Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

Η Κύπρος σε «πολιορκία» και οι Ευρωπαίοι «χαϊδεύουν» ακόμα τον «σουλτάνο δικτάτορα και καταπατητή του κουρδικού έθνους!»

ΚΥΠΡΟΣ ΠΙΣΟΠΛΑΤΑ

Λευκωσία και Αθήνα ζήτησαν το αυτονόητο και πήραν μόνο φραστική στήριξη

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ έθεσαν στους Ευρωπαίους εταίρους ο Αναστασιάδης, με στόχο να λάβει αφενός τη στήριξή τους και αφετέρου να σταλεί ένα μήνυμα αποτροπής στην Άγκυρα.

Άλλωστε, είναι κράτος-μέλος και δεν θα μπορούσε να στραφεί αλλού πλην της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόσο ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης όσο ενημέρωσαν τους εταίρους μας για τη νέα εισβολή της Τουρκίας, αυτή τη φορά στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Ο κ. Αναστασιάδης μάλιστα, υπέδειξε με νόημα πως η Ε.Ε. στο παρελθόν είχε λάβει αποφάσεις για χώρες που δεν είναι μέλη της, παραπέμποντας προφανώς στην Ουκρανία και στις κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία.

Η Λευκωσία ζήτησε το αυτονόητο.
Και οι Ευρωπαίοι ωμά είπαν ότι ναι θα την μαλώσουμε την Τουρκιά, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μεγάλα συμφέροντα με την Τουρκιά!

Το σκηνικό ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο.
Πρώτα, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσερχόμενος στη σύνοδο και απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει η ΕΕ το ζήτημα των τουρκικών παράνομων ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ είπε πως:

«Είμαι Κύπριος».

Εννοούσε προφανώς ότι συμπαραστέκεται στην Κύπρο.
Βολική ατάκα, που χρησιμοποιείται συχνά στην Ε.Ε.!

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μιλώντας μετά τη σύνοδο εκ μέρους των κρατών-μελών, είπε πως «η ΕΕ στέκεται ενωμένη πίσω από την Κύπρο και αναμένει από την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της».

Αυτά προς το παρόν!

Συμπλήρωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα στενά».
Και αναμένουμε τη συνέχεια.

Επί της ουσίας, η Κύπρος πήρε τη στήριξη μόνο  σε κάτι ανώδυνα μέτρα κατά της Τουρκιάς!
Όταν, όμως, γίνει η γεώτρηση από τον «Πορθητή» η κατάσταση θα είναι μη ανατρέψιμη και αυτό επιδιώκουν με την στάση τους οι Ευρωπαίοι αλλά και οι Αμερικανοί!
Την ίδια ώρα, o Ερντογάν ενθαρρύνει το στρατό να επαναλάβει αυτά που έπραξε στο παρελθόν και στην Κύπρο αλλά κι αλλού.

Η αποστολή του «Πορθητή» στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου είναι μια σοβαρή και κρίσιμη εξέλιξη, που δεν μπορεί να υποβαθμιστεί από κανένα.
Όταν η Ε.Ε. δηλώνει πως επενδύει στη γεωπολιτική σημασία της Κύπρου προφανώς και θα πρέπει να το εννοεί και στην πράξη με οικονομικά και στρατιωτικά μέσα.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr