«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟ Σύμπαν και ο άνθρωπος είναι ένα και το αυτό!

Το άρθρο αυτό θα εμπλουτίζετε με νέες  επιστημονικές έρευνες, για αυτό όσοι ενδιαφέρονται, θα μπορούν να το επισκέπτονται για νέες πληροφορίες.ΑΠΟ ΖΩΟ ΣΕ ΖΩΟ 2

Έπρεπε να βρεθεί το ψέμα και ο θεός για να φοβίζει τους χαζούς.

Ότι ξέρεις και ότι δεν ξέρεις, ότι βλέπεις και ότι δεν βλέπεις είναι η μόνη αλήθεια, όταν το μάθεις και όταν το δεις, θα αποκατασταθεί το κενό.

Όσο διαβάζεις και ρωτάς μαθαίνεις και όταν μαθαίνεις βλέπεις καλύτερα.

Το άγνωστο και ο φόβος, είναι η μηχανή της ζωής.

Το Σύμπαν έχει (ΝΤΙ  Ε  ΝΕΪ ), όπως ο άνθρωπος, το σύμπαν έχει εγκέφαλο όπως ο άνθρωπος.

Το σύμπαν είναι ένα είδος ερμαφρόδιτου και αυτό-αναπαράγεται.

Τρώει και γεννά.

Ένας αέναες κύκλος που συμπεριλαμβάνει και τον άνθρωπο, όσο μας αφορά ακόμα στον στενό κύκλο στα περιθώρια της γης μέχρι σήμερα, που στο παρελθόν έχει υποστεί φοβερές μεταβολές, όπως θα ξανά συμβεί, βάσει με την σχεδίαση του σύμπαντος, για ρυθμιστικές και αναγεννητικές κινήσεις μαζί με τρισεκατομμύρια άλλους πλανήτες στο σύνολο του σύμπαντος, για την επιβίωση του σύμπαντος, που εμείς δεν το βλέπουμε η αντιλαμβανόμαστε ακόμα, Ίσως αμυδρά  αρχίζουμε να το νιώθουμε.

Αυτή η ερμηνεία μας οδηγεί σε κάτι που υποψιαζόμαστε, αλλά δεν το γνωρίζουμε ακόμα, ότι το Σύμπαν είναι γεμάτο με όντα, ανεξάρτητα τη μορφή έχουν ανάλογα με το περιβάλλον που κατάφεραν να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν, όχι τυχαία.

Αλλά κατόπιν σχεδίου του Σύμπαντος, του ζωντανού όντος, όλα των όλων!

Αναξαγόρας έλεγε ότι υπήρχε μόνο ένα υπέρτατο ον, που το ονόμαζε «ο Νους».

Αυτός ήταν ο πατέρας της κοσμικής δίνης, απ’ αυτόν καταγόταν το ανθρώπινο πνεύμα, αυτός βρισκόταν πίσω από τα μεγάλα μυστήρια του σύμπαντος, αυτός ο Κοσμικός Νους ένωνε όλα τα πράγματα.

Εδώ θέλω να κάνω μια εισαγωγή, οι αναγνώστες που θα θελήσουν να εισέλθουν σε νέες γνώσεις και ερμηνείες, που στα δισέγγονά μας να φανούν χρήσιμες, ή περισσότερο πλησιέστερες στην αλήθεια.

Θα πρέπει να έχουν εμπεδώσει ότι δεν υπάρχουν θεοί, άγιοι, θρησκείες.

Σε αυτούς που έχουν στοιχειώδη γνώση, θα κάνω το εξής ερώτημα, υπάρχουν ( 4.000 θρησκείες) αν μια από αυτές ήταν αληθινή, θα υπήρχαν οι άλλες;;;

Αν συνεχίζεις να πιστεύεις σε θρησκείες και θεούς, καλύτερα να εγκαταλείψεις αυτό το άρθρο.

Στον τίτλο λέω το σύμπαν και άνθρωπος είναι ένα και το αυτό, ξεκινώ με αυτόν τον τρόπο, διότι όλοι δεν έχουμε τις ίδιες γνώσεις και απόψεις, άρα η κάθε ερμηνεία θα πρέπει να είναι ευκολονόητη για όλους!

Σκεφτείτε το Σύμπαν, είναι όπως ο άνθρωπος.

Δηλαδή είναι ένας ζωντανός λειτουργικός οργανισμός.

Έχει εγκέφαλο, καρδιά, στομάχι, έντερα, οστά και όλα τα άλλα όργανα που έχει ο άνθρωπος.

Δηλαδή έχει ( ΝΤΙ  Ε ΝΕΙ ) όπως ο άνθρωπος , αλλά και όλοι οι οργανισμοί εδώ και σε όλο το σύμπαν.

Βασικός παράγοντας ζωής , για το Σύμπαν και τον άνθρωπο και όλους τους οργανισμούς , είναι το Υδρογόνο, χωρίς υδρογόνο δεν υπάρχει τίποτα, κρατήστε το υδρογόνο, θα επανέρθουμε στο υδρογόνο.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε τον μεγαλειώδη ρόλο, ίσως και τον μοναδικό για την υπάρξει του Σύμπαντος και τον όντων, όπου και να βρίσκονται μέσα στο σύμπαν.

Στο (ΝΤΙ  ΕΝ  ΕΙ ) είναι καταγεγραμμένο και σχεδιασμένο, η αρχή του σύμπαντος και η αέναες λειτουργία του, ένας συνεχόμενος κύκλος με αρχή χωρίς τέλος.

Το ίδιο σχέδιο και κύκλος συμβαίνει  και με τα όντα σε όλο το σύμπαν, αφού έχουμε το ίδιο (ΝΤΙ  Ε ΝΕΙ )!

Ο άνθρωπος σχεδιάζει, το πώς και το γιατί, το που και πότε, για να μπορεί να κάνει αυτές τις λειτουργίες, θέλει καύσιμο, τροφή το ίδιο και το σύμπαν, μετά ο άνθρωπος διυλίζει τη τροφή, τροφοδοτώντας τα διάφορα όργανα, το ίδιο και το Σύμπαν, μετά αποβάλει ένα μέρος αφομοιωμένο,  το ίδιο και το Σύμπαν, ο άνθρωπος  γεννά να αναπαράγει το είδος του, το ίδιο και το Σύμπαν, αποκτά γνώση, που μεταφράζετε σε ενέργεια, που μεταφέρετε στο Σύμπαν με τον θάνατο, ενέργεια και ύλη,  απαραίτητη για την λειτουργία του σύμπαντος.

Άρα το θάνατο πρέπει να τον δούμε από άλλη πλευρά και ερμηνεία, όχι ως φόβητρο, (θρησκείες) αλλά σαν μια αιάνιει διεργασία μέσα στο σύμπαν, χωρίς τέλος.

Είμαστε όλοι στην γη φιλοξενούμενοι, που σκοπό έχουμε να μεταφέρουμε γνώσεις, ενέργεια, αγάπη και να μην την ταλαιπωρούμε.

Κρατήστε το, γνώση, ίσον ενέργεια, η τροφή του Σύμπαντος, θα επανέρθουμε.

Να διευκρινίσω, ότι άρθρο αυτό αναφέρετε σε δίκες μου ερμηνείες και επόψεις και το αναφέρω διότι εμπίπτουν σε επιστημονικά θέματα, για τα οποία είναι απραγματοποίητο να τα αναφέρω όλα, όμως ο καθένας μπορεί να το ψάξει.

Ο άνθρωπος είναι ένα από τα καλύτερα όργανα του σύμπαντος , ο εγκέφαλος ή ΝΟΥΣ.

Ο άνθρωπος δεν πεθαίνει, απλά εγκαταλείπει το σώμα από την ύλη και μεταφέρεται στο σύμπαν, γνώση ενέργεια.

Θα μου πει κάποιος ότι αφού είμαστε σχέδιο του (ΝΤΙ  Ε ΝΕΙ) του σύμπαντος, γιατί πεθαίνουν νέοι, μικρά παιδιά, αρρώστιες κ λ;;;

Ακριβώς το σχεδιασμένο (ΝΤΙ  Ε ΝΕΙ) του σύμπαντος, άρα και το δικό μας, έχει προβλέψει πειραματικές δοκιμές , σε αντιστάθμισμα απροόπτων εξελίξεων.

Το ότι είμαστε σε ένα αέναες κύκλο το δηλώνουν και παλιά γεγονότα που έχουν μείνει στην μνήμη του (ΝΤΙ  Ε ΝΕΙ) μας, αλλά και σε πολλά παραδείγματα. 

Έχω ακούσει, έχω διαβάσει, να λένε ότι εδώ έχω ξανά έρθει, αυτό το μέρος το ξέρω, αυτό το έχω δει, είναι τόσο γνωστό σαν να έζησα εδώ, έχω ένα συναίσθημα απροσδιόριστο, ότι μου είναι γνωστό.

Σε προσωπικό επίπεδο μου έχει συμβεί τρεις ή τέσσερις φορές, το ερεύνησα προσεκτικά αν έχω πάει, αν έχω ζήση, ίσως σε μικρή ηλικία, μήπως από φωτογραφίες, αλλά δεν υπήρχε τέτοια περιπτώσει.

Ακόμα σκέφτηκα μήπως το είχα δει σε όνειρα, αλλά ότι βλέπω σε όνειρα, δεν είχαν καμία σχέση, διότι επί το πλείστον τα όνειρά μου τα θυμάμαι, πολύ καλά.

Όπως είπα όμως παραπάνω, αυτά εμπίπτουν σε άλλων επιστημόνων έρευνες και μελέτες.

Άλλο παράδειγμα είναι οι λεγόμενοι θεοί, τιτάνες, ουρανός, Κρόνος, Δίας, κ.α.

Θεοί δεν υπήρχαν και ούτε υπάρχουν, απλά ήταν φυσικά φαινόμενα σε μορφή τυφώνων, σεισμών, καταιγίδων, κ.α.

Τα οποία καταγράφηκαν στο (ΝΤΙ  Ε ΝΕΙ ) και επανέρχονται κατά καιρούς ως μύθος και άλλα ευτράπελα που σκαρφίζονται οι επιτήδειοι, για δικούς τους εξουσιαστικούς και θρησκευτικούς λόγους.

Το Σύμπαν είναι ένα ανώτερο ον που αντιδρά και ρυθμίζει, την ομαλή λειτουργία του, με τα έμψυχα όντα του με όποια μορφή και να έχουν.

Όπως είπα παραπάνω τρώει όπως ο άνθρωπος, οι μαύρες τρύπες είναι το στόμα του Σύμπαντος, καταπίνει κατεστραμμένα και νεκρά σώματα και τα αποβάλει σε ύλη, κυρίως ρυθμίζει την υπάρξει του υδρογόνου και λέω κυρίως το υδρογόνο, διότι είναι το υπ αριθμόν ένα στοιχείο στο σύμπαν, χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε Σύμπαν, όπως και στον άνθρωπο, το 70% είναι νερό, το ίδιο και στο Σύμπαν, είναι βασικό συστατικό για την υπάρξει του Σύμπαντος.

Ο άνθρωπος σε παλαιότερο κύκλο μεταφοράς του, πέρασε από την γη με μεγάλες δυνάμεις στην ενέργειά του, πέταγε, ταξίδευε, από την μια μεριά του σύμπαντος στην άλλη σε τακτά διαστήματα για τον χρόνο του σύμπαντος, που εδώ στην γη μετριέται ίσως με εκατομμύρια χρόνια.

Αυτά συνέβησαν μόνο με την εξήγηση, ότι η βαρύτητα ήταν διαφορική σε κάποια προηγούμενη εποχή.

Το ίδιο θα συμβεί και συμβαίνει πάντα, παράδειγμα, σήμερα ο άνθρωπος για να πάει σε έναν άλλο γαλαξία, θέλει χιλιάδες χρόνια ταξίδι, για τα γήινα χρόνια, συν ότι δεν έχει ακόμα την τεχνολογία και την γνώση για τέτοιες  ταχύτητες, οπότε δεν υπάρχει κάποιος να μας περιγράψει, τίποτα, όμως στο (ΝΤΙ  Ε ΝΕΙ ) καταγράφετε, για αυτό έχουμε επιστημονικά επιτεύγματα, που έγιναν υποτίθεται από ένα λαό αμόρφωτο, πρωτόγονο.

Σήμερα ο άνθρωπος βγαίνει έξω στο διάστημα με δειλά και αναγνωριστικά  βήματα, στο μέλλον θα ταξιδεύει  σε άλλους γαλαξίες σε νεαρή ηλικία, χωρίς να γερνά.

Θα έχετε ακούσει για την κρυογενική;

Η κρυογονική, η προοπτική της αθανασίας και το κλειδί για την αιώνια ζωή

Οι πραγματικοί νεκροζώντανοι  από ατυχήματα και μη του πλανήτη που ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη μέρα που μια γυναίκα από τη Χώρα του Δράκου έγινε η πρώτη Κινέζα που αφέθηκε στα θέλγητρα της κρυογονικής.

Ο σύζυγός της εμφανίζεται μάλιστα πεπεισμένος πως μια μέρα, με τις προόδους της τεχνολογίας και της ιατρικής έρευνας, θα μπορέσει και πάλι να ξαναζήσει πλάι στην πολυαγαπημένη του γυναίκα.

Με το που άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της ανατολικής Κίνας, μια γιγαντιαία επιχείρηση στήθηκε για τη 49χρονη ώστε να καταψυχθεί σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της κρυονικής.

Μέχρι και έναν αμερικανό ειδικό είχαν φέρει από την Alcor Life Extension Foundation, μια από τις ελάχιστες δομές του πλανήτη που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.

Πειραματικές τεχνολογίες δηλαδή που προϋποθέτουν πως μια μέρα θα είμαστε σε τέτοια θέση που θα μπορούμε να επαναφέρουμε έναν άνθρωπο στη ζωή, ίσως και χιλιάδες χρόνια μετά.

Εγώ φυσικά δεν θα το ήθελα, το θεωρώ φρίκη, αλλά είναι ένα γεγονός, που ο άνθρωπος θα πρέπει να βάλει όρια.

Μέχρι τότε, το σώμα αποθηκεύεται σε δεξαμενές υγρού αζώτου, σε θερμοκρασίες πολύ κάτω του μηδενός, και με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού που υποστηρίζει τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού.

Κατά τη στιγμή του θανάτου εξάλλου οι περισσότεροι ιστοί του σώματος είναι ακόμα ζωντανοί.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν επανέλθει στη ζωή παρά το γεγονός ότι η καρδιά τους είχε σταματήσει και δεν ανέπνεαν πια.

Ελπίδα για ζωή ή αιωνία σου η …κατάψυξη;

Ειρήνη Ανδρουλάκη , CNN Greece

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

«Είμαι μόνο 14 ετών και δεν θέλω να πεθάνω αλλά ξέρω ότι θα πεθάνω.

Πιστεύω ότι η κρυο-συντήρηση μου δίνει την πιθανότητα να θεραπευτώ, ακόμη κι αν ξυπνήσω μετά από εκατοντάδες χρόνια.

Δεν θέλω να θαφτώ στο χώμα.

Θέλω να ζήσω και πιστεύω ότι στο μέλλον μπορεί να έχουν βρει θεραπεία για τον καρκίνο και να με ξυπνήσουν.

Θέλω να έχω αυτή την ευκαιρία.

Αυτή είναι η επιθυμία μου».

Με αυτά τα λόγια η 14χρονη βρετανίδα, σύμφωνα με το CNNi, έπεισε το Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο να συναινέσει στην απόφαση της να καταψυχθεί.

Το κορίτσι πέθανε στις 17 Οκτωβρίου και 8 ημέρες μετά μεταφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σώμα της είχε διατηρηθεί μέσα σε ξηρό πάγο.

Την διαδικασία κατάψυξης και συντήρησης ανέλαβε το Cryonics Institute, που βρίσκεται στο Μίσιγκαν.

Το κόστος ανέρχεται στα 37.000 δολάρια.

Η ασθενής σύμφωνα με το κέντρο κρυογονικής τοποθετήθηκε σε έναν θάλαμο με υγρό άζωτο.

Οι συνθήκες συντήρησης ελέγχονται από έναν υπολογιστή.

Η 14χρονη από τον Λονδίνο είναι ο 143ος ασθενής που έχει καταψυχθεί εκεί.

Παγκοσμίως υπάρχουν μόνο δυο σημεία στα οποία καταψύχονται και φυλάσσονται άνθρωποι.

Το ένα είναι το Cryonics Institute, στο Μίσιγκαν και το άλλο το KrioRus στη Μόσχα.

Το κέντρο κρυογονικής στη Ρωσία έχει 200 μέλη και από το 2003 (έτος ίδρυσης) μέχρι και σήμερα έβαλε στην κατάψυξη 51 ανθρώπους (26 σώματα και 25 κεφάλια ασθενών), 7 σκύλους, 8 γάτες και 3 πτηνά.

Πολλοί επιλέγουν να μην καταψυχθούν ολόκληροι και ζητούν από τους επιστήμονες να συντηρήσουν μόνο το κεφάλι τους.

Ο καθηγητής βιολογίας κυττάρου και βιοφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λουκάς Μαργαρίτης, συμμετείχε στα πρώτα πειράματα κρυογονικής στο Χάρβαρντ.

Οι αρχικές μελέτες, όπως μας λέει, έγιναν πάνω στην κατάψυξη και απόψυξη ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Ο έλληνας επιστήμονας μίλησε στο CNN Greece για τις κρίσιμες λεπτομέρειες της διαδικασίας και για τους κινδύνους:

«Η κατάψυξη γίνεται με απότομη πτώση της θερμοκρασίας δηλαδή με πάνω από 5.000 βαθμούς το δευτερόλεπτο.

Η ταχύτητα ψύξης θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη για να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι μέσα στο υλικό του κυττάρου και αλλοιωθούν τα συστατικά του.

Έτσι και γίνει ο παραμικρός κρύσταλλος κατά την απόψυξη αυτός θα σπάσει, οπότε αυτό το κύτταρο θα πεθάνει, κατ’ επέκταση, αν αυτό συμβεί σε πολλά κύτταρα του οργανισμού, ο οργανισμός δεν θα ζήσει».

Καλή η επιστήμη, αλλά πρέπει αν έχει ηθικές αρχές, που θα ρυθμίζουν και το δικαίωμα του καθενός, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο.

Εδώ θέλω να αναφέρω και ταυτόχρονα να ρωτήσω, πιστεύει κανείς ότι η επιστήμη είναι ειλικρινείς απέναντι στον άνθρωπο, πιστεύει κανείς ότι ξέρει τι γίνετε με το διάστημα. Πιστεύει κανείς ότι ξέρει τι φρικτά γίνονται με την βιολογία, εμβόλια φάρμακα και πειράματα σε εκατομμύρια αθώα ανθρώπινα πειραματόζωα για πολεμικούς σκοπούς;;;

Όχι θα πω όχι, δεν μας έχουν πει ούτε το 10% της αλήθειας και για αυτό είναι φρικτό και επικίνδυνο για όλα τα όντα, αλλά κυρίως για την γη.

Ο κίνδυνος δεν είναι μόνο στην φρυκτή πράξη, αλλά κυρίως στον εκφυλισμό των ειδών και του περιβάλλοντος, άνθρωπο, ζώα, φυτά, περιβάλλον!

Να σας πω κάτι που μου τριβελίζει το μυαλό, από κάτι που διάβασα, ότι αυτά τα εξουσιαστικά απάνθρωπα καθάρματα, μαζί με ανήθικους επιστήμονες έχουν στείλει στο διάσημα ανθρώπους, ίσως και σε πλανήτες, μέσα από προβληματικούς και μοναχικούς ανθρώπους, από διάφορα πρόστυχα και απάνθρωπα ιδρύματα, βιτρίνες για τις ανομίες τους, γηροκομεία,ψυχιατρεία και άλλα και ίσως να έχουν πάει και αρκετοί με την θέλησή τους όταν τους λένε ότι είναι στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους, αλήθεια η ψέματα δεν έχει καμία σημασία για τα ανήθικα επιστημονικά καθάρματα.

Επικαλούνται ξεδιάντροπα, ότι η θυσία ενός, μπορεί να σώσει χιλιάδες.

Πια ηθική μπορεί να κρατηθεί σε ανθρώπινα επίπεδα, αυτός ο ισχυρισμός;;;

Αυτό που βλέπουμε σήμερα σε όλη την ανθρωπότητα, στην αντιμετώπιση του ανθρώπου και όλων των όντων επάνω στην γη από μιάσματα επιστήμονες, είναι αυτό που γαλούχησαν και σε άλλες χιλιάδες ανυποψίαστους επιστήμονες και να τα έχουν  μπερδέψει, τι είναι ηθική και τι ανθρωπιά.

Αυτές οι μυστικές φυλακές, εργαστήρια, βάσεις υπόγειες, σε απομακρυσμένες περιοχές, είναι η αληθινή κόλαση του ανθρώπινου είδους, αλλά και όλης της γης.

Ξανά τονίζω, ότι οι ανήθικοι επιστήμονες και οι απάνθρωποι εξουσιαστές, μας κρύβουν το 90% της αλήθειας.

Εκεί επάνω στηρίζεται όλη αυτή η απάνθρωπη δύναμη των ερπετοειδή εξουσιαστών.

Μας λένε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να έρθει το χάος αν τα μάθουν οι άνθρωποι, ναι σίγουρα, διότι απότομα θα είναι σοκ για τον ανθρώπινο εγκέφαλο, όμως αν εξ αρχής δινόταν η αλήθεια όπως ερχόταν, ο εγκέφαλος θα μπορούσε να το διαχειριστεί.

Και αυτό δυστυχώς είναι ένα έγκλημα που δεν διορθώνετε, με τις παρούσες παγκόσμιες συνθήκες.

Σας έβαλα κάπως αναλυτικές πληροφορίες, για να καταλαβαίνουμε τι λέμε στη συνέχεια του θέματος.

Και ότι δεν μιλάμε για φανταστικά σενάρια, αλλά για τα διαπλανητικά μας ταξίδια.

Δεν ανεβάζω φωτογραφίες, γιατί δεν μας επιτρέπει ο χώρος και το μέγεθος του άρθρου.

Σήμερα μιλάμε για κάψουλες που σε έχουν ναρκωμένο-παγωμένο, τι χρειάζεται, υδρογόνο και ενέργεια και τα δυο υπάρχουν ανεξάντλητα στο Σύμπαν.

Δηλαδή  αύριο θα σε βάζουν σε μια κάψουλα σε ένα διαστημόπλοιο, που θα κινείτε με ηλιακή και υδρογονονική ενέργεια και για το σκάφος και για την κάψουλα και για τον επιβάτη.

Από εδώ ας πούμε θα φύγεις 30 ετών, θα ταξιδεύεις χιλιάδες γήινα χρόνια και εκεί που θα έχεις προγραμματιστή να ξεπαγώσεις, δεν θα έχει περάσει, ούτε μια ώρα για σένα!!!

Εσύ θα μπορείς να ξανά προγραμματίσεις μετά  από λίγες ώρες, ημέρες,  μήνες, ανάλογα με το τι θέλεις και να ξανά παγώσεις για άλλο διαπλανητικό ταξίδι.

Εσύ ίσως να μην πεθάνεις ποτέ, διότι δεν ξέρουμε τι θα συναντήσεις και τι δυνατότητες θα βρεις τεχνολογικά.

Όταν για τη γη θα έχουν περάσει ίσως και εκατομμύρια χρόνια, εσύ θα είσαι ακόμα νέος!

Αυτό μας δηλώνει πως λειτουργεί ο Εγκέφαλος του Σύμπαντος.

Για αυτό υπάρχουν καταγεγραμμένες ιστορίες, που μας έρχονται από το μακρινό παρελθόν, μέσω του  (ΝΤΙ  Ε ΝΕΙ ) Όπως είπα παραπάνω, για να μπορέσεις εγκεφαλικά να πλησιάσεις αυτές τις σκέψεις, πρέπει να έχεις πετάξει από τον εγκέφαλό σου την θρησκευτική τρομοκρατία, αλλά και την καταπιεστική εξουσία.

Να έχεις ανοίξει τους πνευματικούς σου ορίζοντες, ερευνώντας την αλήθεια, πλησιάζοντας την αλήθεια με όσο το δυνατόν ποιο πειστικές  ανακαλύψεις.

Είμαι σίγουρος ότι η επιστήμη έχει προχωρήσει πάρα πολύ και οι λαοί δεν ξέρουν, ούτε το ένα εκατομμυριοστό της πραγματικότητας.

Ξέρετε γιατί, διότι μας θέλουν δούλους, για να πραγματοποιήσουν τα δικά τους όνειρα.

Η λογική τους λέει, ότι δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε όλοι σε έναν επικείμενο κίνδυνο, για αυτό έχουν τους εκλεκτούς για τέτοιες περιπτώσεις, τους άλλους, τα δισεκατομμύρια, θα μας εγκαταλείψουν πίσω.

Αν με ρωτήσετε, αν θέλω να πάω στο διάστημα, η να ζήσω σε άλλες εποχές μέσο του χρόνου, θα σας απαντήσω όχι, ούτε που μου πέρασε σαν αστραπή από το μυαλό μου ποτές.

Γιατί;;;

Μα διότι αγαπώ την γη, την πατρίδα μου, τους ανθρώπους μου, τους συμπατριώτες μου.

Ίσως το πράξουν άνθρωποι, που είναι μοναχικοί, χωρίς οικογένεια, φίλους, συγγενείς.

Όπως έχω πει παραπάνω, αυτό μπορεί να έχει συμβεί και εμείς να μην το ξέρουμε, διότι αυτά που μας λένε, με αυτά τα βήματα της επιστήμης δεν συμφωνούν.

Ακόμα είμαι πεπεισμένος κατά 90% ότι έχουν βρει τεχνολογία έτοιμη, σε ανασκαφές, στο διάστημα, μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί αυτό που ανακοινώνουν με τον χρόνο που χρειάζεται να ερευνηθεί κάθε επιστημονική ανακάλυψη.

Όλα αυτά τα χρόνια μάθαινα πως θα γίνω χρήσιμος στην κοινωνία μια κοινωνία που φρόντισε να με περιθωριοποιήσει γιατί σκέπτομαι, εκφράζομαι, νοιώθω.

Γιατί έχω αξίες, ηθική και σέβομαι την ανθρώπινη ύπαρξη και ζωή.

Δεν έμαθα όλα αυτά τα χρόνια να είμαι χρήσιμος για τον εαυτό μου, αλλά για το σύνολο!

Τα καθάρματα έχουν φτιάξη τα εργαλεία,  τώρα χαρτογραφούν το διάστημα, ακόμα δεν έχουν επιβεβαιώσει, ότι υπάρχει αλλού, περιβάλλον σαν της γης, όταν βεβαιωθούν, θα προσπαθήσουν να την κάνουν, μόνο που δεν γνωρίζουν την συμπεριφορά του σύμπαντος.

Με ενδιαφέρει η τεχνολογία που είδη υπάρχει να διατεθεί για την διαβίωση των ανθρώπων ισότιμα για όλα τα αγαθά.

Να βελτιώσουμε την τεχνολογία για κινδύνους από το  διάστημα.

«Το ενδεχόμενο της ύπαρξης ζωής στο ηλιακό μας σύστημα, εκτός από τη Γη, άφησε την Τρίτη (09.10.2018) ο επικεφαλής της NASA.

Ο διευθυντής της NASA Τζιμ Μπραϊντενστάιν, κατά την διάρκεια διάλεξης που έδωσε στο πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας με θέμα τις προοπτικές εξερεύνησης του Διαστήματος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή και σε άλλους πλανήτες.

Στην ίδια εκδήλωση ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Μόσχας Βίκτορ Σαντόβιτσι απένειμε στον Αμερικανό επιστήμονα τιμητική διάκριση με επίχρυση εκτύπωση, ενώ ο Τζιμ Μπραϊντενστάιν δώρισε στον Ρώσο μία φωτογραφία από τον Άρη που είχε τραβήξει το διαστημικό όχημα Curiosity.»

Δεν λένε πουθενά, να δημιουργήσουμε υγιές περιβάλλον και να έχουμε όσο περισσότερο εναλλακτικές λύσις από κινδύνους του διαστήματος.

Βέβαια εγώ δεν θα ζω, αλλά για τις καινούργιες γενιές.

Παραπάνω αναφέρω, ότι το σύμπαν και τα όντα έχουν κινώ παρανομαστή, δηλαδή τροφοδοτούμε την γνώση του σύμπαντος.

Όμως υπάρχει ένα κενό, το ότι δεν είναι αποδείξιμο, διότι δεν γνωρίζουμε τι όντα ζουν στο Σύμπαν και αν πεθαίνουν;

Όμως, δεν μπορώ να δεχτώ στο γενικό ερώτημα, είναι δυνατόν τέτοια γνώση των γήινων όντων να πεθαίνει μαζί με το σώμα;;;

Όχι αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ, αλλά και αυτό προς το παρόν μένει μη αποδείξιμο.

Ας δούμε όμως περιληπτικά γιατί κάποια σημαντικά πρόσωπα, δηλώνουν άθεοι, τι ξέρουν, έχει σημασία τι επιστήμες εκπροσωπούν;;;

Η ιστοσελίδα SuperScholars δημοσίευσε μια λίστα με τους 25 εν ζωή άθεους με τη μεγαλύτερη επιρροή.

Οι ειδικότητες πρέπει να μας προβληματίσουν, τι ξέρουν, τι ανακάλυψαν για να γίνουν άθεοι;

Richard Dawkins: Εξελικτικός Βιολόγος

Sam Harris: Συγγραφέας

Christopher Hitchens: Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

Daniel Dennett: Φιλόσοφος

Stephen Hawking: Θεωρητικός Φυσικός

Steven Pinker: Πειραματικός Ψυχολόγος και γλωσσολόγος

Michael Shermer: Εκδότης του Skeptic Magazine

Peter Singer: Φιλόσοφος ειδικευμένος στη Βιοηθική

Steven Weinberg: Νομπελίστας Φυσικός

Paul Kurtz: Φιλόσοφος

Lawrence Krauss: Φυσικός

Edward O. Wilson: Βιολόγος

Paul Z. Myers: Εξελικτικός Βιολόγος

James Randi: Ταχυδακτυλουργός

Jennifer Michael Hecht: Ιστορικός και φιλόσοφος

Peter Atkins: Χημικός

John Brockman: Εκδότης – Ατζέντης Συγγραφέων

Philip Pullman: Συγγραφέας

Barbara Forrest: Φιλόσοφος

David Sloan Wilson: Ανθρωπολόγος

Ray Kurzweil: Τρανσουμανιστής Συγγραφέας

William B. Provine: Ιστορικός επιστήμης

Kai Nielsen: Φιλόσοφος

Susan Blackmore: Συγγραφέας – Περιβαλλοντική Ψυχολόγος

Richard Carrier: Ιστορικός

Δειγματοληπτικά μερικές ακόμα προσωπικότητες που γύρισαν την πλάτη στην πίστη:

Άλμπερτ Αϊνστάιν, Κάθριν Χέπμπορν, Λανς Άρμστρονγκ, Νταιάν Κίτον, Ντάρεν, Αρονόφσκι, Μπρους Λι, Ισαάκ Ασίμοφ, Τζον Λένον, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Τζον Μάλκοβιτς, Ρίτσαρντ Μπράνσον, Άρθουρ Μίλερ, Τζέιμς Κάμερον, Κλοντ Μονέ, Νόαμ Τσόμσκι, Τζούλιαν Μουρ, Τζέρεμι Κλάρκσον, Ραφαέλ Ναδάλ, Μπομπ Γκέλντοφ, Χοακιν Φίνιξ, Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Κιάνου Ριβς, Ρίτσαρντ Ντόκινς, Στήβεν Χόκινγκ, Κίρα Νάιτλι, Αντζελίνα Τζολί, ο Μπραντ Πιτ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μόργκαν Φρίμαν, Τζόντι Φόστερ, Τζακ Νίκολσον, Χιού Χέφνερ, Εμα Τόμσον, Τζούλιαν Μουρ,Ρίτσαρντ Ντόκινς

Υπάρχουν εκατομμύρια Άθεοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, φιλόσοφοι και άλλοι, αλλά ανέβασα μερικούς και κάποιες έρευνες για τους άθεους επειδή έχει να κάνει με την αντίληψη του θέματος που γράφω.

Οι πιστοί ή οι άθεοι είναι πιο έξυπνοι;
Αρνητική η σχέση ανάμεσα στην θρησκευτική πίστη και στη νοημοσύνη, σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ
Τι σχέση μπορεί να έχει η θρησκευτικότητα με τη νοημοσύνη;
Η πρώτη απάντηση που έρχεται στο μυαλό είναι πως δεν έχει
. Όμως οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ έχουν αντίθετη άποψη…
Στο περιοδικό κοινωνικής ψυχολογίας «Personality and Social Psychology Review», δημοσιεύθηκε μια πρωτότυπη έρευνα, στην οποία οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι πιστοί και θρησκευόμενοι άνθρωποι έχουν χαμηλότερη νοημοσύνη -κατά μέσο όρο- σε σχέση με τους άπιστους και άθεους.
Σύμφωνα με την μελέτη, η θρησκευτική πίστη φαίνεται παράλογη, αντιεπιστημονική και αναπόδεικτη σε πολλούς έξυπνους ανθρώπους, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αποστασιοποιούνται από τη θρησκεία.
Ακόμα, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι συνήθως δίνουν μεγαλύτερη σημασία στον αυτοέλεγχο της προσωπικής ζωής τους, κάτι που τους απομακρύνει από τις πεποιθήσεις περί Θεού.
https://www.protothema.gr/ugeia/article/302089/oi-pistoi-i-oi-atheoi-einai-pio-exupnoi/
«Οι άθεοι στην Ελλάδα δεν είναι ούτε τέρατα με κέρατα στο κεφάλι ούτε σατανιστές ούτε δολοφόνοι», λέει ο Αλ. Σακελλαρίου.
«Είναι κανονικοί άνθρωποι, με διαφορετικά συστήματα πεποιθήσεων και ηθικών αξιών, προερχόμενοι από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα, ακτιβιστές ή μη ως προς την προώθηση της αθεΐας, οι περισσότεροι εκ των οποίων σε κάποια στιγμή της ζωής τους και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αποφάσισαν να διαρρήξουν αυτό που ονομάζεται “αλυσίδα θρησκευτικής μνήμης” μέσω της οποίας μεταδίδεται η θρησκευτική πίστη από γενιά σε γενιά».
http://www.efsyn.gr/arthro/telika-yparhoyn-atheoi-stin-ellada-0
Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα που εκπόνησε την εν λόγω έρευνα, η ισχύς της θρησκευτικής πίστης είναι αντιστρόφως ανάλογη του επιπέδου ευφυίας κάθε ατόμου. Οι ερευνητές από το Imperial College London υπέβαλαν σε μια 30λεπτη δοκιμασία γνωστικών ικανοτήτων 63.000 άτομα διαδικτυακά, αφού πρώτα τους ζήτησαν να αποκαλύψουν την θρησκευτική τους ταυτότητα.
Ειδικότερα οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν εάν είναι άθεοι, πιστοί κάποιου θρησκεύματος ή αγνωστικιστές.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της ομάδας, οι αγνωστικιστές είχαν καλύτερες επιδόσεις στο τεστ ευφυίας από τους θρήσκους συμμετέχοντες, ωστόσο τα κατάφεραν καλύτερα από τους άθεους που σημείωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες.
«Έχει διαπιστωθεί και παλαιότερα η αντιστρόφως ανάλογη σχέση μεταξύ θρησκευτικότητας και ευφυίας», εξηγεί στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Psychology ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Richard Daws.
https://www.lykavitos.gr/οι-άθεοι-είναι-πιο-έξυπνοι-από-τους-πισ/

Παρακάτω θα ανεβάσω και μερικούς αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους, που δεν έχαναν ευκαιρία να τα βάλουν με τα ιερατεία, αλλά με πλάγιο τρόπω, διότι τους περίμενε η διαπόμπευση, ή ακόμα και ο θάνατος!

