«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δεν υπάρχει υπόσχεση συνταξιοδότησης: «να χαίρεστε που έχετε δουλειά» Προμήθεια 800 οικίσκων για μετανάστες και πρόσφυγες ύψους €10 εκατ.

 18 ΝΟΕ. 2019

Η Κριστίν Λαγκάρντ ξεκίνησε το έργο της ως επικεφαλής του κύριου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με δύσκολη δήλωση.

Προσέφερε στους Ευρωπαίους ένα ανάλογο της γνωστής επιλογής ανάμεσα στη ζωή και το πορτοφόλι, και η επιλογή έχει ήδη γίνει γι ‘ αυτούς.

Σε συνέντευξή της στον Γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL την περασμένη εβδομάδα, η Λαγκάρντ εξέφρασε σθεναρά την επιθυμία της να συνεχίσει την πολιτική του προκατόχου της, Μάριο Ντράγκι, και διατύπωσε μια ενδιαφέρουσα απάντηση στην κριτική κατά της ΕΚΤ από τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τους Ευρωπαίους των οποίων η αποταμίευση δεν θα μπορούσε να να τους αποφέρει εισοδήματα λόγω αρνητικών επιτοκίων.

Απόσπασμα από τους Financial Times: «θα πρέπει να είμαστε πιο χαρούμενοι που έχουμε δουλειά από την προστασία των αποταμιεύσεων μας.

Νομίζω ότι αυτό είναι το πνεύμα της νομισματικής πολιτικής που αναγνώρισαν οι προκάτοχοι μου, και πιστεύω ότι έχουν κάνει μια πολύ χρήσιμη επιλογή «, δήλωσε η πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

Πρόκειται για μια εκπληκτική αποδοχή της εντιμότητάς της: η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε μια επιλογή μεταξύ μιας «προστασίας των αποταμιεύσεων» και μιας κρίσης θέσεων εργασίας, και το κόστος της διατήρησης των θέσεων εργασίας πληρώθηκε με την καταστροφή των ευκαιριών εισοδήματος μέσω αποταμιεύσεων.

Υπάρχει μια άμεση και καθόλου προφανής συνέπεια, την οποία ο Λαγκάρντ δεν ανέφερε, αλλά η οποία κυριολεκτικά ακούγεται δυνατά από τα ευρωπαϊκά συνταξιοδοτικά ταμεία: Η χθεσινή και η σημερινή πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα έχει ως αποτέλεσμα οι Ευρωπαίοι να χάσουν τις υποσχέσεις τους για συντάξεις.

Το πρακτορείο πληροφοριών για τις επιχειρήσεις το Μπλούμπεργκ περιγράφει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα τα συνταξιοδοτικά ταμεία, αλλά το οποίο είναι ιδιαίτερα εμφανές στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τα αρνητικά επιτόκια της στο ευρώ:

«Η αδιανόητη κάποτε μείωση των επιδόσεων των παγκόσμιων ομολόγων υποχρεώνει τα συνταξιοδοτικά ταμεία να αγοράζουν ομόλογα που προσφέρουν αρνητικές αποδόσεις, απειλώντας την οικονομική ασφάλεια των μελλοντικών συνταξιούχων.»

Τα χρηματοοικονομικά Αμερικανικά ιδρύματα που διαχειρίζονται τρισεκατομμύρια δολάρια σε αποταμιεύσεις συντάξεων, συμπεριλαμβανομένου του συνταξιοδοτικού συστήματος της κυβέρνησης της Καλιφόρνιας, μειώνουν τις αναμενόμενες αποδόσεις.

Το δημόσιο επενδυτικό ταμείο της Ιαπωνίας, το μεγαλύτερο παγκοσμίως, προειδοποίησε ότι οι διαχειριστές των κεφαλαίων διακινδυνεύουν απώλειες σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Στην Ευρώπη, τα συνταξιοδοτικά ταμεία μπορεί να αναγκαστούν να κόψουν τις συντάξεις, εν μέρει λόγω των περικοπών των επιτοκίων.

«Η πραγματική τρέλα είναι ότι τα συνταξιοδοτικά ταμεία αναγκάζονται να επενδύσουν σε περιουσιακά στοιχεία τα οποία είναι εγγυημένα να χάσουν (χρήματα)», δήλωσε ο Mark Dowding, διευθυντής επενδύσεων στην BlueBay Asset Management, μια χρηματοοικονομική εταιρεία που διαχειρίζεται συμπεριλαμβανομένου ενός συνταξιοδοτικού ταμείου. «Είναι οικονομικός βανδαλισμός και η κυβέρνηση και οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να το γνωρίζουν αυτό.»

Η θέση της Λαγκάρντ δείχνει ότι έχει σαφή κατανόηση του τι συνέβη, αλλά δεν έχει καμία επιθυμία να αλλάξει κάτι. Κατά την άποψή της, είναι πολύ καλή ιδέα να πληρώσουμε σήμερα την κοινωνική σταθερότητα μειώνοντας τις συντάξεις του αύριο (και το εισόδημα για όλους όσοι έχουν σώσει τουλάχιστον κάποια χρήματα). Πρέπει να τονιστεί ότι δεν μιλάμε για κινδύνους που σχετίζονται με το μακρινό μέλλον. Τα προβλήματα των συνταξιοδοτικών ταμείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ήδη αρχίσει τώρα, και αυτό δεν είναι η αξιολόγηση των Ρώσων δημοσιογράφων, αλλά η γνώμη των ηγετών των συνταξιοδοτικών ταμείων. Το πιο προφανές παράδειγμα είναι η κατάσταση στις κάτω χώρες, της οποίας το συνταξιοδοτικό σύστημα θεωρείται σχεδόν υποδειγματικό αναφέρει το Bloomberg: «

 «Ο Peter Borgdorf του ταμείου των Κάτω χωρών PFZW ( όπου τα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση – 161 δισ. ευρώ – περίπου) κατηγόρησε το όλο και χαμηλότερο επιτόκιο για το ευρώ έχει ως αποτέλεσμα ο συντελεστής κάλυψης του κεφαλαίου του στο τέλος Ιουλίου ανήλθε σε 94,8%. «Η οικονομική θέση του PFZW αρχίζει να γίνεται τραγική «, γράφει ο Borgdorf στο blog του. Η περικοπή των συντάξεων το 2021 μας έχει απειλήσει εδώ και καιρό. Αλλά αν στο τέλος του έτους έχουμε έναν λόγο κάλυψης κάτω από το 94%, που σημαίνει ότι θα πρέπει να μειώσουμε τις συντάξεις τον επόμενο χρόνο.

Ο λόγος κάλυψης, ο οποίος αναφέρεται από τον επικεφαλής ενός από τα μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά ταμεία στην Ευρώπη, είναι (εάν είναι περίπου) ο λόγος των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου σε συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις. Η αναλογία 94% σημαίνει ότι το Ταμείο ήδη χρωστάει περισσότερα στους συνταξιούχους από ότι έχει χρήματα, οπότε ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η πτώχευση είναι η μείωση των συνταξιοδοτικών πληρωμών. Παρεμπιπτόντως, στην περίπτωση των κάτω χωρών το κράτος εγγυάται στους συνταξιούχους μόνο το 50% του ελάχιστου μηνιαίου μισθού, οπότε δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στο ότι «ο προϋπολογισμός όλων θα σωθεί».

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη έκδοση των επενδύσεων και των συντάξεων της Ευρώπης, δύο κορυφαία Ολλανδικά συνταξιοδοτικά ταμεία θα πρέπει να μειώσουν τις συντάξεις το 2020 κατά 6,7% και 4,5%.

Εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίσει να χαμηλώνει τα επιτόκια του ευρώ στην αρνητική ζώνη, η κατάσταση με τα συνταξιοδοτικά συστήματα θα επιδεινωθεί ακόμη ταχύτερα και οι συντάξεις θα πέσουν μαζί με την απόδοση των καταθέσεων στο ευρώ.

Παρόμοιες τάσεις μπορούν τώρα να θεωρηθούν σε όλα σχεδόν τα συνταξιοδοτικά συστήματα του Δυτικού κόσμου, αλλά η Ευρώπη έχει προχωρήσει περισσότερο λόγω της δραστηριότητας με την οποία ο προκάτοχος του Λαγκάρντ καπετάνιος στη γέφυρα του κύριου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης συμμετείχε στην «τόνωση της οικονομίας».

Περιγράφοντας αυτή τη στρατηγική με σχηματικό τρόπο, η ΕΚΤ μειώνει τα επιτόκια του ευρώ και αγοράζει (και συνεχίζει να αγοράζει) κυβερνητικά και εταιρικά ομόλογα από την αγορά, προκειμένου να στερήσει από τους συνταξιούχους, τους απλούς ευρωπαίους, καθώς και τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της ευκαιρίας να δημιουργήσουν αποταμιεύσεις με τη βοήθεια συντηρητικών μέσων-καταθέσεων, αξιόπιστων ομολόγων και ούτω καθεξής. Αυτό έγινε για να τους κάνει να δαπανήσουν χρήματα, όχι να σωθούν, τα οποία, σύμφωνα με τη λογική των Ευρωπαίων αξιωματούχων, θα έπρεπε να έχουν οδηγήσει στην υπέρβαση της κρίσης και στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής οικονομίας. Αυτό προοριζόταν να αποτελέσει προσωρινό μέτρο, και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα έπρεπε να πραγματοποιηθεί πριν από την έντονη μείωση των συντάξεων-αλλά το προσωρινό μέτρο είναι πλέον μόνιμο.

Οι Ευρωπαίοι συνταξιούχοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια μείωση των συντάξεων, και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι μετατρέπουν μαζικά αποταμιεύσεις σε μετρητά, καθώς λίγοι άνθρωποι θέλουν να κρατήσουν τα χρήματα σε κατάθεση με μηδενικά ή αρνητικά επιτόκια. Παρεμπιπτόντως, η πρόσφατη συζήτηση στο Ρωσικό πεδίο πληροφόρησης σχετικά με τη δυνατότητα να επιτραπεί στις τράπεζες να εισαγάγουν αρνητικά ποσοστά για τις καταθέσεις σε ευρώ εξηγείται από τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (οι οποίες, στην πραγματικότητα, ελέγχουν τα επιτόκια του ευρώ), και όχι από κάποιες θεωρίες συνωμοσίας που είναι δημοφιλείς μεταξύ των οικονομικά αναλφάβητων.

Το νομισματικό πείραμα που τα στελέχη των συνταξιοδοτικών ταμείων από τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία και οι τραπεζίτες από τη Ζυρίχη στη Νέα Υόρκη παραπονιούνται για τόσα πολλά δεν μπορεί να τελειώσει καλά, αλλά είναι πολύ αργά για να το σταματήσουμε.

Τουλάχιστον, αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω των πολιτικών κινδύνων που θα προκύψουν εάν ο κόσμος ξεκινήσει μια μαζική ύφεση λόγω της παύσης της τεχνητής διέγερσης της οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι οι δυτικοί πολιτικοί θα απαιτήσουν να αναβληθεί περαιτέρω και περαιτέρω η στιγμή της αναγνώρισης του λάθους και των συνεπειών του.

Αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο τελικός δεν μπορεί να αναβληθεί επ ‘ αόριστον και οι συνέπειες θα εξακολουθήσουν να είναι οι σοβαρότερες. Οι συνέπειες αυτές έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται-πρώτα στην Ευρώπη και μετά σχεδόν παντού.

https://ria.ru/20191107/1560627427.html

https://tokoutsavaki.blogspot.com/2019/11/blog-post_7.html

Για τους λαθρο όμως έχουν εκατομμύρια για να δώσουν

ΓΕΝ: Προμήθεια 800 οικίσκων για μετανάστες και πρόσφυγες ύψους €10 εκατ.

Ολοκληρώνεται η προμήθεια 800 οικίσκων από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, έναντι του ποσού των 10 εκατ ευρώ, που προορίζονται για “αποθήκευση και μελλοντική χρήση σε δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών”.

Υφυπουργός Οικονομικών: Εκατομμύρια ευρώ πλήρωσαν οι Έλληνες για την περίθαλψη των “μεταναστών”

(Hellas-now) Κανένας ΟΗΕ η Ε.Ε. δεν πλήρωσε για τους λαθρομετανάστες όπως μας έλεγαν! Εκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες των φτωχών Ελλήνων, για λαθρομετανάστες.. Κυνική ομολογία από τους πολιτικούς. Και τις δεκάδες χιλιάδες μερίδες που μαγειρεύει καθημερινά ο στρατός ποιος τις πληρώνει; Και τις μετακινήσεις με πλοία του πολεμικού ναυτικού ποιος τα πληρώνει για να μετακομίσει η Αφρική και η Ασία στην ενδοχώρα; Όλα από τις τσέπες των Ελλήνων! Οι Έλληνες δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο και κρυώνουν αλλά ποια ΜΚΟ θα νοιαστεί για αυτούς;

                                                                                                                                 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

www.nikosxeiladakis.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>