Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

Πολιτικοί και δημοσιογράφοι πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί καθώς και όλοι οι τραπεζίτες αυτοί μας οδήγησαν εδώ.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 Προδότες πολιτικοί και δημοσιογράφοι διαλύουν την Ελλάδα. 
Μην λυπηθείτε κανένα πολιτικό και κανένα δημοσιογράφο!

Αυτά τα κρύβουν.

 Όλοι οι εβραιομασονοι πάντα ήθελαν την Ελλάδα δική τους, δυστυχως για μας επιβεβαιώνετε ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα!

Όλοι αυτοί που υποτίθεται είναι πολιτικοί πρέπει να είναι φυλακή!

Σε τέτοιες δύσκολα χρόνια που περνά ή πατρίδα ο μόνος τρόπος να σωθεί είναι να αναλάβει ο Ελληνικός Στρατός την διακυβέρνηση της χώρας!!!

Πως στην οργή ένα κρατίδιο κοτσουλιά , το Λουξεμβούργο , χωρίς ανάγκη εξοπλισμών μια και δεν πολέμησε ποτέ, έχει δημόσιο χρέος 1,9 τρις, εδώ σας θέλω, και επιπλέον χωρίς προφανή βιομηχανία η παραγωγή που θα επέτρεπε την αποπληρωμή του, Πως τους δώσανε αυτά τα λεφτά ως δάνεια …εδώ σας θέλω;;;;;;;;;;;

Η Ελλάς το 2008 είχε ΣΧΕΤΙΚΑ μικρό χρέος σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ οπότε με τις παρεμβάσεις Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά, και Τσίπρα κατάφεραν (κατ εντολη) να το διπλασιάσουν.

Έτσι η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Κυβέρνηση μπορεί να έχει την ανάλογη οικονομική και κατ επέκταση πολιτική επιρροή στην Ελλάδα.

 Όλα αυτά τα ποσά είναι πλασματικά κανείς δεν χρωστάει σε κανένα .
Και η Γερμανία σ αυτόν τον αιώνα χρεοκόπησε τρεις φορές γιατί της χαρίστηκαν τα χρέη με της πιέσεις των Αμερικανών. Ας μας το εξήγηση αυτό κάποιος..

 Για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα πρέπει δίπλα στο χρέος να υπάρχει και το ακαθάριστο εθνικό προϊόν κάθε χώρας.

Διότι άλλο να χρωστάω εγώ 70, 000 και άλλο ο Ωνάσης, ας πούμε.

Πολιτικοί και δημοσιογράφοι πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί καθώς και όλοι οι τραπεζίτες αυτοί μας οδήγησαν εδώ. 
Πρέπει η δικαιοσύνη να παρέμβει και να τους κλείσει μέσα.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτά κόστισαν τα μνημόνια στη χώρα! Που αποβλέπει η εποπτεία των δανειστών;

Για να έχουμε μια συνολική εντύπωση στο τι κόστισαν τα Μνημόνια, μπορούμε με μια μόνο ματιά να συγκρατήσουμε τα εξής:

Τράπεζες, χρέος και πλεονάσματα

Το πρώτο Μνημόνιο (2010-2011) οδήγησε σε σταδιακό δανεισμό που έφτασε τα 73 δις ευρώ, με μοναδικό σκοπό να μην χρεοκοπήσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες(Γερμανικές , Γαλλικές και Ολλανδικές), αφού αυτές κατείχαν ελληνικά ομόλογα , που αν γινόταν ο μηδενισμός τους αυτός θα οδηγούσε σε απώλεια των κεφαλαίων τους και σε χρεοκοπίες.

Έτσι λοιπόν οι με την αποδοχή από την ελληνική κυβερνήσει του Μνημονίου αυτού, οι ξένες τράπεζες κατάφεραν να ξεφορτωθούν τα ομόλογα και  να τα φορτωθούν οι Έλληνες πολίτες, με μοναδική εξασφάλιση την αντικατάσταση της χρηματοδότησης με μορφή διακρατικών δανείων! Το δημόσιο χρέος  δεν αναδιαρθρώθηκε, ούτε καν χρονικά, για να μπορέσουν να αποπληρώνονται τα δάνεια από τους πολίτες σε μικρές ετήσιες δόσεις! 

Το μόνο που επιτεύχθηκε, αρνητικά φυσικά για τη χωρά και επομένως για τους πολίτες της, ήταν μια μικρή αναδιάρθρωση με την επιβολή βαρύτατων οικονομικών μέτρων εξαθλίωσης της χώρας και των Ελλήνων πολιτών, αντί να χρεοκοπήσουν οι κάτοχοι των ομολόγων που ήταν ευρωπαϊκές τράπεζες όπως προαναφέρθηκε.

Αξίζει δε να σημειωθεί  ότι στη συγκεκριμένη περίοδο, απαγορεύτηκεστην Ελλάδα να βρει άλλες πηγές χρηματοδότησης και έτσι μόνο από το ΔΝΤ η χώρα δανείστηκε τα 2/7 του συνολικού δανεισμού!

