«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Εξημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπω. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπω. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Ο θάνατος της Ελλάδος ήρθε τελεσίδικα με ανθελληνικά και αντιευρωπαϊκά σχεδία!!!

ΒΕΜΠΕΡ 1

Αλλάζουν οι κανόνες για τον έλεγχο στις χώρες εντός Σένγκεν

Ευθέως με αποπομπή απείλησε την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόβσκις, μετά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων όπου εξετάστηκε η Εκθεση Αξιολόγησης Σένγκεν για τη χώρα μας.

Ουσιαστικά, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έδωσε στην Ελλάδα τελεσίγραφο τριών μηνών για να εφαρμόσει τις «συστάσεις» που θα της δοθούν για να βελτιώσει τον έλεγχο των συνόρων και της διαδικασίας καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως εξήγησε ο κ. Ντομπρόβσκις θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 26 της συνθήκης που δίνει το δικαίωμα στα άλλα μέλη της ΕΕ να κλείσουν τα σύνορά τους.

Οι συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι εξαιρετικά δυσμενείς για τη χώρα μας.

Μετά τις Αυστραλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Εσθονία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Κροατία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία και Ελβετία,  Ιταλία ανακοίνωσε και αυτή την απόφασή της να μην υπογράψει το σύμφωνο και έπεται συνέχεια καθώς πολλές είναι οι χώρες ακόμη που έχουν πει πως δεν πρόκειται να το υπογράψουν.

Η Ελλάδα τι θα κάνει;;; Τι εντολές θα εκτελέσει;;; Θα βάλουν οι προδότες την ταφόπλακα στο Μαρόκο;;;

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα νέους κανόνες για τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα εντός του χώρου Σένγκεν, σύμφωνα με τους οποίους οι έλεγχοι θα πρέπει να περιοριστούν στο ένα έτος κατ΄ ανώτατο όριο, αντί για δύο που ισχύει σήμερα.

Οι νέοι κανόνες για τους ελέγχους στο χώρο Σένγκεν εγκρίθηκαν με 319 ψήφους υπέρ, 241 κατά, και 78 αποχές.

Η εισηγήτρια της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τάνια Φαγιόν (Σοσιαλιστές, Σλοβενία) δήλωσε ότι ο χώρος Σένγκεν -ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ΕΕ- κινδυνεύει σοβαρά εξαιτίας των συνεχιζόμενων παράνομων ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα από έξι κράτη για πάνω από τρία χρόνια, παρά τη μέγιστη επιτρεπόμενη περίοδο των δύο ετών.

«Αυτό δείχνει πόσο ασαφείς είναι οι κανόνες και σε τι βαθμό τα κράτη μέλη τούς ερμηνεύουν και τους εφαρμόζουν εσφαλμένα. Αν θέλουμε να σωθεί ο χώρος Σένγκεν αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει και να υπάρξουν σαφείς κανόνες», ανέφερε η Τ. Φαγιόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώδικας Συνόρων Σένγκεν, ο οποίος βρίσκεται υπό αναθεώρηση, επιτρέπει στα κράτη-μέλη να διενεργούν προσωρινούς ελέγχους στα εσωτερικά τους σύνορα, σε περίπτωση σοβαρής απειλής για τη δημόσια τάξη ή την εσωτερική ασφάλεια.

Η Αυστρία, η Γερμανία, η Δανία, η Σουηδία και η Νορβηγία ασκούν σήμερα ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν, λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων που προέκυψαν από τη μεταναστευτική κρίση που άρχισε το 2015, ενώ η Γαλλία πραγματοποιεί ελέγχους στα σύνορά της λόγω μόνιμης τρομοκρατικής απειλής.

Μετά τη σημερινή ψηφοφορία, η θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι η αρχική περίοδος των συνοριακών ελέγχων θα πρέπει να περιορισθεί σε δύο μήνες, αντί για έξι που ισχύει τώρα και οι συνοριακοί έλεγχοι δεν θα μπορούν να παραταθούν πέραν του ενός έτους, αντί για το τρέχον μέγιστο όριο των δύο ετών.

Οι ευρωβουλευτές τόνισαν ότι, καθώς η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων επηρεάζεται από τους προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους, αυτοί πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και ως έσχατο μέτρο.

Οι διαπραγματεύσεις με τα κράτη-μέλη της ΕΕ μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς το Συμβούλιο της ΕΕ έχει ήδη συμφωνήσει στη δική του θέση από τον Ιούνιο.

Καταρρέει το διαβόητο σύμφωνο του ΟΗΕ για την μετανάστευση καθώς οι χώρες η μια μετά την άλλη αρνούνται να το υπογράψουν.

Μετά τις Αυστραλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Εσθονία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Κροατία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία και Ελβετία,  Ιταλία ανακοίνωσε και αυτή την απόφασή της να μην υπογράψει το σύμφωνο και έπεται συνέχεια καθώς πολλές είναι οι χώρες ακόμη που έχουν πει πως δεν πρόκειται να το υπογράψουν.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματτέο Σαλβίνι η Ιταλία δεν πρόκειται καν να πάρει μέρος στην διακυβερνητική διάσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μαρακές για τη μετανάστευση.
«Όπως οι Ελβετοί οι οποίοι αν και αρχικά είχαν τοποθετηθεί υπέρ του συμφώνου και εχθές είπαν «σταματάμε» η ιταλική κυβέρνηση δεν πρόκειται πάρει μέρος στη διάσκεψη του Μαρακές

και δεν πρόκειται να υπογράψει τίποτα που να αλλοιώνει την εθνολογική σύνθεση της χώρας μας, την ουσιαστική της αυτοκτονία.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν πλουτίσει επί μακρό χρονικό διάστημα με δουλειές με παράνομους μετανάστες. Με αυτή την κυβέρνηση τα ψέματα τελείωσαν Στην αριστερά διαμαρτύρονται και είναι ενοχλημένοι;
Ε, λοιπόν, ας μάθουν ότι μόλις τώρα αρχίσαμε να διορθώνουμε την καταστροφή που προκάλεσαν οι κυβερνήσεις τους», είπε πιο συγκεκριμένα ο Σαλβίνι.

Για να καταλάβετε τα ανθελληνικά σχέδια, θα πρέπει να δεύτε και την ανακοίνωση της λήξης της συμφωνίας με την Τουρκία για το μεταναστευτικό!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr/

2 comments to Ο θάνατος της Ελλάδος ήρθε τελεσίδικα με ανθελληνικά και αντιευρωπαϊκά σχεδία!!!

 • ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Οι τιμές στη Βενεζουέλα διπλασιάζονται κάθε 26 ημέρες
  24.11.2018
  http://s.kathimerini.gr/resources/2018-11/24s4inspectors-thumb-large.jpg
  Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας υποφέρουν, καθώς υπάρχει έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων, παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμη και τρεχούμενου νερού. «Το χάσμα μεταξύ τιμών και μισθών είναι τόσο γενικευμένο, που δεν υπάρχει σχεδόν κανένας πολίτης στη χώρα που να μην είναι φτωχός», λέει η Μαρία Πονς, μία από τις ερευνήτριες του Καθολικού Πανεπιστημίου Αντρές Μπέλο στο Καράκας.
  ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
  Η θλιβερή κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας της Βενεζουέλας επιβεβαιώθηκε χθες από τα προκαταρκτικά στοιχεία που συγκεντρώνει η κεντρική τράπεζα της χώρας για την ανάπτυξη. Πηγές των πρακτορείων Bloomberg και Reuters αποκάλυψαν χθες πως το ΑΕΠ της Βενεζουέλας υποχώρησε κατά 16,6% το 2017, αντανακλώντας τη συρρίκνωση της οικονομίας επί τέταρτο συναπτό έτος.
  Κατά τραγική ειρωνεία, η Βενεζουέλα διαθέτει τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, ξεπερνώντας αυτά των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας ή της Ρωσίας, που είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου στον κόσμο. Ο υπερπληθωρισμός έχει οδηγήσει στην απόλυτη φτώχεια τον πληθυσμό της χώρας, ενώ έχουν μεταναστεύσει πάνω από 2 εκατ. πολίτες από το 2014. Μετά την υποτίμηση του μπολιβάρ κατά 96% τον Αύγουστο –κόβοντας πέντε μηδενικά από την ισοτιμία του με το δολάριο– οι τιμές υπολογίζεται πως έχουν αυξηθεί κατά 187.400% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον δείκτη Cafe Con Leche του Bloomberg.
  Οικονομολόγοι και διεθνείς οργανισμοί δεν μπορούν να σχηματίσουν ακριβή εικόνα για την οικονομική κατάσταση της Βενεζουέλας, διότι η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο δεν δίνει στη δημοσιότητα πλήρη στοιχεία για τον πληθωρισμό, τις αυτοκτονίες ή τα κρούσματα ΗIV στη χώρα. Πριν από την υποτίμηση τον Αύγουστο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) υπολόγιζε πως ο πληθωρισμός θα έφθανε το 1.000.000%, ενώ προβλέπει συρρίκνωση της οικονομίας κατά 18% στο διάστημα του 2018.
  Χθες διέρρευσαν στοιχεία για την πτώση του ΑΕΠ πέρυσι, επειδή η Βενεζουέλα φαίνεται να συμμορφώνεται με την προειδοποίηση του ΔΝΤ για την επιβολή κυρώσεων. Το Ταμείο έδωσε προθεσμία στο Καράκας μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου προκειμένου να υποβάλει στοιχεία για την οικονομία, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει από το 2016. Οπότε, όπως τονίζει το πρακτορείο Bloomberg, οι εμπειρογνώμονες της κεντρικής τράπεζας εργάζονται μερόνυχτα για να συγκεντρώσουν μια σειρά μακροοικονομικών δεικτών. Μεταξύ των κυρώσεων που μπορεί να επιβληθούν στη Βενεζουέλα είναι η στέρηση των δικαιωμάτων ψήφου ή ακόμη και η αποβολή από το Ταμείο, στερώντας έτσι τη δυνατότητα στο Καράκας να ζητήσει οικονομική βοήθεια. Μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στη φερεγγυότητα της χώρας, ιδιαίτερα εάν οι επενδυτές απαιτήσουν την πρόωρη εξόφληση των ομολόγων της. Την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Γκάρι Ράις, είπε πως το Ταμείο βρίσκεται σε επαφές με το Καράκας, εκφράζοντας την ελπίδα για ένα «παραγωγικό αποτέλεσμα».
  Παράλληλα, η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί από την καταπίεση των πολιτών και την κακοδιαχείριση της οικονομίας συνεχίζει να εξαπλώνεται. Υπάρχει έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων, παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμη και τρεχούμενου νερού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι τιμές στη Βενεζουέλα διπλασιάζονται κάθε 26 ημέρες, κατά μέσον όρο. Σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα που δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο Reuters, κάθε πολίτης έχασε 11 κιλά, κατά μέσον όρο, πέρυσι, ενώ 60% δήλωσαν πως ξυπνούν πεινασμένοι. Περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού τρώει δύο γεύματα ή και λιγότερο την ημέρα. «Τα εισοδήματα έχουν εκμηδενιστεί», είχε δηλώσει η Μαρία Πονς, μία από τις ερευνήτριες του Καθολικού Πανεπιστημίου Αντρές Μπέλο στο Καράκας. «Το χάσμα μεταξύ τιμών και μισθών είναι τόσο γενικευμένο, που δεν υπάρχει σχεδόν κανένας πολίτης στη χώρα που να μην είναι φτωχός». Η υποτίμηση του μπολιβάρ κατά 95% και η μετονομασία του σε «εθνικό μπολιβάρ» έχει ως σκοπό να δώσει μια λύση στη μάστιγα του υπερπληθωρισμού. Βραχυπρόθεσμα αναμένεται να διευκολύνει τις συναλλαγές, επειδή δεν θα είναι απαραίτητη μια ολόκληρη δέσμη χαρτονομισμάτων για να αγοράσει κανείς ένα κοτόπουλο ή ένα κιλό πατάτες.
  Έντυπη

  http://www.kathimerini.gr/996825/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/oi-times-sth-venezoyela-diplasiazontai-ka8e-26-hmeres?platform=hootsuite