Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

Όταν ο εχθρός είναι φίλος, σύμμαχος και τον έχεις μέσα στο σπίτι σου, είναι επόμενο για το τι θα σε βρει.

CIA A1

Απόρρητο έγγραφο: Η CIA σχεδίαζε διχοτόμηση και ανταλλαγή πληθυσμών σε Κύπρο και Θράκη

File Photo: A worker at the CIA sweeping the foyer clean at the CIA Headquarters, Langley, Virginia, USA. EPA, DENNIS BRACK, POOL

Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ

Τα σενάρια διχοτόμησης της Κύπρου ή ακόμη και ανταλλαγής πληθυσμών με αποχώρηση των Τουρκοκυπρίων και παραχώρηση για την εγκατάσταση τους είτε στη Θράκη, είτε σε μεγάλα νησιά του Αιγαίου, περιλαμβάνονταν σε μακροσκελή απόρρητη ανάλυση της CIA.

Tο έγγραφο, με ημερομηνία Ιούνιος 1964 αποχαρακτηρίστηκε πρόσφατα και έχει όχι μόνο ιστορικό ενδιαφέρον, καθως αποτυπώνονται χρήσιμα στοιχεία τόσο για την Κύπρο, όσο και για τα ελληνικά νησιά και την Θράκη, ενώ βεβαιως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η ομοιότητα ορισμένων σχεδίων διχοτόμησης με την γραμμή του Αττίλα δέκα χρόνια αργότερα…

Σοκαριστικός όμως είναι και ο κυνισμός με τον οποίο υιοθετούνται λογικές μαζικής μετακίνησης πληθυσμών και αλλαγής ουσιαστικά συνόρων, εις βάρος μόνον της Ελλάδας, καθως φυσικά η Τουρκία δεν ειχε τιποτε να χάσει παρά μόνο να κερδίσει, καθώς οι υπό μετακίνηση Τουρκοκύπριοι θα αποτελούσαν πρακτικά το μέσο για την επέκταση της τουρκικής επιρροής και σε άλλα εδάφη, που μόλις πριν μερικές δεκαετίες ειχαν απελευθερωθεί από τον Οθωμανικό ζυγό.

Διαχωρισμός των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών πληθυσμών Ιούνιος

1964 CENTRAL INTELLIGENCE AGENCY Office of Research and Reports

Πρόλογος

Ο στόχος αυτής της σύντομης ανάλυσης είναι για να περιγράψει γνωστές και πιθανές μορφές διαχωρισμού των ελληνικών και TVN τουρκικών πληθυσμών στην Κυπρο.

Η Έκθεση δεν εκτιμά την ομοιομορφία του χωρισμού από μόνη της ούτε δείχνει ότι ο διαχωρισμός του κυπριακού πληθυσμού που θα προκύψει θα μπορούσε ή θα μπορούσε να βασιστεί μόνο σε γεωγραφικά κοινωνικοοικονομικά δεδομένα.

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

Η Έκθεση περιγράφει σύντομα επτά εναλλακτικές προτάσεις που έχουν η θα πρεπει να συζητηθούν για τον διαχωρισμό ελληνικών και τουρκικών πληθυσμών στην Κυπρο.

Τρεις από τις προτάσεις θα απαιτούσαν την μετακίνηση των Τουρκοκυπρίων από την Κυπρο.

Οι υπόλοιπες αφορούν μια ανακατανομή των πληθυσμών εντος της Κυπρου.

Από τις προτάσεις που απαιτούν μετακίνηση των Τ/Κ από την Κύπρο , η πρώτη απαιτεί την επανεγκατάσταση των Τ/Κ στην Τουρκία με αντάλλαγμα καταβολής κονδυλίων στην Τουρκία.

Επειδή η δυνατότητα αφομοίωσης περισσότερων πληθυσμών είναι περιορισμένη η Τουρκία πιθανόν θα βρει αυτή την προσθήκη των Τ/Κ σαν ένα βαρύ φορτίο.

Οι άλλες δυο προτάσεις αφορούν την ανταλλαγή των Τουρκοκυπρίων με τους Έλληνες από την Θρακη και τα νησιά του Αιγαίου αντιστοίχως.

Και οι δυο θα απαιτήσουν μαζικές μεταφορές ανθρώπων και θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα επανεγκατάστασης και θα αναστατώσουν τις ζωές ανθρώπων σε αυτά τα ελληνικά εδάφη που μέχρι τώρα ηταν αθώοι θεατές.

Οι τέσσερις προτάσεις που αφορούν την ανακατανομή των πληθυσμών εντός της Κυπρου ,εχει επίσης αδύναμα σημεία.. Το ένα σχέδιο που θέτει το βόρειο τμήμα της Κυπρου σαν Τουρκοκυπριακή περιοχή , είναι πλησιέστερα στην κατάσταση την οποία οι τούρκοι θα επιθυμούσαν αλλα εχει σοβαρά οικονομικά μειονεκτήματα.

Μια άλλη πρόταση με ρύθμιση καντονιών δείχνει να είναι διοικητικά μη πρακτική.

Οι άλλες δυο εναλλακτικές για διαχωρισμό είναι περισσότερο ρεαλιστικές σε γεωγραφικό και οικονομικό πλαίσιο Πρόσθετες προτάσεις θα είναι κατανοητές .

Για παραδειγμα θα ηταν δυνατόν να μεταφερθούν οι Τ/Κ οπουδήποτε αλλού εκτός της Ανατολικής Μεσογείου ,σαν την Αυστραλία η τον Καναδά.

Μια τέτοια προσέγγιση όμως θα μπολιάσει νέους και ευρύτερα περίπλοκους παράγοντες στην κατάσταση αυτή.

Ένας συνδυασμός από στοιχεία από τις προτάσεις μπορούν να πράξουν ένα πιο πρακτικό σχέδιο.

Για παραδειγμα ,εάν τα μέρη συμφωνούν σε ένα σχέδιο που θα συνθέτει την μετεγκατάσταση κάποιων Τουρκοκυπρίων στην Τουρκια με την μετακίνηση των εναπομεινάντων Τουρκοκυπρίων εντος της Κυπρου ,με εγγυήσεις για τα δικαιώματα τους ,πιθανόν είναι εφικτό. ………………

ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ Τ/Κ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Περιγραφή

Οι Τ/Κ θα μεταφερθούν μαζικά από την Κυπρο στην Τουρκία όπου θα επανεγκατασταθούν . Η Τουρκία θα πρεπει να αποζημιωθεί με καταβολές σε μετρητά.

Η Κύπρος θα γίνει εθνικά Ελληνική και θα μπορεί είτε να μεινει ανεξάρτητη είτε να ενωθεί με την Ελλαδα.

Στοιχεία Background

Πληθυσμός που θα μετακινηθεί στην Τουρκία:

41.970 αστικός πληθυσμός Τ/Κ

62.350 αγροτικός πληθυσμός

Τ/Κ 104,320 σύνολο.

Εκστάσεις

217,495 εκτάρια (879 τετρ. Χλμ.) στην Κυπρο και σχεδόν η ίδια περιοχή στην Τουρκία, υπολογίζοντας ότι η περιοχή που θα χρειασθεί για την επανεγκατάσταση των Τουρκοκυπρίων θα είναι ίδια με την περιοχή που τώρα βρίσκονται στην Κυπρο.

Εκτίμηση:

Ισχυρά:

 1. Το μειονοτικό πρόβλημα στην Κυπρο θα εξαλειφθεί

 2. Η μετεγκατάσταση πληθυσμού , θα περιορισθεί αφού θα αφορά μόνο μια μειονοτική ομάδα

Ασθενη: 1.  Η απορρόφηση των Τ/Κ στην Τουρκια θα προκαλέσει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Η τελευταία τέτοια μετακίνηση πληθυσμού προς την Τουρκία έγινε με την μετακίνηση 150.000 τούρκων από την Βουλγαρία το 1951-1953.  

