«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ένοπλες Δυνάμεις, ο μόνος εγγυητής!

Και όποιος θέλει ας τολμήσει!!!

Γιορτάσαμε πρόσφατα στις 21 Νοεμβρίου την Ημέρα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, τις οποίες όλοι οι Έλληνες οφείλουν να σέβονται για την διαχρονική προσφορά τους. Ας δούμε όμως γιατί υπάρχουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και γιατί είναι τόσο σημαντικές για την Πατρίδα μας!

«Πόλεμος πατήρ πάντων», διατρανώνει η γνωστή ρήση του Ηράκλειτου, ο οποίος ουσιαστικά δηλώνει ότι σε όλα τα όντα και τις δημιουργίες αυτών υφέρπει πάντα κάποιας μορφής σύγκρουση που κυριαρχεί και δομεί τις μεταξύ τους σχέσεις.

Πόλεμος και ειρήνη αποτελούν διαχρονικά «άρρηκτο ζεύγος» και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το ένα μέλος χωρίς ταυτοχρόνως να αναφερθούμε στο άλλο.

Ο πόλεμος υπάρχει και κατά την διάρκεια της ειρήνης χωρίς την οποία δεν υφίσταται, ενώ η ειρήνη χωρίς τον πόλεμο δεν θα είχε λόγο ύπαρξης.

Ο Πόλεμος, με όποια μορφή κι αν εκφράζεται, αποτελεί δυστυχώς μια πραγματικότητα, σε όλο το διάβα της ζωής αυτού του πλανήτη.

Και ο φορέας που βασικά υλοποιεί αυτή τη θλιβερή αναγκαιότητα, που διεξάγει δηλαδή τον πόλεμο, είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις κάθε οργανωμένης ή μη κρατικής ή εθνικής οντότητας.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, από αρχαιοτάτων χρόνων,  εδώ σ’ αυτή την ιερή γωνιά της Ευρώπης, υφίστανται με την όποια μορφή τους  κάθε φορά και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ως γνήσιος εκφραστής των αγώνων που έδωσε σύσσωμο το Έθνος, πάντοτε συνυφασμένες με την ύπαρξη της Ελλάδας και με το μέγιστο πανανθρώπινο αγαθό της ελευθερίας.

Ελλάδα!

Ποτέ λέξη στο παγκόσμιο λεξιλόγιο δεν είχε την ικανότητα να μετατρέψει ένα απλό άνθρωπο σε υπεράνθρωπο.

Ελευθερία!

Ποτέ λέξη του Ελληνικού λεξιλογίου δεν αγαπήθηκε, δεν λατρεύτηκε τόσο πολύ!

Αλλά και ποτέ μια έννοια δεν ποτίστηκε με τόσο αίμα στο πέρασμα των αιώνων.

Αφού μάλιστα, στις περισσότερες των περιπτώσεων για τον Έλληνα αποτέλεσε τον ένα από τους δύο όρους που έθετε ως προϋπόθεση για την ύπαρξή του.

Τι άλλο μπορεί να σηματοδοτούν οι φράσεις «ή ταν ή επί τας», «νυν υπέρ πάντων ο αγών», «πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών», «ελευθερία ή θάνατος».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι διαχρονικά άρρηκτα συνδεδεμένες πάντοτε με τα ιερά και όσια της φυλής.

Σήμερα δε, που το διεθνές γεωστρατηγικό περιβάλλον, και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας, εξελίσσεται ραγδαία και επικίνδυνα, οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τον πιο σημαντικό πυλώνα του κρατικού μας οικοδομήματος.

Ο όψιμος Τουρκικός αναθεωρητισμός και οι ιστορικά ανήκουστες και ανιστόρητες επεκτατικές βλέψεις των αχάριστων Αλβανών και Σκοπιανών, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, επιφέρουν και πρόσθετες ευθύνες, περισσότερες υποχρεώσεις και αυξημένες απαιτήσεις.

Έτσι, επιβάλλεται η συνεχής εγρήγορσή των, για την διατήρηση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, αλλά παράλληλα απαιτείται και η αποδοχή, η αναγνώριση και η υποστήριξη από όλους μας.

Είναι σίγουρο, παρά τις όποιες δυσκολίες, ότι οι στρατιωτικοί συνεχίζουν το έργο τους, εμμένοντας στις βασικές αξίες της ζωής, και προσηλωμένοι στο καθήκον και την τιμή, λέξεις που συμβολίζουν πολλά περισσότερα από ένα κώδικα.

Με τη στάση και τη συμπεριφορά τους, παρά τις άδικες οικονομικές καρατομήσεις που υπέστησαν, οικοδομούν μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης λαού και Ενόπλων Δυνάμεων, ως παρακαταθήκη όλων μας.

Είναι οι δικοί μας άνθρωποι, αυτοί που, όσο οξύμωρο κι αν φαίνεται, σπουδάζουν τον πόλεμο για να εξασφαλίσουν την ειρήνη.

