«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΕΟΥΣ;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΕΟΥΣ;

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen  Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

           28.08.2019

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Μια τραπεζα παραχωρει σε ένα ιδιωτη πελατης της ενα στεγαστικο δανειο.

Το χρημα του δανειου το δημιουργει η τραπεζα με πληκταρισμα μερικων αριθμων στο ηλεκτρονικο της υπολογιστη.

Από τον δανειοληπτη της απαιτει την αποπληρωμη του δανειου ως και την πληρωμη τοκων.

Επειδη προκειται για ένα σχετικα υψηλο δανειο παραχωρει η τραπεζα στον δανειοληπτει ένα χρονο αποπληρωμης 25 ετων.

Ως ασφαλιστρο απαιτει η τραπεζα να συμπεριληφθει στα βασικο βηβλιο του Υποθηκοφυλακειου ώστε σε περιπτωση αδυναμιας αποπληρωμης του δανειου από τον δανειοληπτη της να απαιτησει η τραπεζα την αποπληρωμη του δανειου της με πληστειριασμο του σπιτιου του δανειοληπτη της ο οποιος απαλλοτριωνεται.

Το αξιοσημειωτο στην περιπτωση αυτή είναι, ότι η τραπεζα στην συναλλαγη αυτή, η ιδια δημιουργησε το χρημα που δανεισε, το οποιο προηγουμενως δεν υπηρχε, που σημαινει, ότι αυτή τιποτε δεν ρισκαρει.

Πως είναι ποτε δυνατον να υπαρχει το τοσο διατυμπανιζομενο ρισκο της τραπεζας, όταν αυτή κατά την δανειοδοτιση δεν δανειζει τιποτε, αλλα  δημιουργει χρημα από το τιποτε.

Όταν όμως ο δανειολυπτης αδεινατει να πληρωσει το ετησιο τοκοχρεολυσιο που οφειλει, η ιδιοκτησια του, ως ασφαλιστρο, καταληγει στην τραπεζα.

Θα είναι καποτε σε θεση στο μελλον ο δανειοληπτης να αποπληρωσει το δανειο που ελαβε από την τραπεζα μαζι με τους τοκους αυτου;

Την ερωτιση αυτή ουδεις ανθρωπος μπορεινα απαντισει.

Το βαβαιο είναι, ότι θα βρισκεται παντα σε δυσκολη θεση, διοτι οσο μεγαλυτερος είναι ο χρονος αποπληρωμης του δανειου του, τοσο ποιο πολύ θα λυγιζει κατω από το βαρος των τοκων.

Περαν αυτου θα βρισκεται σε διαμαχη για τους τοκους του δανειου του και με ολους τους αλλους που ασχολουνται με τα οικονομικα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΕΟΥΣ;

Δεν εχει άλλη επιλογη.

‘Η θα προσπαθησει να επιβαρυνει τους τοκους αυτους σε αλλους ανταγωνιζομενους ανθρωπους ‘η θα προσπαθησει να λαβει από την τραπεζα ένα νέο τοκοχρεολυσιο δανειο για να ξεπληρωσει τους τοκους του πρωτου δανειου.

Για να γινει η ολη κατασταση καλλυτερη κατανοητη, γινεται στο σημειο αυτό αναγκαια μια υποθετικη διαδικασια.

Σε ένα μικρο νησακι ζουν ευτυχισμενοι, εργαζομενοι και συνεργαζομενοι δεκα ανθρωποι, δηλαδη φυσιολογικη ζωη χωρις κανεναν ανταγωνισμο.

Μια ημερα τους επισκεπτεται ενας Τραπεζιτης με ένα κουτι γεματο με 100 χρυσες λιρες.

Διεπιστωσε ότι οι ευτυχισμενοι αυτοι ανθρωποι του μικρου αυτου νησιου εκαναν  μερικες φορες ανταλλαγες προ’ι’οντα που οι ιδιοι παρηγαγαν και υπηρεσιες αλληλοβοηθειας και τους εξηγησε, ποσο οπισθοδρομικοι είναι, προτεινοντας τους τα εξης: Θα δανεισει σε κάθε ενα από αυτους από 10 χρυσες λιρες για χρονικο διαστημα ενός ετους με 10 % τοκους.

Στο χρονικο αυτό διαστημα μπορουν να χρησιμοποιουν τις χρυσες λιρες ως χρημα, αλλα μετα το περας αυτου θα τις επεστρεφαν μαζι με τους συμφωνηθεντας τοκους.

Ο Τραπεζιτης απαιτησε την επιστροφη για τις 100 χρυσες λιρες που εδωσε 110 χρυσες λιρες.

Επειδη ουδει άλλος από τον Τραπεζιτη κατεχει χρυσες λιρες κατεχει αυτος και το Μονοπωλειο στην δημιουργια του χρηματος.

Οι 10 κατοικοι του μικρου νησιου δεν εχουν καμια δυνατοτητα δημιουργιας χρηματος για να ξεπληρωσουν τους οφειλομενους τοκους.

Πως όμως θα μπορεσουν να τηρησουν τα συνφωνηθεντα;

Εδώ υπαρχουν δυο λυσεις: ‘Η θα χασει ενας απ’ αυτους τις 10 χρυσες λιρες του στους αλλους 9 συνκατοικους του, δηλαδη θα γινει αφερεγγυος, για να αποπληρωθει το χρεος με τους τοκους του ‘η ολοι οι συνκατοικοι του μικρου νησιου θα ξαναδανειστουν χρυσες λιρες για να ξεπληρωσουν τις υποχρεωσεις τους από το πρωτο δανειο, που σημαινει, μεγαλυτερη εξαρτηση από τον Τραπεζιτη.

Η πρωτη λυση, δηλαδη η πτωχευση του ενός συνκατοικου του μικρου νησιου κατεχει στην ετσι ονομασθεισα ελευθερη οικονομια το ειδικο ονομα: «ιγειης Ανταγωνισμος».

Στην πραγματικοτητα υπαρχει «Ανταγωνισμος» στο καπιταλιστικο οικονομικο συστημα μονο και μονο, διοτι οι Τραπεζες δημιουργουν το χρημα χρεους, δηλαδη ακαλυπτο χρημα, το οποιο παντοτε ταυτοχρονα μονο με ένα χρεος δημιουργειται και τοκιζομενο ξαναδανειζεται.

Ολες οι δηθεν άλλες ευεργετικες ιδιοτητες του «Ανταγωνισμου» αυτου ως π.χ. εφευρικοτητα, αυξανομενη ποιοτητα των προ’ι’οντων που παραγονται,  κινητρο για τις εταιρειες κ.α. υπαρχουν στον ιδιο βαθμο και στις συνεργαζομενες εταιρειες παραγωγης προ’ι’οντων.

Επιπλεον στις συνεργαζομενες εταιρειες ουδεις προσπαθει να αποπλανησει τον οικονομκα συνεργαζομενο συναδελφο του ‘η να τον απατησει με καποιο τροπο.

Το ιδιο γινεται και με ους πελατες των συνεργαζομενων εταιρειων.

Ουδεις αποπλαναται ‘η απαταται.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΕΟΥΣ;

Είναι συνεπως επιτρεπτο από την δικαιοδοσια η δανειοδοτιση από τις Τραπεζες χρηματος χρεους με τοκους και ασφαλιστρα;

Εάν από την μια πλευρα το χρημα δεν δανειζονταν αλλα χωρις καλυψη απλα μεσου του συστηματος του ηλεκτρονικου υπολογιστη της τραπεζας δημιουργουνταν και από την άλλη πλευρα οι Τραπεζες δημιουργουσαν παντα μονο αθροισματα δανειων και ποτε το χρημα για τους τοκους, για τους οποιους ολοι οι πελατες των Τραπεζων στην κυκλοφορια της οικονομιας εδώ και εκατονταετιες αντιμαχονται και κατά την μη τηρηση των ημερομηνιων αποπληρωμων των δανειων  οι Τραπεζες βαζουν χερι στα επειγοντα ασφαλιστρα, τοτε προκειται κατά την παραχωριση δανειων από τις Τραπεζες πραγματι για ένα συστημα απαλλοτριωσης, στο οποιο η πιστωτικη οικονομια, ηρεμα και μυστικα ενσωματωνει ολοκληρη την πραγματικη οικονομια.

Με αλλα λογια,  καταβροχθιζει την πραγματικη οικονομια κανιβαλιστικα.

Ο τυπος της διαδικασιας (της δημιουργιας τελειως ακαλυπτου χρηματος χρεους υπο την ονομασια «Δανειο») σε κανενα κρατος της υφηλιου δεν εχει νομικη καλυψη και στην πραγματικοτητα η κατασταση αυτή αγνοειται παγκοσμια τοσο από τους λαους οσο και από το μεγαλυτερο μερος του  διοικητικου προσωπικου των Τραπεζων.

Οι υπευθυνοι Τραπεζιτες αγνοουν το πώς λειτουργουν στην πραγματικοτητα οι τραπεζες τους κατά την παραχωριση δανειων.

Πως είναι ποτε δυνατο οι ανθρωποι και γενικα οι υπευθυνοι της τοπικης αυτοδιοικησης, να είναι προσεκτικοι και να μην σπαταλουν τα χρηματα, όταν αυτά δημιουργουνται από τις τραπεζες χωρις σχετικο αντικρυσμα από το τιποτε;

Το ισχυον χρηματικο συστημα είναι αυτό που δεν εχει σταθερα θεμελια και γι’ αυτό κάθε περιπου 80 χρονια καταρρεει.

Συνεπως πουθενα στον πλανητη μας δεν εδραιωθηκε η πραγματικη Δημοκρατια διοτι αυτή αρχιζει με ένα δημοκρατικο χρηματικο συστημα.

