια.

Η διαλεκτικη, μια διαβολικη τακτικη, η οποια εντοπισθηκεν απο τον προσωκρατικο Φιλοσοφο Ηρακλειτο, τοποθετει, για να καταληξει σε ενα στοχο που διαλεξε, σε μια ακραια Θεση επισης μια ακραια Αντιθεση, και προτεινει μια μετρια Συνθεση κατα την οποια ακοιρωνονται η Θεση και η Αντιθεση.

Ενω η διαλεκτικη Θεση, ο Καπιταλισμος, κατεστρεψε την παλαια Ταξη Πραγματων δια της Βιομηχανοποιησεως, εγκαταλειψη τις επαρχιας απο τους χωρικους και εγκατασταση αυτων στις πολεις, διεθνη επεκταση των Μονοπωλιων της Γεωργιας, βιομηχανικης παραγωγης προ’ι’οντων, με το Εμποριο, πληροφορια, συνενοηση, κεφαλαιο, χρηματοδοτιση και δια της μιξεως των λαων, της δημοκρατηκοποιησεως και πολλων αλλων, επετυχεν η Αντιθεση, ο Κομμουνισμος, τα ιδια επαναστατικα με ενα πληγμα, με την καταπιεστικη εξουσια.

Οταν ομως φανηκε οτι η διαβρωση των χωρων της δυσης ηταν δυσκολωτερη απ’ οτι προβλεπονταν, αρχισε να χρησιμοποιηται ισχυροποιημενα η Διαλεκτικη, μετα απο δεκαετιες επιβλητικων εικονικων αντιπαραθεσεων μεταξυ Καπιταλισμου και Κομμουνισμου για την επιτευξη της Συνθεσης.

Πολιτικα-Οικονομικα αποτελειται η Συνθεση αυτη απο μια παγκοσμια γιγαντιαια αναδιανομη του γηινου πλουτου, δια της οποιας ολοι οι αλλοι, με εξαιρεση των Ισχυρων και των τιμαριωτων των Ισχυρων του Κοσμου, οι οποιοι με την τελευταια μανουβρας τους στοχευουν στην παγκοσμια Κυριαρχια, θα γινουν φτωχωτεροι.

Η αρχη για την επικρατηση της καταστασης αυτης εγινε με την ετσι ονομασθεισα «Ειρηνικη Συνυπαρξη» και τερματισε μετα απο το «Glasnost και την Perestrojka» με την καταρρευση της Σοβιετικης Ενωσης και την επανενωση της Γερμανιας, οπου η πλουσια Δυση τροφοδοτησε την φτωχη Ανατολη στην αρχη με εκατονταδες εκατομμυρια Μαρκα και λιγο αργοτερα με Ευρω και η ιδια γλυστρησε σε μια μεγαλη οικονομικη κριση.

Η επικρατηση της ως ανω καταστασης συνεχιστηκε με την ιδρυση της Ευρωπης του Μααστριχτ, στην οποια ομοιως οι πλουσιες χωρες της κεντρικης και βορειας Ευρωπης συμπαρασταθηκαν τις νοτιες και κατεληξαν σε οικονομικα προβληματα, στα οποια επισης κατεληξαν και οι νοτιες χωρες, δηλαδη δημιουργηθηκε ενας ετσι ονομασθεις κυκλος του διαβολου.

Αυτος θα επιταχυνθει ταχυτατα με την εισοδο στην Ε.Ε. και των υπολοιπων χωρων της ανατολικης Ευρωπης και της Τουρκιας.

Μια εισοδο, η οποια αποτελει ενα βασικο και κεντρικο στοιχειο της Συνθεσης του Καπιταλισμου της Δυσης και του Κομμουνισμου της Ανατολης….Τιποτε στην πραγματικοτητα δεν υπηρξε τοσο λιγωτερο τυχαιο γεγονος οσο το ξαφνικο τελος της Σοβιετικης Ενωσης, διοτι τιποτε δεν υπηρξε τοσο πολυ προ’υ’ποθεση για την δημιουργια της Ε.Ε. του Μααστριχτ με την συμμετοχη και του ημισυ της ανατολικης Ευρωπης, σε ενα νεοδημιουργηθεν Υπερκρατος.

