«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΛΗΘΕΙΑ και ΨΕΜΑ

 αΤΟ-ΚΟΡΙΤΣΙ-12

«Για να γίνει κανείς άνθρωπος πρέπει πρώτα να γίνει Έλληνας ( Γερμανός καθηγητής Γιόχαν Βίνκελμαν)».

Ο Γιόχαν Βίνκελμαν ήταν Ιδρυτής της επιστημονικής αρχαιολογίας. 
ΑΛΗΘΕΙΑ και ΨΕΜΑ

Η Αλήθεια συνάντησε τυχαία ένα πρωί το Ψέμα και αντάλλαξαν χαιρετισμό. Ωραία μέρα σήμερα, είπε το Ψέμα. Η Αλήθεια δυσπιστη κοίταξε γύρο τής και στον ουρανό και συμφώνησε μαζί του.

Καθώς προχωρούσαν μαζί έφτασαν μπροστά σε μια βαθιά δεξαμενή γεμάτη νερό. Το Ψέμα έβαλε τα δάχτυλα του χεριού του στο νερό και είπε στην Αλήθεια, Ωραίο νερό, θέλεις να κολυμπήσουμε μαζί;;;

Η Αλήθεια δοκίμασε και αυτή το νερό με τα δάχτυλα της και το βρήκε ωραίο. Μπήκαν στη δεξαμενή και κολυμπούσαν. Ξαφνικά το Ψέμα πετάχτηκε εξω, φόρεσε τα ρούχα της Αλήθειας και εξαφανίστηκε τρέχοντας.

Η Αλήθεια οργισμένη βγήκε γυμνή από τη δεξαμενή και έτρεξε να πιάσει το Ψέμα για να πάρει τα ρούχα της. Ο κόσμος που την έβλεπε γυμνή, γύριζε το βλέμμα τους αλλού από ντροπή και οργή. Η ΓΥΜΝΗ ΑΛΉΘΕΙΑ ντροπιασμένη γύρισε στη δεξαμενή και κρύφτηκε στο πιο σκοτεινό σημείο αυτής για πάντα.

Από τότε που κρύφτηκε η Αλήθεια, το Ψέμα κυκλοφορεί θρασύτατο, ντυμένο με τα ρούχα της, δείχνοντας τον εύκολο τρόπο στους ανθρώπους να κρύβουν τις ασχήμιες τους. Γι’αυτό τον λόγο, οι περισσότεροι άνθρωποι, ΔΕ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΙΔΟΎΝ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ ΓΥΜΝΉ, γιατί αποκαλύπτει τις Ψεύτικες πτυχές τους.

Αυτή τη γυμνή αλήθεια θα ανασύρω από το σκοτάδι στο φως, για να απογυμνώσω το ψέμα που κυκλοφορεί αναιδέστατα, φορώντας τα ρούχα της, υποβαθμίζοντας έτσι το μυθολογικό και ιστορικό παρελθόν της Ελλάδας.

Η παραπάνω λαϊκή παράδοση θέλει να μας πει, πως όποιος ψάχνει την αλήθεια πρέπει να αμφισβητεί τα πάντα, γιατί ο κόσμος κολυμπάει μέσα στο ψέμα και η γυμνή αλήθεια ενοχλεί τους ψεύτες, τους σκευωρούς και τους απατεώνες που υποστηρίζουν και εξυπηρετούνται από το ψέμα. Η αλήθεια μένει σιωπηλή και κρυμμένη σε σκοτεινά υπόγεια και σκονισμένες βιβλιοθήκες, απλησίαστη από τους πολλούς και περιμένει κάποιους να της φέρουν τα ρούχα της για να βγει στην επιφάνεια.

Είναι σίγουρο πως όποιος ψάχνει να βρει την αλήθεια κολυμπάει  σε βαθιά νερά και κινδυνεύει να πνιγεί, όσο καλός κολυμβητής και αν είναι. Η απώτατη και η συμβατική Ελληνική ιστορία, μαζί με την Ελληνική γραμματεία, είναι ένας απέραντος ωκεανός αληθινών γνώσεων, στα σκοτεινά βάθη του οποίου αν κάποιος αποφασίσει να βουτήξει, θα βρει την αλήθεια, αρκεί να το θελήσει.

Κάποιες φορές νόμιζα ότι πλησίαζα την αλήθεια, όμως ήταν αυταπάτη, γιατί δεν υπάρχει μία αλήθεια, αλλά αλήθειες, που συνιστούν την παγκόσμια αλήθεια της δημιουργίας και του ασύλληπτου νου, την οποία το σύστημα έχει αφανίσει.

Πολλές φορές απογοητεύτηκα από τις συκοφαντίες, τις ύβρεις και τις απειλές που δεχόμουνα από την εμπάθεια του συστήματος και σκέφτηκα να τα παρατήσω, εκείνο όμως που με συγκρατούσε αμετακίνητο, ήταν το πείσμα μου απέναντι στην ελεεινή οργανωμένη επιθετική πολιτική εναντίον της ιστορίας της Ελλάδας και του έθνους των Ελλήνων, από το λεγόμενο Ελληνικό κράτος των επίορκων πολιτικών.

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε χωρίς την επίβλεψη του συστήματος και τη θρησκευτική λογοκρισία, με σκοπό να αποκαλύψει τις κρυμμένες αλήθειες του μυθολογικού και ιστορικού παρελθόντος των Ελλήνων.

‘Ενα από τα ερεθίσματα συγγραφής του ήταν μια πινακίδα που υπάρχει έξω από το σπήλαιο Πετραλώνων της Χαλκιδικής και γράφει ότι το κρανίο του αρχανθρώπου του σπήλαίου είναι 300.000 ετών, γιατί έτσι ήθελε ο πανάθλιος υπουργός πολιτισμού. Ομως τα πορίσματα δέκα επιστημονικών εργαστηρίων του κόσμου, μεταξύ των οποίων της ΝΑΣΑ και του Τόκιο, το χρονολόγησαν 800.000 ετών, συν-πλην 40.000 έτη. Με συνδέει προσωπική φιλία με τον καθηγητή ‘Αρη Πουλιανό, επεύθυνο των ερευνών του σπηλαίου και γνωρίζω από πρώτο χέρι τον πόλεμο που του γινόνταν.

Τρόμαξα από τη θρασύτητα του συστήματος να επιβάλλει μια συμπίεση χρόνου 500.000 ετών και οργίστηκα από την εκκωφαντική σιωπή της Ακαδημαϊκής κοινότητας και τη δουλική συμπεριφορά της.

‘Αλλη μια πρόκληση ήταν η αλλοπρόσαλλη τακτική των Ελληνικών κυβερνήσεων για την υποβάθμιση της παιδείας με καταφανή προσπάθεια κατεδαφίσεως του Ελληνικού ιστορικού παρελθόντος και κυρίως την παραποίηση της Ελληνικής γλώσσας, ώστε στις μέρες μας να είναι ορατά τα σημάδια της καθολικής διάλυσής της.

Η Ελληνική Μυθολογία και Ιστορία λοιδορούνται,αν και αποτελούν την απώτατη ιστορία όλου του κόσμου. Οι αθάνατες στρατιές των Ελλήνων θεών και ηρώων σε όλες τις εποχές και σ’όλες τις μεγάλες ιστορικές στιγμές, ήταν αυτές που χάραξαν τον δρόμο της ιστορικής μοίρας του ανθρώπινου γένους.

Η κβαντοφυσική μας πληροφορεί ότι μέσα στον κοσμικό χώρο του σύμπαντος και της συνειδήσεώς μας, το φανταστικό είναι τόσο αληθινό που δεν έχει σχέση με τη φαντασία. Η φαντασία με τις διεργασίες της δημιουργεί την πραγματικότητα μας. ‘Ετσι λοιπόν με οδηγό τη φαντασία και την ιστορία, θα ξεκινήσουμε μια ηρωική περιπλάνηση στον χρόνο του μακρινού παρελθόντος, για να συναντήσουμε τους θεούς και τους ήρωες μας και να μας δείξουν την κρυμμένη αλήθεια που δεν είναι μύθος, ούτε φαντασία, αλλά η «φανταστική» πραγματικότητα.

Αυτοί που θέλουν να επιβάλουν την Παγκοσμιοποίηση πρέπει να κάνουν όλους τους λαούς  ηλίθιους, χαζοχαρούμενους και να τους αποβλακώσουν !!

Η σημερινή νεολαία έχει μαύρα μεσάνυχτα από ιστορία, αρχαία Ελληνική γραμματεία και ελληνική γλώσσα και δε φέρει καμία ευθύνη γι’αυτό, επειδή όχι μόνο δε διδάσκεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης η Ελληνική γλώσσα και ιστορία, αλλά και πολλοί καθηγητές, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, αντιμετωπίζουν με εχθρότητα και ως επικίνδυνα μαθήματα, όλα τα παραπάνω, καθώς σύμφωνα με τη φιλοσοφία τους δημιουργούν «εθνισμό και υπεροψία στην Ελληνική νεολαία».

Τι πρόβλημα έχουν αυτοί οι ανοήτοι μισέλληνες, αν η Ελληνική νεολαία
είναι υπερήφανη για το παρελθόν της;;;

Τι καινοφανής εθνοκτόνος μόλυνση είναι αυτή;;;

Σύμφωνα με τις εντολές των κοσμοεξουσιαστών, οι Ελληνες δεν πρέπει να έχουν ιστορικές ρίζες, έτσι ώστε να καταφέρουν εύκολα εκείνοι να περάσουν τη γραμμή της παγκοσμιοποίησης! Οι ρίζες βλέπετε δημιουργούν σχέση με το παρελθόν, την ιστορία, το καθήκον, το χρέος, την τιμή και τις αξίες αλλά και θρέφουν οράματα για το μέλλον.

{ Απόσπασμα από το βιβλίο του Γεράσιμου Καλογεράκη «Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΩΝ & ΕΛΛΗΝΩΝ» …Αποκαλύπτοντας την παραχάραξη }
………………………………………………………..

{Δεν είμαι Θεός, επομένως δεν κρίνω κανέναν. Πιστεύω όμως ότι είναι καθήκον μου και καθήκον όλων των Ελλήνων να προωθούν και να προστατεύουν τον Ελληνισμό, να προωθούν και να προστατεύουν την πατρίδα μας ΕΛΛΑΣ και τα «εθνικά της συμφέροντα» και για όλους τους Έλληνες να βοηθούν και να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο σε όλο τον κόσμο}.

Συμβουλεύουμε όλους τους Έλληνες να μην γίνουν  ποτέ Τέκτονες – Μασόνοι.

Δεν πρέπει ποτέ να βρεθείτε σε θέση, σύμφωνα με την οποία οι απόψεις σας θα εξεταστούν και θα ελεγχθούν από άλλους και είσος να σας ζητηθεί να υπονομεύσετε τις ελληνικές αρχές και αξίες σας.

Αριστοτέλης Αλεξανδρίδης

…………………………………………………………

Those who want to impose Globalization are intent on making all people stupid, idiotic happy go lucky and dumbed down, backward and foolish!!

In Greece, today’s youth has no idea of real Greek history, ancient Greek letters and a deep understanding of their Greek language and they are not responsible for this, because not only is the teaching of the Greek language and history downgraded, but also many teachers, of all educational levels, face with hostility and see all the above lessons as dangerous, as according to their philosophy they create “nationalism and arrogance in the Greek youth”.

What problem have they, these idiotic men and women, if the Greek youth wish to understand and to be proud of their past?

What novel ethnoktonos {ethnic homicide} infection is this?

According to the commands of the world’s ecumenists, Greeks should not have historical roots so that they can easily be invaded  by the forces of globalization! The roots you see, create a relationship with the past, history, duty, responsibility, honor and values, but also nurture visions for the future.

………………………………………………………………………..

{I am not a Divine God; therefore I do not pass judgement on anyone. However I believe it is my duty and the duty of all Hellenes to promote and protect Hellenism, to promote and protect our motherland HELLAS – GREECE and its’ national interests and for all Hellenes to assist and support each other all over the world}.

We advise all Hellenes to never become Freemasons.

You should never put yourself in a position whereby your views will be scrutinized and vetted by others and whereby you may be required to compromise your Hellenic principles and values.

Aristotellis Alexandridis

……………………………………………………………..

Ο Αρμαγεδδών του Ελληνικού Πνεύματος.

Ο χριστιανισμός μετά την επικράτηση του, ασχολήθηκε μεθοδικά με τον αφανισμό της Ελληνικής σκέψης, πυρπολώντας όλες τις βιβλιοθήκες που φιλοξενούσαν το φως του ανθρώπινου πνεύματος και την ιστορία του κόσμου. Το ανόητο ιερατείο κατέστρεψε κάτι που δεν μπορούσε να καταλάβει και ούτε μπορούσε να δημιουργήσει. Έτσι στο όνομα της θρησκείας ενός λαθρομετανάστη Θεού, σκότωσαν, έκλεψαν, έκαψαν, κατέστρεψαν και αφάνισαν συστηματικά, από προσώπου Γης, όλες τις ελληνικές βιβλιοθήκες, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές. Δεν υπήρχε ελληνική οικογένεια που να μη διέθετε τη Βιβλιοθήκη του σπιτιού της. Ήταν τόση η ζήτηση βιβλίων, που υπήρχαν πλανόδιοι βιβλιοπώλες, στους οποίους αναφέρεται και ο Αριστοτέλης.

Όταν σκέπασε το χριστιανικό έρεβος την Ελλάδα και μετά τη θέσπιση των εξοντωτικών αντιπαγανιστικών νομοθεσιών, ή κατοχή ακόμα και ενός βιβλίου Έλληνα φιλόσοφου, μπορούσε να επισύρει βαρύτατες κυρώσεις, όμοιες με αυτές που προβλέπονταν για τους παγανιστές Έλληνες!! Έτσι ξεψυχούσε ο Ελληνισμός για να εξαπλωθεί το χριστιανικό σκοτάδι των αμόρφωτων μαυροφορεμένων.

Άλλη μεγάλη Ελληνική Βιβλιοθήκη ήταν της Περγάμου, που δημιουργήθηκε από τον ‘Ατταλο τον Α’ το 241 π.Χ. και συνεχίσθηκε από τον γιό του Ευμένη τον Β’ (221-159 π.Χ.), ο οποίος έχτισε και στην Αθήνα την περίφημη Στοά του Ευμένους, πλησίον του Διονυσιακού θεάτρου. Επί Ρωμαιοκρατίας πέρασε στον έλεγχο των Ρωμαίων και ο Μάρκος Αντώνιος χάρισε 200.000 τόμους της βιβλιοθήκης στη βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα.

Ονομαστή ήταν και η πανάρχαια Βιβλιοθήκη της Εφέσου της Ιωνίας, που βρίσκονταν κοντά στον ναό της Εφεσίας Αρτέμιδος, που ήταν ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου. Οι Γότθοι λεηλάτησαν και πυρπόλησαν την Έφεσο μαζί και τη Βιβλιοθήκη.

Η Αντιόχεια (στη Συρία απέναντι από την Κύπρο) ήταν η πρωτεύουσα του κράτους των Σελευκιδών, στην οποία υπήρχε η αξιολόγη Βιβλιοθήκη του Αντιόχου του Γ’ (222-187π.Χ.),που δέχτηκε την ευγένεια του άξεστου χριστιανικού ιερατείου.

Ονομαστή ήταν και η Βιβλιοθήκη της Αλικαρνασσού, (Μπουντρούμ απέναντι από την Κω),ή οποία περιείχε αποκλειστικά ελληνικά έργα. Άλλες βιβλιοθήκες επί της ασιατικής ακτής ήταν της Μιλήτου, Ηράκλειας του Πόντου, Κνίδου, Μύλασας, Νύσσας, Πριήνης, Προύσας, Σινώπης, Σμύρνης, Αφροδισιάδας, Καισαρείας, Ταρσού, Μαγνησίας του Μαιάνδρου, Μαγνησίας Σιπύλου, Ιασού, Θυατείρων,Άσσου και Λαμψάκου. Όλες αυτές δέχτηκαν την “ευγενική φροντίδα” των ανόητων χριστιανών που τις μετέτρεψαν σε στάχτες.

Ο Ιουλιανός στην Κωνσταντινούπολη ίδρυσε Βιβλιοθήκη με 120.000 τόμους. Και αυτή είχε άδοξο τέλος γιατί την πυρπόλησαν οι χριστιανοί με εντολή του αυτοκράτορα Ιοβιανού το 364 μ.Χ.

Η δημόσια Βιβλιοθήκη των Αθηνών, του Πεισιστράτου και δύο βιβλιοθήκες της Αγοράς, που ιδρύθηκαν η μία από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Αδριανό και η άλλη μία από τον αυτοκράτορα Τραϊανό, πυρολήθηκαν, μαντευετε από ποιους.

