«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Εθνική συνοχή και το μέλλον της χώρας σε κίνδυνο, όσο συνεχίζονται οι ίδιες πολιτικές!

σκατοφατσα 2

Δημήτρης Κυπριώτης

Όταν ο πρωθυπουργός μίλησε και για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος μέσω των μεταναστευτικών ροών, ήρθε με τις δηλώσεις του αυτές να συνεχίσει το επικίνδυνο παιχνίδι, που έχει ξεκινήσει και με άλλες πρωτοβουλίες του ερήμην του λαού,  όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, οι περίεργες και κρυφές συμφωνίες με  την Τουρκία, την Αλβανία κλπ.

Η συνέχιση αυτών των πρωτοβουλιών και ενεργειών, γίνονται η αφορμή για να  δοκιμάζεται η Εθνική συνοχή και ο Ελληνικός λαός να βρίσκεται  στα πρόθυρα  μιας απροκάλυπτης απειλής ακόμη και  εθνικού αφανισμού.

Όσο και αν θεωρήσουν κάποιοι  ότι υπάρχει υπερβολή στις εκτιμήσεις αυτές, καλό θα ήταν να κοιτάξουν προς τη Νεοελληνική ιστορία για να διαπιστώσουν αν ποτέ επιχειρήθηκε από την ίδια τη κυβέρνηση της χώρας και μάλιστα δια στόματος πρωθυπουργού και όχι κάποιου κυβερνητικού παράγοντα,  να ανακοινωθεί  μαζικός εποικισμός, γιατί αυτή είναι η ουσία της δήλωσης, που έχει μάλιστα τις ευλογίες αλλά και την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Και αυτό ο κ. Τσίπρας το ονομάζει επίλυση δημογραφικού προβλήματος.

Δηλαδή με πολύ απλά λόγια, τι είπε ο πρωθυπουργός προς τον Ελληνικό λαό;

Μην ενοχλείστε που κοντά 700.000 νέοι έχουν μεταναστεύσει, μην ενοχλείστε που 30.000 νέοι αποφεύγουν τη στράτευση, ούτε να ενοχλείστε που νέα ζευγάρια δεν παντρεύονται και το κυριότερο, όσα παντρεύονται αποφεύγουν να κάνουν  περισσότερα από ένα παιδί, αφού η οικονομική κρίση 10 χρόνων εξαθλίωσε τους Έλληνες και με δυσκολία  μπορούν να συντηρήσουν  οικογένεια.

Αν όλα αυτά όμως  γίνονται η αιτία της συρρίκνωσης του πληθυσμού, μην ενοχλείστε , υπάρχουν οι μετανάστες που συρρέουν ανεξέλεγκτα στη χώρα, που θα δώσουν λύση στο δημογραφικό!

Τα στατιστικά στοιχεία της έρευνας της  ΓΣΕΕΒΕ φανερώνουν το μέγεθος της εξαθλίωσης των νοικοκυριών και αντί οι Έλληνες και ειδικά τα νέα ζευγάρια να ακούσουν, από τον πρωθυπουργό της χώρας μέτρα, έστω μικρής λείανσης  του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν,  με οικονομική   στήριξη του οικογενειακού τους προγραμματισμού, άκουσαν στήριξη της εποίκισης της χώρας  με μετανάστες, για να ενισχυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Και αυτό το ευθέως αντεθνικό  έργο, το παρουσίασε ο πρωθυπουργός της χώρας με ιδιαίτερο καμάρι, αν και πολύ καλά γνωρίζει ότι οι προτάσεις αυτές,  στηρίζονται σε σχεδιασμούς ύποπτων ξένων κέντρων, που δεν έχουν καμία «συγγένεια» με τον ανθρωπισμό και άλλες ηθικές και πατριωτικές  αξίες.

Επειδή οι δηλώσεις και οι σχεδιασμοί δεν μένουν μόνο στα χαρτιά, για αυτό έχει ξεκινήσει η υλοποίηση τους και μάλιστα με πολύ έντονους ρυθμούς.

Αδιάψευστος μάρτυρας είναι οι εικόνες που παρουσιάζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και τα σύνορα στον Έβρο με τις καθημερινές δεκάδες εισροές παράνομων μεταναστών.

Αυτή δεν είναι μια απλή εικόνα, είναι το σχέδιο υλοποίησης μιας απαράδεκτης και αντεθνικής πολιτικής, που μόνο δεινά θα φέρει στον Ελληνικό λαό και για αυτό το λόγο οι Έλληνες οφείλουν να αντιδράσουν και να ανατρέψουν αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, πριν χαθεί και η τελευταία ελπίδα για το μέλλον της Πατρίδας.

Και η ανατροπή έχει όνομα και ισχύει όχι μόνο για τους κυβερνώντες σήμερα, αλλά και για όσους άλλους πολιτικούς χώρους  θέλουν να υποστηρίζουν ότι το Κράτος έχει συνέχεια.

Γιατί, αν με τη συνέχεια του Κράτους, εννοούν αυτό το περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει  οι 700, ίσως και περισσότεροι, Μνημονιακοί Νόμοι, τότε να μένει.

Αυτό το Κράτος είναι σίγουρο ότι δεν το έχουν ανάγκη οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γιατί από αυτό υποφέρουν και σήμερα.

Ανάγκη για την Ελλάδα τούτες στις ώρες είναι, να υπάρξει μια Δημοκρατική Πατριωτική Κυβέρνηση που θα εφαρμόσει μια ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ με Δημοκρατική και Κοινωνική ΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗ , που θα στηριχθεί στα Ελληνικά πρότυπα, στον Ελληνικό πολιτισμό με κοινωνική ευαισθησία και εθνική αξιοπρέπεια, στοιχεία που έχουν χαθεί πολλά  χρόνια τώρα με τις εφαρμοζόμενες και επιβαλλόμενες πολιτικές ξένων κέντρων εξουσίας

Το Πνεύμα του ‘21 Ζωντανό και Σήμερα Η Εθνική Ανεξαρτησία καταχτιέται με αγώνες, δεν χαρίζεται από προστάτες! 

http://dimtris-kypriotis.blogspot.com/2019/03/21.html

“Ποτέ δε χτυπήσαν οι καμπάνες χαρμόσυνα μιαν ολόκληρη μέρα.

Διακόπτουν στη μέση τις γιορτές σας οι βάρβαροι, Έλληνες.

Μέσα ή έξω από τις πύλες, πάντοτε οι βάρβαροι.

(Νικηφόρος Βρεττάκος, Έλληνες και Βάρβαροι) του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης, της “Άνοιξης των Λαών”, του 1821 γιορτάζεται εφέτος μέσα σε μια ζοφερή πραγματικότητα· με τον ελληνικό λαό σε βαθιά αγωνία για τους όρους της καθημερινής προκοπής και τις προοπτικές της εθνικής μας επιβίωσης.

Οι κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της μνημονιακής χρεοκρατίας είναι παντού ορατές, γιατί δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να έχεις μέσα στην πατρίδα σου το αίσθημα του ραγιά.

Πλησιάζει η επέτειος των Διακοσίων χρόνων, δύο ολόκληροι αιώνες, από την Παλιγγενεσία του 1821 και η μάχη για την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού κορυφώνεται στην σημερινή γενιά των Ελλήνων.

Ενώ η ιστορία βρίσκεται και πάλι στην κυοφορία μιας συνολικής μεταμορφωτικής διαδικασίας, η χώρα μας, εγκλωβισμένη σε ανεδαφικά στρατηγικά δόγματα, δεν δείχνει ικανή να αντιμετωπίσει τους βάρβαρους μέσα κι έξω από τα σύνορα, όπως περιγράφει στο παραπάνω ποίημά του ο Βρεττάκος.

Στα δημοτικά τραγούδια επιζεί κατ’ εξοχήν αυτό το πνεύμα του διμέτωπου αγώνα απέναντι σε Τούρκους και Φράγκους και της ταυτισμένης με τον θάνατο εσωτερικής παρακμής.

“Μέσα με δέρνει ο Θάνατος, ν’ όξω με δερν’ ο Τούρκος – κι απ’ τη δεξιά μου τη μεριά Φράγκος με πολεμάει”, λέει ο στίχος ενός θρήνου μετά την Άλωση της Πόλης, πολύ επίκαιρος στην τωρινή συγκυρία.

Ο ελληνικός λαός, έστω και ενστικτωδώς, αντιλαμβάνεται ότι η τωρινή κατάπτωση είναι πολύ βαθύτερη από την οικονομική κρίση.

Οφείλεται στις ίδιες τις παθογένειες του νεοελληνικού κράτους, που δεν στάθηκε τελικά ικανό να ολοκληρώσει την εθνική ανεξαρτησία και τις επιταγές του ’21, και στο μετεμφυλιακό κατεστημένο που δεν υπεράσπισε ποτέ αποτελεσματικά τον ελληνικό λαό.

Το καθολικό, όμως, ερώτημα, αν το νέο ελληνικό κράτος, που ξεκίνησε μετά την Επανάσταση, ψυχορραγεί με αργό και βασανιστικό τρόπο ή αν ο ελληνισμός συνεχίζει πάντα την ιστορία του με τα ίδια ελαττώματα, δεν μπορεί να απαντηθεί μέσα στο κλίμα της έκπτωσης των πολιτισμικών αξιών και της απουσίας της λαϊκής παράδοσης.

Της άγνοιας δηλαδή των βαθύτερων ριζών μας, των ιστορικών γεγονότων και των ψυχολογικών δομών που καθόρισαν τον νέο ελληνισμό, τόσο στην ατομική όσο και την συλλογική λειτουργία του.

Διότι, πρώτα και κύρια, για εμάς ο πολιτισμός είναι το βαρύ προϊόν μας.

Το ακαταμάχητο υπερόπλο μας σε μια κρίσιμη ιστορική εποχή όπου ένας κόσμος γκρεμίζεται μέσα στην καθημερινή ύβρη και ταπείνωση λόγω του επικρατούντος εθνομηδενισμού, ο οποίος έχει γίνει το ύπουλο όπλο της παγκοσμιοποίησης των αγορών.

Την εποχή που ξέσπασε η Ελληνική Επανάσταση, η Ευρώπη είχε εισέλθει σε μια περίοδο ριζικών κοινωνικών και οικονομικών αλλαγών, που έχουν αρκετές αναλογίες με τα σημερινά τεκταινόμενα.

Οι επαναστατικές ζυμώσεις και ο δημοκρατικός εθνικισμός, που, εκκινώντας από τα τέλη του 18ου αιώνα, είχαν διαδοθεί με τις ανατρεπτικές εξελίξεις στην Γαλλία, υποχωρούσαν παντού μετά την ήττα του Ναπολέοντα και την επικράτηση των αντιδραστικών δυνάμεων της Ιεράς Συμμαχίας.

Παρ’ όλα αυτά, η παλινόρθωση των αντιλαϊκών καθεστώτων στον ευρωπαϊκό περίγυρο και το κλίμα της απογοήτευσης στα φιλελεύθερα και δημοκρατικά κινήματα δεν στάθηκε ικανό να κάμψει το ελληνικό απελευθερωτικό φρόνημα.

Η αντοχή που επέδειξαν οι επαναστατημένοι Έλληνες στα πεδία των μαχών οφείλετο σε έναν μανιασμένο ζήλο για την Ελευθερία που “τους είχε συνεπάρει όλους”, όπως αφηγείται ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης στ’ απομνημονεύματά του, σ’ ένα συναίσθημα πέρα απ’ την λογική τρεφόμενο από τον ζωντανό ιστορικό μύθο που “οπλίζει” την συνείδηση του λαού.

“Ο Μπότσαρης κι ο Κανάρης δεν είναι πρόσωπα, είναι σύμβολα”, εξηγούσε ο Κωστής Παλαμάς, που μπορεί να επιστρατέψουν τις αντίστοιχες δυνάμεις στην ελληνική ψυχή.

Στις ομηρικές μάχες της Επανάστασης ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης έβλεπε “να πολεμούν πλάϊ-πλάϊ ο Μιλτιάδης και ο Καραϊσκάκης, ο Οδυσσέας και ο Κολοκοτρώνης, ο Θεμιστοκλής και ο Μιαούλης”… Αυτά έλεγε στην ιστορική ομιλία του στο BBC το 1946:

“Σίγουρα, αν οι μεγάλες Σκιές δεν πολεμούσαν με τους ζωντανούς, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να νικήσουμε”.

Δεν αρκούσε η λόγια παράδοση και ο διαφωτισμός για να έλθει η εθνική αφύπνιση, επισημαίνει ο ιστορικός Απόστολος Βακαλόπουλος, αναζητώντας “τα αίτια της ελληνικής επαναστάσεως του 1821”.

Όλες αυτές οι δυνάμεις χρειάστηκε να συνυφανθούν με τις μυστικές δυνάμεις που ζούσαν μέσα στον λαό για να δημιουργηθεί το υψηλό αγωνιστικό φρόνημα και το πνεύμα της αυτοθυσίας.

Η επιταγή του ‘21 ήταν η ίδια με αυτήν που είχε δώσει η θεά Αθηνά στους Έλληνες κατά τον Τρωϊκό Πόλεμο, δια του στόματος του ήρωα Οδυσσέα, όταν αυτοί ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον αγώνα: “να έχετε θάρρος, αύριο μπορεί να είναι καλύτερα”.

Παράλληλα, όμως, με την αποκοτιά των μαχόμενων “τρελλών”, που κράταγαν με το αίμα τους ζωντανό το όραμα της ελευθερίας, χρειαζόταν και η σύνεση της υψηλής διπλωματίας απέναντι στις ορέξεις των ισχυρών.

Και όταν στην μακραίωνη ιστορία μας εμφανίζεται αυτό το “δίδυμο” μαζί, τότε και οι απανταχού φιλελληνικές δυνάμεις συγκινούνται και σπεύδουν να μας συμπαρασταθούν.

Σήμερα που ο Έλληνας έχει στριμωχτεί μέσα στην “φωλιά του κτήνους”, με ορατούς εχθρούς και ψεύτικους φίλους να ετοιμάζουν μεθοδικά, από κοινού, τον αφανισμό μας, η επιλογή είναι πάλι “ήρωας ή ραγιάς”… Όμως οι Εφιάλτες, οι σπόνσορες της μεγάλης αλλοτρίωσης που δρουν ανάμεσά μας, έχουν καταφέρει να υποσκάψουν το φρόνημα σπέρνοντας σύγχυση και ηττοπάθεια.

Κι ο χρυσός των Αφεντάδων έχει φροντίσει να εξαγοράσει την ηγεσία για να του παραδώσει την χώρα αμαχητί, να δουλοποιήσει τον λαό, να εκποιήσει την δημόσια περιουσία και, τελικά, να διαλύσει την εθνική συνοχή.

Όμως τότε, το 1821, απέναντι στον Σουλτάνο και τον Μέττερνιχ, αλλά και στους Άγγλους “φιλέλληνες” που μας ετοίμαζαν ως “φόρου υποτελείς” στον Τούρκο, ορθώθηκε η μορφή του αριστοκράτη οραματιστή Ιωάννη Καποδίστρια, του ουσιαστικού κρυφού αρχηγού της Φιλικής Εταιρείας, υπουργού Εξωτερικών της Αγίας Ρωσσίας και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας (1827-1831).

Ένας λαός που, με δυνάμεις στρατιωτικά και υλικά εντελώς ασήμαντες, πολέμησε τέσσερις Αυτοκρατορίες στην πρόσφατη ιστορία του –Οθωμανική, Βρετανική, Ιταλική και Γερμανική∙ που πέθανε και μαρτύρησε βάφοντας με το νεανικότερο αίμα του την ιερή σημαία της ελευθερίας του, ζει σήμερα την πιο φοβερή έφοδο των δυνάμεων που αμφισβητούν την αυτενέργειά του ακόμα και την αυθυπαρξία του και καλείται ξανά να υπερασπίσει την ύπαρξή του και τα σύνορά του, φυσικά και ιστορικά.

Σαρώνει τα πάντα το ΤΑΙΠΕΔ. Δεν θα μείνει «πέτρα στην πέτρα»! 

http://dimtris-kypriotis.blogspot.com/2019/03/blog-post_22.html

Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ.

(Ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου σημαίνει ιδιοκτησία του…….αόρατου Κράτους, την έννοια του οποίου εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν οι κουτάλες της εξουσίας….και τσαμακώνουν…) Το ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει ακάθεκτο να οικειοποιείται με το έτσι θέλω τα πάντα. Σαρώνει στο πέρασμα του ότι βρει, και δεν ρωτάει και κανέναν.

Αυτή είναι η τελική κατάληξη κάθε δημόσιας περιουσίας, αφού την ιδιωτική την έχουν αναλάβει οι Τράπεζες και η Εφορία.

Αυτός όμως είναι ο μαγικός κόσμος των παράνομων Μνημονίων που στήριξε στο σύνολό του, ενεργητικά ή παθητικά , το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο.

Φανταστείτε λοιπόν  τι θα γινόταν αν δεν ήταν και δημοκρατικό!!!!!

Πάρτε μια ιδέα πως συνεχίζει να ενεργεί……..

Στην Αττική το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την επέλασή του από το Δήμο Βύρωνα που ενέταξε στην περιουσία του τα παρακάτω:

1.Παλαιά Αγορά Βύρωνα (254,18 τ.μ.). 2.Προσφυγικά Στενά (περίπου 400 τ.μ.)

3. Το Στρατόπεδο Σακέτα(123.129,23 τ.μ)

4. Το κτήριο του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα (Α.Τ. Αγίου Δημητρίου)

5. Το κτήριο του πρώην ΙΘ’ Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα(οδός Αλατσάτων)

6. Τα σχολεία του Καρέα (λεωφ. Ελλήνων Αξιωματικών)

7. Το Σχολικό Συγκρότημα της Εργάνης(3ο, 4ο, 5ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βύρωνα καθώς και τα όμορα δημοτικά σχολεία)

8. Τα δημοτικά γήπεδα επί της Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου (4.127,73 τ.μ)

9.Τα δημοτικά γήπεδα της Εργάνης (γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα 5Χ5), το δημοτικό αναψυκτήριο «Τα Άστρα» και όμορος ακάλυπτος χώρος πολλών στρεμμάτων.

10.Γεωτεμάχια πλησίον της οδού Γρανικού (εντός των οποίων βρίσκονται και οικίες ιδιωτών!)

11. Εκτάσεις πολλών στρεμμάτων στην περιοχή του Καρέα

12.Έκταση 66.052,35 τ.μ. κάτω από τη Λ. Κατεχάκη, δίπλα στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

13.Έκταση 1.848.254,52 τ.μ., πάνω από τη Λ. Κατεχάκη (παλιό λατομείο δίπλα στον Καρέα).

Πέρασε και από το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και ενέταξε στην περιουσία του αθλητικούς χώρους και σχολικά κτίρια όπως:

Το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου, το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου μαζί με το γυμναστήριο, το 8ο , 12ο και 14ο Δημοτικό Σχολείο, το 11ο και 13ο Νηπιαγωγείο, ο αρχαιολογικός χώρος Καστράκι, μέρος του πάρκου Σελεπίτσαρι μαζί με το θερινό σινεμά, η περιοχή «Απρόοπτου» στη Δραπετσώνα, το κλειστό γυμναστήριο «Κασιμάτης» και οι σιταποθήκες στον Άγιο Αντώνιο.

Το αξιοσημείωτο είναι ο ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν ενημέρωσε κανέναν απολύτως για αυτές τις υφαρπαγές και δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από το Δήμο. 

Την αποκάλυψη έκανε η ΕΛΜΕ Πειραιά που ανακοίνωσε τους παραπάνω χώρους.

Ποιος ξέρει τώρα τι άλλο «άρπαξαν» στα κρυφά.

Το ερώτημα τώρα είναι τι θα γίνει με πους χώρους αυτούς και τις εγκαταστάσεις, για τα οποία έχουν ξοδευτεί πολλά μα πάρα πολλά χρήματα από τα ταμεία του Κράτους.  Θα μπορέσουν να επανέλθουν στα χέρια του Κράτους; 

Η απάντηση είναι πλέον στερεότυπη.

Ναι, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει στο τιμόνι της χώρας κυβέρνηση,  που θα απορρίψει κάθε τι παράνομο που επιβλήθηκε στη χώρα.

Δύσκολο το έργο  αλλά όχι ακατόρθωτο, εφόσον  το θελήσει  ο Ελληνικός λαός

Και όμως …..βγήκαμε από τα Μνημόνια!!!!

 http://dimtris-kypriotis.blogspot.com/2019/03/blog-post_21.html

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΜΕ ΑΔΕΙΑΨΕΥΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ*, ΣΗΜΑΙΝΕΙ:

Στη ζητιανιά τα νοικοκυριά, αφού…..

Ø  3 στα 10 «ζουν» με λιγότερα από 10.000 ευρώ το χρόνο!

Ø  Σε 1 στα 2 νοικοκυριά δεν φτάνει το μηνιαίο εισόδημα για όλο το μήνα.

Ø  Τα επιδόματα που μοιράζει η κυβέρνηση αποδεικνύουν ότι, εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας, «ζουν» σε μεγάλη φτώχεια.

Ø  Για 1 στα 2 νοικοκυριά η κύρια πηγή εισοδήματος είναι η πετσοκομμένη σύνταξη, που καλύπτει και ανάγκες ανέργων παιδιών.

Ø  Πεισσότερα από 2 στα 10 νοικοκυριά έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία ή τις Τράπεζες.

*Έρευνα Ινστιτούτου ΓΣΕΒΕΕ 

Στον κόσμο* Την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα, αλλά και στο μεγαλύτερο  μέρος του πλανήτη πεθαίνει κόσμος και μικρά παιδιά από την πείνα, το 82%του πλούτου το έτος 2017 σε παγκόσμιο επίπεδο κατέληξε στα χέρια του 1% των πλουσιοτέρων ανθρώπων του πλανήτη. Αυτοί κατέχουν πλούτο που αντιστοιχεί σε 3,5 δισεκ. ανθρώπους!!!!

 *Έκθεση της Oxfam International.

Η παραποίηση της Ιστορίας της Ελλάδος

Γράφει ο Αντίοχος

Επιμένουν στην παραποίηση της Ιστορίας μας οι θλιβεροί νοσταλγοί του Στάλιν, μιλώντας για… «ταξική» κι όχι Εθνική Επανάσταση: 

«Στην Επανάσταση του 1821 συγκρούστηκε το παλιό, που ήταν η φεουδαρχική Οθωμανική Αυτοκρατορία και το νέο, που ήταν η ανερχόμενη τότε αστική τάξη, η οποία οπλίστηκε με ιδεολογικό και πολιτικό πρόγραμμα, απέκτησε επαναστατική οργάνωση (Φιλική Εταιρεία). Σήμερα αυτή η τάξη είναι πλέον ιστορικά παρωχημένη.

Σήμερα, ο λαός έχει συμφέρον να προσπεράσει τα καλέσματα περί δήθεν «εθνικής ενότητας», που απευθύνουν όλα τα αστικά κόμματα κάθε απόχρωσης.

Άλλωστε, «εθνική ενότητα» δεν υπήρχε ούτε το 1821.

Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, παραποιούν την ιστορική πραγματικότητα, την ίδια την ιστορία.

Άλλη είναι η πατρίδα των εκμεταλλευτών και άλλη των καταπιεσμένων.

Άλλη είναι η πατρίδα του κεφαλαίου και άλλη η πατρίδα της εργατικής τάξης, του λαού…».

Ας τους δώσουν την πρέπουσα απάντηση οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της επανάστασης του Γένους:

«Ο κατά των τυράννων πόλεμος ημών μακράν τού να στηρίζεται εις αρχάς δημαγωγικάς και στασιώδεις ή ιδιοτελείς… είναι πόλεμος εθνικός, πόλεμος ιερός, του οποίου μόνη αιτία είναι η απόκτησις των δικαίων της προσωπικής ημών ελευθερίας, της ιδιοκτησίας, της τιμής».

(Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου).

«Ως μια βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας και όλοι και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό τον σκοπό και εκάμαμε την επανάσταση… Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος.

(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης) 

«Μάχου υπέρ πίστεως και Πατρίδος… Είναι καιρός να αποτινάξωμεν τον αφόρητον ζυγόν, να ελευθερώσωμεν την Πατρίδα, να κρημνίσωμεν από τα νέφη την ημισέληνον, δια να υψώσωμεν το σημείον, δι’ ου πάντοτε νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν…».

(Αλέξανδρος Υψηλάντης) 

«…Έλληνες ποτέ μην ξεχνάτε το χρέος σε Θεό και σε Πατρίδα!

Σ’ αυτά τα δύο σας εξορκίζω ή να νικήσουμε ή να πεθάνουμε κάτω από την Σημαία του Χριστού»

(Γρηγόριος – Δικαίος Παπαφλέσσας)

«Όταν σηκώσαμεν την σημαίαν εναντίον της τυραγνίας ξέραμεν ότι είναι πολλοί αυτείνοι και μαχητικοί κι’ έχουν και κανόνια κι’ όλα τα μέσα.

Εμείς ούλα είμαστε αδύνατοι.

Όμως ο Θεός φυλάγει και τους αδύνατους, κι’ αν πεθάνωμενπεθαίνομεν δια την Πατρίδα μας, δια την Θρησκείαν μας και πολεμούμεν όσο μπορούμε εναντίον της τυραγνίας κι’ ο Θεός βοηθός…».

(Στρατηγός Μακρυγιάννης)

«…Ως Χριστιανός ορθόδοξος και υιός της ημετέρας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, ορκίζομαι …να διαμείνω πιστός εις την Θρησκείαν μου και εις την Πατρίδα μου.

Ορκίζομαι να χύσω και αυτήν την υστέρα ρανίδα του αίματός μου υπέρ της Θρησκείας και της Πατρίδος μου.

Να χύσω το αίμα μου, ίνα νικήσω τους εχθρούς της Θρησκείας μου ή να αποθάνω ως Μάρτυς δια τον ΙησούνΧριστόν…».

(Ο όρκος των Ιερολοχιτών)

« Ο Έφορος της Ελλάδος Θεός ενέπνευσεν εις τα καρδίας των εχθρών μας άκρανδειλίαν και φόβον.

Ελπίζω δε εντός ολίγου, με την βοήθειαν του Τιμίου Σταυρού και των θεοπειθών της πατρίδος ευχών, να σας χαροποιήσω…».

(Ανδρέας Μιαούλης) 

«Μία δύναμις με άρπαξε από την λιτανεία πριν φύγουμε από τα Ψαρά για την Χίο.

Μία δύναμις θεϊκή με γιγάντωσε… Αυτή η θεία δύναμις μου έδωσε θάρρος δια να φθάσω με το πυρπολικό μου στην Τουρκική Ναυαρχίδα… Οι Τούρκοι ήταν τόσοι ώστε εάν έπτυον επάνω μας θα μας έπνιγαν αναμφιβόλως… Εις το όνομα του Κυρίου φώναξα εκείνη τη στιγμή. Έκανα τον Σταυρό μου και πήδηξα στη βάρκα.

Οι φλόγες του πυρπολικού μεταδόθηκαν στην Ναυαρχίδα που τινάχθηκε στον αέρα και παρέσυρε στον θάνατο χιλιάδες Τούρκους…».

(Κωνσταντίνος Κανάρης)

«Το Ελληνικόν Έθνος, αφ’ ούυπέκυψεν εις τον βάρβαρον και σκληρότατονζυγόν της Οθωμανικής τυραννίας, υστερήθη όχι μόνον την ελευθερίαν του, αλλά και παν είδος μαθήσεως…και ήτον ενδεχόμενον να εκλείψη διόλου από το Έθνος η Ελληνική γλώσσα, εάν δεν την διέσωζεν η Εκκλησία προς ήν οφείλεται και κατά τούτο ευγνωμοσύνη».

(Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός) 

Επανεξέταση για τις συντάξεις (από Μάϊο 2016) Εκλογικό ιδεολόγημα προπαγανδιστικής επινόησης……

Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας οδηγεί, σε επανεξέταση αιτήσεων συνταξιοδότησης https://neaselida.gr/tag/syntaxis/  που έχουν απορριφθεί, όπως επίσης και αποφάσεων που έχουν εκδοθεί για συντάξεις https://neaselida.gr/tag/syntaxis/   https://www.ethnos.gr/syntaxeis από 13 Μαΐου 2016 και μετά, με διαδοχικό ή παράλληλο χρόνο ασφάλισης.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπούρλος, τονίζει ότι, η επίμαχη εγκύκλιος «εισάγει αναμφίβολα μια νέα κοινωνικοασφαλιστική λογική στην αντιμετώπιση των περιπτώσεων που ο ασφαλισμένος κατά τη διάρκεια του ασφαλιστικού του βίου είχε μεταβολές ασφαλιστικού φορέα αλλά και ασφάλιση σε δύο φορείς κατά την ίδια χρονική περίοδο».

(Το τι εισάγει η συχνά πυκνά …ανανεωμένη…εγκύκλιος που χρήζει ερμηνειών, υπεχρέωσε σε διαψεύσεις τον δικηγόρο και τους συνταξιούχους…..αναμένοντες….τον Νυμφίο των εκλογών…πάλι κομπίνες..κλπ)

Χθες ο ΕΦΚΑ, με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιό του, ενημέρωσε τις υπηρεσίες ότι εκδόθηκε στις 14 Μαρτίου το εν λόγω έγγραφο με τις διευκρινίσεις για την αξιοποίηση του παράλληλου και μη χρόνου ασφάλισης, σε συνδυασμό με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης.

Ο ΕΦΚΑ διευκρινίζει πως οι εν λόγω οδηγίες εφαρμόζονται από 13.5.2016,ημερομηνία ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου, και παραπέμπει σε νεότερο έγγραφό του για τις περαιτέρω λεπτομέρειες.

Επτά «κλειδιά» για τις συντάξεις  Κατά τον κ. Μπούρλο, η νέα εγκύκλιος δίνει νέα κατεύθυνση για ένα πεδίο «ιδιαίτερα δύσκολο, ιδίως όταν από κάποιο χρονικό σημείο υπάρχει ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων».

Ο ίδιος αναδεικνύει επτά «κλειδιά» (σημ. ΔΛ> μετά τους Δελφούς ο καθένας προσποιείται τον Μάντη Κάλχα….Χα..Χα..Χα…) για το νέο καθεστώς που διαμορφώνεται (με ερμηνεία …..δική του??)  από την εγκύκλιο για την παράλληλη και τη διαδοχική ασφάλιση:

1) Αποσυνδέεται ο χρόνος ασφάλισης που χρησιμοποιείται για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τον χρόνο ασφάλισης που λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του ποσού σύνταξης.

2) Ως προς τον υπολογισμό του ποσού αξιοποιείται κάθε χρόνος ασφάλισης «για τον οποίο έχουν καταβληθεί εισφορές» (προφανώς αυτό δεν αφορά την ασφάλιση μισθωτών, όπου ο χρόνος λαμβάνεται υπόψη ανεξαρτήτως καταβολής εισφορών).

Επίσης αξιοποιείται ο παράλληλος χρόνος ασφάλισης, ο οποίος προσαυξάνει το ποσό της σύνταξης.

3) Αποσαφηνίζεται, έστω με έμμεσο τρόπο, ότι το όριο ηλικίας που ο ΟΑΕΕ ως τελευταίος φορέας «διαβιβάζει» την αίτηση συνταξιοδότησης, όταν δεν πληρούνται σε αυτόν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, είναι το 60ό και όχι το 62ο, που εσφαλμένα είχε οριστεί με παλαιότερες οδηγίες.

Με αυτό το δεδομένο -τονίζει ο κ. Μπούρλος- αιτήσεις συνταξιοδότησης που είχαν απορριφθεί γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να επανεξεταστούν.

4) Μέσω του τελευταίου παραδείγματος της εγκυκλίου διευκρινίζεται ότι οι διατάξεις διαδοχικής ασφάλισης εφαρμόζονται ακόμη και όταν ο χρόνος ασφάλισης στους δύο φορείς είναικαθ’ όλα παράλληλος και δεν υπάρχει ούτε κατ’ ελάχιστο διαδοχικός.

5) Κατά τον έγκριτο εργατολόγο, όλες οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για αιτήσεις που υποβλήθηκαν μετά την ισχύ του ν. 4387/2016 (δηλαδή από 13/5/2016 και μετά) θα πρέπει να επανεξεταστούν όταν υπάρχει διαδοχικός ή παράλληλος χρόνος ασφάλισης, επειδή «προφανώς ο υπολογισμός του ποσού σύνταξης δεν έχει γίνει κατά τον τρόπο που η νέα εγκύκλιος ορίζει».

6) Η διευκρινιστική εγκύκλιος ΕΦΚΑ, που θα ακολουθήσει μετά την εγκύκλιο του υπουργείου, θα πρέπει κατά τον κ. Μπούρλο να προβλέπει πώς θα αντιμετωπιστούν οι συνταξιοδοτήσεις με διαδοχικό χρόνο ασφάλισης πριν από τον ν. 4387/2016, για τις οποίες έχει ήδη γίνει επανυπολογισμός ποσών χωρίς αξιοποίηση τυχόν παράλληλου χρόνου ασφάλισης καθώς και διαδοχικού χρόνου, που δεν είχε χρησιμοποιηθεί για τη θεμελίωση του δικαιώματος.

7) Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η φόρμα αίτησης συνταξιοδότησης που συμπληρώνει ο μέλλων συνταξιούχος να είναι προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, ώστε να «καθοδηγείται» καταρχήν από την ίδια στην υπόδειξη των χρόνων που θέλει να χρησιμοποιηθούν είτε για τη θεμελίωση είτε για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης.

Σε αυτό βεβαίως σημαντικό ρόλο πρέπει να διαδραματίζουν οι υπάλληλοι απονομών συντάξεων του ΕΦΚΑ, οι οποίοι πάντοτε θα πρέπει να συμπράττουν στην επιλογή της πλέον συμφέρουσας για τον συνταξιούχο λύσης.

dimosthenis liberopoulos dimosthenislibero@gmail.com

 http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>