Το χρημα χρεους στο ισχυον ακομη χρηματικο συστημα είναι συνεπως η κυρια αιτια ολων των ασθενειων που μαστιζουν την ανθρωποτητα.

Το χρημα ως ανταλλακτικο μεσο θα μπορουσε να δημιουργηθει και αυτό εξισου καλα από το τιποτε, χωρις όμως χρεος και τοκους και βασιζομενο σε ένα νέο ουμανιστικο οικονομικο και κοινωνικο συστημα.

Το γεγονος και μονο υπαρξης δισεκατομμυριουχων και ότι το 99 % του κυκλοφορουντος χρηματος ανα τον κοσμο δεν εκπληρει πλεον τον αρχικο σκοπο της δημιουργιας του αλλα δρα ως κερδοσκοπικη μαζα, δειχνει, ποσο αρρωστο είναι είναι το συστημα αυτό και ποσο μακρυα βρισκεται από την πραγματικη οικονομια.

Τα εσοδα μιας χωρας από κερδοσκοπικα κεφαλαια δεν ανηκουν στην πραγματικοτητα στο ΑΕΠ της χωρας αυτης.

Γιατι όμως συμπεριλαμβανονται;

Προκειται για ένα εγκληματικο  οικονομικο τρικ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΕΟΥΣ;

Χωρες με διατηρουμενο αρνητικο ισοσυγιο εξωτερικου εμποριου αλλα με μεγαλα εσοδα από κερδοσκοπικα κεφαλαια ωραιοποιουν το ισοζυγιο και αποκρυπτουν, ότι στην ουσια ζουν από τον ιδρωτα αλλων λαων και ότι στο εσωτερικο τους οι εργασιακες αποδοσεις τους και η ποιοτητα των παραγομενων προ’ι’οντων δεν βρισκονται στην καλυτερη ποιοτικη κατασταση και το βοιοτικο τους επιπεδο είναι ψευδεπιγραφο.

Τετοιες χωρες σημερα είναι η Μεγαλη Βρεταννια και οι ΗΠΑ οι οποιες ξεπουλουν την απατη αυτή στον υπολοιπο κοσμο και από τπο 1971 εκμεταλλευονται ασυστολα το γεγονος απομακρυνσης των θεμελιων του ακομη ισχυοντος χρηματικου συστηματος που βασιζονταν στο Bretton Woods.

Οι ισολογισμοι εξωτερικου εμποριου και των δυο ως ανω κρατων είναι σταθερα αρνητικοι και βρισκονται γυρω στα 40 % και καλυπτονται από εσοδα των κερδοσκοπικων τους κεφαλαιων.

Εδώ κρυβεται και η πικρη Αληθεια, το γιατι δεν μεταρρυθμιζεται μεχρι σημερα το επισης αρρωστο χρηματοπιστωτικο συστημα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΕΟΥΣ;

Την ημερα που θα γινει ορατη στην ανθρωποτητα η ως ανω αγγλοσαξωνικη απατη κεφαλαιου, θα σημανε και το τελος της εξουσιας του ισχυοντος χρηματικου συστηματος.

Ένα πραγμα όμως πρεπει να ξεκαθαριστει: Όχι μονο τα χρεη της Μεγαλης Βρεταννιας και των ΗΠΑ, αλλα όλα τα χρεη, τα οποια υπερβαινουν σημερα πολλαπλως τις οικονομικες αποδοσεις των κρατων της υφηλιου ποτε δεν θα μπορεσουν να αποπληρωθουν.

Σχεδον όλα τακρατη της υφηλιου δεν εχουν χρηματα, εχουν χρεη.

Το ισχυον χρηματικο συστημα δεν αρρωστησε το 1971, ηταν από την αρχη του βαρια αρρωστο, διοτι με το βαρος από τους τοκους και τα πανωτοκια που αθροιζεται, εκ των πραγματων πλεον θα καταρρευσει.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Σχολιο:

Κάποτε o Henry Ford είχε πεί : ” Ευτυχώς οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν το Τραπεζικό και Νομισματικό μας σύστημα, διότι αν το καταλάβαιναν, πιστεύω ότι θα επαναστατούσαν πριν προλάβει να ξημερώσει η επόμενη ημέρα ” !!! Ο δε Αείμνηστος Πρόεδρος John F.Kennedy, αποκάλεσε αυτό το Τραπεζικό και Νομισματικό Σύστημα ”Μία μονολιθική και ανελέητη συνομωσία πού βασίζεται σε κρυφές δραστηριότητες για να επεκτείνει το πεδίο επιρροής της” και δυστυχώς για μας αυτός ο άτυχος Πρόεδρος, ήταν και ό τελευταίος αληθινός υπερασπιστής του απλού Πολίτη πού αντιστάθηκε στους Διεθνείς Τραπεζίτες και ξεκίνησε την προσπάθεια να κάνει κάτι επ’αυτού αλλά…..δεν πρόλαβε!!

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, ή απόσπασμα, χωρίς την Έγκριση της ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗΣ

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>