Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

«Καταπέλτης» η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις

Ο ΣΚΥΛΟΣ 1

05.08.2019
Τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού έδωσαν, σήμερα, στη δημοσιότητα απόφαση για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να περάσει φωτογραφικό νόμο ώστε να μπορέσει να αντικαταστήσει τη Βασιλική Θάνου και να οδηγήσει σε αποπομπή πρόσωπα που δεν είναι… αρεστά στο Μαξίμου.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφέρει ότι το άρθρο 101 του πολυνομοσχεδίου είναι αντίθετο με το δίκαιο της ΕΕ, το εσωτερικό δίκαιο, αλλά και το ελληνικό Σύνταγμα.

Αναφέρουν, ακόμη, ότι δεν συντρέχει λόγος η διαδικασία αυτή να εισαχθεί με τη μορφή του επείγοντος, ενώ καταγγέλλουν ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Παράλληλα, τα μέλη της Επιτροπής σημειώνουν ότι πρόκειται για «καθαρά φωτογραφικό, ατομικό νόμο» και εκφράζουν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι αμφισβητείται η αμεροληψία και η ακεραιότητά τους σημειώνοντας «είναι ιδιαίτερα προσβλητική και δυσφημιστική για τα πρόσωπά μας και εκφράζουμε προς τούτο την έντονη ενόχλησή μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού:
Όμως μισό λεπτό, αδέρφια. Μισό λεπτό, γιατί θα τρελαθούμε.

Δηλαδή αύριο η κυβέρνηση μπορεί να ψηφίσει ένα νόμο που θα λέει ότι ο πρόεδρος του ΕΣΡ δεν μπορεί να είναι Σκορπιός στο ζώδιο;

Και μεθαύριο έναν άλλο νόμο που θα προβλέπει ότι ο Συνήγορος του Πολίτη πρέπει υποχρεωτικά να έχει διδακτορικό στο Χάρβαρντ;

Αν μπορεί να συμβεί αυτό, τότε ποια η έννοια της Ανεξάρτητης Αρχής;

Ουσιαστικά καταργείται.

Διότι η έννοια της Ανεξάρτητης Αρχής είναι ακριβώς αυτή: η ανεξαρτησία έναντι της κυβέρνησης, ακόμα και αν στην κεφαλή της βρίσκονται πρόσωπα που βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση μαζί της.

Σωστά;

Με τη μεθόδευση κατά Θάνου, η κυβέρνηση ακύρωσε ακόμα και το δικό της αφήγημα περί ανεξαρτησίας των Αρχών.

Και το κυριότερο, δημιουργεί ένα προηγούμενο που, στο μέλλον, θα το επικαλεστούν και θα το υιοθετήσουν και κάποιοι άλλοι.

Και τότε η ΝΔ θα διαμαρτύρεται υπέρ της νομιμότητας.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr