«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΑΙΡΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ! ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ, ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΠΑΜΦΘΗΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ  ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΟΥ ΜΕ ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΧΡΕΟΥΣ.

 ΤΑ ΚΤΗΝΗ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513  E-Mail: chaziteo@t-online.de

             18.08.2019

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Ο νεοφιλελευθερος θυελλωδης καπιταλισμος, υπο την καθοδηγηση των ΗΠΑ, καταστρεφει συστηματικα τον πλανητη μας και στο εργο του αυτό συσκοτιζει, αγνοει και διαστρεβλωνει την υπαρξη της Αληθειας αυτης.

Και γιατι όλα αυτά;

Για χειροβομβιδες και βομβες, για ρουκετες και πολεμικα αεροπλανα, για αρματα μαχης και πολεμικα πλοια, για αστυνομικα και στρατιωτικα συστηματα επιβληψης και για τα υψηλα κερδη που ρεουν προς οφελος των εταιρειων παραγωγης οπλικων συστηματων και των ιδιοκτητων αυτων.

Στο εργο αυτό γινεται και το «περιβαλλον» θυμα της πολιτικης της «καμενης γης».

Ενοπλες αντιπαραθεσεις καταναλωνουν και επιβαρυνουν φυσικα αποθεματα αερος, υδατος, εδαφους, χωρων, δασων και ωκεανων, δημοσιων υποδομων και οργανισμων παροχης υπηρεσιων και εχουν αρνητικες επιδρασεις στην διατηρηση εν ζωη αγριων ζωων και των χωρων ζωης τους.

Τα χωραφια και οι αγροι καιγονται, τα νερα δηλητηριαζονται και το εδαφος  αχρηστευεται μονο και μονο για να καταστραφει η βασης υπαρξης του πληθυσμου και των αντιπαλων στραιωτικων δυναμεων.

Για να αυξησουν τα κερδη τους οι ΗΠΑ δεν θα δυστασουν ακομη και έναν «Τριτο Παγκοσμιο Πολεμο» και κατ’ επεκταση και την Παγκοσμια Καταστροφη.

Ελπιζουν ετσι να λυσουν όλα τα σημερινα παγκοσμια προβληματα ως π.χ. τον Υπερπληθυσμο, την υπερπαραγωγη, το αχρησιμοποιητο πλεονασμα Κεφαλαιου από χαρτονομισματα που τυπωνονται σε πληθωρα κατά βουληση και εγκληματικα στα πιεστηρια των Κεντρικων Τραπεζων και προπαντος για ανιμετωπιση της πτωσης  της κλιμακας κερδοφοριας που παρατηρειται σημερα και στις ΗΠΑ.

Το ποια εξελιξη θα λαβει η παρουσα κατασταση δεν μπορει να προβλεφθει.

Είναι βεβαιο ότι δεν μπορει να λυθει με μερικες μεαβολλες ‘η προσαρμογες του ακομη ισχυοντος χρηματοπιστωτικου συστηματος σε αντιθεση με την βεβαιοτητα ισχυροποιησης των επιθεσεων κατά της ταξης των εργαζομενων, δηλαδη της μοναδικης πηγης παραγωγης γνησιου και όχι κερδοσκοπικου πλουτου.

Εκ των πραγματων πλεον η εργατικη ταξη από αναγκη θα τεθει αντιμετωπη με το εγκληματικο συστημα παρανομης κερδοφοριας και θα αγωνισθει για ένα οικονομικο συστημα που θα βασιζεται σε στερεα και δικαια θεμελια.

Εως το προσφατο παρελθον οι ανθρωποι πιστευαν ότι η Σκλαβια και η Εξαρτηση των ανθρωπων εκτοπισθηκε από την δυναμη των μηχανων, διοτι αυτές εγιναν οικονομικα ασυμφορες.

Εδώ αθροιζεται και η αυθαιρετος και παρανομη επιβολη της  πολιτικης τιμωρισιας  μιας σειρας κρατων, τα οποια αναγκαζονται να εγκατελειψουν το νομισμα δολαριο των ΗΠΑ και να ανοιξουν για τις διεθνεις εμπορικες αναγκες τους τους λογαριασμους τους στο κρατικο τους νομισμα.

Όλα τα οικονομικα και ποιστωτικα δεδομενα των ημερων μας δειχνουν, ότι η ιστορια του αμερικανικου νεοφιλελευθερο θυελλωδους καπιταλισμου, ο οποιος τροφοδοτειται από την λεηλασια των χωρων του πλανητη μας δια του χρηματικου συστηματος που βασιζεται σε τοκους και πανωτοκια, ταυτοχρονα με την ικανοτητα της Κετρικης Τραπεζας ων ΗΠΑ (FED) να προστατευει ταοικονομικα περιουσιακα στοιχεια των Αγορων, βαινουν προς το τελος τους.

fedr1

Με την δημιουργια χρηματος χωρις αντικρυσμα από την FED στηριζονται οι τιμες των Μετοχων, των Ομολογων και των Ακινητων.

Οι επικαιρες εξελιξεις του παγκοσμοιοπημενου νεοφιλελευθερου καπιταλιστικου συστηματος λεηλασιας των κρατων από τις ΗΠΑ δεν αποκρυβονται μεν από τα ΜΜΕ παντος ειδους και χρονικως σε κανονικες αποστασεις γινονται γνωστες αλλα αποκρυβονται από το κοινο τα πραγματικα αιτια των εξελιξεων και τα συμπερασματα παρμορφωνονται, αγνοουνται και θαφονται.

Εάν παγκοσμια – όπως υποτειθεται και όπως αποτυπωνουν οι εξελιξεις – μειωνονται αισθητα τα αποθεματα πρωτων υλων και ενεργειας και ετσι και οι ποσοτητες λεηλασιας, χανει αυτοματα και ο αμερικανικος νεοφιλελευθερος καπιταλισμος, που εξαρταται ισχυρα από την λεηλασια, ένα βασικο πυλωνα της στηριξης του.

Εκατομμυρια ανθρωποι πεθαναν αδικως μεχρι σημερα στους αντιπροσωπευτικους πολεμους τους για τα αποθεμαα πρωτων υλων και ενεργειας.                     

Οι αλλοι πυλωνες στηριξης, χανονται από τον Πρωστατευτισμο και από τον ανταγωνισμο αυξησης της υποτιμησης των διαφορων νοισματων.

Μια νομισμαικη κριση θα οδηγησει αναποφευκτα στην καταρρευση της νεοφιλελευθερης παγκοσμιας ταξης πραγματων.

Στην Ευρωπη, Κινα, και  νοτιοαματολικη Ασια γινεται αισθητη η μειωση των ποσοστων αναπτυξης της παγκοσμιας οικονομιας μη εξαιρουμενης και στις ΗΠΑ με μειωση των επςνδυτικων δραστηριοτητων της βιοηχανιας.

Τετοια δεδομενα οδηγησαν στο παρελθον στην κριση την παγκοσμια οικονοια των ετων της δεκαετιας του 1930 και μετα αυτοματα στον δευτερο Παγκοσμιο Πολεμο.

Εγιναν οι ΗΠΑ σημερα υπο την ηγεσια της κυβερνησης  Trump μια «αλιτηριος» χωρα;

Διοτι οι στρατιωτικες επεμβασεις των ΗΠΑ στο Αβγανισταν, Σομαλια, Ιρακ, Λιβυη, Συρια, Υεμενη και Πακισταν, κατ’ εντολην, δεν αρκουν για να κορεσθουν οι  ορεξεις των αμερικανικων στρατιωτικων δυναμεων.

Κατ’ εντολην, ηρθε κι η σειρα καταστροφης του Ιραν.

Οι ΗΠΑ απειλουν ολες τις εταιριες και τις χωρες με οικονομικα αντιποινα, σε περιπτωση που αρνηθουν να εκτελεσουν τα οικονομικα και εμπορικα τους μετρα, που επεβαλλαν στο Ιραν.

Οοκληρος η εγγυς Ανατολη μεταβληθηκε, κατ’ εντολη, από τις ΗΠΑ σε ένα μεγαλο ναυαγιο.

Κάθε ανθρωπος που σκεφθεται και συμπεριφερεται με βαση την λογικη του Αριστοτελη και όχι του Μοργκενστερν, ερωτα σοβαρα τον εαυτο του, γιατι χρεωνεται ένα κρατος στις ιδιωτικες τραπεζες (σχεδον ολες οι κεντρικες τραπεζες και οι τραπεζες  Εργασιας είναι ιδιωτικες τραπεζες) οι οποιες σωζονται κάθε λιγο και λιγακι από τους φορολογουμενους πολιτες και πληρωνει από επανω για τετοια φαινομενικα χρεη τοκους και πανωτοκια ενώ στην πραγματικοτητα το κρατος αυτό εχει  μονοπωλιακα την απολυτη δικαιοδοσια να δημιουργει χρημα από το τιποτε;

Δια της δημιουργιας του χρηματος και τον ελεγχο των δανειων δια των κεντρικων- και τραπεζων εργασιας παραμενουν τα κρατη αιωνια σκλαβοι των ιδιωτικων τραπεζων και πληρωνουν και από πανω για την σκλαβια τους.

Δυο τριτα των κρατικων χρεων είναι στα δανειοδοτικα ινστιτουτα και ένα τριτο στους πολιτες ως κατοχους ομολογων, που σημαινει, ότι το κρατος δωριζει πρωτα τις ιδιωτικες τραπεζες χρημα για να το δανειστει μετα ακριβα απ΄αυτές και μετατρεπει τους φορολογουμενους του σε καλους εγγυητας, δηλαδη ο πιστωτης του κρατους είναι ταυτοχρονα ο εγγυητης των χρεων του!

Εδώ αθροιζεται, ότι οι ισχυουσες αρχες της οικονομιας, οι οποιες σταθεροποιουν της θεωρια της, δεν είναι βασικες αληθειες αλλα απλα περιστρεφομενα κουμπια τα οποια μπορει να γυρισει κανεις τοσες φορες οσες είναι αρκετες για να προκυψει στο τελος μια αναλυση που θα ταιριαζει στα πρωκαταβολικα βγαλμενα συμπερασματα.

Με αλλα λογια. Προκειται για μια αγυρτεια!

Υπο στενη αναλυση του ισχυοντος ακομη χρηματικου συστηματος, προκυπτει, ότι αυτό προκειται για ένα ετσι ονομασθεν παιχνιδι μηδενικου αθροισματος, στο οποιο παντοτε μονο ενας κερδισμενος υπαρχει.

Το κερδος του ενός είναι η απωλεια του αλλου.

Ο κερδισμενος νικα, υπερεχει και ισως καταστρεφει ολοκληρωτικα τον χαμενο.

Αυτή είναι η σκληρη λογικη του ανταγωνισμου!

Στην βαση αυτή μπορει καποιος να αναπτυξει και αισιοδοξα μαθηματικα μοντελα, δηλαδη να αναπτυξει θεωρητικες προ’υ’ποθεσεις του παιχνιδιου με τις οποιες μπορει να αποδειχθει ξεκαθαρα, ότι παντοτε εκεινος ο παιχτης εχει προσπερασμα ο οποιος επιτιθεται πρωτος κατά του αντιπαλου του και με το πρωτο χτυπημα τον καταστρεφει οοκληρωτικα.

Παραγνωριζεται σκοπημα στο σημειο αυτό, ότι εκτος του ανταγωνισμου υπαρχει και η δυνατοτητα της συνεργασιας, δηλαδη η αμοιβαια στηριξη η οποια επισης μπορει να υπολογισθει με αισιοδοξα μαθηματικα μοντελα με υποδειξεις για την πρακτικη και την πολιτικη.

Στην περιπτωση της αμοιβαιβεοτητας δεν υπαρχει ενας αντιπαλος που πρεπει να εξοντωθει, ουτε και η λατινικη ρηση «divide et impera».

Μπορει να υπαρχουν Μη-παιχνιδια μηδενικου αθροισματος με μια κατασταση win-win στην οποια ολοι οι συμμετεχοντες μπορει να βγουν κερδισμενοι, χωρις να υπαρχουν χαμενοι;

Ναι μπορουν να υπαρχουν, όταν το κριτηριο του κερδους δεν είναι η συγκεντρωση του χρηματος ‘η της χρηματικης περιουσιας, αλλα μια συμπεροφορα που να ανταποκρινεται στα συμφωνηθεντα.

Αυτό θα μπορουσε να γινει ένα «Προτυπο» για το οικονομικο συστημα του μελλοντος.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

DIVIDE ET IMPERA!

ROHSTOFFEN, SKLAVEN UND PREISWERTER ARBEIT IN DAS ZINSESZINSBASIERTE SCHULDGELDSYSTEM. 