Ελληνας επιστήμονας ανακάλυψε άγνωστη περιοχή στον ανθρώπινο εγκέφαλο
22 Νοεμβρίου 2018,
Ο διεθνούς φήμης «χαρτογράφος» του εγκεφάλου, ο Ελληνας καθηγητής της διασποράς Γιώργος Παξινός, ερευνητής στο Ινστιτούτο Ερευνών Νευροεπιστήμης της Αυστραλίας (Neuroscience Research Australia-NeuRA), ανακάλυψε μια νέα, άγνωστη έως τώρα, περιοχή στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Η περιοχή, την οποία ο Γ. Παξινός ονόμασε «Ενδοσχοινιοειδή Πυρήνα» (Endorestiform Nucleus), βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ενώνεται ο εγκέφαλος με το νωτιαίο μυελό.

Ο Γιώργος Παξινός έχει δημιουργήσει τους περισσοτέρους ‘άτλαντες’ του εγκέφαλου και έχει ανακαλύψει τους περισσότερους πυρήνες του εγκέφαλου από οποιονδήποτε άλλον επιστήμονα στον κόσμο. Έχει δημοσιεύσει 52 βιβλία και το πρώτο του με τίτλο «Ο εγκέφαλος του αρουραίου σε στερεοταξικές συντεταγμένες» αποτελεί ένα από τα κορυφαία σε αναφορές επιστημονικά βιβλία διεθνώς.
Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε τονίσει ότι οι άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν την ψευδαίσθηση πως υπάρχει ψυχή, αφού τα πάντα -και τα συναισθήματα- προέρχονται και ελέγχονται από τον εγκέφαλο. Είχε αρνηθεί ότι υπάρχει ελεύθερη βούληση στον άνθρωπο, ενώ είχε δηλώσει άθεος.

https://e-thessalia.gr/ellinas-epistimonas-anakalypse-agnosti-periochi-ston-anthropino-egkefalo/

Μορφές αθεΐας στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία: πολιτισμικές ρήξεις εντός ενός
ελληνορθοδόξου κοινωνικού περιβάλλοντος
Αλέξανδρος Σακελλαρίου∗
Το αντικείμενο και τα ερωτήματα
www.eens.org/EENS_congresses/2014/sakellariou_alexandros.pdf

Οι άθεοι σκεπτικιστές, πρέπει να διαφυλάξουν τις απόψεις τους μακρυά από μαγαζάκια συλλόγους και άλλα ευτράπελα που παρακολουθούμε, διότι  έχουν να κάνουν με εκατομμύρια θρησκευτικούς δούρειους ίππους.

Κατά την δική άποψη πρέπει να φτιάξουμε φιλοσοφικές σχολές Άθεων και τίποτα άλλο.

Χθες, σήμερα, αύριο.

Η επιστήμη όσο και να βάζει νερό στο κρασί της, για να μην έρθει σε ρήξη με το κατεστημένο, την θρησκεία και την εξουσία, αλλά κυρίως την θρησκεία δεν θα μπορέσει.

Δεν μπορεί να κρύβει για πάντα την αλήθεια.

Γιατί αναφέρομαι περιληπτικά σε άτομα επιστήμονες, με ειδικές γνώσεις, είχαν καταλάβει ότι οι δογματικές και ψεύτικες θρησκείες είναι ανακάλυψη των ολίγων για να εξουσιάζουν τους πολλούς.

Είχαν καταλάβει ότι ο άνθρωπος είναι ένα και το αυτό με το Σύμπαν, γεννήθηκε μαζί με το Σύμπαν, έχει το ίδιο (ΝΤΙ  Ε ΝΕΙ), είναι γέννημα των άστρων!

Όποιες διεργασίες γίνονται στο Σύμπαν, επηρεάζουν και όλα τα όντα του Σύμπαντος και μάλιστα βιολογικά, διορθωτικά, θεραπευτικά, βάση συμπαντικού σχεδίου.

Δηλαδή όλα τα όντα στο σύμπαν, καταλαβαίνουν πότε έρχεται ο κίνδυνος για τον πλανήτη τους, που είναι αυτόματες ενέργειες του σύμπαντος, διορθωτικές κινήσεις.

Για αυτό τα όντα,  δεν έχουν πατρίδα, η πατρίδα τους είναι το Σύμπαν, όπου πάνε είναι πατρίδα τους, με την γήινη ερμηνεία της πατρίδας.

Για αυτό και όταν κοιτάμε το αχανές και ατελείωτο σύμπαν αισθανόμαστε ένα δέος, μια ψυχολογική σύνδεση, μια αγαλλίαση, μια απερίγραπτη αγάπη, για το άγνωστο, που όμως στο (ΝΤΙ  Ε ΝΕΙ ) μας είναι γνωστό και προσπαθεί να μας κρατά συνδεδεμένους.

Το σύμπαν αν χρειαστεί να καταπιεί την γη, ή τον λεγόμενο γαλαξία μας, για να διορθώσει κάτι άλλο, θα το κάνει, ίσως να το κάνει για να γεννηθεί κάτι ποιο σταθερό, εξαλείφοντας τα λάθει.

Το Σύμπαν είναι ένα αθάνατο εργαστήριο!

Ποιος μορφωμένος που σέβεται τον εαυτό του, έναντι της αλήθειας, όταν την αντικρίσει, θα την προσπεράσει σαν να μην την είδε;;;

Η μικρή περίοδος της διαμονής του ανθρώπου στην γη με τις τεράστιες γνώσεις που αποκτά, είναι η αρχή της αμφιβολίας και της έρευνας.

Σίγουρα ο θάνατος άστρων και όντων, είναι μια ενδιάμεση διεργασία στον αιώνιο σχεδιασμό, για σύμπαν και όντα.

Αν χρειαστεί ο άνθρωπος να φύγει από την γη για άλλους πλανήτες, ή γαλαξίες, δεν θα το κάνει γιατί δεν μπορεί να μας θρέψη όσα δισεκατομμύρια και να γίνουμε.

Θα φύγουμε γιατί θα μας έχει ειδοποιήσει το (ΝΤΙ  Ε ΝΕΙ) μας ότι θα γίνουν ριζικές  συμπατικές αλλαγές.

Εδώ κρατώ λίγες επιφυλάξεις με τα φαινόμενα που παρατηρώ και αφήνω ένα ερωτηματικό, μήπως κάποιοι επιστήμονες έχουν πάρει, καταγράψει τέτοια μηνύματα;;;;;

Η υποψία ότι πέρα από τις καταστροφές γεγονότων, μέσο γραπτών, σε σπηλιές, σε μάρμαρα, σε τοίχους, σε περγαμηνές, σε μνημεία κ.α.

Μας φανερώνουν κάτι που δεν μπορούν να το αποκρύψουν στο σύνολό τους, αν και πολλά έχουν καταχωθεί, ή έχουν κρυφτεί σε απλησίαστα μέρει, πάντα κάτι τους ξεφεύγει.

Αυτό το κάτι είναι η αληθινή ιστορία της γης και του ανθρώπου και όλων των όντων, είναι μια διαφορετική παρουσίαση της ιστορίας, που δεν σβήνετε, δεν αλλοιώνεται, δεν διαστρεβλώνεται, δεν κρύβεται!

Ένα μεγάλο στοιχείο που από ψέμα γίνεται αλήθεια είναι ότι, οι αφελέστατοι δηλώνουν ότι ο θεός έφτιαξε τον άνθρωπο και την γη και τα λοιπά και τα λοιπά, όχι άλλους πλανήτες και όντα;

Προσέξτε, πονηρά δεν μας λένε ποτέ;

Δεν μας λένε αν έφτιαξε και άλλα όντα μέσα στο  αχανές και άγνωστο Σύμπαν, πως είναι αυτά τα όντα, έκοψε και σε αυτά το ένα πλευρό για να φτιάξη παραμύθια, αφήνουν κάθε φορά να το ερμηνεύουν κατά το δοκούν!

Παραδέχονται  και πέφτουν στην δική τους παγίδα, ότι πριν μερικές χιλιάδες χρόνια δεν υπήρχαν άνθρωποι, αλλά διάφορα ζώα μαζί με τον άνθρωπο, σε άγρια ζωώδη, απροσδιόριστη μορφή,  Άλλοι λένε ότι ήταν κύτταρο, ψάρι, μαϊμού, πίθηκος, γορίλας και άλλες ηλιθιότητες.

Γιατί ηλιθιότητες;;;

Μα σήμερα η γη μας προσφέρει συνέχεια την αλήθεια, ανατρέποντας όλες τις παραπάνω ψευτιές και ιδικά τις θρησκευτικές!

Μέχρι στιγμής έχουμε απολιθώματα σε βράχους, που δεν μπορεί κανένας να τα κατασκευάσει, αφού αυτά τα απολιθώματα χρειάζονται επιστημονικά αποδειγμένα, όχι χιλιάδες χρόνια, αλλά εκατομμύρια για να επιβιώσουν στον ανελέητο χρόνο!

Απολιθώματα που δείχνουν καθαρά την ανθρώπινη παρουσία στην γη εκατομμύρια χρόνια πριν, σκελετούς ανθρώπων και ζώων,  εκατομμύρια χρόνια πριν, φυσικά κανένα ευαγγέλιο, Άγιος, θεός, θεοί άλλων εθνικοτήτων, αναφέρουν αυτό το γεγονός, το αποσιωπούν, διότι γκρεμίζετε όλο το ψεύτικο και βάρβαρο οικοδόμημά τους!!!

Δεν θέλω σε αυτό το άρθρο να μιλήσω θρησκευτικά, αλλά δεν μπορώ να το αποφύγω, αφού συναντιούνται τα ψέματά τους με τις αλήθειες που ανακαλύπτουμε.

Και φέρουν μια ασυγχώρητη ευθύνη, απέναντι στην γη και τον άνθρωπο, αφού τους έβαζαν αιώνες τρικλοποδιές!

Για αυτό εν έτη 2018 παρακολουθούμε την βαρύγδουπη διάλυση των θρησκειών και για να προλάβουν την πλήρη κατάρρευσή τους, με ότι αυτό θα σημάνει για αυτούς τους δογματικούς, ψυχικούς δολοφόνους, φτιάχνουν την Παν θρησκεία!

4.000  θρησκευτικοί ψεύτες θα ενωθούν κάτω από έναν νέο θεό και θα συμπεριλάβουν και αυτά που ήταν η αιτία για την κατάρρευσή τους, με νέες ερμηνείες και νέο θεό!

Όμως όσες θρησκείες και να φτιάξουν, η αλήθεια άρχισε να τους παίρνει στο κατόπι, προκαλώντας τους τρόμο.

Επανερχόμαστε στο κυρίως άρθρο.

Η σχιζοφρένεια, είναι ένα βήμα για μια άλλη διάσταση, ένα νέο άνοιγμα στο μυαλό, ένα σχεδιασμένο συμπατικό βήμα την κατάλληλη ώρα, αυτό για να συμβεί, χρειάζεται ιδικό περιβάλλον, κατανόηση, αγάπη, ειλικρίνεια και φυσικά δεν υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον να ενεργοποιηθεί, είναι μερικά από τα πολλά που χρειάζεται η μετάβαση σε άλλη διάσταση.

Παλιότερα το φαινόμενο σχιζοφρένεια το αντιμετώπιζαν ως μαγεία, η δαίμονο-ποίηση και αυτό, διότι ξεσκέπαζε το κατεστημένο.

Σήμερα την σχιζοφρένεια την αντιμετωπίζουν ως ασθένεια, σε τουμπανιάζουν με ψυχοφάρμακα και σε κάνουν αληθινό ασθενή!

Άσε την συμπεριφορά τον υπαλλήλων των ψυχιατρικών ιδρυμάτων και της πολιτείας, ακατάλληλοι, άθλιοι.

Η κοινωνική μου μόρφωση και τα διάφορα διαλύματα σε διαφορετικά επαγγέλματα, με έφεραν να γίνω γνώστης, για αυτά που αναφέρω.

Είχα έναν θείο σχιζοφρενή, πρώην αρχηγός ιππικού, μορφωμένος, πράος, 40 χρόνια στο Δαφνί, πηγαίναμε όλα τα παιδιά του και τα ανίψια του και μας έκανε μαθήματα!!!

Παρακολουθούσα μέχρι τώρα τελευταία που επήγα πριν μας αφήσει, ότι το 90% αυτόν που είχαν την ταμπέλα του σχιζοφρενή ήταν πράοι, ήρεμοι, και όταν έβγαινε ο θείος μου με άδειες, ήταν καλοσυνάτος, χωρίς να παίρνει τα φάρμακα που του φόρτωναν σε όλη την άδειά του.

Να είναι καλά εκεί που είναι, αλλά είναι ένα θέμα, που με πόνεσε πολύ.

Αυτό που λένε σχιζοφρένεια, για αυτούς που σκοτώνουν και σκοτώνονται και κάνουν τρελά πράγματα, δεν είναι σχιζοφρένεια, αλλά εγκεφαλική βλάβη, από διάφορες αιτίες, αρρώστιες κτυπήματα, κληρονομικότητα κ.α.

Η σχιζοφρένεια είναι το επόμενο βήμα σε άλλη διάσταση, η ενεργοποίηση και Άλου μέρους του εγκέφαλου.

Αυτό το φαινόμενο δεν είναι η επιστήμη ακόμα σε θέση να το συλλάβει, καταλάβει, αναλύσει, εξηγήσει και το πετά στις καλένδες, μαζί με υποψήφιους υπέρ ανθρώπους, τους οποίους τους έχει για πειραματόζωα.

Αυτή η άλλη διάσταση του εγκεφάλου, θα μας οδηγήσει ασφαλές έξω από την γη, όποτε μας χρειαστεί.

Αρκετοί αρχαίοι φιλόσοφοι, είχαν μεταβεί στην σχιζοφρένεια και αφού δεν έβλεπαν ανταπόκριση, αλλά μόνο χλευασμό και περιφρόνηση, απομονώνονταν μέχρι τον θάνατό τους.

Θα εξετάσουμε συνοπτικά  περιπτώσεις και αρκετούς μαζικούς διωγμούς ανθρώπων του πνεύματος στην αρχαιότητα.

Πάνω στο μνήμα του Ησίοδου γράφτηκε η εξής ελεγεία από τον ποιητή Χερσία:

<<…πλείστον εν Ελλάδι κύδος ορείται ανδρών κρινομένων εν βασάνω σοφίης…>>

<<…Θα είχε περισσότερη δόξα στην Ελλάδα, αν οι άνθρωποι κρίνονταν με βάση τη σοφία τους…>>

Αναξαγόρας έλεγε ότι υπήρχε μόνο ένα υπέρτατο ον, που το ονόμαζε «ο Νους».

Αυτός ήταν ο πατέρας της κοσμικής δίνης, απ’ αυτόν καταγόταν το ανθρώπινο πνεύμα, αυτός βρισκόταν πίσω από τα μεγάλα μυστήρια του σύμπαντος, αυτός ο Κοσμικός Νους ένωνε όλα τα πράγματα.

Αίσωπος. Εκτελέστηκε από το Ιερατείο των Δελφών.

Όταν ο Επίκουρος έγραφε πως δεν συμπαθεί την λατρεία και τις αντιλήψεις των Ελλήνων περί θεών, είναι η φιλοσοφία του ο ελληνικός πολιτισμός ή όχι;

Ο Επίκουρος γράφει: «εγώ όσα πράγματα γνωρίζω, το πλήθος τα αποδοκιμάζει, κι όσα το πλήθος επιδοκιμάζει, εγώ δεν τα γνωρίζω καθόλου» (Σένεκας, Epist. 29.10)

Θέλω, λοιπόν, με το άρθρο αυτό, να καταδείξω -όσο μπορώ- μερικά πράγματα, τα οποία φαίνεται ότι διαφεύγουν τελείως από όσους γράφουν ή διαβάζουν ή συζητούν ολόγυρα μου για τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους:

1) Ουδεμία σχέση δεν είχε η αρχαία ελληνική θρησκεία και τα ιερατεία της και οι θεοί τους και οι μύθοι τους με τους περισσότερους από τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους.

Αντιθέτως μάλιστα, οι περισσότεροι από τους φιλόσοφους κυνηγήθηκαν από τα ιερατεία, συνήθως καταδικάζονταν ως άθεοι ή ασεβείς ή αιρετικοί από την αρχαία ελληνική «Ιερά Εξέταση» (που ήταν το ίδιο στυγνή και παράλογη όσο και η χριστιανική), δεν πίστευαν στην αρχαία ελληνική θρησκεία, ακόμη και όταν αυτοί θεολογούσαν, δήλωναν ότι υπάρχει ένας θεός και όχι πολλοί, ο Θεός του Σύμπαντος, το Ένα πίσω από τα πάντα.

Οι περισσότεροι φιλόσοφοι επέκριναν τις θρησκευτικές αντιλήψεις των υπολοίπων Ελλήνων ως αφελείς και μυθολογικές, πολεμούσαν τους ιερείς, τις δεισιδαιμονίες, απέρριπταν τις αντιλήψείς της εποχής τους, όλοι οι φιλόσοφοι εξαρχής αναζητούσαν την ουσία των πραγμάτων, δεν τους κάλυπτε η θρησκεία, και άρα την ακυρώνουν μέσα από το έργο τους.

Οι περισσότεροι ήταν επιστήμονες, φιλόσοφοι και διανοούμενοι όπως οι σύγχρονοι φιλόσοφοι και διανοούμενοι, και όχι ακόλουθοι θρησκειών και λαϊκών δοξασιών.

(Η αρχαία ελληνική θρησκεία καταστράφηκε από τους χριστιανούς αυτοκράτορες, και μάλιστα οι Έλληνες κατέληξαν να πάψουν να πολεμούν για τους θεούς, γι’ αυτό και τους νίκησαν οι Ρωμαίοι που πίστευαν ακόμη στους θεούς και πολεμούσαν γι’ αυτούς με πάθος).

2) Συνήθως οι φιλόσοφοι δεν είχαν καμία στενή σχέση με την επίσημη Πολιτεία, συχνά την αποστρέφονταν ή επαναστατούσαν εναντίον της, και ακόμη πιο συχνά η επίσημη Πολιτεία τους συλλάμβανε, τους δίκαζε, τους καταδίκαζε, τους εξόριζε, τους φυλάκιζε, τους σκότωνε, τους απομόνωνε, ή τους ανεχόταν για πολιτικούς λόγους.

Ο Θαλής (624-546 π.Χ.), ο πρώτος Έλληνας φιλόσοφος και ένας από τους «Επτά Σοφούς της αρχαιότητας», προσπαθούσε να διδάξει στους συμπολίτες του στη Μίλητο τον τρόπο να συλλογίζονται ορθά, και πρέπει να ήταν ένας ήρεμος και καλοκάγαθος άνθρωπος αφού δεν οργιζόταν όταν εκείνοι δεν καταλάβαιναν το παραμικρό από τα παράξενα πράγματα που τους έλεγε ή όταν τον κορόιδευαν και τον περιγελούσαν.

Και πρέπει να αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη γι’ αυτούς όταν οι άλλοι Έλληνες τον συμπεριέλαβαν στους Επτά Σοφούς δίπλα στον Σόλωνα.

Βλέπετε, ήταν έτοιμοι πάντοτε να τον χλευάσουν ή και να τον κατηγορήσουν άδικα, λόγω της αμάθειάς τους.

Παράδειγμα, όταν ο Θαλής προέβλεψε την έκλειψη ηλίου στις 28 Μαΐου του 585 π.Χ., και η έκλειψη όντως έγινε την ημέρα και την ώρα που είχε προβλέψει, οι συμπολίτες του αντί να τον θαυμάσουν, τον κατηγόρησαν για μάγο.

Ο Αναξίμανδρος ήταν ο πρώτος  Έλληνας φιλόσοφος που τόλμησε να εκδώσει ένα σύγγραμμα «Περί φύσεως» (γύρω στο 550 π.Χ., και, από τότε, σχεδόν κάθε Έλληνας φιλόσοφος, και όχι μόνο, έχει γράψει και από ένα σύγγραμμα «περί φύσεως», που έγινε το αγαπημένο θέμα των αρχαίων λογίων).

Ήταν η πρώτη γνωστή συγγραφή με την οποία επιχειρούταν η εξήγηση του σύμπαντος με βάση επιστημονικές αρχές, και αποτελούσε σοβαρά επικίνδυνο τόλμημα, αν λάμβανε κανείς υπ’ όψιν του τις  θεοκρατικές αντιλήψεις της εποχής, αφού οποιοδήποτε παρόμοιο εγχείρημα έπρεπε να συμβαδίζει με τη θεογονία του Ησίοδου και με τις γενεαλογίες του Δία.

Πυθαγόρας Έπειτα από την πάροδο ενός χρόνου, γεμάτου επαφές, συνεδριάσεις, διδασκαλίες και δραστηριότητες της Πυθαγόρειας Σχολής, ο Πυθαγόρας συνελήφθη και βρέθηκε στα δικαστήρια, κατηγορούμενος -φυσικά- για αθεΐα και διαφθορά των νέων (όπως άλλωστε θα συνέβαινε και σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη αν ίδρυε τη σχολή του).

Το δικαστήριο αποτελούνταν από χίλιους δικαστές (!) και η απολογία του Πυθαγόρα ήταν τόσο γοητευτική και εντυπωσιακή, που τελικά απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες και του επιτράπηκε να συνεχίσει να διδάσκει.

Αυτό δεν έγινε επειδή υπήρχαν εκεί περισσότερες νεωτεριστικές τάσεις απ’ ότι συντηρητικές, κάθε άλλο, απλώς η φιλοσοφία έτεινε να γίνει μόδα στις αποικίες, και η πόλη θα έδειχνε κακό πρόσωπο αν εξόριζε ή σκότωνε έναν φιλόσοφο, θα αποκτούσε φήμη οπισθοδρομικής κοινότητας, κάτι που οι έμποροι και οι σνομπ πλούσιοι δεν το ήθελαν, όσο και αν επέμεναν οι ιερείς και οι πολιτικοί.

Ηράκλειτος (Πηγή: Περιοδικό Strange, τεύχος 63, άρθρο «Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και το αρχαίο ελληνικό κατεστημένο», Παντελής Γιαννουλάκης, σελίδα 30)

Εκτός από τις γνωστές του ρήσεις («Τα πάντα ρεί», «Πόλεμος πατήρ Πάντων», κλπ), που φανερώνουν μία σοφή εξέταση του κόσμου, οι πεποιθήσεις του Ηράκλειτου περιστρέφονται γύρω από το εξής: ο κόσμος μοιάζει να ποικίλει και να αποτελείται από πολλά ετερόκλητα στοιχεία, μόνο όμως στα μάτια των ανίδεων, γιατί στην πραγματικότητα εκείνο που ποικίλει είναι μόνον τα σχήματα ενός και μόνο στοιχείου: της φωτιάς (ή αλλιώς, της ενέργειας).

Κατά τα άλλα, τίποτε δεν «είναι», αλλά τα πάντα «ρει».

Επίσης, τα πάντα προϋποθέτουν την ύπαρξη του αντιθέτου τους, όλα εναλλάσσονται αλλά στο βάθος είναι το ίδιο πράγμα.

Η μεταλλαγή των αντιθέτων δημιουργεί τη ζωή και της δίνει τη σημασία της, κι αυτή η σημασία είναι η αιώνια πάλη μεταξύ των αντιθέτων.

Αν οι αναλύσεις αυτές επεκταθούν στο θρησκευτικό ή θεολογικό επίπεδο, οδηγούν στον ολοκληρωτικό αθεϊσμό.

Η εξουσία των θεών δεν υπάρχει, αφού τα πάντα αλλάζουν, κι αφού τα πάντα μεταλλάσσονται και πολεμούν και υπάρχουν χάριν σ’ αυτόν τον πόλεμο, τότε- και οι θεοί δεν υφίστανται ως άρχοντες της μοίρας των ανθρώπων και του κόσμου.

Η φωτιά μονοπωλεί τις  ιδιότητες και τις εξουσίες τους.

Οι θεοί δεν υπάρχουν, και τα αγάλματα τους δεν είναι τίποτε άλλο από απλά κομμάτια πέτρας, με τα οποία είναι ανώφελη οποιαδήποτε συνομιλία ή προσευχή, και η θυσία ζώων είναι σκληρότητα και χάσιμο χρόνου.

Κατά τη γνώμη μου, ο Ηράκλειτος έκανε λάθος να τα καταθέσει όλα αυτά γραμμένα στο ναό της Αρτέμιδος, δηλαδή τελικά στα χέρια των ιερέων, νομίζοντας ότι εκεί θα είχαν πρόσβαση σε αυτά όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Το έργο του δεν διασώθηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, διότι δεν το διέσωσαν εκείνοι στους οποίους ανατέθηκε από τον ίδιο να το διασώσουν.

Το γιατί, είναι εύκολο κανείς να το φανταστεί.

Ο Καρνεάδης, επικεφαλής της Ακαδημίας του Πλάτωνα, υποστήριζε ότι η πίστη στο Θεό είναι παράλογη, ενώ οι Επικούρειοι, αποκαλούνταν συχνά άθεοι κατά την αρχαιότητα.

Στη συλλογιστική πορεία του καθηγητή υπάρχουν και οι «αθεϊστικές γραφές» του φιλοσόφου και ποιητή Ξενοφάνη.

Ο Αναξιμένης (586-525) είναι ο τρίτος μεγάλος φιλόσοφος της Μιλήτου και μαθητής του Αναξίμανδρου που στη θέση του άπειρου βάζει τον αέρα.

Όταν αραιώνεται γίνεται πυρ κι όταν συμπυκνώνεται γίνεται άνεμος, νερό, ύστερα σύννεφο, γη και πέτρα.

Ο Αέρας του Αναξιμένη είναι ζωογόνος, όπως και το νερό του Θαλή.

Ο Ηράκλειτος (540-480) δέχεται τη συνεχή ροή στο Σύμπαν.

Τα αντίθετα ταυτίζονται με την αμοιβαία διαδοχή και αλλαγή.

Όλα αλλάζουν και ανανεώνονται ποτέ δεν είναι ίδια, «τα πάντα ρει».

Μόνο ο «λόγος» είναι σταθερός.

Είναι ο εσωτερικός ρυθμός του κόσμου, που μεταβάλλεται σύμφωνα με τον αιώνιο Λόγο.

Αυτός είναι ένας εσωτερικός κανόνας που ο Ηράκλειτος πότε τον λέει Δία και πότε Ειμαρμένη.

Να εξηγήσω τι είναι ειμαρμένη, διότι είναι γεγονός ότι δεν γνωρίζουν όλοι. Ειμαρμένη είναι το πεπρωμένο, η φαντασία, αυτό που σε ακολουθεί, αυτό που κουβεντιάζεις  το πνεύμα.

Αν κάποιος έχει καλύτερη εξήγηση, θέλω να την αναφέρω και αυτό επειδή με ρωτούν αρκετοί.

Την τάξη αυτή του κόσμου δεν την δημιούργησε ούτε ο θεός ούτε οι άνθρωποι, αλλά υπήρχε πάντα και θα υπάρχει σαν ένα αιώνιο ζωντανό πυρ που ανάβει και σβήνει σύμφωνα με ορισμένα μέτρα (νόμοι).

Ο ήλιος θα συνεχίσει να κινείται όπως γνωρίζουμε, αλλιώς θα τον συλλάβουν οι Ερινύες για παράβαση του νόμου και της τάξης!

Σαν πρωταρχικό συστατικό του κόσμου δέχεται τη φωτιά (πυροκρατική φυσική θεωρία) που την ταυτίζει με την ψυχή (αείζωον πυρ) και αλληλοϋποκαθίσταται μέσα στη συνεχή ανακύκλωση των πάντων.

Ο Αναξαγόρας (500-428) γεννήθηκε στις Κλαζομενές της Μ. Ασίας και γι’ αυτό διαμόρφωσε υλιστικές αντιλήψεις κάτω από την επίδραση της Ιωνικής σχολής.

Ο Αναξαγόρας δέχεται ότι η αρχική κατάσταση του κόσμου ήταν μια άμορφη και ακίνητη μάζα, αποτελούμενη από αναρίθμητα και απειροελάχιστα, άφθαρτα σωματίδια που τα ονόμαζε σπέρματα ή χρήματα.

Όλα αυτά τέθηκαν σε κίνηση (κοσμική δίνη) που προκάλεσε ο Νους.

Με την περιστροφική επίδραση και μέσω της αρχής της σύνδεσης και αποσύνδεσης των στοιχείων, ταξινομήθηκαν και αποτέλεσαν την ουσία του υλικού κόσμου.

Η υλιστική θεωρία του Αναξαγόρα δεν του επέτρεψε να δεχτεί το Νου σαν εξωκοσμική και υπερφυσική δύναμη.

Ο υλικός κόσμος του ήταν έτσι οργανωμένος, ώστε από τη φύση του να σκέφτεται και να αυτοδημιουργείται.

Η έννοια του σκοπού, του τέλους, που ο Αριστοτέλης θα διατυπώσει, μετά από έναν αιώνα σαν τελεολογική αντίληψη, είναι στηριγμένη στον Αναξαγόρα που πρώτος συνέλαβε.

Κατηγορήθηκε σαν άθεος από τους πολιτικούς αντιπάλους του Περικλή, τους ολιγαρχικούς του Θουκυδίδη και συγκεκριμένα από τον Κλέωνα, γιατί πρόσβαλε τη θεότητα θεωρώντας τον ήλιο «διάπυρη πέτρα.

Ο Αναξαγόρας εκτός από τον ήλιο δίδαξε ότι και η σελήνη δημιουργήθηκε από το ίδιο υλικό με τη γη και οι Γαλαξίες είναι πολλά αστέρια που τα περισσότερα δε φαίνονται.

Οι βροντές, έλεγε, είναι σύγκρουση νεφών, και οι αστραπές βίαιη τριβή αυτών.

Την πρόκληση των σεισμών την απέδιδε στην καταβύθιση του αέρα μέσα στη γη.

Ο Δημόκριτος (460-370) γεννήθηκε στα Άβδηρα της Θράκης, χρησιμοποιώντας τη γνώση των προκατόχων του επινόησε την ατομική του θεωρία.

Τα αντικείμενα (η ύλη) αποτελούνται από πλήθος αόρατα μόρια-άτομα που είναι αιώνια, αμετάβλητα, άφθαρτα και αδιαίρετα (άτμητα), βρίσκονται σε διαρκή κίνηση και δημιουργούν στροβιλική κίνηση (κοσμογονική δίνη) μέσα στο σύμπαν.

Αυτή την κοσμογονική δίνη την ονόμασε ανάγκη και την αναγκαιότητα της φύσης να συμπεριφέρεται πότε έτσι και πότε αλλιώς σήμερα την λέμε νομοτέλεια.

Οι αισθήσεις είναι το μοναδικό μέσο γνώσης έλεγε ο Πρωταγόρας και ο Δημόκριτος διακήρυττε ότι η συνείδηση είναι το αποτέλεσμα της επίδρασης των αντικειμένων πάνω στα αισθητήρια όργανα.

Απέρριπτε την εκδοχή του τυχαίου με την έννοια του αναίτιου και ό,τι ξεφεύγει από την αισθητηριακή γνώση μπορεί να ανακαλυφθεί με τη λογική.

Δεν πίστευε στην αθανασία της ψυχής.

Τέτοιες δεισιδαιμονίες διακήρυττε πλάθουν οι άνθρωποι στη διάρκεια της βασανισμένης και της ταλαιπωρημένης από φόβους ζωής τους.

Ο Δημόκριτος έλεγε για το σύμπαν ότι είναι άπειρο και αδημιούργητο και οι κόσμοι του συνεχώς δημιουργούνται ενώ άλλοι καταστρέφονται.

Άλλοι έχουν ζωή και άλλοι όχι.

Ακόμα έλεγε ότι ορισμένοι κόσμοι έχουν έναν ή και δυο ήλιους και άλλοι κανέναν, που τους τοποθετούσε μακρύτερα από τους πλανήτες!

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η ζωή και στο δικό μας πλανήτη, με τη βοήθεια της ζωοποιούς υγρασίας πράγμα που έκανε τον Λακτάντιο, απολογητή του χριστιανισμού 800 χρόνια αργότερα να φρίξει!

Η βιολογία και η αστροβιολογία στις μέρες μας δικαίωσε το Δημόκριτο.

Ο Επίκουρος (341-270) ήταν Αθηναίος.

Όπως και ο Δημόκριτος, δεχόταν ότι ο κόσμος αποτελείται από πολύ μικρές άτομες φύσεις, τα άτομα, που συνεχώς κινούνται και δε χάνονται ποτέ (είναι άφθαρτα) και έχουν διαφορετικό μέγεθος, βάρος και σχήμα.

Δεχόταν το κενό (αναφή φύση) γιατί χωρίς αυτό δε θα μπορούσε να υπάρχει κίνηση.

Όπως και ότι δεν υπάρχει τίποτα έξω από το σύμπαν, ούτε γεννιέται κάτι από το τίποτα.

Η περιστροφική κίνηση των άστρων είναι νομοτέλεια (φυσική αναγκαιότητα) που προέκυψε από τη διαμόρφωση κατά τη γέννηση του κόσμου!

Για τη μελέτη της φύσης, ο Επίκουρος ήταν κατηγορηματικός.

Δε δεχόταν αντιεπιστημονικές υποθέσεις που δε στηρίζονταν πουθενά.

Όλα τα φυσικά φαινόμενα στηρίζονται σε φυσικά αίτια, αν δεν τα αναγνωρίσουμε έτσι κινούμαστε μέσα στο ψεύδος και στην πλάνη.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ασχολήθηκε με τα μετέωρα προκειμένου να καταδείξει τις αιτίες των ουρανίων φαινομένων.

Πίστευε ακόμα ότι και αυτά που σήμερα δεν μπορούμε να εξηγήσουμε η φυσική τους αιτία θα γνωσθεί στο μέλλον.

Απομυθοποίησε επίσης τα φαινόμενα από τη θεοποίηση που υπέστησαν, ώστε ο άνθρωπος να απαλλαγεί από τις δεισιδαιμονίες και το φόβο που τον προκαλούν η άγνοια και η αμάθεια και τον κρατά δέσμιο σε όλη του τη ζωή.

Όταν κατανοήσει ότι το κάθε φαινόμενο οφείλεται σε κάποια φυσικά αίτια αποδεσμεύεται από τους φόβους του και διασφαλίζει την ιδανική κατάσταση της ζωής, την ψυχική γαλήνη (αταραξία).

Κατανοώντας τη φύση, ο άνθρωπος ολοκληρώνεται, διαλύει το μύθο και λυτρώνεται από την άγνοια και την αμάθεια.

Κατανοώντας τη φύση λοιπόν κατακτούμε τη θέση που μας αρμόζει μέσα στη φύση, αντιλαμβανόμαστε τι μας ενώνει, γινόμαστε ηθικότεροι.

Αυτή είναι η φιλοσοφία του Επίκουρου, η τέχνη του ζην, γιατί και η ζωή είναι τέχνη.

Οι ιδέες αυτές θα υποστηριχθούν αργότερα (ύστερη αρχαιότητα) μόνο από τους Επικούρειους και θα ξεχαστούν και πάλι μέχρι να τους «ανακαλύψουν» ξανά οι φιλόσοφοι του 17ου και 18ου αιώνα, στις μέρες μας δηλαδή!

Ο σκοταδισμός του Μεσαίωνα έκανε καλά τη δουλειά του για κάμποσους αιώνες.

Σύνδεσε την αθεΐα με την Επικούρεια φιλοσοφία και στον υλισμό έδωσε άλλη έννοια.

Για τους χριστιανούς ο υλισμός ήταν η αγάπη για την ευτελή ύλη που σκοπό είχε μόνο την ηδονή, τις απολαύσεις και γενικά την ακόλαστη ζωή.

Ό,τι ακριβώς αντίθετα όριζε η επικούρεια φιλοσοφία και με αποτροπιασμό καταδίκαζε!

Όμως ποιος μπορούσε να αντισταθεί στον ιδεολογικό πόλεμο της κατασυκοφάντησης… όταν πίσω από την αντίρρηση κρυβόταν η δαμόκλειος σπάθα του συστήματος…

Όταν γιγαντώνεται η εξουσία και θεοποιείται το κράτος, η καταπίεση, η δυστυχία και η εκμηδένιση του ανθρώπου βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Η ανθρωπότητα έζησε μέρες φρίκης, όσο θρησκεία και εξουσία, σαν τις δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος, είχαν έναν και μοναδικό σκοπό: την υποταγή στο σύστημα.

Ο ένας εξαρτιόταν από τον άλλον.

Απ’ τον Θεοδόσιο και τον Ιουστινιανό μέχρι τον Φερντινάντο Κορτέζ και από το Βυζάντιο μέχρι το Μεξικό, η εξουσιαστική δύναμη του χριστιανισμού έδειξε το αληθινό της πρόσωπο.

Σήμερα το εκπαιδευτικό σύστημα δεν τολμά να καταπιαστεί με την ιστορία αυτή, παρά επιγραμματικά με βιασύνη προσπερνά!

Ο αναγεννησιακός ουμανισμός του 16ου αιώνα ήταν αυτός που ανάγκασε τον άνθρωπο να χειριστεί το νου και τη λογική σαν πραγματικά εργαλεία ώστε η ανθρωπότητα να βγει απ’ αυτό το σκοτεινό και μακρόχρονο τούνελ που καταρράκωσε την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Αναβιώνοντας τις ηθικές αξίες της αρχαίας Ελλάδας η ανθρωπότητα άνοιξε πανιά και πάλι για να οδηγηθεί στην κατάκτηση της φύσης και την κοινωνική πρόοδο.

Οι ανθρωπιστικές μελέτες (ουμανισμός) ήταν ο προάγγελος του Διαφωτισμού.

Ο δρόμος ήταν πια ανοιχτός… Μπορεί τα σκυλιά να μην ήταν δεμένα ακόμα, όμως όταν ο άνθρωπος κατάλαβε τη δύναμή του, κατάφερε να τα δέσει!

Τα νέα επιστημονικά επιτεύγματα του ανθρώπου άλλαξαν την κοινωνία και την αντίληψη του γι αυτή.

Μπορεί ο χριστιανισμός να κοίμισε την ανθρωπότητα για χίλια πεντακόσια χρόνια, όμως οι κοσμολογικές ιδέες του Πυθαγόρα και του Φιλόλαου ξύπνησαν ξανά στον εγκέφαλο του ανθρώπου.

Δημόκριτος, Επίκουρος, Αρίσταρχος, και τόσοι άλλοι, γαντζωμένοι και πάλι στο νου του ανθρώπου.

Η ελληνική υλιστική φιλοσοφία έλαμψε και το φως της διαχύθηκε παντού.

Το ρήγμα στη σχολαστική φιλοσοφία του Μεσαίωνα ήταν γεγονός και ο δρόμος δεν είχε γυρισμό.

Μεταρρυθμίσεις, εξεγέρσεις και επαναστάσεις δημιούργησαν κλίμα τεταμένο αναγκάζοντας πολλούς να βγάλουν τα μαχαίρια.

Ο νους πλάνταζε και ζητούσε να απελευθερωθεί.

Η σκέψη εξεγέρθη και θεσμοί αιώνων κατέρρευσαν μπροστά στον πλούτο των νέων φιλοσοφικών ιδεών και των επιστημονικών επιτευγμάτων που άλλαζαν τη ζωή του ανθρώπου και απαντούσαν στα αιώνια «αναπάντητα» ερωτήματα που η θρησκεία τόσο καιρό συγκάλυπτε ή αγνοούσε.

Ο άνθρωπος του μεσαίωνα, ζώντας το αιώνιο σκοτάδι μέσα στην πλατωνική του σπηλιά, με γυρισμένη την πλάτη στο φως και την αλήθεια, αγνοώντας τη φωτεινή πραγματικότητα για αιώνες, αποφάσισε να στρίψει πίσω και να την αντιμετωπίσει κατάματα, χωρίς τύψεις και φόβο, ανακαλύπτοντας τους νόμους που κινούσαν τις σκιές και θώπευαν τη λογική και τη συνείδησή του.

Τα παιχνιδίσματα των σκιών στους τοίχους της σπηλιάς έγιναν νόμοι και αριθμοί που άλλαξαν την αντίληψη του ανθρώπου και την προοπτική του για το μέλλον του κόσμου.

Σας αναφέρω μερικά αποσπάσματα για την κατάληξη των αρχαίων και σύγχρονων επιστημόνων φιλοσόφων που επιχείρησαν να αναδείξουν την αλήθεια και τα ψέματα των θρησκειών και που φρέναραν 2.500 χρόνια την δυνατότητα να έχει συνέχεια το επιστημονικό μεγαλείο των αρχαίων Ελλήνων και ιδικά την γνώση του σύμπαντος που αφορά και το άρθρο!

Αρχαία  Αθεΐα – Γνωμικά με εκατοντάδες άθεους φιλόσοφους .

https://www.gnomikologikon.gr/catquotes.php?categ=0135

ο Κριτίας Αθηναίος,

Διαγόρας ο Μήλιος

 Κινησίας

Πρόδικος ο Κεῖος

Αυτή τη στιγμή που γράφω το άρθρο, έμαθα ότι στην Γαλλία πάρθηκε απόφαση να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά καθολικά σε όλη την Γαλλία!

Από πληροφορίες που μάζεψα οι κύριες αιτίες αυτής της απόφασης είναι ότι είναι φιλικότερα και κάθετα λειτουργικά με όλους τους υπολογιστές, και ειδικότερα με τους υπολογιστές που βαδίζουν  με ελεγχόμενη νοημοσύνη, λένε αν θέλουμε να περάσουμε σε άλλη διάταση και να προχωρήσουμε στο διάστημα, αυτό θα γίνει μόνο με τα αρχαία ελληνικά.

Το Σύμπαν και ο άνθρωπος είναι ένα και το αυτό.

Για να το ερευνήσεις, θα πρέπει να καταλάβεις, ότι δεν είμαστε τα μοναδικά όντα στο σύμπαν, έξω από θεούς και θρησκείες.

Στο παρελθόν ήρθαν από άλλους πλανήτες, άλλα όντα και από την γη, τα γήινα όντα έχουν πάει σε άλλους πλανήτες.

Η αντίληψη της πραγματικότητας διαστρεβλώνεται από τους ιδεαλιστές που αντιστρέφουν το υποκείμενο με το αντικείμενο όπως ακριβώς και το αίτιο με το αποτέλεσμα, στρεβλώνοντας την φυσική ροή του χρόνου.

Μην ανησυχείτε, πιο κάτω θα γίνω σαφέστερος.

Βέβαια και τη «λογική» αμφότεροι την χρησιμοποιούν, όμως και αυτή στρεβλωμένη, ώστε το παράλογο εύκολα να κυκλοφορεί από ανόητο σε ανόητο με ιδιαίτερη ευκολία.

Βλέπεις το ψέμα είναι ευκολοχώνευτο και δύσπεπτη η αλήθεια!

Όμως, εκεί που κάνει θραύση ο ιδεαλισμός είναι ανάμεσα στους πιστούς των θρησκειών όπου η «ιδέα» αποκτά αντικειμενική υπόσταση σαν να πρόκειται για φυσική οντότητα!

Αντικειμενικοί ιδεαλιστές, όπως ο Πλάτων και ο Χέγκελ, κατάφεραν να πείσουν ότι οι ιδέες είναι αντικειμενικές ή όπως στον Μπέρκλεϋ ότι κόσμος μας είναι υποκειμενικός και ανύπαρκτη η ύλη, διαστρεβλώνοντας κατάφωρα την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Στην φιλοσοφία του ιδεαλισμού λοιπόν βρίσκεται το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων που διαστρεβλώνουν την αλήθεια.

Τέτοιοι είναι οι αγύρτες και οι τσαρλατάνοι, που κατά τον Βολτέρο δημιούργησαν τις θρησκείες.

Υπάρχουν αυτές οι σποραδικές πληροφορίες σαν μύθοι.

Επιστημονικά, κανένας δεν αμφιβάλει ότι ο κόσμος μας είναι υλικός.

Ό,τι υπάρχει στον κόσμο μας, μπορεί να γίνει αντιληπτό μόνο από τις αισθήσεις μας και αν το αντικείμενο βρίσκεται εκτός της περιοχής αντίληψης των αισθήσεων μπορεί να γίνει αντιληπτό μόνο από τα επιστημονικά όργανα.

Από τίποτα άλλο!

Ποιος αμφισβητεί την άποψη αυτή;

Αν αυτό είχε γίνει κατανοητό θα αποφεύγαμε να γεμίζαμε το κεφάλι μας με ιδεαλιστικά σκουπίδια, με ιδεατές οντότητες δηλαδή που ο νους γεννά με την φαντασία και οι αφελείς αποδέχονται αντικειμενικά.

Οι φανταστικές επινοήσεις γεννούν μύθους και θεούς!

Οι μύθοι βέβαια δεν είναι ψευδή κείμενα για να παραμυθιάζουμε τα παιδιά.

Στην αρχαιότητα μέσα σε αυτούς οι ποιητές έκρυβαν αλήθειες (διδάγματα και αρετές) που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να διασωθούν με το πέρασμα του χρόνου.

Πραγματικά, όπως έχει λεχθεί, οι μύθοι είναι τα αγριολούλουδα της ψυχής απ’ όπου οι μέλισσες του πνεύματος τρυγούν το μέλι της Σοφίας!

Αυτό το ωραίο ρητό παραπάνω,  δεν είναι δικό μου, δεν ξέρω ποιος μας το μετέφερε, εγώ το δανείστηκα.

Ως εδώ καλά.

Το πρόβλημα αρχίζει όταν κάποιοι αρχίζουν να πιστεύουν τον μύθο αντικειμενικά, σαν ιστορικό γεγονός και νέες φουρνιές μύθων αρχίζουν να τροφοδοτούν τον αρχικό.

Τότε το νόημα που είχε ο μύθος αρχικά, αρχίζει να διολισθαίνει και να χάνεται, η αλληγορία μετατρέπεται σε γεγονός, γίνεται «ιστορία».

Τότε η μια απάτη τροφοδοτεί την άλλη.

Έτσι γεννήθηκαν οι θρησκείες που η μυθική επινοητικότητα των δημιουργών χάνεται στο παρελθόν, και οι αποδέκτες στο μέλλον, στην κυριολεξία βρίσκονται σε σύγχυση.

Σύγχυση είναι οι θρησκείες που δημιουργούν ψευδαισθήσεις με τις οποίες ο πιστός αλλοτριώνεται μέρα με τη μέρα και αποξενώνεται από τον πραγματικό του κόσμο.

Τώρα χρειαζόμαστε πραγματικά ένα εργαλείο για να ξεχωρίσουμε το ψέμα από την αλήθεια, το μύθο από το ιστορικό γεγονός.

Το βοήθημα που μπορεί να δώσει λύση είναι η φιλοσοφία, όμως και αυτή είναι στρεβλωμένη, κάτω από την επιρροή των φιλοσόφων που την γέννησαν.

Πώς θα φτάσουμε στην αλήθεια;

Με το νου, αφού σε αυτόν αντικατοπτρίζεται ο κόσμος μας.

Ο νους είναι ο καθρέφτης της αντικειμενικής πραγματικότητας.

Η φύση όμως κρύπτεται και εμείς τότε καλούμαστε σαν εξερευνητές της γνώσης να την ανακαλύψουμε μέσα από τη λογική, το πείραμα και τα επιστημονικά όργανα.

Όμως πρέπει να ξέρουμε ότι ο νους βρίσκεται σε χρονική υστέρηση από την ύλη.

Ο νους είναι παράγωγο της εγκεφαλικής δραστηριότητας, της ύλης δηλαδή.

Είναι αυτό που ισχυρίζομαι παραπάνω για την σχιζοφρενική γνώση, δηλαδή το επόμενο βήμα για άλλη διάσταση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο νους, το πνεύμα και η σκέψη είναι αποτέλεσμα εξελικτικής διαδικασίας και όχι το πρωταρχικό, που υποτίθεται γεννά τον κόσμο, σαν να λέμε ότι μπορεί ένας νους ξαφνικά να βρεθεί από το πουθενά και να δρα, όπως λένε οι ιδεαλιστές «εν αρχή ο λόγος… και είπεν ο θεός γεννηθήτω φως… και έγινε η ύλη».

Ο λόγος δεν είναι το πρωταρχικό, δεν έχει αντικειμενική ύπαρξη όπως η ουσία.

Ο νους, οι ιδέες και η σκέψη είναι αποτέλεσμα νοητικής δραστηριότητας, ενός υλικού εγκεφάλου που λειτουργεί, σκέπτεται και συνειδητοποιεί την ύπαρξή του.

Η αντιστροφή της χρονικής διαδικασίας είναι παράλογη και δεν έχει λογική νομιμότητα, επιστημονικά δηλαδή δεν μπορεί να σταθεί.

Είναι απαράδεκτο να εξαρτούμε τη φύση και την ύλη από την ιδέα και τα θεϊκά όντα που εμφανίζονται χωρίς αιτία από το μηδέν.

Ο νους λοιπόν βρίσκεται σε χρονική υστέρηση.

Ακόμα και στην βιολογία ο εγκέφαλος που γεννά το νου εμφανίζεται στα τελευταία στάδια της εξελικτικής του διαδικασίας, όπως και στο παιδί μέχρι να αποκτήσει συνείδηση και λογική (Βιγκότσκι).

Να μια κατάφωρη αντιστροφή της λογικής που αναδεικνύει το «βασικό πρόβλημα της φιλοσοφίας», που όσοι το αγνοούν, ακόμα και αν είναι μορφωμένοι, δικαίως συγκαταλέγονται ανάμεσα στους «έξυπνους» που συνεχίζουν να πιστεύουν ανόητα πράγματα.

Τώρα νομίζω αρχίζουν κάποια πράγματα να μπαίνουν στη θέση τους.

Η λογική που φιλτράρει τις οντότητες που πρόκειται να δεχτεί σαν πραγματικές, αρχίζει να ξεχωρίζει το μύθο που στέκεται εμπόδιο στη λογική και να ξεχωρίζει την αγυρτεία από το ψέμα, την επινόηση από το πραγματικά ιστορικό γεγονός.

Η φιλοσοφία όμως που χρησιμοποιεί ιδεαλιστικά ευφυολογήματα, επειδή το είπε ο Πλάτωνας, ο Παύλος ή ο παπάς της γειτονιάς, στην ουσία δεν χρησιμοποιεί κανένα φίλτρο, παρά μόνο πίστη και συχνά ένα στείρο φανατισμό.

Όσο μεγαλύτερος ο φανατισμός, τόσο άκαμπτο το δόγμα και ο δογματισμός.

Απίστευτες ανοησίες, δυσανάλογοι παραλογισμοί που όμως γίνονται αποδεκτοί.

Το παραδέχτηκε και ο Τερτυλλιανός «Credo quia absurdum» (πιστεύω επειδή είναι παράλογο).

Και στην περίπτωση του Πλάτωνα… θα αντιδράσουν οι πλατωνιστές, τι;

Αντιαισθητικό να γίνεται κανείς ουραγός, ακόμα και εκεί που προβάλλεται το ψέμα και η γελοιότητα, επειδή το είπε ο τάδε!

Ποιος αμφιβάλει ότι ο μύθος δεν χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον και από τον Πλάτωνα;

Μάλιστα, ο μύθος για τον Πλάτωνα είναι τόσο δυνατός που εκφράζει την αλήθεια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς απόδειξη.

Έτσι ο μύθος αποτελεί αποδεικτικό καταφύγιο στην προσπάθειά του να τεκμηριώσει ένα μεταφυσικό πρόβλημα, όπως εκείνο του στρατιώτη Ήρ που πέθανε και αναστήθηκε!

Σαν τα στιγμιότυπα της Κ.Δ. κανείς δεν μπορεί να καταλάβει αν ο συγγραφέας αναφέρεται σε παραβολή ή σε γεγονός.

Μύθος και ιστορία μπερδεύονται σαν κουβάρι διαστρεβλώνοντας τον αναγνώστη ακόμα πιο πολύ.

Ας πάμε στον «άλλο κόσμο».

Το πέρασμα των ψυχών στον άλλο κόσμο μέσω του Αχέροντα ποταμού δεν καταδικάστηκε σαν μύθος.

Από τον Όμηρο πέρασε στον Ορφισμό και την Πλατωνική φιλοσοφία.

Ακριβώς αυτό συνεχίζουν να κάνουν  και Ιουδαίοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι θεωρώντας τις «ιερές» τους γραφές, αδιάψευστο λόγο, αναδεικνύοντας το Απόλυτο, το Δόγμα και τον παραλογισμό τους.

Αυτήν την παραλογία προσπαθούμε να πολεμήσουμε.

Έτσι διαιωνίζεται η ανοησία που μας απομακρύνει από την λογική στρεβλώνοντας την εικόνα του πραγματικού κόσμου, στενεύοντας για τον πιστό τα περιθώρια απόδρασης από την μωρία.

Πως να μεταβείς σε άλλη διάσταση, όταν πας προς τα πίσω η μένεις στάσιμος. αυτό κάνουν οι θρησκείες, σκλαβώνουν, αλυσοδένουν τον εγκέφαλό σου.

Αν μπορούσε ο Πλάτων να αντιπαρατεθεί στον Δημόκριτο, δεν θα επιχειρούσε να κάψει τα βιβλία του!

Η προσπάθεια του ανθρώπου λοιπόν να ερμηνεύσει υλιστικά τον κόσμο του στην ουσία τον απομακρύνει από τον ιδεαλισμό και γενικά από ανύπαρκτες οντότητες που οδηγούν στις θρησκευτικές προλήψεις, στις δεισιδαιμονίες, στους φόβους και στους παραλογισμούς.

Έτσι λοιπόν η διαιώνιση της πίστης δεν αναδεικνύει μόνο την ανοησία των αγράμματων αλλά και την μωρία που μπορεί να υποστεί ακόμα και ένας υποτίθεται μορφωμένος νους, αγνοώντας βασικές γνώσεις φιλοσοφίας, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα όπως ακριβώς γίνεται και στον αγράμματο.

Εδώ ας μην επιχειρηθεί γενίκευση που να αφορά την μωρία των ιδεαλιστών, ακόμα και αν αυτοί ήταν φιλόσοφοι.

Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε τι θέλω να πω.

Πτυχιούχοι αγράμματοι είναι όσοι κατάφεραν επαγγελματικά να στεριώσουν σε ένα επαγγελματικό πόστο αγνοώντας βασικές επιστημονικές και φιλοσοφικές έννοιες, ανθρωπολογίας, βιολογίας και φυσικής, συνεχίζοντας με το ίδιο πάθος να πιστεύουν σε θεούς, όπως τα μικρά παιδιά στους αγιοβασίληδες.

Είναι αλήθεια, πιστέψτε με, διαστρεβλώνοντας δυο τρεις λαθεμένες φιλοσοφικές έννοιες, εύκολα μπορούμε να οδηγηθούμε σε προκαταλήψεις και στα ίδια ανόητα συμπεράσματα που οδηγούνται αμόρφωτα και επιστημονικά αστοιχείωτα άτομα, ακόμα και αν πάνω από το γραφείο τους μοστράρει ένα πτυχίο νομικής ή ιατρικής επιστήμης, διαφορετικά δεν θα βλέπαμε στις δικαστικές αίθουσες να κρέμονται παναγίτσες και χριστοί, ούτε στους περίβολους των νοσοκομείων εκκλησάκια και στους θαλάμους των ασθενών και τα γραφεία των γιατρών εικονοστάσια που θυμίζουν μεσαίωνα και κακομοιριά.

Επίσης, δεν υπάρχουν μόνο σωστές και λάθος απαντήσεις, αλλά σωστές και λάθος ερωτήσεις.

Ποιος σας είπε ότι αν δεν είστε τρελοί έχετε το ελεύθερο να κάνετε ερωτήσεις όπως επιθυμείτε;

Διαφορετικά δεν θα σας διαφοροποιούσε κανείς από τους τρελούς.

Αλήθεια, τι γνώμη θα σχηματίζατε για εκείνη την «ξανθιά» που ρωτά με σοβαρότητα αν καταπίνοντας το φιτίλι από το καντήλι της Παναγίας Τσαμπίκας της Κυράς μπορεί να μείνει έγκυος παρά τις γενετικές της δυσλειτουργίες;

Αλλά ας πάμε και στους μελαχρινούς κυρίους που με έπαρση ρωτούν εδώ και αιώνες, από τότε που φόραγαν χλαμύδες, «ποιος δημιούργησε το Σύμπαν» ή τους μεταμοντέρνους μεταμψυχωτιστάς φιλοσόφους και μελλοντολόγους «τι ήμασταν πριν γεννηθούμε» ή ποιο θα είναι το μέλλον μας αν έχουμε ωροσκόπο τον «Λέοντα» ή «σε ποιο εξελικτικό στάδιο θα περιπέσει η ψυχή μας μετά θάνατον»!

Η πρώτη ερώτηση είναι λάθος επειδή απλούστατα το Σύμπαν δεν είναι δημιούργημα, ενώ η δεύτερη επειδή πριν γεννηθούμε δεν υπήρξαμε, η τρίτη και τέταρτη απλά ανόητες που δεν μας αφορούν.

Ανάμεσα σε αυτά τα λανθασμένα και ανόητα υπαρξιακά ερωτήματα στηρίζεται όλη η ιδεαλιστική φιλοσοφία που δεν συνάδει με τη λογική και δεν συνάγεται από καμιά αξιόπιστη φυσική μεθοδολογία μέσω της οποίας να μπορούμε να καταλήξουμε στην εξαγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων που να επιβεβαιώνουν τον προβληματισμό της ερώτησης.

Τέτοιες ερωτήσεις τίθενται συνήθως από τους αγύρτες όχι για να πάρουν μια απάντηση, αλλά μέσα από την ερώτηση με μαεστρία να δώσουν την απάντηση που θέλουν υπονοώντας: ο «Δημιουργός» στην πρώτη, «πριν γεννηθούμε ήμασταν κάτι άλλο» στην δεύτερη, ότι κάποιος ή κάτι σε κατευθύνει στην τρίτη, και στην τέταρτη ότι «μετά θάνατον θα πάμε κάπου αλλού»!

Προσωπικές γνώμες, προτιμήσεις, δόγματα και εικασίες δεν έχουν θέση στην επιστήμη ακριβώς επειδή η πίστη, χωρίς αποδεδειγμένη γνώση και τεκμηρίωση, δεν είναι αξιόπιστη και δεν αποδεικνύεται αντικειμενικά.

Για αυτό στο άρθρο διευκρινίζω, ότι τις απόψεις μου προσπαθώ να τις φέρω κοντύτερα και αντικειμενικά στην αλήθεια, όχι δεν αποδεικνύω τίποτα, άλλωστε δεν θα μπορούσα, πρώτον δεν είμαι ο κατάλληλος με τις κατάλληλες γνώσεις και δεύτερον αυτά δεν γράφονται ούτε σε τόμους και όχι σε ένα άρθρο.

Το ότι οι ίδιες απαντήσεις δίνονται εδώ και χιλιάδες χρόνια, δείχνει την στατικότητα και την παλαιολιθηκότητα της γνώσης, όταν η τελευταία καθημερινά εμπλουτίζεται και αλλάζει πλησιάζοντας όλο και περισσότερο σε αυτό που αποκαλούμε «αλήθεια».

Ο μεγαλύτερος εχθρός των θρησκειών, είναι η αλήθεια.

Να κάποιες έννοιες που η άγνοιά τους εύκολα αποπροσανατολίζουν κάθε αδαή:

Πέρα από το «βασικό πρόβλημα της φιλοσοφίας» που κάναμε λόγο πιο πάνω, η διευκρίνηση ανάμεσα στη «φιλοσοφία» και την «επιστήμη» ή στο «γενικό» και το «ειδικό» πρέπει καθαρά να διευκρινιστεί.

Τι είναι «ύλη», «αλήθεια» και ποια η σχέση ανάμεσα στο «απόλυτο» και το «σχετικό»;

Ποια η διαφορά ανάμεσα στη Ύλη και το Πνεύμα, στο «αντικειμενικό» και το «υποκειμενικό», το «τίποτα» και το «κενό» την «αιτιότητα» και την «αιτιοκρατία», την «τύχη» και την «αναγκαιότητα», την «μάζα» και την «ενέργεια»;

Τι είναι ο «νόμος» και η «νομοτέλεια»; τι «κίνηση», «χώρος» και «χρόνος»;

Τι σημαίνει ισοδυναμία μάζας και ενέργειας και τι λέει ο «νόμος της διατήρησης της ύλης»; υπάρχει εξέλιξη και τι αναγκάζει τα πράγματα να εξελίσσονται στο χρόνο;

Είναι το «θαύμα» λογικό και λογικός αυτός που πιστεύει ότι υπάρχουν ψυχές που ζουν… μετά θάνατον;

Γιατί πλανιέται τέτοιος άνεμος ανοησίας και δεν λέει να κοπάσει;

Η έπαρση και η αλαζονεία ότι η γνώμη μας είναι όχι μόνο σωστή, αλλά και απόλυτη, μας κάνει εριστικούς και προκατειλημμένους απέναντι στη γνώμη των άλλων, που όχι και λίγες φορές καταδικάζουμε, πριν μπούμε στο κόπο να την κατανοήσουμε!

Έχω γράψει επανειλημμένος, ότι δεν τα βάζω με τους πιστούς, αλλά με τα δικτατορικά ιερατεία που τους δυναστεύουν πνευματικά.

Οι περισσότεροι αγνοούν ότι η πίστη, η πεποίθηση δηλαδή, πρέπει να βρίσκεται σε χρονική υστέρηση από την κατανόηση και την απόδειξη.

Δεν πιστεύουμε για να καταλάβουμε, όπως κάνουν οι πιστοί, αλλά προσπαθούμε πρώτα να καταλάβουμε για να μπορέσουμε στη συνέχεια να πιστέψουμε, όπως κάνουν οι αναζητητές της αλήθειας.

Ούτε η αλήθεια πρέπει να διεκδικεί το απόλυτο της γνώσης, αφού γνώση και αυτό που λέμε «αλήθεια» είναι πάντα σχετικά και ιστορικά καθορισμένα!

Το «Απόλυτο» των «Αποκεκαλυμμένων Αληθειών» είναι η πιο αλαζονική θέση που δεν επιβεβαιώνεται αντικειμενικά από την εμπειρία της ζωής και συνεπώς όχι μόνο στο ψέμα οδηγεί, αλλά συχνά βρίσκεται σε μεγαλειώδη αντίφαση μεταξύ ομάδων ανθρώπων που οξύνουν τις αντιθέσεις μέχρι το έγκλημα.

Ναι, οι θρησκείες δηλητηριάζουν τη ζωή μας και επιβάλλεται να καταδικαστούν και να καταργηθούν.

Το σύμπαν είναι αυτό που ρυθμίζει τα πάντα, αυτόματα, δεν χρειάζεται ο άνθρωπος θεό, αφού αυτός, δηλαδή ο άνθρωπος τον αντικαταστατή επάξια τον υποτιθέμενο θεό.

Ας δείξει την δύναμή του????? ο Ψεύτικος χριστιανός θεός, ή οποιοσδήποτε από τις 4.000 θρησκείες, ας σταματήσει τους πολέμους????????? Φυσικά δεν υπάρχει για να το κάνει, αυτό θα το κάνει το Σύμπαν, όταν κάνουμε απερίσκεπτα πράγματα και ταράξουμε τις (διαπλανητικές  και Συμπαντικές ισορροπίες)!

Αν οι «θεότητες» της πρωτόγονης και ανιμιστικής εποχής υπονοούσαν φυσικές δυνάμεις που κάποτε δεν μπορούσαν να κατανοηθούν, σήμερα η επιστήμη τις απομυθοποιεί με νόμους που διατυπώνονται στη γλώσσα της φυσικής και των μαθηματικών, στην πραγματική τους διάσταση δηλαδή.

Να, τι είναι αθεΐα: η προσπάθεια του ανθρώπου να ερμηνεύσει τη φύση επιστημονικά, απορρίπτοντας κάθε ιδεαλιστικό σκουπίδι από το νου.

Ένας πνευματικός και λογικός ακτιβισμός είναι η αθεΐα που πολεμά ανοησία, έπαρση και κάθε διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Εν κατακλείδι, όσο περισσότερο κατανοούμε τα φυσικά φαινόμενα, τόσο λιγοστεύουμε τους θεούς από το κεφάλι μας και συνεπώς μειώνουμε έχθρες και φανταστικούς εχθρούς.

Ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, χρήσιμοι για την κοινωνία και τον μέλλον των παιδιών μας.

Αθεΐα δεν είναι τρόπος ζωής λοιδορώντας ιερείς, ούτε φιλοσοφικό σύστημα που ανοίγει κατευθύνσεις, ούτε θρησκεία ανταμείβοντας πιστούς και τιμωρώντας παραβάτες.

Δεν κάνουμε το καλό για να ανταμειφτούμε, ούτε αποφεύγουμε το κακό για να μην τιμωρηθούμε.

Πολύ περισσότερο, με την αθεΐα, δεν σου δίνεται το δικαίωμα να αθετείς νόμους και κανόνες της ζωής, όπως νομίζουν οι πιστοί, επειδή γνωρίζουν καλά ότι κάνοντας το κακό, αν είσαι προσεκτικός μπορείς να απαλλαχτείς της τιμωρίας.

Αφήστε αυτή την υποκρισία σε όσους, ελπίζοντας στην μετάνοια ότι μπορούν να σκορπούν με φανατισμό μίσος, έχθρα και κακία, πιστεύοντας ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ή μετανοώντας αυτομάτως θα αποκτήσουν την περιβόητη άφεση αμαρτιών.

Να, ποιοι είναι επιρρεπείς στο έγκλημα, ακόμα και για χάρη του θεού!

Αλήθεια, τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της ζωής αυτοί οι πιστοί τα διέπραξαν και τα διαπράττουν καθημερινά ευτελίζοντας την αξία της ζωής, δίνοντας ανόητα αξία σε ανύπαρκτα πράγματα της ζωής και βαρύτητα στην πιο ανόητη σύλληψη του ανθρώπου, την… ματαθανάτια ζωή!

Χωρίς θρησκείες οι πόλεμοι δεν συντηρούνται και όποιος αμφιβάλει ας ρίξει μια ματιά στα πεδία των μαχών της Ανατολής που με τέτοιο φανατισμό ερίζουν αμφότεροι μεταξύ τους κατηγορώντας τους άλλους για απιστία.

Έλεος πια!

Εμείς, πιστοί στην Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πιστεύοντας ότι οι νόμοι φτιάχνονται από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο, έτσι ώστε δίκαιο και συμφέρον να ταυτίζεται ισότιμα σε όλους, δεχόμαστε την άποψη να μην κάνουμε τίποτα που δεν επιθυμούμε και ίδιοι να υποστούμε από άλλους, ζώντας στην κυριολεξία σαν κοινωνικά ολόνια μέσα σε ένα Κοσμικό Σύμπαν.

Πιστεύουμε ότι η ηθική δεν στέλνεται από τον ουρανό, δεν έχει θρησκευτική προέλευση.

Απορρίπτουμε την ύπαρξη της ψυχής και την ανόητη πέρα ως πέρα ζωή… μετά θάνατον.

Οι αρετές μας δεν γεννιούνται από την ιδιοτελή ανάγκη μιας μελλοντικής ανταμοιβής, ούτε από το φόβο μιας μελλοντικής τιμωρίας.

Η ηθική μας δεν εκπορεύεται από κανένα θεό, αλλά από καθήκον, και δεν κατευθύνεται μόνο απέναντι στους άλλους ανθρώπους, αλλά απέναντι σε κάθε ον ή καλύτερα σε ολόκληρη την φύση, στα ζώα, στα δάση, στη θάλασσα και στο περιβάλλον γενικότερα.

Οι άξεστοι επινοητές των ιερών κειμένων από αφέλεια ξέχασαν να βάλουν στο στόμα του θεού και τέτοιες εντολές, περιστρέφοντας την ηθική του Δημιουργού του κόσμου στους αυτονόητους κανόνες που και ένα παιδί αντιλαμβάνεται από μόνο του, να τιμά τους γονείς του, να μην λέει ψέματα και να μη κλέβει!

Πραγματικά αποτελεί έκπληξη η αξία των ηθικών κανόνων που υποτίθεται ο Δημιουργός του Σύμπαντος εκμαιεύει από τον πάνσοφο εγκέφαλό Του για να συνετίσει τα ανόητα δημιουργήματά του!

Ας σοβαρευτούμε.

Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μόλις συμπλήρωσε 65 χρόνια ζωής

Η αθεΐα λοιπόν συνάγεται σαν συμπέρασμα από την προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει τον κόσμο του, ερμηνεύοντας τη φύση υλιστικά, ξεσκονίζοντας το νου από τα μεταφυσικά σκουπίδια του ιδεαλισμού που η άγνοια και ο φόβος φώλιασαν από άγνοια στον εγκέφαλο από πολύ παλιά, επινοώντας ανόητα, δαίμονες, νεράιδες, πνεύματα και θεούς!

Αν την εποχή του νηπιοβαπτισμού ήταν αδιανόητο να αντιδράσουμε στην επιβολή εκείνων που είχαν την απαίτηση να πιστεύουμε ό,τι και οι ίδιοι, τώρα έχουμε χρέος με σφόδρα να αντιδράσουμε, να φωνάξουμε, να επαναστατήσουμε με τη λογική, κάνοντας reset στη «λογική του παραλόγου», να ξεκολλήσουμε εκείνη την ηλίθια ετικέτα που από νήπια με δόλο μας κόλλησαν στο μυαλό, ανόητοι και δόλιοι αγύρτες του παρελθόντος και της οπισθοδρόμησης!

Να, ένα πλάνο όσων είπαμε πιο πάνω:

Αθεΐα είναι η γνώση που βοηθάει να απορρίψουμε τα μεταφυσικά σκουπίδια του νου.

Η απόρριψη γίνεται με την γνώση και την φιλοσοφία.

Η γνώση πρέπει να είναι επιστημονική και η φιλοσοφία υλιστική.

Η επιστήμη μελετά το σύνολο των φαινομένων της ύλης που βρίσκονται σε σχέση με την κίνηση και τις διάφορες μετατροπές της, των μορφών της δηλαδή.

Φιλοσοφία είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να ανακαλύψει την αλήθεια των όντων, αυτών που υπάρχουν δηλαδή, και των φαινομένων της πραγματικότητας.

Αλήθεια είναι αυτό που μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί επιστημονικά, όπως και από την εμπειρία της ζωής.

Γι αυτό και είναι σχετική και ιστορικά καθορισμένη.

Η επιστήμη και η φιλοσοφία πρέπει να συνδέονται και η μια να στηρίζει την άλλη.

Αν ανάμεσα τους χαθεί αυτή η σχέση τότε σημαίνει ότι η μια από τις δυο διατυπώνεται λανθασμένα.

Η φιλοσοφία, που μπορεί αυτό να το κάνει καλύτερα, είναι ο Επιστημονικός Υλισμός.

Η διαλεκτική, απαλλαγμένη από τη μεταφυσική, γίνεται αναγκαιότητα για τις φυσικές επιστήμες και το χρηστικότερο μέσον για την ανακάλυψη των νόμων της.

Την αθεΐα λοιπόν την συναντά κανείς ούτως ή άλλως, σαν συμπέρασμα, στην προσπάθειά του να ερμηνεύσει τον κόσμο.

Η αθεΐα δεν είναι το ζητούμενο, παρά μονάχα μια διαπίστωση που φτάνει κανείς σε αυτήν προσπαθώντας να ερμηνεύσει τον κόσμο υλιστικά.

Άρα η αθεΐα δεν βρίσκεται σε χρονική προτεραιότητα όπως το αίτιο από το αποτέλεσμα, αλλά σαν συμπέρασμα είναι το λογικό αποτέλεσμα της φιλοσοφικής αναζήτησης που στηρίζεται στην επιστημονική γνώση.

Να, γιατί ένας άθεος μπορεί να μην γνωρίζει ότι είναι Υλιστής, όμως ένας Υλιστής είναι πάντα πεπεισμένος ότι είναι άθεος, επειδή η φιλοσοφία του απαλλαγμένη από τα σκουπίδια της μεταφυσικής ερμηνεύει ορθά τον κόσμο.

«Αγύρτες και τσαρλατάνοι μας κατακλύζουν») θα δούμε πώς δρουν οι αγύρτες στην καθημερινή μας ζωή, τόσο σε θρησκευτικά ζητήματα, όσο και φαινομενικά άσχετα με τη θρησκεία, αλλά με τον ίδιο πάντα στόχο, διαστρεβλώνοντας την ερμηνεία των φαινομένων του κόσμου, αλλοτριώνοντας συνειδήσεις, προπαρασκευάζοντας πιστούς ή οδηγώντας άλλους στο ψέμα, στην απάτη και την ανοησία.

Το ερώτημα;

«Η εικόνα που έχουμε για τους εξωγήινους είναι σχετική»;

Σχετική ως προς τι;

Και με ποιο πρότυπο;

Η αλήθεια είναι πως ουδεμία εικόνα για τους εξωγήινους έχουμε, αλλά ούτε μπορούμε να τους αποκλείσουμε.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θεωρώ αυτονόητη την ύπαρξη ευφυούς ζωής αλλού στο Σύμπαν.

Εδώ όμως θα καταγράψω ένα ακόμη από τα τόσα παράδοξα που χαρακτηρίζουν την σκέψη των πιστών του θεού-δημιουργού.

Ενώ πιστεύουν μετά μανίας στην ύπαρξή του και την εκ μέρους του δημιουργία του σύμπαντος – φυσικώ τω λόγω ενός μη εξελίξιμου(!!!) σύμπαντος, άλλος παραλογισμός αυτός–, πιστεύουν συγχρόνως και στην ύπαρξη (και την περιοδική επίσκεψή τους στην Γη) εξωγήινων, ενώ από τα ιερά βιβλία τους καθίσταται σαφές ότι ο θεός αυτός μόνον εδώ δημιούργησε πάσης(;) υπαρχούσης μορφής ζωή και, φυσικά, το έλλογο ον, δηλαδή τον άνθρωπο.

Εδώ θέλω να ξανά τονίσω, ότι η σχιζοφρένεια είναι φαινόμενο της συμπυκνωμένης γνώσης, πέρα από την καθιερωμένη αντίληψη, είναι το επόμενο βήμα για τις άλλες διαστάσεις.

Το εσκεμμένο λάθος βρίσκετε στο εξής, ονομάζουν σχιζοφρένεια την κάκωση του εγκεφάλου, για διάφορους λόγους, δεν διαχωρίζουν, την υπερβολική γνώση από την τραυματική βλάβη του εγκεφάλου.

Επειδή αυτά τα δεδομένα είναι άλλου επιπέδου επιστημόνων και όχι εμένα, θα εκλιπαρούσα τους ηθικούς επιστήμονες, να αλλάξουν σκεπτικό, αφού έχουν αποδείξεις από τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα και έρευνες, ότι ο εγκέφαλος με κάκωση με τον εγκέφαλο με σχιζοφρένεια είναι διαφορετική στην αποτύπωση τους.

Μόνο ανοίγοντας μια επιστημονική δεοντολογία, που θα βοήθα και θα παρέχει τον χώρο, τον χρόνο και το ήρεμο περιβάλλον στους σχιζοφρενείς της γνώσεις, θα κάνουμε το επόμενο βήμα στις άλλες διαστάσεις.

Γράφοντας αυτό άρθρο θέλω να επισημάνω τις αντιφάσεις των επιστημόνων περί θεού και μη.

Αν δεχτούμε την θρησκεία ως αληθινή και την υπάρξει του διαβόλου, τότε οι επιστήμονες παρέδωσαν τις περγαμηνές τους στον διάβολο!

Επειδή όμως η δική μου ερμηνεία δεν περιλαμβάνει θεούς και διαβόλους εξηγώ τι συνέβη και έχουμε ψεύτικες και διαστρεβλωμένες ενδείξεις, όχι αποδείξεις.

Ένα μέρος επιστημόνων, το μεγαλύτερο, αφέθηκαν στα χέρια του παγκόσμιου ιερατείου, από αρχαιοτάτων χρόνων, μέχρι σήμερα και υποσκέλισαν τους επιστήμονες που αντιστεκόταν στην εκμετάλλευση της επιστήμης τους από το παγκόσμιο ιερατείο.

Για αυτό σήμερα πρέπει να ψάξεις προσεκτικά, ακόμα και αυτών που φέρουν τον τίτλο επιστήμονες, τι πρεσβεύουν;

Η αλήθεια είναι λερωμένη- συκοφαντημένη αρκετά από το παγκόσμιο ιερατείο.

Στο άρθρο αυτό, επιδιώκω όπως έχω αναφέρει παραπάνω, να πλησιάσουμε την αλήθεια με περισσότερες ενδείξεις βάση με την λογική, δεν μπορούμε φυσικά ακόμα να αποδείξουμε ότι η λογική παίζει ρόλο στο Σύμπαν.

Έχω εν μέρει καταφέρει να πλησιάσω την τρέχουσα γνώση με την λογική.

Πως μπορούμε να δεχτούμε, όλο το μεγαλείο, που λέγετε σύμπαν, ότι το έφτιαξε ο θεός των θρησκειών;;;

Μας δηλώνουν ότι είναι μεγαλοδύναμος, μεγαλόκαρδος, μεγαλόψυχος κ.α;;;

Αυτό είναι έξω από κάθε λογική, για τον εξής λόγο, ένας θεός που έχει την δύναμη να φτιάξη τον άνθρωπο και τα όντα, δεν μπορεί να είναι δολοφόνος, κακός, τότε γιατί τα έφτιαξε, να αλληλοσκοτώνονται;

Θα πρέπει να παραδεχτούμε ένα από  δυο ερωτήματα;

Ο θεός, ή είναι καλός και έφτιαξε τον άνθρωπο κατ εικόνα και ομοίωση, που σημαίνει ότι είναι κακός, ή δεν υπάρχει και όλα είναι βιολογική διεργασία του Σύμπαντος.

Εδώ επανέρχομαι και λέω ότι όλα είναι σχεδιασμένα τα όντα, ειδικά ο άνθρωπος, έχει τεράστια περιθώρια να φτάσει στην αλήθεια, όταν κατακτήσει και τις άλλες διαστάσεις.

Θα με ρωτήσει κάποιος και που το στηρίζεις αυτό, μα φυσικά στην υπάρχουσα  μέχρι στιγμή επιστήμη, μας λέει με βεβαιότητα ότι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί μόνο το 5% του εγκεφάλου του και έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει επιστημονικά.

Για σκεφτείτε τι θα συμβεί όταν χρησιμοποιήσει το άλλο 95%;;;

Αυτό θα συμβεί όταν η επιστήμη ξεκαθαρίσει, κάνοντας το βήμα να ξεχωρίσει την σχιζοφρένεια από τις διάφορες κακώσεις του εγκεφάλου.

Δημιουργώντας χώρους και συνθήκες κατάλληλες επιστημονικά, βοηθώντας τους σχιζοφρενείς να ξεφύγουν από τις σημερινές κατεστημένες αντιλήψεις.

Με την δική μου ερμηνεία η σχιζοφρένεια είναι το μεταβατικό στάδιο σε άλλες διαστάσεις, αφού όσους έχουν χαρακτηρίσει σχιζοφρενείς – τρελούς είναι στο 90% μορφωμένοι και προσπαθούν να κάνουν το άλμα σε άλλη διάσταση.

Είναι φυσικό σε μια κοινωνία θρησκόληπτη, αγκυλωμένη, βαλτωμένη, μπερδεμένη, ότι κάνουν και λένε, οι σχιζοφρενείς να είναι για αυτήν την κοινωνία τρελά, δαιμονισμένα, άθεα και πολλές άλλες εσκεμμένες βλακείες.

Αν κάτσεις και παρακολουθήσεις ιερωμένους σε όλες τις βαθμίδες της θρησκείας, θα δεις, όσο και δογματικός να είσαι, ότι λένε αστήρικτες και παιδαριώδες αρλούμπες, άσε που άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος.

Το ερώτημα αν υπάρχουν και αλλά όντα στο σύμπαν, είναι καθοριστικό για την έρευνά μας.

Σήμερα, πάντως, γνωρίζουμε ότι καθώς το Σύμπαν εξελίσσεται η δημιουργία πλανητών γύρω από τ’ άστρα είναι μία απόλυτα φυσιολογική διαδικασία, ενώ ήδη τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουμε ανακαλύψει πάνω από 2.000 εξωηλιακούς πλανήτες σε κοντινά μας άστρα.

Οι έρευνες που έχουν γίνει μας έχουν αποδείξει ότι το δικό μας είδος ζωής, ή ζωή όπως την ξέρουμε, φαίνεται να εξελίσσεται πάνω σε πλανήτες που παρουσιάζουν μια σταθερή κατάσταση θερμοκρασίας.

Ένας τέτοιος πλανήτης θα πρέπει να βρίσκεται σε σταθερή απόσταση από τον ήλιο του, έτσι ώστε να διαθέτει νερό που να μην είναι ούτε παγωμένο ούτε να εξατμίζεται εύκολα, με μια λέξη Υδρογόνο.

Γιατί το νερό φαίνεται ότι είναι απαραίτητο στη διαδικασία της ένωσης των χημικών στοιχείων που θα οδηγήσουν στη δημιουργία της ζωής.

Ο πλανήτης επίσης που θα την φιλοξενεί θα πρέπει να έχει και το κατάλληλο μέγεθος, έτσι ώστε η ατμόσφαιρα που θα συγκρατεί η βαρύτητα του να μην είναι ούτε πολύ μεγάλη, όπως του Δία, ούτε πολύ μικρή όπως του Άρη.

Η συνταγή της ζωής είναι πολύ απλή: άνθρακας, οξυγόνο, άζωτο, και υδρογόνο, με λίγο φώσφορο, σίδηρο, κάλιο και νάτριο για ποικιλία.

Η πολυπλοκότητά της όμως βασίζεται στον άπειρο σχεδόν αριθμό των συνδυασμών που σχηματίζουν μεταξύ τους τα απλά αυτά στοιχεία, ακριβώς όπως τα 24 γράμματα της αλφαβήτου σχηματίζουν την ατέλειωτη λιτανεία των κειμένων της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Το τι συμβαίνει είναι ότι, λόγω της δομής που έχουν, τα άτομα των χημικών στοιχείων μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους σχετικά εύκολα.

Ενώ το άτομο του άνθρακα έχει αποδειχτεί το πιο επιδέξιο απ’ όλα, γιατί μπορεί να συνδυαστεί όχι μόνο με άτομα διαφόρων άλλων χημικών στοιχείων, αλλά και με άλλα άτομα άνθρακα σε μια σχεδόν άπειρη ποικιλία συνδυασμών.

Γι’ αυτόν άλλωστε το λόγο και η ζωή που γνωρίζουμε πάνω στη Γη βασίζεται στον άνθρακα.

Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα καταλάβαμε ότι ο κόσμος που ζούμε είναι στην πραγματικότητα εκατομμύρια φορές μεγαλύτερος από το ηλιακό μας σύστημα: ο Ήλιος μας είναι μια ασήμαντη κουκκίδα στα δεκάδες δισεκατομμύρια αστέρια του Γαλαξία μας, ο οποίος με την σειρά του είναι μια ασήμαντη κουκκίδα στους δεκάδες δισεκατομμύρια γαλαξίες που μπορούμε να παρατηρήσουμε. ’άραγε αυτό είναι τελικά το Σύμπαν ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο που διαφεύγει σήμερα από τις αισθήσεις μας;

Το κλειδί για την  ερωτήσει «Πώς φτιάχτηκε ο κόσμος;

Ποιος έφτιαξε τον κόσμο;»

Το σύμπαν σχεδιάστηκε από ένα Υπέρτατο Νοήμον Ον.

Εδώ υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να συμπληρωθούν οι λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα, το Υπέρτατο Νοήμον Ον θα μπορούσε να είναι ο Θεός των μονοθεϊστικών θρησκειών (Ιουδαϊσμού, Χριστιανισμού, και Ισλάμ).

Και ίσως αυτός ο Θεός να έχει μερικές από τις συγκεκριμένες (αλλά αλληλοσυγκρουόμενες) ιδιότητες που εκείνες οι θρησκείες αποδίδουν σε μια τέτοια οντότητα· όπως ότι έχει “τρεις φύσεις” (Πατήρ, Υιός, και Άγιο Πνεύμα, το δόγμα της Αγίας Τριάδας του Χριστιανισμού)· ή ότι ο Θεός είναι ο ίδιος με τον Αλλάχ, που καθοδήγησε τον προφήτη-του Μωάμεθ κάπου 14 αιώνες πριν (το Ισλαμικό δόγμα)· κλπ.

Εναλλακτικά, το Υπέρτατο Νοήμον Ον θα μπορούσε να είναι κάποιο είδος Θεότητας που δεν επεμβαίνει στο σύμπαν και στα ζητήματα των ανθρώπων μετά από το γεγονός της Δημιουργίας (το δόγμα του Ντεϊσμού).

Εντούτοις, αυτή η απάντηση αφήνει πολλούς με ένα αίσθημα μη ικανοποίησης: Ποιος, ή τί, προκάλεσε την ύπαρξη του Υπέρτατου Νοήμονος Όντος;

Το να πούμε ότι το Υπέρτατο Ον «υπήρχε ανέκαθεν», ή ότι «περιλαμβάνει το λόγο της ύπαρξής Του εντός-Του» ακούγεται μάλλον σαν συγκεκαλυμμένος τρόπος να πούμε «Δεν ξέρουμε (αλλά δεν θέλουμε και να το παραδεχτούμε).» Αν το Υπέρτατο Ον μπορεί να υπάρχει ανέκαθεν, τότε το ίδιο μπορεί να υποτεθεί και για το σύμπαν στην ολότητά του: μπορεί αυτό το οποίο περιγράφουμε σαν Μεγάλη Έκρηξη να ήταν μόνο ένα στάδιο, και μάλιστα σε ένα μέρος κάποιας οντότητας που είναι πολύ μεγαλύτερη.

Αν ο κανόνας είναι “οτιδήποτε υπάρχει πρέπει να έχει μια αιτία”, τότε ο ίδιος κανόνας πρέπει να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε υπάρχει, συμπεριλαμβανομένου και του Υπέρτατου Όντος.

Δεν μπορούμε να αλλάζουμε τους κανόνες της λογικής σύμφωνα με το τίνος η ύπαρξη εξετάζεται, και να νομίζουμε ότι απαντάμε ορθολογικά.

Αυτό που παρατηρούμε ως “σύμπαν” είναι μόνο μέρος κάποιας πολύ μεγαλύτερης δομής.

Ίσως αυτό που παρατηρούμε ως το αποτέλεσμα της Μεγάλης Έκρηξης είναι μόνο ένα σύμπαν, το οποίο είναι μέρος ενός πολύ μεγάλου αριθμού από άλλα σύμπαντα.

Όπως ο Ήλιος είναι μόνο ένα από τα πολλά άστρα (πάνω από 200 δισεκατομμύρια) που αποτελούν τον Γαλαξία-μας, και όπως ο γαλαξίας-μας είναι μόνο ένας μεταξύ των πολλών (και πάλι, πάνω από 200 δισ.) γαλαξιών που αποτελούν το σύμπαν-μας, ίσως έτσι και το σύμπαν να είναι ένα μόνο από πολλά άλλα σύμπαντα τα οποία αποτελούν μια πολύ μεγαλύτερη δομή· που κι αυτή θα μπορούσε να είναι μία μεταξύ πολλών άλλων τέτοιων δομών, που αποτελούν μια ακόμα μεγαλύτερη, υπερ-δομή… και ούτω καθεξής, επ’ άπειρον.

Και αυτή μπορεί να είναι και η απάντηση στο ερώτημα: επ’ άπειρον.

Ίσως να μην υπάρχει τέλος σε μια τέτοια υπερ-δόμηση.

Ως αποτέλεσμα, η κάθε δομή (περιλαμβανομένου και του σύμπαντός μας) έχει μια αιτία και ένα γεγονός δημιουργίας, που βρίσκεται στην υπερ-δομή εντός της οποίας φτιάχτηκε· αλλά επειδή αυτή η διαδικασία είναι ατέρμονη, δεν μπορούμε να βρούμε μια τελική αιτία, ένα “ξεκίνημα” κατά το οποίο να μπορούμε να πούμε: «Αυτή είναι η αρχή και η αιτία των πάντων.»

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι, στο μεγάλο πάζλ της έρευνας να προσθέτουμε το δικό μας κομματάκι.

Η διδάκτωρ Αστροφυσικής Βάλια Λύρατζη λέει

Τα πάντα στο Σύμπαν συνδέονται, συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Το γεγονός ότι εμείς αντιλαμβανόμαστε τα πάντα ως ανεξάρτητες οντότητες οφείλεται στις αδυναμίες των αισθήσεών μας και δεν ανταποκρίνεται στο πραγματικό τετραδιάστατο σύμπαν.

Αυτόν τον Ρουβίκωνα, προσπαθούν να περάσουν οι σχιζοφρενείς.

Λόγω του πεπερασμένου της ταχύτητας του φωτός, γνωρίζουμε πλέον ότι κάθε τι που παρατηρούμε μέσα στο Σύμπαν αποτελεί μια παρελθοντική εικόνα του και όχι ένα τεκμήριο του παρόντος του.

Ακόμα και η εικόνα του Ήλιου μας που καταγράφεται μια συγκεκριμένη στιγμή δεν αποτελεί το παρόν του, αλλά μια εικόνα τού πώς ήταν πριν 8 περίπου λεπτά.

Όλα αυτά τα χρόνια έμαθα ότι για να γίνουν τα όνειρα πραγματικότητα χρειάζεται κόπο, υπομονή και επιμονή στους στόχους μας.

Ακολουθώντας δε τους στόχους μας είμαστε πιο αποδοτικοί όταν κάθε τι που κάνουμε το κάνουμε με αγάπη και όταν δεν επιτρέπουμε να μας πτοούν οι αντιξοότητες και οι δοκιμασίες που σίγουρα θα βρεθούν στο δρόμο μας.

Το Σύμπαν μάς δοκιμάζει και, τις περισσότερες φορές, μάλλον είναι για καλό μας.

Από διάλεξη του Armin Risi

στο Κογκρέσο Εσωτερισμού στη Ζυρίχη στις 11 Μαρτίου 1995

Εξωγήινοι με πολύ διαφορετική προέλευση

Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το φαινόμενο των εξωγήινων πολιτισμών χρειαζόμαστε μια διευρυμένη εικόνα για τον κόσμο.

Η υλιστική, εμπειρική εικόνα του κόσμο δεν μπορεί να μας εξυπηρετήσει παρακάτω, διότι επιβιώνει χάρη στους περιορισμούς και την απόκρυψη πολλών στοιχείων.

Η βεδική εικόνα του κόσμου εξηγεί με απλό τρόπο, πως η ύπαρξη ανθρώπινων όντων διαφορετικού είδους είναι ιδιαίτερα plausible.

Όταν οι βέδες αναφέρουν, πως οι περισσότεροι πλανήτες του σύμπαντος κατοικούνται, δε σημαίνει πως έχουμε παντού να κάνουμε με όντα που να διαθέτουν γήινα σώματα.

Το γήινο σώμα έχει εξαιρετικά χονδροειδή υλική μορφή και αποτελείται κατά 90% από το στοιχείο του νερού.

Κατά λογικό τρόπο μπορεί να συμπεράνει κανείς πως υπάρχουν και όντα, των οποίων τα σώματα να αποτελούνται κυρίως από φωτιά, αέρα ή αιθέρα.

Τα όντα με ενεργειακά, αιθερικά, αστρικά ή λεπτοφυή σώματα δεν είναι ορατά για τα δικά μας μάτια, επειδή μπορούμε να βλέπουμε μόνο τρισδιάστατα αντικείμενα από χονδροειδή ύλη.

Άλλα όντα όμως έχουν υλικό σώμα λεπτοφυέστερης σύστασης, και έτσι τους είναι δυνατό να εκτελούν μυστήριες ενέργειες, όπως να αιωρούνται, να περνούν μέσα από τοίχους, να υπνωτίζουν ανθρώπους ή να τους τηλεμεταφέρουν κτλ.

Επειδή τα όρια μεταξύ των διαστάσεων είναι ρευστά, είναι φυσικά δυνατό συγκεκριμένα όντα, που έχουν ανώτερη εξέλιξη ή τουλάχιστον διαθέτουν πιο εξελιγμένη τεχνολογία, να έρχονται σε επικοινωνία με τη Γη.

Ανώτερης εξέλιξης όμως δεν σημαίνει αυτομάτως πως αυτά τα όντα έχουν και ανώτερη, δηλαδή θεϊκή συνείδηση.

Στα νησιά στις ακτές του Αιγαίου, ο αρχαϊκός ελληνικός πολιτισμός των Μινωιτών γέννησε πριν από

5.000 χρόνια τους αστερισμούς που χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα,  αυτά είναι αποδείξιμα, για να μην ξεχνάμε και την φυλή μα επί της γης!

Ο άνθρωπος μέσα στο Σύμπαν.

Ποιός είναι, που είναι και που πάει;

Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Μια εμπεριστατωμένη μελέτη για το σε πολλούς τελείως άγνωστο αυτό θέμα

Τον ορισμό της δημιουργικής αρχής από την οποία εμπορεύθηκε το σύμπαν μας την δίνει η νέα θεωρία της φυσικής, η οποία ομιλεί για την εκ του μηδενός προέλευση των πάντων.

Η νέα αυτή θεωρία απορρίπτει την κλασική φιλοσοφική θεώρηση, ότι «μηδέν εκ του μηδενός γίνεται» και δέχεται ότι «εκ του μηδενός προέρχονται τα πάντα και εις το μηδέν επιστρέφουν».

Ο νόμος της φύσεως είναι η ελευθερία (1).

Με τις εκδηλώσεις αυτές εμφανίζονται όλα τα φαινόμενα των κόσμων και με τις λειτουργίες αυτών πληρούνται οι σκοποί της δημιουργίας.

Στους φυσικούς κόσμους η λειτουργία του νόμου της ελευθερίας εκδηλώνεται με την αρμονία μεταξύ των μορφών της φύσεως και τον ιδιάζοντα χαρακτηρισμό της ενεργητικότητας κάθε μορφής.

Με τον νόμο της ουσίας της φύσεως κανονίζεται να μένη η κάθε μια μορφή στο πεδίο της ενεργητικής δράσης και να δέχεται τις επιδράσεις των άλλων μορφών.

Η φύση είναι το σύνολο της ενεργούσης ουσίας των κόσμων με όλες τις εκδηλώσεις, λειτουργίες και νόμους αυτής.

Ο δικός μας κόσμος, άγνωστο για ποιο λόγο, έχει ιδιότητες που του δίνουν την δυνατότητα να υπάρχει για μεγάλα χρονικά διαστήματα, δημιουργεί δισεκατομμύρια άστρα και γαλαξίες από την συνήθη ορατή υλη του 5 % της ολικής ύλης που περιέχει.

Χιλιάδες  παραδείγματα  μπορούμε  να  βρούμε  στην  ιστορία  της  ζωής  πάνω  στη  Γή.

Ο  άνθρωπος  τι  πρέπει  να  κάνει ;  Να  φάει  , να  πιεί , να  διασκεδάσει , να  σπαταλήσει  τους  φυσικούς  πόρους και  όταν  εξαφανισθεί  να  αφήσει  έναν  πλανήτη  μολυσμένο  από  ραδιενεργά  και  διοξίνες ;

ΟΧΙ !  Το  αισθητήριο μας  λέει  ότι  πιο  όμορφο   είναι  το  ακόλουθο :

Να  αυξήσει  ο  άνθρωπος  την  πολυπλοκότητα  και  την ποικιλία  του  σύμπαντος  προσθέτοντας  ένα  ακόμη  όν στα  ήδη  υπάρχοντα .

Ένα  όν  ανώτερο  από  όλα  τα  προηγούμενα.

Ένα όν  με  μεγαλύτερη  ευφυϊα  , μεγαλύτερη  αντοχή  , μεγαλύτερη  διάρκεια  ζωής .

Ποιο  είναι  το  επόμενο  βήμα  για  ένα  πολύπλοκο  όν ;

Η  ,γνωστή , Ανθρωπινή  Αρχή   λέει  ότι  το  Σύμπαν  κατασκεύασε  τον  άνθρωπο  για  να  υπάρχει  ενας  παρατηρητής  (του  Σύμπαντος) .

Δεν  μπορεί  όμως  να  διευκρινίσει  ΠΟΣΟ  πολύπλοκο  παρατηρητή  επιθυμεί  το  Σύμπαν .

Του  είναι  αρκετό  ένα  έντομο ;

Του  είναι  αρκετός  ο   άνθρωπος ;

Θέλει  κάποιον  πιο  πολύπλοκο  παρατηρητή ;

Αν  ναι ,  πόσο  πολύπλοκος ;

Όλα  αυτά  τα  ερωτήματα   απαντώνται  εάν  ξαναδιατυπώσουμε  την  Αρχή  ως  εξής :

« Το  Σύμπαν  επιθυμεί  όσο  το  δυνατόν  πιο  πολύπλοκους  παρατηρητές» .

Αν  δεχθούμε  αυτή  την  Αρχή  τότε  δεν  θα  μας  φανεί  εξωφρενική  η  σκέψη  ότι  είμαστε  ένα  εργαλείο  του  Σύμπαντος .

Εχουμε  την  ψευδαίσθηση  ότι  διαθέτουμε  ελεύθερη  βούληση  ενώ  στην  πραγματικότητα  κινούμαστε  πάνω  σε  σχεδιασμό  που  άλλος  έχει  καθορίσει μέσω του (ΝΤΙ  ΕΝ  ΕΪ ) του σύμπαντος.

Κάτι  μας  λέει  ότι  τίποτα  πια  δεν  μπορεί  να  σταματήσει  την  έρευνα .

Μπορείτε  να  βρείτε  πολλά  επιχειρήματα  υπέρ  του  ότι  αυτή  η  έρευνα  γίνεται  για  το  δικό  μας  συμφέρον .

Στο  τέλος  όμως  αυτού  του  δρόμου  τι  διακρίνετε ;

Ότι άνθρωπος πρέπει να ξεφύγει, από τις τέσσερεις διαστάσεις το συντομότερο.

Οφείλω  να  καταθέσω  ότι τέτοιες σκέψεις  εξέφρασε  και Νίτσε .

Παρακάτω, σας μεταφέρω μια ωραία και αληθινή περιγραφή από μια ιστοσελίδα, που δηλώνει, με πολύ απλό τρόπο, αυτά που αναλύω στο άρθρο, ότι με αυτές τις αρχές της ζωής, θα υπάρχουν και σε άλλα πλανητικά συστήματα όντα, σε άλλους ηλιακούς σχηματισμούς και γαλαξίες, ή μπορεί να αρχίσει αύριο ή σε εκατομμύρια χρόνια μετά.

Δεν μπορούμε χάρις σκοπιμοτήτων να λέμε ότι είμαστε τα μοναδικά όντα, επειδή ξέχασε να μα το πει ο μεγαλοδύναμος, διότι πρώτων δεν  μπορεί ακόμα η επιστήμη να το αποδείξει, η επιστήμη στο θέμα σύμπαν, βρίσκετε σε εμβρυακή κατάσταση.

Και για αυτό οι θρησκείες ακόμα αναμασάνε τις ψευτιές τους.

Μπορεί όμως επιστήμη να κάνει σοβαρά βήματα με τα αποτυπώματα που έχουν αφήσει στην γη διάφοροι επισκέπτες, τα λεγόμενα απολιθώματα, όχι μόνο έξω από την θάλασσα αλλά και μέσα στην κοιλιά της γης.

Έχουμε πολλά στοιχεία που δηλώνουν, ότι το έδαφος έχει ανακατωθεί αρκετές φορές.

Η ζωή ξεκινάει…

Η Γη, γεμάτη νερό, κρύβεται στην άβυσσο και σχεδιάζει…

Και καθώς είναι καλυμμένη ολόκληρη με νερό που εξατμίζεται και σχηματίζει τα σύννεφα, κάποιος από επάνω βάζει το «χεράκι» του.

Η επιφάνεια του νερού, γεμάτη με τα κατάλληλα χημικά στοιχεία, ορισμένα από τα οποία έχει λάβει και από ουράνια σώματα (μετεωρίτες…) έχει ανάγκη από την ζωτική ενέργεια για να γίνει η κατάλληλη μίξη και να αρχίσει το ΘΑΥΜΑ!

Και αυτό θα γίνει…

Συγκεντρώνεται η φύση και υλοποιεί το σχέδιό της!

Ένας συννεφιασμένος ουρανός αρχίζει και κεραυνοβολεί αλύπητα κάθε γωνιά της Γης μας!

Οι ενώσεις γίνονται!

Αρχίζει η Ζωή στη Γη!

Και όταν έρθει η ώρα που θα ηρεμίσουν όλα… όταν θα έχει καθαρίσει ο ουρανός, όταν η Γή θα ξεκουράζεται… Κάπου εκεί στον βυθό της Θάλασσας, όπου δεν φτάνει το φώς του ήλιου, στη μήτρα της Γής μας… Οι πρώτοι μονοκύτταροι οργανισμοί, τα πρώτα ίχνη της ζωής κάνουν την εμφάνισή τους!

Η Γή μας πρόκειται να γίνει «ΜΑΝΑ»… έχει αλλάξει… Ένας ήρεμος, γαλάζιος πλανήτης, υδάτινος πλανήτης, χωρίς να έχει ακόμα την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να φιλοξενήσει τη ζωή στην επιφάνειά της, διατηρεί την αρχή της ζωής στα «σπλάχνα» της… Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους…

Η «ΜΑΝΑ»…

Ο λόγος για τον γαλαζοπράσινο πλανήτη, γνωστό στους ανθρώπους και ως «Γη»…

Μόνο που… τότε δεν ήταν τόσο γαλάζιος όσο νομίζουμε.

Μια πύρινη, ηφαιστειογενής μάζα με πολύ βίαιη επιφάνεια… Ατίθαση, έφηβη, η Γη κάνει αισθητή την παρουσία της!

Με μια υπέρθερμη «επιδερμίδα» που καλύπτεται από αέρια που εκλύονται από τα ηφαίστεια, «ζει» και απολαμβάνει τη θέση της στο βασίλειο του Ήλιου μας!

Και τα χρόνια περνάνε… Και η Γη ηρεμεί, ωριμάζει… Τα αέρια μετατρέπονται σε βροχή… Η βροχή προτού πλησιάσει στο έδαφος μετατρέπεται σε αέριο… Και μια συνεχής επανάληψη τέτοιων φαινομένων την καθησυχάζει και την δροσίζει…

Η Γή μας… Η πατρίδα μας… το σπίτι μας… Αρχίζει και βλέπει πιο σοβαρά την ύπαρξή της.

Ο ενθουσιασμός της μετατρέπεται σε γαλήνη… Η χαρά της μετατρέπεται σε αγάπη!

Οι άλλοι πλανήτες δεν της δίνουν και πολύ σημασία.

Νοιώθει μόνη κι όμως τόσο χαρούμενη!

Θέλει να μοιραστεί τη χαρά της, μα κανείς δεν την εκτιμά… Τότε αυτή η μεγάλη αγάπη που νοιώθει για την θέση της, για τον Ήλιο της, την οδηγεί σε μία και μόνη απόφαση!

Να γίνει ΜΑΝΑ! «Μόνο η μάνα αγαπά τόσο τα παιδιά της… Μόνο τα παιδιά της νοιώθουν την αγάπη της και την κατανοούν!» Θα γίνει μάνα…

Το αποτέλεσμα έχει αποφασιστεί… Αρχίζει η διαδικασία… Τίθενται τα θεμέλια για να δημιουργηθούν τα «παιδιά» της Γής μας!

Αρχίζει η διαδικασία…

Βιβλιογραφία:

Ο ΧΩΡΟΣ, ΤΟ ΑΔΕΙΟ, ΤΟ ΚΕΝΟ! ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ!

Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΝΟΗΣΗΣ!

Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΑΣ Η ΑΟΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΒΑΡΥΤΙΚΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΛΗ ΚΑΙ  ΕΝΕΡΓΕΙΑ;

Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝ = ΣΥΜΠΑΝ = ΣΥΝ-ΠΑΝ = ΣΥΜΠΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ = ΣΥΜΠΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΗΜΑ.

Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

ΤΟ «ΣΥΝ + ΠΑΝ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΥΜΠΑΝΤΑΣ ΚΟΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ «ΠΕΤΡΩΝ».

Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

PERPETUUM MOBILE ‘Η ΟΤΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΔΥ- ΝΑΜΙΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΗΡΥΓΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!!!

Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Η ύλη

Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΛΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥΣΥΜΠΑΝ, ΣΕΙΡΙΑΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ;

Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ…ΑΝΘΡΩΠΕ!!!ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΣ

Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ…ΑΝΘΡΩΠΕ!!!ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΣ http://arxaiaithomi.gr/category/συγγραφεισ/page/3/

Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

http://epic-atheist.blogspot.com/

https://www.pemptousia.gr/2016/02/iparchoun-alla-noimona-onta-sto-simpan/

https://www.ideotopos.gr/posts/science/220-afteruniver.html

https://www.foundalis.com/rlg/Poios_eftiakse_to_sympan.htm

https://www.lifo.gr/articles/science_articles/97541

https://apocalypsejohn.com/blog-post_6807/

https://natureandhuman.wordpress.com/

Τηλεσκόπια έλαβαν δεκάδες σήματα από άλλους γαλαξίες

12-10-2018

Εντοπίστηκαν πάνω από 20 σήματα μέσα σε έναν χρόνο, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το σύνολο των σημάτων που είχαν εντοπιστεί από το 2007 έως και πριν λίγους μήνες.

Αστρονόμοι που διερευνούν υλικό από διάφορα τηλεσκόπια, ανακοίνωσαν πριν λίγες ώρες ότι το τελευταίο διάστημα έχει εντοπιστεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός μυστήριων σημάτων από το βαθύ Διάστημα και δη από άλλους γαλαξίες, γεγονός που μπορεί να εκλειφθεί ακόμη και ως πιθανότητα επικοινωνίας εξωγήινου πολιτισμού με τη Γη.

Αυστραλοί επιστήμονες δήλωσαν ότι ο αριθμός των ραδιοσημάτων και η συχνότητα στην οποία εκπέμπουν “ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστα”, γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ το εντυπωσιακό στοιχείο αφορά την προέλευσή τους, καθώς η πηγή μετάδοσής τους φαίνεται να βρίσκεται εκτός του Γαλαξία μας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας των Αυστραλών αστρονόμων, εντοπίστηκαν πάνω από 20 σήματα μέσα σε έναν χρόνο, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το σύνολο των σημάτων που είχαν εντοπιστεί από το 2007 έως και πριν λίγους μήνες.

Οι πιθανότητες να πρόκειται για επικοινωνία εξωγήινων πολιτισμών με τη Γη είναι ελάχιστες, όπως διευκρινίζουν οι επιστήμονες, εντούτοις σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκλειστεί.

Θυμίζουμε πως χθές, Τρίτη, ο διευθυντής της NASA δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχει εξωγήινη ζωή και δη στο ηλιακό μας σύστημα.

http://www.thetoc.gr/diethni/article/tileskopia-elaban-dekades-simata-apo-allous-galaksies

Το άρθρο αυτό δεν το έγραψα, για να πάρω εύσημα, ούτε πνευματικά δικαιώματα, η αλήθεια δεν μπορεί να έχει πνευματικά δικαιώματα, με το άρθρο αυτό φιλοδοξώ, να κρατηθεί από τις επόμενες γενιές, για να έχουν βάση και λόγο διαλόγου για την αλήθεια, για να συμπληρώσουν τα κενά που υπάρχουν από επιστημονικά εργαλεία που δεν υπάρχουν σήμερα.

Το άρθρο αυτό έχει μοναδικό σκοπό να είναι απλό και κατανοητό για να πλησιάσει την λογική, χωρίς θρησκευτικές παραπλανήσεις, ούτε επιστημονικές κακώσεις της αλήθειας, κατόπιν εντολών των δολοφόνων εξουσιαστών και ανήθικων επιστημόνων.

Το άρθρο αυτό όπως και άλλων ιδικών και μη ερευνητών, έχει την λογική, εγώ έψαξα, έκανα χιλιάδες ώρες έρευνας, κάνε και εσύ το ίδιο, για να πάμε στο επόμενο στάδιο των άλλων διαστάσεων.

Το άρθρο αυτό θέλει να σε βοηθήσει να απαλλαγής από τις εφήμερες φθορές που σε έχουν ρίξει.

Το άρθρο αυτό θέλει να καταφέρει να σε ενεργοποιήσει, να γίνεις ερευνητής της αλήθειας, η έρευνα και η αλήθεια είναι παιδιά της ίδιας μάνας, της αγάπης!

Η αληθινή αγάπη είναι η υπέρτατη δύναμη, να θυμάσαι αυτά που διατηρούνται αιώνια, είναι τα αποτελέσματα της αγάπης.

Η αγάπη και το γιατί μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>