«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Εθνική ταπείνωση:

ΡΑΓΙΑΔΕΣ Φ

Η κυβέρνηση παραχωρεί στους δανειστές Κνωσό – Λευκό Πύργο και Ροτόντα – Δείτε τη λίστα της ντροπής.

Τελικά το αστείο ότι οι δανειστές θα μας πάρουν την Ακρόπολη δεν ήταν αστείο τελικά…

Σε μία ίσως από τις μεγαλύτερες εθνικές ταπεινώσεις που έχει υποστεί ελεύθερο εθνικό κράτος, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου παραχωρεί στους «συμμάχους και εταίρους» τα μνημεία της πολιτιστικής της κληρονομιάς, καθώς και νοσοκομεία, εκκλησίες και σχολεία.

Χαρακτηριστικό της εθνικής ταπείνωσης είναι ότι δίνεται μέχρι και το σύμβολο της Θεσσαλονίκης ο Λευκός Πύργος.

Ποιος ξέρει ίσως οι «ανθρωπιστές δανειστές» μας μεταφέρουν εκεί τους παράνομους μετανάστες από την πλατεία Αριστοτέλους

Μάλιστα όλο αυτό γίνεται τη στιγμή που η Ελλάδα έχει «βγει από τα μνημόνια», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Τους αρχαιολογικούς χώρους, τις πλατείες, τα δημόσια σχολεία και τα νοσοκομεία από την Αλεξανδρούπολη εως και την Κρήτη έσπευσε να συμπεριλάβει το υπουργείο Οικονομικών στην λίστα της ντροπής με τα 10.119 ακίνητα που εκχωρεί στο «Υπερταμείο».

Τα σημαντικότερα ακίνητα που η κυβέρνηση τοποθέτησε στον προθάλαμο των αποκρατικοποιήσεων, μεταξύ των οποίων ο Λευκός Πύργος, το Γεντί Κουλέ και το Καυταντζόγλειο στην Θεσσαλονίκη, το αρχαιολογικό μουσείο της Κομοτηνής, η Οθωμανική βιβλιοθήκη και το Φετιχιέ Τζαμί στα Ιωάννινα, το νοσοκομείο Πρέβεζας και το γηροκομείο Καρπενησίου, η έκταση Ασυρμάτου στον Αγ. Δημήτριο Αττικής και σχολεία στον Καρέα, το Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Καλαμάτα και το κενοτάφιο του Αγάλματος του Λεωνίδα στην Σπάρτη, η Κνωσός και το Εθνικό Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Χανία.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση παραδέχθηκε πως η μεταφορά των ακινήτων έγινε μετά από απαίτηση των δανειστών στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης πρόσθεσε όμως ότι περιοχές όπως αιγιαλοί και αρχαιολογικοί χώροι ή ακίνητα που εξυπηρετούν δημόσιους ή θρησκευτικούς σκοπούς προστατεύονται από τον νόμο και επομένως δεν μπορούν να εκχωρηθούν.

Απέφυγε ωστόσο να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η λίστα περιλαμβάνει το νοσοκομείο Γεννηματά, την αρχαία Τρίκκη και την αρχαία Σπάρτη ή τι θα πράξει εάν οι δανειστές απαιτήσουν αποχαρακτηρισμούς εκτάσεων και ακινήτων.
Αττική: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη

Τον Ιούλιο του 2016 η έκταση «Ασυρμάτου» στον Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής παραχωρείται στους κατοίκους μετά από γραφειοκρατική ταλαιπωρία 30 ετών.

Στις εκδηλώσεις έσπευσε να πάρει μέρος και ο κ. Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για το «δίκαιο που γίνεται πράξη» και επισημαίνοντας ότι η μάχη δεν δίνεται μόνο με τους δανειστές αλλά «και ενάντια στην ανοησία και τη γραφειοκρατία».

Τον Ιούνιο του 2018, δύο χρόνια μετά, το υπουργείο Οικονομικών πήρε πίσω την συγκεκριμένη έκταση και την παραχώρησε στο Υπερταμείο επιβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έδωσε καμία μάχη αλλά έγινε εκτελεστικό όργανο των δανειστών διεκπεραιώνοντας τις εντολές τους πολλές φορές και με… ανόητο τρόπο.

Την αποκάλυψη έκανε ο κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης Αγ. Δημητρίου και δικηγόρος μετά από έρευνα που πραγματοποίησε στο κτηματολόγιο της περιοχής τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Τα 14 από τα 10.119 ακίνητα βρίσκονται εντός του Δήμου Αγίου Δημητρίου με α/α 477 έως και 490.

Ο Ασύρματός μας, που διεκδικούσαμε και αγωνιζόμασταν τόσα χρόνια να περιέλθει στον Δήμο μας, και στους δημότες του Αγίου Δημητρίου, είναι γεγονός ότι παραχωρείται με την παραπάνω υπουργική απόφαση στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., δηλαδή στο Υπερταμείο των δανειστών, μαζί με άλλα 13 ακίνητα (παιδικές χαρές, σχολεία και χαρακτηρισμένοι χώροι πρασίνου)».

Αντίστοιχη έρευνα πραγματοποίησε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα και μέλος της ΛΑΕ Τάσος Μαυρόπουλος διαπιστώνοντας ότι μεταξύ των 40 ακινήτων του δήμου που παραχωρούνται στο Υπερταμείο (σ.σ. ΚΑΕΚ 1416 έως και 1455) είναι και η Παλαιά Αγορά Βύρωνα, τα Προσφυγικά Στενά, τΣτρατόπεδο Σακέτα, το κτήριο του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα και εκτάσεις παραπλεύρως της Λ. Κατεχάκη στον Καρέα.

Θεσσαλονίκη: Ροτόντα και Λευκός Πύργος

Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για τα ακίνητα της Θεσσαλονίκης που συγκέντρωσε το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν της ΛΑΕ Χριστίνα Σουλτανίδου. Μεταξύ άλλων η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ενέταξε στην λίστα με τα υπο μεταβίβαση ακίνητα τον Λευκό Πύργο, την Ροτόντα, το Καυτανζόγλειο γήπεδο αλλά και το Φρούριο των Παλαιολόγων που στην συνέχεια μετατράπηκε σε μια από τις σκληρότερες ελληνικές φυλακές που έμειναν στην ιστορία ως «Γεντί Κουλέ».

Αναλυτικά, ο μακρύς κατάλογος με τα κυριότερα υπο παραχώρηση ακίνητα ανα περιοχή έχει ως εξής:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
1)Α’ Παιδικός Σταθμός
2) το ιστορικό σπίτι του Σοφιανόπουλου (κτίριο της ΤΥΔΚ με τις καμάρες στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου)
3) μεγαλύτερο μέρος από το Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας (Ακαδημίας).
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
1)Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής,
2)Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής,
3)Λαϊκή Αγορά της Κομοτηνής,
4)Αλυκές της Μέσης.
5)Καπναποθήκη του Δήμου Κομοτηνής,
6)Κολυμβητήριο
7)Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Κομοτηνής.

ΚΑΒΑΛΑ
1)Παλιό Πρωτοδικείο
2)Τελωνείο,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1)Ροτόντα
2)Αρχαιολογικό Μουσείο
3)Βυζαντινό Μουσείο
4)Νοσοκομείο Γεννηματά
5)Η Εκκλησία της Παναγίας Αχειροποιήτου
6)Καυτανζόγλειο Στάδιο
7)Φυλακές Γεντί Κουλέ και όλος ο περιβάλλοντας χώρος
8)Παλαιά βυρσοδεψεία
9)Δυτικά τείχη της πόλης από Βαρδάρη μέχρι Αγ. Δημητρίου
10)Τείχη της Ακροπόλεως με τον περιβάλλοντα χώρο
11)Το πάρκο κατά μήκος της Εθν. Αμύνης, από το Ν. Γεννηματά μέχρι την Εγνατία οδό
12) ΥΦΑΝΕΤ
13) Εκκλησία των 12 Αποστόλων στην οδό Κάλβου
14) Τμήμα του παλιού και του νέου σιδηροδρομικού σταθμού
15) περιοχή «Λαχανόκηποι»
16)Λευκός Πύργος

ΛΑΡΙΣΑ
1)Προνοιακή Μονάδα Κ.Α.Α.Ε.Α.Θ. «ΑΡΙΣΤΕΥΣ»

ΙΩΑΝΝΙΝΑ
1)κτήριο της Αποκεντρομένης Διοίκησης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας
2)Αρχοντικό Μίσιου
3)Οθωμανική Βιβλιοθήκη
4)Βυζαντινό Μουσείο
5)Φετιχιέ Τζαμί
6)Πυροσεστική
7)Τζαμί Καλούτσιανης
8)Παιδικός Σταθμός Βοτανικού
9)Στρατόπεδο Βελισαρίου
10)π. Στρατιωτικό αεροδρόμιο «Κατσικάς».
11) Φυλακές Σταυρακίου

ΤΡΙΚΑΛΑ
1)πλατεία παλιού ΚΤΕΛ
2)χώρος Αρχαίας Τρίκκης – Ασκληπιείο
3)Νομαρχία
4) Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο
5) πλατεία Δικαστηρίων
6) Νέο Δικαστικό Μέγαρο
7)Πλατεία Κιτριλάκη
8) Σεισμόπληκτα

ΓΡΕΒΕΝΑ
1)Νοσοκομείο Γρεβενών

ΠΡΕΒΕΖΑ
1)Παλαιό Τελωνείο
2)Πάρκο Νεάπολης (Πυροβολικό)
3)Ναυτικές Σχολές (ΑΕΝ Πρέβεζας)
4)Νοσοκομείο Πρέβεζας
5)Πλατεία Νεοχωρίου
6)Πλατεία Αγίου Θωμά

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
1)Γηροκομείο Καρπενησίου
2)Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου

ΑΓ. Δημήτριος ΑΤΤΙΚΗΣ
1)Ασύρματος

ΒΥΡΩΝΑΣ Αττικής
1. Παλαιά Αγορά Βύρωνα
2. Προσφυγικά Στενά
3. Στρατόπεδο Σακέτα
4. Το κτήριο του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα
6. Τα σχολεία Καρέα (λεωφ. Ελλήνων Αξιωματικών)
7. Το Σχολικό Συγκρότημα της Εργάνης (3ο, 4ο, 5ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βύρωνα καθώς και τα όμορα δημοτικά σχολεία)

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
1)παραλία μπροστά από το “Πανελλήνιο”,
2)πλατεία Φραγκόλιμνας,
3)Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο
4)1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
5) Λύκειο Παραλίας,
6)Πυροσεστική

ΣΠΑΡΤΗ
1)Δημόσια βιβλιοθήκη Σπάρτης
2)παλαιό δικαστικό μέγαρο
3)πλατεία στο κενοτάφιο του αγάλματος του Λεωνίδα,
4)Πυροσεστική
5)Λόφος “Ξενία”
6)αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Σπάρτης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
1)Τμήματα των Ενετικών Τειχών
2)Κνωσός
3)Τα Νεώρια,
4) Χημείο,
5) Δικαστικό μέγαρο,
6) Πύλη του Αγίου Γεωργίου,
7)Η είσοδος της Σαμπιονάρα,
8) Παγκρήτιο στάδιο,
9)Αρχαιολογικό μουσείο παλιό και νέο,

ΧΑΝΙΑ
1)τα Νεώρια στο παλιό λιμάνι
2)Παλιό Τελωνείο (θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»)
3)στρατόπεδο Μαρκοπούλου
4)Ιταλικοί Στρατώνες
5) Φρούριο Φιρκάς
6)Ναυτικό Μουσείο Κρήτης
7)πλατεία Δικαστηρίων
8)(παλιό) Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
9)Πύλη της Άμμου
10) ΤΕΙ Κρήτης παράρτημα Χανίων
11)Εθνικό Στάδιο Χανίων
12) παλιές Δικαστικές Φυλακές Χανίων
13)Παλιό Ψυγείο
14)Ιστορικό Αρχείο Κρήτης
15)Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων
Οι Τούρκοι διεκδικούν τα μισά νησιά μας και το μισό Αιγαίο,
Οι Σκοπιανοί έγιναν Μακεδόνες,
Οι Αλβανοί όταν τους κλέψανε τα λεφτά ξεσηκώθηκαν,
Οι Σέρβοι αντιστάθηκαν κ πολέμησαν,
Οι Βούλγαροι έριξαν τη κυβέρνηση σε 24 ώρες….
Οι Ιταλοί έκοψαν ΜΑΧΑΙΡΙ το βήχα στη Μέρκελ….
Οι Έλληνες…..
Οι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ, ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ… ΟΙ ΠΙΟ ΟΥΑΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…
Μας φάγανε τα λεφτά με το χρηματιστήριο,
Μας πέθαναν με ένα κάρο μνημόνια,
Μας μάδησαν τους μισθούς κ τις συντάξεις,
Μας πούλησαν την χώρα κ τον πλούτο της,
Χάσαμε αγαπημένα πρόσωπα από αυτοκτονίες & μετανάστες,
Κινδυνεύουμε να γίνουμε μειονότητα στην πατρίδα μας,
Γεμίσαμε το κοινοβούλιο με εφιάλτες !
Αρχαιολόγοι: Το ξεπούλημα μνημείων παραπέμπει στους ναζί και τον Έλγιν
19/09/2018
Δελτίο Τύπου
O Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων τονίζει για μία ακόμη φορά ότι τα μνημεία προστατεύονται από το Σύνταγμα και αποτελούν de facto ακίνητη περιουσία του δημοσίου, εκτός κάθε συναλλαγής.

Καταγγέλλει την επιχειρούμενη εκχώρηση της διαχείρισης όλων των μνημείων, αρχαίων και νεώτερων, τα οποία περιλαμβάνονται στην υπ΄ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 «Μεταβίβαση, κατ’ άρθρα 196 παρ. 6 και 209 του Ν. 4389/2016, ακινήτων στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.)», σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 86/18.06.2018 Απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. (ΦΕΚ 2320/ 19-6-2018/ Τεύχος Β΄).

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός έγινε γνωστό με αφορμή τη δημοσιοποίηση καταλόγου των μνημείων που υπάγονται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

Διαπιστώθηκε ότι σ’ αυτόν περιλαμβάνονται μεγάλα τμήματα της ανατολικής τάφρου των Ενετικών οχυρώσεων, η τάφρος του Βυζαντινού τείχους, η νότια τάφρος των Ενετικών οχυρώσεων, ακίνητα στα οποία έχουν έλθει στο φως σημαντικά μινωικά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα, συγκροτήματα ενετικών νεωρίων, ο προμαχώνας Μοnigo, o Ενετικός προμαχώνας Lando, το φρούριο Φιρκά και το τούρκικο χαμάμ (ακίνητα απαλλοτριωμένα για αρχαιολογικούς σκοπούς από το ΥΠΠΟΑ ή και ακίνητα στα οποία έχουν επίσης πραγματοποιηθεί εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης).

Περιλαμβάνονται ακόμη και τα Αρχαιολογικά Μουσεία (!), τόσο το στεγαζόμενο στον ναό του Αγίου Φραγκίσκου αλλά και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και άλλα όπως το Εθνικό Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος ή το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης.

Η κίνηση αυτή είναι πρωτοφανής για τα έως σήμερα δεδομένα της διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και πρόκειται δικαιολογημένα να ξεσηκώσει θύελλες αντιδράσεων σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Η εξαίρεση των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, σύμφωνα με το άρθρο 196, παράγρ. 4 του Ν. 4389/2016, αποτελεί προσχηματική δικαιολογία, δεδομένου ότι αναιρείται από την αμέσως επόμενη παράγραφο, την παράγραφο 5 του ίδιου άρθρου, σύμφωνα με την οποία τα εξαιρούμενα ακίνητα παραμένουν στη διαχείριση της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., μάλιστα με την «επιφύλαξη υφιστάμενου δικαιώματος οποιουδήποτε νομικού προσώπου εκτός του Ελληνικού Δημοσίου».

Η νομή, χρήση και διαχείριση λοιπόν των σημαντικότερων μνημείων των Χανίων δεν θα ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του, κατά παράβαση του πνεύματος του άρθρου 24 του Συντάγματος.

Τα μνημεία και οι αρχαιότητες είναι αντικείμενα εκτός συναλλαγής, αμεταβίβαστα, ακατάσχετα, αναπαλλοτρίωτα.

Κάθε απόπειρα μεταβίβασης αυτών προς διαχείριση από τρίτους μας βρίσκει αντίθετους. Αυτό αποτελεί πάγια θέση του Συλλόγου μας και γι΄ αυτό θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσον, προκειμένου να διατηρηθεί ο χαρακτήρας των αρχαιοτήτων ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων δεν θα επιτρέψει την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων ως εγγύηση δανείου του δημοσίου χρέους για έναν ολόκληρο αιώνα, με άγνωστη εν τέλει έκβαση.

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, αν και συντελείται σε καιρό ειρήνης, μπορεί να παραλληλιστεί μόνο με τους βανδαλισμούς μνημείων και τη λεηλασία αρχαιοτήτων στα πέτρινα χρόνια της κατοχής ή τις αρπαγές αρχαιοτήτων κατά τον 19ο αιώνα.

Αποτελεί ύστατο σημείο συνταγματικής εκτροπής που μάλιστα λαμβάνει χώρα την ίδια στιγμή που θα περιμέναμε συντονισμένες ενέργειες για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων και τις νόμιμες αποζημιώσεις για την καταστροφή τους σε καιρό πολέμου.

Για τους παραπάνω σοβαρούς λόγους ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητά από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και την κυβέρνηση:

την άμεση εξαίρεση μεταβίβασης της κυριότητας και διαχείρισης των μνημείων των Χανίων και άλλων περιοχών της χώρας που περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των 10.119 ακινήτων προς μεταβίβαση στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. την ενημέρωση των αρμόδιων Υπηρεσιακών μονάδων και των κατά τόπους Περιφερειακών Υπηρεσιών σχετικά με τα ακίνητα που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.

ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ….
ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΦΡΑΠΕ ΜΑΣ !
ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ !
Η ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΜΑΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, ΑΠΙΑΣΤΗ !!!!!
Εμεις τετοιους θελαμε τετοιους εχουμε αυτοι μας αξιζουν .
Οταν βρεθει ο εκλεκτος θα το καταλαβουμε;;;

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

7 comments to Εθνική ταπείνωση:

  • .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Ανώνυμος 25 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2018 – 1:18 Π.Μ.
    .
    Kαλα τα λές αλλά τίποτα δεν πρόκειται να ταρακουνησει τον νεοέλληνα έτσι που έγινε.
    .
    Εδώ είχαμε τόσες καταστροφές πετρελαιοκυλιδες, φωτιές, πλημμύρες αλλά αυτοί εκεί στον ύπνο τους ή μάλλον στον ξύπνιο τους διότι όλοι πλέον ξέρουμε.
    .
    Αλλά και να λέμε και το δικαιο, τι να κάνουν οι άνθρωποι…εδώ κάθε μέρα με αυτά που ακούμε είναι να μας φύγει το κεφάλι και να τρέχει μόνο του.
    .
    Τόσοι προδότες, τόση βρώμα.
    .
    Και οι σίωνες μας τα πετάνε όλα στα μούτρα…
    .
    με δύναμη και συνέχεια και όλα μαζί.
    .
    Τι να πρωτοκάνεις και αυτό το έρημο στομάχι θέλει φαί, και τα παιδιά σου θέλουν φαί λοιπόν τρέχεις και δεν φτάνεις…
    .
    και το κεφάλι σου τρέχει μόνο του γιατί αδυνατεί να καταλάβει τι στο διάολο συμβαίνει και όλοι τα έχουν βάλει μαζί μας,
    .
    και πως θα βγούμε από αυτή την λακούβα….
    .
    Πάντως για ένα να είστε βέβαιοι
    .
    .
    ο Ελληνας μπορεί να δείχνει σκυμμένος αλλά κάποια στιγμή θα σηκωθεί, όχι όταν θέλουν αυτόι αλλά όταν κρίνει αυτός και τότε θα δούν…..

    .
    https://attikanea.blogspot.com/2018/10/blog-post_522.html
    .
    .
    .
    .
    .
    https://1.bp.blogspot.com/-UPBpbM7dxC4/W6t5YuJf8VI/AAAAAAAAYeQ/PLiQ8EMEcyMXZeRK48wQMEivhzZgoZJxQCLcBGAs/s400/42304731_2126774964000959_5294464885097234432_n.jpg
    .
    Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α
    .
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ
    .
    Του αντρειωμενου ο θανατος θανατος δεν λογιεται
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=eStJb4ZsjrA

  • .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    500 ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ …………
    .
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ; ; ; ; ; ; ; ; ;
    .
    ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ; ; ; ; ; ; ; ;
    .
    .
    ΜΠΟΥΚΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΑΝΑΡΡΙΧΩΜΕΝΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    .
    .
    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΩΡΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    .
    .
    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ………..
    .
    .
    ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
    .
    .
    ΕΛΛΗΝΑΣ ………….

    ΕΛΛΑΔΑ !
    .
    .

    ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ,,
    .
    ΟΤΙ Ο ΜΥΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΙΣ ΑΛΕΘΕΙ
    .
    ΤΟΣΟ ΨΙΛΑ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ………..
    .
    .
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ! ! !
    .
    .
    ΕΙΤΕ ΚΑΛΩΣΥΝΗ ΕΙΤΕ ΚΑΚΙΑ ………………
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Καμιά ΜΚΟ για αυτούς υπάρχει ρε;
    .
    .
    .
    .
    25 Οκτωβρίου 2018
    .
    https://hellas-now.com/wp-content/uploads/2018/10/kamia-mko-gia-aytoys-yparchei-re.jpg

    .
    .
    Πάνω από 40,000 οι άστεγοι, σε ολόκληρη την Ελλάδα, με πολλές οικογένειες ανάμεσα σε αυτούς. Οικογένειες με δύο και τρία παιδιά τα οποία κοιμούνται σε αυτοκίνητα.
    .
    .
    Μόνο στην παραλιακή ζώνη από Φάληρο μέχρι Γλυφάδα, έχω μετρήσει 9 οικογένειες και αυτό χωρίς να ψάξω ενδελεχώς. Εννιά οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά, μέσα σε αυτοκίνητα ή τροχόσπιτα, χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς τρεχούμενο νερό.
    .
    .
    Που διαβάζουν τα παιδιά τους, που τα ταΐζουν, που τα κοιμίζουν χωρίς τα βασικά. Δεν έχω περάσει ούτε μία φορά από την παραλιακή χωρίς να με πάρουν τα δάκρυα.
    .
    .
    Πάνω από 12,000 παιδιά των Ελλήνων, μεγαλώνουν μέσα σε ιδρύματα γιατί οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα θρέψουν.
    .
    .
    Έχω παραστεί σε δεκάδες σκηνές αποχωρισμού παιδιών με γονείς, μετά το τέλος του επισκεπτηρίου, όπου ο σπαραγμός είναι συντριπτικός για τις ψυχές των παιδιών, των γονιών αλλά και όσων παρακολουθούν, ανίκανοι να κάνουν το παραμικρό για να βοηθήσουν στο να τελειώσει αυτός ο βίαιος τραυματικός αποχωρισμός.
    .
    .
    Δεν έχω πάει ούτε μία φορά σε ίδρυμα το οποίο στηρίζουμε με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, χωρίς να με πάρουν τα δάκρυα.
    .
    .
    Οκτώ ολόκληρα χρόνια παλεύω με τα πάντα, ακόμα και με τους δικούς μου δαίμονες για να σταθώ όρθια και να παρασύρω και άλλους ώστε να λήξει όλος αυτός ο παραλογισμός και όλα αυτά τα παιδιά των Ελλήνων να βιώσουν μία κανονική ζωή σαν κι αυτές τις ζωές που πρέπει να έχουν παιδιά στην ηλικία τους.
    .
    .
    Ξέγνοιαστες ζωές γεμάτες χρώματα, ζεστασιά και αγάπη που θα τα εφοδιάσουν και θα τα εξοπλίσουν για να μπορέσουν αύριο να αντιμετωπίσουν τη ζωή με ψηλά το κεφάλι. Δυστυχώς κάθε φορά που ένα παιδί ή μία οικογένεια βρίσκει το δρόμο προς την ομαλότητα, τρεις άλλες εμφανίζονται να παραπαίουν στην οικονομική ανέχεια.
    .
    .
    Μετά από όλα αυτά …. διαβάζω και για τα παιδιά των λαθρομεταναστών, τα δικαιώματα τους και την υποχρέωση μας να τους παρέχουμε τα πάντα….. Τρέξτε λοιπόν να δώσετε τα πάντα σε αυτούς …. τα πάντα όμως.
    .
    .
    Μην ξεχάσετε να γδύσετε τα παιδιά σας για να μη σας πουν φασίστες. Γιατί πλέον δεν έχει αποδειχτεί ούτε ότι οι Ισλαμιστές χρησιμοποιούν τα παιδιά τους για να διεγείρουν τα συναισθήματα σας, τα οποία όμως είναι πολύ καλά κρυμμένα όταν πρόκειται για τα Ελληνόπουλα.
    .
    .
    Ούτε ότι τα χρησιμοποιούν για τα επιδόματα τα οποία αφειδώς πληρώνετε από τη τσέπη σας αλλά σκέφτεστε και το σεντ όταν πρόκειται για τα Ελληνόπουλα.
    .
    .
    Ούτε ότι ενδιαφέρονται τόσο λίγο οι ίδιοι ώστε τα 9/10 των πνιγμένων να είναι τα παιδιά τους, ούτε ότι έρχονται στην Ευρώπη ακριβώς γιατί ξέρουν πόσο μλκς είσαστε, ούτε ότι μπουκάρουν και εποικίζουν τη χώρα..
    .
    .
    ούτε ότι έρχονται από ασφαλείς χώρες αλλά έρχονται γιατί ξέρουν ότι εδώ θα παίρνουν επιδόματα, ούτε ότι τα παιδιά μας πεθαίνουν από ασθένειες που φέρνουν αυτοί, ούτε ότι έχουν διαλύσει και τα τελευταία υπολείμματα υγείας και παιδείας,
    .
    .
    ούτε οτι έχουμε φτάσει στη χώρα μας να έχουμε λιγότερα δικαιώματα από τους λαθρομετανάστες.
    .
    .
    Συνεχίστε έτσι…. και θα δείτε τι έρχεται ή μάλλον τι φέρνετε.
    .
    .
    kristine.sideris
    https://hellas-now.com/kamia-mko-gia-aytoys-yparchei-re/
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    https://3.bp.blogspot.com/-9v8TaZOmOCs/W8Zu46iyR5I/AAAAAAAC2MI/vGbdGagkF2AGs0s_pHPUrR5N15F_Ut_BACLcBGAs/s640/%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B1%2B12540862_828369023957409_905592827967962950_n.jpg

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ :
    .
    .
    .
    Κ@@Φ@ΛΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ,
    .
    .
    – Π Ο Τ Ε –
    .
    .
    .
    https://scontent.fath1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14359236_665502446933132_6414009657808765979_n.jpg?oh=0e63fde12ff353f36d89e532578623fa&oe=586691EC
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=0qk-_D2cnuI&t=206s

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>