Αποτελούν τμήμα ενός και του αυτού λαού. Βαδίζουν παράλληλα με τους άλλους θεσμούς και δομές του κράτους, ως θεματοφύλακες, μαζί τους, των πανανθρώπινων αγαθών της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Είναι ένας κρίκος μιας και της αυτής αλυσίδας, σε έναν κοινό αγώνα για πρόοδο και ευημερία.

Τον τελευταίο καιρό, μέσα σ’ αυτή τη μεθυσμένη πολιτεία, γίνονται πολλά και διάφορα. Επειδή, όπως κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να καταλάβει, το δυσβάστακτο χρέος δεν δύναται να μειωθεί, γίνονται συνεχώς περικοπές στην άμυνα.

Δηλαδή, ότι το χειρότερο για τη χώρα. Αντί να βρουν τα χρήματα από αυτούς που κατασπάραξαν την έρμη τούτη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, προσπαθούν να τα εξοικονομήσουν (;) κτυπώντας ότι κάνει τη χώρα δυνατή.

Η κυβέρνηση της χώρας μας πρέπει να ενστερνιστεί  απόλυτα ότι με τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν ”παίζουμε”.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο μόνος εγγυητής της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας!

Είναι το στήριγμά μας!

Εξάλλου αυτές αποτελούν ένα ισχυρό μέσο διαπραγμάτευσης στα χέρια κάθε πολιτικής ηγεσίας.

Εάν τις απαξιώνουν, είτε οικονομικά είτε ηθικά, τότε μάλλον αυτοκτονούν.

Οφείλουν επομένως, όλοι μας οφείλουμε, να τις στηρίξουμε και να τις προσέχουμε ως ”κόρην οφθαλμού”.

Γιατί κανείς ποτέ δεν θα εγγυηθεί τα σύνορά μας.

Είναι διαχρονικά ιστορικά αποδεδειγμένο ότι τα σύνορα της Ελλάδας τα φυλάνε μόνο Έλληνες, ούτε Ρώσοι, ούτε Αμερικάνοι, ούτε Γερμανοί, ούτε Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι!

Γι’ αυτό: ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΡΑ!

Και όποιος θέλει ας τολμήσει!!!

Νίκος Ταμουρίδης                                                                                                   Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ                                                  Αντιπρόεδρος Ελεύθερης Πατρίδας

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

2 comments to Ένοπλες Δυνάμεις, ο μόνος εγγυητής!

  • .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    ΒΙΝΤΕΟ
    .
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=RBYcH97F_pg
    .
    Δημοσιεύτηκε στις 3 Φεβ 2015
    .
    Δεν είναι ανάγκη κανείς να είναι Ο.Υ.Κ. ή μέλος άλλης επίλεκτης ομάδας.
    .
    Αν είναι Έλληνας τότε είναι επίλεκτος εξ’ορισμού λόγω γονιδιώματος.
    .
    Είμαστε προγραμματισμένοι να λειτουργούμε σαν θηρία κάτω από ειδικές συνθήκες.
    .
    Είμαστε φτιαγμένοι να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας.
    .
    Το σημείο εκείνο που έγινε το κλικ,
    .
    έφτιαξε τον Λεωνίδα, τον Κολοκοτρώνη, και τόσους άλλους.
    .
    Ήταν όλοι τους σαν κι εμάς.
    .
    Είμαστε Έλληνες!
    .
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
    .
    http://hellenicfalanx.blogspot.gr/201…
    *****************************************************************
    .
    ΧΑΡΑ ΖΑΧΑΡΙΑ
    .

    Να’σαι καλά Έλληνα.
    .
    Αυτή είναι η αλήθεια για μας τους ΕΛΛΗΝΕΣ.
    .
    Η γιαγιά, ο παππούς, ο βοσκός, ο οικοδόμος, ο άνεργος, ο ζαχαροπλάστης,
    .
    ο οποιοσδήποτε μεροκαματιάρης, ο ανήμπορος, ο άστεγος, η απλή νοικοκυρά,
    .
    όλοι αυτοί οι απλοί άνθρωποι γύρω μας που σήμερα δεν μας γεμίζουν το μάτι,
    .
    μπορούν αύριο κάλλιστα να είναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ που θα κατατροπώσουν
    .
    τον εχθρό, με όπλο τους την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ!
    .
    Όταν υπάρχει ΘΕΛΩ, υπάρχει και ΜΠΟΡΩ!
    .
    ΑΠΑΝΤΕΣ μπορούν να έχουν την απόδοση ενός ΟΥΚΑ, όταν το μάτι γουρλώσει!!
    .
    Κι αυτό μόνο ένας ΕΛΛΗΝ το αντιλαμβάνεται
    .
    και δη όταν έρχεται η ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ..
    .
    ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ λοιπόν
    .
    και καλή μας δύναμη!!
    .
    ΓΙΑ
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    .
    ******************************************************************
    .
    ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΟΤΙ :
    .
    ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ
    .
    .
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ
    .
    ΤΗΣ
    .
    ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ
    .
    …………………………………………………………………………………………………………
    =======================================================
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    https://www.youtube.com/watch?v=RBYcH97F_pg

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>