Το δεύτερο Μνημόνιο (2012-2015), συνδέεται με την αναδιάρθρωση του χρέους με το λεγόμενο PSI, που πραγματοποίησε η κυβέρνηση Παπαδήμου με υπουργό Οικονομικών Βενιζέλο, που στην κυριολεξία ανταλλάχτηκαν μηδενικές αξίας ομόλογα με ενυπόθηκα διακρατικά δάνεια! Για τέτοιο ξεπούλημα και προδοτική συναλλαγή μιλάμε και έχει το θράσος ο Βενιζέλος να επαίρεται για το κατόρθωμα του!  154 δις ευρώ ήταν τα δάνεια με τα οποία αλυσόδεσαν  τη χώρα οι αχρείοι.

Και δεν έφτασε μόνο αυτό,  προχώρησαν αφενός μεν  σε ένα επαίσχυντο φορομπηχτικό και ταπεινωτικό πρόγραμμα  με τρομακτικές μειώσεις μισθών και αφετέρου   στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για να εξασφαλιστούν τα ενυπόθηκα δάνεια!! Προδοσία; Συναλλαγή; Ηλιθιότητα; Τι από όλα;

Το τρίτο Μνημόνιο(2015-2018), ήταν ύψους 62 δις ευρώ και υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με προγράμματα λιτότητας, που ήταν εστιασμένα στα συνταξιοδοτικά, στις ιδιωτικοποιήσεις και στη δημιουργία θανατηφόρων  κρατικών πλεονασμάτων!

Συνολικά τα δάνεια που συσσωρεύτηκαν στην Ελλάδα τις περιόδους των τριών Μνημονίων, ανήλθαν σε 287 δις ευρώ!

Από αυτά τα δάνεια δεν  διατέθηκε  ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για να οδηγηθεί σε αναπτυξιακή βάση. Τα πάντα διευκόλυναν τους δανειστές για να μην χρεοκοπήσουν οι ίδιοι και το ελαττωματικό ευρωσύστημα, σε αντίθεση με την Ελλάδα που πλήρωσε και θα πληρώνει βαρύ τίμημα, που έχει οδηγήσει τη οικονομία της σε τρομακτική συρρίκνωση και έχει δημιουργήσει συνθήκες  γενοκτονίας.

Η Εποπτεία των δανειστών

Με τις συνθήκες αυτές,  η κυβέρνηση Τσίπρα βαυκαλίζεται ότι έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια  και επιστρέφει στην κανονικότητα. Σε ποια ακριβώς όμως κανονικότητα; Σε αυτήν που σηματοδοτούν οι μισθοί που έπεσαν κατά το 1/3 την περίοδο των Μνημονίων σε σχέση με άλλες χώρες. Στην κανονικότητα κατά την οποία η χώρα είναι δεσμευμένη να πληρώνει διακρατικά δάνεια μέχρι το 2056! Στην κανονικότητα χωρίς κούρεμα του χρέους της,  με την υποχρέωση  να εξασφαλίζει πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ετησίως μέχρι το 2022 και 2% στη συνέχεια!  Στην κανονικότητα πράγματι με τη μοναδική δυνατότητα να βγαίνει στις αγορές προς «άγρα» δανείων, όταν όμως και εφόσον,  τα επιτόκια δανεισμού  μπορούν να είναι έστω και ικανοποιητικά!!

Και μέσα στα συνθήκες αυτές  οι λεγόμενοι θεσμοί, άρχισαν ήδη από 21 Αυγούστου να  ασκούν την ενισχυμένη εποπτεία τους,  που περιλαμβάνει κυρίως τρία ζητήματα, χωρίς να αποκλείονται και άλλα, αν δεν υλοποιούνται  τα μέτρα που έχουν  ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή. Τα θέματα που εστιάζουν την προσοχή και την εποπτεία τους οι θεσμοί είναι:

Η μείωση των συντάξεων, η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, με την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, καθώς και η διατήρηση των εξωφρενικών πλεονασμάτων.

Αυτά όμως τα ζητήματα μπορούν  να  οδηγήσουν άραγε τη χώρα  σε ανάκαμψη, αναθέρμανση και ανασυγκρότηση της οικονομίας και μάλιστα χωρίς να έχει η χώρα το δικό της νόμισμα, που θα της έδινε τη δυνατότητα εσωτερικοί δανεισμού και επομένως άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής και δίκαιης αναδιανομής του πλούτου; Φαντάζει δύσκολο το έργο έως ακατόρθωτο εφόσον συνεχίζονται οι ίδιες οικονομικές συνταγές.

Πηγή: Στοιχεία από τον Κων/νο Βέργο

καθηγητή Χρηματοοικονομικών στο Πανεπ. του Πόρτσμουθ

http://dimtris-kypriotis.blogspot.com/2018/09/blog-post_15.html

http://arxaiaithomi.gr/

Related posts: