«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ.

Η ΦΗΣΗ ΚΑΙ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

          04.11.2018

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Η ετησια εξελιξη και προβλεψη των ενεργειακων αναγκων της ανθρωποτητας σε δισεκατομμυρια τοννους μοναδων ανθρακιτου (SKE=Steinkohleeinheiten) παρισταται στον κατωθι πινακα.

Η σχεση μεταξυ TW, SKE και Κwh εχει ως εξης: 1 TW = 10 στην 9 τοννους μοναδων ανθρακιτου = 8,7 x 10 στην 12 Kwh.

    Πινακας 1:  Ενεργεια ανα ετος σε 10 στην 9 τοννους μοναδων Ανθρακιτου

    Ετος   Απο Ανθρακα  Πετρελαιο   Φυσικο Αεριο        Πυρηνικη      Συνολο

                                                                                          Σχαση

    1800           0,8              0,2                    –                            –                  1,0

    1900           0,8              0,3                    –                            –                  1,1

    1920           1,4              0,6                    –                            –                  2,0

    1940           1,5              0,7                  0,8                          –                  3,0

    1960           1,7              1,0                  1,7                        0,2                4,6

    1980           2,0              4,0                  2,2                        1,0                9,2

    2000           3,8              4,0                  3,0                        1,5              12,3

    2020           4,2              5,3                  7,5                        1,8              18,8

    2050           6,2              8,0                  9,5                        4,5              28,2

Ο ανθρωπος ηδη απο την πρωταρχικη φαση της δαμασης της φωτιας, υπο ενεργειακη σκοπια εξεταζομενη, καταγινεται με τον εντοπισμο μεθοδων παραγωγης απαραιτητων ποσοτητων ενεργειας για τον συνεχως αυξανομενο πληθυσμο του πλανητη μας.

Ο ιδιος ο ανθρωπινος οργανισμος με τα 10 στην 28 κβαντοτεμαχιδια υλης απο τα οποια αποτελειται (10 τρισεκατομμυρια ευκαρια κυτταρα που περιεχουν 2 εκατομμυρια χιλιομετρα DNA), δια της χωνευθυσης τροφης, η οποια μεσου του λεπτου εντερου και του αιματος καταληγει στα κυτταρα και της εισπνοης οξυγονου, παραγει ηλεκτρικη ενεργεια των 0,1 Volt  ανα Νανομετρο.

Στις διαστασεις του ανθρωπινου σωματος το ηλεκτρικο αυτο ρευμα δημιουργει μια ωθηση των 20 εκατομμυριων Volt ανα Μετρο.

Προκειται για ηλεκτρικη φορτωση μιας μεγαλης καταιγιδας.

Κατευθυνονται ομως οι  ερευνες για τον εντοπισμο νεων μεθοδων παραγωγης ενεργειας με την καυση Ανθρακων, Υδρογονανθρακων και Υδρογονου, με την πυρηνικη σχαση και τις ανανεοσημες πηγες ενεργειας στους σωστους δρομους (4);

Αναμφισβητητα μετα τον εντοπισμο του πρωτου κοιτασματος Πετρελαιου το 1859 στην Πενσυλβανια των ΗΠΑ μεχρι τις ημερες μας  εμποδιζεται συστηματικα καθε ερευνητικη δραστηριοτητα στον τομεα της ενεργειας που θα μπορουσε να αμφισβητηση την παραλογη καυση των Υδρογονανθρακων, διοτι θα περιοριζε την κυριαρχικη εξελιξη των κατοχων τετοιων κοιτασματων.

Γι’ αυτο αλλωστε οι ερευνες στον ενεργειακο τομεα κατευθυνθηκαν σε τελειως λανθασμενους δρομους με συστηματικη αγνοηση ολων των βασικων νομων της Φυσης, που ειναι συνηθως απλοι και συμμετρικοι και κρυβουν πολλαπλες  δυνατοτητες.

Η Φυση, το συνολο της ενεργουσης ουσιας του πλανητη μας με ολες τις εκδηλωσεις λειτουργιων και νομων αυτης, σαν υπαρχουσα και λειτουργουσα οντοτητα, εχει αναγκη και εφαρμοζει, μια λογικη και μια φιλοσοφια, που θεμελιωνει, υποβοσταζει, διατηρει και ελεγχει ολα τα ορατα και αορατα γεγονοτα, συμβαντα, φαινομενα, δομες και καταστασεις σε ολοκληρο το συμπαν μας.

Με τους νομους των μεγαλων αριθμων ειναι αυτη σε θεση να μετατρεπει υπεροχα το χαος σε ταξη.

Απο την αλλη πλευρα ομως ειναι βεβαιο οτι ο ανθρωπος, ως ενα απειροελαχιστο μερος του συμπαντος, δεν μπορει να εξεταση και να διερευνηση την «Φιλοσοφια» της Φυσης, χωρις την συνεχη και αδιαλειπτη αναφορα στην Ιστορια της Φυσικης της Φυσης, δηλαδη στην Ιστορια της Μικροφυσικης, Αστροφυσικης και των αλλων ανθρωπινων φυσικων επιστημων, με θεωριες, πειραματα και επιστημονικα δεδομενα, τα οποια το ανθρωπινο πνευμα και η διανοηση κατωρθωσαν να ανακαλυψουν και με θαυμαστη επιμελεια να διερευνησουν και να καταταξουν, παρ’ ολου που ανθρωπινος εγκεφαλος εξελιχθηκε πρωταρχικα για να βοηθα μονο την επιβιωση του ανθρωπου σε εναν μεσου μεγεθους κοσμο.

Και γι’ αυτο δεν ειναι σε θεση ακομη να κατανοη ευκολα χαοτικες καταστασεις οι οποιες οφειλονται στους νομους της μεταμορφωσης και κλασματομορφοτικες ενδιαμεσες καταστασεις της υλης, στα γνωστα «φρακταλ», δηλαδη στα πολυδιαρθρωτα, μεγαδιαρθρωτα ‘η απειροδιαρθρωτα, μεγαλυτερα ‘η μικροτερα στοιχεια, αιωνια επαναλαμβανομενα και να τα επεξεργαζεται σε μια εγκεφαλικη αρχιτεκτονικη ως μια τελεια επεξεργαστικη μηχανολογικη εγκατασταση πληροφοριων (5).

Πολλοι επιστημονες υποστηριζουν σημερα οτι το Συμπαν μας ειναι ενα παιχνιδισμα πρωταρχικης πληροφοριας και η υλη ενας απλος αντικατοπρισμος, δηλαδη μια δημιουργια με δευτερευουσα και δευτερογενη εκδηλωση (1, 2, 3).

Ειναι γνωστο, οτι στην θερμοδυναμικη η πληροφορια παρουσιαζεται σαν το αντιθετο της εντροπιας, δηλαδη σαν μετρο της ταξης και της οργανωσης.

Στην βιολογια, οπου πρωτοπαρουσιασθηκε με την διπλη ελικα του DNA, η πληροφορια ειναι επισης μετρο της οργανωσεως και «πολυπλοκοτητας» ενος βιολογικου οργανισμου.

Στην ειδικη θεωρια της σχετικοτητας η πληροφορια αναφερεται συνηθως στην ταχυτητα φωτος με την εννοια οτι η «πληροφορια σηματων» δεν μπορει να μεταδοθη με ταχυτητα μεγαλυτερη της ταχυτητας του φωτος.

Στις θεωριες για τις «μαυρες τρυπες» η πληροφορια αναφερεται ως τετοια που χανεται ‘η μεταλλασσεται στο εσωτερικο αυτων.

Στην κβαντομηχανικη η πληροφορια για την «κυματικη συναρτηση», η οποια περιγραφει την διαγωγη των σωματιδιων, εμπεριεχει και παριστανει το συνολο των πληροφοριων σχετικα με το σωματιδιο.

Κατα  τον Αναλυτην Π. Γ. (4) δεν πρεπει να αποκλειεται και η υπαρξη της «συμπατικης  πληροφοριας» ‘η του «πληροφοριακου αιθερος», δηλαδη αυτων που εκτοπισε ο Αινστα’ι’ν στις αρχες του 20ου μ.Χ. αιωνα για να ερμηνευση τα εξαγομενα αποτελεσματα του πειραματος των Michelson και Morley (μετριση της σχετικοτητας της ταχυτητας του αιθερα ως προς τον πλανητη Γη και της ταχυτητας του ρευματος ενος ποταμου εντος του οποιου διανυουν δυο πλοια το ιδιο διαστημα).

Φαινεται οτι η εκτοπιση του αιθερα και η διατυπωση της κοσμολογικης σταθερας απο τον Α’ι’νστα’ι’ν υπηρξαν λανθασμενες επιλογες.

Ειναι δυνατη η υπαρξη ενος συστηματος μεταβολης ενεργειας χωρις καυση, πυρηνικη σχαση ‘η συντηξη, με εξαιρεση των γνωστων εναλλακτικων μορφων, το οποιο χωρις να επιβαρυνη το περιβαλλον να εχη το δυναμικο ικανοποιησης των μελλοντικων ενεργειακων αναγκων της ανθρωποτητας;

Η κλασικη πραγματικοτητα διαφερει απο την σχετικη πραγματικοτητα και αυτη απο την κβαντικη πραγματικοτητα και αυτη απο την ακομη ανυπαρκτη ενιαια πραγματικοτητα.

Ετσι η κλασικη Φυσικη διαφερει απο την Φυσικη της σχετικοτητας και αυτη απο την Φυσικη των στοιχειωδων τεμαχιδιων και αυτη παλι απο την Φυσικη της  κοσμολογικης πραγματικοτητας.

Η ακομη ανυπαρκτη Φυσικη της κοσμολογικης πραγματικοτητας θα περιγραφει προφανως και την εννοια της γενετικης ‘η μη κτισης και την προελευση ολων των αντικειμενων εκ του τιποτα και την καταληξη αυτων στο τιποτα.

Αυτη και τα μοντερνα Μαθηματικα οφειλουν κατα ενα μερος τουλαχιστον να γραφουν απο την αρχη χωρις να περιεχουν φανταστικες εφευρεσεις του ανθρωπινου εγκεφαλου (5).

Ο νομος των νομων του συμπαντος κοσμου φαινεται να ειναι η «ανελισσομενη ελιξ» συνεχων συμπατικων χαοτικων νεφελωδη ξεχυματων και το συστημα κλασματομορφων, αιωνια επαναλαμβανομενων, σε σπειροειδεις, ελικοειδεις κινησεις με σχηματισμο βρογχων (κομβων) απ’ οπου διακλαδιζονται αμετρητες φορες σε αλλες ανελισσομενες δεξιοστροφες και αριστεροστροφες ελικες.

Απλες συμμετριες υπαρχουν στους μοριακους και ατομικους παραγοντες της κινησης, οι οποιες συνηθως ειναι σπειροειδεις ‘η ελικοειδεις, δηλαδη μη γραμμικες  κινησεις που ακολουθουν τον νομον των νομων του συμπαντος.

Οι κινησεις αυτες στρεφονται προς τα εσω ταχυτερα απ’ οτι προς τα εξω.

Η διαδικασια της δινης συνανταται παντου στο περιβαλλον, αρχης γενομενης απο τους κλωνους του DNA και τις γιγαντιαιες ενεργειακες ανελισσεις των καταστροφικων δυναμεων των Τορναντος και Χουρικανς.

Οι δινες γενικα κατεχουν ειδικες χαρακτηριστικες ιδιοτητες, οι οποιες υπο ορισμενες προ’υ’ποθεσεις οταν ανεξαρτοποιηθουν, δια της απ’ ευθειας μεταβολης της θερμοτητας σε κινητικη ενεργεια, ισχυροποιουνται αυτοματα.

Τα φαινομενικα στερεα αντικειμενα ‘η οι αστρονομικες δομες αποτελουνται σχεδον ολοκληρωτικα απο κενους χωρους.

Ο πυρηνας π.χ. ενος ατομου υλης διαμετρου 0,00000008 εκατοστων παρισταται σαν μια μυγα στο κεντρο ενος ποδοσφαιρικου σταδιου.

Ο γειτονικος πυρηνας του ατομου της ιδιας υλης βρισκεται καπου εκτος του ποδοσφαιρικου σταδιου που σημαινει, οτι ολες οι φαινομενικα σταθερες δομες της υλης στην πραγματικοτητα αποτελουνται σχεδον στο συνολο τους απο κενους χωρους που διακοπτονται με τα ελαχιστου μεγεθους κβαντοτεμαχιδια της υλης τα οποια βρισκονται σε τοσες μεγαλες αποστασεις μεταξυ τους που δεν μετριουνται.

Ο ατομικος πυρηνας, δηλαδη η κατανομη πρωτονιων και νεοτρονιων απο τα οποια δημιουργουνται τα 103 στοιχεια της υλης του χημικου περιοδικου συστηματος σε συγκριση με ενα ηλεκτρονιο, ειναι μεγαλος αλλα πολυ μικρος σε σχεση με το μεγεθος της τροχιας περιστροφης ενος ηλεκτρονιου.

Ο ατομικος πυρηνας καθενως απο τα 103 στοιχεια της υλης του περιοδικου συστηματος της χημειας ειναι ενας στροβιλος ενεργειας ο οποιος περιστρεφεται γυρω απο τον αξονα του με μια ταχυτητα περιπου 100.000 χιλιομετρα ανα δευτερολεπτο.

Το ηλεκτρονιο ενος ατομου δεν ειναι ουτε τεμαχιδιο ουτε κυμα. Ειναι ενα αντικειμενο της Φυσικης το οποιο παρουσιαζει τοσο ιδιοτητες κβαντοτεμαχιδιων οσο και ιδιοτητες κυματων, δηλαδη προκειται για εναν ενεργειακο στροβιλο που περιστρεφεται γυρω απο τον ατομικο πυρηνα με μεγαλη ταχυτητα, ωστε ουδεις να μπορη να πη βρισκεται.

Ο ενεργειακος αυτος στροβιλος του ηλεκτρονιου σχηματιζει γυρω απο τον ατομικο πυρηνα της υλης κατι παρομοιο με ενα ηλεκτρικο φραγμα απο καλωδια.

Οταν οι φυσικες επιστημες των καιρων μας εισηλθαν για πρωτη φορα στο εσωτερικο της υλης, εντοπισαν ατομικα αντικειμενα με τελειως παραδοξες συμπεριφορες, οι οποιες αναλογα των πειραματων εδειχναν διαμετρικα αντιθετες συμπεριφορες.

Μετα απο αντιμαχομενες συζητησεις των επιστημονων για την «γνησια φυση» της ατομικης πραγματικοτητας αναγκασθηκαν αυτοι να αναγνωρισουν, οτι τιποτε δεν μπορει να εξηγηθη τελειως με τους ισχυοντες αρισμους.

Μεχρι σημερα τιποτε δεν εχει αλλαξει στην κατασταση αυτη.

Συνεπως ο κοσμος των μοριακων, ατομικων και υποατομικων δομων παραμενει ανοιχτος, που σημαινει, οτι κατα πασα πιθανοτητα ενεργουν αλλες ενεργειακες αρχες τις οποιες ο ανθρωπος ακομη δεν γνωριζει.

Μια σπειρα περιφερεται, στροβιλιζει, χορευει, πλησιαζει και απομακρυνεται και μεταβαλλει πετρωμενες σχεσεις σε κινηση.

Εαν γινονταν δυνατη η εκμεταλλευση τετοιων καταστασεων, δηλαδη ο μετασχηματισμος της ενεργειας απο τις μικροσκοπικες στις μακροσκοπικες διαστασεις δια μιας μορφης ενεργειακης χωριτικοτητας, θα ειχε λυθει δια παντος το προβλημα τροφοδοτισης με ενεργεια του αυξανομενου πληθυσμου του πλανητη Γη.

Συνεπως η Φυσικη και η Τεχνολογια πρεπει να ριξουν το κυριο βαρος τους οχι στην καυση, πυρηνικη σχαση και συντηξη, αλλα στην αναπτυξη ενος συστηματος που να αποδιδη ικανοποιητικες ποσοτητες ενεργειας λειτουργωντας με εκμεταλλευση με φυσικο τροπο των δημιουργηθεντων διαφορων θερμοκρασιας, των διαφορετικων υψομετρικων διαφορων ‘η ανανεοσημων συστατικων της κινησης και με το βασικο ερωτημα εαν τα θερμοδυναμικα  αξιωματα ειναι πραγματι απαραβιαστα.

Ειναι το Perpetuum mobile πραγματι αδυνατοΜπορουν μηπως η ενεργεια του κενου χωρου ‘η τα κυματα Skalar, ο μετατροπεας-Bendini ‘η οι μηχανες Τορναντος, η κρυα πυρηνικη συμπικνωση, οι μετασχηματισμοι ενεργειας απο μικροσκοπικες σε μακροσκοπικες διαστασεις, να συμβαλλουν αποφασιστικα στην λυση του ενεργειακου προβληματος της ανθρωποτητας;

Ολο το δραμα της ανυπαρκτης ακομη Φυσικης της ενιαιας συμπατικης πραγματικοτητας  παιζεται στην αλληλοεπιδραση της τασης της Βαρυτητας να ελκη πραγματα και να δημιουργη δομες της Φυσικης και στην ταση της Εντροπιας να επιδρα αντιθετα και να προσπαθη να φερει τα συστηματα της Φυσικης σε κατασταση αταξιας και να τα μοιρασει χωρικα σε μεγαλες αποστασεις..

Τοσο ο χρονος οσο και ο χρονος ομως δεν εχουν μεχρι σημερα αναγνωρισθει στην αληθεινη τους φυση και γι’ αυτο μπορουν να περιεχουν φυσικες ιδιοτητες τις οποιες η σημερινη επιστημη ακομη ουτε καν να  φαντασθη μπορει.

Ο ανταγωνισμος ομως μεταξυ της Εντροπιας και της Βαρυτητας μεσα στα στοιχειωδη αστροφυσικα νεφη που συνεχως στροβιλιζονται, περιφερονται και μετακινουνται, αποτελουν τις μηχανες παραγωγης ολων των δομων του συμπαντος κοσμου.

Στην Φυση ομως δεν υπαρχουν τελειως κλειστα συστηματα και γι’ αυτο μπορει η Εντροπια να εχη εξοδο αναγκης προς μια υψηλωτερη ενεργεια, η οποια εισρεει  απο αγνωστα ακομη πεδια δυναμεων και γι’ αυτο μπορει και να μειωνεται.

Ενα πεδιο δυναμεως ειναι μια «Ομιχλη», ενας «Μυρος» που απλωνεται στον εβρυ χωρο και μπορει να μεταφερη μια δυναμη ‘η να περιγραψη το παρων και την κινηση των κβαντοτεμαχιδιων.

Η μεγαλυτερη προκληση για την σημερινη επιστημη με την ανυπαρκτη ακομη Φυσικη της ενιαιας συμπατικης πραγματικοτητας  συνισταται στο να υπερβη την Εντροπια, να σπαση το εμποδιο αυτο που

περικυκλωνει και απομονωνει την Ζωη και οριοθετει την ενεργεια και την ανθρωπινη επιθυμια για εργο. Ο Max Plank δεν απεκλεισε τελειως, βασιζομενος στο δευτερο αξιωμα της θερμοδυναμικης (οι κυριωτερες διαδικασιες της Φυσης ειναι μη αναστρεψημες), την ανατροπη της εμπειρικης αυτης αρχης.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Βιβλιογραφια

  1. Αναλυτης Π. «Πληροφορια». Μια παραξενη εννοια με πολλα «προσωπα» στις επιστημες.

                                Δαυλος τ. 208, Απριλιος 1999, σ. 13103-13107

  1. Nicolis John S. Chaos and Information Processing.

                          World Scientific, Singapore etc 1991

  1. Friedn Roy Physics from Fisher Information  Cambridge University Press, 1969

  1. Χατζηθεοδωρου Γ. Ενα ενεργεικο και τουριστικο οραμα για την Κρητη

                                     http://www.berlin-athen.eu, 17.01.2016

  1. Χατζηθεοδωρου Γ. Γεφυρωνεται το «Σχισμα» της Φυσικης

                                    Δαυλος, τ. 293, Ιουλιος-Αυγουστος 2006

                                    σ. 20011-20015

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>