«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αυτούς τα στημένα ΓΚΑΛΟΠ! Λένε ότι θα είναι οι επόμενοι κυβερνήτες!

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Να είναι καλά τα παιδιά, που μας παίζουν λίγο μαύρο θέατρο και κλαίμε και καθαρίζουν τα μάτια μας, να βλέπουμε καλύτερα τους προδότες!

Προσέξατε τι ωραία θα μας την φέρει ο Μητσοτάκης, πουλώντας την υπόλοιπη Ελλάδα, όπως λέει και ο αντιπρόεδρος του ΑΔΟΝΗΣ!!!

(«If you want to buy Greece, buy Greece now because it’s cheap»!)

Θα πάρουμε δάνεια, από πού;;; Μα φυσικά από τους πατρόνες τους, ΔΝΤ!

Επόμενο είναι να μας εμπαίζουν, όταν ο λαός εξακολουθεί με ακόρεστη δουλικότητα και διχασμένος, να τους έχει στο καρνέ του, ως υποψήφιους ηγέτες  του, ξανά και ξανά και ξανά!!!!!

Είπε ο Μητσοτάκης, ξείπε ο Αυγενάκης!

20.09.2018 Κυριάκος Μητσοτάκης, ΔΕΘ

Αλαλούμ στη Ν.Δ. σχετικά με την εξαγγελία του προέδρου της για την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τους δήμους, με ταυτόχρονη περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης.

Τη στιγμή που έχουν καταγραφεί έντονες αντιδράσεις από πλευράς αυτοδιοικητικών στελεχών, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λ. Αυγενάκης, αρθρογραφώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιχείρησε να «συμμαζέψει» τις δυσμενείς επιπτώσεις που προμηνύει η προγραμματική δήλωση του κ. Μητσοτάκη, ακυρώνοντας όμως τόσο όσα είπε ο αρχηγός του στη ΔΕΘ αλλά και όσα μια ημέρα νωρίτερα είχε πει η εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την είσπραξη και τον καθορισμό του ύψους του ΕΝΦΙΑ από τους δήμους, σε συνδυασμό με ισόποση περικοπή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που επιχορηγούνται από το κράτος -όπως υπονοεί η αναφορά του για την περικοπή 2 δισ. ευρώ ΚΑΠ, «όσα δηλαδή προβλέπουμε να εισπράξουμε από τον ΕΝΦΙΑ».

Κάτι που, όπως έχει καταγράψει σε ρεπορτάζ της η «Εφ.Συν.», βασιζόμενο στη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), θα προκαλέσει τρομερές ανισότητες μεταξύ των δήμων, με τις πλούσιες περιοχές να πολλαπλασιάζουν τα έσοδά τους, στις δε λαϊκές γειτονιές ή σε ακριτικούς δήμους οι πόροι να μειώνονται έως και κατά 88%.

Τρεις ημέρες μετά την προγραμματική δήλωση του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Αυγενάκης έσπευσε να μιλήσει για «αναδιανεμητικό μηχανισμό», με τον οποίο -υποστήριξε, χωρίς όμως να γίνεται πιο συγκεκριμένος- «οι δήμοι με αυξημένες εισπράξεις ΕΝΦΙΑ θα δίνουν (αυτοματοποιημένα) στους φτωχότερους δήμους».

Προκειμένου να αντικρούσει τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας που εγείρει η κυβέρνηση, εξήγησε ότι ο φόρος θα επιβάλλεται από το υπουργείο Οικονομικών, «μετά από πρόταση του οικείου δημοτικού συμβουλίου».

Σε αντίθεση, όμως, με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε ότι η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Προχθές, η κ. Σπυράκη (μιλώντας στον ΑΝΤ1), είχε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ «θα εισπράττεται από τους δήμους» ως ανταποδοτικό τέλος, επαναλαμβάνοντας μάλιστα τον υπολογισμό του κ. Μητσοτάκη για 2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Αυγενάκης απέφυγε να αναφερθεί στην περικοπή των πόρων που περιλαμβάνει η εξαγγελία του προέδρου του.

Εξαγγελία άνευ προμελέτης, άλλωστε γιατί να κάνουν μελέτη, για αυτά που θα πράξουν, σε ζώα απευθύνονται, έτσι μας θεωρούν!

Το συμπέρασμα είναι ότι η εξαγγελία-βόμβα της Ν.Δ. έγινε χωρίς να έχουν μελετηθεί βασικά ζητήματα, παρά μόνο για να εξυπηρετήσει το αφήγημα της μείωσης του ΕΝΦΙΑ και να βρει απήχηση σε όσους απαιτούν λιγότερο κράτος και μείωση των κρατικών δαπανών.

Αλλωστε, όπως αποκάλυψε στο χθεσινό της φύλλο η «Εφ.Συν.», η… συνταγή της εξαγγελίας ανήκει στη νεοφιλελεύθερη Δράση, των Στ. Μάνου και Θ. Σκυλακάκη.

Είχε προτείνει από το 2014 τη μετατροπή του φόρου ακίνητης περιουσίας σε ανταποδοτικό δημοτικό τέλος, με ταυτόχρονη κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης των δήμων.

Μια πρόταση που θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες ανισότητες μεταξύ δήμων, με σκληρά ταξικά χαρακτηριστικά.

Οι περισσότεροι δήμοι, καταγράφοντας μείωση εσόδων, θα αναγκαστούν να αυξήσουν τη φορολογία ή να επιλέξουν την πρακτική των ιδιωτικοποιήσεων, που έχει αποδειχθεί με διεθνή παραδείγματα ότι προσφέρει στους δημότες αυξημένο κόστος και χειρότερης ποιότητας υπηρεσίες.

«Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη δεν εκπλήσσει» σχολίασε χθες (Epsilon) ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης.

«Εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα της Ν.Δ., που βρίσκεται στον πυρήνα μιας νεοφιλελεύθερης προσέγγισης για την οικονομία και την κοινωνία» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι αντίστοιχη πρόταση «έχει διατυπωθεί από το ΔΝΤ ήδη από το πρώτο Μνημόνιο».

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

3 comments to Αυτούς τα στημένα ΓΚΑΛΟΠ! Λένε ότι θα είναι οι επόμενοι κυβερνήτες!

  • .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΠΕ :
    .
    .
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ………….
    .
    ΚΑΙ
    .
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ …………….
    .
    .
    – Η ΑΓΝΟΙΑ ! – ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ .
    .
    .
    ΚΑΙ
    .
    .
    – Η ΓΝΩΣΗ ! – ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ :
    .
    .
    ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΑ !
    ( ΛΑΟΣ )
    .
    .
    .
    .

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ
    .
    ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΕΜΕΝΟΣ,
    .
    ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΟΥΚΙ …………
    .
    ΑΠΛΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ
    .
    ΓΙ΄ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ …………….
    .
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ !
    .
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ !
    .
    .
    ΑΠΛΑ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    .
    .
    Αυτός ο πανίσχυρος και θεόρατος ελέφαντας που βλέπουμε στο τσίρκο δεν το σκάει γιατί νομίζει ότι δεν μπορεί, ο δυστυχής.
    .
    .
    ———————————————————————————————————————–

    Όλοι είμαστε λίγο- πολύ σαν τον τον ελέφαντα του τσίρκου.
    .
    Περιδιαβαίνουμε τον κόσμο δεμένοι σε εκατοντάδες παλούκια που μας στερούν την ελευθερία.
    .
    Ζούμε πιστεύοντας ότι “δεν μπορούμε” να κάνουμε ένα σωρό πράγματα.
    .
    Πάθαμε το ίδιο με τον ελέφαντα.
    .
    Χαράξαμε στη μνήμη μας αυτό το μήνυμα:
    .
    “Δεν μπορώ, δεν μπορώ και ποτέ δε θα μπορέσω.”
    .
    “Αυτό σου συμβαίνει.
    .
    Ο μοναδικός τρόπος να μάθεις εάν μπορείς,
    .
    είναι να προσπαθήσεις πάλι με όλη σου την ψυχή…! ”
    .
    .
    .
    .
    Το μυστικό του Σωκράτη για να πετύχεις οτιδήποτε επιθυμείς…
    .
    Τροφή για σκέψη
    .
    Καθώς ο Πλάτων έκανε βόλτα, ένα πρωινό με τον δάσκαλο του Σωκράτη, τον κοίταξε βαθιά στα μάτια και τον ρώτησε ποιο είναι το μυστικό για να πετύχεις οτιδήποτε.
    .
    Ο Σωκράτης δεν απάντησε και ο Πλάτων από σεβασμό δεν επίμεινε, λίγο πριν φτάσουν όμως στην πηγή για να πιουν νερό, δεν άντεξε και ξαναρώτησε…
    .
    Τότε ο δάσκαλος έσκυψε ήπιε νερό και έπιασε άγρια τον Πλάτων από τα μαλλιά και έβαλε το κεφάλι του βίαια μέσα στη γούρνα
    .
    λίγο πριν πνιγεί τον απελευθέρωσε ενώ εκείνος τραβήχτηκε παίρνοντας βαθιά ανάσα.
    .
    Μετά από λίγη ώρα και αφού ο Πλάτων είχε συνέλθει ο Σωκράτης είπε:
    .
    .
    “Θα πετύχεις μόνον όταν στην επιθυμία σου βάλεις, την ίδια δύναμη που έβαλες τώρα για να ζήσεις.
    .
    Οι άνθρωποι Πλάτων έχουν επιθυμίες,
    .
    που αν δεν γίνουν – σφοδρές επιθυμίες –
    .
    θα παραμείνουν μόνον φαντασιώσεις».
    .
    .
    http://www.makeleio.gr/?p=564954
    .
    .
    .
    ΥΣ.
    .
    .
    .
    ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΟΥΚΙ ΠΟΥ ΕΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟΣ Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ,
    .
    .

    ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ
    .
    .

    ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ………………….
    .
    .
    .
    https://2.bp.blogspot.com/-RrZFb6zN7Pw/VtnAL7VRNpI/AAAAAAAARhI/I4QHzc2MO7I/s1600/2016-03-04_190344.png

    .
    .
    .
    .
    ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ , ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ ,
    .
    ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΒΕΒΑΙΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ,
    .
    ΕΝΑΝΤΙ ΣΙΓΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ !
    .
    ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ……………….
    .
    ΚΑΙ
    .
    ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΕΠΙΒΙΩΣΗ !
    .
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ :
    .
    .
    https://2.bp.blogspot.com/-eijX0jFDKjw/WGbkg7MRrJI/AAAAAAACSHU/EtiCTD7Ad1EdWBu33Zwg88p9R_hhDoVsgCLcB/s640/15073406_996854557126887_678108304910801656_n.jpg

    .
    .
    .

    .

    ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ …………..

    .
    .
    .
    https://1.bp.blogspot.com/-f-hbDew0DZ4/WwMXcFZuYiI/AAAAAAAAXTk/-9oFhNvPr-k7XAMLeDg67A3FZg5fu6zfQCLcBGAs/s640/MISSION.JPG
    .
    .
    .
    ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΤΩΠΑ …………..
    .
    .
    ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    .
    .
    .
    .
    ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ……………
    .
    .
    ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ……….
    .
    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΝΟΙΑ !
    .
    .
    .
    .
    Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ! ! !
    .
    ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ …………………
    .
    .
    .
    .
    ΜΑΘΕ !
    .
    ΡΩΤΑ !
    .
    ΕΡΕΥΝΗΣΕ !
    .
    ΔΙΑΒΑΣΕ !
    .
    ΨΑΞΕ !
    .
    .
    .
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ !
    .
    .
    .
    .
    .

    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Γ.Αδαλής:Πάμε στην τελευταία 3ετία της ελεύθερης Ελλάδας.Ένας πόλεμος Βαλκανικός διαφαίνεται καθαρά
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=Nnu8OZJWfFc
    .

    Δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπ 2018
    .
    .
    .
    ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΑ
    .
    .

    .
    .

    Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016
    43.060 ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ 40% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
    .
    .

    ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ‏
    .
    .
    ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ
    .
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΖΥΡΙΧΗΣ
    .
    .
    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/05/43060-40.html
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Ακμή και παρακμή του αρχαίου ελληνικού κόσμου
    .
    .
    Στις αρχές του 5ου αι π. Χ. ο κόσμος του Αιγαίου γνωρίζει τη σκληρότερη δοκιμασία.
    .
    Η απόφαση ενός μέρους του ελληνισμού
    .
    (οι περισσότερες ελληνικές πόλεις πήγαν με το μέρος των Περσών),
    .
    και ιδιαίτερα οι εμπορικές πόλεις (Αθήνα, Κόρινθος κ.α.) αποφάσισαν να αντισταθούν και τελικά να κερδίσουν τον πόλεμο,
    .
    .
    .
    έφερε την κορύφωση της κλασσικής εποχής, της εποχής που μας έδωσε τον ολοκληρωμένο πολιτικό άνθρωπο, τον άνθρωπο που έχει τη θέληση και την τόλμη να υπερασπίζεται τα δίκαιά του, τον τραγικό άνθρωπο, δηλαδή τον άνθρωπο που διαμορφώνει την τύχη του και τη ζωή του μόνος του.
    .
    .
    Η Περσία μπορούσε να είναι ήσυχη! Θεωρούσε πια τον κόσμο του Αιγαίου διαλυμένο.
    .
    Δεν υπολόγισαν όμως την απελπισία αυτού του κόσμου, η οποία είναι μια δύσκολη κατάσταση για να ελεγχθεί. Παρουσιάζεται, λοιπόν, στο προσκήνιο η Μακεδονία με έναν τολμηρό, οξυδερκή στρατιωτικό και πολιτικό:
    .
    .
    τον Φίλιππο Β΄. Αξιοσημείωτη η φράση του ιστορικού Έφορου που έγραψε πως ποτέ στην Ευρώπη δεν είχε εμφανιστεί ένας τόσο μεγάλος άνδρας σαν τον Φίλιππο.
    .
    Ο κόσμος του Αιγαίου βρίσκει έναν μεγάλο ηγέτη που έχει σκοπό να πραγματοποιήσει κάτι πρωτόγνωρο: όχι μόνο να ανοίξει τον εμπορικό δρόμο της Ανατολής αλλά να διαλύσει την περσική αυτοκρατορία!
    .
    Εκείνη την περίοδο οι εσωτερικές αντιφάσεις και οι εξεγέρσεις διαφόρων σατραπών βρίσκονται στο έσχατο σημείο, τη στιγμή που ο Φίλιππος έχει έτοιμο ικανό στρατό για να τη διαλύσει.
    .
    .
    Εθνοφυλετικά η Μακεδονία δε διέφερε και πολύ από τους υπόλοιπους λαούς του ελλαδικού χώρου, αλλά παρέμενε καθυστερημένη, γιατί η οικονομία της έμοιαζε στις δομές της με της Μέσης Ανατολής. Η επαφή με τις νοτιοελληνικές αποικίες των ακτών του βορείου Αιγαίου αλλά κυρίως η κατάληψη των χρυσορυχείων του Παγγαίου, που θα την πλουτίσουν, θα την οδηγήσουν στη δημιουργία ικανού επαγγελματικού στρατού, ο οποίος όμως, ως δύναμη της εξουσίας του Φιλίππου, χρειάζεται μόνιμη απασχόληση.
    .
    .
    Έτσι, σιγά – σιγά θα κατακτήσει τις γύρω περιοχές, ώσπου το 338 π. Χ., στη Χαιρώνεια, θα νικήσει τους Αθηναίους και τους Θηβαίους και θα επιβληθεί ως η μεγαλύτερη δύναμη της Ελλάδος.
    .
    Το 337 π. Χ., στο συνέδριο της Κορίνθου, θα αναγνωριστεί ως ηγέτης των Ελλήνων σε εκστρατεία εναντίον των Περσών. Ο Φίλιππος γνωρίζει τους πόθους του ελληνικού κόσμου για το άνοιγμα του δρόμου της ανατολής που προσδοκά. Αλλά το 336 π. Χ. δολοφονείται!
    .
    Το έργο του θα συνεχίσει ο Μέγας Αλέξανδρος, που για να μη πολυλογούμε, χάρη στις βάσεις που έθεσε ο Φίλιππος και με τις ικανότητες τις δικές του θα συντρίψει την απέραντη περσική αυτοκρατορία.
    .
    Ο Αλέξανδρος πραγματοποίησε για τον κόσμο του Αιγαίου το μεγάλο όνειρο αιώνων, του ανοίγματος της αγοράς της Ανατολής και δε μιλάμε απλώς για μια ελεύθερη αγορά αλλά για εξουσία πάνω στην απέραντη Ανατολή! Όλοι ανάσαναν!
    .
    (Σίγουρα εκτός τον Δημοσθένη!)
    Εν κατακλείδι, αξίζει να επισημανθεί η αδιαμφισβήτητη φιλοπατρία του Δημοσθένη, που είναι διάχυτη σε όλη την ζωή και το έργο του, καθώς και η ανυστερόβουλη προσήλωση του στο ανυπέρβλητο ιδανικό της ελευθερίας.
    .
    Πράγματι, πρόκειται για ένα λαμπρό παράδειγμα και πρότυπο προς μίμηση, όχι μόνο εξαιτίας της αξεπέραστης ρητορικής του ικανότητας, αλλά και γιατί παραμένει ο διαπρεπέστερος κήρυκας της εθνικής αξιοπρέπειας και ελευθερίας.
    .
    http://antepithesi.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=2872:v-meros-dimosthenis&Itemid=303
    .
    .
    .
    Η πληθυσμιακή πίεση του Αιγαίου θα έβρισκε διέξοδο.
    .
    .
    .
    Όμως, όπως θα δούμε, αντικειμενικά η κατάκτηση της Ανατολής συνέτριψε και τη δύναμη της πόλης – κράτους, της δημοκρατίας που έθρεψε τον κλασικό πολιτισμό!
    .
    .
    .
    Γιατί;
    .
    .
    Διότι ο πολίτης μιας δημοκρατικής πόλης – κράτους μπορούσε να υπερασπιστεί τον τόπο του, αλλά δεν μπορούσε να εκστρατεύσει μαζικά.
    .
    .
    Ζούσε στον τόπο του, έπαιρνε αποφάσεις για το συμφέρον του, είχε δικαιώματα.
    .
    .
    .
    Απ’ την άλλη, ο στρατός των Μακεδόνων, αφοσιωμένος στον πόλεμο και στον ηγεμόνα του, μπορούσε να αναλάβει μακρινές εκστρατείες.
    .
    .
    .
    Δεν είχε πολιτικά δικαιώματα, δεν τον ένοιαζε, αρκεί να κατακτούσε, αρκεί να λαφυραγωγούσε!
    .
    .
    .
    Οι κατακτήσεις του Αλεξάνδρου ασφαλώς προώθησαν τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του κόσμου, αλλά χωρίς να το θέλει κατέστρεψε και το γενοφυλετικό καθεστώς της Μακεδονίας και την πόλη – κράτος.
    .
    .
    .
    Οι διάδοχοι στρατηγοί του θα μεταβληθούν σε σατράπες και ο βαλτωμένος κόσμος της Ανατολής θα καταποντίσει τον κόσμο του Αιγαίου.
    .
    .
    .
    Η νίκη του Αλεξάνδρου ανατρέπει τη μορφή και τις προοπτικές του ελληνικού κόσμου.
    .
    .
    .
    Ο Αλέξανδρος θα συλλάβει αμέσως τη νέα κατάσταση, προσπαθώντας να οργανώσει το απέραντο κράτος και να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα.
    .
    .
    Ο ελληνικός κόσμος δεν κατάλαβε τη σημασία της νίκης του Αλεξάνδρου, σκέφτονται σαν δημοκράτες χωρίς πλέον να μπορούν να πάρουν αποφάσεις.
    .
    .
    Η κλασσική δημοκρατία είχε ανατραπεί χωρίς να καταργηθεί!
    .
    .
    .
    .
    Οι διάδοχοι του Αλεξάνδρου δε θα λάβουν υπόψη τους τη θέληση της πόλης και τη γνώμη των πολιτών.
    .
    .
    Επιβάλλονται με τη δύναμη του στρατού και οι πόλεις συντονίζουν τις αποφάσεις τους με τη θέληση του ηγεμόνα. Λογική της εξουσίας γίνεται πλέον ο στρατός.
    .
    .
    .
    .
    Πρώτος ο Φίλιππος συγκρότησε επαγγελματικό στρατό, που αποσπάται από την παραγωγή και ασχολείται αποκλειστικά με τον πόλεμο.
    .
    .
    .
    Ακόμα και οι Σπαρτιάτες δεν ήταν τόσο επαγγελματίες.

    .
    .Είχαν γυναίκα, παιδιά και έπαιρναν μέρος στις συζητήσεις της Απέλλας, αποφασίζοντας οι ίδιοι. ο στρατός του Φιλίππου και οι κατοπινοί στρατοί των ηγεμόνων αποσπώνται από κάθε κοινωνική ζωή για να πολεμούν όλο τον χρόνο.
    .
    .
    Δεν κρίνουν, δεν αποφασίζουν.
    .
    Αυτά τα κρίνει ο ηγεμόνας.
    .
    Πληρώνονται για να πολεμούν, ενδιαφέρονται για τη λεηλασία και τον μισθό.
    .
    Ο κλασσικός κόσμος του Αιγαίου, που κατάφερε να επιζήσει κάτω από την απειλή του περσικού οδοστρωτήρα και της οικονομικής ασφυξίας, στραγγαλίζεται από τους Μακεδόνες ηγεμόνες, που είχαν ανοίξει την αγορά της Ανατολής!
    .
    .
    .
    Τώρα οι πολίτες απέχουν απ’ τα κέντρα των αποφάσεων.
    .
    .
    .
    Οι ηγεμόνες κρατούν στην αυλή τα μυστικά τους για να προωθούνται τα συμφέροντά τους και ήταν κατά κανόνα αντίθετα απ’ τα συμφέροντα των πόλεων, που έτσι έχαναν την αυτοτέλειά τους και για να μπορέσουν να επιβιώσουν έπρεπε να υποταχτούν σε κάποια από τις νέες ηγεμονίες.
    .
    .
    .
    Τα μεγάλα προβλήματα, και αυτά πάντα είναι οικονομικά, θα τα κρίνει πλέον ο ηγεμόνας με τη δύναμη του στρατού του.
    .
    .
    .
    Και ναι μεν το εμπόριο ανακάμπτει με τη δημιουργία νέων πόλεων μέσα στη αχανή Ανατολή, αλλά για να κρατηθούν οι νέες αυτές εμπορικές αποικίες χρειάζονται ισχυρή στρατιωτική ισχύ.
    .
    .
    Όμως, αυτές οι αποικίες δε μοιάζουν με τις γνωστές αποικίες του 9ου – 6ου αι. π. Χ.
    .
    Εξαρτώνται αποκλειστικά απ’ τη δύναμη του ηγεμόνα.
    .
    .
    .
    Ήταν μια θαυμάσια διέξοδος, αλλά σκότωνε κάθε αίσθηση του κλασσικού πνεύματος και μάλιστα τη πιο βασική:
    .
    .
    τον αυτοκαθορισμό με τη βούληση των κατοίκων τους.
    .
    .
    Οι νέες αποικίες δεν έχουν στρατό από πολίτες αλλά ηγεμονικό μισθοφορικό που διαφυλάσσει πρωτίστως τα συμφέροντα του ηγεμόνα.
    .
    .
    .
    .
    Επιπλέον, οι κάτοικοί τους ήταν μια πανσπερμία ανθρώπων, χωρίς να συνδέονται με παλιότερες παραδόσεις και σχέσεις.
    .
    .
    .
    .
    Οι άρχοντες των νέων αποικιών της Ανατολής μάζευαν τους φόρους και φρόντιζαν να εφαρμόζονται οι διαταγές του ηγεμόνα που μπορεί να ήταν και αντίθετες από τα συμφέροντα των πόλεων.
    .
    .
    .
    .
    Επίσης, αυτές οι πόλεις στέκονταν φύλακες της ηγεμονικής αρχής και επιπλέον έπρεπε να αφομοιώσουν τον γύρω πληθυσμό στον ελληνικό πολιτισμό, όπως τον εξέφραζαν βεβαίως οι ηγεμόνες και φυσικά απείχε από το κλασσικό πνεύμα.
    .
    .
    .
    Αυτό σημαίνει η φράση ελληνιστικό:
    .
    κάτι που μοιάζει εξωτερικά με ελληνικό αλλά διαφέρει στην ουσία!
    .
    Αυτές οι νέες πόλεις χωρίς τον εσωτερικό δυναμισμό τους, δηλαδή τον υπεύθυνο πολίτη, μετατρέπονται σε απολιτικές πόλεις και βάζουν τα θεμέλια του κοσμοπολιτισμού.
    .
    .
    Και αυτό το πνεύμα θα περάσει και στο Αιγαίο και θα αποβάλλει το χαρακτηριστικό στοιχείο του τραγικού πολιτικού ανθρώπου: να αποφασίζουν δηλαδή οι πολίτες για όλα.
    .
    .
    Θα γλιστράνε στην αίσθηση του κόσμου της Ανατολής:
    .
    .
    στη μοιρολατρία, το ουσιαστικότερο γνώρισμα του απολιτικού ή κοσμοπολίτικου τύπου
    .
    .
    .
    .
    .
    που θα γεννήσει τον χριστιανισμό και τον μωαμεθανισμό.
    .
    .
    .
    .
    .
    Οι νέες ελληνιστικές πόλεις της Ανατολής γίνονται κέντρα συγχώνευσης των πολιτισμών της κάθε περιοχής, στα καλούπια του ελληνικού.
    .
    .
    .
    .
    Και αν για τους Ανατολίτες αυτό είναι πρόοδος, για τον κόσμο του Αιγαίου, για τον ελληνικό κόσμο, είναι υποχώρηση!
    .
    .
    .
    .
    Το κέντρο του πολιτισμού μεταφέρεται στην Αλεξάνδρεια, στην Πέργαμο, στην Αντιόχεια, ενός πολιτισμού κατώτερο απ’ την κλασσική του έκφραση.
    .
    .
    .
    .
    Ποτέ οι κάτοικοι αυτών των πόλεων δε θα δώσουν έναν πολιτικό ή τραγικό άνθρωπο.
    .
    .
    .
    Είναι τα λίκνα του κοσμοπολιτισμού.
    .
    .
    .
    .
    Πέρα από τους εμπόρους που τρέχουν στις καινούργιες πόλεις, οι μισθοφόροι που είναι τόσο απαραίτητοι για τους ηγεμόνες, στην πλειοψηφία τους θα είναι Έλληνες.
    .
    .
    .
    .
    Το μεγαλύτερο κέντρο του κόσμου θα γίνει η Αλεξάνδρεια που ελέγχει τον ανατολικό δρόμο του εμπορίου και θα θέλει να επεκταθεί προς τη δύση. Αλλά αυτός ο δρόμος θα είναι κομμένος από τους Καρχηδόνιους, γι’ αυτό θα κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο μέσω Κορίνθου που αποκτά για τους Πτολεμαίους μεγάλη σημασία.
    .
    .
    .
    .
    Και θα έρθουν σε σύγκρουση με τους πρώην συμπατριώτες τους, τους Μακεδόνες της Μακεδονίας. Ο εμπορικός δρόμος Αλεξάνδρεια – Ρόδος – Κόρινθος – Ιταλία θα γίνει η διαμάχη των δυο ηγεμονιών.
    .
    .
    .
    .
    Ο κλασσικός κόσμος του Αιγαίου θα βγαίνει περισσότερο αποδυναμωμένος, αλλοτριωμένος, υποταγμένος στη θέληση ισχυρών ηγεμόνων.
    .
    .
    .
    Η δημιουργία της Αχαϊκής Συμπολιτείας θα προωθεί τα συμφέροντα των Πτολεμαίων εναντίον των Μακεδόνων.
    .
    .
    Τα ανώτερα στρώματα των πόλεων, η αριστοκρατία θα προσεταιριστούν τους ηγεμόνες σαν αδέσποτα, κερδίζοντας ενίοτε και κάποιο κόκαλο και όλοι μαζί θα απομυζούν και θα στραγγαλίζουν εκατομμύρια φτωχών ελεύθερων(;) αλλά και δούλων.
    .
    .
    Πλέον, ο ελληνικός κόσμος έχει χάσει τις αξίες της κλασσικής εποχής, παρότι οι πόλεις – κράτη δε θα παραδοθούν εύκολα στους ηγεμόνες και θα πολεμούν σπασμωδικά ως το τέλος.
    .
    .
    .
    .
    Ο ελληνισμός δεν θα απαρτίζεται από πολίτες αλλά από υπηκόους των ηγεμόνων, αφού δεν αποφασίζουν οι ίδιοι για την τύχη τους.
    .
    .
    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/01/blog-post_60.html
    .
    .
    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Η δημιουργία του Ελληνικού χρέους από το 1821 έως σήμερα
    .
    http://www.antibaro.gr/article/3742
    .
    .
    .
    ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ,
    .
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΣΟΦΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ,
    .
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ……………..
    .
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΙΣΤΟΙ Ή ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ………….
    .
    ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΜΕΣΩ
    .
    ΕΕ ,
    .
    ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΥΣΑΒΩΝΑΣ ,
    .
    ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ,
    .
    ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ,
    .
    ΤΟ ESM ,
    .
    ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ Ι , ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ , ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ ,
    .
    ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    .
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ,
    .
    ΛΟΓΩ ΟΤΙ :
    .
    Οι πολεμιστές αντικαταστάθηκαν
    από τους αστούς εμπόρους και βιομηχάνους και τραπεζίτες

    και οι λόγχες και τα όπλα

    έδωσαν τόπο στο χρήμα και στα δάνεια.
    .
    .
    .
    Το κράτος έκανε καλά τη δουλειά του. Αποξένωνε τον Έλληνα από τη φύση και την ιστορία του,
    .
    Δεν δανείζω για να σώσω αλλά για να ελέγξω.
    .
    Το χρήμα κινείται συσσωρευτικά, το δάνειο έχει την
    έννοια ότι ο οφειλέτης δεν παίρνει ακριβώς χρήματα αλλά δεσμεύεται βάσει εικονικών δανείων ότι θα εξαρτάται για πάντα από το δανειστή του.
    .
    Τα κρυφά δάνεια έχουν αξία και όχι τα φανερά.
    .
    .
    Τα κρυφά σύμφωνα με τα οποία πωλείται η Πατρίς ,
    .
    .
    ενώ τα φανερά εξανεμίζονται τόσο γρήγορα από τους τοκογλύφους ώστε γρήγορα να γεννάται η ανάγκη νέων.
    .
    Σε αυτή τη λογική το Ελληνικό κράτος
    ανακηρύχθηκε το 1830 ανεξάρτητο και ήδη χρεωμένο.

    .
    .
    ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ
    .
    Με βάση τη νέα αστική λογική που αναπτυσσόταν στην Ευρώπη
    .
    Οι πολεμιστές αντικαταστάθηκαν
    .
    από τους αστούς εμπόρους και βιομηχάνους και τραπεζίτες
    .
    και οι λόγχες και τα όπλα
    .
    έδωσαν τόπο στο χρήμα και στα δάνεια.
    .
    .
    ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ
    .

    .
    Μας άφησαν χωρίς ΑΜΥΝΑ ή πολεμική – ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ –
    .
    .
    .
    Ας θυμηθούμε τι δεν είμαστε – ΣΗΜΕΡΑ –
    .
    .
    .
    Έλληνες Γένος Ηρώων – Παιάνας Σπαρτιατών
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=YIUH0yvMCnQ

    .
    .
    .
    .
    ΥΣ. ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    • .
      .
      .
      .
      .
      .
      ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ :
      .
      ΤΟ 1821 ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΘΗΚΕ ΤΟ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ !
      .
      ΕΚΕΙΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ !
      .
      ME TΗN ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ !
      .
      ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΟΣΟ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΡΥΠΕΣ
      .
      ΑΠΟ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ – Τ .Ι .Π .Ο .Τ .Α -…..
      .
      .
      ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΜΕΙΣ ,
      .
      ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ,
      .
      ΚΑΙ Ω Ω Ω ! ! ! ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ
      .
      ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ …. ,
      .
      ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΨΗΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ …..
      .
      ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΨΙΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΥΣ …………
      .
      ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ,
      .
      Η ΖΩΗ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΑΓΩΝΑ – Α .Ν .Τ .Ι .Σ .Τ .Α .Σ .Η – ! ! !
      .
      .
      ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ,
      .
      ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ …………
      .
      .
      .
      .
      ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ……
      .
      ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΡΘΡΟ ,
      .
      ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ …………..
      .
      .
      Η δημιουργία του Ελληνικού χρέους από το 1821 έως σήμερα.
      .
      .
      Όταν ομιλούμε για τη μακρόχρονη δημιουργία του Ελληνικού χρέους ουσιαστικά έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ απλό αλλά και περίεργο συνάμα ερώτημα:
      .
      .
      Είναι δυνατόν μία τέτοια «φυσική» επιχείρηση με τέτοιο ουρανό και γή και θάλασσα να έχει ανάγκη δανεισμού ο οποίος τελικά θα την καταχρεώσει αντί να προχωρήσει σε μία τέτοια ανάπτυξη η οποία κυριολεκτικά
      θα την απογειώσει οικονομικά και όχι μόνο.
      .
      .
      Η φυσική επιχείρηση είναι η Ελλάδα η οποία καταχρεωμένη βαδίζει το δικό της Γολγοθά ο οποίος βέβαια εδώ και πολλά χρόνια έχει αποτυπωθεί ως σχέδιο στο μυαλό συγκεκριμένων ανθρώπων διότι τέτοια πορεία μιάς χώρας μόνο τυχαία δεν είναι
      .
      .
      Θα μπορούσαμε να ισχυρισθούμε ότι από την Επανάσταση του 1821 και έπειτα οι Έλληνες δεν κατάφεραν να εισέλθουν στη λογική της αυτοανάπτυξης η οποία αρχίζει από την αγροτική ανάπτυξη η οποία μακροπρόθεσμα οδηγεί στην αγροτική βιομηχανική ανάπτυξη.
      .
      .
      Ήδη από την εποχή του Ι. Καποδίστρια ακόμη τα 6.000.000 στρέμματα γής, τα περίφημα εθνικά κτήματα δεν στάθηκε ικανό να μοιρασθούν στους Έλληνες ακτήμονες προκειμένου η χώρα ολοκληρωτικά να αναπτυχθεί.
      .
      .
      Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να ιδούμε
      τις πρώτες κάκιστες επιρροές της Ευρώπης προς τη Νέα Ελλάδα σε θέματα κοινωνικής οικονομίας.
      .
      .
      Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει προλεταριάτο και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κατασκευάσει μεγάλες πόλεις.
      .
      .
      Οι Έλληνες θα πρέπει να μην αναπτυχθούν με βάση την πλούσια φύση τους αλλά με τον βιομηχανικό αστικό τρόπο της Ευρώπης ο οποίος στις ημέρες μας δημιούργησε την Αθήνα των 5.000.000 κατοίκων.
      .
      .
      Ουσιαστικά η Ελλάδα δανείσθηκε προκειμένου να ελεγχθεί διότι λόγω της επερχομένης πτώσεως της οθωμανικής αυτοκρατορίας έπρεπε να διακανονισθεί ο έλεγχος των δρόμων προς την Ανατολή.
      .
      .
      Ο Ιωάννης Καποδίστριας εστίασε στην ίδρυση και οικονομικών θεσμών.
      .
      .
      Ίδρυσε Νομισματοκοπείο στην Αίγινα και καθιέρωσε ως νόμισμα το Φοίνικα αντικαθιστώντας το τουρκικό γρόσι.
      .
      .
      Σωστά ο Κυβερνήτης στράφηκε στη γεωργία και στο εμπόριο προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει δικό της πλούτο.
      .
      .
      Έδωσε δάνεια στους νησιώτες προκειμένου να προχωρήσουν στην αγορά πλοίων και κατασκεύασε ναυπηγεία σε Πόρο και Ναύπλιο.
      .
      .
      Ίδρυσε τη γεωργική σχολή της Τίρυνθας και προσπάθησε να καθιερώσει την καλλιέργεια της πατάτας.
      .
      .
      Ίδρυσε την Εθνική Χρηματιστική Τράπεζα το 1828 η οποία μάλιστα καταργήθηκε από την Αντιβασιλεία.
      .
      .
      Το πρόβλημα είναι ότι μόλις ο Καποδίστριας προσπάθησε να φτιάξει ισχυρό στόλο και ναυτιλία δολοφονήθηκε.
      .
      .
      Σαν να λέμε ότι μόλις ο πρώτος Κυβερνήτης της Νέας Ελλάδας προσπάθησε να οικοδομήσει την αυτοανάπτυξη δολοφονήθηκε.
      .
      .
      Η Αντιβασιλεία ουσιαστικά είναι μία συνέχεια της Ευρώπης
      .
      .
      προκειμένου η Ελλάδα ως γέφυρα προς την Ανατολή να περάσει από τον οθωμανικό ζυγό προς τον ευρωπαϊκό ζυγό.
      .
      .
      Αυτό είναι το ένα.
      .
      .
      Το άλλο είναι ο αστικός τρόπος ανάπτυξης της Ελλάδος –το τέλος αυτού του μοντέλου σήμερα βιώνουμε.
      .
      .Αντί δηλαδή η Ελλάδα να βασισθεί στον ουρανό της και στη φύση της προσπάθησε κατά τρόπο ανώμαλο να αναπτυχθεί
      .
      .
      –σταδιακά-κατά τον καπιταλιστικό τρόπο της δύσης –
      .
      .
      Προς επίρρωση όλων αυτών θα πρέπει να αναφέρουμε τα γεγονότα που συνέβησαν πολλά χρόνια αργότερα στη
      δύσμοιρη Ελλάδα.
      .
      .
      Το καθεστώς Ιωαννίδη επιθυμώντας το μοντέλο της Ελληνικής ανεξάρτητης ανάπτυξης πραγμάτωσε έρευνα και εξόρυξη και εκμετάλλευση Ελληνικών πετρελαϊκών
      κοιτασμάτων.
      .
      .
      Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 1973 είχαν υπογραφεί 18 συμβάσεις σχετικών περιεχομένων.
      .
      .
      Μπορούμε κάλλιστα να φαντασθούμε που θα ήταν σήμερα η Ελλάδα βασισμένη στο φυσικό της κόσμο.
      .
      .
      Η συνέχεια είναι γνωστή για την τύχη του Ιωαννίδη.
      .
      Οι έρευνες και όλη η προσπάθεια διεκόπησαν
      .
      και έπειτα από τη Βέρνη το 1976
      .
      και το Νταβός το 1988
      .
      .
      η Ελλάδα ντροπιαστικά υποχώρησε αποδεικνύοντας ότι το αστικό μοντέλο ανάπτυξης
      .
      .
      και η ευρωπαϊκή της επαρχιοποίηση και η εξ αυτής φίμωσή της την καθυπόταξαν
      .
      .
      –το τελευταίο στάδιο σήμερα το βλέπουμε.
      .
      .
      η πραγματική ανεξάρτητη ανάπτυξη εξαφανίσθηκαν
      κάτω από ένα κόσμο όπου το κέρδος σιγά-σιγά κατέστρεφε πολιτισμούς και σύνορα.
      .
      .
      Ο αστισμός ενοποιεί τους πάντες
      κάτω από την έννοια του οικονομικού και μόνο λογισμού
      .
      .
      και οι άνθρωποι γίνονται δούλοι των λίγων
      .
      χάνοντας κάθε προσωπικό και εθνικό προσδιορισμό.
      .
      .
      Αλλά ως σκλάβα της αστικής ευρώπης γρήγορα εισήλθε στη λογική του κέρδους και
      της οικοδόμησης ενός κράτους που δεν αναπτύσσει τους Έλληνες ως τέτοιους σε σχέση με την πλουσία πατρίδα τους
      .
      .
      αλλά τους αναγκάζει να επαναπαύονται κάτω από ένα κράτος το οποίο όταν όλα θα τα απωλέσει,
      .
      .
      οι Έλληνες θα είναι σκλάβοι στην ίδια πατρίδα τους.
      .
      .
      Η εύφορη Ελλάδα γινόταν λόγω του κρατικού αστισμού πολύ φτωχή,
      .
      .
      οι άνθρωποι έχαναν τη φύση και την πραγματική εγχώρια πρωτογενή ανάπτυξη
      .
      .
      και δεμένοι στο άρμα του κράτους θα φθάσουν στην εξαθλίωση των ημερών μας.
      .
      .
      Η Ελλάδα ενώ δεν πληρούσε κανένα κριτήριο προκειμένου να καταστεί χώρα και κράτος που θα αναπτυσσόταν σύμφωνα με τα οικονομικά κριτήρια της Δύσης
      .
      .
      παρά ταύτα-χωρίς ποτέ να καταστεί βιομηχανική χώρα τύπου σοβιετικής ένωσης –άρχισε κρατικά και διοικητικά να αναπτύσσεται
      .
      (από την αντιβασιλεία και μετά)
      με ένα τρόπο που άρμοζε σε αστικά κράτη
      .
      (εννοούμε τη σταδιακή υδροκεφαλική
      συσσώρευση των ανθρώπων σε μεγάλα αστικά κέντρα,
      .
      .
      τη δημόσια υπερτροφική ανάπτυξη της διοίκησης και τη θέληση των ανθρώπων να ησυχάσουν πίσω από το δημόσιο τομέα
      .
      .
      -κάτι που το σιγούρευσε ο Βενιζέλος με τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων το 1911-
      .
      αλλά κυρίως την απόλυτη προσήλωση της χώρας σε οικονομικό και υλικό τρόπο ζωής και ανάπτυξης ξένο προς τη φύση του Έλληνα και της Ελλάδας).
      .
      .
      Ενώ το συγκεντρωτικό και υπό όρους φεουδαρχικό Βυζάντιο έδωσε τη θέση στις κοινότητες οι οποίες απανταχού της Ελλάδας κρατούσαν όλη τη χώρα ζωντανή
      .
      .
      κάτω από την εκμετάλλευση της πλουσίας φύσης της και μάλιστα στα απάνθρωπα χρόνια των οθωμανών
      .
      .
      η νέα Ελλάδα απεμπόλησε τις απελευθερωμένες και αποκεντρωμένες κοινότητες οι οποίες ολοκληρωτικά θα την ανέπτυσσαν και αφοσιώθηκε στην αστική άνιση και άτυχη ανάπτυξη.
      .
      .
      Ήδη ο προεκλογικός αγώνας από τον Κομμουνδούρο έως τον Τρικούπη περιλάμβανε προσπάθεια δημόσιας πατρωνείας των εκλογέων, υπόσχεση για σίγουρη δουλειά και καλή δημόσια θέση.
      .
      .
      Οι Έλληνες έπεφταν στην παγίδα του νέου δυτικού κράτους που ήθελε να μαζεύσει τους ανθρώπους κάτω από την
      ψευτοκαλοπέραση του καπιταλισμού
      .
      .
      χωρίς να τους αναπτύσσει με κοινά εθνικά κριτήρια μέσα σε ένα κράτος που πλέον προσπαθεί χωρίς να τα καταφέρνει να
      αναπτύσσεται κατά εξειδικευμένο βιομηχανικό τρόπο αφήνοντας πίσω παραδοσιακές μορφές οικονομικής ανάπτυξης
      .
      .
      Η Ελλάδα δεν αναπτυσσόταν μέσα από τη λαϊκή ψυχή της σύμφωνα με τον τρόπο που οδήγησε στο θαύμα της Αθήνας του Περικλή –
      .
      ο οποίος τόσο όμορφα περιγράφεται στο κεφ.39 του Επιταφίου.
      .
      Σε μία εποχή όπου στην Ελλάδα προσαρτήθηκε η Θεσσαλία
      η Ελλάδα πτώχευσε και αυτό συνέβη διότι σταδιακά
      απομακρυνόταν από την συνεπή προς τον παραδοσιακό εαυτό της τρόπο ανάπτυξης.
      .
      Έναν τρόπο που ο Καποδίστριας φαίνεται να τον είχε οραματιστεί.
      .
      .

      Αλλά τα 914 χλμ του σιδηροδρόμου θέλουν μεταφορά εξειδικευμένων βιομηχανικών προϊόντων που η Ελλάδα δεν διέθετε.
      .
      .
      Μέχρι να έλθει αυτή η ποθητή ημέρα η Ελλάδα επιβαλλόταν να αρχίσει την ανεξάρτητη ανάπτυξή της από τη γεωργία και την κτηνοτροφία και την πλουσία φύση της.
      .
      .
      Έπρεπε να γίνει πλήρης αναδασμός της γής μέσα από την λαϊκή ψυχή να αναπτυχθεί η Ελληνική οικονομία.
      .
      .
      Σε συνδυασμό με μία αναπτυσσόμενη τεχνική εκπαίδευση θα έπρεπε οι Έλληνες να εκμεταλλευθούν πλήρως τον απίστευτο ορυκτό πλούτο της χώρας μας.
      .
      .
      Η βιομηχανική ανάπτυξη θα μπορούσε να είναι ένα επόμενο βήμα όταν οι βιοτεχνίες μέσα από την απόκτηση της κατάλληλης τεχνογνωσίας θα μεταλλάσσονταν σε βιομηχανικές μονάδες.
      .
      .
      Όμως η τακτική των ξένων δυναστών να συστήσουν ένα κράτος δυτικού τύπου που στηριζόταν στην καπιταλιστική συσσώρευση,
      .
      .
      στην τραπεζική και ομολογιακή ανάπτυξη χωρίς τη συμμετοχή της εθνικής ψυχής και την αυτόνομη εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου
      .
      .
      οδήγησε την Ελλάδα στην θεμελίωση ενός κράτους δούλου των δανειστών και της Ευρώπης.
      .
      Όμως η Ελλάδα ποτέ δεν αναπτύχθηκε βιομηχανικά.
      .
      Διότι οι Μεγάλες Δυνάμεις την ήθελαν μόνο ως πέρασμα στην Ανατολή εφαρμόζοντας στον διοικητικό μόνο τομέα το βιομηχανικό σκεπτικό
      .
      .
      -συσσωρευμένη υλική εξουσία ελέγχου των μαζών και του Ελληνικού λαού μέσα από την αποθέωση του οικονομικού και υλικού τρόπου ζωής.
      .
      Διά του λόγου το αληθές.
      .
      Είναι χαρακτηριστικό ότι με την Μικρασιατική καταστροφή του 1922 ο πληθυσμός της Ελλάδας αυξάνεται,
      .
      ο Ελληνισμός συρρικνώνεται και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία οι ώριμοι παραγωγικά μικρασιάτες σε μία ωραία σύνθεση με τους ντόπιους Ελλαδίτες να οδηγήσουν την Χώρα σε ένα οικονομικό θαύμα.
      .
      .
      Πώς όμως;
      .
      Η Ελλάδα είναι στενά δεμένη στους διεθνείς τοκογλύφους.
      .
      .
      Ουδέποτε η Ελλάδα αναπτύχθηκε με ρίζες που άρχιζαν από τη λαϊκή εθνική ψυχή σε κάθε μεριά και πιθαμή της Ελληνικής γής.
      .
      .
      Η εκδυτικοποίηση του Ελληνικού κράτους γοργά προχωρούσε.
      .
      Ο Ελληνικός λαός τεχνηέντως προχωρούσε σε μία μαρξική κοινωνική πόλωση ενώ σύμφωνα με το αρχαιοελληνικό πρότυπο ο Ελληνικός ουρανός και γή θα μπορούσαν να διαφυλάξουν ένα ισόρροπο τρόπο εθνικής ανάπτυξης.
      .
      .
      -αλλά κυρίως γιατί δεν εκμεταλλευόταν η Ελλάδα τον ορυκτό της πλούτο απόλυτα ώστε να καταστεί πλήρως οικονομικά και εθνικά ανεξάρτητη.
      .
      .
      Το Ελληνικό κράτος υπηρετούσε την έννοια του
      καλού συμμάχου της Ευρώπης και της Αμερικής.
      .
      Ήταν η Ελλάδα πέρασμα στην Ανατολή και το κράτος ήταν τόσο καλό ώστε οι Έλληνες να ξεγελιούνται και να υπακούουν στις επιλογές των ηγετών.
      .
      .
      Σε εποχές που άρχισε να χάνεται η Κύπρος και η Ελλάδα να οδηγείται στα τελικά της σύνορα.
      .
      Τα βασικά όπλα της Ελλάδας ήταν το ναυτιλιακό συνάλλαγμα, ο τουρισμός, το μεταναστευτικό συνάλλαγμα και οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.
      .
      .
      Η αντιπαροχή δούλεψε εξωπραγματικά αλλά όπως είπαμε η Ελλάδα αναπτυσσόταν ετερόφωτα
      .
      –με εντολές των προστατριών δυνάμεων-
      .
      και όχι αυτόφωτα ώστε να ομιλούμε για πραγματικό οικονομικό θαύμα.
      .
      .
      Ο γιγαντισμός των μεγαλουπόλεων συνετελέσθη
      επί επταετίας Συνταγματαρχών
      .
      και είναι η βάση επάνω στην οποία ο Καραμανλής και το ΠΑΣΟΚ έκτισαν το άρρωστο μεταπολιτευτικό κράτος που σήμερα πνέει τα λοίσθια.
      .

      Η Ελλάδα υποδουλώθηκε στα δάνεια και στις επενδύσεις των προστατριών δήθεν δυνάμεων.
      .
      Μαζεμένοι οι άνθρωποι στις μεγαλουπόλεις έχασαν την παραγωγική ελευθερία τους, η ύπαιθρος αποδυναμώθηκε,
      .
      η Ελληνική φύση δεν μπόρεσε να βοηθήσει τη δημιουργία ενός ανεξαρτήτου οικονομικά κράτους.
      .
      Είναι χαρακτηριστικό ότι επί επταετίας συνταγματαρχών διογκώθηκε κατά 50%η μετανάστευση των ανθρώπων της υπαίθρου προς την Αθήνα και τα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα.
      .
      Η οικοδόμηση αυτού του δυτικού υδροκεφαλικού κράτους όπου οι άνθρωποι αντιπαραγωγικά μαζεύονται στις μεγαλουπόλεις
      .
      προκειμένου ως χαμηλόμισθοι εργάτες να λιμοκτονούν
      .
      αλλά και ελεγχόμενα να είναι η εφεδρεία των εξουσιαστών αυτού του κόσμου οι οποίοι μέσα από την ψευτοαντιπαράθεση με τους πλουσίους κρατούν ελεγχόμενες τις μάζες του λαού
      .
      .
      -οι οποίες στο φυσικό τους μέρος (ύπαιθρο)με δική τους παραγωγή θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνες –
      .
      διέλυσε την Ελλάδα.
      .
      Η Ελλάδα μόνο εξωτερικά έγινε δυτικό κράτος.
      .
      .
      Άρα φθάσαμε να έχουμε δημοσίους υπαλλήλους, φθάσαμε να ελέγχουμε τους Έλληνες μέσα από τις μεγαλουπόλεις και τις ψευτοανάγκες που αυτές γεννούν,
      .
      ο Έλληνας μακριά από την ύπαιθρο σαν τον Ανταίο αργοπεθαίνει.
      .
      Σήμερα μαζί με αυτό το κράτος
      .
      πεθαίνει και η Ελλάδα σαν ανεξάρτητη οντότητα.
      .
      To grosso mondo είναι η κατασκευή του αστικού κράτους το οποίο τώρα θα αναλύσουμε.
      .
      Η Ελλάδα από την πλήρη αυτοανάπτυξη που θα την έκανε μία νέα κλεινή χώρα προχώρησε στη δορυφοροιοποίησή της,
      .
      .
      στην υπακοή σε σκοτεινά και γαλλικά δόγματα και πάει λέγοντας.
      .
      Η μαρτυρία του Νίκου Μάρτη (υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή είναι σοκαριστική.
      .
      Ως υπουργός Βιομηχανίας από το 1958-1961 εισηγήθηκε
      -θα δηλώσει χρόνια αργότερα-
      να ψηφισθεί ο πρώτος νόμος για υδρογονάθρακες.
      Κήρυξε έκπτωτο τον Ελληνοαμερικανό Χέλη ο οποίος
      -άκουσον άκουσον –
      το 1932 σύναψε σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο και δέσμευσε τη χώρα για 100 χρόνια.
      Ο κ. Μάρτης προσπάθησε με τον κ. Ματέϊ
      (πρόεδρο της Ιταλικής Κρατικής Εταιρείας Πετρελαίων)
      να αρχίσουν εξορύξεις από το Ιόνιο.
      Ο περίεργος θάνατος του τελευταίου διέκοψε τις προσπάθειες και σε συνδυασμό με όσα είπαμε για τον Ιωαννίδη παραπάνω η Ελλάδα δεν προχώρησε σε αυτό το θέμα.
      .
      .
      Η Ελλάδα έχει ουράνιο (7 τόνους), νικέλιο, χρυσό άργυρο και χρώμιο και βωξίτες.
      .
      Ο κ. Μάρτης πιστεύει δύο εκπληκτικά πράγματα:
      .
      1ο εάν αξιοποιηθεί ο πλούτος αυτός η Ελλάδα θα εξελιχθεί διαφορετικά και
      .
      2ο η Ευρώπη θα είναι πλήρης σε πολλά και διαφορετικά σημαντικά ορυκτά.
      .
      Το Ελληνικό κράτος δεν μπόρεσε δυστυχώς να ξεφύγει από την έννοια του κράτους όπως αυτή αρχίζει να
      αναπτύσσεται στην Καρτεσιανή Ευρώπη του εγωϊστή ανθρώπου από την εποχή της απόκτησης του εγωκεντρικού cogito.
      .
      .
      Ο Χόμπς βλέπει το κράτος σαν τη δυνατότητα του Λεβιάθαν να εξουσιάσει τα πάντα για χάρη ή της καλοπέρασης και ησυχίας της εξουσίας ή της τελικής ευόδωσης της κοινωνικής ειρήνης.
      .
      .
      Ο Χάμπερμας έχει κάνει καλή δουλειά και διαβλέπει ότι στον αντίποδα του εσωτεριστή Χόμπς ίσταται ο
      εξωτερικός Μακιαβέλι ο οποίος στο βωμό της δυναμικής ελεγξιμότητας ανθρώπων και επιδιώξεων το κράτος και ο ηγέτης θα πρέπει να είναι αμείλικτοι.
      .
      .
      Ας προσέξουμε κάτι πράγματι το πολύ σημαντικό.
      .
      Το κράτος χάνει την Πλατωνική χροιά τελείως αλλά και την Αριστοτελική ηθικότητα.
      .
      Δεν είναι πλέον ο οργανισμός εκείνος όπου οι φιλόσοφοι φωτίζουν τις μάζες προκειμένου όλοι μαζί να εξέλθουν του σπηλαίου.
      .
      Τώρα το κράτος είναι ο πρόσκαιρος μεσάζων ανάμεσα στον εξουσιαστή και στις μάζες και επιζεί μόνο όσο χρειάζεται ο πρώτος να επικρατήσει στον δεύτερο.
      .
      .
      Το αστικό προλεταριακό κράτος
      –το οποίο για μένα ποιοτικά είναι ακριβώς το ίδιο-
      δεν ξεφεύγει από αυτό τον νόμο.
      Υπάρχει για όσο καιρό χρειάζεται οι μάζες να πεισθούν ότι οι παλαιοί φεουδάρχες είναι κακοί.
      .
      .
      Υπάρχει για όσο καιρό χρειάζεται να πεισθούν τα ανθρώπινα θύματα ότι ο καπιταλισμός ομορφαίνει με τα αγαθά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τη ζωή και την
      καθημερινότητα.
      .
      .
      Υπάρχει για το χρόνο που χρειάζεται το προλεταριάτο να μη ζητεί την υπέρβαση αυτού του κόσμου αλλά να κυνηγά να κλέψει την μπουκιά της ύλης από το στόμα του καπιταλιστή.
      .
      .
      Σήμερα δεμένοι όλοι στον υλικό τρόπο ζωής περιμένουν την πλήρη ρομποτοποίησή τους.
      .
      Αυτό είναι και το κράτος της αστικής δεξιάς το οποίο είναι συγκοινωνούν δοχείο, αδελφάκι θα λέγαμε με το
      προλεταριακό κράτος που τόσοι και τόσοι ονειρεύθηκαν για την Ελλάδα.
      .
      .
      Αυτό ισχύει πολύ απλά διότι και ο καπιταλισμός προέρχεται από την ίδια πηγή με τον κομμουνισμό.
      .
      Προέρχεται από τους συγχρόνους εξουσιαστές αυτού του κόσμου οι οποίοι με κριτήριο το χρήμα
      .
      -και όχι το κριτήριο του αίματος ή της πόλης(Επιτάφιος Περικλέους)-
      .
      έστησαν το σημερινό κόσμο.
      .
      Οι λίγοι που το έχουν(καπιταλιστές)προωθούν τα αγαθά στους πολλούς.
      .
      Οι πολλοί (προλετάριοι)θέλουν αυτά που έχουν οι λίγοι.
      .
      Ο κόσμος κινείται μόνο γύρω από τα ψευτοκαπιταλιστικά αγαθά και χάνεται η οντική συνέχεια αλλά και ο ανώτερος χαρακτήρας των πολιτισμών και των κρατών,
      .
      η ανώτερη διάπλαση περί τα πνευματικά των πολιτών.
      .
      Η αστική δεξιά ειδικά μετά το 1950 αυτό το κράτος
      –σκυτάλη έχτισε.
      Σκυτάλη που παραδόθηκε προς το κράτος που ήλθε το 1981 από το ΠΑΣΟΚ το τέλος του οποίου σήμερα διαβλέπουμε.;
      .
      Όλη η πορεία της Ελλάδας θα πρέπει να εξετασθεί κάτω από τη διαλεκτική σχέση
      –επίπλαστη τελείως-καπιταλιστικού κράτους και κομμουνιστικού κράτους.
      .
      .
      Αυτό εγκλώβισε τον Έλληνα ,τον απομάκρυνε
      από τη Μητέρα Ελληνική Φύση-αιώνια παραγωγική πηγή-
      .
      και τον έφθασε στο σήμερα όπου το Κράτος του λέει βρές τρόπο να επιβιώσεις.
      .
      .
      επετράπη σε τέτοιο βαθμό ώστε οι Έλληνες να δελεασθούν και να πιστεύσουν να εισχωρήσουν στο παιχνίδι κομμουνισμού και καπιταλισμού αποποιούμενοι της παράδοσης και του Ελληνικού τρόπου οικονομικής ανάπτυξης
      .
      .
      ο οποίος πιστεύει ότι πάνω από όλα είναι η Φύση και η εκμετάλλευσή της.
      .
      Ο δυτικός καπιταλισμός και το αντίπαλο δέος γρήγορα σκέπασαν όλους τους Έλληνες εργαζομένους .
      .
      Οι πόλεις γέμισαν, οι επίπλαστες ανάγκες άρχισαν να ικανοποιούνται από τα τεράστια σούπερ μάρκετ,
      .
      ο κοινωνικός πόλεμος διχαστικός άρχισε έντονος –οι πολλοί να φάνε τους λίγους.
      .
      Δύο συνέπειες.
      .
      Οι εξουσιαστές αυτού του κόσμου ήλεγξαν την Ελλάδα και τους Έλληνες και η πραγματική Ελλάδα της γής και της υπαίθρου πεθαίνει μέσα από το ανώμαλο αντιπαραγωγικό μοντέλο που τόσα χρόνια τώρα έχει υιοθετήσει η αστική δεξιά αλλά και το «αριστερό» ΠΑΣΟΚ.
      .
      .
      Η αστική δεξιά αναπτύχθηκε επάνω σε τρείς πυλώνες.
      .
      Ο πρώτος είναι ο έλεγχος των ανθρώπων όταν αυτοί θα έλθουν στην ώρα της σύνταξης.
      .
      Ο δεύτερος είναι η σταδιακή έλλειψη εργοδοτικών εισφορών όταν ο συνταξιούχος θα είναι άνω των 65 ετών και ανταποδοτικά και όχι αναδιανεμητικά θα τα πληρώνει όλα.
      .
      Σταδιακά όλα θα προχωρήσουν προς την ιδιωτική ασφάλιση εκεί όπου ό κοινωνικός ιστός θα έχει πλέον τελείως διαλυθεί.
      .
      Η Ελλάδα θα σταματήσει να υπάρχει και όλα θα γίνουν μια
      Καλλικρατική περιφέρεια που θα αφήσει για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά ανοιχτές τις πύλες της Μεσογείου στις Μεγάλες Δυνάμεις προς την Ανατολή.
      .
      Το σημαντικό το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι οι πολιτικοί της αστικής δεξιάς ήταν
      –και είναι –
      αδελφάκια με τους πολιτικούς του αριστερού φάσματος, όπως ήδη αναλύσαμε.
      .
      .

      Μαζί εγκλωβίζουν τον κόσμο σε οικονομικά διλήμματα που προέρχονται είτε από τους καπιταλιστές είτε από τους φτωχούς.
      .
      Ο κόσμος πιστεύει είτε τον ένα είτε τον άλλο και χάνει την αλήθεια που βρίσκεται πέρα από αυτούς.
      .
      Η πρόσφατη αναρρίχηση του πλουσιοτέρου Κινέζου στην Κεντρική επιτροπή του κόμματος φανερώνει τον γάμο που επιτυγχάνεται ανάμεσα στα παραπάνω αδελφάκια.
      .
      .
      Η αστική δεξιά αντί να αναδείξει το εθνικό υπόβαθρο των Ελλήνων και την τεράστια φυσική ανάπτυξη που μπορεί η
      εθνική λαϊκή Ελληνική ψυχή απόλυτα να επιτύχει
      .
      .
      Όταν η αστική δεξιά δεν μπορούσε άλλο να κοροϊδεύσει τον κόσμο, η επταετία έπαιξε το ρόλο γέφυρας προς το πέρασμα της Ελλάδος στην αριστερά.
      .
      .
      Ο Μάρξ είχε ήδη δείξει τα βήματα υποδούλωσης των μαζών.
      .
      .
      Το κράτος νοείται ξέχωρα από το έθνος και τις άπειρες
      δυνάμεις του, νοείται ως συσσώρευση των ανθρώπων στις πόλεις, δημόσιος υδροκεφαλισμός, ψεύτικες δουλειές μέχρι να τελειώσει ο κρατικός πλούτος.
      .
      .
      Όταν ο κρατικός πλούτος τελειώσει οι μάζες των πόλεων έχοντας χάσει τον εθνικό προσανατολισμό τους άνετα θα πέσουν στο χωνευτήρι των διεθνών εξουσιαστών εξαφανίζοντας την Ελλάδα ως κράτος.
      .
      Το κράτος έκανε καλά τη δουλειά του.
      .
      .
      Αποξένωνε τον Έλληνα από τη φύση και την ιστορία του,τον γέμιζε με ένα ψεύτικο καπιταλιστικό παρόν ,τον αποκοίμιζε και συγχρόνως χρέωνε την Ελλάδα στην Ευρώπη, στους διεθνείς τοκογλύφους.
      .
      .
      Με αυτό τον τρόπο φάνηκε ο απώτερος σκοπός του κράτους.
      .
      Διά του Ελληνικού κράτους, το οποίο ήταν χρεωμένο στους διεθνείς τοκογλύφους και άρα έπρεπε να εισέλθει στην ΟΝΕ για την τελική αφαίμαξη που σήμερα συμβαίνει, οι διεθνείς δανειστές αλλά και οι ντόπιοι και μέσα από τους φόρους άρχισαν να αρπάζουν την περιουσία των Ελλήνων
      .
      με τρόπο παρόμοιο των οθωμανών ή των μεγάλων αυτοκρατοριών όταν οι εισπράκτορες άρπαζαν τα πάντα από τους υπηκόους τους.
      .
      .
      σήμερα οι εγκλωβισμένοι Έλληνες δίνουν τα πάντα στο κράτος το οποίο σε λίγο δεν θα υπάρχει διότι μία μεγάλη περιφέρεια χωρίς όνομα
      θα αντικαταστήσει σημαντικά μέρη του Ελληνικού
      κράτους.
      Η είσοδος της Ελλάδος στην ευρωζώνη έγινε προκειμένου να διεξαχθεί το τελικό πείραμα.
      .
      .
      Πώς μία χώρα μπορεί να μετατραπεί σε χώρα δούλων χάνοντας το κάθε τι απουσία κάθε ανάπτυξης.
      .
      Πώς η Ευρώπη θα γίνει σύνολο απροσώπων περιφερειών προκειμένου η Ανατολή να γνωρίσει τη μεγάλη της επιστροφή σε ένα κόσμο που θα ομοιάζει με το Βυζάντιο τότε που η Ευρώπη ήταν χώρα βαρβάρων(6ος αι. μ.Χ).
      .
      Πώς η μεγαλύτερη επιχείρηση της σύγχρονης Ευρώπης ,το Ελληνικό κράτος, αφού πρώτα πλούτισε τους Έλληνες μετά τους έκλεψε τα πάντα.
      .
      .
      Η μεγαλύτερη επιχείρηση του Ελληνικού κράτους μετά τους Παγκοσμίους πολέμους ήταν το δημόσιο εκεί όπου οι Έλληνες δούλεψαν συστηματικά και στο τέλος τον πλούτο τους τον έκλεψε η ενωμένη Ευρώπη.
      .
      .
      Διότι η Ελλάδα είναι μόνο ένα πέρασμα προς την Ανατολή
      .
      .
      .

      http://www.antibaro.gr/article/3742
      .
      .

      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
      .
      https://www.youtube.com/watch?v=PXPt2OENFoE
      .
      Ανέβηκε στις 13 Σεπ 2011
      .
      ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ,
      .
      ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
      .
      ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ
      .
      …ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
      .
      ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
      .
      ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ
      .
      ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΔΩ
      .
      ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ …..
      .
      .
      .
      .
      .
      ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .

      https://www.youtube.com/watch?v=PXPt2OENFoE

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>