Στα πρόσφατα έτη ο τουρκικός πληθυσμός αναπτύχθηκε με υψηλό ποσοστό σχεδόν 3% ανά έτος ,η πίεση στον αγροτική γη αυξήθηκε … ….ο βιομηχανικός τομέας εχει περιορισμένη δυνατότητα να απορροφήσει τους αστούς Τουρκοκυπρίους.

Η ανεργία και η υποαπασχόληση είναι εκτεταμένες …

 1. Ακομη κι αν η Τουρκία συμφωνήσει με την πρόταση αυτή ,θεωρείται δεδομένο ότι η μετακίνηση των Τουρκοκυπρίων από την Κυπρο στην Τουρκια θα εχει σαν αποτέλεσμα την πτώση του επιπέδου ζωής τους.

 2. Το Σχέδιο δεν λαμβάνει υπόψη τις πιθανές συνέπειες στην Ελληνική Μειονοτητα στην Τουρκία

ΣΧΟΛΙΑ

Το ποσό της «μετρητοίς» καταβολής στην Τουρκία και το ερώτημα του ποιος θα συμβάλει σε αυτή την πληρωμή είναι ξεχωριστά προβλήματα με τα οποία δεν ασχολούμαστε σε αυτή την φάση.

Η τροποποίηση της πρότασης αυτής που θα προβλέπει και δημοψήφισμα πιθανόν να εχει πιθανότητες επιτυχίας.

Εάν αντί μαζικής μετακίνησης ,προσφερθεί στους Τουρκοκυπρίους η επιλογή της μεταφοράς και επανεγκατάστασης στην Τουρκια η παραμονής σαν μειονοτικής ομάδας σε μια κατάσταση που τον πρώτο λόγο θα εχει η πλειονότητα ,πιθανόν θα οδηγήσει σε παραμονή στην Κυπρο.

(Ο Ερυθρός Σταυρος αναφέρει ότι λιγότεροι από 20000 προσφυγές έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους από τις 30 Απριλίου 1964).

Σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων για τους οποίους θα χρειασθεί επανεγκατάσταση θα είναι μικρότερος και θα είναι Ετσι ευκολότερο να εγκατασταθούν στην Τουρκία και επομένως το ποσό που θα καταβληθεί στην Τουρκια θα είναι μικρότερο.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.

Περιγραφή

Τα νυν σύνορα Ελλάδας -Τουρκίας θα πρεπει να μετακινηθούν δυτικά για να περιλάβουν την ελληνική περιοχή της Θράκης εντος της Τουρκίας.

Η Κύπρος θα μπορούσε να προσαρτηθεί στην Ελλαδα. Οι Έλληνες στην Θρακη θα μπορούσαν να μετακινηθούν στην Κυπρο και οι Τουρκοκύπριοι θα μετακινούνταν στην Θρακη

Πληθυσμιακά Στοιχεία

Πληθυσμός της Κυπρου το 1960: 442,138 Ε/κ 104,320 Τ/Κ 546,458 Ε/Κ και Τ/Κ 27,108 άλλοι 573,566 σύνολο

Σύνθεση Πληθυσμού στην Θρακη:*

Σε θρησκευτική βάση 1961 247,016 Έλληνες (ορθόδοξοι) 108,763 Τούρκοι( Μουσουλμάνοι ,Πομακοι και Τουρκόγυφτοι) 929 άλλοι 356,708 σύνολο

Πληθυσμοί που θα μετακινηθούν : 104,320 Τ/Κ που θα μετακινηθούν εξω από την Κυπρο 247,016 Έλληνες που θα μετακινηθούν εξω από την Θρακη 351.336 σύνολο

Πληθυσμιακές αλλαγές

442,138 Ε/Κ στην Κυπρο το 1960 247,016 Έλληνες που θα μετακινηθούν από Θρακη 689,154 Μελλοντικός πληθυσμός της Κυπρου

Με πληθυσμό της Κυπρου το 1960 , να είναι 573,566 θα υπάρξει αυξηση 115,588 ανθρώπων. 108,763 τούρκοι στην Θρακη το 1961 104,320 Τουρκοκύπριοι που θα μετακινηθούν από την Κυπρο 213,083

Μελλοντικός τουρκικός πληθυσμός στην Θρακη 356,708

Συνολικός πληθυσμός της Θράκης το 1961

Μειωση πληθυσμου:143,625.

Επηρεαζόμενες περιοχές: 879 τ.χλμ κατέχονται από Τ/Κ στην Κυπρο .

Δεν είναι γνωστό το ποσοστό κατοχής γης στην Θρακη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, η Συνολική έκταση στην Θρακη είναι 8,534 τ χλμ.

ASSESSMENT ΙΣΧΥΡΑ:

Το μειονοτικό πρόβλημα στην Κυπρο θα περιορίζονταν .

ΑΣΘΕΝΗ:

Θα εμπλέκονταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων.

Η Ελλαδα θα έπρεπε να παραχωρήσει ελληνική επικράτεια στην Τουρκία κάποιοι Έλληνες της Θράκης θα έπρεπε να μετακινηθούν σε άλλες περιοχες εκτός Κυπρου καθως η Κύπρος δεν θα μπορούσε να διαχειρισθεί τόσο μεγάλη αυξηση του πληθυσμού.

Η μετεγκατάσταση στην Θρακη θα σήμαινε πιθανόν πτώση του επιπέδου ζωής για τους Τουρκοκυπρίους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Θρακικό τμήμα του Έβρου μια περιοχή 4,193 τ.χλμ που γειτνιάζει με την Τουρκία , μπορούσε να θεωρηθεί ως πιθανή ανταλλαγή για τουρκοκυπριακή γη.

Το 1961 ο Έβρος είχε πληθυσμό 157,901 από τους οποίους μόλις οι 6,414(4%) είναι τούρκοι ,Πομακοι και τουρκόγυφτοι.

Τα άλλα δυο τμήματα της Θράκης (Ροδόπη και Ξάνθη) έχουν περισσότερους Τούρκους αλλα δεν είναι γειτνιάζοντα με την Τουρκία.

Η Θρακη δε εχει τέτοια αναλογία πληθυσμού Ελλήνων /Τούρκων , όπως αυτόν που εχει η Κύπρος. Η πληθυσμιακή σύνθεση ανά τμήμα της Ελληνικής Θράκης είναι το ακόλουθο :

Σύνολο Τούρκοι (μουσουλμάνοι & ομόθρησκοι) Ποσοστό Ξάνθη 89.613 42,936 47,8 Ροδόπη 109,194 59,413 54,0 Έβρος 157,901 6,414 4,0 ΘΡΑΚΗ 356,708 108,7633 30,4

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Περιγραφή:

Οι Τουρκοκύπριοι θα ανταλλαγούν με τους Έλληνες του Αιγαίου .

Πιθανον τα νησιά του Αιγαίου θα προσαρτηθούν στην Τουρκια και η Κύπρος στην Ελλαδα

Στοιχεία:

Πληθυσμιακή σύνθεση στην Κυπρο το 1960: 442,138 Ε/Κ 104,320 Τ/Κ 546,458 27,108 άλλοι 573,566 Σύνολο Πληθυσμιακή Σύνθεση στα νησιά του Αιγαίου 477,476 συνολικός πληθυσμός οτυ 1961 Με βάση την αστικοποίηση 92,863 αστικός πληθυσμός 157,154 ημιαστικός 278,749 αγροτικός Με βάση την θρησκεία 511,568 Έλληνες(ορθόδοξοι) 5,063 Τούρκοι (μουσουλμάνοι) 12,135 Άλλοι Στην βάση της γλώσσας 522,015 Έλληνες (μητρική γλώσσα ,Ελληνική) 5,156 Τούρκοι (μητρική γλώσσα Τουρκική) 1,595 Άλλοι Πληθυσμός που θα μετακινηθεί 460,278

Πιθανός αριθμός Ελλήνων που θα μετακινηθούν από τα Νησιά του Αιγαίου στην Κυπρο 104,320 Τ/Κ που θα μετακινηθούν από Κυπρο σε νησιά του Αιγαίου 564,598 σύνολο

Ισχυρά:

Το μειονοτικό πρόβλημα της Κύπρου θα περιορισθεί

Ασθενη:

1 .Θα εμπλακεί ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων

 1. Επειδη η Κύπρος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αυξηση του πληθυσμού κάποιοι Έλληνες θα πρεπει να μετακινηθούν αλλού Η Ελλαδα θα πρεπει να παραχωρήσεις εθνική κυριαρχία στην Τουρκία Το επιπεδο ζωής των Τουρκοκυπρίων πιθανότατα θα περιορισθεί.

 2. Κυρίως λόγω των πενιχρών οικονομικών δυνατοτήτων 51,290 άτομα μετακινήθηκαν από τα νησιά του Αιγαίου μεταξύ της απογραφής του 1951 και της απογραφής του 1961

ΣΧΟΛΙΑ

Το διαμέρισμα της Λέσβου βρισκεται ακριβώς απέναντι των τουρκικών ακτών … Τα Δωδεκάνησα στο νοτιότερο τμήμα των νησιών του Αιγαίου έχουν αναφερθεί μερικές φορές ως πιθανές περιοχές μετεγκατάστασης Τουρκοκυπρίων.

Ο Πληθυσμός στα Δωδεκάνησα το 1951 περιλάμβανε 105.687 Έλληνες και 15.792 τούρκους.

Ο τουρκοκυπριακός πληθυσμός της Κυπρου που θα μπορούσε να μεταφερθεί στα Δωδεκάνησα περιλαμβάνει 63.350 αγρότες και 41.970 από αστικές περιοχές .

Η ανταλλαγή θα είναι πιο περίπλοκη λόγω των ιδιοκτησιών γης στα Δωδεκάνησα που είναι ακομη μικρότερες από εκείνες στην Κυπρο καθως και λόγω της πιο ανεπτυγμένης οικονομικής κατάστασης της Κυπρου. ………

ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ

Α Περιγραφή Αυτό το πλάνο ηταν η αρχική τουρκική πρόταση που έγινε στους βρετανούς στο Λονδίνο στο τέλος Ιανουαρίου 1964.

Στην βάση της υπάρχουσας διασποράς πληθυσμού , οριοθετεί χωριστές και μη συνδεδεμένες περιοχες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως Τουρκικά Καντόνια.

Στοιχεία (background data)

Σύνθεση Πληθυσμού

Πολύ δύσκολο να υπολογισθεί.

Ο συνολικός αριθμός των προσώπων μπορεί να είναι λιγότερο από 80.000 εάν δεν μεταφερθούν αστικοί πληθυσμοί ,ενώ θα φθάσουν 198000 εάν συμπεριληφθούν και αυτοί. ……

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ισχυρά:

Εάν δεν μετακινηθεί αστικός πληθυσμός λιγότεροι άνθρωποι θα εκτοπισθούν σε σχέση με άλλες προτάσεις.

Ασθενη:

 1. Το πλάνο είναι πολύ δύσκολο να διευθετηθεί πολιτικά .

 2. Οι ΤΚ το έχουν ίσως συνειδητοποιήσει για αυτό απέσυραν την πρόταση την επόμενη ημέρα που την κατέθεσαν.

 3. Διάσπαρτοι θυλάκες αποκλειστικά τουρκοκυπριακού πληθυσμού εν μέσω ελληνοκυπριακού πληθυσμού, πιθανόν θα πυροδοτήσουν τις υπάρχουσες δυσκολίες. Πρόσθετες δυσκολίες θα ανακύψουν όπως το πρόβλημα των ΤΚ που θα ταξιδεύουν μεταξύ των τουρκικών θυλάκων , μέσω ελληνικών περιοχών.

ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ Β Περιγραφή: (λογοκριμένο κείμενο)

Αυτό αντικαθιστά την πρόταση καντονιών (Εναλλακτική Α). .Υπό την Εναλλακτική Β οι ΤΚ θα έχουν το βόρειο τμήμα του νησιου όπως περιγράφεται από την γραμμή μεταξύ των Δυτικών και Ανατολικών ακτών δια μέσου της Λευκωσίας

BACKGROUND DATA

Σύνθεση πληθυσμοί 91,012 Ελληνοκύπριοι 40,973 Τουρκοκύπριοι 131,985 Σύνολο Πληθυσμός που θα μετακινηθεί 91,012 ΕΚ θα μετακινηθούν εξω από την περιοχή 63,247 ΤΚ που από εκτός περιοχής θα μετακινηθούν σε αυτή. ……………………

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ισχυρά: Η Τουρκική περιοχή θα είναι πλησιέστερα στην Τουρκική Ηπειρωτική χώρα

Ασθενη:

Το εναλλακτικό Β οδηγεί σε ανεπαρκείς ρυθμίσεις για 41.000 ΤΚ αστικό πληθυσμό.

Η λύση δεν είναι δίκαιη: Οι ΤΚ αυξάνουν τις ιδιοκτησίες από 652.000 σε 936.000 σκάλες και πιθανόν να πάρουν περισσότερη αρδευόμενη γη από αυτή που τώρα κατέχουν .

Η ΤΚ περιοχή δεν εχει σχεδόν καθόλου ανεπτυγμένες πηγές ορυκτού πλούτου.

Τα σύνορα έχουν σχεδιασθεί χωρίς υπολογισμό των φυσικών αποτυπώσεων του εδάφους. ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ C

Περιγραφή

Ένας υποθετικός διαχωρισμός των δυο πληθυσμών σε δυο περιοχές βασίζεται στα συστήματα αποχέτευσης.

Δίνεται σημασία στην διανομή του πληθυσμοί (βάση της απογραφής του 1961), τα ορυκτά και τις υδάτινες πηγές.

Background Data

Σύνθεση πληθυσμού 73.521 ΕΚ 23.221 ΤΚ 96.742 σύνολο Πληθυσμός που θα μετακινηθεί 73,521 Ελληνοκύπριοι που θα μετακινήσουν προς τα εξω 81,099 ΤΚ από την έξω περιοχή θα μετακινηθούν εντος 154.620

Σύνολο ……

Περιοχες ιδιωτικών ιδιοκτησιών που εμπλέκονται 570.967 σκάλες Ελληνοκυπρίων 184.793 σκάλες Τουρκοκυπρίων 755.760 Συνολικά σκάλες (251.920 εκτάρια, 393,6 τ.μιλια) ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ισχυρά: Τα σύνορα βασίζονται στον διαχωρισμό των αποχετεύσεων και περιγράφουν μοναδες που μπορούν άμεσα να διοικηθούν .

Αυτά τα σύνορα προσφέρονται για σχετικά εύκολο έλεγχο των υδάτινων πηγών (γι α οικιακή χρήση και βιομηχανική χρήση και άρδευση). Τοποθετημένα στις διαιρέσεις τα σύνορα γενικά περνούν μέσα από αραιά εποικισμένες περιοχές ,μειώνοντας τις ευκαιρίες για συγκρούσεις.

Τα σύνορα επίσης σχεδιάστηκαν για να υπάρχει δίκαιη κατανομή του ορυκτού πλούτου του νησιου Ο αριθμός των Κυπρίων που θα μετακινηθούν είναι σχεδόν όσοι και με το Σχέδιο Β… 3.Η περιοχή της ιδιωτικής ιδιοκτησίας είναι πλησιέστερη σε αυτή που τώρα κατέχεται από Τουρκοκυπρίους από ότι εκείνη με το Σχέδιο Β.

Ασθενη: Ένας μεγάλος αριθμός ΤΚ αστών πρεπει να τακτοποιηθεί σε αγροτικές περιοχές . Υπάρχουν λίγες μεγάλες περιοχές αρκετές για γεωργία.

Οι αρδευόμενες περιοχες που θα είναι διαθέσιμες στους ΤΚ είναι πιθανόν λιγότερες από αυτές που τώρα κατέχουν. Η Τουρκική περιοχή στερείται ενός κατάλληλου λιμανιού

ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ D

Περιγραφή

Όπως το Σχέδιο D, αυτό το Σχέδιο διαχωρίζει τους δυο πληθυσμούς σε περιοχές που βασίζονται στο δίκτυο αποχέτευσης.

Αλλα σε αντίθεση με το Σχέδιο C ,το Σχέδιο D εχει δυο χωριστές περιοχές για τους ΤΚ.

Η Ανατολική περιοχή ,κοντά στην Λάρνακα ,είναι γειτονική προς τις βρετανικές βάσεις όπου μπορεί να υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης.

BACKGROUND DATA

Σύνθεση Πληθυσμού

70,486 ΕΚ 20,558 ΤΚ 91,044 σύνολο

Πληθυσμός που θα μετακινηθεί 70,486 ΕΚ που θα μετακινηθούν προς τα εξω 83,762 ΤΚ που από περιοχες εκτός ,θα μετακινηθούν εντός 154,248 σύνολο Ιδιοκτησίες που θα επηρεασθούν : 582,550.36 σκάλες Ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας 182,615.66 σκάλες Τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας 765,166.02 σύνολο(255.059 εκτάρια, 398.529 τετρ μιλια)

Στοιχεία Ισχυρά:

Όπως και το Σχέδιο C τα σύνορα βασίζονται στον διαχωρισμό του αποχετευτικού δικτύου και καθορίζει μοναδες που μπορούν άμεσα να διοικηθούν .

Η έκταση των ιδιωτικών περιουσιών θα είναι πιο κοντά στην έκταση που τώρα κατέχεται από τους Τουρκοκύπριους από την περιοχή που εμπλέκεται στο Σχέδιο Β.

Η μία από τις δύο τουρκικές περιοχές γειτνιάζει στην περιοχή της βρετανικής βάσης όπου οι πληρωμένες θέσεις εργασίας είναι διαθέσιμες.

Η Λάρνακα μια πόλη της περιφέρειας θα προσφέρει πρόσθετες ευκαιρίες για μερικούς αστούς Τουρκοκύπριους Η Λάρνακα επίσης θα προσφέρει κάποιες λιμενικές διευκολύνσεις για τους Τουρκοκύπριους.

Ο αριθμός των προσώπων που θα μετακινηθούν είναι σχεδόν ο ίδιος με το Σχέδιο B και C.

Ασθενη: Η επανεγκατάσταση των Τουρκοκυπρίων σε δυο περιοχές που δεν συνδέονται μεταξύ τους θα απαιτήσει μια συμφωνία σχετικά με τα δικαιώματα μεταφοράς και επικοινωνίας μεταξύ των δυο περιοχών.

Η πρώτη πρόταση για τη διχοτόμηση της Κύπρου Η δεύτερη πρόταση για τη διχοτόμηση της Κύπρου Η τρίτη πρόταση για τη διχοτόμηση της Κύπρου Η τέταρτη πρόταση για τη διχοτόμηση της Κύπρου.

https://www.apopseis.com/wp-content/uploads/2018/08/1daa5852-cia-kypros-xarths01-1-1.jpg

https://www.apopseis.com/wp-content/uploads/2018/08/0697c420-cia-kypros-xarths02.jpg

https://www.apopseis.com/wp-content/uploads/2018/08/02b19ec4-cia-kypros-xarths03.jpg

https://www.apopseis.com/wp-content/uploads/2018/08/38eebefc-cia-kypros-xarths04.jpg

 https://www.apopseis.com/aporrito-engrafo-i-cia-schediaze-dichotomisi-ke-antallagi-plithysmon-se-kypro-ke-thraki/

Related posts:

6 comments to Όταν ο εχθρός είναι φίλος, σύμμαχος και τον έχεις μέσα στο σπίτι σου, είναι επόμενο για το τι θα σε βρει.

 • .
  .
  .
  .
  .
  .
  Ο ΗΛΙΟΣ: ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΟΙ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΣΣΑ
  .
  .
  .
  .
  .

  30 / Πέμπτη / 2016
  .

  .

  ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ,
  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ,
  ΗΛΙΟΣ,
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ
  Τὰ γραπτὰ ποὺ ἀκολουθοῦν ἐπιλέχθησαν ἀπὸ τοὺς τόμους
  “Ἀρχαῖον Ἑλληνικὸν Πνεῦμα” (1974)
  καὶ
  “Ὀρφικά” (1984),
  τῆς ἐγκυκλοπαίδειας Νεώτερον Ἐγκυκλοπαιδικὸν Λεξικὸν “Ἡλίου”, διευθ. ἐκδ. Ἰωάννης Πασσᾶς.
  Εἰς τὸ τέλος τῆς σελίδος παρατίθονται σύνδεσμοι διὰ λήψη αὐτῶν καὶ ἄλλων τόμων τοῦ ΗΛΙΟΥ.
  .
  .
  .
  ________________________________________
  ________________________________________
  .
  .
  .

  Ποιοὶ πραγματικὰ εἴμαστε
  .
  .
  .
  Οἱ Ἕλληνες ὄχι μόνον δὲν ἐπιτρέπεται, ἀλλὰ
  .
  .
  δὲν ἔχουν καὶ καμμίαν ἀνάγκην νὰ καταφεύγουν καὶ νὰ ζητοῦν μαθήματα πολιτικῆς ἀρετῆς καὶ κοινωνικῆς κυρίως συγκροτήσεως ἢ διδάγματα περὶ ἠθικῆς καὶ καλοῦ καὶ ὡραίου ἀπὸ τοὺς ἄλλους, ἀπὸ τοὺς ξένους,
  .
  .
  ἐὰν ἀντιληφθοῦν τὴν ἀξίαν των καὶ ἐκτιμήσουν ὅσον πρέπει τὰς παραδόσεις των, καὶ τὴν γένει πνευματικὴ κληρονομίαν των.
  .
  .
  Οἱ Ἕλληνες εἶναι ἐκεῖνοι οἵτινες ἐδίδαξαν τὴν ἀνθρωπότητα ὄχι μόνον πῶς πρέπει νὰ ζῇ καὶ νὰ σκέπτεται
  .
  .
  ἀλλὰ καὶ πῶς πρέπει νὰ πολιτεύεται ἐὰν θέλῃ νὰ σταδιοδρομήσῃ καὶ νὰ προαχθῇ ὡς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
  .
  .
  https://hekateperseia.files.wordpress.com/2016/06/1517522_807124746018620_244445324408673332_n.jpg?w=179&h=300

  .
  .
  Νὰ μὴν ἐντυπωσιαζόμαστε ὅταν πᾶνε νὰ μᾶς πουλήσουν φύκια γιὰ μεταξωτὲς κορδέλες• αὐτὴν τὴν πραμάτεια ἔχουν
  .
  .
  Ἀρκετοὶ ἀπὸ τοὺς ἰθύνοντας Ἕλληνας τῆς ἐποχῆς μας, ὄχι μόνον ἔχουν περιφρονήσει,
  .
  .
  ἀλλὰ καὶ κακομεταχειρίζονται κυριολεκτικῶς τὴν ἀσύγκριτον πνευματικὴν κληρονομίαν μας,
  .
  .
  τὴν ὁποίαν ἴσως νὰ θεωροῦν καὶ ὡς δυσβάστακτον βάρος, διὰ τὸν λόγον δὲ αὐτὸν προφανῶς καὶ τὴν ἀπελάκτισαν.
  .
  .
  Ἐπηρεαζόμενοι οὖτοι, παρασυρόμενοι καὶ κατευθυνόμενοι περισσότερον ἀπὸ τὰς οὐτοπιστικὰς θεωρίας τῶν νεωτέρων δῆθεν κοσμοδιορθωτῶν,
  .
  .
  ποὺ εἶναι ἀδύνατον νὰ ἐφαρμοσθοῦν ἐπὶ ἐλευθέρων ἀνθρώπων,
  .
  .
  δὲν ἀντελήφθησαν ὅπως καὶ ὠρισμένοι ἀπὸ τοὺς συμπατριώτας μας, ποὺ ἔχουν παρασυρθῇ καὶ θαυμάζουν τὰς καινοφανεῖς αὐτὰς θεωρίας, ἐκ τῶν ὁποίων προῆλθον τὰ νεώτερα πολιτικοκοινωνικὰ συστήματα, ὅτι αἱ θεωρίαι αὕται δὲν εἶναι διόλου ΝΕΑΙ
  .
  .
  καὶ διάφοροι ἀπὸ τὰς ἀπόψεις τῶν σοφιστῶν καὶ τῶν φιλοσόφων τῆς παρακμῆς, ποὺ κατέστρεψαν καὶ ὑπεδούλωσαν τὴν ἀρχαίαν Ἑλλάδα
  .
  .
  καὶ ποὺ δὲν ἀποκλείεται νὰ καταστρέψουν καὶ νὰ ὑποδουλώσουν καὶ τὴν σημερινήν,
  .
  .
  ἐνῶ ταυτοχρόνως ὑπονομεύουν καὶ διαλύουν ὅπως εἶναι τοῦτο ἀρκετὰ ἐμφανὲς καὶ τὰς συγχρόνους δῆθεν προοδευτικὰς κοινωνίας καὶ πολιτείας.
  .
  .
  https://hekateperseia.files.wordpress.com/2016/06/1972287_10201498331320877_357071835_n.jpg?w=460&h=460

  .
  .
  Νὰ κρίνουμε τὰ πάντα μὲ τὸ μέτρον τοῦ ἐλευθερόφρονος
  .
  .
  Ἡ Ἑλλάς διὰ νὰ ὀρθοποδήσῃ καὶ νὰ σταδιοδρομήσῃ δὲν ἔχει ἀνάγκην νὰ εἰσαγάγῃ ἀπὸ τὸ ἐξωτερικὸν οἰκονομικοπολιτικὰ καὶ κοινωνικὰ συστήματα, διότι τὰ συστήματα αὐτὰ ἦσαν ἀρκετὰ γνωστὰ καὶ κατὰ τὴν ἀρχαίαν ἐποχήν, ἀλλὰ ἐχρεωκόπησαν καὶ τότε ἐκεῖ ὅπου ἐφηρμόσθησαν,
  .
  .
  ὁπως ἀναφέρει καὶ ἡ ἱστορία, οἱ δὲ Λαοὶ ποὺ τὰ εἶχον δεχθῆ κατήντησαν ἀπὸ ἐλεύθεροι δοῦλοι.
  .
  .
  Συνεπῶς διὰ νὰ ἀντιμετωπισθοῦν αἱ σκοτειναὶ σκευωρίαι καὶ αἱ καταφανεῖς δολοπλοκίαι τῶν ξένων μεγάλων φίλων μας
  .
  .
  ἀλλὰ καὶ τῶν ἐντοπίων ἐχθρῶν μας, ποὺ ἐπιδιώκουν νὰ μᾶς ἀφανίσουν,
  .
  .
  δὲν χρειάζεται παρὰ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΣ καὶ ΠΙΣΤΙΣ εἰς τὴν δυναμοκότητα τῆς ἀθανάτου αὐτῆς φυλῆς,
  .
  .
  ὁπότε οἱ ξένοι, ποὺ ἐπιδιώκουν νὰ μᾶς ἐκμηδενίσουν, θὰ ἀντιληφθοῦν ὅτι δὲν εἶναι καὶ τόσον εὔκολον νὰ μᾶς ἀποπνίξουν καὶ ὅτι εἶναι τουλάχιστον ἀνίσχυροι, ὅπως διδάσκει ἡ Ἱστορία μας,
  .
  .
  νὰ δαμάσουν τὴν αἰωνίαν καὶ ἀκατάβλητον αὐτὴν φυλήν,
  .
  .
  διότι ἡ φυλὴ αὐτὴ εἶναι ἐκείνη, ἡ ὁποία ἐδημιούργησε τὸν πολιτισμὸν διὰ τὸν ὁποῖον ὑπερηφανεύονται οἱ σημερινοὶ δῆθεν πολιτισμένοι φίλοι μας,
  .
  .
  λησμονοῦντες ὅτι αὐτὴ ἡ φυλὴ τοὺς ἀνέσυρεν ἀπὸ τὴν βαρβαρότητα!
  .
  .
  https://hekateperseia.files.wordpress.com/2016/06/885814_811451025545198_4381048326696422328_o.jpg?w=529&h=265

  .
  .
  .
  Νὰ θυμόμασθε πάντοτε ὅτι οἱ ξένοι εἶναι οἱ ἄσπονδοι φίλοι μας
  .
  .
  .
  Λέξεις σκληραὶ ἀλλὰ ἁρμόζουσαι διὰ ἀχαρίστους καὶ ὑποκριτάς,
  .
  .
  διότι πάντοτε τοιοῦτοι ὑπῆρξαν αὐτοὶ ποὺ παριστάνουν καὶ σήμερον τοὺς φίλους μας ἐμφανῶς ἐνῶ ἐκ τῶν ὄπισθεν συστηματικῶς μᾶς ὑπενόμευαν καὶ μᾶς ὑπονομεύουν,
  .
  .
  ὅπως μᾶς διδάσκει τόσον ἡ παλαιὰ ὅσον καὶ ἡ πρόσφατος ἱστορία μας.
  .
  .
  Ἀλλὰ καὶ οἱ Νεοέλληνες, οἱ συμπατριῶτες μας, δὲν πρέπει νὰ ἀγνοοῦν ὅτι ὑπέρτατον ἀγαθὸν τοῦ ἀνθρώπου εἶναι ἡ ἐλευθερία,
  .
  .
  ὅπως διεκήρυξαν οἱ πρόγονοί μας καὶ ὄχι ὁ εὐδαιμονισμὸς πρὸς τὸν ὁποῖον μᾶς παρασύρουν καὶ εἰς τὸν ὁποῖον μας ἐξωθοῦν οἱ ξένοι δῆθεν φίλοι μας καὶ οἱ ἐντόπιοι ἐχθροί μας,
  .
  .
  ὁπότε δὲν ἀποκλείεται νὰ ἀπωλέσωμεν τὸ ὑπέρτατον αὐτὸ ἀγαθόν,
  .
  .
  τὴν ἐλευθερίαν μας.
  .
  .
  Ἡ τακτικὴ τῆς ὑπακοῆς καὶ τῆς ὑποταγῆς ποὺ ἀκολουθοῦμεν ἔναντι ἐχθρῶν καὶ φίλων μας, εἶναι ἐπαίσχυντος ραγιαδισμὸς καὶ ἀσύμφορος καὶ ἀδύναμος μέθοδος ὑπερασπίσεως τῶν συμφερόντων ἑνὸς ἐλευθέρου Ἔθνους,
  .
  .
  ἑνὸς ἐλευθέρου Λαοῦ, ἀφοῦ εἰς τὴν ἀτομικὴν ἐποχὴν ποὺ ζῶμεν ἐὰν ὑπάρξῃ φαντασία καὶ θάρρος εἶναι δυνατὸν νὰ ἀνεύρωμεν φίλους ἴσως μακρυνοὺς ἀλλὰ περισσότερον εἰλικρινεῖς καὶ συμμάχους ὀλιγώτερον ἰδιοτελεῖς.
  .
  .
  https://hekateperseia.files.wordpress.com/2016/06/1005070_310515619083443_1416101176_n.jpg?w=227&h=300

  .
  .
  Νὰ μὴν ξεχνοῦμε τὸν ἀθέατο πόλεμο ποὺ διεξάγεται μεταξὺ ἐλευθεροφρόνων καὶ τυράννων• ἐκείνων τῶν δυστυχισμένων, φοβισμένων δούλων
  .
  .
  Κατευθυνόμεναι ἑκάστοται αἱ Κυβερνήσεις τῶν ἰσχυρῶν τῆς γῆς κατὰ τὴν νεωτέραν κυρίως ἐποχήν, ἀπὸ τοὺς Διεθνιστὰς Σιωνιστὰς καὶ Νεομεσσιανιστάς… ποὺ ἔχουν ἐπιτύχει περισσότερον σήμερον, λόγω τῆς οἰκονομικῆς των ἰσχύος νὰ ἐλέγχουν καὶ νὰ ἐπηρεάζουν, ὅπως εἶναι γνωστὸν τὴν διεθνῆ οἰκονομίαν, τὸν διεθνῆ Τύπον καὶ τὰ μέσα ἐπικοινωνίας καὶ διαφωτίσεως τῶν διαφόρων χωρῶν τῆς Εὐρώπης καὶ τῆς Ἀμερικῆς,
  .
  .
  .
  .
  ὄχι μόνον συστηματικῶς ἀντιδροῦν σὲ κάθε προσπάθεια ἀνορθώσεως τῆς Ἑλλάδος καὶ καταπολεμοῦν διεκδικήσεις τῶν δικαίων της, ἀλλὰ καὶ ἐπιδιώκουν ἐπιμόνως νὰ ἐξαφανίσουν καὶ νὰ ἀποπνίξουν καὶ αὐτὴν τὴν Ἑλληνικὴν φυλὴν ἐὰν δυνηθοῦν.
  .
  .
  .
  .
  Πρέπει ὅμως νὰ τονισθῇ ὅτι τὸ πλῆθος τῶν ἀτόμων τῆς Ἑβραϊκῆς φυλῆς, δέν εἶναι ἀμέτοχον τῶν καταχθονίων ἀνθελληνικῶν αὐτῶν ἐπιδιώξεων τῶν Σιωνιστῶν καὶ τῶν Νεομεσσιανιστῶν, ποὺ σχεδιάζονται εἰς τὰ σκοτεινὰ παρασκήνια τῆς διεθνοῦς πολιτικῆς.
  .
  .
  Ὁ κατώτερος ἀντίπαλος πάντα στὸ ἐπίπεδό του θὰ παίζει• τὸ χαμηλὸ
  .
  .
  Εἶναι πρὸς τούτοις γνωστὸν καὶ αὐταπόδεικτον ὅτι καὶ ἡ Ἑλληνικὴ Ἱστορία ἔχει πολλαπλῶς καὶ διαφοροτρόπως παραποιηθῆ καὶ διαστραφῆ καὶ ἀπὸ τὴν ἐποχὴν τοῦ Ἡροδότου
  .
  .
  ἀκόμη ὑπὸ τῶν διαφόρων ξένων δῆθεν εἰδικῶν ἐρευνητῶν καὶ συγγραφέων, τὰ δὲ διδάγματα τῶν ἀρχαίων Ἑλλήνων σοφῶν καὶ αἱ διαπιστώσεις των ἢ σκοπίμως ἠγνοήθησαν ἢ παρερμηνεύθησαν ἀπὸ ὡρισμένους νεωτέρους ξένους κυρίως συγγραφεῖς ἢ ἐχρησιμοποιήθησαν χωρὶς καμμίαν ἐντροπὴν παρ’ αὐτῶν ὡς ἰδικαί των ἀπόψεις, θεωρίαι καὶ διαπιστώσεις.
  .
  .
  https://hekateperseia.files.wordpress.com/2016/06/1381244_647192401969124_1829438882_n.jpg?w=218&h=300

  .
  .
  Νὰ θυμόμαστε ὅτι ἔχουμε φτερὰ• οἱ θεοὶ μᾶς ἔμαθαν πῶς
  .
  .
  …Εἶναι καιρὸς πλέον νὰ συνειδητοποιήσωμεν τὴν ἀλήθειαν, τὸ γεγονὸς ὅτι οἱ ξένοι ὄχι μόνον μᾶς φθονοῦν καὶ μᾶς μισοῦν ἐπειδὴ εἴμεθα οἱ εὐεργέται των,
  .
  .
  ἀλλὰ καὶ διότι μᾶς φοβοῦνται.
  .
  .
  Διότι ἐὰν ἀφυπνισθῶμεν καὶ ὁμονοήσωμεν, τίποτε δὲν ἐμποδίζει νὰ γίνωμεν ἀντάξιοι τῶν προγόνων μας,
  .
  .
  ἀφοῦ ὡς ἔχομεν ἀποδείξει καὶ ἡμεῖς οἱ νεώτεροι, ὅταν θελήσωμεν, οὔτε εὐφυΐας, οὔτε εὐψυχίας στερούμεθα…
  .
  .
  Εἴμεθα ἡ Φυλή, ὁ Λαός, ποὺ ἔχει διακριθῆ διὰ τὴν εὐψυχίαν του καὶ ποὺ ἐδίδαξεν τὴν ἀνθρωπότητα μὲ τοὺς ἀκατάβλητους ἀγῶνας του, ὅτι τὸ εὐγενέστερον, τὸ ὡραιότερον καὶ ὑψηλότερον συναίσθημα τοῦ ἀνθρώπου εἶναι ἡ ἐλευθερία καὶ ὅτι ἡ Δικαιοσύνη, ἡ ὑποταγὴ εἰς τὸν Νόμον, ἡ πολιτικὴ καὶ κοινωνικὴ ἀρετὴ εἶναι αἱ ἀνωτεραι ἠθικαὶ ἀρχαὶ καὶ ἀξίαι ὑπὸ τὴν ἐπίδρασιν τῶν ὁποίων ἐσταδιοδρόμησαν, προήχθησαν καὶ ἐθεμελιώθησαν αἱ πολιτεῖαι καὶ αἱ κοινωνίαι τῶν ἐλευθέρων ἀνθρώπων καὶ ἐδημιουργήθη ὁ πραγματικὸς πολιτισμός.
  .
  .
  https://hekateperseia.files.wordpress.com/2016/06/hellenic1.jpg?w=529&h=397

  .
  .
  Δὲν σταματοῦμε νὰ τοὺς ἐκπολιτίζουμε• κι αὐτοὶ νὰ μᾶς δείχνουν τὴν εὐγνωμοσύνη τους
  Ἀντιθέτως οἱ κυρίως ἐχθροί μας, ἐπειδὴ ἔζησαν καὶ ἐξελίχθησαν ὡς φυλαὶ ὑπὸ ἀνελεύθερα καθεστῶτα εἶχον ἔμφυτον τὴν συναίσθησιν τῶν δούλων καὶ διὰ τὸν λόγον αὐτὸν εἶναι ὕπουλοι καὶ δροῦν περισσότερον εἰς τὸ σκοτεινὸν παρασκήνιον.
  .
  .
  Ἔχοντες τὴν ψυχὴν τῶν δούλων εἶναι φυσικὸν νὰ στεροῦνται θάρρους καὶ εὐψυχίας.
  .
  .
  Καὶ εἶναι μὲν ἐπικίνδυνοι οἱ ἐχθροί μας, διότι εἶναι ὕπουλοι, ἐπαναλαμβάνομεν, ὄχι ὅμως καὶ ἀκατανίκητοι.
  .
  .
  Ἀκατανίκητος εἶναι, ὅπως ἔχει ἀποδείξει ἡ ἱστορία, ἡ ἀθάνατος καὶ ἀδάμαστος φυλὴ τῶν Ἑλλήνων ὅταν ὁμονοεῖ καὶ δὲν προσφέρεται ὡς εὔκολον θῦμα εἰς τοὺς ἐχθρούς της.
  .
  .
  https://hekateperseia.files.wordpress.com/2016/06/13224-1200×630.jpg?w=529&h=278

  .
  .

  Ἡ Ἐλευθερία εἶναι ἀνώτερη καὶ ἔχει τὴν μέγιστη ἀξία• φιλάργυρον μὲν πᾶν τὸ βάρβαρον γένος
  .
  .
  Κι ἂς μὴν παραπλανηθοῦν ἢ παρασυρθοῦν νὰ πιστεύουν οἱ διάφοροι ἄσπονδοι φίλοι μας ἢ οἱ ἠλίθιοι ἐχθροὶ μας, ὅτι ἡ ἐπίδρασις ἑνὸς οἰουδήποτε εὐδαιμονισμοῦ, ὅπως τοῦ σημερινοῦ, ἢ ἡ διαβρωτικὴ μέθοδος διαφόρων ψεύτικων καὶ δολίων ἰδεολογιῶν ποὺ συνήγειρον παλαιότερον καὶ συνεγείρουν καὶ τοὺς καθυστερημένους καὶ ἀμαθεῖς ἢ ἐνθουσιώδεις καὶ ἀφελεῖς ἀνθρώπους τῆς ἐποχῆς μας, εἶναι ἰκαναὶ νὰ διαφθείρουν καὶ νὰ ἐξουθενώσουν πλήρως τὴν Ἑλληνικὴν ψυχήν.
  .
  .
  Διότι εἰς τὴν κατάλληλον στιγμήν, ὅταν θὰ θιγεῖ τὸ φιλότιμο, τὸ ἰδιαίτερον αὐτὸ καὶ μοναδικὸν γνώρισμα τοῦ Ἕλληνος καὶ διεγερθεῖ, ἀπὸ οἰανδήποτε πρόκλησιν ἡ Ἐθνικὴ του συνείδησις, ἡ ἀκατανίκητη, ἡ τιτανική, ἡ φοβερὰ αὐτὴ δύναμίς του, ποὺ τὸν παρόρμησε, τὸν παρορμᾶ καὶ τὸν ὡθεῖ εἰς ἀπίστευτες ἐκδηλώσεις, θὰ ἀποδειχθῆ καὶ σήμερον καὶ αὔριον καὶ πάντοτε, ὅπως συνέβη καὶ τοῦτο καὶ κατὰ τὸ διάστημα τῶν χιλιετερίδων, ποὺ ὑπῆρξεν, ὑπάρχει καὶ θὰ ὑπάρχει αὐτὴ ἡ αἰώνια φυλή, ὅτι οὔτε διαφθείρεται οὐσιαστικῶς, οὔτε δαμάζεται τελικῶς, οὔτε ὑποτάσσεται ὁριστικῶς, ἐπειδὴ ἔχει γαλουχηθῆ, διαποτισθῆ, ἐμπνέεται, ὀδηγεῖται καὶ κατευθύνεται ἀπὸ τὸ πνεῦμα, ἀπὸ τὰς ἀρχὰς καὶ τὰ ἰδεώδη τοῦ ἀρχαίου Ἑλληνικοῦ πνεύματος, τὸ ὁποῖον εἶναι ἀδάμαστον, ἀδιάφθορον καὶ ἀθάνατον καὶ διὰ τοὺς λόγους αὐτούς,
  .
  .
  ὅπως καὶ ἡ Ἐλευθερία, οὔτε συλλαμβάνεται, οὔτε ὑποκύπτει, οὔτε ἀποθνήσκει!!…
  .
  .
  https://hekateperseia.files.wordpress.com/2016/06/1452420_10201921745959542_1796359584_n.jpg?w=450&h=505

  .
  .
  *Τὰ γραπτὰ αὐτὰ ἐπιλέχθησαν ἀπὸ τὰ βιβλία “Ἀρχαῖον Ἑλληνικὸν Πνεῦμα” καὶ “Ὀρφικά”
  Μὲ τὸ γενικὸ ὄνομα ΗΛΙΟΣ ὀνομάζεται ἑλληνικὴ ἐγκυκλοπαίδεια τῆς ὁποίας ὁ πλήρης τίτλος εἶναι Νεώτερον Ἐγκυκλοπαιδικὸν Λεξικὸν “Ἡλίου” (σὲ ἀντιδιαστολὴ τοῦ παλαιότερου ἑβδομαδιαίου περιοδικοῦ Ἑβδομαδιαία Ἐγκυκλοπαιδικὴ Ἐπιθεώρηση – Ὁ Ἥλιος, ποὺ ἦταν καὶ ὁ ὁμώνυμος ἐκδοτικὸς οἶκος τῆς ἐγκυκλοπαίδειας). Ἡ πρώτη ἐκδοσις ἤρχισε ἐν Ἀθήναις τὸ 1945 καὶ ἡ δεύτερη ἔκδοσις ὁλοκληρώθη τὸ 1960. Εἶναι ἐκτάσεως 18 τόμων, γραμμένη εἰς ἀπλὴν καθαρεύουσα περιέχοντας ὅμως πολλὰς ἀρχαΐζουσας λέξεις, ὁ δὲ τελευταῖος τόμος ἀποτελεῖ συμπλήρωμα (ἔως 1960). Διευθύνων ἐκδότης τῆς Ἐγκυκλοπαιδείας τοῦ Ἡλίου ὁ Ἰωάννης Πασσᾶς τοῦ Δημητρίου (1899-1987), Ἕλλην δημοσιογράφος καὶ διανοητής.
  .
  .
  https://hekateperseia.wordpress.com/2016/06/30/%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%82/.
  .
  .
  .
  ΥΣ. ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ
  .
  .
  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
  .
  ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ
  .
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ
  .
  ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
  .
  ΕΧΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ,
  .
  .
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ,
  .
  .
  ΔΙΟΤΙ ,
  .
  .
  Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ ,
  .
  ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ,
  .
  ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ.
  .
  ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ ,
  .
  ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ,
  .
  ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ,
  .
  ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.
  .
  .
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ
  .
  .
  ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΕΔΩΣΑΝ ,
  .
  ΣΤΗΝ ΑΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
  .
  ΔΩΡΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΦΕΛΗΘΕΙ ,
  .
  ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ! ! !
  .
  ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ :
  .
  .
  .
  Η ΣΚΕΨΗ ! ! ! ! ! !
  .
  .
  .
  ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ :
  .
  .
  «Προορισμὸς τοῦ Ἕλληνος εἰς τὸν κόσμον αὐτόν ,
  .
  ἦταν καὶ θὰ εἶναι
  .
  ὁ ἐξανθρωπισμὸς τῆς οἰκουμένης »
  .
  .
  Περικλῆς Γιαννόπουλος (1869-1910)
  .
  .
  .
  .
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ
  .
  .
  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  Πόσο μικρός είναι ο Άνθρωπος ;
  .
  .

  • .
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   Έτσι θα ήταν η ανθρωπότητα αν είχαν επικρατήσει οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι
   .
   .
   .
   .
   http://difernews.gr/wp-content/uploads/2017/05/carl-sagan-archaoi-ellines-epistimones.jpg
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   27/05/2017
   .
   .
   .
   Ποια θα ήταν η εξέλιξη της ανθρωπότητας αν είχαν επικρατήσει οι Αρχαίοι Έλληνες Ίωνες επιστήμονες και φιλόσοφοι;
   .
   .
   Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Carl Sagan στο παρακάτω video, σχετικά με την εξέλιξη που θα είχε τεχνολογικά η ανθρωπότητα αν το Φως της Ιωνίας είχε επιβιώσει. Το απόσπασμα είναι από την σειρά επιστημονικού ντοκιμαντέρ Cosmos (1980) η οποία άφησε εποχή και κέρδισε πολλά βραβεία.
   .
   .
   Αυτό που πέτυχε ο Carl Sagan ήταν να εκλαϊκεύσει την επιστήμη ώστε πολύ δύσκολες επιστημονικές έννοιες και θεωρίες να γίνουν προσιτές στο ευρύ κοινό.
   .
   .
   Επειδή σε πολλά «Ελληνικά» πανεπιστήμια, «Έλληνες» πανεπιστημιακοί με απίστευτο μένος και επιμονή προσπαθούν να υποβαθμίσουν ή και να εκμηδενίσουν την αξία και την προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στην ανθρωπότητα συνίσταται η επίδειξη του παρακάτω βίντεο μαζί με το βιογραφικό του Carl Sagan.
   .
   .
   Ποιος ήταν ο Carl Sagan:
   .
   .
   Ο Καρλ Έντουαρντ Σαγκάν (ή Σέιγκαν• αγγλ.:Carl Edward Sagan) (9 Νοεμβρίου 1934 – 20 Δεκεμβρίου 1996), ήταν Αμερικανός αστρονόμος και αστροφυσικός, συγγραφέας εκλαϊκευμένων επιστημονικών έργων και ενός έργου επιστημονικής φαντασίας, του Contact (1985), πάνω στο οποίο βασίζεται η ομώνυμη ταινία του 1997.
   .
   .
   Επίσης υπήρξε συνιδρυτής της επιστήμης της αστροβιολογίας με τον Τζόσουα Λέντερμπεργκ και συν-συγγραφέας του SETI: Intelligent life in the universe, με τον σοβιετικό αστροφυσικό Ιωσήφ Σάμουελ Σκλόβσκι.
   .
   .
   Κέρδισε παγκόσμια φήμη ως ο τηλεπαρουσιαστής και αφηγητής της περίφημης επιστημονικής σειράς 13 επεισοδίων Cosmos A Personal Voyage, η οποία απέσπασε βραβεία Emmy και μεταδόθηκε για πρώτη φορά το 1980.
   .
   .
   Τη σειρά παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 εκατομμύρια άνθρωποι σε πάνω από 60 χώρες, καθιστώντας τη, την πιο διαδεδομένη στο είδος της. Πολυπράγμων και φωτεινή διάνοια, συνιδρυτής της Πλανητικής Εταιρείας (Planetary Society),
   .
   έφυγε από τη ζωή στις 20 Δεκεμβρίου 1996 από πνευμονία, πιθανότατα επιπλοκή από τη βαριά ακτινοβολία που είχε υποστεί, εξαιτίας της μυελοδυσπλασίας του.
   .
   .
   apocalypsejohn.com
   .
   http://difernews.gr/etsi-tha-itan-anthropotita-eichan-epikratisei-oi-archaioi-ellines-filosofoi/
   .
   .
   .
   .
   .
   ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΩΝΕΣ ΦΙΛΌΣΟΦΟΙ
   .
   .
   .
   .

 • .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  Ο συμπαντικός προορισμός του ανθρώπου κατά τον Πλάτωνα
  .
  .
  .
  .
  .
  Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018
  .
  .
  https://3.bp.blogspot.com/-BdFPUIRC5ks/W42L9zNCb6I/AAAAAAAAcp0/CtAvTbOyvWcjjdKgXu6M48Efa1Lfq-KEwCLcBGAs/s400/simpantikos-proorismos-anthropou-kata-platona-694×357.jpg

  .
  .
  Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι κάθε άνθρωπος αποτελείται από το Νοητό (θεϊκό στοιχείο) και από την Ύλη.
  .
  .
  Το πρώτο, για λόγους που δεν είναι απαραίτητο να αναφερθούν εδώ, έπρεπε να αφυπνισθεί.
  .
  .
  Η διαδικασία αυτή, αφύπνισης του εσωτερικού θείου, συμβολιζόταν μέσα από τα μυστήρια και τις τελετές της ανάστασης.
  .
  .
  .
  .
  Η αναγέννηση του Θείου ήταν πρωτίστως μία εσωτερική νίκη του ανθρώπου
  .
  .
  .
  η οποία εξελισσόταν στην οδό που στο τέλος τον ένωνε με το Θείον.
  .
  .
  .
  .

  Ο κοσμικός άνθρωπος για να το πετύχει αυτό, πρέπει να εναρμονιστεί (Νοητό – Ύλη) με τρόπο ανάλογο του σύμπαντος.
  .
  .
  [Ο δρόμος της φιλοσοφίας ενεργοποιούσε την φρόνηση
  .
  (σωστή φορά νου) και οδηγούσε στην αλήθεια
  .
  (θεία άλη ή απομάκρυνση από την λήθη)….]
  .
  .
  .
  Ο Πλάτων, λέει σχετικά:
  .
  .
  «Η σωστή φροντίδα για όλα τα πράγματα είναι μία και μοναδική:
  .
  να προσφέρεις στο καθένα τις οικείες τροφές και κινήσεις.
  .
  Οικείες όμως και συγγενείς κινήσεις για το θεϊκό στοιχείο που υπάρχει μέσα μας είναι οι σκέψεις
  .
  και οι περιφορές του σύμπαντος.
  .
  .
  Αυτές πρέπει να ακολουθούμε όλοι.
  .
  .
  Και τους δικούς μας κύκλους, που διαστρεβλώθηκαν κατά την γέννηση μας, πρέπει να τους επαναφέρουμε στην ορθή τροχιά μαθαίνοντας την αρμονία και την ομαλή περιφορά του σύμπαντος.
  .
  .
  Έτσι θα εξομοιώσουμε τη νόηση μας με το αντικείμενο της
  .
  – ομοιότητα σύμφωνη με την πρωταρχική της φύση.
  .
  .
  Και με την εξομοίωση αυτή θα κατακτήσουμε την προδιαγεγραμμένη άριστη ζωή,
  .
  .
  έχοντας εκπληρώσει τον σκοπό που έθεσαν και θα συνεχίσουν να θέτουν πάντα στους ανθρώπους οι θεοί»
  .
  .
  (Πλάτων, «Τίμαιος», 90c).
  .
  .
  http://kastamonitis.blogspot.com/2018/09/blog-post_76.html
  .
  .
  .
  .
  .
  .