Omne agens agit propter finem = Ουδεις πραττει κατι χωρις λογους = Ουδεις πραττει κατι χωρις μοτιβο = Αυτος που εχει ενα καθωρισμενο μοτιβο συμπεριφερεται αντιστοιχα.

Τελειως διαφορετικα ομως συμπεριφερθηκαν οι Ισχυροι του Κοσμου και το «Γιατι» παραμαινει ακομη ανεξηγητο.

Για την δημιουργια μιας Παγκοσμιας Κυβερνησης εκαναν πραγματα αντιθετα προς τον αρχικο στοχο.

Κρατουσαν καποια στιγμη σταθερα με τα νυχια τους τις καπιταλιστικες και κομμουνιστικες χωρες κρεμασμενες και αντι να τις  ενωσουν στον «Ενα Κοσμο» που επιδιωκαν, αφησαν ξαφνικα τα παντα στην Ανατολη να εξελιχθουν ετσι που εξελιχθηκαν!

Ο Κομμουνισμος ριχθηκε στον σκοπιδοτοπο της ιστοριας και απο τοτε διαλυθυκαν και οι στοχοι υπαρξης του για τον «Ενα Κοσμο».

Κατα την αρχη της «Τυχαιοτητας» ισως να μην μπορουσε να εξελεχθει η ολη κατασταση, οπως αρχικα προγραμματισθηκεν.

Θα ηταν ενα πολυ τυχαιο γεγονος εαν οι Ισχυροι του Κοσμου εκαναν το δευτερο βημα τους μετα το πρωτο.

Το παλαιο σχεδιο για τον «Ενα Κοσμο» το οποιο επισης τυχαια καταρρεει, οπως και οι πολωμενες και κατακερματισμενες ευρωπα’ι’κες κοινωνιες οι οποιες βασιζονται πανω σε ενα ασταθες οικονομικο συστημα, το οποιο απο την εποχη της τελευταιας οικονομικης κρισης του 2008 δεν αναρρωθηκε τελειως, δεν εχει πολλες πιθανοτητες εφαρμογης.

Πολλοι ανθρωποι της Ε.Ε. βρισκονται σημερα σχετικα σε χειρωτερη οικονομικη κατασταση απ’ οτι το 2008 και 1970, αφου οι περισσοτεροι με μια κανονικη εργασια, δεν μπορουν να αντιμετωπισουν τις αναγκες της ζωης και να θρεψουν τις οικογενειες τους.

Οι ανθρωποι αυτοι χανουν καθε ενδιαφερον για την εξελιξη μιας Ευρωπης του ηλεκτρονικου ελεγχου, των μονοπωλιων, της πολυκοσμικοτητας και του μεγαλου μανιπολαρισματος.

Η τελευται ιδιοτητα αντικατατροπιζεται στην ΕΚΤ.

Αυτη τυπωσε υπο την δικαιολογια καταπολεμησης του «αντιπληθωρισμου» απο τον Μαρτιο του 2015 εως τα τελη του 2018 περιπου 2,1 Billionen Ευρω για την αγορα ομολογων απο την δευτερογενη αγορα, δηλαδη απο τις τραπεζες και οχι απο την πρωτογενη αγορα, δηλαδη απ’ ευθειας απο τις χωρες μελη της Ευρωζωνης.

Αυτο σημαινει, οτι η πλειονοτητα των χρηματων αυτων δια των τραπεζων κατεληξε στην κερδοσκοπια και οχι στην πραγματικη οικονομια.

Συνεπως ενισχυθηκαν αποκλειστικα οι χρηματοπιστωτικες αγορες και οι μεγαλοεπενδυτες αλλα οχι ο εργαζομενος πληθυσμος των χωρων μελων της Ε.Ε. και οι οικονομικα ανισχυρες χωρες της,

Ναι μεν π.χ. η αγορα ελληνικων ομολογων διεσωσε προσωρινα την Ελλαδα απο την ολικη καταρρευση, εκανε ομως την χωρα αυτη περισσοτερο εξαρτωμενη απο τις χρηματοπιστωτικες αγορες.

