«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αποκομματικοποίηση, αλλά από τους… άλλους

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΒΟι εθνικόφρονες του κόλου θα σώσουν την Ελλάδα από τους κομουνιστές, που αυτοί νομιμοποίησαν!!!!!!!!!!!!!!!! Με τις υγείες σας προδότες, τώρα θα γνωρίσετε την αληθινή φρίκη των επιλογών σας.

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ Β Α

ΕΦ.ΣΥΝ.

Η κυβέρνηση κατέθεσε χθες στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιό της.

Αφορά, όπως λέει ο τίτλος του, τη συγκρότηση του «επιτελικού κράτους».

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαμε ολόκληρο το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, παρά μόνο μια άτυπη ενημέρωση που περιέγραφε σε αδρές γραμμές αυτό που τα κυβερνητικά επιτελεία ήθελαν να δώσουν, σε πρώτη φάση, στη δημοσιότητα.

Θα αρκεστούμε, επομένως, σε αυτό το έγγραφο.

Με κάθε επιφύλαξη, λοιπόν, για τις τελικές κρίσεις Αποκομματικοποίηση, αλλά από τους… άλλουςμας, από αυτό και μόνο το άτυπο έγγραφο το συμπέρασμα είναι αποκαρδιωτικό, αν δεχτούμε πως με τον όρο «επιτελικό κράτος» στόχος είναι να μπορεί η κρατική μηχανή να λειτουργεί γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.

Στην πράξη, όχι μόνο δεν πατάσσεται η γραφειοκρατία στη δημόσια διοίκηση, αλλά ενισχύεται.
Επίσης είναι εμφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης, στο όνομα της δήθεν αποκομματικοποίησης, να ελέγξει πλήρως την κρατική μηχανή.
Ταυτόχρονα δίνεται νομική υπόσταση στο υδροκέφαλο υπερόργανο που δημιούργησε πριν από μερικές ημέρες ο Κυρ. Μητσοτάκης στο μέγαρο Μαξίμου για να ελέγχει τους υπουργούς του.

Στο Δημόσιο, για παράδειγμα, υπάρχουν μια σειρά ελεγκτικοί μηχανισμοί κατά της διαφθοράς.
Με το νομοσχέδιο, αυτοί οι μηχανισμοί θα τεθούν κάτω από τον έλεγχο μιας «Εθνικής Αρχής Διαφάνειας», που θα δημιουργηθεί.

Κάτω, όμως, από αυτή την αρχή -για την οποία δεν γνωρίζουμε το καθεστώς που θα τη διέπει- θα τεθεί και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή.
Πράγμα που σημαίνει πως θα χάσει την ανεξαρτησία του, άρα θα καταργηθεί με τη σημερινή μορφή του και θα αλλάξει χαρακτήρα.
Είναι σαφές πως η κυβέρνηση θέλει να θέσει υπό τον έλεγχό της κάτι που θεωρεί πως σήμερα δεν ελέγχει.

Ενα δεύτερο παράδειγμα αφορά τη δημιουργία υπηρεσιακών γενικών γραμματέων στα υπουργεία.
Αυτοί θα επιλέγονται από το ΑΣΕΠ. Δεν θα μπορούν όμως να διεκδικήσουν αυτή τη θέση όσοι ήταν αποσπασμένοι σε κόμματα και εκείνοι που διετέλεσαν γενικοί γραμματείς σε υπουργεία την τελευταία πενταετία.

Κυρίως, δηλαδή, όσοι υπηρέτησαν στη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης.
Είναι σαφές πως εδώ δεν έχουμε αποκομματικοποίηση του κράτους, αλλά στεγανοποίησή του σε σχέση με τα άλλα κόμματα.
Εύγε!

…………………………..

ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
«Ξηλώνουν» την Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
03|08|2019  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η κυβέρνηση βρήκε τη νομική φόρμουλα για το «ξήλωμα» της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Διάταξη του διυπουργικού νομοσχεδίου, το οποίο κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή καθιερώνει- αναδρομικά μάλιστα- αυστηρούς κανόνες, για το ασυμβίβαστο ανάμεσα στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής και σε οποιαδήποτε ιδιότητα σχετιζόμενη με την κυβέρνηση. Ετσι, ανοίγει ο δρόμος για την αντικατάσταση της κ. Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Τι προβλέπει η διάταξη που αφορά την Θάνου
Στη διάταξη αυτή του πολυνομοσχεδίου, προβλέπονται ασυμβίβαστα για την θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανάμεσα στα οποία είναι και η προηγούμενη θητεία με οποιαδήποτε μορφή σε γραφείο Πρωθυπουργού, ή μελών της κυβέρνησης, ειδικού ή γενικού γραμματέα υπουργείου.

Η απαγόρευση έχει ισχύ για 5 χρόνια από την προηγούμενη θητεία του υπηρετούντος.

Η συγκεκριμένη διάταξη έχει άμεση ισχύ από τη δημοσίευση του Νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και με αναδρομική ισχύ, αφού προβλέπει πως θα ισχύσουν τα ασυμβίβαστα αυτά και για τα εν ενεργεία πρόσωπα.

Η ύπαρξη των συγκεκριμένων ασυμβίβαστων, αναφέρει το νομοσχέδιο, σημαίνει την αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμα.

Η διάταξη στο διυπουργικό νομοσχέδιο

Οι αντιδράσεις μετά τον διορισμό της Θάνου
Ο διορισμός της Βασιλικής Θάνου είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μετά τη συνταξιοδότησή της, είχε διατελέσει άμισθη προϊστάμενη του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, επί διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο ανέλαβε τη θέση της προέδρου στην Επιτροπή

Ανταγωνισμού. Η ΝΔ είχε προειδοποιήσει ότι θα απομάκρυνε την κ. Θάνου από τη θέση αυτή, ενώ η ίδια δήλωνε: «Δεν μπορεί να με διώξει κανείς.

Μόνο αν παραιτηθώ».

ΣΥΡΙΖΑ: Εξυπηρέτηση συμφερόντων πίσω από το σχέδιο απομάκρυνσης της Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Ζήτημα εξυπηρέτησης συμφερόντων εκδοτικού συγκροτήματος βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την επιλογή της κυβέρνησης να περάσει μεταμεσονυχτίως τροπολογία με την οποία επί της ουσίας «ξηλώνει» την Βασιλική Θάνου από την επιτροπή ανταγωνισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι προσέφυγε στις Βρυξέλλες γι αυτή την επιλογή και υποστηρίζει ότι τη συγκεκριμένη τροπολογία συνέθεσε εκδοτικό συγκρότημα και όχι η κυβέρνηση.

«Με φωτογραφική τροπολογία η Ν.Δ. θέλει να ξηλώσει την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού διότι ενόχλησε εκδοτικό συγκρότημα.

Της νύχτας τις τροπολογίες τις βλέπει η μέρα και γελά», δηλώνει ο Νίκος Παππάς για την τροπολογία σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/hrysohoidis-i-asfaleia-tis-horas-einai-adiapragmateyti

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

1 comment to Αποκομματικοποίηση, αλλά από τους… άλλους

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>