Μεγάλη ήταν και η “Ιερή Βιβλιοθήκη των Δελφών”. Η Βιβλιοθήκη των Δελφών, ήταν η “Ιερή Εθνική Βιβλιοθήκη” ολόκληρης της Ελλάδας και του τότε γνωστού κόσμου, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο, το “ανθρωπόμορφο Τέρας”, με το διάταγμα του “Ες έδαφος φερειν άπαντα τα των Ελλήνων”.

Μεγάλη και ονομαστή ήταν η Βιβλιοθήκη της Κορίνθου, ή πιο αρχαία Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

Ονομαστή ήταν και η Βιβλιοθήκη του Περσέα του τελευταίου βασιλιά της Μακεδονίας.

Άλλες βιβλιοθήκες, θύματα της χριστιανικής μισαλλοδοξίας, ήταν τής Ολυμπίας, της Ελευσίνας, του Άργους, των Θηβών, του Πολυκράτη Σάμου, του Πειραιά, της Επιδαύρου, της Σπάρτης, της Δήλου, Κρήτης, Κύπρου, Ρόδου, Κωνσταντινούπολη., διότι περιείχαν ” σατανικες ” ιδέες.

Γνωστές ιδιωτικές βιβλιοθήκες που ήταν σε δημόσια χρήση, υπήρξαν του άρχοντα της Αθήνας Ευκλείδη, αργότερα δε, του εξελληνισμένου Ρωμαίου Αδριανού. Άγνωστο επίσης παραμένει το τι απέγιναν τα βιβλία της βιβλιοθήκης του Δημοσθένη.

Εκτός από τις μεγάλες Δημόσιες βιβλιοθήκες, σπουδαίες ιδιωτικές βιβλιοθήκες κατείχαν πολλοί Έλληνες, μεταξύ των οποίων ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Θεοφράστος, ο Νηλέας, ο Επίκουρος, ο Ευριπίδης, ο Κύπριος Νικοκράτης και άλλοι. Ο Πλάτων εθαυμάζοντο, όχι μόνο για τη Βιβλιοθήκη της Σχολής του, της Ακαδημίας, αλλά και για την ιδιωτική του Βιβλιοθήκη. Ό εξ Αγρινίου λόγιος Σταϊκος, αναφέρει ότι οι ιδιωτικές βιβλιοθήκες στην Αθήνα ήσαν και οι Αθηναίοι. Οι Αθηναίοι αγόραζαν βιβλία μετά μανίας. Ο Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς γράφει ότι οι βιβλιοπώλες τριγύριζαν στην Αγορά έχοντας προς πώληση πελώρια δέματα βιβλίων.

Η μεγάλη Βιβλιοθήκη της Ρώμης κάηκε από τον Πάπα Γρηγόριο τον Μέγα!! γύρω στο 600 μ.Χ., όπως αναφέρει ο Θεοδώρητος στο εργο του “Εκκλησιαστική Ιστορία”.

Περισσότερο όμως και από τη Βιβλιοθήκη του Πλάτωνα, ιστορική έχει μείνει η Βιβλιοθήκη του Αριστοτέλη, στην οποία φυλάσσονταν και το δικό του έργο που αριθμούσε τετρακόσια βιβλία, από τα οποία διασώθηκαν μόνο τα σαράντα οκτώ. “Πολλοί από εκείνους που ασχολουντο με τη μαγεία, έφεραν τα βιβλία τους και τα έκαιγαν ενώπιον όλων και η αξία τους υπολογίστηκε σε πενήντα χιλιάδες αργύρια. Και έτσι ο λόγος του κυρίου επιβαλλόταν με δυναμη”!!(Πράξεις Αποστολών Ιθ 19,20)

 

Η ελληνική Φιλοσοφία χαρακτηρίστηκε δαίμονας που μολύνει τη χριστιανική πίστη. ΕΤΣΙ πολλοί Έλληνες έκαιγαν τις βιβλιοθήκες τους για να σώσουν τη ζωή τους, διαγράφοντας κάθε πνευματική έρευνα ή πολιτισμική δραστηριότητα.

Απόσπασμα από το βιβλίο του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ – «Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ & ΕΛΛΗΝΩΝ»…Αποκαλύπτοντας την παραχάραξη.

Posted by Ellinikotita Ellinismos Hellenism at 2:09 AM 

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>