Οι αγορες αυτες ομολογων της ΕΚΤ συνεβαλαν στην μεγενθυση των «Φουσκων» στις χρηματοπιστωτικες αγορες και της αποστασης μεταξυ των φτωχων και πλουσιων χωρων δια της μειωσεως της αγοραστκης αξιας του Ευρω σε εθνικο και διεθνες επιπεδο, με τοποθετηση ετσι θεμελιων για μια ακομη ποιο εντονωτερη αποσταθεροποιηση.

Χωρις αποδοτικους ελεγχους και με μονο τις αποφασεις των πολιτικων, τραπεζιτων και ειδικων των χρηματικοπιστωτικων ιδρυματων,  η ΕΚΤ οδηγειται και αυτη στην καταρρευση της.

Ετσι εγινε και η κοινοβουλευτικη δημοκρατια της Ε.Ε. μια φαρσοκομωδια, η δε ΕΚΤ μια κετρικη τραπεζα μανιμοπουλαρισματος.

Λογω της γενικης παγκοσμιας πτωσης της οικονομικης αναπτυξης εξαπλωνεται επικινδυνα η τυπωση ποσοτητων χρηματος-Fiat.

Μονο απο τον Ιανουαριο εως τα τελη Οκτωβριου 2019 εκαναν οι κεντρικες τραπεζες γνωστες 111 μειωσεις τοκων (απο αυτες 16 τον Οκτωβριο του 2019) συνοδευομενες απο δυο δισεκατομμυρια βαρια QE-Προγραμματα των κεντρικων τραπεζων FED και ΕΚΤ, οι οποιες απεφασισαν την χρηματοδοτιση αυτων με χρημα Fiat, δηλαδη με χρημα που δημιουργηται απο το τιποτε και δεν εχει καμια αγοραστικη αξια. 

Ενω ολα τα σημεια δειχνουν για μια μεγαλη καταιγιδα στην παγκοσμια οικονομια, λαμβανει χωρα επισης παγκοσμια μια ορχηστρωμενη κλιματικη υστερια, η οποια στοχευει στον μετασχηματισμο της παγκοσμιας οικονομιας, για να αποδοσει αυτη μεγαλα κερδη στους  μεγαλοεπενδυτες και για να οδηγησει στην επεκταση, για ακομη μια φορα, του χρονου καταρρευσης του βαρια αρρωστου χρηματοπιστωτκου συστηματος.

Για την επιτευξη του στοχου αυτου μεγαλωνουν στις χρηματοπιστωτικες αγορες οι δραστηριοτητες των τιμαριωτων των Ισχυρων του Κοσμου, ως π.χ. Climate Bond, (η οποια θα μετατρεψει στην παγκοσμια αγορα ομολογων, πανω απο 100 Billionen δολαρια των ΗΠΑ σε μια γιγαντιαια πλατφορμα για επενδυσεις σε μεγαλης χρονικης διαρκειας πρασινους οικονομικους τομεις καθε ειδους),  Rockerfeler Stiftung, Bank of America, HSBC, Inter-American Development Bank, Bloomberg, Philantropies, die Schweiz, das britische Foreign and Commonwealth Office, Frederick Mulder Foundation, OAK Foundation, Gordon and Bethy Moore Foundation, FSD Africa, NAB Australia, European Climate Foundation, The Sainsboury Family Charitable Trust, das EU-Programm Horizon 2020, Climate Works Foundation, UNDP, Climate KIC, KR Foundation, Martin International, World Economic Forum, die Bill and Melinda Gates Foumdation, die United Nations Framework Convention of Climate Change (UNFCCC), der Economist und der Green Climate Fund usw.

Σε ενα χρονικο διαστημα συνεπως, στο οποιο η πραγματικη Οικονομια της Ε.Ε. και των ΗΠΑ κινδυνευει και η ζωη του χρηματοπιστωτικου συστηματος μπορει για λιγο χρονικο διαστημα να επεκταθει με την ρευστοτητα του χρηματος Fiat, δημιουργειται μια νεα  κατασταση ευδαιμονιας για πρασινες επενδυσεις, κατα την οποια οι κερδοσκοποι θα κερδισουν σε λιγο χρονο πολλα χρηματα Fiat.

Η επιδραση στις οικονομικα ασθενεις χωρες μελη της Ε.Ε. και στις υπο αναπτυξη χωρες του Κοσμου, θα ειναι καταστροφικη και θα ισοπεδωσει και τα βιομηχανικα κεντρα της Ευρωπης. 

Ενα αναγκαιο σωτηριο φρεναρισμα σε μια τετοια εξελιξη μπορει να προερθει απο την Μεσαια Ταξη των λαων της Ε.Ε. και απο τους εργαζομενους πολιτες στην πραγματικη Οικονομια και απο τους  ανθρωπους που σκεφθονται ακομη βασιζομενοι στην Λογικη του Αριστοτελη και οχι του Μοργκενστερν.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114
D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 32513
E-Mail: chaziteo@t-online.de
16.11.2019

DIE NEUE PEST, DIE SICH ALS EPIDEMIE ÜBER EUROPA
AUSBREITET UND DIE SCHÖPFUNG ZERSTÖRT.
Dr. Georg Chaziteodorou
Bei den Prinzipien auf die eine moderne physische Realwirtschaft
(Erwerbwirtschaft) aufgebaut ist, gibt eine direkte Korrelation
zwischen der im Produktionsprozess angewandten Energieflussdichte,
der Produktivität der Wirtschaft und der Anzahl von arbeitenden
Menschen, die durch diese Parameter erhalten werden können. In Ihr
werden, eine Unmenge von Gütern und Dienstleistungen produziert
bzw. erbracht, die weder lebensnotwendig noch wenigstens von
erheblichem Nutzen sind, so dass niemand leichten Herzens darauf
verzichten mag. Anderes als in einer den natürlichen, begrenzten
Bedürfnissen des Menschen angepassten Subsistenzwirtschaft, die im
wesentlichen nur das produziert und tauscht, was alle Menschen
dringend benötigen, und davon auch nur unwesentlich mehr bereithält,
als die Menschen jeweils auf absehbare Zeit benötigen, produziert die
Erwerbwirtschaft notgedrungen immer neue künstliche Bedürfnisse,
um diese anschließend befriedigen zu können. Eine Umlenkung von
Investitionen in ausschließlich nachhaltige Bereiche z.B. erneuerbare
Energiequellen wie Windräder und Solarzellen, sowie
Emissionshandel und Klimaauflagen für die Sektoren Verkehr,
Gebäude, Landwirtschaft, bedeutet faktisch die Rückenentwicklung
der Wirtschaft in die Zeit vor der Industrialisierung. Es bedeutet für
alle Mitgliedsländer der EU praktisch die Abwanderung junger
Arbeitskräfte, zunehmende Vergreisung der Bevölkerungen ohne
Pflegeversorgung und generelle Verarmung. Die Öko-Lügen und
Öko-Irrtümer der Grünen und Linken gefährden zunehmend die
Ärmsten der Armen Europas und der Welt. Viele Produkte wie
Nahrungsmittel werden einerseits für diese Leute zu teuer, anderseits

2

Steuervergünstigungen für energieeffiziente Haushalte und Strafsteuer
für große Energieverbraucher vertiefen die Kluft zwischen Arm und
Reich. Man darf deswegen die Öko-Lügen über Waldsterben, über
sterbende Flüsse, sterbende Ackerböden, sterbende Weltmeere,
globale Abkühlung, neue Eiszeit, baldiges Ende der Ressourcen,
ökologisches Hiroshima, gigantisches globales Öko-Sterben, am
Ausmaß des Waldsterbens könnte heute allenfalls (…) ein
pathologischer Ignorant zweifeln, Grundwasser und Trinkwasser
würden rar, Landwirtschaft und Denkmäler würden Schaden nehmen,
Alpentäler würden unbewohnbar, Ozonloch, usw. usw. usw. nicht
vergessen. Denn bei der grünen Politik liegen reine ideologische
Motive der Mächtigen dieser Welt zugrunde, die darauf gerichtet sind,
die marktwirtschaftliche Ordnung Europas in Frage zu stellen und
letztlich in den Ruin zu treiben.
Die heutige Welt kann leider nicht ohne endlose Defizitfinanzierung,
Geldschöpfung und negativ Verzinsung überleben. Selbst die Luft der
Erdatmosphäre zum Atmen soll nicht mehr frei bleiben. Wer
Kohlendioxid und Methangas selbst als lebender Organismus und
durch seiner Tätigkeit produziert – und das tun alle irdischen
Lebewesen und die aktiven Vulkane, an die man nicht anrichten kann,
soll entweder sterben oder leben, atmen, konsumieren und arbeiten
nach bestimmten grünen Regeln, die von einer zentral gesteuerter
Umverteilungsstaat erstellt werden, der von einer zur Weltregierung
ausgebauten UNO planwirtschaftlich kontrolliert wird. Wo bei diesen
Regeln «grün» draufsteht, ist «rot» drin. Die untergegangene Sowjet
Union lässt dieses mal als eine öko-sozialistische Diktatur grüßen!
Die alte kommunistisch-revolutionäre Weltordnung hätte darin
bestanden, von der Sowjetunion aus den Rest der Erde den
Kommunismus zu unterwerfen, teils mit direkter militärischer Gewalt,
teils durch Gründung und Finanzierung mächtiger kommunistischer
Parteien in aller Ländern, die man militärisch noch nicht zu erobern
vermochte, um dort bei der ersten sich bietenden Gelegenheit durch
einen kommunistischen Staatsstreich der Sache der Mächtigen dieser
Welt zum Durchbruch zu verhelfen. Diese Mächtigen brachten das
schier unglaubliche zuwege, der Weltöffentlichkeit einen so
genannten kalten Krieg zwischen These und Antithese vorzugaukeln,
während sie gleichzeitig in den westlichen kapitalistischen Ländern

3

alles nur Menschenmögliche unternahmen, um diese Länder
kommunistisch zu infiltrieren. Die Dialektik, eine diabolische Taktik,
die längs von der vorsokratische hellenischen Philosophen Heraklit
erfunden war, stellt, um ans erstrebte Ziel zu gelangen, einer extremen
These eine ebenso extreme Antithese entgegen, woraufhin sie eine
gemäßigte Synthese vorschlägt, in der These und Antithese
aufgehoben sind. Während die dialektische These, der Kapitalismus,
die alte Ordnung durch Industrialisierung, Landflucht und
Verstädterung, internationale Monopolisierung von Landwirtschaft,
Industrieproduktion, Handel, Kommunikation, Information, Kapital
und Finanzwesen sowie durch Völkermischung, Demokratisierung
und vieles anderes, zerstörte, bewerkstelligte die dialektische
Antithese, der Kommunismus, dasselbe mit einem Schlag, mit brutaler
Gewalt, revolutionär. Als sich jedoch zeigte, dass die Infiltration
schwieriger zu bewerkstelligen war, als erwartet, setzte man verstärkt
auf die Dialektik und begann, nach jahrzehntelangen eindrucksvolle
Schaukämpfen zwischen Kapitalismus und Kommunismus die
Synthese anzubahnen. Politisch-wirtschaftlich besteht diese Synthese
in einer weltweiten, gigantischen Umverteilung, durch die alle ärmer
werden, mit Ausnahme allein der Angehörigen der Mächtigen der
Welt, die sich im Zuge des letzten großen Manövers der
Weltherrschaft ebenso wie der Weltreichtümer zu bemächtigen
gedenken. Es begann mit der neuen Politik der so genannten
Friedlichen Koexistenz und endete nach Glasnost und Perestrojka mit
dem Zusammenbruch der Sowjetunion und der Wiedervereinigung
Deutschlands wo der reiche Westen der armen Osten plötzlich mit
Hunderten von zuerst DM- und später Euro-Milliarden aufpäppelten
und darüber selbst eine massive Wirtschaftskrise schlitterten. Es setzte
sich fort in der Schaffung Maastricht-Europas, in dem gleichfalls die
reichen nördlichen Länder Europas zugunsten der armen südlichen
Länder ausgeplündert werden, dadurch in eine steile wirtschaftliche
Talfahrt geraten, die alsbald auch die südlichen Ländern mitreißt d.h.
ein bewusst vorprogrammierter Teufelskreis. Der wird sich rasant
beschleunigen, sobald der Rest der völlig ruinierten ehemaligen
Satelliten der ehemaligen Sowjetunion und die Türkei den
Maastrichter Vertrag beigetreten sein werden. Ein Beitritt, der
offensichtlich ein ganz wesentliches , ja sogar das zentrale Element
der Synthese von westlichem Kapitalismus und östlichen ehemaligen

4

Kommunismus darstellt… Nichts war tatsächlich so wenig zufällig
wie das abrupte Ende der Sowjetunion, denn nichts war so sehr
Voraussetzung für das jahrzehntelange angepeilte Europa von
Maastricht wie die Einbeziehung der Osthälfte Europas in den neuen
Superstaat.
Omne agens agit propter finem = Niemand tut irgendetwas ohne
Grund = Niemand tut etwas ohne Motiv =Wer ein bestimmtes
Motiv hat, handelt auch dementsprechend.
Ganz anderes aber haben sich die Mächtigen dieser Welt
verhalten und das warum, bleibt noch ungeklärt. Um eine
Weltregierung zu errichten taten sie z.B. Dinge, die diesem Ziel strikt
entgegengesetzt sind. Sie hatten bereits die kapitalistischen und die
kommunistischen Länder in ihren Krallen und statt die beiden Blöcke
zu «Eine Welt» zusammenzufügen. ließen sie plötzlich im Osten alles
einfach so wieder fahren! Der Bolschewismus wurde von der
Mächtigen dieser Welt mir nichts dir nichts ersatzlos zum alten Eisen
geworfen und vom Endziel des Weltkommunismus ist seitdem keine
Rede mehr. Der Kommunismus scheint mausetot zu sein. Gemäß dem
Zufallsprinzip konnte es gar nicht anders kommen. Es wäre geradezu
der Zufall der Zufälle gewesen, wenn die Mächtigen dieser Welt
tatsächlich den zweiten Schritt nach dem ersten getan hätten. Die alte
Planung für die «Eine Welt», die sie zufällig langsam zerfällt, sowie
die polarisierte und zerrissene europäische Gesellschaften die auf ein
labiles wirtschaftliches System bauen, das sich seit der Finanzkrise
von 2008 kaum erholt hat, beinhaltet keine gute Aussichten. Vielen
Menschen Europas, relativ gesehen, geht es schlechter als 2008 und
1970. Wenn diese Europäer mit einer normalen Arbeit nicht mehr die
Sicherheit haben, eine Familie ernähren zu können sowie eine
ordentliche Kranken- und Alterversorgung zu haben, sind sie
Dauerstress ausgesetzt und verlieren das Interesse an europäischen
Gemeinwesen, der elektronischen Überwachung, der Monopole, der
Abtreibung, der Multikultur und der Mega-Manipulation. Die letzte
Eigenschaft Europas reflektiert sich bei der EZB. Sie hat von März
2015 bis Ende 2018 unter den Vorwand eine Deflation abzuwenden
für rund 2,1 Billionen Euro Staatsanleihen von Mitgliedsländern der
Eurozone auf dem Sekundärmarkt (Finanzinstitute) d.h. nicht direkt

5

(Primärmarkt) gekauft. Für den Sekundärmarkt (Banken, Fonds und
Großinvestoren) war das ein lukratives Geschäft weil der Löwenanteil
der Geldsummen durch die Käufe der Anleihen floss in der
Spekulation und nicht in die produzierende Realwirtschaft. Dies hat
ausschließlich die Finanzmärkte unterstützt und die Großinvestoren
mit erheblichen Gewinnen gestützt, aber nicht die arbeitenden
Bevölkerungen und der wirtschaftlich schwächere Länder der EU.
Zwar hat z.B. der Kauf von hellenischen Staatsanleihen Hellas vor
dem Bankrot gerettet, sie aber noch stärker von internationalen
Finanzinstitutionen abhängig gemacht. Diese Staatseinkäufe der EZB
haben durch das Aufblähen der Blasen an den Finanzmärkten und die
Vergrößerung des Abstandes zwischen Arm und Reich
(Verminderung der realen Kaufkraft des Euro) sowohl auf nationaler
als auch internationaler Ebene in Wirklichkeit die Grundlage für eine
noch stärkere Destabilisierung gelegt. Ohne eine wirksame Kontrolle
werden solche Maßnahmen der EZB durch Absprachen von
Politikern, Finanzmanagern und Bankern ausgeführt. Damit ist auch
die parlamentarische Demokratie der EU eine reine
Manipulationsfassade. Angesichts des globalen
Konjunkturabschwungs stehen die Zeichen weltweit auf Fiat-Geld
Expansion. Allein von Januar bis Ende Oktober 2019 verkündeten die
Zentralbanken weltweit 111 Zinssenkungen (davon 16 im Oktober
2019), flankiert von zwei milliardenschweren QE- Programmen der
FED und EZB, die unmissverständlich ihre Bereitschaft erklärten, die
von ihr geforderten staatlichen Fiskalprogramme mit Fiat-Geld
(Druckpresse) zu finanzieren.
Während die Sturmsignale für den bevorstehenden Finanzcrash immer
alarmierender werden, findet gleichzeitig weltweit eine orchestrierte
Klimahysterie statt. Dabei soll die Große Transformation der
Weltwirtschaft den Großinvestoren fette Gewinne bescheren und den
Zusammenbruch des hoffnungslos bankroten Finanzsystems ein
weiteres Mal hinausschieben. Für dieses Ziel überschlagen sich auf
den Finanzmärkten die Initiativen der Diener der Mächtigen der Welt,
Climate Bond, die den globalen Anleihemarkt von 100 Billionen US-
Dollar in eine gigantische neue Plattform für Investitionen in
nachhaltige Wirtschaftszweige aller Art verwandeln werden, die
Rockefeller Stiftung, Bank of America, HSBC, Inter-American

6

Development Bank, Bloomberg Philantropies, die Schweiz, das
britische Foreign and Commonwealth Office, Frederick Mulder
Foundation, OAK Foundation, Gordon and Bethy Moore Foundation,
FSD Africa, NAB Australia, European Climate Foundation, The
Sainsbury Family Charitable Trust, das EU-Programm Horizon 2020,
Climate Works Foundation, UNDP, Climate KIC, KR Foundation,
Martin International, World Economik Forum, die Bill and Melinda
Gates Foundation, died United Nations Framework Convention on
Climate Change (UNFCCC), der Economist und der Green Climate
Fund usw.
Zu einem Zeitpunkt also, wo die Realwirtschaft in Europa und den
USA massiv einbricht und der nächste Crash des Finanzsystems nur
noch durch eine neue Flut von Liquidität mit Fiat-Geld hinausgezögert
werden kann, wird ein neuer Rausch für grüne Investitionen erzeugt,
bei dem vielleicht die Spekulanten für kurze Zeit eine große Menge
Fiat-Geld machen werden. Der Effekt auf die wirtschaftlich
schwachen EU-Mitgliedsländer und auf die Entwicklungsländer der
Welt wird katastrophal sein, dem armen Teil der Bevölkerung bei den
EU-Mitgliedsländern wird das Wasser abgegraben und nach einem
sehr kurzen Boom im Fiat-Geldbereich werden die Industriestandorten
der EU vernichtet.
Die Notbremse, kann nur von der Mittelstand und der produktive Teil
der arbeitenden Bevölkerung und alle mit der Logik Aristoteles
denkenden Menschen der EU-Mitgliedsländer, gezogen werden.
Dr. Georg Chaziteodorou

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>