Dr. Georg Chaziteodorou

Der neuliberaler Turbokapitalismus unter Führung der USA, zerstört systematisch unseren Planeten und dabei vertuscht, ignoriert und bestreitet die Existenz dieser Wahrheit. Und wofür das alles? Für Granaten und Bomben, für Raketen und Kampfflugzeuge, für Panzer und Kriegsschiffe, für polizeiliche und militärische Überwachungssysteme und für die hohen Profite die sich damit erzielen lassen und die fast ausschließlich den Konzernen und ihren Aktionären zufließen. Dabei wird auch die Umwelt, Opfer einer Politik der verbrannten Erde. Bewaffnete Konflikte verbrauchen und belasten natürliche Ressourcen – Luft, Wasser, Boden, Land, Wälder und Ozeane – öffentliche Infrastrukturen und Dienstleistungen und haben negative Auswirkungen auf den Erhalt der Wildtiere und deren Lebensräume.  Felder werden verbrannt, Gewässer vergiftet und Land unbrauchbar gemacht, um die Bevölkerung und die gegnerischen Truppen die Existenzgrundlage zu entziehen. Um die eigenen Profitraten anzuheben, würde die USA sogar den Dritten 

Weltkrieg und damit den Weltuntergang in Kauf nehmen. Sie 

hoffen darauf, dass sie alle drängenden Probleme zu lösen: die Überbevölkerung, die Überproduktion, das ungenutzte überschüssige Kapital das die Zentralbanken willkürlich drücken und vor allem die fallende Profitrate, die heute auch in den USA zu verzeichnen sind. Wie sich diese Situation entwickelt wird, lässt nicht vorhersagen. Sie wird sicherlich durch einige Änderungen oder Anpassungen des noch geltenden Finanzsystems nicht zu lösen sein.  Die Angriffe auf die Arbeiterklasse werden viel stärker werden, weil deren Arbeit die einzige Quelle für echten und nicht spekulativen Reichtum ist. Aus der Natur der Sache wird die Arbeiterklasse immer offener mit der Notwendigkeit konfrontiert, das verbrecherische Profitsystem zu bekämpfen und die Weltwirtschaft auf einer gerechten Grundlage neu zu organisieren. In der Vergangenheit schien die Sklaverei und die Leibeigenschaft durch die Erfindung der Kraftmaschine selbst beseitigt gewesen zu sein. Man glaubte dass die Arbeitskraft der Sklaven nicht mehr nötig war weil diese unwirtschaftlich geworden war. Dazu kommt dass die willkürliche und illegale Sanktionspolitik der USA zwingt eine Reihe von Ländern, den US-Dollar als Leitwährung für internationale Handelstransaktionen aufzugeben und ihre internationalen Konten in ihren nationalen Währungen zu begleichen. Alle wirtschaftliche und politische Hinweise zeigen, dass die Geschichte des amerikanischen neoliberalen Turbokapitalismus, der durch Plünderung der Länder der Welt durch das zinseszinsbasierte Geldsystem  gespeist wird, gleichzeitig mit der Fähigkeit der FED (Federal Reserve) das 

Bestehende Finanzvermögen zu schützen indem sie immer mehr Geld aus dem Nichts erzeugt, mit dem sie Aktien- Anleihe- und Immobilienpreisen unterstützt, zu Ende geht. Die aktuellen Entwicklungen im globalen neoliberalen kapitalistischen  Plünderungswirtschaftssystem, werden zwar von der Massenmedien aller Art laufend kommentiert und Zeitnah berichtet, die tatsächlichen Ursachen und zwangsläufigen Konsequenzen jedoch übersehen, ignoriert und der Öffentlichkeit unterschlagen. Wenn weltweit – wie anzunehmen ist und es bereits abzeichnet – die plünderungsfähigen Rohstoff- und Energieressourcen abnehmen, wird zwangsläufig auch dem amerikanischen neoliberalen Turbokapitalismus, der stark von der Plünderung abhängig ist, eine Grundlage für seinen Erfolg entzogen. Millionen Menschen sind bisher in ihren Stellvertreter 

Kriegen um Rohstoff- und Energieressourcen, gegenseitig abgeschlachtet. Die anderen Grundlagen werden durch Protektionismus und einen Abwertungswettlauf der verschiedenen Währungen zerstört. Ein Währungskrieg wird zwangsläufig zu dem Zusammenbruch der neoliberalen kapitalistischen Weltordnung führen. In Europa, China und Südostasien zeichnet sich bereits eine deutliche Verlangsamung der Weltwirtschaft ab, und auch in den USA selbst sind die Unternehmerinvestitionen rückläufig. Solche Maßnehmen haben in der Vergangenheit in der Weltwirtschaftskrise der 1930er 

Jahren eine entscheidende Rolle gespielt und die Voraussetzungen für den Ausbruch des Zweiten Weltkriegs                                                                                                 

geschaffen. Sind die USA von heute, mit der Trump-

Administration, ein Schurkenstaat geworden? Denn die im Auftrag, von den USA geführten militärischen Operationen in Afghanistan, Somalia, Irak, Libyen, Syrien, Jemen und Pakistan reichen nicht aus, um den klaffenden Schlund des amerikanischen Militarismus zu sättigen. Auftragsmäßig ist jetzt der Iran als Bösewicht in der Reihe zu bezahlen. Die USA drohen allen Unternehmen und Ländern mit finanziellen Nachteilen, falls sie sich weigern, die amerikanischen Sanktionen gegen den Iran einzuhalten. Der gesamte Nahen Osten ist von der USA auftragsmäßig bereits in ein schwelendes Wrack umgewandelt worden.

Jeder Mensch der nach der Logik von Aristoteles und nicht von Morgenstern denkt und handelt, fragt sich ernsthaft, wieso 

verschuldet sich ein Staat bei den Privatbanken (fast alle Zentral- und Geschäftsbanken sind Privatbanken!) die von Steuerzahler ständig gerettet werden und zahlt für seine 

Scheinschulden auch eigenartigen Zinsen, wenn doch in Wahrheit nur er selbst über das Monopol der Geldschöpfung verfügen sollte?  Durch die Erschaffung des Geldes und die Kontrolle der Kredite durch die Zentral- und Geschäftsbanken, bleiben die Staaten ewig Sklaven der Privatbanken und bezahlen oben drauf für die eigene Versklavung.  Zwei Drittel der Staatsschulden sind bei Kreditinstituten und ein Drittel bei seinen 

Bürgern als Staatsanleihen d.h. zuerst schenkt der Staat den Privatbanken Geld ein, um es sich dann auch wieder teuer 

auszuleihen und macht seiner Steuerzahler zu gute Bürgen d.h. 

der  Gläubiger des Staates ist gleichzeitig der Bürge seines Schuldners! Dazu kommt noch, dass die wirtschaftliche Prinzipien, die ihre Theorie untermauern sind keine grundlegenden 

Wahrheiten, sondern bloße Drehknöpfe an denen man solange herumdreht und justiert, bis am Ende der Analyse die «richtigen Schlussfolgerungen» herauskommen. Mit anderen Worten: Sie sind ein Schwindel! Betrachtet man genau das geltende Geldsystem, stellt man dann fest, dass es sich nur um ein so genanntes Nullsummenspiel handelt, bei dem es immer nur einen Gewinner gibt. Der Gewinn des einen wird zum Verlust eines anderen, der besiegt, übertrifft und vielleicht auch vernichtet wird. Dies ist die harte Logik der Konkurrenz! Auf dieser Grundlage Kann man auch mathematische Optimierungsmodelle bzw. spieltheoretische Ansätze entwickeln, in denen dann eindeutig bewiesen werden kann, dass immer jener Spieler im Vorteil ist, der zuerst seinen Gegner angreift und gleich beim Erstschlag vernichtet. Man ignoriert dabei, dass außer der Konkurrenz existiert auch die Möglichkeit der Kooperation d.h. der gegenseitige Unterstützung und lässt es sich auch mathematische Modelle und Empfehlungen für Praxis und Politik ableiten. Hierbei existiert kein Gegner der vernichtet werden soll und der Spruch  «divide et impera». Können Nicht-Nullsummenspiele mit win – win Situation geben, in denen alle Teilnehmer gewinnen können, ohne dass es Verlierer gibt? Ja, wenn das Gewinnkriterium nicht das Anhäufen von Geld oder 

geldwerten Vermögen ist, sondern ein vertragskonformes Verhalten. Das konnte ein Muster des Wirtschaftssystems der Zukunft werden.

Dr. Georg Chaziteodorou

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

3 comments to ΔΙΑΙΡΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ! ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ, ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΠΑΜΦΘΗΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ  ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΟΥ ΜΕ ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΧΡΕΟΥΣ.

  • FED: Ιδιωτική τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο

    https://www.youtube.com/watch?v=fAPyVcJ_qCk

    Δημοσιεύτηκε στις 7 Νοε 2010

    Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα προδίδουν την χώρα τους όταν για λίγες δεκάρες διαφήμισης η με τι άλλο τα χρησιμοποιούν για να μας προβάλουν

    τους ΓΝΩΣΤΟΥΣ διεθνείς απατεώνες σαν αξιόπιστους οργανισμούς. Federal Reserve bank, Federal Reserve system of US, Central banking system of the United States. =

    Μερικά από τα ονόματα και τους χαρακτηρισμούς πίσω από τις οποίες κρύβεται η ιδιωτική εταιρεία αυτή που από το 1913 λυμαίνεται το οικονομικό σύστημα της Αμερικής και κατ επέκταση το παγκόσμιο, δημιουργώντας τις οικονομικές κρίσεις και ανόδους.

    Έχει πάρει από το Αμερικανικό κράτος την διαχείριση του νομίσματος, με αποτέλεσμα να εκδίδει χαρτονομίσματα και ομόλογα να δανείζει το κράτος και τους πολίτες τα ίδια τους τα χρήματα τα οποία δημιουργεί από το τίποτα, με κόστος μόνο το χαρτί που τυπώνει.

    Η FED μαζί με το υπόλοιπο σινάφι που συστάθηκε αργότερα ΔΝΤ, την παγκόσμια τράπεζα (World Bank) κ.τ.λ. δείχνει να είναι οι υπηρεσίες για την παγκόσμια κυριαρχία όπως ακριβώς περιγράφεται στα «Προτόκολα για την παγκόσμια κυριαρχία».

    Πολλές πληροφορίες δείχνουν ότι συστάθηκε και διοικείται από εβραϊκά κυκλώματα στην Αγγλία και την οικογένεια Rothschilds που έχει διασκορπιστεί σε ολόκληρο τον κόσμο ελέγχοντας παντού το τραπεζικό σύστημα και μέσω αυτού ασκεί κυβερνητική πολιτική στην κάθε χώρα.

    «Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της»,

    Mayer Amshell Rothschild

    https://www.youtube.com/watch?v=fAPyVcJ_qCk

  • FED ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ

    https://www.youtube.com/watch?v=EwbRZPuUXvU

    Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοε 2010

    ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ:

    H FED, η Τράπεζα της Αγγλίας και άλλες διεθνείς τράπεζες δημιούργησαν και έλεγχαν τον κομουνισμό.

    Η μόνιμη αντιπαράθεση με τον δυτικό κόσμο δημιουργούσε χρέη και στις δυο πλευρές προς όφελος των διεθνών τραπεζιτών δανειστών.

    Αυτό εξηγεί και το γιατί διαλύθηκε έτσι ξαφνικά ο κομουνισμός χωρίς καμία λαϊκή επανάσταση.

    Έτσι απλά μια μέρα οι πολιτικοί τους, τους ανακοίνωσαν ότι πλέον έχετε καπιταλισμό, ο καθένας ας επιβιώσει όπως μπορεί, τέρμα πια το κράτος που φρόντιζε για τον πολίτη.

    (όσο τέλος πάντων φρόντιζε, δεν ήταν όλα άσχημα στον κομουνισμό, σύμφωνα με ανθρώπους που έζησαν σ αυτόν, δεν είχαν την πολυτέλεια, την διαφορετικότητα αλλά είχαν σχετική ησυχία και νιώθανε ασφαλείς).

    Ενδιαφέρον άποψη γιατί έτσι έχουν δυο χρεωμένες και βάση αυτού ελεγχόμενες- χώρες να βρίσκονται σε ανταγωνισμό μεταξύ τους.

    Οπότε και θα μπορούσαν να τις βάλουν να τσακώνονται αν θα βλέπανε να ασχολούνται με την οργάνωσης τους και να προσπαθούσαν να ελέγξουν το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα.

    Τώρα που προφανώς έχουν καταπνίξει κάθε πιθανή σταγόνα αντίστασης στις ΗΠΑ και έχουν καταχρεώσει την χώρα και την ελέγχουν πλήρως, προχωράνε στο επόμενο στάδιο της παγκοσμιοποίησης όπως ακριβώς περιγράφουν στα «προτόκολλα» και δεν χρειαζόντουσαν πλέον αυτή την αντιπαράθεση.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ: http://kataggelies.com/kataggelies/?p

    Πηγή: http://antipliroforisi.blogspot.com/2

    The Money Masters: How International Bankers Gained Control of America

    http://www.mailstar.net/money-masters

    https://www.youtube.com/watch?v=EwbRZPuUXvU

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>