Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

Σήμερα για όλα αποφασίζουν 300 ηλίθιοι και πουλημένοι στην Αθήνα

ΒΓΕΣ

Πολύ βολικό για την Νέα Τάξη .

Εξαγοράζει ( ή εκβιάζει ) 300 άτομα και έχει όλη την χώρα .

Για πείτε μου όμως , το ποιός γιατρός θα προσληφθεί στο ιατρείο της Άνω Κατσικοράχης είναι αναγκαίο να αποφασίζεται στην Αθήνα ;

Δεν μπορεί η τοπική κοινωνία ;

Είναι τόσο ηλίθια ;

Μα αν δεν μπορεί να διαλέξει έναν γιατρό πώς μπορεί να διαλέγει βουλευτές και πρωθυπουργούς που θα χειριστούν πολύ πιο σοβαρά θέματα ;

Ο δικαστής της Άνω Κατσικοράχης είναι απαραίτητο να διορίζεται απο την Αθήνα;

Οι αστυνομικοί στον τοπικό αστυνομικό σταθμό ;

Τα χρήματα των συντάξεων πρέπει να είναι ΟΛΑ σε ένα ταμείο στην Αθήνα και το κλειδί να το έχεις ΕΝΑΣ ηλίθιος και πουλημένος ;

Κάποια στιγμή αυτός ο πουλημένος άδειασε το ταμείο και οι συντάξεις κατεδαφίστηκαν .

ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΥΡΑΣ Α

Έχουμε πικρή πείρα λοιπόν .

Εάν όμως κάθε Δήμος είχε το δικό του ταμείο συντάξεων θα μπορούσε ΕΝΑΣ μόνο να κάνει τόσο μεγάλη ζημιά ;

Το ποιές ειδήσεις θα ακούει ο κόσμος πρέπει να αποφασίζεται απο 3- 4 μεγάλους καναλάρχες και απο έναν ηλίθιο διορισμένο απο την κυβέρνηση ;

Είδαμε πού μας οδήγησε αυτό το καθεστώς : Σε έναν λαό που δεν ξέρει τί του γίνεται .

Αν όμως οι συχνότητες ανήκαν στους Δήμους και οι εκφωνούντες τις ειδήσεις εκλεγόταν απο την τοπική κοινωνία θα μπορούσε ποτέ ένας ολόκληρος λαός να κρατηθεί στην αμάθεια;

Ας δούμε τώρα και το αντίθετο : Η κυρά – Κατίνα απο την Άνω Κατσικοράχη ( 90 ετών) δεν μπορεί σήμερα να επιλέξει ούτε τον γιατρό του χωριού ούτε τον δικαστή ούτε τον αστυνομικό ούτε τον ταμία των συντάξεων ούτε τον αρχισυντάκτη και τον εκφωνητή που θα την ενημερώνει για το τί γίνεται στον κόσμο .

Μπορεί όμως να επιλέξει πρωθυπουργό !

Και αυτός ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει για συμμαχίες με άλλες χώρες .

Θα αποφασίσει για πόλεμο ή ειρήνη .

Αυτές οι αποφάσεις θα έχουν αποτελέσματα ίσως 100 χρόνια μετά .

Και εάν τα αποτελέσματα είναι κακά ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ( ενώ εάν ο γιατρός στο τοπικό ιατρείο αποδειχθεί ανεπαρκής δεν καταστρέφεται η χώρα και μπορεί να αντικατασταθεί ) . Θα χαράξει γεωργική και ενεργειακή πολιτική για τα επόμενα 100 χρόνια .

Σοβαρά , πιστεύετε οτι η κυρά – Κατίνα έχει την πληροφόρηση και την πνευματική διαύγεια για να δεί το μέλλον 100 χρόνια μετά ;

Πού θελω να καταλήξω : Οτι η Άμεση Δημοκρατία είναι άριστο πολίτευμα για τα ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ .

Και εκεί πρέπει να εφαρμόζεται .

Για θέματα όμως που έχουν σχέση με το μακρυνό μέλλον ( πχ Άμυνα και Εξωτερική Πολιτική ) δεν είναι ορθόν να ρωτάμε την πλειοψηφία .

Διότι η πλειοψηφία νοιάζεται για το ΤΩΡΑ .

Το μέλλον το ξεπουλά ευχαρίστως αρκεί να απολαύσει το ΤΩΡΑ .

Τα θέματα του μακρυνού μέλλοντος πρέπει να τα χειρίζεται μια Σύγκλητος Σοφών που θα ζεί με Πλατωνική λιτότητα ( για να μην μπορεί να κατηγορηθεί οτι τρώει απο τυχόν μίζες εξοπλισμών ) και η ίδια θα επιλέγει ποιοί νέοι είναι κατάλληλοι για να μπούν στους κόλπους της .

Pythagoras Pythagoridis pitago99@gmail.com

http://arxaiaithomi.gr

Related posts:

7 comments to Σήμερα για όλα αποφασίζουν 300 ηλίθιοι και πουλημένοι στην Αθήνα

  • Οι εκδόσεις «Ανοιχτή Πόλη» «Ποτέ δεν ξημέρωσε πραγματικά στην Νεοελλάδα»

   Από τον πρόλογο του βιβλίου, διαβάζουμε:

   «… Ποτέ δεν ξημέρωσε πραγματικά στην Νεοελλάδα.
   Μέσα στο έλος που κρύβεται κάτω από μία λεπτή κρούστα εύτακτης «σημερινότητας», από την εποχή του Κοσμά του Αιτωλού έως σήμερα, είναι σαν να μην πέρασε ούτε μία ημέρα.
   Παρ’ όλο που από την ίδρυση τού Νεοελληνικού Κράτους, ο ρυθμός ένταξής του στον προηγμένο κόσμο εξωτερικά μοιάζει ικανοποιητικός,
   στην πραγματικότητα αυτό παραμένει ένας καθυστερημένος βυζαντινο-οθωμανικός μηχανισμός και η κοινωνία του βαθύτατα ανορθολογική, εσωστρεφής, θρησκόληπτη, υποκριτική, αλλοφοβική, διεφθαρμένη και συνάμα διαφθείρουσα.
   Ακόμα και ιδεολογίες ή άλλα ρεύματα που παρήγαγε τους τελευταίους δύο αιώνες, ο προηγμένος κόσμος, αυτή η αξιολύπητη κοινωνία τα εισήγαγε, τα έφερε στα μέτρα της και τα γελοιοποίησε ή τα καπηλεύθηκε.
   Το ίδιο άλλωστε έκανε και με την Αρχαία Ελλάδα, δηλαδή την πραγματική Ελλάδα, προς την ουσία της οποίας συνειδητά έμεινε ξένη, όπως επίσης συνειδητά και επίσης ξένη έμεινε προς ο,τιδήποτε άλλο θεώρησε πως απειλούσε τον βυζαντινο-οθωμανισμό της.
   Η ανάποδη ανάγνωση της Ιστορίας
   είναι το μεγαλύτερο και διαρκέστερο έως σήμερα «πολιτισμικό» επίτευγμά της.»

   • Η κατ’ επίφαση Δημοκρατία

    17 Μαΐου 2019

    Σήμερα, «δημοκρατία» σημαίνει μία εκλεγμένη ολιγαρχία οικονομικών και πολιτικών ελίτ – στην οποία οι κεντρικοί τομείς της κοινωνίας και ιδιαίτερα η Οικονομία, δεν υφίστανται ουσιαστικά κανέναν δημοκρατικό έλεγχο και λογοδοσία. Την ίδια στιγμή, μεγάλα τμήματα της κοινωνικής οργάνωσης της δικής μας ζωής, ευρίσκονται εκτός τη δημοκρατικής σφαίρας – ενώ η «ελευθερία» είναι συνώνυμη με την ελευθερία των οικονομικά ισχυρών, κρατών ή ατόμων και κανενός άλλου.
    .
    https://analyst.gr/2019/05/17/i-kat-epifasi-dimokratia/
    Σχόλιο

    Thales

    Υπαρχουν νομιζω βασιμες ενστασεις για την ακριτη καθολικοτητα της ψηφου.Ενστασεις που ξεκινουν απο την μακροχρονη πλεον λειτουργια του αντιπροσωπευτικου δημοκρατικου(τροπος του λεγειν) συστηματος και απο τις παραδοχες και παρατηρησεις που αβιαστα αναδυονται στον μεσο πολιτη.Σκεφτομαι οτι θα μπορουσε η ψηφος ναι μεν να ειναι καθολικη αλλα με αρκετες εξαιρεσεις και προσθηκες και ισως με καποια ατομικη αλγοριθμικη ποσοστοση.Για παραδειγμα θα μπορουσαν να εξαιρεθουν του εκλεγειν και του εκλεγεσθαι ολοι οι πολιτες ανω των 70, οι πολιτες με κακουργηματικες καταδικες, οι πολιτες με πολυετεις φυλακισεις, οι κατω των 25, οι ασθενεις με βαριες και πιστοποιημενες ψυχικες νοσους,οι πολιτες με προσφατη υπηκοοτητα, κλπ, κλπ.Θα μπορουσαν επισης να προστεθουν στο εκλογικο σωμα οι ομογενεις με εν ισχυ Ελληνικα διαβατηρια αναδιατασοντας δικαιοτερα τον εκλογικο χαρτη. Προς οφελος της αντιπροσωπευτικοτητας που ολοι οι πολιτικοι επικαλουνται αλλα παραδοξως ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΩ να νομοθετησουν……….. Θα μπορουσε επισης η ψηφος να ειναι ενας ατομικος αλγοριθμος αναλογα με την πιστοποιημενη γνωση(Δημοτικο,Γυμνασιο, Πανεπιστημιο κλπ), αναλογα με την περιουσια, η και αναλογα με τους καταβεβλημενους φορους και εισφορες.Ισως ετσι να περιοριζονταν οι εντελως καταστροφικες συνεπειες της διατεταγμενης- ολιγαρχικης-κομματικης ψηφου.Ισως ετσι να ενισχυονταν η αντιπροσωπευτικοτητα του κοινοβουλευτισμου που ουτως η αλλως ειναι ενα ΑΝΑΠΗΡΟ και κολοβωμενο δημοκρατικο συστημα αφου εκλιπει εντελως ο ετερος κατα τον Αριστοτελη θεσμος του δημοκρατικου πολιτευματος που ειναι η ΚΛΗΡΩΣΗ. Και ολα αυτα θα μπορουσαν να γινουν πολυ-πολυ ευκολοτερα και αδιαβλητα ιδιως τωρα με τους υπερυπολογιστες με τις ηλεκτρονικες υπογραφες και τα σχετικα.

    Και βεβαιως τα παραπανω θα μπορουσαν να ειναι ευθυνη ενος υπουργειου εσωτερικων και οχι της καθε θεσμικα διαβλητης ιδιωτικης εταιρειας.

    https://analyst.gr/2019/05/17/i-kat-epifasi-dimokratia/